2015. november 18. szerda

nov. 18
4:39
Esterházy Péter Mercedes Benz című történelmi revüjének felolvasó színházi bemutatója a Tesla Teátrumban (MaHu)
Mindössze egy alkalommal látható Budapesten Esterházy Péter új darabja: a Mercedes Benz című történelmi revüt felolvasó színházi formában szerdán este a Kazinczy utcai Tesla Teátrumban mutatják be.
nov. 18
5:51
Jövő tavasszal ismét lesz Nyitva! Fesztivál (MaHu)
A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) 2016. április 1. és május 1. között másodszor is megrendezi a Nyitva! Fesztivált az üres budapesti üzlethelyiségek tulajdonosai és a helyet kereső kezdeményezések egymásra találásának segítésére.
nov. 18
7:24
"Az ember titokzatos és összetett rejtvény" - Villáminterjú Zsótér Sándorral (szinhaz.hu)
November 13-án a kecskeméti Ruszt Stúdió Színházban mutatták be Tennessee Williams Macska a forró bádogtetőn című drámáját. Zsótér Sándor rendezővel olvashatnak rövid interjút. Ajánló a darab elé: Tennesse Williams Pulitzer-díjas történetének szereplői az elhallgatás, a hazugság szövevényében élnek, ahonnan az egyik kiút az ital, a másik a halál. Egyikük azt vallja, nem is élnek együtt, csak a…
nov. 18
7:33
A Tankcsapda is a kényszerleszállást végrehajtó párizsi géppel repült (HVG)
Az Air France egyik kényszerleszállást végrehajtó gépén utaztak az USA-ból Párizs felé a Tankcsapda zenekar tagjai szerda hajnalban, arról, hogy mit tapasztaltak, Lukács László énekes számolt be a Class FM reggeli műsorában.
nov. 18
8:15
Változik a halgazdálkodási törvény (orientpress)
Hamarosan már nem csak vagyonkezelési és haszonbérleti szerződéssel lehet pályázni a halgazdálkodási jogra, hanem kijelölés útján is hozzá lehet majd jutni-tudatta az Agroinform.hu
nov. 18
8:17
Áruhiányra készülnek a trafikosok (orientpress)
Számos népszerű cigarettamárka tűnhet el egy időre a hazai trafikokból, mert az új, központi dohányellátónak nem sikerült szerződést kötnie a gyártókkal.
nov. 18
8:30
Az ördög Trokán Annával - Tasnádi Csaba rendezése Nyíregyházán (szinhaz.hu)
November 14-én mutatta be a Móricz Zsigmond Színház Molnár Ferenc Az ördög című vígjátékát Schlanger András és Trokán Anna főszereplésével. A rendező Tasnádi Csaba. A Móricz Zsigmond Színház ajánlója: Voltak már megcsalva? Forgolódtak ágyukban álmatlanul a féltékenység zöld szemű szörnyétől kísértve? Vagy épp ellenkezőleg: Voltak maguk is megcsalók? Netán hűek maradtak az egyszer kimondott…
nov. 18
9:03
"Izgalmas előadásba keveredtem" - Villáminterjú Pálya Pompóniával (szinhaz.hu)
Pálya Pompónia ötödéves színészhallgató a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A 2015/2016-os évadtól két előadásban veszi át Ostorházi Bernadett szerepét a Vörösmarty Színházban: A fösvényben Élise, A Padlásban Süni szerepében lesz látható. Hogyan kerültél be A Padlás című előadásba? Hargitai Iván rendszeresen megnézte az osztályunk vizsgaelőadásait az egyetemen, ekkor látott engem,…
nov. 18
9:12
A nagy sikerre való tekintettel ismét Csepregi trió a Széchenyiben! (Zene)
Ha egy buli jól sikerül, ugyan miért ne lehetne megismételni? A kérdésre pedig a Csepregi trió muzsikusai adták meg a költői választ: eszerint két hét elteltével újráznak a Városliget elegáns éttermében. [Dátum: 2015.11.18. 08:58]
nov. 18
9:45
Új, környezetbarát autóbuszok közlekednek a 18. kerületben (orientpress)
November elejétől új, környezetbarát és akadálymentes autóbuszok közlekednek a 18. kerületben. Az állományfiatalító fejlesztés a fővárosi beruházás részeként valósult meg. Mint a pesti oldal legnagyobb összefüggő erdőterületével rendelkező kerületnek, nagyon fontos nekünk a környezettudatosság, ezek az új autóbuszok kevésbé lesznek szennyezőek - mondta Ughy Attila polgármester a Rádió Orienten.
nov. 18
9:47
Ötödik a világon Magyarország a szerzői jog terén (orientpress)
Ötödik helyen szerepel Magyarország a világban azon a listán, amely a szerzői jogi ágazatok GDP-hozzáadásáról szól - mondta Bendzsel Miklós elnök. Az alkotás szabadsága és a szerzői jog metszéspontjai címmel tart hétfőn konferenciát a Magyar Művészeti Akadémia, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.
