Járulékok

Mennyi nyugdíjat kap, aki külföldön dolgozott?
2018 április 18.   orientpress
Ahány országban dolgozott valaki, annyi fog nyugdíjat fizetni számára, olyan sorrendben, ahogy eléri az adott államban érvényben lévő nyugdíjkorhatárhoz kötött jogosultságot – tájékoztatta a hallgatókat Kecskés Róbert. A Nyugdíjbiztosítási és Adategyeztetési Főosztály nemzetközi területért felelős főosztályvezető-helyettese a Rádió Orienten elmondta: a nyugdíjszerzés teljesen független az…
Rághatják a körmüket a boltosok: munkaerő nincs, a bérek egyre nőnek
2018 április 18.   Pénzcentrum
Munkaerő nincs, több pénz a bérekre egyre kevesebb. Az SzJA, vagy a vállalkozások járulékterhe csökkenjen? Fejlesztés, versenyképesség, vagy bér? Az "és" a boltosnak nem fér bele. Nagy a kíváncsiság, milyen gazdaságpolitikával...
Tiltólistán a Telegram Oroszországban
2018 április 18.   HWSW
A titkosított üzenetküldő elsötétítési kísérletének járulékos veszteségei is vannak - noha maga a chatapp nem tapasztalt jelentős kiesést egy nappal a hatósági tiltás után.
Apadó szociális kiadás, több járulékbevétel
2018 április 17.   Magyar Idők
Jelentősen nőtt 2010 és 2016 között a gazdaságilag aktívak száma Magyarországon, ez pedig közvetve hozzájárul a GDP-hez, így az államadósság csökkenéséhez.
Jelentősen csökkent az ügynökök járuléka Olaszországban
2018 április 16.   24.hu
A modern futball egyik furcsasága, hogy irtózatos pénzeket tesznek zsebre az ügynökök, Olaszországban elkezdték megszorítani az effajta kiadásokat.
Több mint hétezer forintot kell fizetniük azoknak, akik nem tanulnak tovább
2018 április 13.   Eduline
Nemrég diplomáztatok, de nem tanultok tovább, és még állást sem találtatok? Hamarosan fizetnetek kell egészségügyi szolgáltatási járulékot, vagyis TB-t.
Remekül haladunk, a magyar munkás órabére már eléri az EU-s átlag egyharmadát
2018 április 10.   168 Óra Online
Harmadannyiba kerül egy magyar dolgozó munkaórája, mint egy átlagos európaié – számolta ki a Eurostat. Az unió statisztikai hivatala azt nézte meg, mennyi munkabért, valamint járulékot kell kifizetniük a cégeknek egy-egy órányi munka után.
Hogyan spórolhatunk időt a tanuláson?
2018 április 5.   HVG
Az élet rövid, a tanulásra rendelkezésre álló idő korlátozott, irányítás nélkül értékes éveket vesztegethetünk el – vallja Robert Greene nemzetközileg elismert tanácsadó. Szerinte a mentor–tanítvány kapcsolat a tanulás leghatékonyabb módja, aminek járulékos hozadékai is lehetnek.
Vállalkozás és munkaviszony gyes alatt: munkaidő, járulékok
2018 április 4.   Adózóna
Több kérdés is érkezett a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes) alatti keresőtevékenységre és tb-terhekre vonatkozóan. A kérdésekre alapozva összefoglaljuk a gyes folyósítása alatt folytatott munkaviszony és vállalkozás esetén alkalmazandó szabályokat.
Az MNB szerint egy év kimarad a járulékcsökkentésből
2018 április 3.   Menedzsment Fórum
Az idei után leghamarabb 2020-ban kerülhet sor a szochó visszavágására.
A külföldi kiküldetés adózási szabályai
2018 március 31.   Adózóna
Külföldi kiküldetés esetén milyen adózási szabályok terhelik a társaságot és a munkavállalót? Mekkora lehet a napidíj? – kérdezte az Adózóna olvasója. Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.
Az internet áfájának megszüntetését ígéri a DK
2018 március 29.   gondola.hu
A Demokratikus Koalíció (DK) azt ígéri, hogy kormányra kerülve nullára csökkenti az internet áfáját, járulékcsökkentéssel segíti a kis- és közepes vállalkozásokat, valamint növeli az egy gyerek után járó családi pótlékot
Az internet áfájának megszüntetését ígéri a DK
2018 március 29.   Híradó
A Demokratikus Koalíció (DK) azt ígéri, hogy kormányra kerülve nullára csökkenti az internet áfáját, járulékcsökkentéssel segíti a kis- és közepes vállalkozásokat, valamint növeli az egy gyerek után járó családi pótlékot.
Kiszámolták: ennyit segítettek a magyar gazdaságnak az adócsökkentések
2018 március 28.   Portfolio
Az elmúlt hét évben az adókat, járulékokat és transzfereket érintő intézkedések hosszú távon (8-10 éves viszonylatban) mintegy 6 százalékponttal járulnak hozzá a GDP növekedéséhez, a munkakínálat, a foglalkoztatás és a rendelkezésre...
Szigorodnak a részmunkaidős foglalkoztatás szabályai Romániában - Tiltakoznak a romániai magyar lapkiadók az új törvényi előírások ellen
2018 március 26.   Jogi Fórum
A részmunkaidős foglalkoztatás szigorítása ellen tiltakozik a Romániai Magyar Nyelvű Helyi és Regionális Lapkiadók Egyesülete, amely beadvánnyal fordult a román munkaügyi minisztériumhoz és a pénzügyminisztériumhoz, azt kérve, gondolják újra a törvényi előírásokat. A kolozsvári székhelyű, 2004-ben megalapított Romániai Magyar Nyelvű Helyi és Regionális Lapkiadók Egyesülete szerint a kormány arra…
39 ezer gyerek érintett: szinte biztos, hogy csökken a családi pótlék
2018 március 23.   Pénzcentrum
Már biztosra vehető, hogy csökken a magyarok családi pótléka Ausztriában. Ragaszkodik ugyanis a nem Ausztriában élő gyerekek után fizetett családtámogatási járulékok csökkentéséhez az osztrák kormány, még akkor is, ha az esetleg...
Munkaviszonnyá minősített katás jogviszony – adók és bírságok
2018 március 23.   Adózóna
Ha a NAV úgy ítéli meg, hogy a katás megbízási vagy vállalkozási jogviszonyunk burkolt munkaviszony, tekintélyes adó- és bírságfizetési kötelezettséget állapít meg. Ebben az esetben ugyanis a munkaviszony minden adóját és járulékát és a bírságokat is meg kell fizetni.
Az egészségügyi szolgáltatási járulék átvállalásának buktatói
2018 március 19.   Adózóna
Más személy vagy szerv is teljesítheti a magánszemélyt terhelő egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetését. Mikor éri meg, és mikor nem?
Diák érdekképviseleti szövetség: aljas rágalom, amit a DK állít
2018 március 17.   Magyar Idők
A DiákÉS) elhatárolódott és a jövőben is elhatárolódik minden olyan iskolaszövetkezettől, amely a jogszabályok kijátszására, az adó- és járulékkedvezmények jogosulatlan igénybevételére alakult.
A DiákÉSZ visszautasítja a DK rágalmazását
2018 március 16.   gondola.hu
A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) elhatárolódott és a jövőben is elhatárolódik minden olyan iskolaszövetkezettől, amely a jogszabályok kijátszására, az adó- és járulékkedvezmények jogosulatlan igénybevételére alakult - közölte a szervezet pénteken