Munkanélküliség

71 ezer forintos segélyt ad a munkanélkülivé váló családoknak Erzsébetváros
2020 április 6.   HVG
Niedermüller Péter polgármester szerint ez is mutatja, hogy amikor a kormány pénzt vesz ki az önkormányzatok zsebéből, akkor azt a rászorulóktól veszi el.
Már 300 ezer álláskereső lehet Magyarországon
2020 április 6.   Portfolio
Márciusban meredeken emelkedhetett a munkanélküliség Magyarországon a koronavírus-válság miatt, és a helyzet egyre csak romlik. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy a kormány minél hamarabb minél több munkahelyet mentsen meg.
Az ellenzék durván nekiment Orbán bejelentéseinek, Szabó Tímea megkérdezte: “Normálisak maguk?”
2020 április 6.   ATV
Gulyás Gergely szerint az ellenzék nem méri fel a helyzet komolyságát. Az ellenzéki képviselők a miniszterelnök bejelentéséről azt mondták: “az semmi”, a nyugdíjasokat, a munkanélkülieket az “út szélén hagyják”, az önkormányzatokat “kifosztják”. Kocsis Máté “bizonyította”: a gépkocsiadó az önkormányzati büdzsék egy nagyon kis százaléka. Parlamenti
Hogyan lehet interneten munkanélküli segély igénylése miatt időpontot foglalni az okmányirodához, hogy álláskeresőként nyilvántartásba vegyenek?
2020 április 6.   ProfitLine
Ha valaki munkanélkülivé vált és szeretné magát regisztráltatni munkanélküliként, akkor az hogyan tehető meg online? Álláskeresőként való regisztráció interneten. Hogyan lehet időpontot kérni az illetékes okmányirodában ahhoz, hogy munkanélküliként / álláskeresőként regisztráljanak minket és később jogosultak legyünk az álláskeresési támogatásra, m
Pleschinger Gyula: Segítség lenne a munkanélküli segély idejének meghosszabbítása
2020 április 6.   Hírstart
A munkahelyüket elvesztők számára segítséget nyújthatna az álláskeresési ellátás 6, esetleg 9 hónapra való átmeneti kiterjesztése, a START munkaprogram előirányzatának megemelése, új állami beruházások indítása, illetve a Magyar Honvédség önkéntes tartalékos állományának átmeneti növelése átlagbér fizetése mellett. Többek között ezeket is javasolta
Hosszabb ideig járó munkanélküli-segély, tovább felhasználható SZÉP-kártya – újabb javaslatok a kormány előtt
2020 április 6.   HVG
Pleschinger Gyula, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke szerint a katonaság tartalékos állományának bővítése is segíthetne a munka nélkül maradt embereken.
Így alakul a munkanélküliségi ráta Magyarországon - ábrán mutatjuk
2020 április 6.   ProfitLine
foglalkoztatottak száma; munkanélküliek száma; a munkanélküliségi ráta alakulása
A hadseregbe terelnék a magyar munkanélkülieket - itt a javaslatcsomag
2020 április 6.   Napi
Az álláskeresési ellátás 6, esetleg 9 hónapra való átmeneti kiterjesztése, a Start munkaprogram előirányzatának megemelése, új állami beruházások indítása, illetve a Magyar Honvédség önkéntes tartalékos állományának átmeneti növelése átlagbér fizetése mellett - többek között ezeket javasolta Magyar Közgazdasági Társaság elnöke, az MNB MT-tagja Ples
Hol és hogyan lehet munkanélküli segélyt igényelni 2020-ban?
2020 április 6.   ProfitLine
Hol és hogyan lehet munkanélküli segélyt igényelni 2020-ban? Mennyi az összege a munkanélküli segélynek és hogyan számítják ki az álláskeresési járadék összegét? Mennyi a munkanélküli segély kifizetésének maximum összege? Hány forintot kap ma egy munkanélküli Magyarországon? Mennyi a Nyes (nyugdíj előtti álláskeresési segély) összege 2020-ban? Hány
Járvány: támogatás munkanélkülivé lett dolgozóknak a budapesti kerületben
2020 április 6.   Blikk
- Április 6-tól lép életbe Baranyi Krisztina kerületi polgármester bejelentése, miszerint pandémiás járadékot igényelhetnek a kerületiek.
Mszp: A munkanélküli ellátás legyen havi 100 ezer forint, a jelenlegi 3 helyett 9 hónapon át!
2020 április 5.   444
Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt elnöke nyílt levélben fordult Orbán Viktorhoz.
Regisztráció szükséges a munkanélkülieknek, hogyan működik az álláskeresőként való nyilvántartásba vétel?
2020 április 5.   ProfitLine
Mi a különbség az álláskeresési támogatás és az álláskeresési segély fogalma között? A két fogalom külömböző, melyiknek mi a jelentése?
“Tízezer forintom maradt” - munkájukat elvesztők a kétségbeejtő helyzetükről
2020 április 5.   G7
Gyári munkát kereső szakács, talajt vesztő egykori hajléktalan vagy egyszerre munkanélkülivé váló pár. Milyen sorsok vannak az állásukat vesztő tízezrek között?
Minden hetedik, eddig 13 ezer Ausztriában élő és dolgozó magyar lett munkanélküli
2020 április 4.   Hírstart
Sokkal inkább rúgtak ki külföldieket, mint hazaiakat az osztrák munkaadók.
Rengeteg Ausztriában dolgozó magyar lett munkanélküli
2020 április 4.   Infostart
Minden hetedik, eddig 13 ezer Ausztriában élő és dolgozó magyar lett munkanélküli.
Ausztráliából minden külföldinek távoznia kell, több mint kétmillió embert érint
2020 április 4.   Hírstart
Az ausztrál kormány arra kér minden külföldit - több mint kétmillió embert -, hogy a lehető leggyorsabban hagyja el az országot, miután az új koronavírus világjárványa miatt jelentős gazdasági visszaesés és munkanélküliség várható ott is.
Álláskeresőként, munkanélküliként való nyilvántartásba vétel módja, ügyintézése - hol és hogyan kell regisztrálni magunkat ha állásunkat elveszítettük?
2020 április 4.   ProfitLine
Ahhoz, hogy egy munkanélkülit/álláskeresőt megillessék az egyes támogatások, valamint alkalmazásuk esetén a munkáltatók támogatást igényelhessenek, a munkanélkülieknek/álláskeresőknek regisztrálniuk kell magukat a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat bejelentett lakcím alapján illetékes foglalkoztatási osztályán (korábbi elnevezés alapján kirendeltség
Minden hetedik, eddig 13 ezer Ausztriában élő és dolgozó magyar lett munkanélküli
2020 április 4.   G7
Sokkal inkább rúgtak ki külföldieket, mint hazaiakat az osztrák munkaadók.
Kétmillió embert küldenek haza Ausztráliából
2020 április 4.   Infostart
Az ausztrál kormány arra kér minden külföldit, hogy a lehető leggyorsabban hagyja el az országot, miután az új koronavírus világjárványa miatt jelentős gazdasági visszaesés és munkanélküliség várható ott is.
A vírus pozitív hozadéka: Ausztrália az összes külföldit hazaküldi
2020 április 4.   888
Az ausztrál kormány arra kér minden külföldit – több mint kétmillió embert -, hogy a lehető leggyorsabban hagyja el az országot, miután az új koronavírus-járvány miatt jelentős gazdasági visszaesés és munkanélküliség várható az államban.