2021. január 22. péntek

jan. 22
0:06
Beültünk az első Budapestre érkezett elektromos londoni taxiba (Hírstart)
Magas ára miatt nem fogja kiszorítani a használtan behozott Priusokat a fővárosi drosztokról, pedig ennél jobb taxi nemigen létezik.
jan. 22
0:10
Gázpalackkal működik a Biokom csodafegyvere: “az alig használt” útjavítási módszer! (Hírstart)
"Magyarországon még alig használt útjavítási technológiát próbál ki a Biokom Nkft. a napokban Pécsett. A cél a meglévő úthibák tartós és gazdaságos javítása, a kátyúk számának mielőbbi csökkentése" - számol be az önkormányzat. A gép így néz ki: A működési elv egyszerű - írják: infrahővel felmelegítik a hibás aszfaltréteget, ami így újra eldo
jan. 22
0:18
Bemutatták Kínában a 620-szal száguldó extra gyors szupervonatot (Hírstart)
A most bemutatott szupervonattal Budapestről a Balatonra 10 perc lenne az utazás.
jan. 22
4:30
Nevet kapott a Volkswagen új elektromos zászlóshajója (autopro)
A Volkswagen ID-sorozat utódjai 2026-ban jelenhetnek meg az utakon.
jan. 22
5:42
Ennek puttonya van – Opel Corsa Van 1.7 DI használtteszt (Autónavigátor)
A dízelmotornak még ma is van helye, 15-20 évvel ezelőtt pedig pláne volt! Például a kicsi áruszállítókban is, és most
jan. 22
6:06
Új, vevőbarát csomagolású motorolajokat vezet be az OMV (Hírstart)
Az OMV több új, prémium minőségű, sajátmárkás autóipari terméket dobott ​​piacra. A megújuló OMV motorolajok ennek a kategóriának az első tagjai , amelyek egyben a Bixxol márkát is felváltják. A gépkocsik, motorok és teherautók új kenőanyagai Magyarország már minden OMV töltőállomásán elérhető. E mellett megújul a csomagolása az autóápolási terméke
jan. 22
6:24
A Cruise autonóm járműveivel erősít a Honda (autopro)
A japán autógyártó az amerikai GM-mel és Cruise-zal közösen fejlesztett járműveket kíván forgalomba állítani hazai piacán.
jan. 22
7:15
Több tízmillió a sárban (Vezess)
Gondolnád, hogy a nagyméretű, bitang erős szabadidőautók között is találni olyat, amivel neki lehetne indulni, keresztben átszelni Afrikát?
jan. 22
7:17
Senkinek nem tűnt fel az értékes festmény ellopása (Vezess)
Mivel a múzeum zárva volt a koronavírus-járvány miatt, nem sok embernek hiányozhatott az 500 éves alkotás.
jan. 22
8:00
Az F1 „óvatosan optimista”, hogy meg lehet tartani 23 versenyt idén (F1világ)
„Óvatos optimizmussal” várja a 2021. évi Forma-1-es világbajnoki sorozatot a száguldó cirkusz nemrég kinevezett új elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali. A szakember azt mondja, nagyon rugalmasnak kell lenniük az idei versenynaptárral kapcsolatban, hiszen a koronavírus-járvány még mindig okozhat váratlan helyzeteket.
jan. 22
8:24
Tűz ütött ki a Jász-Plasztik akkumulátorgyártó üzemében (autopro)
Nem veszíti el állását egyetlen munkavállaló sem a jászberényi Jász-Plasztik Kft. üzemcsarnokában keletkezett tűz miatt.
jan. 22
8:30
Ezek voltak a csökkent autópiac kedvenc modelljei (Autónavigátor)
Miként arról a hó elején , a magyarországi autópiac 10 évnyi növekedés után tavaly 18,9%-ot csökkent, most pedig már azt
jan. 22
9:00
F1: Bajban a Ferrari az új szabályok miatt (Vezess)
A Forma-1-es költségsapka bevezetése miatt még több embert kell “lepasszolnia” a Ferrarinak.
