2021. március 31. szerda

márc. 31
0:06
Új dokumentumfilm enged exkluzív betekintést Ferenc pápa életébe: ekkor lesz látható (Blikk)
Evgeny Afineevsky, Oscar-díjra jelölt filmrendező és producer, Francesco című dokumentumfilmje exkluzív betekintést enged a TLC nézői számára Őszentségéhez, Ferenc pápához, egy globális vezetőhöz, aki óriási alázattal, bölcsességgel és nagylelkűséggel közelít mindenki felé a kihívást jelentő és összetett kérdésekben.
márc. 31
0:06
Rögzítette új albumának anyagát Farkas Gábor (Hírstart)
A zongoraművész tavasszal több alkalommal ad online koncertet.
márc. 31
0:10
Lélekemelő dalpremier Latency módra (Blikk)
Tánc a napsütésben című nagysikerű számuk után most új dallal jelentkezik a Latency zenekar. Ezúttal egy igazi tavaszi zenével kedveskedtek rajongóiknak. A „Bennem a világ" friss és könnyed dallamának köszönhetően szerelem lesz első hallásra. Videoklip-premier a Blikk oldalán!
márc. 31
0:10
New Yorkban nyílik kiállítása Kucsora Mártának (Hírstart)
New York-ban nyílt önálló kiállítása Kucsora Mártának, a Kálmán Makláry Fine Arts művészének. Az alkotásokat bemutató tárlatnak a Postmasters Gallery ad otthont Manhattan világhírű művésznegyedében. A „Super Natural" című válogatás Kucsora első bemutatkozása az Egyesült Államokban, de művészetét az amerikai galéria máris a legnagyobb absztr
márc. 31
0:12
Őrült előzetes leplezi le a Rick és Morty 5. évadának premierjét (Hírstart)
Már nincs messze a folytatás.
márc. 31
0:14
George R. R. Martin öt év alatt tartalombirodalmat hoz létre az HBO-nál (Hírstart)
George R. R. Martin ötéves szerződést írt alá az Hbo-val: a Trónok harca szerzője új tartalombirodalmat hoz létre a televízió és streamingszolgáltatója, az Hbo Max számára. A The Hollywood Reporter szerint a négyszeres Emmy-díjas író készíti executive producerként az Hbo számára a Who Fears Death című sorozatot, Nnedi Okorafor nigériai-amerikai író
márc. 31
1:54
Sorozat készült Hunyadi Jánosról (Videóval!) (Hírstart)
A Hunyadi-sorozat célja a fiatalok megszólítása, az ismeretterjesztés és a nemzeti öntudat erősítése.
márc. 31
4:27
Szívünk rajta: három tavaszi könyv, amivel nem lehet melléfogni (Startlap)
Végérvényesen beköszöntött a tavasz, és nyakunkon a húsvét - ehhez kapcsolódva választottunk ki most a Szívünk rajta matricás kötetei közül hármat!
márc. 31
4:57
Koncert házi papucsban? (Hírstart)
Miért ne! Legalább nem kell indokot találni arra, miért jött el az ideje nyakát szegni egy palack jó bornak, hisz mindenki tudja, hogy a zene és Dionüszosz nedűje jól egészítik ki egymást.
márc. 31
7:45
Ingyenes Margaret Island-streamkoncert áprilisban (Hírstart)
Ingyenes streamkoncertet ad április 11-én este a Margaret Island, amely bemutatja Ha elvesznél című új dalát is.
márc. 31
7:51
„Az egész operett egy beavatási szertartás” – interjú Dénes Viktorral (Hírstart)
A táncoskomikusok szerepálmával, a Csárdáskirálynő Bónijával indult a zenés színházi karrierje, most pedig a Marica grófnő Báró Zsupán Kálmánjaként hódítja meg a női szíveket a Budapesti Operettszínház virtuális színpadán. Dénes Viktorral prózáról és operettről, valamint Marica sosemvolt vőlegényéről beszélgettünk.
