Diákmunka

Könnyebb diákmunkát találni a munkaerőhiány miatt
2019 április 3.   ATV
Nyáron 3-4 ezer diák áll munkába. Ezer forintos órabér alatt már nem igazán vállalnak munkát a tanulók, az átlagfizetés 1000-1500 forint óránként. Míg év közben irodai munkákat, nyáron inkább vendéglátóipari, vagy hostess munkákat vállalnak a fiatalok.
Diákmunkával a tanárhiány ellen
2019 április 2.   Népszava
Egy pécsi iskolában – iskolai közösségi szolgálatként – diákok végeznek olyan feladatokat, amelyek a pedagógiai asszisztensek dolga lenne. Csakhogy pedagógiai asszisztensek nincsenek. (Belföld)
El vannak tévedve? Ekkora órabért szeretnének a diákmunkások
2019 április 1.   Pénzcentrum
Már rá sem néznek az ezer forintos órabér alatti munkalehetőségekre a fiatalok. A diákszövetkezetek szerint egyre kevesebb diák akar dolgozni, mialatt a munkahelyek száma nőtt. Az ország legnagyobb diákszövetkezetei szerint a fiatalok...
Vajna Tímea diákmunkásokat keres a fánkozójába
2019 március 29.   Velvet
Hirdetés jelent meg erről Vajna Tímea hivatalos Facebook-oldalán.
Vajna Tímea árulja Lamborghinijét, és diákmunkásokat keres a fánkozójába
2019 március 28.   Propeller
Insta-storyjában tette közzé a felhívást Andy Vajna özvegye: eladó a luxusverda. Közösségi oldalán árulja autóját Vajna Tímea. Túl sok részletet nem osztott meg, üzenetben várja az ajánlatokat. A posztot kiszúró 444.hu szerint egy ilyen Lamborghini Huracan Spyder ára újonnan (felszereltségtől függően) 50-80 millió forint. Így tessék kalkulálni az
Megszűnt Czeglédy Csaba bűnügyi felügyelete
2019 március 8.   Infostart
A bíróság - mivel a nyomozás véget ért - nem tart a bizonyítás megnehezítésétől vagy meghiúsításának veszélyétől az MSZP és a DK volt ügyvédje, diákmunka-közvetítő esetében.
Sikeres volt az első Hajdúnánási Állásbörze
2019 március 5.   orientpress
Zsúfolásig telt kiállítótér, álláskeresők százai, tucatnyi kínált munkakör: a munkaerő-piaci kereslet és kínálat találkozásának tökéletes színtere volt az első Hajdúnánási Állásbörze 2019. március 1-jén. Az érdeklődők között alap-, közép- és felsőfokú végzettséggel rendelkező álláskeresők is megjelentek; pályakezdők pedig éppúgy ellátogattak az állásbörzére, mint tapasztalt munkavállalók vagy…
Járulékmentessé tenné a diákmunkát a kormány
2019 március 1.   Eduline
Hasonló kedvezményekkel dolgozhatnának a diákok cégeknél, mint ha diákszövetkezeteken keresztül tennék. Vagyis a diákszövetkezeteken kívüli munkák esetében is mentesülnének a munkavállalói járulékok megfizetése alól - ezzel csábítanák munkavállalásra a tanulókat.
Munkára ösztönözné a középiskolásokat a kormány
2019 március 1.   Népszava
Járulékmentessé tennék a diákmunkát. A kedvezmény 24 éves korig járna, és a tanulói jogviszony a feltétele. (Gazdaság)
Leesik az állad: ennyit keres egy fiatal magyar lány hostessként Budapesten
2019 február 22.   Pénzcentrum
Ma már a hagyományosnak számító diákmunkákkal is jó lehet keresni: akár 240-250 ezer forint is összejöhet azoknak, akik bírnak állni és nem fáradnak bele az egész napos mosolygásba. A hostesskedés a látszat ellenére nem egyszerű feladat...
2500 forintot is kereshet óránként az a diákmunkás, aki jól beszél nyelveket
2019 február 20.   Eduline
Az idén átlagosan 10 százalékkal nőttek a diák órabérek az év elejéhez képest a munkaerő-piaci trendekhez igazodva, így bruttó 1500-2500 forint között alakulnak - közölte a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) tagcégei legfrissebb adatai alapján.
2500 forintot is kereshet óránként az a diákmunkás, aki jól beszél nyelveket
2019 február 19.   Eduline
Az idén átlagosan 10 százalékkal nőttek a diák órabérek az év elejéhez képest a munkaerő-piaci trendekhez igazodva, így bruttó 1500-2500 forint között alakulnak - közölte a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) tagcégei legfrissebb adatai alapján.
A diákmunkások bére is két számjegyű növekedést mutatott
2019 február 19.   hirado.hu
Idén átlagosan már 10 százalékkal emelkedtek a diákórabérek.
Kapkodnak a diákmunkások után
2019 február 19.   orientpress
Látványosan növekszik a dolgozni akaró diákok érdeklődése a vizsgaidőszak elmúltával. A munkáltatói oldalon is 50 százalékkal nagyobb igény mutatkozik a diákmunkára - olvasható a vg.hu oldalon.
Kapkodnak a diákmunkások után
2019 február 19.   VG
A munkáltatói oldalon 50 százalékkal nagyobb igény mutatkozik a diákmunkára.
Jó tanuló a gyerek, és 4-5-6. osztályos? Jöjjön gyermekvasutasnak!
2019 január 27.   Privátbankár
Még várják a jelentkezőket a jövő héten induló gyermekvasutas-tanfolyamra, hangzott el a Gyermekvasút nyílt napján. Érdekes diákmunka, első jövedelem, sikerélmény.
Itt a lista: ezeken a jégpályákon korcsolyázhattok teljesen ingyen
2018 december 4.   Eduline
Vészesen fogy az e heti zsebpénz? Túl keveset fizet a diákmunka? Új cikksorozatunkban ingyenes programokról olvashattok. 1. rész: hol lehet ingyen korcsolyázni?
Negyedével több jegyet, bérletet vásároltak a HÉV-ekre szeptember óta
2018 november 7.   Hírstart
Egyes helyszíneken jegyértékesítők, diákmunkások segítenek a vásárlásban.
Negyedével több jegyet, bérletet vásároltak a HÉV-ekre szeptember óta
2018 november 7.   hirado.hu
Egyes helyszíneken jegyértékesítők, diákmunkások segítenek a vásárlásban.
Nagyot nőtt a jegy- és bérletvásárlás a HÉV-ekre
2018 november 7.   orientpress
Huszonhét százalékkal több HÉV-jegyet, illetve -bérletet vesznek az utasok az üzletszabályzat szeptemberi módosítása óta. A MÁV-HÉV új automaták telepítésével, mobil értékesítési ponttal, külön jegyértékesítők és diákmunkás segítők „bevetésével” készült a novemberi bérletvásárlási időszakra – közölte a vállalat.