nov. 18
10:09
Ha mi holtak feltámadunk - Ibsen drámája az RS9-ben (szinhaz.hu)
Ibsen utolsó drámáját Ha mi holtak feltámadunk címmel mutatja be az RS9 Színház november 18-án. Az alkotók ajánlója: „Gyűlölök és szeretek. Miért? Nem tudom én se, de érzem így van ez és a szívem élve keresztre feszít.” (Catullus, Szabó Lőrinc fordítása) „A jug of wine a loaf of bread and thou beside me singing in the wilderness” (Omar Khayyam) Ibsen utolsó drámáját (1899) feltehetően August…
nov. 18
10:33
Bill Murray idén George Clooney-val karácsonyozik egy hotelben (HVG)
Különleges, rengeteg sztárt felvonultató kisfilm házigazdája lesz Bill Murray. A karácsonyi zenés vígjátékot december elején mutatják be.
nov. 18
11:09
Szex, drogok és rock 'n' roll – Scorsese és Jagger új sorozata nem aprózza el (HVG)
Új előzetes jött ki a zeneipar legvadabb korszakáról, a hetvenes évekről szóló sorozathoz, a Vinyilhez.
nov. 18
11:15
Stagnáló árak mellett csökken a kiadó lakások száma (orientpress)
Az elmúlt hónapokban a napi hírek témái között szerepeltek az emelkedő albérletárak. Az iskolaév elrajtolása után lecsillapodott a bérbeadói piac, októbertől megállt a növekedés - derült ki a Jófogás és a GKI közös, országos iparági elemzéséből.
nov. 18
11:15
Ismét Dráma Tanulmányi Versenyt hirdettek (szinhaz.hu)
Immár 8. alkalommal hirdeti meg a Theatrum Scholae Alapítvány az Országos Dráma Tanulmányi Versenyt a hazánkban élő 9–10. évfolyamos középiskolásoknak. A háromfordulós verseny első fordulójában a diákok a kiírásban megadott színháztörténeti korszakból és drámákból írnak központi feladatlapot. A verseny döntőjét májusban rendezzük a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Fotó: drhe.hu A zsűriben többek…
nov. 18
11:33
Ryan Gosling lesz a Szárnyas fejvadász 2. főszereplője (MaHu)
"Izgalmas, mert van bennem egy chip, ami felrobban, ha bármi mást is elmondok a filmről" - idézte a BBC hírportálja Goslingot, aki mellett Harrison Ford is szerepel a folytatásban.
nov. 18
11:45
Hatan vehették át az idei Junior Prima sajtódíjat (Infostart)
Hatan vehették át szerdán Budapesten a Junior Prima Díjat sajtó kategóriában. A harminc évnél fiatalabb tehetségeket nettó kétmillió forinttal is elismerő díjra idén 53-an kaptak jelölést.
nov. 18
12:21
Néhány perccel a vérengzés előtt - előkerült néhány fotó (HVG)
Egy párizsi fotós, Manu Wino ott volt az Eagles Of Death Metal pénteki koncertjén a Bataclanban. Képeit most ingyenesen hozzáférhetővé tette, így tisztelegve az áldozatok emléke előtt.
nov. 18
12:21
2,2 milliárdból a stadionépítő újíthatja fel a Palatinust (Népszava)
A nyertes cég kínálta a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást.
nov. 18
12:23
Quaestor - LMP: az MNB is vegye ki a részét a kártalanításból (Népszava)
Schmuck Erzsébet a jegybank felelősségét hangsúlyozta a brókerbotrányokban.
nov. 18
12:25
Feltételezett háborús bűnösöket fogtak el Boszniában (Népszava)
Az egyik legsúlyosabb európai háború százezer halálos áldozatot követelt.
nov. 18
12:27
Keljfeljancsik - Orbán politikai főtanácsadója lesz Giró-Szász (Népszava)
Hű - és ezen nyomatékos hangsúly van - társat a Fidesz valóban nem hagy az út szélén.
nov. 18
12:45
Lassan növekszik a biztosítási piac (orientpress)
2015 első háromnegyed évében 2 százalékkal - 657 milliárd forintra - növekedett a hazai biztosítási szektor összesített díjbevétele az előző év azonos időszakához képest - tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az idei első háromnegyed évet összegző adatokat szerdán.