márc. 31
8:09
Ingyenes stream-koncertet ad a Margaret Island (Hírstart)
Ingyenes streamkoncertet ad április 11-én este a Margaret Island, amely bemutatja Ha elvesznél című új dalát is. Az eseményre belépőt egy kvíz kitöltésével lehet szerezni. A játék célja, hogy felhívja figyelmet a tudatos és felelősségteljes alkoholfogyasztás fontosságára és eloszlassa az alkoholfogyasztással kapcsolatos tévhiteket. A kezdeményezést
márc. 31
8:18
Különleges kapu készül a vadászati kiállításhoz (24.hu)
Szőke Gábor Miklós alkotása „magyar vadászok összefogását és a nemzet egységét” szimbolizálja majd.
márc. 31
8:39
Háromnapos online fesztivált rendez a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum (Hírstart)
Háromnapos online gyerekkönyv-fesztivált rendez a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum április 2. és 4. között – közölték a szervezők az MTI-vel kedden. Péntek és vasárnap között több mint 10 magyarországi kiadó, köztük a Csimota Kiadó, a Scolar Kiadó, a Kolibri Kiadó és a Móra Könyvkiadó mutatja be gyerekeknek szánt kiadványait az interneten keresztül
márc. 31
8:45
Itt A szabadság ötven árnyalata első fejezete Christian Grey szemszögéből (Könyves Magazin)
Már korábban írtunk róla, hogy E.L. James új változatot írt hírhedt bestselleréből, A szürke ötven árnyalata-sorozatból, méghozzá férfi főszereplője, az ezüstnyakkendős Christian Grey nézőpontjából. A harmadik rész, A szabadság ötven árnyalata új verziója június elején érkezik, a szerző pedig a napokban közzétette az első fejezetet a honlapján.
márc. 31
8:47
Versterápia: „ordítoznak: csodát,/ csodát, barbár csodát” (Könyves Magazin)
Versterápia rovatunkban ma Kosztolányi Dezső Tenger és vihar című versét ajánljuk.
márc. 31
8:49
Online elérhetővé vált a Louvre gyűjteménye (Könyves Magazin)
Most először a digitális térbe költözött a Louvre teljes gyűjteménye. A híres párizsi múzeum összes műalkotását, összesen 482000 művet lehet most online megnézni. Könyvek hírek mellé.
márc. 31
8:51
Britney két hétig sírt a róla szóló film miatt (24.hu)
Nem nézte végig, de amit látott belőle, alaposan feldúlta.
márc. 31
9:33
Online elérhetővé vált a Louvre gyűjteménye (Hírstart)
Most először a digitális térbe költözött a Louvre teljes gyűjteménye. A híres párizsi múzeum összes műalkotását, összesen 482000 művet lehet most online megnézni. Könyvek hírek mellé.
márc. 31
9:57
Pénzbüntetés a halálba kergető kommentekért (24.hu)
25 ezer forintnak megfelelő pénzbüntetést fizethet egy férfi, aki online zaklatta az öngyilkosságot elkövetett reality sztárt.
márc. 31
10:21
Balatonfenyves polgármestere óvatosságra inti a kirándulókat: " Süt a nap, de a vírus itt van" (Hírstart)
Balatonfenyves polgármestere, Lombár Gábor úgy véli, a húsvéti hosszú hétvégén megtelik a magyar tenger kirándulókkal.
márc. 31
10:27
Turistainvázió lesz húsvétkor a Balatonnál (Hírstart)
Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere szerint a Balatonnál nagy lesz a forgalom a hosszú hétvégén, csakhogy a tóparti települések az év ezen időszakában még nem állnak készen ekkora forgalomra.
márc. 31
10:27
Broadway előadás készül a Trónok harcából (Könyves Magazin)
A napokban már írtunk róla, hogy George R. R. Martin gigaszerződést kötött az Hbo-val, ami több, a Trónok harcához kapcsolódó projektről és egyéb forgatókönyvírói feladatokról is szól. Közben kiderült, hogy az író mindemellett még a Trónok harca színházi adaptációján is dolgozik.
márc. 31
10:30
Előttem a papír élet (24.hu)
A török dráma, ami hitelességében felveszi a versenyt hollywoodi társaival.
márc. 31
10:32
Engedély nélkül lett nagyobb Sharon Stone melle (24.hu)
Újabb részletek láttak napvilágot a színésznő friss önéletrajzából.
márc. 31
10:39
Tíz tonna szarvasagancsból készíti el Szőke Gábor Miklós a vadászati világkiállítás „nemzet egységét szimbolizáló” kapuját (Hírstart)
Ritka, amikor egy társadalmilag kiemelt jelentőségű ügy és a jó ízlés egymásra talál, de szerencsére nem példa nélküli.
