Járulékok

Négy információs füzetet frissített a NAV
2023 január 30.   Adózóna
Négy információs füzetet frissített honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), Egyéni vállalkozók szja- és járulékkötelezettsége 2023, Magánszemélyek külföldről származó jövedelme, Az ingatlanértékesítésből és a vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelmek 2023 és Az import egyablakos rendszer, illetve az importáfa rendezése különös eljá
Csok-os illetékmentességgel több milliót spórolhatunk
2023 január 29.   KKV Magazin
Lakásvásárláskor nem csak a vételár terheli a vevő pénztárcáját, a tranzakció során egyéb költségekkel is kalkulálni kell, ennek ellenére megfelelő ingatlanos és pénzügyi segítséggel, idén is elérhető álom az otthonteremtés. A járulékos költségek többsége általában elenyésző, ám vannak olyan tételek, amelyek jelentősen megemelhetik a vásárlás végös
Varga Mihály: február 1-től 17,5 százalékra emelkedik a Babakötvény éves kamata
2023 január 26.   GazdaságPortál
Jó hír a gyermeket nevelő családoknak: február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát – jelentette be a pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook oldalán. Varga Mihály kiemelte, a családok már 300 ezer gyermeknek gyűjtenek megtakarítást az adó-, járulék- és illetékmentes Babakötvényben. Ezek összege eléri a 200 milliárd forintot. Ho
CSED kalkulátor 2023: ennyi CSED-re, GYED-re számíthatsz 2023-ban
2023 január 22.   Pénzcentrum
Az anyák legmagasabb összegű juttatása a CSED, azaz a csecsemőgondozási díj, azonban sokan nem tudják, mekkora részét is jelenti a CSED összege a bruttó jövedelmünknek. A CSED 2023 kalkulátor elárulja, hány százalék a CSED, milyen adók, járulékok levonásával érdemes számolni, meddig folyósítják az anya részére a CSED összegét. Nézzük, hogyan számol
Egyre kevésbé hatékonyak a kreatív könyvelési trükkök!
2023 január 19.   Bankmonitor
Bár sokat fehéredett a gazdaság még ma is sok vállalkozó, illetve cég a bevételek eltitkolásával, be nem jelentett alkalmazottakkal és hasonlóan kreatív eszközökkel próbál adót és járulékot spórolni. Nos, úgy tűnik, hogy ez egyre kevésbé éri meg. A hatóságok szeme elől egyrészt egyre nehezebb elbújni, másrészt az átlátható működésnek lehetnek előny
Ezek az innovációs járulék legfontosabb szabályai
2023 január 18.   Adózóna
Az innovációs járulék legfontosabb szabályai 2023 címmel információs füzetet tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
A GreenGo autómegosztó flottája több mint 50 százalékkal nőtt tavaly
2023 január 17.   Autószektor
Felidézték, hogy a munkaadók a közösségi autómegosztást a hatályos adójogszabályok értelmében adó- és járulékmentesen biztosíthatják alapbéren felüli juttatásként. A felhasználók az elektromos flotta használatával tavaly több mint 1300 tonna extra szén-dioxid kibocsátásától mentesítették Budapest levegőjét - mutattak rá. A cég ügyfelei elsősorban
Újabb információs füzetet tett elérhetővé honlapján a NAV
2023 január 14.   Adózóna
A társas vállalkozások, társas vállalkozók, gazdasági társaságok vezető tisztségviselőinek járulék- és szociálishozzájárulásiadó-fizetése 2023 címmel információs füzetet tett közzé pénteken honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
Kiderült: a sok pénzt kereső férfiak kevesebb nyugdíjat kapnak, mint amennyi járulékot befizetnek
2023 január 11.   Portfolio
A keresetük alapján a felső 10 százalékba tartozó brit férfiak többet fizetnek be a társadalombiztosításba, mint amennyit nyugdíjjáradékként visszakapnak – írja egy friss tanulmány adataira hivatkozva a Financial Times.
Özvegyi járulékot kap Csollány Szilveszter neje: nincs folyamatban ellenük végrehajtás
2023 január 10.   Pénzcentrum
A napokban röppent fel a hír, miszerint Csollány Szilveszter családja hatalmas bajban van, miután végrehajtás indult ellenük. Azonban ezt most a Magyar Olimpiai Bizottság és a család közös közleményben cáfolta.
Így nőttek a tb minimális alapok a minimálbér-emelés kapcsán
2023 január 10.   Adózóna
Egyes biztosítási jogviszonyoknál legalább a minimális alapokból kell megfizetni a társadalombiztosítási járulékot és a szociális hozzájárulási adót. A minimálbér változása befolyásolja a minimális alap szerint fizetendő összegeket. Az alábbi cikkben a minimálbér növekedése kapcsán a minimális alap változásait ismertetjük.
Nőttek a szlovák egyéni vállalkozók terhei
2023 január 9.   Magyar Hírlap
Hízott a társadalombiztosítási járulék összege.
Külföldi állampolgár foglalkoztatása: adó- és járulékfizetési, illetve bejelentési kötelezettségek
2023 január 7.   Adózóna
Harmadik országbeli magánszemély alkalmazása távmunkában milyen formában lehetséges, illetve ez milyen adó- és járulékfizetési kötelezettségekkel jár, mikor és milyen bejelentési kötelezettségnek kell eleget tenni? Olvasói kérdésre Horváthné Szabó Beáta adószakértő válaszolt.
Felkerült a családi kedvezmény nyilatkozat a NAV honlapjára
2023 január 4.   Adózóna
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette honlapján a családi kedvezmény (és járulékkedvezmény) érvényesítéséhez szükséges adóelőleg-nyilatkozat nyomtatványát.
A francia kormány nyomást gyakorol az energiaszolgáltatókra a kkv-k érdekében
2023 január 3.   hirado.hu
Az egyre erősödő elégedetlenség miatt a francia kormány bejelentette, hogy a kkv-k, beleértve a pékségeket is halasztást kapnak a járulékok és adók befizetésére.
Adók, járulékok, támogatások – itt vannak a legfontosabb idei változások
2023 január 3.   Infostart
Számottevő változásokkal indul 2023 az adók, járulékok és támogatások terén is.
Változtak az adók, a juttatások és a járulékok is januártól
2023 január 2.   Agroinform
Sok az apró betű: szinte minden megváltozott minden szinten.
Munkavállaló? Fontos változások januártól!
2022 december 30.   Napi
Módosul a foglalkoztató fogalma, be kell jelenteni határozott idejű jogviszony kezdetét és végét, a járulékfizetés alsó határára 69600 forintra emelkedik. Jöjjenek a részletek!
Így tudsz spórolni 2023-ban az emelkedő rezsik, díjak és járulékok mellett
2022 december 30.   Glamour
A hiperinflációt minden nap érezzük, és meglehetősen nyomasztó az érzés, hogy napról napra magasabbak az árak, és a bevételünk talán nem lesz elég a mindennapi kiadásaink fedezésére. Lehet valamit tenni? Hogyan lavírozzunk 2023-ban? Segítünk!
Nem fizette a járulékokat a munkáltató: mi lesz a munkavállaló nyugdíjával?
2022 december 26.   Adózóna
Sajnos előfordul, hogy valaki nyugdíjazáskor szembesül csak azzal, hogy munkáltatója a bruttó béréből levont járulékokat nem fizette be a NAV felé. Figyelembe veszik-e majd ezt az időszakot és ezeket az összegeket a nyugdíj számításakor? Ha felszámolás után a Bérgarancia Alap fizeti ki a dolgozókat, az figyelembe vehető a nyugdíj megállapításakor?