2020. október 9. péntek

okt. 9
14:51
Teljes homály – a második pénteki F1-es edzés is elmaradt a köd miatt (She)
Az Eifel Nagydíj első gyakorlása után a délutáni tréningen sem hajthattak pályára a versenyzők, így az időjárás gyakorlatilag törölte a pénteki programot a Nürburgringen. A mezőnynek – amely 2013 után tért vissza a legendás pályára – legjobb esetben is csak a szombati, utolsó szabadedzés marad a felkészülésre.
okt. 9
14:51
Tudja, hogy kell lengetni: labdarúgó-partjelzőként bizonyított a skótok konzervatív politikusa (BorsOnline)
Ritka lehetőséghez jutott Douglas Ross. A skót konzervatív párt elnöke a londoni Wembley-stadionban válogatott focimeccsen lengetett.
okt. 9
15:03
Válogatott: három hét múlva lehet jegyet venni Izland ellen (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján bejelentette: az október 26-ával kezdődő héten indulhat a jegyértékesítés a Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre, valamint a két novemberi Nemzetek Ligája csoportmeccsre.
okt. 9
15:21
Közel a címvédés, Babos Tímeáék döntőbe jutottak a Roland Garroson (Ripost)
A találkozó 2 óra 29 percig tartott.
okt. 9
15:27
Gyász: 100 évesen elhunyt a világ legidősebb olimpiai érmese (She)
Hét hónappal és 28 nappal századik születésnapja után a texasi San Antonióban elhunyt az amerikai John Russell, a világ legidősebb olimpiai érmese, aki 1952-ben, Helsinkiben harmadik lett az amerikai csapat tagjaként díjugratásban.
okt. 9
15:29
Eb-pótselejtező: már a meccs előtt a lemondásról faggatták (She)
Látva a szerb labdarúgó-válogatott Oslóban nyújtott teljesítményét, nyugodtan kijelenthetjük, nincs irigylésre méltó helyzetben a magyar válogatott, amely vasárnap este Belgrádban lép pályára a Nemzetek Ligájában. Ljubisa Tumbakovics kiválasztottjai már az első félidőben bebiztosíthatták volna a győzelmet Norvégia ellen az Európa-bajnokság pótselej
okt. 9
15:30
Babosék döntőbe jutottak a Roland Garroson (Behaviour)
A címvédő páros legyőzte a két évvel ezelőtti bajnok kettőst a francia nyílt teniszbajnokság pénteki elődöntőjében.
okt. 9
15:30
A döntőbe jutottak Babosék (888.hu)
A címvédő Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős bejutott a fináléba a francia nyílt teniszbajnokságon.
okt. 9
15:31
Eb 2020: Hamsík a szlovákok megmentője, Rodák a mágusa (She)
A labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező pozsonyi elődöntőjén 120 perc alatt nem esett gól a Szlovákia–Írország mérkőzésen. A tizenegyespárbajban a szlovákok hibátlanok voltak, míg az írek kétszer is hibáztak, így Marek Hamsíkék jutott be a novemberi playoffdöntőbe.
okt. 9
15:45
Bayern: legkorábban hat hét múlva játszhatnak nézők előtt (She)
A német labdarúgó Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is címvédő Bayern München legkorábban hat hét múlva játszhat mérkőzést újra nézők előtt hazai pályán – írja az MTI.
okt. 9
15:51
Alpesi sí: Tomba az évszázad legjobb olasz téli sportolója (She)
A háromszoros olimpiai bajnok alpesi sízőt, Alberto Tombát választották meg az évszázad legjobb olasz téli sportolójának – számolt be róla az MTI.
okt. 9
15:51
Nincs menekvés, sorra buknak le az orosz súlyemelők (BorsOnline)
Mivel mostanában elemzik újra a 2008-as (Peking) és 2012-es (London) olimpiákon levett doppingmintákat, több sportág képviselői is izgulhatnak.
okt. 9
16:03
Babosék a Roland Garros döntőjében (Infostart)
A címvédő Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős bejutott a fináléba a francia nyílt teniszbajnokságon.
okt. 9
16:03
Az október 26-i héten kezdődik a jegyértékesítés a válogatott novemberi mérkőzéseire (HírTV)
Marco Rossi együttese november 12-én Izlandot fogadja.