márc. 31
10:41
Britney két hétig sírt a róla szóló film miatt (Hírstart)
Nem nézte végig, de amit látott belőle, alaposan feldúlta.
márc. 31
10:43
Broadway előadás készül a Trónok harcából (Hírstart)
A napokban már írtunk róla, hogy George R. R. Martin gigaszerződést kötött az Hbo-val, ami több, a Trónok harcához kapcsolódó projektről és egyéb forgatókönyvírói feladatokról is szól. Közben kiderült, hogy az író mindemellett még a Trónok harca színházi adaptációján is dolgozik.
márc. 31
10:45
Befutott az ötödik Off-Campus regény borítója Elle Kennedy-től! (Hírstart)
Tegnap érkezett a jó hír, hogy érkezik az Off-Campus sorozat 5. kötete, a The Legacy, amiben négy novellát olvashatunk majd az első négy kötet párosairól. Elle Kennedy egy hírlevélben elküldte a The Legacy borítóját, ami egyszerűen zseniális lett. A kötet amerikában 2021 szeptemberében jelenik meg, a Könyvmolyképző a magyar megjelenést illetően még
márc. 31
10:51
Jön a Trónok harca musical (Hírstart)
George R.R. Martin színpadi musicalt ír a Trónok harca regényfolyamából. A mindent elvállaló író újfent mindent megtesz azért, hogy a regénysorozatát soha az életben ne fejezze be.
márc. 31
10:51
Hannibal Lecter még ma is megetet bennünket - 30 éve hallgatnak a bárányok (Könyves Magazin)
Szombaton múlt 30 éve, hogy bemutatták a hazai mozikban a Thomas Harris klasszikusából készült A bárányok hallgatnak című mozifilmet. Anthony Hopkins briliáns megformálásában Hannibal Lecter karaktere egyszerre hátborzongató és intellektuálisan vonzó. A pszichothriller műfaját megalapozó film három évtized távlatából sem veszít semmit a varázsából.
márc. 31
11:00
Nagy francia csatorna mutatta be a magyar zenét (24.hu)
Fischer a Kodály-módszerről beszélt, Snétberger Ferenc gitáron improvizált.
márc. 31
11:09
Bécsi esték címmel készített új lemezt Farkas Gábor zongoraművész (Hírstart)
Farkas Gábor új albumának anyagát rögzítette, ami a jövőben Bécsi esték címmel fog megjelenni a Hungaroton gondozásában. A zongoraművész tavasszal több alkalommal ad online koncertet. A Hungaroton lemezfelvétel március 26–29. között zajlott, az albumon Schubert-, Schubert–Liszt-művek és ifjabb Johann Strauss–Grünfeld virtuóz darabja szerepel. A lem
márc. 31
11:21
Fischer Iván és Snétberger Ferenc képviselték Magyarországot az ARTE új sorozatában (Hírstart)
Éneklő gyermekek, Fischer Iván, Snétberger Ferenc és további zenészek képviselték Magyarországot az ARTE kulturális csatorna Europe@Home című sorozatában. Az online elérhető műsorsorozat az európai országok zenei örökségéből ad ízelítőt. Fischer Iván és Snétberger Ferenc élő szereplésével a magyar zenei örökséget mutatta be legutóbbi adásában az AR
márc. 31
11:23
289 éve született Joseph Haydn (Hírstart)
1732. március 31-én született Joseph Haydn osztrák zeneszerző. Ki is volt valójában ez a Közép-európai művész, akinek neve a klasszikus szimfónia és a vonósnégyes atyjaként, jelentős zenei újítóként minden énekkönyvben és zenetörténeti írásban szerepel?
márc. 31
11:33
„Én információt szerzek, ők pedig ezért zaklatnak” (24.hu)
Miért probléma a nyugati világban az orosz információs hadviselés, és mit lehet tenni ellene? Javult a helyzet azóta, hogy a világ szembesült az orosz állami trollokkal? Jessikka Aro finn újságírót kérdeztük, aki maga is az infoháború frontvonalába került.
