Állás

Kisvárda: rengeteg a pályázó a vezetőedzői állásra
2020 július 3.   NSO
Rengetegen pályáznak a Kisvárda Master Good vezetőedzői állására, Révész Attila sportigazgató azonban pontosan tudja, milyen szakembert akar – már csak meg kell találnia.
Sikeres állásinterjú? Mutatjuk, hogyan növelheti az esélyeit
2020 július 3.   Blikk
A koronavírus-járvány átalakította a munkaerőpiacot is, hiszen a személyes állásinterjúkat sok helyen felváltotta a telefonos. A két helyzet ugyan sok szempontból hasonlít egymásra, ugyanakkor ne feledjük azt sem, hogy az utóbbinál a nem szóbeli kommunikáció teljes hiánya félreértésekre adhat okot. A siker érdekében emellett érdemes megfogadni az a
Koronavírus: ennyi magyar vesztette el az állását
2020 július 2.   HáziPatika
Egy friss felmérésből kiderült, hogy júniusig hány főt bocsátották el a magyarországi kis- és középvállalkozásokból. Az eredmény, amelyet 835 cég adatai alapján összegeztek - ijesztően magas szám.
Alig csökken már az új munkanélküliek száma az Egyesült Államokban
2020 július 2.   Portfolio
Jelentősen lelassult a heti új munkanélküli segélykérelmek számának csökkenése az Egyesült Államokban, ismét 1 millió 427 ezren veszítették el állásukat, ami nagyon közel van az előző négy hét átlagához. Összesen eddig több mint 48 millióan veszítették állásukat a koronavírus miatt, a tartósan munkanélküliek száma viszont ennél jóval kebesebb,19,3
Megérkezett a hét legfontosabb adata: robban a foglalkoztatás az USA-ban
2020 július 2.   Portfolio
Csaknem 5 millió új munkahelyet hozott létre az USA magánszektora júniusban, ami azt jelzi, hogy nagyon gyors a kilábalás az országban a mély recesszióból. Elemzők 3 millió új álláshelyre számítottak.
A járvány után ennyien váltanának munkahelyet
2020 július 2.   HáziPatika
Az alkalmazottak közel ötöde aktívan nézelődik új állás után a koronavírus-járvány alatt megtapasztalt munkahelyi körülmények miatt - derült ki egy friss felmérésből. A leginkább érintett szektorok közé tartozik az egészségügy, az IT és a bankszektor
15 ezer álláshelyet szüntet meg az Airbus
2020 július 2.   ProfitLine
Tizenötezer álláshely megszüntetését irányozta elő az Airbus a koronavírus-járvány okozta keresletcsökkenés miatt - közölte a toulouse-i gyártó szerdán az MTI-vel.
Egy LinkedIn-en üzenettel kezdődött minden
2020 július 2.   Hírstart
Álláshirdetésnek álcázott adathalász támadásokat lepleztek le az ESET kutatói, melyek vélhetően az észak- koreai illetőségű Lazarus csoporthoz köthetők. A csoport elsődleges célja a főként európai légvédelmi és katonai szervezetek hálózataiba való bejutás és ipari kémkedés volt, melyhez egyedi, többlépcsős rosszindulatú programokat használtak.
Zavar a magyar munkahelyeken - kiket mentettek meg?
2020 július 2.   Napi
Csaknem minden ötödik, állásban lévő magyar számolt be arról, hogy a munkahelye igénybe vesz valamilyen állami vagy uniós támogatást a válság miatt a létszám megtartása érdekében - derül ki a Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból. A legnagyobb bajba a nem felsőfokú végzettségűek, illetve a községekben élők ker
Kultúra a löszfal tövében - XX. Dombos Fest (júl. 20-26.)
2020 július 2.   Hírstart
A Dombos Fest szervezői a fesztivál megrendezése mellett döntöttek, elvégre a huszadik jubileumi évről van szó, melyet méltóan szeretnének megünnepelni. Jelen állás szerint sokkal nagyobb ívűen, mint azt eddig megszokhattuk.
Még évekig tart a légiközlekedés helyreállása
2020 július 2.   Infostart
Lassú lesz a légiközlekedési ágazat talpra állása a járvány után, és számos, most bevezetett járványvédelmi változás is hossza velünk marad - derült ki az Air France-KLM délkelet-európai régióért is felelős vezetője, Kiss Ildikó szavaiból.
Nagy elbocsátást jelentett be az Airbus
2020 július 1.   Infostart
Tizenötezer álláshely megszüntetését irányozta elő az Airbus a koronavírus-járvány okozta keresletcsökkenés miatt - közölte a toulouse-i gyártó.
Tizenötezer álláshelyet szüntet meg az Airbus
2020 július 1.   Hírstart
Tizenötezer álláshely megszüntetését irányozta elő az Airbus a koronavírus-járvány okozta keresletcsökkenés miatt – közölte a toulouse-i gyártó szerdán az MTI-vel. A közlés szerint Európában mind a négy fő gyártóbázisnak helyet adó országban lesznek leépítések. Franciaországban 5000, Németországban 5100, az Egyesült Királyságban 1700, Spanyolország
Közel 2,4 millió munkahely jött létre az Egyesült Államokban
2020 július 1.   Portfolio
Az USA-ban 2,37 millió álláshelyet hozott létre a magánszektor, ami elmaradt a várttól.
Elmondta a honvédelmi miniszter, hogyan segít az állástalanoknak honvédség
2020 július 1.   Infostart
Háromezer embernek adnak munkát a következő fél évben.
Az Airbus elbocsátja tizenötezer alkalmazottját
2020 július 1.   Hírstart
A koronavírus-járvány okozta keresletcsökkenés miatt tizenötezer álláshely megszüntetését irányozta elő a toulouse-i repülőgépgyártó vállalat.
Tizenötezer dolgozójától válik meg az Airbus
2020 július 1.   Hírstart
A koronavírus-járvány okozta keresletcsökkenés miatt tizenötezer álláshely megszüntetését irányozta elő az Airbus – közölte a toulouse-i gyártó.
Bejelentette elbocsátási terveit az Airbus
2020 július 1.   Kitekintő
Franciaországban 5000, Németországban 5100, az Egyesült Királyságban 1700, Spanyolországban 900, a világ más országaiban, így Kínában, az Egyesült Államokban és Kanadában további 1300 álláshely szűnik meg a koronavírus-járvány okozta keresletcsökkenés miatt.
Pénzbeli támogatást kérnek az idegenvezetők
2020 július 1.   Infostart
Járulékkedvezményt, a jelenleg három hónapos álláskeresési járadék meghosszabbítását, és havi rendszerességű pénzügyi támogatást kérnek a kormánytól a koronavírus-járvány miatt munka nélkül maradt idegenvezetők megsegítésére a szakmát képviselő szervezetek - mondta az InfoRádióban Deák Judit, a Magyar Idegenvezetők Egyesületének elnöke.
Németország nehezen lábal ki a járvány okozta válságból
2020 július 1.   HáziPatika
A koronavírus-járvány meredek visszaesést eredményezett a német gazdaságban. A talpra állás azonban valószínűleg nem lesz ennyire gyors.