jan. 22
9:00
Vettel munkába állt az Aston Martinnál (F1világ)
Munkához látott új csapatánál, az Aston Martinnál a Forma-1 négyszeres világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel.
jan. 22
9:24
A vártnál jobban zárta az évet a BASF (autopro)
A vállalat negyedik negyedéve váratlanul jól sikerült.
jan. 22
9:30
Trinity projektnéven új zászlóshajót fejleszt a Volkswagen (Auto Pult)
Maga Ralf Brandstatter, a Volkswagen márka vezetője jelentette be, hogy Trinity néven új fejlesztésbe kezdett a márka: az elektromos autózás határait kívánják még kijjebb tolni egy alacsony építésű, újszerű koncepciójú modellel.
jan. 22
9:30
Öt határsértőt fogtak el a hajdú-bihari rendőrök (Hírstart)
A Hajdú-Bihar megyei rendőrök 2021. január 21-én 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között két esetben, összesen öt határsértővel szemben intézkedtek Berettyóújfalu és Nagyhegyes területén. A Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség járőre 2021. január 21-én 8 óra körül egy határsértőt tartóztatott fel Berettyóújfalu külterületén. A férfi marokkói
jan. 22
9:36
Már idén is gyártott selejtet az autóipar (Vezess)
Még csak január harmadik hetében járunk, de ez alatt a rövid idő alatt is sikerült egy autógyártónak visszahívást indokló mértékű gyártási hibát elkövetnie. További súlyos problémákról is olvashatsz cikkünkben.
jan. 22
9:36
Felvirágozhat az elektromos buszok magyarországi gyártása (Hírstart)
Hazánkban készül Európa első csuklós hidrogénbusza A kormány bejelentésének értelmében 2022-től csak elektromos buszok beszerzésére nyerhető majd el támogatás a 25 ezeresnél nagyobb településeken, ennek következtében a járműállomány a klímavédelem jegyében még korszerűbbé válhat néhány éven belül. Hazánkban jelenleg egyedül a Goldi Mobility Kft.-ná
jan. 22
9:42
Körözött BMW-t foglaltak le a rendőrök Csongrád-Csanád megyében (Hírstart)
2021 január 21-én a magyar rendőrök egy olyan gépjárművet foglaltak le Csanádpalotánál, amire az olasz hatóságok körözést adtak ki – adta hírül a police.hu.
jan. 22
9:48
Már a nyáron leleplezi vadonatúj sportautóját a Lotus (Auto Pult)
Úgy tűnik, hogy a Lotus ismét főnixként feltámad a hamvaiból, amelyet nemzetközi terjeszkedéssel és tejesen új modellpalettával is megerősíti. Az Evija személyében hatalmasat ígért a márka, amit a tervek szerint be is teljesít, mellé pedig hagyományos, belsőégésű motorral szerelt sportautót hoz el, méghozzá már a nyáron.
jan. 22
9:54
F1: Már az idei autóval megy az egyik csapat (Vezess)
Az olaszországi központú Forma-1-es csapatok nem restek, már a hivatalos tesztek előtt pályára küldik pilótáikat és autóikat.
jan. 22
10:12
Meglepő felfedezést tettek a Naprendszerről (Vezess)
Két hullámban alakultak ki a Naprendszer bolygói egy új elmélet szerint: a belső kőzetbolygók mintegy félmillió évvel korábban jöttek létre, mint a gáz- és jégóriások.
jan. 22
10:14
Megújul a Mercedes legkisebb furgonja (Vezess)
Az év vége előtt érkezik a következő generációs Citan. Ugyanúgy a Renault Kangoo alapjaira épül majd, mint eddig, de a két modell között markánsabb eltérések várhatók.
jan. 22
10:24
Az MI-vel és új adalékokkal fejlődhet a műanyag-extrudálás (autopro)
Az alapjaiban mai napig változatlan műanyag-extrudálás még ha nem is radikális mértékben, de több téren is fejlődhet a jövőben.