okt. 9
16:15
Kiderült, mikor indul a jegyértékesítés az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre (Infostart)
Az október 26-án kezdődő héten indul el a jegyértékesítés a magyar labdarúgó-válogatott novemberi, hazai mérkőzéseire, többek között az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre.
okt. 9
16:15
F1: a második szabadedzést is elmosta az eső és a köd a Nürburgringen (She)
Az Eifel Nagydíj első gyakorlása után a délutáni tréningen sem hajthattak pályára a versenyzők, így az időjárás gyakorlatilag törölte a pénteki programot a Nürburgringen. A mezőnynek – amely 2013 után tért vissza a legendás pályára – legjobb esetben is csak a szombati szabadedzés marad a felkészülésre.
okt. 9
16:15
Könnyes emlékek Sennáról és Schumacherről: megható vallomással állt elő Hamilton (Metropol)
A Forma-1 brit világsztárja már gyerekként versenyzett Schumival, akinek a rekordjait most sorra megjavítja. A számok azonban másodlagosak.
okt. 9
16:33
Elsőként Benedek Tiborról lesz szó a főváros új sportpodcastjában (Infostart)
A Nem játék – Budapest Sportpodcast egyrészt a budapesti sportélettel, Budapest és a sport történeti, illetve aktuális kapcsolatával, másrészt a hazai és globális, a sport különböző területein érvényesülő trendekkel foglalkozik adásról adásra.
okt. 9
16:33
Vuelta: Dumoulin és a Roglic lesznek a Jumbo kapitányai (She)
Tom Dumoulin és a címvédő Primoz Roglic együtt vezetik a Jumbo-Visma csapatát az október 20-án rajtoló Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körversenyen – írja az MTI.
okt. 9
16:39
30 százalékkal zsugorodott a globális focipiac a járvány hatására (444.hu)
3,92 milliárd dollárt költöttek a csapatok új játékosokra.
okt. 9
16:51
Végigsöpört a koronavírus a Sahtaron, Ukrajna 14 futballistára nem számíthat a németek ellen (Infostart)
Koronavírus-fertőzések miatt 14 játékosra nem számíthat az ukrán labdarúgó-válogatott szakmai stábja, amely a szombat este sorra kerülő Németország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készíti fel az együttest.
okt. 9
16:57
Tenisz: Balázs Attila már nem versenyez idén (She)
A francia nemzetközi teniszbajnokság második fordulójában kiesett Balázs Attila már nem versenyez ebben az évben – tájékoztatott az MTI.
okt. 9
16:59
A kétgólos előny sem volt elég a Csákvárnak (She)
Tizenegy mérkőzést követően is nyeretlen a csákvári alakulat a labdarúgó NB II-ben. Ezúttal úgy tűnt, sikerül megszakítani a rossz sorozatát, ám Kovács Máté a hosszabbításban bődületesen nagy góllal egyenlített, s ezzel ponthoz juttatta a Dorogot.
okt. 9
17:09
Bolgár–magyar: olvasóinknál Gulácsi volt a legjobb, Szalai Ádám a legrosszabb (She)
Mint ismert, a labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező elődöntőjében a magyar válogatott 3–1-re nyert Bulgáriában, így már csak egy lépcsőfok választja el nemzeti csapatunkat a részben hazai rendezésű kontinenstornától. A mérkőzés után olvasóink egyesével, egytől tízig terjedő skálán értékelhették a magyar együttes játékosainak teljesítményét. Íme, a
okt. 9
17:09
Elmaradt a második szabadedzés is a Nürburgringen a rossz idő miatt (Behaviour)
Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok Michael fia ma mutatkozott volna be az F1-ben.
okt. 9
17:15
Labdarúgás: emlékszik még valaki az Európa-konferencialigára? (She)
Az UEFA végrehajtó bizottsága 2019. szeptember végi ülésén jelentette be, hogy 2021-ben útjára indul a harmadik számú európai kupasorozat, az Európa-konferencialiga. Azóta a koronavírus-járvány által felforgatott futballvilágban kevés szó esik az új tornáról, amelynek magyar érdekeltsége is van: a labdarúgó NB I-ből és a Magyar Kupából a mostani
okt. 9
17:21
La Liga: Nem lepődtem meg Messi reakcióján (She)
Mint arról beszámoltunk, Uruguay győzelemmel kezdte a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezőjét. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Luis Suárez beszélt az FC Barcelonától való távozása körülményeiről és Lionel Messiről is.
