2021. március 11. csütörtök

márc. 11
0:03
Előbb megsemmisítették, majd több mint 100 millió forintért eladták Bansky művét (168 Óra Online)
A „Hülyék” című kép most háromszorosát éri felgyújtva, mint amennyit fizikai valójában fizettek érte.
márc. 11
0:03
Etikai kódex vigyáz mostantól a Vígszínház tagjaira (Hírstart)
Több hónapos munka után, szakértők, ügyvédek, a Színházi Dolgozók Vígszínházi Alapszervezete és az intézmény Művészeti Tanácsa bevonásával elkészült a Vígszínház Etikai Kódexe és Eljárási Rendje. A teátrum igazgatója szerint a dokumentumnak visszatartó ereje lesz. Rudolf Péter az InfoRádiónak azt mondta: olyan színházi közeget szeretnének teremteni
márc. 11
0:07
Bidf: Börtönbüntetésüket töltő apák és gyerekeik kapcsolatáról szól a legjobb magyar filmnek járó díj nyertes dokuja (Hírstart)
A Mesék a zárkából nemcsak a legjobb magyar filmnek járó díjat vihette haza a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon (BIDF) a hétvégén, hanem A megbocsátás birodalma szekció különdíját is. Visky Ábel filmje a fogvatartottak által írt mesék világán keresztül volt képes megragadni a börtönbüntetés miatt szétszakadt családtagok közötti bonyol
márc. 11
0:09
A sziklák szeme rendezőjének új filmje előzetest kapott, és majdnem felrobban a feszültségtől (Hírstart)
Az Oxigén a Netflixre jön, és úgy fest, mintha Ryan Reynolds Élve eltemetve című thrillerét helyeznék sci-fi köntösbe. Ha így van, az sem baj. Alexandra Aja filmjét május 12-től nézhetjük.
márc. 11
0:11
Mit mesél a Nemzeti Múzeum épülete és a múzeumkert? (Hírstart)
Ünnepi és mindennapi helyek, emlékezetre méltó és csak emlékekben őrzött terek elevenednek meg.
márc. 11
0:21
Whiskey, természeti szépségek, híres irodalom – minden, amit Skóciáról tudni érdemes (Metropol)
Skócia a whisky, a vér, a könnyek és a büszkeség földje.
márc. 11
0:27
Ez a probléma a fizetetlen gyakornoksággal (Metropol)
A Beosztásom: gyakornok című dokumentumfilm azt mutatja be, hogy mi a probléma a fizetetlen gyakornoksággal, és a fiatalok hogyan szerveződnek világszerte ez ellen.
márc. 11
0:27
Elhunyt Tamás Klára (Hírstart)
Életének 75. évében, hosszú betegség után március 4-én elhunyt Tamás Klára képzőművész – közölte kedden az Iparművészeti Múzeum (Imm). Tamás Klára januárban adományozta az Iparművészeti Múzeumnak Dávidok és Góliátok, valamint Főnix című falikárpitjait. Jékely Zsombor akkor elmondta: nagyon jelentős adományokról van szó, mert ilyen hatalmas méretű (
márc. 11
0:39
Idén lenne száz éves a magyar legenda, most kicsit jobban megismerheted (Metropol)
Idén ünnepeljük Pilinszky János költő születésének 100 évfordulóját.
márc. 11
0:45
Itt egy szoftver, ami segít berendezni a lakásodat (Metropol)
Az érdeklődők megismerhetik az InteriCAD Lite2 szoftver használatát egy helyiség létrehozása, berendezése, textúrázása, fények beállítása és látványkép készítése során.
márc. 11
1:09
Lehet, hogy Bradley Coopertől most tényleg eláll a szavad… (Metropol)
Rory Jansen (Bradley Cooper) élete első kötetének kiadása rendkívüli esemény, ami az irodalmi életben és az átlagolvasók körében is nagy visszhangot kelt.
márc. 11
1:27
Most végre bekukkanthatunk a televíziós sorozatok titokzatos világába (Metropol)
A Nemzeti Filmintézet és a Francia Intézet online előadássorozatot tart március 11-én, 17.00 órától a televíziós sorozatokról.
márc. 11
2:15
Aki kétszer is elszámolt végtelenig: A Chuck Norris-portré (Hírstart)
Chuck Norris színészként, sportemberként és magánemberként is sokat letett már az asztalra életének 81 éve során, úgyhogy volt mire visszatekinteni a 2000-es évek egyik legnépszerűbb mémjeként számontartott legendáról szóló cikkünkben.