jan. 22
10:30
Saját kamerája vette fel, ahogyan 150 km/órával balesetezett (Autónavigátor)
E hét kedden, 21:25-kor autózott egy 65 éves budapesti úr az M7-es autópályától Balatonakarattya felé a 710-es főúton, amikor a
jan. 22
10:48
Járdán zúzott végig a dugó mellett Pesten (Vezess)
Értjük mi, hogy nagyon kell sietni, dugóban állni pedig annyira nem menő, mint haladni, de ne gondolod már úgy, hogy a közút egy játszótér.
jan. 22
11:06
Talán sose láthatjuk már az új James Bond-filmet (Vezess)
A koronavírus-járvány miatt harmadszor is elhalasztották az új James Bond-film, a Nincs idő meghalni bemutatását: október 8-án kerül a világ mozijaiba.
jan. 22
11:08
Évente százmillió liter vizet tisztít meg az Audi (Vezess)
2025-re szénsemlegessé kívánja tenni a Q5 szabadidőjárművet előállító gyártóüzemét az Audi. Ezen projekt keretében építettek meg egy szennyvíz-tisztító állomást, amely két év alatt bő 200 ezer köbméter vizet forgatott vissza a gyártásba.
jan. 22
11:18
Teljesítette a 2020-as európai szén-dioxid-kibocsátási flottacélokat a Volkswagen Személyautók márka (Hírstart)
A Volkswagen Személyautók márka az előzetes számadatok alapján a 2020-as évre kitűzött ambiciózus európai szén-dioxid-kibocsátási flottacélokat teljesítette, és a törvényileg megadottnál körülbelül hatmillió grammal kevesebb szén-dioxidot okozott. Az új személyautók flottája az Európai Unióban 92 gramm/kilométer átlagos szén-dioxid-kibocsátási érté
jan. 22
11:30
Újabb milliós visszahívás indul a Takata miatt (autopro)
A Fordnak hárommillió járművében kell kicserélnie a potenciálisan hibás gázgenerátorokat. Az érintett típusok között Európában forgalmazottak is szerepelnek.
jan. 22
11:42
Ismét óriási bírságot kap a Volkswagen (Vezess)
Komoly bírságot kap a Volkswagen, mert nem sikerült teljesítenie a szén-dioxid-kibocsátási célt. A cég szerint “alacsony” összegről van szó.
jan. 22
11:42
Trinity projektnéven új zászlóshajót fejleszt a Volkswagen (Hírstart)
Maga Ralf Brandstatter, a Volkswagen márka vezetője jelentette be, hogy Trinity néven új fejlesztésbe kezdett a márka: az elektromos autózás határait kívánják még kijjebb tolni egy alacsony építésű, újszerű koncepciójú modellel.
jan. 22
12:18
Elon Musk bárkinek fizet százmillió dollárt ezért (Vezess)
Elon Musk 100 millió dollárral (29,3 milliárd forint) jutalmazza a légkörben lévő szén-dioxid befogására kifejlesztett legjobb technológiát.
jan. 22
12:24
Nagy kapacitású töltőállomást dobott piacra a Siemens (autopro)
Akár 300 kilowattórás kapacitással is tölthetőek rajta az elektromos járművek.
jan. 22
12:30
275 kilométeres hatótávval érkezett az elektromos Opel Combo (Autónavigátor)
A PSA, pontosabban mostantól gyáróriás már ismert elemeiből összeépítve készült el az Opel új elektromos kisáruszállítója, a Combo-e. Kétféle hosszúsággal
jan. 22
12:36
Ismét óriási bírságot kap a Volkswagen (Hírstart)
Komoly bírságot kap a Volkswagen, mert nem sikerült teljesítenie a szén-dioxid-kibocsátási célt. A cég szerint “alacsony” összegről van szó.
