Feketemunka

Bankkártyát használ? Gyökeres változást indítványoz az MNB
2019 június 20.   Napi
Több országban, Skandináviában és Izraelben is meghirdette a kormányzat a készpénzmentes társadalmat - mondta Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi infrastruktúráért és bankműveletekért felelős ügyvezető igazgatója a Napi.hu E-buksza 2019 konferenciáján. A kormányzatok így szeretnének küzdeni a feketegazdaság és a drága készpénzhasznál
Digitális technikával csap le a NAV a feketézőkre
2019 június 13.   Magyar Nemzet
Újabb feketegazdaság elleni lépéseket készít elő az adóhivatal – az intézkedésekről több részletet is elárult a Magyar Nemzetnek adott interjújában Sors László államtitkár.
Feketemunkást dolgoztatott, többször nem adott nyugtát, egy fillér bírságot sem fizetett a fideszes kereskedelempolitikus cége
2019 május 29.   24.hu
Szatmáry Kristóf kiszállt a cégből, miután lebuktattuk. A bevallott forgalom érthetetlen módon visszaesett, a dolgozók létszáma is üti a korábbi bevallást.
Kiesik a kasszából nyolcvanmilliárdnyi lakásfelújítási áfa a feketemunka miatt
2019 május 2.   VG
.
Így adóznak a legtöbben: egyre többen váltanak erre a módszerre
2019 április 28.   Pénzcentrum
Az államnak, a vállalkozóknak és a magánszemélyeknek is kedvez az adótudatosság erősödése, hiszen egyszerre segíti a bevételek növelését, a közterhek csökkentését és a feketegazdaság visszaszorítását - mondta Izer Norbert a Pénzügyminisztérium...
Csapást mértek a feketegazdaságra
2019 április 26.   Magyar Nemzet
– A számok pontosan megmutatják, hogy beváltak a kormányzati lépések – ezzel kezdte a pénzügyminiszter helyettese, amikor arra kértük, hogy kommentálja a friss adatokat.
A kormány nem a betelepítésre, hanem a családokra fordítja az erőforrásokat
2019 április 26.   Lokál
Zsugorodik Magyarországon a feketegazdaság, az így keletkező pluszforrásokból pedig a kormány nem a tömeges betelepítést, hanem a családokat támogatja - mondta el Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzet című napilapban pénteken megjelent interjúban.
Kamerák buktatják le a feketézőket
2019 április 24.   Hírstart
Hathatósabb ellenőrzést kérnek a fuvarozók az unión kívülről érkező, gyakran feketén dolgozó szállítók ellen, ellenkező esetben akár a közepes és nagyvállalatok is bajba kerülhetnek.
Kamerák buktatják le a feketézőket
2019 április 24.   Magyar Nemzet
Hathatósabb ellenőrzést kérnek a fuvarozók az unión kívülről érkező, gyakran feketén dolgozó szállítók ellen, ellenkező esetben akár a közepes és nagyvállalatok is bajba kerülhetnek.
Nemzetközi összefogás szükséges az adócsalók elleni hatékony fellépéshez
2019 április 10.   Magyar Nemzet
A tagállamok adóhatóságai közti információáramlás felgyorsítása segíthet a feketegazdaság elleni küzdelemben – mondta Izer Norbert.
Mintaértékűek a feketegazdaság elleni magyar intézkedések
2019 április 6.   Hírstart
A tárca közleménye szerint a magyar gazdaságfehérítő intézkedések mintául szolgálhatnak.
Mintaértékűek a feketegazdaság elleni magyar intézkedések
2019 április 6.   hirado.hu
A tárca közleménye szerint a magyar gazdaságfehérítő intézkedések mintául szolgálhatnak.
Az országimázst rombolják a feketéző idegenvezetők
2019 április 6.   Magyar Nemzet
Európában a jogosulatlan idegenvezetésért kiszabható bírság 1000 és 5000 euró között van, Spanyolországban hatezer és hatvanezer euró közé esik a büntetés összege.
Pálinkatanács: az Orbán-kormány kivégzi a legális főzést
2019 április 4.   Népszava
A szabályos körülmények között működő pálinkafőzők kivégzésükként élik meg, hogy az Orbán-kormány még csak tudomásul sem hajlandó venni az ágazat feketegazdaságának létét. (Gazdaság)
Százezren állnak sorba új klímákért
2019 április 4.   VG
Éves szinten 30 milliárdos a hazai klímaberendezés-piac, ezen a területen jellemzően nincs munkaerőhiány, és a feketemunka is visszaszorulóban van.
Több mint 2100 számlán 160 milliárd forintot mostak tisztára Magyarországon
2019 március 26.   444
A stabilitás megtakarítási számlákra 2014 óta a szürke- és feketegazdaságból származó pénzeket tehették be, most kezdenek el lejárni, így már adómentesen ki lehet ezeket venni.
A feketegazdaság dobta meg az orosz GDP-t
2019 február 24.   Kitekintő
A feketegazdaság tavaly az orosz GDP 20 százalékát adta és mintegy 20 ezer milliárd rubel értéket képviselt - közölte pénteken az RBK orosz gazdasági napilap az orosz szövetségi pénzügyi ellenőrző szolgálat dokumentumára hivatkozva.
Az orosz GDP 20 százalékát adja a feketegazdaság
2019 február 22.   MaHu
Míg 2016-ban a feketegazdaságban a GDP 28,3 százaléka, 24,3 ezer milliárd rubel képződött, addig 2017-ben ez az arány már csak 20,5 százalék, 18,9 ezer milliárd rubel volt.
Az orosz GDP 20 százalékát adja a feketegazdaság
2019 február 22.   Propeller
A feketegazdaság tavaly az orosz GDP 20 százalékát adta és mintegy 20 ezer milliárd rubel értéket képviselt – közölte pénteken az RBK orosz gazdasági napilap az orosz szövetségi pénzügyi ellenőrző szolgálat (Roszfinmonyitoring) dokumentumára hivatkozva. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI Az orosz szolgálat szerint míg 2016-ban a feketegazdaságban a GDP
Az orosz GDP 20 százalékát adja a feketegazdaság
2019 február 22.   GazdaságPortál
A feketegazdaság tavaly az orosz GDP 20 százalékát adta és mintegy 20 ezer milliárd rubel értéket képviselt – közölte pénteken az RBK orosz gazdasági napilap az orosz szövetségi pénzügyi ellenőrző szolgálat (Roszfinmonyitoring) dokumentumára hivatkozva. Az orosz szolgálat szerint míg 2016-ban a feketegazdaságban a GDP 28,3 százaléka, 24,3 ezer mill