2016. március 19. szombat

márc. 19
7:27
Ez a kiadvány nyerte a legidétlenebb könyvcím díját (Infostart)
Egy komédiástrió karrierjéről szól a Too Naked For the Nazis (Túl meztelen a náciknak) című életrajzi írás, mely idén elnyerte a legidétlenebb könyvcímért járó Diagram díjat Nagy-Britanniában - írta a BBC.
márc. 19
7:45
Legyőzte a rákot Karel Gott (Infostart)
A mintegy négy hónapos kemoterápiás kezelést lezáró pénteki orvosi vizsgálat kimutatta, hogy a nyirokcsomórák eltűnt Karel Gott testéből - közölte Aneta Stolzová, a lankadatlan népszerűségű 76 éves cseh popsztár szóvivője pénteken.
márc. 19
8:54
Elhunyt Jan Nemec, a cseh új hullám egyik legjobb rendezője (Infostart)
Súlyos betegség után 79 éves korában pénteken Prágában meghalt Jan Nemec, a 20. század hatvanas évek csehszlovák filmművészete új hullámának nemzetközileg is elismert rendezője és forgatókönyvírója.
márc. 19
11:00
Húsvéti készülődéstől Frankofón fesztiválig - Hétvégi programajánló (Infostart)
Észt hét és Frankofón Filmnapok, valamint a Víz világnapjához és a Föld órájához kapcsolódó környezetvédő családi programok is szerepelnek a hétvége kulturális kínálatában.
márc. 19
11:51
Meghalt Kelemen Magda zenepedagógus (Infostart)
Nyolcvannyolc éves korában meghalt Kelemen Magda zenepedagógus, komolyzenei műsorszerkesztő, Duna Televízió nyugalmazott munkatársa - tájékoztatta a család az MTI-t.
márc. 19
12:45
Felújították az ópusztaszeri emlékpark gátőrházát (Infostart)
Felújították az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékpark egyik legkedveltebb épületét, a gátőrházát és az abban látható kiállításokat.
márc. 19
15:42
Újjáalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte a Jászok Egyesülete (Infostart)
Újjáalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte az elszármazott jászságiakat az otthon élőkkel összekapcsoló Jászok Egyesülete szombaton Budapesten. A rendezvényen Dobos László alapító ügyvivő kiemelte: "egyek vagyunk, egy történelmi múlt összekapcsol bennünket".
márc. 19
16:15
Lábbeli-tárlattal búcsúzik a Néprajzi Múzeum (Infostart)
Liszt Ferenc és a "czigány zene" című kiállítás, `56-os jubileumi tárlat és egy, a Kúria épületétől búcsúzó lábbeli kiállítás is szerepel a Néprajzi Múzeum ide tervei között. Dr. Kemecsi Lajos, az intézmény igazgatója az InfoRádiónak elmondta, hogy a múzeum várhatóan 2017-ben zárja be kapuit, és két év alatt költözik át a tervezés alatt álló városligeti új épületbe.
márc. 19
16:51
Megnyílt a Krakkó és Budapest történetét bemutató kiállításon (Infostart)
Több mint 450 műtárgyat lehet megtekinteni a Krakkó és Budapest kora-újkori párhuzamos fejlődését bemutató kiállításon szombattól a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában - mondta az intézmény főosztályvezetője az M1 aktuális csatorna műsorában.
márc. 19
17:27
Benedek Miklós: Akkor inkább a bulvár! (Infostart)
Évek óta szabadúszó színész, mégis havi több mint húsz este játszik, a rendezés már nem is igen fér bele a mindennapjaiba. Benedek Miklós azt mondja: szívesen játszik közönségsikerben, az sem zavarja, ha ezt olykor bulvárnak címkézik; a kiforgatott, érthetetlenül modernizált művek pedig nem érdeklik. Ha lenne ideje, Szomory-darabokat állítana színpadra, és úgy gondolja: színház-igazgatóságra…
márc. 19
18:36
Rengeteg programmal jön a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál (Infostart)
Csaknem 300 programmal, köztük író-olvasó találkozókkal, dedikálásokkal, felolvasásokkal, koncertekkel, kiállításokkal várja a közönséget április 21. és 24. között a Millenáris parkban a 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, amelynek kiemelt vendége Szlovákia, író-díszvendége pedig a norvég Jostein Gaarder lesz - hangsúlyozta az MTI-nek Szabó Eszter fesztiváligazgató.
márc. 19
19:27
Pucéran pózolt az RTL műsorvezetője - Keményen beszólt a humorista (Spa Trend Online)
márc. 19
19:29
Eppel duplájával győzött a Honvéd (Spa Trend Online)
Kikapott 2-0-ra a Paks.
márc. 19
19:31
Íme az Év vadvirága - Fotók! (Spa Trend Online)
A mocsári kockás liliom eszmei értéke 50 000 forint.
márc. 19
20:06
Elkészült Ferenc pápa apostoli buzdítása (Infostart)
Ferenc pápa szombaton írja alá a családról tartott püspöki szinódust követő apostoli buzdítást, a dokumentumot húsvét után hozzák nyilvánosságra - írta a La Repubblica olasz napilap szombaton.
márc. 19
20:08
Kiállítás nyílik a bábszínházi világnapon (Infostart)
Új időszaki kiállítás nyílik az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) körtermében hétfőn, a bábszínházi világnapon: Az én kicsi bohócom - Mikropódium a világ körül című bábkiállítás május 30-ig látható.
márc. 19
20:24
A hagyományok előtt tiszteleg az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál (Infostart)
Különleges népzenei koncerttel és két néptánc-bemutatóval tiszteleg a hagyományok előtt a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF).
márc. 19
21:33
Bartók Béla születésének 135. évfordulója a Müpában (Infostart)
Koncerttel tisztelegnek Bartók Béla előtt születése 135. évfordulója alkalmából a Müpában március 25-én.
márc. 19
22:06
Egy óra sötétséggel a Földért (Metropol)
A Föld órája globális környezetvédelmi akció keretében Ausztrália és Ázsia nevezetességei borultak először sötétbe szombaton. Itthon is véget ért az akció.

Keresés