jan. 22
13:00
Domenicali: A Ferrari idén megerősödik (F1világ)
A korábban a Ferrari csapatfőnökeként tevékenykedő Stefano Domenicali szerint az olasz istálló 2021-ben képes lesz sokkal jobb formát nyújtani, mint a kiábrándító tavalyi szezonban.
jan. 22
13:24
Visszatér a Williamshez Jenson Button (F1világ)
Visszatér a Williams Forma-1-es csapatához a száguldó cirkuszban 2009-ben világbajnoki címet szerző Jenson Button – természetesen nem versenyzőként, hanem tanácsadóként!
jan. 22
13:24
275 kilométeres hatótávval érkezett az elektromos Opel Combo (Hírstart)
A PSA, pontosabban mostantól gyáróriás már ismert elemeiből összeépítve készült el az Opel új elektromos kisáruszállítója, a Combo-e. Kétféle hosszúsággal
jan. 22
13:42
Elektromos kisáruszállítót mutatott be az Opel (Auto Pult)
Ha azt mondjuk, itt az Opel Combo e, a legtöbben már tudják: megérkezett a kisáruszállító helyi kibocsátás nélküli változata.
jan. 22
14:00
Saját kémfotókkal hangol a BMW az 530 lóerős i4-re (Auto Pult)
Teljesen elektromos négyajtós kupét tervez a BMW: az i4 már a fejlesztések utolsó stádiumában van, amiről a gyártó csokornyi kémfotója is tanúskodik. A modellel egyértelmű céljai vannak a márkának: elektromos tekintetben is szeretne a dinamizmus nagykövete lenni.
jan. 22
14:18
Csúcsra pörgött Európában a lakóautózás (Auto Pult)
A 2020-as év egyek mellett az autóipar éve sem volt, az érthető okból csökkenő általános eladások mellett azonban a haszongépjárművek és a lakóautók piaca növekedett. Így a Fiat, a Ford és a Mercedes-Benz számai is szépen növekedtek, miközben a lakóautók eladása új csúcsot ért el a kontinensen. A csillagos márka Marco Polo családja is jól fogyott,
jan. 22
14:24
11 millióért eladó egy rettentő, ezer lóerős Volkswagen Golf III (Vezess)
Ki ne akarna egy elvileg utcai rendszámmal rendelkező Golf III-ast, ami képes 1000 lóerős teljesítményre?
jan. 22
14:42
Button visszatér a Forma-1-be (Vezess)
A 2009-ben világbajnok Jenson Button a Williams tanácsadójaként dolgozik tovább.
jan. 22
15:00
Új Skoda márkajelről keringenek elképzelések a neten, jól mutatna egy ilyen dizájn? (Vezess)
A változó kor változó márkajeleket hoz, a legtöbb gyártó átrajzolta a megszokott logókat, lehet, hogy a Škoda lesz a következő a sorban?
jan. 22
15:00
Meghalt az egyik legkomolyabb sportkocsi tervezője (Autónavigátor)
Meghalt Gerald Wiegert, aki az egyik legkevesebbet látott, ám annál jobban ismert szupersportautót adta a világnak, a -at. Jerry 76
jan. 22
15:12
Minden, ami kell – Audi Q7 60 TFSI e teszt (2021) (Auto Pult)
Létezik autó, ami mindent tudna? Aligha, azonban manapság egyre több szép példát látunk a képességek és a tudás kompromisszummentes integrálására. S talán nem túlzok, ha az egyik legszebb és legjobban kivitelezett mintamunkaként tekintek a konnektorról is tölthető Q7-re, amely ugyan vaskos összegért vihető haza, ám cserébe kivételes csomagot kapunk
jan. 22
15:18
Videón a sok szabálytalankodó autós (Hírstart)
Gyorshajtás, záróvonalon előzés: így türelmetlenkednek a magyar autósok.
jan. 22
15:36
A bőre még olasz, de minden más japán ebben az Alfa Romeóban (Vezess)
Lehet, hogy fáj az olasz gépek ortodox rajongóinak, de ez így tökéletes!

Keresés