Vészhelyzet

Az Esetlapok lehetne a magyar Vészhelyzet, de annál sokkal személyesebb beszámoló egy orvostanhallgató szemével
2022 augusztus 31.   Könyves Magazin
"Rengeteget gyakoroltam az újraélesztést. Vizsgáztam is belőle, többször is. De a gyakorlás nem éles helyzet. És a műanyag bábu nem valódi beteg." Az Esetlapok novellái egy orvostanhallgató hideg fejjel írt, mégis lírai beszámolói arról az öt évről, amelyet önkéntes szekundánsként és segédápolóként töltött az egyetemi évei alatt. Olvass bele! Fotó:
Kim Stanley Robinson: A járványtól megtanultuk, hogyan kell gyorsan reagálni vészhelyzetben
2022 július 28.   Könyves Magazin
Kim Stanley Robinson: A járványtól megtanultuk, hogyan kell gyorsan reagálni vészhelyzetben
George Clooney felhívott és azt mondta: büszke vagyok rád, tökös dolog volt – interjú a Vészhelyzet Carol Hathaway nővérével, Julianna Margulies-zel
2022 július 19.   rtl.hu
Nemrég magyarul is megjelent az önéletrajza, a Napsugárlány. Ez alkalomból beszélgettünk Carol Hathaway nővér egykori megformálójával a Vészhelyzetről, egy visszautasított 27 millió dolláros ajánlatról, George Clooney barátságáról, Harvey Weinstein és Steven Seagal bepróbálkozásáról, a Jóbarátok stábjáról és arról is, mennyire dühíti az amerikai le
Folyóba fulladt a Vészhelyzet színésznője, Mary Mara
2022 június 28.   24.hu
61 éves volt, a rendőrség nem állapított meg idegenkezűséget.
Julianna Marguliest a színészet és az anyaság tanította meg, hogy senkinek sem jó, ha szétszakítja magát
2022 június 21.   Könyves Magazin
A férjem védelmében és a Vészhelyzet című sorozatokban nyújtott kiváló alakításáról ismert színésznő, Julianna Margulies biztos kézzel jegyzi le élete és munkája történetét ebben a mélyen felkavaró memoárban. Olvass bele!
Meghalt John Aylward, a Vészhelyzet színésze
2022 május 20.   24.hu
A sebészt alakító színész 75 éves volt.
Környezetvédelemre költötte 217 millió dolláros lottónyereményét egy francia férfi
2022 április 10.   SzMo
„Abszolút vészhelyzetről van szó. Ha nem teszünk semmit ez ügyben, minden más intézkedés hiábavaló lesz” - mondta a nyertes.
Még a fogkrémet is maga készíti a világvégére tudatosan készülő amerikai nő
2022 február 18.   SzMo
A prepper anyuka szerint minél önállóbbak vagyunk, annál nagyobb eséllyel élünk túl egy katasztrófát. Podcastben segít másoknak is felkészülni a vészhelyzetekre.
George Clooney 60 – itt vannak a kedvenc filmjeink tőle
2021 május 6.   SzMo
Május 6-án ünnepli kerek születésnapját a színész, akit a Vészhelyzetben zártunk a szívünkbe, és máig az egyik legsokszínűbb hollywoodi figura.
George Clooney és Julianna Margulies „nagyon bejöttek egymásnak” a Vészhelyzet forgatásán
2021 április 22.   24.hu
De nem ettől volt sikeres a kórházas sorozat.
Amikor altájékon is jelentkezik a stressz
2021 február 1.   24.hu
A XXI. században a stressz már tömegeket érint, százmilliók életét rombolja sokszor észrevétlenül. A stressz valamely erős ingerre adott testi és lelki reakció, normál esetben a „vészhelyzet” megszűnésével véget is ér. Amíg rövid ideig tart, nem is okoz semmiféle kárt. A baj akkor kezdődik, ha a stressz krónikussá, illetve tartóssá válik, ami napja
Vészhelyzet, élet és halál Mexikóban
2020 szeptember 19.   Blikk
A Vészhelyzet Mexikóban című sorozat egy mexikói szakorvosi rendelőintézet hétköznapjaiba, illetve az ott dolgozó orvosok, nővérek és ápolók életébe nyújt bepillantást. A széria epizódjai hétfőtől péntekig 14.35-től láthatóak a Tv2-n.
Tízéves kisfiú mentett ki egy tengerbe esett kajakost Angliában
2020 június 25.   SzMo
Jay nagyon gyorsan felmérte a vészhelyzetet és rögtön csónakba pattant, hogy segítsen a bajba jutott nőn.
Csütörtökön már mindenkit vár Budapest legnagyobb kertmozija
2020 június 25.   Mafab
Június 25-től, a vészhelyzet eltörlésével a Westend Drive-In Cinema nemcsak Budapest legnagyobb autósmozija lesz, de legnagyobb kertmozija is: csütörtöktől minden mozirajongót várnak a szervezők – mos
A kormányt bírálják a kaotikus újraindulás miatt a klubok
2020 június 23.   Spa Trend Online
A koronavírus-vészhelyzet megszűnésével egy időben a kormány engedélyezte az ötszáz főnél kisebb koncertek megrendezését. A klubok készülnek, ám mindenki előtt ott lebeg a nagy kérdés: mik a feltételek?
Videosuli - 5. osztály, Természetismeret: Időjárási vészhelyzetek
2020 június 5.   Blikk
Videosuli sorozatunk mai, ötödikeseknek szóló órája: Természetismeret. A videó alatti linken a megszerzett tudásodat is tesztelheted!
A Vészhelyzet dokijai hálásak az orvosoknak
2020 április 8.   24.hu
Olivia Wilde, Julianna Margulies és Patrick Dempsey is tudja, hogy ők csak kamu orvosok, és az egészségügyi dolgozók az igazi hősök.
Figyelem! Ingyenes tananyagok a magyar diákoknak a koronavírus-vészhelyzet idejére
2020 március 16.   Blikk
A közel 850 videóval és csaknem 17 000 ellenőrző kérdéssel – stabil, megbízható tudásbázist jelentő oldalt, a www.videotanar.hu portált bárki ingyenesen elérheti. A 10-15 perces videók és tesztek segítségével gyors és hatékony formában lehet átadni a tudást az otthon maradt tanulóknak.
A magyar sztárvilágot is padlóra küldte a koronavírus – Így próbálják átvészelni a járványt a hírességek
2020 március 14.   Blikk
Egyelőre nem tudni, mennyi ideig tart a kormány által kihirdetett vészhelyzet, amely során az előadóművészek, zenészek, színészek és a szakmában dolgozó háttéremberek jó ideig munka nélkül maradtak.
Hét aranyszabály arra az esetre, ha otthonról kell dolgozni
2020 március 12.   Hamu és Gyémánt
Nemcsak vészhelyzetben, egyéb alkalmakkor is alakulhat úgy, hogy a home office a megoldás, ráadásul napjainkban sokak eleve így dolgoznak.