Állás

Több mint 1600 fiatal és álláskereső vállalkozóvá válását támogatták a Dél-Alföldön
2022 június 30.   Adózóna
1635 vállalkozást alapítottak fiatalok és álláskeresők a Dél-Alföldön a hazai és uniós támogatással megvalósult Gondolkozzunk Okosan! projektnek köszönhetően – tájékoztatta a Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület az MTI-t.
„Gyurcsányék a torkunkon tartják a kést” – feszültség és belső harcok az MSZP-ben
2022 június 30.   Mandiner
Ujhelyi István visszalépett, jelen állás szerint nincs férfi társelnök-jelöltje a szocialistáknak, akik ismét egymással kezdtek vitatkozni. A tagságot megviselik a sorozatos kudarcok és a leépülés, most pedig az „első vonalban” lévők kiújuló rivalizálása. Közben a DK és elnöke csendben figyeli a fejleményeket.
Állásajánlatokkal bombázzák a férfit, aki 27 év alatt egyetlen munkanapot sem hagyott ki a Burger Kingnél
2022 június 29.   SzMo
Csak egyetlen dolog miatt adná fel a jelenlegi munkáját az 54 éves férfi, de az nem egy másik étterem vagy a több pénz.
Sikeresen zárult a Komárom-Esztergom megyei foglalkoztatási paktum
2022 június 29.   ProfitLine
Lezárult a Komárom-Esztergom megyei foglalkoztatási paktum második üteme, melyben az Európai Szociális Alapból, valamint hazai forrásból csaknem 700 millió forintos támogatással valósultak meg hátrányos helyzetű álláskeresők elhelyezkedését támogató programok - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján a kormánymegbízott.
Informatikushiány + deepfake = biztonsági probléma
2022 június 29.   Bitport
Az FBI külön figyelmeztetést adott ki arról, hogy egyre többször próbálnak távmunkás álláskeresőként értékes belső adatokhoz jutni a deepfake-kel trükköző bűnözők.
Oroszország megsemmisíthetett egy katonai kiképzőbázist
2022 június 29.   Mandiner
A tájékoztató azt is állítja, hogy számos olyan esetet regisztráltak, amikor az ukrán katonák éhség miatt hagyták el állásaikat, és dezertáltak.
Zavar az erőben: pár fideszes polgármester is megszavazta az ellenzék parkolási javaslatát
2022 június 29.   168 Óra Online
Így tett például Borbély Lénárd csepeli, Pokorni Zoltán XII. kerületi és Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi vezető is. Jó pár fideszes viszont ellene foglalt állást.
Egyre több a csaló álláskereső
2022 június 29.   24.hu
Az FBI felhívást tett közzé, mert szerintük egyre nő a csaló álláskeresők aránya.
Jakab Péter „mamuszos” élettársa elfoglalta helyét a Parlament díszpáholyában
2022 június 29.   Ripost
Ahogy azt a Metropol elsőként hírül adta Jakab Péter jól fizető parlamenti állással honorálta élettársa, Molnár Enikő szolgálatait.
Jobbik-botrány: Jakab Péter „mamuszos” élettársa elfoglalta helyét a Parlament díszpáholyában
2022 június 29.   BorsOnline
A „mamuszos” élettárs a parlamenti páholyból utasította a frakcióvezetőt... Ahogy azt a Metropol elsőként hírül adta, Jakab Péter jól fizető parlamenti állással honorálta élettársa, Molnár Enikő szolgálatait.
Lamperth Mónika: A főispán és ami fontos
2022 június 28.   Mandiner
A mostanra agyonvert ellenzék legfőbb esélye a talpra állásra, hogy megtartja a már megszerzett önkormányzatokat.
Akár a 3. világháború is kirobbanhatna most Kalinyingrádnál, de valószínűbb, hogy erre még egy kicsit várni kell
2022 június 28.   444.hu
Jelen állás szerint nem elképzelhetetlen, hogy az EU mégis engedélyezné a szankciós áruk tranzitját Oroszországból Oroszországba, ám a litvánok továbbra is hevesen tiltakoznak. Az oroszok közben retorikájukban harciasan, tetteikben viszont békésen várakoznak.
Itt a brit kémek keddi jelentése az orosz-ukrán háború állásáról
2022 június 28.   168 Óra Online
Oroszország szokatlanul intenzív csapáshullámokat indított nagy hatótávolságú rakétákkal.
Külföldi munkaerő segíthet a hazai cégeken
2022 június 28.   MMonline
Magyarországon évről-évre növekszik az üres álláshelyek száma, ami bizonyos szektorokban már a 2020-as járványhelyzet idején is kritikus szintet ütött meg. Hazánkban a feldolgozóipar, a mezőgazdaság, az elektronikai ipar és az építőipar évek óta küzd munkaerőhiánnyal, amit a pandémia miatt leállásra kényszerült iparágak, mint a turizmus és vendéglá
Mezőgazdaság: halálos munkabalesetek az ágazatban
2022 június 28.   Adózóna
Az elmúlt években feje tetejére állt a világ, és ez tulajdonképpen az élet minden területére igaz, a munkapiacra pedig különösen. Sokan vesztették el az állásukat, de rengetegen álltak át az otthoni munkára, és bizony sok munkafolyamatot kellett leállítani. Ennek ellenére a mezőgazdasági munkálatok mondhatni, hogy töretlenül folytak, és így bizony
Május óta önálló ingatlanná minősíthető egy parkolóhely
2022 június 28.   Piac és Profit
Jelentős változás lépett életbe a teremgarázsokban található parkolóhelyek nyilvántartása, illetve azok sokszor nehézkes és bonyolult adásvételénél. Lehetőség nyílt egy-egy parkolóhely önálló ingatlanná minősítésére „álláshely” néven, amelyre esetleges értékesítési szándék esetén – a társasházi alapító okirat eltérő rendelkezése hiányában – már nem
A külföldi munkaerő behozatala segítheti a munkaerőhiánnyal küzdő iparágak újbóli fellendülését
2022 június 28.   New Technology
Magyarországon évről-évre növekszik az üres álláshelyek száma, ami bizonyos szektorokban már a 2020-as járványhelyzet idején is kritikus szintet ütött meg. Hazánkban a feldolgozóipar, a mezőgazdaság, az elektronikai ipar és az építőipar évek óta küzd munkaerőhiánnyal, amit a pandémia miatt leállásra kényszerült iparágak, mint a turizmus és vendéglá
Halálos kitérő: Vacsoracsata
2022 június 27.   Mafab
Rob Schmidt 2003-ban elkészítette, a mára már kultikus státuszba emelkedő horrorfilmjét, a Halálos kitérőt. Chris (Desmond Harrington) éppen úton van egy állásinterjúra, mikor dugóba kerül. Nem, most nem Budapest közlekedési helyzetéről beszélek, habár tökéletesen ide illik. Szóval, Chris dugóban van, gondol egyet, úgy dönt, hogy inkább átvág a heg
Egyszerűbbé és gyorsabbá vált a társasházi parkolóhelyek adásvétele
2022 június 27.   ProfitLine
Májusi hatállyal jelentős változás lépett életbe a teremgarázsokban található parkolóhelyek nyilvántartása, illetve azok sokszor nehézkes és bonyolult adásvétele tekintetében. Lehetőség nyílt egy-egy parkolóhely önálló ingatlanná minősítésére „álláshely” néven, amelyre esetleges értékesítési szándék esetén – a társasházi alapító okirat eltérő rende
Dán riválisa nyomta fel a Google-t
2022 június 27.   vg.hu
A Jobindex álláskeresési portál teljesen ellehetetlenítve érzi magát.