Távmunka

VPN Plus: Új távlatok a távmunkában
2017 október 16.   Computerworld
Virtuális irodát szeretnénk? A VPN Plusszal gyors, megbízható VPN szerverré alakíthatjuk Synology Router eszközünket.
Hoppá! Óvoda nyílt a Nokia fejlesztőközpontjában
2017 október 13.   iroda.hu
Míg Nyugat-Európában már általánosan elterjedtek a bababarát munkahelyek, Magyarországon egyelőre nem bevett gyakorlat a gyermekbarát iroda kialakítása, vagy az óvodák működtetése. Igény pedig határozottan lenne rá: a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint egyre több 3 éven aluli gyermeket nevelő anya vállal munkát. A hivatal információi szerint a 3 éven aluli gyermeket nevelők körében nőtt…
Tényleg mindenki jobban járna, ha inkább ki se tennéd a lábad otthonról?
2017 szeptember 28.   Privátbankár
Egyre inkább elfogadottá válik a távmunka a hazai cégeknél is. Az alkalmazottak szempontjából talán már senkinek sem kell részleteznünk az előnyeit, ugyanakkor a munkáltatók is jól járnak a home office rendszerével. Mik a legnagyobb előnyei és veszélyei a lehetőségnek?
Távmunka: álom az alkalmazottnak, rémálom a munkáltatónak?
2017 szeptember 11.   IT-Extreme
A távmunka napjaink egyik legfelkapottabb témája
Álom az alkalmazottnak, rémálom a munkáltatónak?
2017 szeptember 3.   prim
A távmunka napjaink egyik legfelkapottabb témája. A néhány éve még rosszalló pillantást érő,...
Egyre több cég engedélyezi az otthoni munkát
2017 szeptember 2.   sg
A vállalatok kezdik felismerni a távmunka előnyeit, de sikeres bevezetéséhez szervezeti változtatásokra és informatikai fejlesztésekre is szükség van.
Rengeteg előnye van a távmunkának
2017 augusztus 18.   Dívány
És egyáltalán nem leszel tőle magányos sem.
A kiberbűnözők ráhajthatnak a vakációzó távmunkásokra
2017 augusztus 1.   teol
Megesik, hogy nyaralás alatt is kénytelenek vagyunk reagálni egy sürgősebb kérésre, vagy egyszerűen csak az irodától távol, kellemesebb környezetből dolgozunk. Ilyenkor örök dilemma a vállalatoknál, hogy távoli hozzáférés esetén hogyan lehet megteremteni az egyensúlyt a biztonság és a kényelem között.
Több családbarát munkahelyre lenne szükség
2017 július 14.   TőzsdeFórum
Tízből hét magyar munkahely nem működik családbarát módon, a szerencsésebb helyeken rugalmas munkaidő-beosztással vagy a távmunka lehetőségével segítik a szülőket.
10-ből 7 magyar munkahely nem családbarát
2017 július 12.   24.hu
A szerencsésebb helyeken rugalmas munkaidő-beosztással vagy távmunka lehetőségével segítik a szülőket.
Generációk hatása az irodai életre
2017 június 30.   iroda.hu
Komoly változásokat generál az Y- (1978-1995 között születettek) és a Z-generáció (1996-2010 között születettek) munkaerőpiacra való lépése. Az Y-generáció már dolgozik, a jövőbeni változás fő mozgatórugója, a Z-generáció tagjai pedig hamarosan szintén munkába állnak. A jövő munkavállalói az életüket az internethez kötve élik, kiváló intellektusuk és igen fejlett problémamegoldó képességük kiváló…
Távmunkavégzés - az újra feltörekvő foglalkoztatási forma
2017 június 16.   HR Portál
Az információtechnológia fejlődése alapjaiban változtatta meg életmódunkat, befolyásolta hétköznapi tevékenységeinket, emberi kapcsolatainkat, azt, ahogyan dolgozunk. Az internet alapú kommunikáció és az adatok felhő alapú tárolásának korában a szinte klasszikusnak számító programozás mellett egyre több foglalkozás válik távolról folytathatóvá, vagy jelennek meg új, kifejezetten távoli…
A távmunka elterjedésének is kedvez az egységes kommunikáció
2017 június 15.   24.hu
Egyre többen dolgoznak „távolról” idehaza is, ami a vállalati info- és telekommunikációs rendszerek újragondolását is időszerűvé teszi.
Úgy bejött a távmunka, hogy be kellett zárni az irodát
2017 június 13.   HVG
A WordPress.com-nál senki sem jár be dolgozni.
Visszahívja az otthonról dolgozókat az IBM
2017 május 22.   HWSW
Együttműködő munkáról szóló szabályzatot dolgozott ki az IBM, és ennek a kereteibe már nem fér bele a távmunka. A lehetőség megszüntetése azért is meglepő, mivel a vállalat évtizedekig követte és hirdette ezt a gyakorlatot.
Több munkáltató által létestett munkaviszony - Amikor a főnökök összefognak
2017 május 9.   Jogi Fórum
A megszokott, napi 8-órás, hétfőtől péntekig tartó munkaidő mára már kezd „megszokottá válni” a munka világában. Fontos, hogy a munkajog haladjon a korral, és rugalmasan kezelje mind a munkáltatók, mind a munkavállalók igényeit, kövesse a technika nyújtotta lehetőségeket. Egy vezető esetében sokszor nem lehet a hagyományos modellben gondolkodni, a munkajogi szabályozás ezért teszi lehetővé már…
Ezeket a munkákat végezheted kisgyermek mellett otthonról
2017 május 6.   Női NetCafe
Kisgyermeket nevelsz otthon, de szeretnéd a gyest kiegészíteni egy kis fizetéssel? Nagyon sok munkalehetőséget találsz, amellyel a baba mellett is kereshetsz pénzt. Most olyan kismama távmunkákat mutatok be neked, amit szabadidődben kötetlenül végezhetsz:
Fordult a kocka a munkaerőpiacon
2017 április 26.   HR Portál
A globalizáció és a mobilizáció egyre meghatározóbban van jelen a HR mindennapjaiban a nagyvállalatok körében. A rugalmas foglalkoztatás, távmunka olyan lehetőséget biztosít a számukra, amit akár versenyelőnnyé is formálhatnak a munkaerő-piacon. Tavasszal került megrendezésre a BaBér Business és a HR Portál közösen szervezésében a 2. BaBér Panoráma a Boscolo hotelben.
A távmunka motivál és növeli hatékonyságot
2017 április 21.   24.hu
Az Invitel Csoportnál egy éve lehetséges a munkavégzés otthonról is. Az újítás az eddigi tapasztalatok alapján beváltotta a hozzáfűzött reményeket.
Egy szoftver a rugalmas, hatékony, fair munkahelyekért
2017 március 22.   HR Portál
Ember legyen a talpán, aki képes egy szervezetet a legapróbb részletekig átlátni. Aki képes több száz ember közül kiválasztani azt, aki valamiért nem eléggé motivált. Aki képes megállapítani azt, hogy a rengeteg, akár távmunkában végzett feladat közül melyekre fordítottak túl sok vagy éppen túl kevés időt. Mondhatnánk, hogy tízperceken nem múlik semmi. De mi van akkor, ha nagyon sok tízpercről van…