Csillagkapu

Így nyomtatnak űrrakétát Kaliforniában
2022 november 8.   New Technology
A kaliforniai Relativity Space bemutatta Stargate 3D nyomtatójának negyedik generációját, azt a platformot, amelyet a vállalat az újra felhasználható Terran R rakéta megépítéséhez használ – írja a The Engineer. A cég szerint ez a világ legnagyobb 3D fémnyomtatója: most éppen egy kb. 38×8 méteres objektumot gyártanak le vele. A Stargate több vezeték
Súlyos betegségben hunyt el a Csillagkapu és az X-akták színésze
2022 október 27.   hirado.hu
66 éves korában meghalt Michael Kopsa legendás sorozatsztár.
Kurt Russell legjobb filmje minden szempontból hatalmas bukás volt
2022 október 4.   Mafab
Kurt Russell is számtalan nagyon jó filmet tud felmutatni. Elég csak az olyanokra gondolni mint a Menekülés New Yorkból, A vasmacska kölykei, a Tango és Cash, a Csillagkapu, a Poseidon vagy A galaxis őrzői vol. 2.. De van még egy filmje, sőt, sokak szemében a legjobb filmje. Az a film, ami lényegében világsztárrá tette, amelyre ma már mindenki kult
Átlépni a Csillagkapun
2022 május 30.   Demokrata
Csodálatos elemmel gazdagodott a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, vagyis a Skanzen. Elkészült az Erdély-kiállítás első üteme.
30 perces bemutató érkezett a Stargate: Timekeepersből
2022 május 16.   GameStar
Idén több, klasszikus sci-fi sorozat inspirálta játék is érkezik, köztük a Stargate: Timekeepersszel, aminek működését most 30 percen át nézhetjük.
A függetlenség napja: Nem barátkozni jöttek
2022 március 1.   Mafab
Roland Emmerich a '90-es években élte a fénykorát, ez vitathatatlan, hiszen olyan klasszikusokat tett le az asztalra, mint például a Tökéletes katona, a Csillagkapu, de ma már a Godzillát is jóval többre tartják a rajongók, mint akkoriban. Aztán volt ott még egy Hazafi is a történelmi érából, és egy remek katasztrófafilm, a Holnapután. Én utóbbi fi
Ilyen lesz a következő Csillagkapu játék, a Stargate: Timekeepers
2021 december 16.   GameStar
Pörgős trailerek helyett egyszerűen csak kaptunk két részletet a játék két küldetéséből.
A Budapest Airport 1,53 millió euró értékben fejleszthet
2021 szeptember 22.   Autószektor
A Budapest Airport közleménye szerint az uniós támogatást annak a konzorciumnak a tagjaként nyerte el, amely a STARGATE nevű fenntarthatósági projektre 25 millió eurót költhet. A repülőtér-üzemeltető feladata egy papírmentes, felhőalapú légiáru-kezelési rendszer kifejlesztése és megteremtése lesz, további, elsősorban a terminált, az energiahatékony
Milliárdos zöld fejlesztésbe kezd a Budapest Airport
2021 szeptember 21.   autopro
A Budapest Airport 1,53 millió euró értékben valósíthat meg fejlesztéseket. A Stargate fenntarthatósági projekt keretében többek között digitális iker technológia kifejlesztése és felhőalapú rendszerek bevezetése is szerepel.
Egy Csillagkapu-rajongó megalkotta a tökéletes LEGO dizájnt
2021 szeptember 21.   GameStar
A Csillagkapu sorozat 25. születésnapjának alkalmából megszületett egy LEGO Ideas készlet, amit a polcra is feltennénk (ha a LEGO engedélyezné a forgalmazást).
Jobbik: térjen vissza Varga Mihály a csillagkapun túlról
2021 szeptember 16.   ATV
Ha sikernek tekinti a pénzügyminiszter a kötvénykibocsátásokat, akkor vissza kéne őt hívni a csillagkapun túlról, hiszen biztos, hogy nem ennek az univerzumnak a viszonyairól beszél - mondta Z. Kárpát Dániel a Spirit fm Aktuál című reggeli műsorában.
A Csillagkapu szereplői rengeteget változtak az elmúlt 27 évben - Felismernéd őket?
2021 szeptember 14.   Joy
A 90-es és 2000-es évek egyik legjobb sorozata volt, a főszereplők pedig mai napig szívesen emlékeznek vissza a forgatással töltött évekre!
Futurisztikus csillagkapuk jelentek meg két helyen Európában
2021 június 1.   Infostart
Távol élő idegeneket kapcsolnak össze.
Csillagkapu már nem csak a tévében van: megnyíltak a portálok két európai városban
2021 május 31.   Femcafe
A kapuk egymástól többszáz kilométerre lévő idegeneket kötnek össze, mintha csak egymás előtt állnának. A projekt célja, hogy arra ösztönözze az embereket, hogy újragondolják az egységről alkotott képüket.
Csillagkapu-szerű portál teremt hidat két európai város között
2021 május 31.   PCWorld
A Vilniust és Lublint összekötő kapuk 606 kilométernyi távolságból cserélnek élő képet egymással.
Készül egy új, hivatalos Csillagkapu játék, a fősztorit folytatja majd
2021 május 12.   GameStar
A sci-fi sorozatok egyik legismertebbje már hosszú évek óta véget ért, de ez nem akadályozza meg a játékfejlesztőket abban, hogy feltámasszák.
Tragédia: siklóernyős balesetben meghalt a Castle, az NCIS és a Csillagkapu sztárja
2021 március 13.   Metropol
58 éves korában meghalt Cliff Simon, akit a tévézők leginkább a Csillagkapu című sorozatból ismerhetnek, 15 részben játszott.
Gyász: elhunyt a Csillagkapu sztárja
2021 március 12.   Blikk
Elhunyt Cliff Simon, aki Ba'al karakterét formálta meg a Csillagkapu című sorozatban.
Szülinapos csillagkapu a Zselicben
2020 március 3.   Életforma
Megérkezett az 55 555. vendég az idén ötéves Zselici Csillagparkba. Rengeteg látogatót vonzott az éji fények központja, mert tiszta égbolt idején Magyarországon ott látni a legtöbb csillagot! Sok látogató még lélegzetét is visszafojtja, amint meglátja a tündöklő égboltot.
Hiperlátványos katasztrófafilmet készített Roland Emmerich a 2. világháborúról
2019 szeptember 13.   Mafab
Roland Emmerichet nem kell bemutatni a nézőknek, olyan korábbi pokolian látványos és emlékezetes filmeket tett le az asztalra, A függetlenség napja, a Holnapután vagy a Csillagkapu. A rendező legújab...