nov. 18
12:54
Zoltán újratemetve - A darabbéli falu lakói voltak a Nemzeti vendégei (szinhaz.hu)
Nagyszelmencről és környékéről érkeztek vendégek a kettéosztott ikerfalu történetét feldolgozó Zoltán újratemetve című darab keddi előadására a budapesti Nemzeti Színházba. Zelei Miklós, a darab írója a 70 vendég tiszteletére tartott előadás előtti beszélgetésen kiemelte: nagy pillanat, amikor egy történetnek az eredeti szereplői és az abból született mű szereplői egy színházban találkoznak. "Ez…
nov. 18
12:57
Juszt László durván megtámadta Frei Tamást (HVG)
Többek között kényszeres hazudozónak nevezi, és kijelenti, hogy nagyban hozzájárult a riporteri szakma hiteltelenítéséhez. Szó van még egy egymilliós hallgatási pénzről, és álbérgyilkosokról is.
nov. 18
13:03
Czibere: négyszeresére nő a gyermekjóléti központok száma januártól (orientpress)
A kormány elkötelezett abban, hogy megújítsa a gyermekvédelmi rendszer elsődleges védelmi vonalát, a gyermekjóléti rendszert januártól, ennek érdekében négyszeresére emelik a gyermekjóléti központok számát - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Székesfehérváron, az országos gyermekvédelmi konferencián.
nov. 18
13:33
Videó: Kíméletlenül őszinte előzetest kapott az eredeti Star Wars (HVG)
Luke egy nyavalygó hülyegyerek, a Birodalom csetlő-botló idiótákból áll, Obi-Wan pedig egy szenilis vénember. Ideje szembenézni a legelső Star Wars-rész igazságaival!
nov. 18
13:51
Bevételi rekordokat hozhat az új Star Wars (Infostart)
Mához egy hónap múlva mutatják be a mozik a Csillagok háborúja VII. részét. A 30 évvel a Jedi visszatér és 10 évvel az előzménytrilógia utolsó epizódjának premierje után érkező új filmet példátlan várakozás előzi meg, ami bevételi rekordokkal kecsegteti film gyártóit és jogtulajdonosait egyaránt.
nov. 18
14:00
Fotókiállítással ünnepli Törőcsik Mari 80. születésnapját szülőfaluja (szinhaz.hu)
Fotókiállítással ünnepli Törőcsik Mari kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő 80. születésnapját szülőfaluja, a Heves megyei Pély. A szervezők közleménye szerint a fővárostól mintegy száz kilométerre fekvő település egy teljes mértékben civil kezdeményezéssel és összefogással megvalósuló ünnepi rendezvényen köszönti híres szülöttjét november 21-én, szombaton. Az ünnepség a pélyi…
nov. 18
14:51
Egységes elektronikus folyószámla lekérdezés (orientpress)
A Nemzeti Adó-és Vámhivatal a következő tájékoztatót tette közzé a 2016. januárjától elérhető NAV egységes elektronikus folyószámla lekérdezéssel kapcsolatos tennivalókról.
nov. 18
15:06
Így ünnepelték A Csárdáskirálynőt Székesfehérváron (szinhaz.hu)
Idén egy évszázada annak, hogy hatalmas sikerrel mutatták be Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét. November 17-én, kedden pontban 17 órakor a Magyar Király Szálló előtti téren több száz lelkes résztvevő énekelte együtt a Hajmási Péter, Hajmási Pál című nagysikerű dalt Keller Jánossal, a Vörösmarty Színház művészével. Az 1915-ös premier helyszínén, Bécsben, ötszázharminchárom estén át…
nov. 18
15:39
Kinyírják Justin Biebert a Zoolander 2-ben (HVG)
Új előzetes érkezett Ben Stiller legújabb agymenéséhez, a Zoolander folytatásához.
nov. 18
15:45
Erősítik a nemzetgazdaságot a hazai üzletláncok (orientpress)
A magyar tulajdonban álló Coop üzletlánc az elmúlt két évtizedben sikeresen vette fel a versenyt a nagy nemzetközi láncokkal, válaszolt a folyamatosan jelentkező kihívásokra, és kiemelten figyelt a munkahelyek megtartására, majd bővítésére - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Coop üzletlánc alapításának húszéves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a Művészetek Palotájában.
nov. 18
15:48
Lengyel paraszt, német katona, zsidó lány (nyest.hu)
nov. 18
16:03
UNESCO címet kapott a Bakony-Balaton Geopark (orientpress)
Több éves előkészítő munkát követően a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság által 2006-ban létrehozott Bakony-Balaton Geopark megkapta az 'UNESCO Globális Geopark' címet. A több mint 3200 km2-es területen számos olyan földtani, felszínalaktani érték található, amely tudományos és oktatási jelentősége, ritkasága, valamint esztétikai értéke miatt nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő.
