2016. március 13. vasárnap

márc. 13
7:20
20 éve halt meg Krzysztof Kieslowski (Infostart)
Krzysztof Kieslowski lengyel filmrendező, a Három szín trilógia alkotója húsz éve, 1996. március 13-án halt meg. Művészi hitvallása az volt, hogy "a moziban nem szabad hazudni", mert a néző különösen érzékeny a hazugságra.
márc. 13
8:12
Ötszáz éve halt meg II. Ulászló (Infostart)
Ötszáz éve, 1516. március 13-án halt meg II. Ulászló magyar és cseh király, akinek uralkodása alatt végletesen meggyengült a Hunyadi Mátyás idejében nagyhatalomnak számító Magyar Királyság. Tíz évvel Ulászló halála után, az 1526-os mohácsi csatában elbukott a középkori magyar állam, a meggyengült ország hamarosan két, majd három részre szakadt, a török másfél évszázadig Magyarországon maradt.
márc. 13
9:06
Ezek lesznek a legjobb programok ma (Infostart)
Képregénybörze, SlamFeszt és változatos koncertkínálat is szerepel a főváros mai kulturális programjai között.
márc. 13
13:30
Amerikában díjazták a Hajnali láz című filmet (Infostart)
Gárdos Péter Hajnali láz című filmje nyerte a legjobb játékfilm díját dráma kategóriában a Cinequest filmfesztiválon szombat este a kaliforniai San Joséban.
márc. 13
14:06
Újabb magyar filmet díjaztak Amerikában (Metropol)
Gárdos Péter Hajnali láz című filmje nyerte a legjobb játékfilm díját dráma kategóriában a Cinequest filmfesztiválon a kaliforniai San Joséban.
márc. 13
15:15
Összeállt a Fishing On Orfű részletes programja (Infostart)
Összeállt a száz fellépőt felvonultató idei Fishing on Orfű részletes programja: a fesztivált június 22. és 25. között kilencedik alkalommal rendezik meg a Pécshez közeli Orfűn.
márc. 13
18:30
Megnyitják a Dégenfeld Kastélymúzeumot (Infostart)
Az eredeti, áprilisi tervtől eltérően március 15-én már megnyitják a baktalórántházi Dégenfeld Kastélymúzeumot - közölte Bodnár István igazgató vasárnap az MTI-vel.
márc. 13
19:06
Idén is lesz Pilvaker: a rap mellett több színészi játékkal és énekkel (Infostart)
A rap mellett a megszokottnál több színészi játék és ének várja az érdeklődőket az idei Red Bull Pilvakeren, amelyet immáron negyedik éve rendeznek meg március 15-én az Erkel Színházban - mondta el az MTI-nek Farkas Roland "Wolfie", a szervezők egyike.
márc. 13
19:57
Álmos legendája a Soproni Petőfi Színházban (Infostart)
Álmos legendája címmel a magyar őstörténetet viszi színre áprilisban a Sopron Balett, a darabhoz Szarka Gyula komponált dalokat.
márc. 13
21:09
Baranyában előkerült érmeleletekből nyílik kiállítás Pécsett (Infostart)
A Baranya megye területén az elmúlt évtizedekben előkerült érme- és kincsleletekből nyílik kiállítás március 16-án a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) Múzeum Galériájában.
márc. 13
21:45
Újra Szent Patrik napi ünnepség lesz Budapesten (Infostart)
Hatodik alkalommal rendezik meg március 20-án a Szent Patrik napi felvonulást és fesztivált Budapesten, az ünnepségen idén több mint 15 együttes fog ír zenét játszani, a felvonulás végállomásán változatos zenei, táncos, gyermek, családi és gasztronómiai programok várják a résztvevőket - közölte a szervező Ír-Magyar Üzleti Kör Egyesület (IHBC) az MTI-vel.

Keresés