márc. 11
4:21
„Minden könyvtár jó könyvtár, feltéve, hogy egyetlen Jane Austen kötet sincs benne” (Startlap)
Az elmúlt hetekben rengeteg szó esett a klasszikusokról, a női szerzők és irodalmi nőalakok helyzetéről. Megnéztük, mit tud ma mondani az egyik leghíresebb női író, Jane Austen. Írók és irodalmárok sokasága az egyik legfontosabb alkotóként tartja őt számon. Az angolszász kultúrkörben művei, az általa teremtett nőalakok ma is szerves részét képezik
márc. 11
4:33
Ajjaj, tényleg ÍGY fog kinézni a Godzilla vs Kong főgonosza? (Hírstart)
Alig néhány hete számolhattunk be arról, hogy egy ruházati cég leleplezte, hogy a két címadó szörny mellett Mechagodzilla is felbukkan a Godzilla Kong ellen filmben most pedig némi ízelítőt is kaphattunk a figurából
márc. 11
6:09
Tárgyanimációs kisfilmekkel lehet jelentkezni a Trafó pályázatára (Hírstart)
Tárgyanimációs kisfilmekkel lehet jelentkezni a Trafó Kortárs Művészetek Háza Gondolat Generátor elnevezésű színházi nevelési műhelye által kiírt Living Space / Élő-tér című alkotópályázatra; a pályaművek március 26-ig lehet leadni. Az otthoni terekre és tárgyakra fókuszáló pályázatra előképzettségtől függetlenül bárki jelentkezhet, egyénileg vagy
márc. 11
6:51
Johnny Depp új filmjében Tupac Shaqur gyilkosát keresi (Hírstart)
Depp filmje három évet pihent dobozban, mielőtt áprilisban végre műsorra tűzik.
márc. 11
7:15
„Egy nyomorult hangbeállásért odaadnám a fél karom” – egy éve tiltották be a koncertezést (SzMo)
Zenekarokat kérdeztünk a Bohemian Betyarstól a Tankcsapdáig, hogyan élik meg lelkileg a színpad hiányát, mi a B tervük a kiesett bevételeik pótlására és mennyire bizakodóak az idei fesztiválszezonnal kapcsolatban.
márc. 11
7:33
Szerencsés találkozások (Demokrata)
A hátrányos helyzetű gyermekek számára színitanodát is működtető Karaván Színház és Művészeti Alapítvány alapító-vezetőjével beszélgettünk.
márc. 11
7:35
Műfaji játékok (Demokrata)
A mozik újranyitása után debütál az első modern hazai horrorfilm, a Post Mortem. Azt vizsgáltuk meg, milyen hagyományai vannak itthon a zsánerfilmeknek.
márc. 11
7:39
"Te vagy az én briliáns barátnőm, a legjobbá kell válnod, nem érhet nyomodba se nő, se férfi" (Hírstart)
Jóval korábban olvastam Elena Ferrantét, mint hogy tudtam volna, ki ő egyáltalán. Sőt, bevallom a nevét se jegyeztem meg: az Amikor elhagytak regénye egy volt az olvasmányaim listáján. Bár nem tettem le, de maradandó nyomot sem hagyott bennem. Jóval később, a Nápolyi regények felfedezésekor esett le a tantusz, Elena és Lila története pedig azonnal
márc. 11
7:45
"Nem idealizáljuk a szivárványcsaládokat" (Hírstart)
A szivárványcsaládokat ellehetetlenítő törvények közepette érkezik Haragonics Sára és Dér Asia új dokumentumfilmje, az Anyáim története, ami egy leszbikus pár örökbefogadásának különleges, ugyanakkor mégis mindennapi krónikája. Az alkotópárossal beszélgettünk.
márc. 11
8:18
Nem akart más szívével élni – Nyolc éve hunyt el Cipő, rá emlékezünk (Blikk)
Nyolc éve már, hogy Bódi László Cipő nincs közöttünk: a Republic zenekar szívbetegséggel küzdő frontembere 47 éves korában, 2013. március 11-én hunyt el.
