Állás

Heves összecsapások dúlnak Bahmut városánál, négy civil vesztette életét
2023 február 1.   ATV
Továbbra is heves harcok dúlnak a Donyeck megyei, stratégiai jelentőségű Bahmut városánál, az elmúlt nap során 151-szer lőtték az orosz erők a várost védő ukrán katonák állásait - közölte Szerhij Cserevatij, a keleti országrészben harcoló ukrán alakulatok szóvivője szerdán a Szuszpilne televízió műsorában.
Dárdai Pál elárulta, mi kell ahhoz, hogy újra leüljön a kispadra
2023 február 1.   m4sport.hu
Dárdai Pál, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC korábbi edzője és a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya a német Kickernek adott interjújában beszélt a fiatalokkal való munkáról, a berlini klubnál töltött időszakáról- és arról, hogy milyen feltételek mellett vállalna újra edzői állást. Korábbi klubjánál nemrégiben elbocsájt
Egy nap alatt közel ezer orosz vesztette életét a harcokban
2023 február 1.   24.hu
Továbbra is heves harcok dúlnak a Donyeck megyei, stratégiai jelentőségű Bahmut városánál, az elmúlt nap során 151-szer lőtték az orosz erők a várost védő ukrán katonák állásait – közölte Szerhij Cserevatij, a keleti országrészben harcoló ukrán alakulatok szóvivője szerdán a Szuszpilne televízió műsorában.
A pénz több, a körülmények rugalmasabbak lettek az IT-állásoknál
2023 február 1.   Bitport
Egy frissen megjelent, Közép- és Kelet-Európára vonatkozó felmérés szerint a tavalyi év közepéig növekedett az informatikai szakemberek iránti kereslet, ám azóta fogyóban a lendület.
Valami nagyon furcsa dolog történik Ukrajnában, a fronton
2023 február 1.   ATV
Vlagyimir Rogov, Zaporizzsja megye Moszkva által kinevezett igazgatási főtanácsának tagja arról beszélt, hogy a több mint kétharmadrészt orosz ellenőrzés alá került régióban az ukrán hadsereg az elmúlt napok során visszavonult a kiépített állásaiba.
Ártalmas-e a tüsszentés visszatartása?
2023 február 1.   WebBeteg
Mindenki került már olyan helyzetbe, amikor a tüsszentés kínosnak, illetlennek, vagy rosszul időzítettnek tűnhetett. Akár egy zsúfolt helyen, vagy beszélgetés közben, akár állásinterjún, színházban, étteremben és még sorolhatnánk.
Munkát keresel a Balcsinál? Itt kíváncsiak rád!
2023 február 1.   Balatonica
2023 tavaszán megnyílik a balatonakarattyai volt MÁV-üdülő helyén felépített MNB Oktatási és Konferencia Központ, a BOKK. Fontos bejelentés a tóparton állást keresőknek, hogy február 2-án toborzó napot tartanak az intézmény vezetői, ahol az év egészére keresnek megbízható új munkaerőt. Részletekért görgess lejjebb!
Kapkodnak ezekért a magyarokért a munkahelyek: nekik tényleg biztos az állásuk?
2023 január 31.   Pénzcentrum
A tavalyi 1,8 millió forintról idén 2 088 000 forintra nőtt a rehabilitációs hozzájárulás, melynek hatására várhatóan tovább nő a munkáltatók igénye a megváltozott munkaképességű (MMK) dolgozók iránt. A munkaerőpiacon azonban egyre nehezebb ilyen alkalmazottat találni. A hiányt erősíti, hogy sok munkavállaló tart attól, hogy felvállalja, vagy egyál
Czomba Sándor: A kormány támogatja a munkaerő mobilitását
2023 január 31.   hirado.hu
Az államtitkár kiemelte, hogy januárban még soha nem volt ilyen alacsony a regisztrált álláskeresők száma.
Mennyire jó tanácsadó a düh, ha állást keresünk?
2023 január 31.   NLC
Csak egy egyszerű TikTok-trend vagy több annál? Sok szó esik mostanában az ún. rage applyingról, vagyis arról, hogy valakinek hirtelen annyira elege lesz a munkájából, hogy mindenhova benyújtja a jelentkezését, ahova csak tudja. Hogy ennek milyen előnyei és hátrányai lehetnek, arról egy HR-szakértővel beszélgettünk.
Több az álláskereső Magyarországon, mint egy hónapja volt
2023 január 31.   Portfolio
Januárban nőtt a munkanélküliek száma az NFSZ adatai alapján az előző hónaphoz képest, ugyanakkor éves alapon csökkenés látható.
Januárban még soha nem volt ilyen alacsony a regisztrált álláskeresők száma
2023 január 30.   Üzletem
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint 2022 januárjához képest 5 ezer fővel csökkent a regisztrált álláskeresők száma, így 2023 januárjában 243 578 főt tartottak nyilván.
Sikerül megvédeni a teljes foglalkoztatottságot
2023 január 30.   Demokrata
Januárban még egyszer sem volt ilyen kevés regisztrált álláskereső a rendszerváltás óta.
Januárban még sosem volt ilyen kevés álláskereső
2023 január 30.   Magyar Nemzet
A kormány gazdasági védvonalat hozott létre, hogy megvédje az álláshelyeket és a családokat – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.
Egymás után jönnek a válsághullámok, amelyek elérik a magyar dolgozókat
2023 január 30.   Portfolio
Talán még sosem volt annyira dinamikusan változó a munkaerőpiac, mint az elmúlt három év során. Láthattuk, hogy előbb a vállalkozások húzták be a féket a Covid-19 járvány kitörésekor, majd a potenciális állásjelentkezők elvárásai fordultak teljesen új irányba. Alig pörgött újra fel a gazdaság, amikor jött az ukrajnai válsághelyzet, ami ismét kihívá
90 ezer forintért megmondja, milyen színben menj állásinterjúra a sikerhez – hónapokra előre tele a naptára
2023 január 29.   Forbes
Huszka Ági az ország legismertebb színtanácsadója, aki már nem csak „kendőz", de oktat is. Ez a szakma legalább annyira szól a pszichológiáról, mint az esztétikáról.
Kaptak egy hatost, percekkel később kirúgták az edzőt
2023 január 28.   Sportal
Az Aberdeen a szezon legsúlyosabb vereségét szenvedte el a skót bajnokságban, és ez Jim Goodwin állásába került.
Orbán: Ha a baloldal lenne kormányon, már mi is benne lennénk a háborúban
2023 január 28.   24.hu
Abban most nem foglalt állást, hogy Ukrajnát továbbra is senki földjének gondolja, vagy sem.
Megerősödtek a munkavállalók jogai
2023 január 28.   Piac és Profit
A Munka törvénykönyvének január 1-jével hatályba lépett módosítása révén a munkavállalók hatékonyabban érvényesíthetik jogaikat. Több esetben a munkaadónak kell bizonyítania, hogy jogszerűen járt el, és a joggal való visszaélés esetén például a bíróság visszahelyezheti állásába a munkavállalót. Mindezek miatt sok esetben a munkáltatóknak intézkedés
Német jogállam: börtön a békeaktivistának, gyógyintézet a késes gyilkosoknak
2023 január 28.   hirado.hu
Kettős mércével mér a német igazságszolgáltatás: börtön – és pénzbüntetésre ítéltek egy, az orosz-ukrán háború kapcsán Kijevvel szemben állást foglaló békeaktivistát, miközben a hatóságok kesztyűs kézzel kezelik a súlyos bűncselekményeket elkövető migránsokat, akik még sorozatgyilkosságok elkövetésével sem feltétlenül kerülnek börtönbe.