márc. 31
12:03
Európa legfontosabb kulturális tévécsatornáján szerepelt Fischer Iván és Snétberger Ferenc (Hírstart)
Éneklő gyermekek, Fischer Iván, Snétberger Ferenc és további zenészek képviselték Magyarországot az Arte kulturális csatorna Europe@Home című sorozatában. Az online elérhető műsorsorozat az európai országok zenei örökségéből ad ízelítőt.
márc. 31
12:06
Hegytetőn, kecskék között tanul egy olasz kislány (24.hu)
A tízéves Fiametta a távoktatás ellenére cseppet sem érzi a bezártságot.
márc. 31
12:51
10 tonnányi agancsból készül a kiállítás bejárata (Hírstart)
16 méter magas, 20 méter széles, bőgő gímszarvasbika fejszobrot ábrázoló kapu épül a Vadászati és Természeti Világkiállításra: a nagy mű 10 tonnányi szarvasagancs felhasználásával valósulhat meg.
márc. 31
13:09
Bajban van és újranyitási tervet sürget a zeneipar (24.hu)
Úgy számolnak, további 40 ezer, betervezett zenés rendezvény maradhat el.
márc. 31
13:33
A francia Mourlevat nyerte az Astrid Lindgren-emlékdíjat (Hírstart)
Jean-Claude Mourlevat lett 2021-es Astrid Lindgren-emlékdíjasa. A francia szerzőnek az elmúlt években több könyve is megjelent magyarul.
márc. 31
13:33
„Képzeletünk még a rabságban is szabad marad” – Öt idézet az öt éve elhunyt Kertész Imrétől (Könyves Magazin)
Öt évvel ezelőtt, 2016. március 31-én halt meg Kertész Imre, Magyarország első, és eddig egyetlen irodalmi Nobel-díjasa. Halálának évfordulóján leghíresebb művéből, a Sorstalanságból válogattunk idézeteket. Nyitókép: Valuska Gábor
márc. 31
13:35
Több mint kétezer gipszszobrot rejt a bécsi Hofburg alagsora (Hírstart)
Több mint kétezer gipszszobrot rejt a bécsi Hofburg alagsora, valamennyi
márc. 31
14:03
A Snyder Cut őszinte előzetesének természetesen semmi sem szent (Hírstart)
Akár tetszett a Zack Snyder: Az Igazság Ligája, akár nem, az új Honest Trailernek már nem lehet megálljt parancsolni.
márc. 31
14:09
Emma Watson bevallotta, hogy miért nem vállal meztelen jeleneteket (Hírstart)
Emma Watson bevallotta, hogy miért nem vállal meztelen jeleneteket A nagy sikerű Harry Potter sorozat (2001–2011) Hermione Grangereként ismert Emma Watson nem adja könnyen magát. Míg más ismert gyerekszínészek idővel igyekeztek túllépni gyermekien tiszta alakításaikon, és ennek érdekében akár meztelen jeleneteket is vállaltak (gondoljunk például Li
márc. 31
14:15
Újabb Star Wars-sorozat indul a Star Wars-napon (24.hu)
Amennyiben érdekel valakit egy újabb Star Wars-sorozat, ajánljuk a Bad Batch előzetesét.
márc. 31
14:39
Fischer Iván és vendégei képviselték Magyarországot az ARTE sorozatában (Hírstart)
Éneklő gyermekek, Fischer Iván, Snétberger Ferenc és további zenészek képviselték Magyarországot az ARTE kulturális csatorna Europe@Home című sorozatában.
márc. 31
14:48
Armie Hammer botránya miatt bukhat Poirot (24.hu)
A Halál a Níluson egyre rosszabb esélyekkel várhatja a premiert, ha egyszer bemutatják egyáltalán.
márc. 31
14:57
Előzetest kapott Guy Ritchie és Jason Statham negyedik közös filmje (Startlap)
A Wrath of Man történetéről eddig nem sokat tudunk, két dolog viszont már most borítékolható.
márc. 31
15:09
20 ezer zenei rendezvényt lehetne megmenteni – itt a terv (Hírstart)
A Music Hungary Szövetség szerint a járvány ellenére legalább húszezer hazai zenei rendezvényt meg lehetne menteni. A szervezet megkezdte egy zenei újranyitási terv előkészítését. A rendezvényszervezők és a közreműködők számára kiemelten fontos, hogy az újranyitás tervezhetően történjen. Ha a szakma nem lát előre, augusztusig várhatóan újabb 40 eze

Keresés