márc. 11
8:27
A látványtervezés áll a márciusi Jó kérdés fókuszában (Hírstart)
A Magyar Színházi Társaság Jó kérdés beszélgetéssorozatának következő alkalma a látványtervezésről szól. Az apropót az online megrendezett Látványtér kiállítás adja, de a nemzetközi kitekintés sem marad el. Március 16-án Antal Csabával, Balázs Julival és Balla Ildikóval beszélget Seres Gerda újságíró.
márc. 11
8:33
Idén véget érhet A Grace klinika (24.hu)
A tizenhetedik évad egyben az utolsó is lehet.
márc. 11
9:06
Kenneth Branagh rendezi az új Bee Gees-filmet (24.hu)
Ez jó bulinak ígérkezik.
márc. 11
9:08
Legjobb tini sorozatok az elmúlt 10 évből (24.hu)
Ha eleged van az egy kaptafára íródott tini sorozatokból, akkor ez a te listád.
márc. 11
9:21
Milyen szempontok szerint kéne frissíteni a kötelezők listáját? (Könyves Magazin)
Milyen szempontok szerint kéne frissíteni a kötelezők listáját?
márc. 11
9:23
Nem hittem el, hogy ezek megtörténhettek a 90-es években - Beszélgetés A rendes lányok csendben sírnak bemutatójáról (Könyves Magazin)
Megjelenése óta komoly figyelmet kap Durica Katarina A rendes lányok csendben sírnak című regénye. A kilencvenes évekbeli dunaszerdahelyi maffia interjúkra épülő, valós történetét elbeszélő műből készült színdarab március 13-án a Vígszínház HáziSzínpadán debütál – igaz, jelen körülmények között csak streamen. Az előadásról és az idáig vezető útról
márc. 11
9:27
Mesterségek cégérei (Hírstart)
A Hagyományok Háza pályázatokkal, táborok szervezésével, kiállításokkal támogatja a hagyományos mesterségek folytatóit. E szerteágazó munkáról Pölös Andrea néprajzkutató-muzeológus ad ízelítőt.
márc. 11
9:27
Háy János szavalóversenyre ment (Könyves Magazin)
Háy János szavalóversenyre ment
márc. 11
9:33
Mick Jagger Puszta koktélt szlopál, avagy bécsi töltött káposzta gördülő kövekkel (Könyves Magazin)
A magyar irodalom focistái mellé szépen felzárkóztak a szakácsok is. Cserna-Szabó András főzőtt már mindent, az egyik Margó Irodalmi Fesztiválon egy kecskefejet is például, új gasztronómiai írásokat összegyűjtő kötetében mindenféle ételt találhatunk: firenzei posírozott tojás, Peche Melba, csórékolbász, bajai és szegedi halászlé, Fedák-lepény, sóle
márc. 11
9:39
Matthew McConaughey fontolgatja, hogy bejelentkezik Texas kormányzójának (24.hu)
Allright, allrright, allright.
márc. 11
9:45
Nem akart más szívével élni – Nyolc éve hunyt el Cipő, rá emlékezünk (Hírstart)
Nyolc éve már, hogy Bódi László Cipő nincs közöttünk: a Republic zenekar szívbetegséggel küzdő frontembere 47 éves korában, 2013. március 11-én hunyt el.
márc. 11
9:51
BIDF extra: hétfőig elérhetőek a versenyfilmek (Hírstart)
Szerdán este ér véget hivatalosan a 7. Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (BIDF).
márc. 11
9:54
Kiderült: március 15-én jelentik be az Oscar-díjra esélyes filmeket – Ők mutatják be a kategóriák jelöltjeit (Blikk)
Prijanka Csopra Jonas színész-producer és férje, Nick Jonas énekes-dalszerző-színész jelentik be március 15-én hétfőn élő közvetítésben az Oscar-jelöléseket 23 kategóriában – közölte kedden a díjakat odaítélő amerikai filmakadémia.
