Munkanélküliség

5,37 %-ra csökkent májusban a munkanélküliségi ráta
2018 június 19.   Bumm.sk
5,37 %-ot ért el májusban országos szinten a nyilvántartásba vett munkanélküliek aránya. Havi bontásban ez 0,05 %-os csökkenést jelent, éves viszonylatban pedig 1,98 %-ot – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Marián Valentovič, az Országos Munka-, Szociális és Családügyi Központ vezérigazgatója.
Lasszóval kell fogni a tapasztalt és megbízható munkaerőt a kkv-nál
2018 június 18.   Hírstart
Hiába a csökkenő munkanélküliség, a KSH legutóbbi adata szerint rohamtempóban növekszik a betöltetlen pozíciók száma. Tapasztalt és megbízható munkaerőt találni a legnagyobb kihívás.
Lasszóval kell fogni a tapasztalt és megbízható munkaerőt a kkv-knál
2018 június 18.   HVG
Hiába a csökkenő munkanélküliség, a KSH legutóbbi adata szerint rohamtempóban növekszik a betöltetlen pozíciók száma. Tapasztalt és megbízható munkaerőt találni a legnagyobb kihívás.
Cél a három százalék alatti munkanélküliség
2018 június 18.   VG
Nem lesz egyszerű feladat a mostani, 3,8 százalékos munkanélküliségi rátát 2,5 százalékra lefaragni – mondta lapunknak Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője.
Még mindig sok a nem tanuló munkanélküli fiatal Szlovákiában
2018 június 17.   Bumm.sk
Országunkban a fiatalok 15,3%-a nem tanul és nem is dolgozik. A diplomások aránya is alacsonyabb, mint az EU-átlag, de később sem képezzük magunkat.
Minisztérium: az állam feladata a család és munka közti egyensúly elősegítése
2018 június 17.   Magyar Idők
A kormányzat erőfeszítései nyomán például a 2010. évi 11,3 százalékról 3,6 százalékra csökkent a munkanélküliség, az ingyenes tankönyvellátás immár 10 iskolai évfolyamra terjed ki.
Csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban
2018 június 15.   ProfitLine
Csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a múlt héten az Egyesült Államokban.
Bérek, munkanélküli ellátás, szja-kulcs: elégedetlen a kormány terveivel a szakszervezet
2018 június 14.   Adózóna
A bérek visszafogásának költségvetését nyújtotta be szerdán a pénzügyminiszter a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) álláspontja szerint.
Jó formában van az amerikai munkaerőpiac
2018 június 14.   Napi
Csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a múlt héten az Egyesült Államokban - írja az MTI.
Balavány György (HVG): Most épp a hajléktalanokat gyűlöli a kormány
2018 június 13.   Mandiner
Gondolom, nemsokára nyilván tilos lesz a szegénység és a munkanélküliség is, hiszen nem zengi a rendszer dicsőségét.
Novák Katalin: el kell ismerni az apák teljesítményét is
2018 június 13.   Magyar Idők
Az apák támogatásának egyik lépése a munkahelyteremtés, hogy el tudják tartani a családjukat. A férfiak munkanélküliségi rátája 3,8 százalékra csökkent.
Parndorfi ügy: mindegyik érintett vitatja, hogy bűnszevezetként tevékenykedtek volna, 71 ember halálát okozva
2018 június 12.   Propeller
A 71 ember halálát okozó parndorfi ügy keddi tárgyalásán felszólaló védők valamennyien vitatták, hogy védenceik bűnszervezet tagjaként követték el a terhükre rótt bűncselekményeket. Irinkov D. Mihály ügyvéd elmondta, hogy a harmadrendű vádlott a migránsok szállítását kísérte, amire rossz anyagi körülményei és a munkanélküliség vitte rá. Felvezetőké
Versenytársat kaptak a diákok az albérletpiacon
2018 június 12.   iroda.hu
Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint az egyetemvárosok munkaerő-piaci szempontból jó helyzetben vannak, ezért sokan költöznek a nagyvárosokba jobb munkalehetőség és magasabb fizetés reményében. Emiatt pedig az adott városban munkát vállalók, többek között a friss diplomások is élénkítik az albérletpiacot. A hivatalos statisztikák szerint is látványosan javultak a…
Újszülött fiával a hordozókendőben építette fel az anyuka milliárddolláros bizniszét
2018 június 11.   HVG
Egy munkanélküli férj, összesen 500 dollárnyi megtakarítás, és egy vége felé közeledő veszélyeztetett terhesség – így vágott neki Kendra Scott az ékszertervezésnek.
Halálos késelés történt egy japán szuperexpresszen
2018 június 10.   gondola.hu
Halálra késeltek egy férfit, két nőt pedig súlyosan megsebesítettek egy Tokióból Oszakába tartó szuperexpresszen szombat este: a rendőrség őrizetbe vette a bűncselekmény gyanúsítottját, egy 22 éves, munkanélküli férfit, Kodzsima Icsirót, aki azt vallotta, hogy válogatás nélkül támadt rá áldozataira, frusztráltságból; egy hozzátartozója szerint a férfit pszichés problémák miatt egy ideig kórházban…
Vérfürdő a szuperexpresszen: több embert megkéselt egy ámokfutó Japánban
2018 június 10.   Propeller
Halálra késeltek egy férfit, két nőt pedig súlyosan megsebesítettek egy Tokióból Oszakába tartó szuperexpresszen. A rendőrség őrizetbe vette a szombat esti bűncselekmény gyanúsítottját, egy 22 éves, munkanélküli férfit, Kodzsima Icsirót, aki azt vallotta, hogy válogatás nélkül támadt rá az áldozataira, frusztráltságból. Egy hozzátartozója szerint a
75 ezren válhatnak munkanélkülivé a villanyautók miatt
2018 június 9.   totalcar.hu
A képlet egyszerű: hatodannyi alkatrészből áll egy villanyautó mint egy benzines vagy dízel jármű. Kérdés, mi lesz a munkaerő-többlettel?
Gyári munkás kell Csehországnak
2018 június 8.   Hírstart
Májusban három százalékra csökkent a munkanélküliség Csehországban, áprilisban 3,2 százalék volt – közölte a cseh munkaügyi hivatal pénteken Prágában.
Telítődik a cseh munkaerőpiac
2018 június 8.   VG
Májusban három százalékra csökkent a munkanélküliség Csehországban, áprilisban 3,2 százalék volt.
Így csökkent a munkanélküliség Csehországban
2018 június 8.   Hírstart
Májusban három százalékra csökkent a munkanélküliség Csehországban, áprilisban 3,2 százalék volt - közölte a cseh munkaügyi hivatal pénteken Prágában.