okt. 9
17:23
Százmillió eurót sem költött a Psg, mindenkit meglepett a Bayern (She)
Véget ér lassan a nemzetközi átigazolási időszak, lecsordogálnak az utolsó kölcsönadások is az adminisztráció torkán, felbontanak még váratlanul pár szerződést – de itt az idő, hogy megvonjuk ennek a különös, furcsa transzfernyárnak a mérlegét. A záró rész következik.
okt. 9
17:27
Djokovics forradalmat hirdetett: óriási változás közeleg (Ripost)
Kétszer telibe találta a vonalbírókat, most pedig el is tüntetné őket a teniszpálya széléről. Haladás vagy rémálom?
okt. 9
17:33
Giro: ha sprint, akkor Démare – újabb szakaszt nyert a francia (She)
Arnaud Démare már a harmadik sprintbefutót nyerte a Giro dItalia országúti kerékpáros-körversenyen. Az oldalszél által nehezített hetedik szakaszon Joao Almeida megtartotta első helyét összetettben, míg Valter Attila a 72. pozícióban ért célba – írja az MTI.
okt. 9
17:39
Óriási bravúr! Babosék a döntőben (Metropol)
A címvédő Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős bejutott a fináléba a francia nyílt teniszbajnokságon.
okt. 9
18:03
F1: Mick Schumachernek decemberig várnia kell (She)
Minden bizonnyal több mint két hónapot csúszik Mick Schumacher bemutatkozása F1-es szabadedzésen az után, hogy pénteken a Nürburgringen köd miatt törölték a tréningeket. A másik slágertéma a Red Bull és az AlphaTauri 2022-es motorszállítói szerződése volt.
okt. 9
18:27
Evezős Eb: a délután érdekelt magyar egységek közül egy sem jutott középdöntőbe (She)
A négy magyar egység közül egyiknek sem sikerült a péntek délutáni reményfutamból a középdöntőbe jutnia az evezősök vasárnapig tartó 77. Európa-bajnokságán, Poznanban.
okt. 9
18:29
Roland Garros: Nadal három szettben elintézte Schwartzmant is (She)
Rafael Nadal három játszmában, 6:3, 6:3, 7:6-ra legyőzte az argentin Diego Schwartzmant a francia nemzetközi teniszbajnokság (Roland Garros) férfi egyesének első elődöntőjében, így bejutott a vasárnapi fináléba, amelyben a világelső Novak Djokovics vagy a görög Sztefanosz Cicipasz lesz az ellenfele.
okt. 9
18:39
Salah így tette helyre a hajléktalant bántalmazókat (Metropol)
A Liverpool egyiptomi sztárja egy benzinkúton segített egy hajléktalanon, mindezt rögzítették a kamerák.
okt. 9
19:03
NB II: kettővel is vezetett a Csákvár, de a hajrában egyenlített a Dorog (She)
Tizenegy bajnoki mérkőzés után is nyeretlen a Csákvár a labdarúgó NB II 2020–2021-es idényében – hiába vezetett a hazai csapat 2–0-ra is a Dorog ellen bő húsz perccel a vége előtt, a vendégek mégis kiegyenlítettek. A meccset még a nyolcadik fordulóból pótolták a felek.
okt. 9
19:15
Labdarúgás: Wenger megváltoztatná a bedobást, a szögletet és a lesszabályt (She)
Arsene Wenger, az Arsenal korábbi vezetőedzője jelenleg a FIFA-nál dolgozik futballfejlesztésért felelős testület vezetőjeként. A 70 éves szakember már korábban is előállt néhány szabályváltoztatási javaslattal a labdarúgás terén, ám most minden eddiginél több ötletet fogalmazott meg a LÉquipe-nek adott interjújában.
okt. 9
19:27
amikor négy góllal küldtük haza az izlandiakat Budapestről (She)
Egyetlen lépcsőfok választja el a magyar labdarúgó-válogatottat a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságtól: Izland legyőzése. 2011-ben Budapesten már sikerült az északiak ellen fölényes győzelmet aratni.