márc. 11
9:57
A film, amiről George Lucas sem tudta meggyőzni Sean Conneryt (Startlap)
A tavaly elhuny legendás színész, Sean Connery már a 2003-as A szövetség után úgy döntött, végleg felhagy a színészkedéssel. Élete utolsó közel két évtizedét inkább a családja körében és birtokára visszavonulva élte le. Ez is közrejátszott abban, hogy már nem vállalta el George Lucas felkérését egy újabb közös mozira
márc. 11
10:09
Nem hittem el, hogy ezek megtörténhettek a 90-es években - Beszélgetés A rendes lányok csendben sírnak bemutatójáról (Hírstart)
Megjelenése óta komoly figyelmet kap Durica Katarina A rendes lányok csendben sírnak című regénye. A kilencvenes évekbeli dunaszerdahelyi maffia interjúkra épülő, valós történetét elbeszélő műből készült színdarab március 13-án a Vígszínház HáziSzínpadán debütál – igaz, jelen körülmények között csak streamen. Az előadásról és az idáig vezető útról
márc. 11
10:12
Miénk itt a tér: Presser és Thuróczy is ránk vár (24.hu)
Erre még várni kell, de van remény. Erről szól az LGT-klasszikus köré rendezett klip, amit a 24.hu-n lehet megnézni először.
márc. 11
10:15
Sztárpár jelenti be az Oscar-jelöléseket hétfőn (Hírstart)
Priyanka Chopra Jonas színész-producer és férje, Nick Jonas énekes-dalszerző-színész jelenti be március 15-én hétfőn élő közvetítésben az Oscar-jelöléseket 23 kategóriában – közölte kedden a díjakat odaítélő amerikai filmakadémia.
márc. 11
11:03
Morgan Freeman és Ruby Rose közös akciófilmje mintha a tékák alsó polcára készült volna (Hírstart)
Nem a Vanquish lesz életük főműve, az már most tisztán látszik.
márc. 11
11:09
Több mint 200 kiállítást szentel az elektronikus zenének a Google (Hírstart)
Neves múzeumi kurátorok dolgoztak a szerdától elérhető online kiállításokon, amelyek
márc. 11
11:51
Az eszelős összeesküvés-elmélet, ami a a Capitolium ostromába torkollt (24.hu)
Az amerikai politikát megfertőző QAnonnak ered nyomába az HBO új dokusorozata.
márc. 11
11:51
Egyéni vállalkozókat is várnak a design Speed mentorprogramjára (Hírstart)
A Magyar Divat és Design Ügynökség (MDDÜ), valamint az olasz Istituto Europeo di Design (IED)korábbi, második design Speed mentorprogramján öt hazai designmárka vett részt. A program hazai szinten már stabil designmárkák nemzetközi piacra lépését segíti - közölte az ügynökség, amely kiírta az új pályázatot.
márc. 11
11:57
Filmet készít Steven Spielberg, méghozzá saját magáról! (Hírstart)
Gyerekkorán alapuló filmet készít Steven Spielberg, a Deadline hollywoodi hírportál értesülései szerint Michelle Williamsszel tárgyalnak az anya szerepéről.
márc. 11
12:21
Miénk itt a tér: Presser és Thuróczy is ránk vár (Hírstart)
Erre még várni kell, de van remény. Erről szól az LGT-klasszikus köré rendezett klip, amit a 24.hu-n lehet megnézni először.
márc. 11
12:39
“Az újraindulás anyagi terhei jelenleg nem felbecsülhetőek” – A színházak helyzetéről (Hírstart)
Van, aki teljesen leállt, más a biztonsági intézkedések betartása mellett tovább próbál. Az évad és a költségvetés sokadik újratervezéséről színházakat kérdezte a Népszava.
márc. 11
12:51
Kisfilmes alkotópályázat és Mindenkiház a Trafóban (Hírstart)
Megnyílt a Gondolat Generátor online közösségi tere és várják a tárgyanimációs videókat is A Trafó Kortárs Művészetek Háza színházi nevelési műhelye, a Gondolat Generátor elindította a Mindenkiház elnevezésű online közösségi terét, melyet a civilekből álló #mindenkitörténet csoporttal hozott létre. A látogatók maguk is hozzájárulhatnak a ház bővíté
márc. 11
13:09
A nemzetközi piacra lépnek a második design SPEED formatervezői (Hírstart)
Öt hazai designmárka vett részt a Magyar Divat és Design Ügynökség (MDDÜ), valamint az olasz Istituto Europeo di Design (IED) második design SPEED mentorprogramján, amely a hazai szinten már stabil designmárkák nemzetközi piacra lépését segíti.
márc. 11
13:09
Politikapornóról, az írók felelősségéről és a kötelezőkről vitáztak a Partizánon (Könyves Magazin)
Politikapornóról, az írók felelősségéről és a kötelezőkről vitáztak a Partizánon

Keresés