nov. 18
16:12
Világosítót és hangosítót keres a soproni színház (szinhaz.hu)
A Soproni Petőfi Színház gyakorlattal rendelkező világosító és hangosító munkatársat keres. A Soproni Petőfi Színház 1-1 fő állású, teljes munkaidőben alkalmazott, színházszerető, munkája iránt elkötelezett világosító és hangosító munkatársakat keres. Jelentkezési feltételek: - minimum 2-3 éves szakmai tapasztalat - legalább középiskolai végzettség - büntetlen előélet A munkakör a…
nov. 18
16:33
Miles Davis a legnagyobb (HVG)
Minden idők legnagyobb jazz-zenészeinek listáját állította össze a brit BBC Radio és a Jazz FM hallgatósága, valamint zenészek és zeneipari szakemberek. Íme!
nov. 18
16:51
Ákos DVD-n és a színpadon is duplázik decemberben (Infostart)
DVD-n és 2 CD lemezen jelentette meg Ákos tavaly Dupla Aréna koncertjének kép- és hanganyagát. A premier alkalmából a kiadványról és az idei duplakoncertről Kovács Ákos énekes, dalszerző beszélt az InfoRádiónak.
nov. 18
17:15
Aláírás küszöbén a Budapest-Belgrád vasúti beruházás (orientpress)
Finisébe ért a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításával kapcsolatos megállapodás előkészítése, a legfontosabb politikai kérdésekben megállapodás született a majdani közreműködő felek képviselői között. Minden jel szerint csütörtökön olyan dokumentum születhet, amelyet már a jövő héten aláírásával szentesíthet a három ország miniszterelnöke - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter…
nov. 18
17:51
Folytatódik a Thália Táncestek Kassán (szinhaz.hu)
November 21-én 19 órakor Fehér Ferenc TAO TE című alkotását láthatják a kassai nézők a Thália Színház nagyszínpadán a szlovákiai Színházak Éjszakáján. “Ez az első próbálkozás e téren, mozgásművészeti előadások eddig nagyon ritkán voltak láthatók a városban. (…) Minden bizonnyal egy hiánypótló kezdeményezésnek lehetünk tanúi Kassán az elkövetkező időszakban” - írta az Új Szó a tavaly megkezdett…
nov. 18
18:21
Megindító bejegyzésben üzent a tragikus párizsi koncertet adó banda (HVG)
Már biztonságban vannak az Eagles of Death Metal tagjai, de a koncertjüket félbeszakító terrorakcióban közeli barátaikat vesztették el.
nov. 18
18:33
A varangy és a béka megy a levesbe (nyest.hu)
Most mondjátok meg őszintén, milyen gyakran olvastok japán félrefordításról? Jó, a blog régi helyén ritkán, nagyon ritkán előfordult – és most itt is van végre egy. Lefogadom, hogy elsőre ti is átfutottatok volna rajta, de beküldőnk szerencsére szemfüles volt.
nov. 18
18:48
Dér Heni nagyon szexi új klipjében (Zene)
Megérkezett Dér Heni – Még, még, még című klipje. [Dátum: 2015.11.18. 18:42]
nov. 18
20:27
Átadták a zeneművészeti Junior Prima Díjakat (Infostart)
Átadták az idei zeneművészeti Junior Prima Díjakat szerdán a Müpában. A zsűri ezúttal is tíz elismerést osztott ki, a nyertesek a díjon túl kétmillió forintos támogatásban részesülnek.
nov. 18
20:45
Harcos amazonok támadnak kis, bajszos férfiakra (HVG)
Pofátlanul jófej, friss, őrült, csajos, erotikus, nem komolykodós. Sok mindent mondtak már Kreif Zsuzsanna és Zétényi Borbála Oscar-jelölés közvetlen közelébe került animációs rövidfilmjéről, a Limbo-Limbo Travelről. Megkérdeztük az alkotókat, hogy ők mit gondolnak róla.
nov. 18
21:09
Elhunyt Krasznay Béla, a Recski Szövetség Egyesület elnöke (MaHu)
A Nemzeti Örökség Intézete azt írta: halálával a politikai elítéltek közössége kiemelkedő szereplőjét veszítette el.
nov. 18
21:57
Kiengedték a kórházból a rákbeteg Karel Gottot (Infostart)
Kiengedték a kórházból Karel Gott világhírű cseh énekest, akinél nyirokcsomórákot állapítottak meg három hete egy sürgős hasműtét közben.
nov. 18
22:33
Jamie Foxx lánya lesz Miss Golden Globe (Infostart)
Jamie Foxx lánya, Corinne lesz a Golden Globe-gála üdvöskéje, Miss Golden Globe.
nov. 18
23:00
Amerikai-angol blues - magyar módra a BluesSteeltől (Zene)
Különleges esemény színesíti pénteken a városligeti Széchenyi kertvendéglőt. A BluesSteel trió ritmusfelelőse barátaival és kedvenc közönségével kívánja megünnepelni születésnapját. [Dátum: 2015.11.18. 22:46]

Keresés