okt. 9
19:33
Megyék Csatája: játssz és nyerj értékes ajándékokat! (She)
Már csak néhány óra van hátra a Megyék Csatája Országos E-sport Verseny League of Legends tornájának utolsó selejtezőjéig, ahol kiderül, hogy melyik csapat csatlakozhat az első körből továbbjutókhoz a megyei döntőben. Ennek apropóján készült egy nyereményjátékkal a Megyék Csatája Instagram-oldala, ahol értékes, Media Marktban beváltható vásárlá
okt. 9
19:39
Nagy a baj! Egyre többen fertőződnek meg a Mercedesnél (Metropol)
A Forma-1-es világbajnoki címvédő Mercedes istálló, a csütörtöki után pénteken újabb koronavírusos esetről számolt be.
okt. 9
19:45
Női kézi NB I: továbbra is pont nélkül a Békéscsaba (She)
A Kisvárda nyolc góllal nyert Békéscsabán a női kézilabda NB I egyetlen pénteki mérkőzésén.
okt. 9
19:54
Újabb koronavírusos eset a Mercedesnél (Behaviour)
A csütörtöki után pénteken újabb koronavírusos esetről számolt be a Forma-1-es világbajnoki címvédő Mercedes istálló, amelynek hat munkatársat le is kellett cserélnie a Nürburgringen sorra kerülő hétvégi Eifel Nagydíjra.
okt. 9
19:57
A Császár és a többiek – a hetvenes évek világverő Bayernje (She)
Manuel Neuer a lisszaboni Estadio da Luzban augusztus 23-án magasba emelhette a világ első számú klubtrófeáját, a Bajnokok Ligája serlegét. Új sorozatunk második részében a hetvenes évek világverő Bayernjét mutatjuk be.
okt. 9
20:15
Női kosár: fertőzöttek a Győrnél, halasztják a Zte elleni meccset (She)
A Győr női kosárlabdacsapata a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a klubnál elvégzett koronavírustesztek közül négy pozitív eredményt hozott.
okt. 9
20:21
Fifa: 30 százalékkal kisebb összeg mozgott a nyári átigazolási piacon (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) adatai szerint a nyári átigazolási piacon több mint 30 százalékkal kevesebb pénzt költöttek a csapatok, mint tavaly.
okt. 9
20:33
győzelem után jó hangulatú edzés – Nikolicsék készülnek Szerbia ellen (She)
A bolgárok elleni 3–1-es győzelem után még mindig a szófiai Európa-bajnoki pótselejtező helyszínén tartózkodik a magyar labdarúgó-válogatott. A csütörtöki kezdőjátékosok regenerálnak, míg a cserék – köztük a harmadik magyar gólt szerző Nikolics Nemanja – edzésen vettek részt, hiszen vasárnap újabb feladat vár Marco Rossi legénységére: Belgrád
okt. 9
20:39
Férfi vízilabda ob I: kilenc góllal nyert idegenben a Fradi (She)
Az FTC-Telekom könnyed, 14–5-ös győzelmet aratott a PVSK-Mecsek Füszért felett a férfi vízilabda ob I alapszakaszának pénteki játéknapján. Pohl Zoltán három lövésből három gólt szerzett.
okt. 9
20:45
Női röpi CEV-kupa: a Békéscsaba első körös ellenfele is visszalépett (She)
A Swietelsky-Békéscsabai RSE nyolcaddöntőbe jutott a női röplabda CEV-kupában, mivel első körös ellenfele, a finn LP-Vampula Huittinen visszalépett a sorozattól.
okt. 9
20:51
Erste Liga: az Ftc és a Dunaújváros is kikapott (She)
A jégkorong Erste Liga alapszakaszának pénteki játéknapján a Corona Brasov 6–4-re nyert az FTC-Telekom vendégeként, míg a Gyergyói Hoki Klub a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában aratott 5–1-es győzelmet.
okt. 9
20:51
Szélesi Zoltán: A szurkolóink előtt kiharcolható az Eb-szereplés (BorsOnline)
Szélesi Zoltán, az U17-es válogatott szövetségi edzője szerint játékban javulnunk kell, de Szoboszlai Dominikkal kiegészülve, hazai közönség előtt jó esélyünk van az Eb-szereplés kiharcolására.

Keresés