Járulékok

Online felmérés a mezőgazdasági őstermelők adózásáról és járulékfizetéséről
2018 június 22.   Hírstart
Az őstermelői adózási és járulékfizetési szabályok átalakításával kapcsolatos részletes javaslatok előkészítése keretében az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) online felmérést végez a kamarai tagok körében.
Transzszexuális menekült ügyében döntött az Alkotmánybíróság - A Testület jogalkotásra hívta fel az Országgyűlést
2018 június 22.   Jogi Fórum
A testület megállapította: mulasztásban megnyilvánuló alaptörvény-ellenesség áll fenn, mivel a jogalkotó nem szabályozta a jogszerűen letelepedett nem magyar állampolgárok névváltoztatási eljárását, ami diszkriminatív helyzetet eredményez. Az alkotmányjogi panasz indítványozója hazájában transzszexualitása miatt üldöztetésnek volt kitéve, amiért Magyarországon menekült státuszt kapott. Az…
A NEAK kidolgozta a kiegészítő biztosítások rendszerének tervét
2018 június 21.   VG
A járulékbázisú egészségügyi finanszírozás néhány éven belül súlyos problémákat okozhat Magyarországon.
A NEAK kidolgozta a kiegészítő biztosítások rendszerének tervét
2018 június 21.   VG
A járulékbázisú egészségügyi finanszírozás néhány éven belül súlyos problémákat okozhat Magyarországon – hangzott el az Interdiszciplináris Magyar Egészségügy című szaklap XII. országos konferenciáján. Az eseményen a NEAK főigazgató- helyettese bejelentette, hogy az egészségügyi kiegészítő biztosítással kapcsolatos javaslataikat már letették a Pénz
Egyre több nyugdíjast ösztönözne a kormány arra, hogy dolgozzon
2018 június 20.   ATV
Januártól jobban megéri a nyugdíjasoknak a munkavállalás, mert nem kell majd járulékokat fizetniük, csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót. A kereskedelmi és iparkamara elnöke szerint több mint 80 ezren hiányoznak a munkaerőpiacról.
Több adót és járulékot fizettünk, mint tavaly
2018 június 20.   Adózóna
A 2018. január-májusi időszakban továbbra is az elmúlt hónapok folyamatai jellemezték az államháztartást: az uniós támogatások megelőlegezése és a meghozott kormányzati intézkedések nyomán növekvő adóbevételek emelhetők ki. Az idei évre a kormány változatlanul 2,4 százalékos GDP-arányos hiánycéllal számol 4 százalék feletti gazdasági bővülés mellett – közölte honlapján a Pénzügyminisztérium.
Ennél több só növeli a stroke kockázatát
2018 június 19.   Női NetCafe
Ugyan a szükséges sómennyiség kisfokú emelkedése nem jelent járulékos kockázatot, azonban a szakértők még mindig a bevitel megszorítását ajánlják.
Így lehet selejtezni az árukészletet, nem lehet csak lazán kidobni
2018 június 17.   Adózóna
Árukészlet selejtezését be kell-e jelenteni az adóhivatalnak, ha igen, akkor milyen formában, illetve nyomtatványon kell megtenni? – kérdezte olvasónk. Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértőnk válaszolt.
Erre vártak a nyugdíjasok - Kiderült, mennyi új kedvezményt kapnak
2018 június 17.   Portfolio
Az állam jövőre több mint 1000 milliárd forintról mondhat le a különböző adó- és járulékkedvezmények következtében. Sőt, 2019-ben egy új, de nagyon fontos kedvezmény is életbe lép, a nyugdíjasok számára. Nem kevés Jövőre...
Szűcs Zoltán Gábor (Mérce): Eljött végül a fekete autó az MTA-hoz is
2018 június 17.   Mandiner
Ez a kormány nem tesz semmit úgy, hogy közben ne próbálná maga alá gyűrni, akár csak mellékesen, járulékos előnyként is a létező autonómiákat, lokális hatalmi központokat.
Cégeladás tagi kölcsönnel együtt: mi lesz a tartozással?
2018 június 17.   Adózóna
Mi a teendő, ha egy korlátolt felelősségű társaságot eladnak, amelynek van tagikölcsön-tartozása? – kérdezte olvasónk. Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.
Lebuktak az őrző-védők, hatszázmilliós a kár
2018 június 12.   Adózóna
Őrző-védő cégek vezetői ellen javasolnak vádemelést a NAV pénzügyi nyomozói. A cégláncolat több mint hatszázmillió forint kárt okozott az államnak, nemcsak az adót, hanem a dolgozók után fizetendő járulékot is elcsalták.
Gyermekeink kezében a nyugdíjunk?
2018 június 11.   VG
A fiatalok és a középkorúak egyre növekvő létszámban nem itthon fizetnek járulékot, így kimaradnak a hazai nyugdíjak finanszírozásából.
Több forrásból is nőttek az állam bevételei, nőtt a költségvetési hiány
2018 június 7.   Infostart
Nőtt az államháztartás hiánya, az uniós kifizetések a tavaly ilyenkori összeg dupláját teszik ki, több adó- és járulékbevétel esetében is növekedést regisztráltak - derült ki a Pénzügyminisztérium jelentéséből.
Két év alatt terveznék újra a nyugdíjak jövőjét
2018 június 6.   Privátbankár
Az utóbbi években valamelyest javultak a jövő nyugdíjasainak kilátásai, mert többen álltak munkába, és a fizetések is magasabbak voltak, több volt a járulék-befizetés. Nagyjából 2025-re viszont akkorát fog romlani a helyzetük, hogy szükség lesz az újratervezésre. Ez Németország, de nálunk is ugyanolyanok a gondok.
Élen járunk az áfával, de a legalacsonyabb a tao
2018 június 1.   VG
Bár csökkent az élőmunkát terhelő adók és járulékok aránya, továbbra is Magyarországon a legnagyobb az adóék a közép- és a kelet-európai régión belül.
Szünidei munka – ami nem jár járulékfizetéssel
2018 június 1.   Adózóna
Noha a tanév még nem ért véget, egyértelműen közeledik a nyár és ismét aktuálissá vált, hogy röviden szót ejtsünk a diákmunkáról. A témával a tekintetben foglalkozunk, hogy mely esetben mentesül a foglalkoztató a társadalombiztosítással összefüggő kötelezettségek alól.
Mentesség az egészségügyi szolgáltatási járulék alól
2018 május 31.   Adózóna
Hogyan mentesülhet a magánszemély az egészségügyi szolgáltatási járulék alól, kinél engedhető el méltányosságból a kötelezettség. A NAV közleményben foglalkozott a témával.
Négy ábra arról, miért a magyar munkavállalók borítékjába kerül a legkisebb fizetés
2018 május 31.   Zoom
Az elmúlt évek járulékcsökkentései ellenére még mindig Magyarországon a legmagasabbak a bérterhek.
Ezen bukhat el a magyar gazdaság - mindenkinek fájna
2018 május 31.   Napi
Még mindig a hazai adóék a legnagyobb a térségben, amely nem feltétlenül jó a munkáltatóknak. Viszont egyáltalán nem unorthodox a magyar adózási út: szinte mindenhol csökkentek a jövedelem típúsú adók, míg magasak a forgalmi adók. A befektetőknek vonzó lehetne egy újabb járulékcsökkentés, mert az eddigi inkább szükséges volt. A hazai adózási rendsz