Vészhelyzet

Mindenki láthatja, hogyan konzerválják Stonehenge köveit
2021 szeptember 15.   Hírstart
Megkezdődtek hétfőn az angliai Stonehenge restaurálási munkálatai, amelyek célja, hogy az ősi építmény az elkövetkező generációk számára is lenyűgöző élményt nyújtson. Az erózió, az éghajlati vészhelyzet okozta szélsőséges időjárás és az 1950-es években végzett nem megfelelő javítások rányomták bélyegüket a 4500 éve álló kultikus helyre. Különösen
Elkezdődött a Stonehenge restaurálása
2021 szeptember 15.   Hírstart
Az erózió, az éghajlati vészhelyzet okozta szélsőséges időjárás és az 1950-es években végzett nem megfelelő javítások rányomták bélyegüket a 4500 éve álló kultikus helyre. Különösen a kör ikonikus formáját alakító nehéz, vízszintesen elhelyezett kövek szorulnak restaurálásra.
Ízelítő a The Morning Show 2. évadából, ami szeptemberben folytatódik
2021 június 15.   Hírstart
A The Morning Show lett az Apple TV+ legaktuálisabb és kritikailag méltatott sorozata, egyértelmű volt a folytatás. A 2. évadban visszatér Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Billy Cudrup, Steve Carell is, és újoncként Julianna Margulies (Vészhelyzet, A férjem védelmében) csatlakozott. Az előzetes vázolja az irányvonalat, szeptember 17-től pedig n
Aki nem hagyja magát beskatulyázni – Julianna Margulies 55 éves
2021 június 9.   Hírstart
Mindig is a saját útját járta, önazonosan, bátran; még akkor is, ha ez azt jelentette, hogy néha mindenki más értetlenül állt a döntései előtt. A tévétörténelem két legismertebb női karakterét játszhatta el, azonban a Vészhelyzet és A férjem védelmében emblematikus szerepei mellett is bebizonyította: őt nem lehet beskatulyázni.
George Clooney 60 – itt vannak a kedvenc filmjeink tőle
2021 május 6.   Szeretlek Magyarország
Május 6-án ünnepli kerek születésnapját a színész, akit a Vészhelyzetben zártunk a szívünkbe, és máig az egyik legsokszínűbb hollywoodi figura.
George Clooney és Julianna Margulies „nagyon bejöttek egymásnak” a Vészhelyzet forgatásán
2021 április 22.   24.hu
De nem ettől volt sikeres a kórházas sorozat.
Amikor altájékon is jelentkezik a stressz
2021 február 1.   24.hu
A XXI. században a stressz már tömegeket érint, százmilliók életét rombolja sokszor észrevétlenül. A stressz valamely erős ingerre adott testi és lelki reakció, normál esetben a „vészhelyzet” megszűnésével véget is ér. Amíg rövid ideig tart, nem is okoz semmiféle kárt. A baj akkor kezdődik, ha a stressz krónikussá, illetve tartóssá válik, ami napja
Ferenc pápa Szent József-évet és ezzel járó teljes búcsút hirdetett meg
2020 december 8.   Hírstart
Szent Józsefnek szenteli a következő egy évet Ferenc pápa a kedden közölt apostoli levél szerint, ezzel egy időben teljes búcsút biztosít az egészségügyi vészhelyzetben, elsők között az idősek, a betegek, a szenvedők számára. Ferenc pápa a szeplőtelen fogantatás ünnepnapján apostoli levelet közölt, amelyet Szent Józsefnek szentelt. A pápai bejelent
Szinkron, reklám és filmszerep - mekkora gázsikat tud kitermeli a magyar szórakoztatóipar
2020 november 15.   Hírstart
Bár az SzFE-n a vészhelyzet kihirdetésével kényszerűségből a tiltakozók is időlegesen visszavonulót fújnak (legalább is az épületet elhagyják), ez a több hónapos közjáték arra mindenképpen alkalmat szolgáltat, hogy megnézzük, azok, akik kikerülnek az egyetemről, milyen lehetőségekkel vágnak neki az életnek, színészként miféle megélhetésük lehe
Vészhelyzet, élet és halál Mexikóban
2020 szeptember 19.   Blikk
A Vészhelyzet Mexikóban című sorozat egy mexikói szakorvosi rendelőintézet hétköznapjaiba, illetve az ott dolgozó orvosok, nővérek és ápolók életébe nyújt bepillantást. A széria epizódjai hétfőtől péntekig 14.35-től láthatóak a Tv2-n.
Tízéves kisfiú mentett ki egy tengerbe esett kajakost Angliában
2020 június 25.   Szeretlek Magyarország
Jay nagyon gyorsan felmérte a vészhelyzetet és rögtön csónakba pattant, hogy segítsen a bajba jutott nőn.
Csütörtökön már mindenkit vár Budapest legnagyobb kertmozija
2020 június 25.   Hírstart
Június 25-től, a vészhelyzet eltörlésével a Westend Drive-In Cinema nemcsak Budapest legnagyobb autósmozija lesz, de legnagyobb kertmozija is: csütörtöktől minden mozirajongót várnak a szervezők – mos
Csütörtökön már mindenkit vár Budapest legnagyobb kertmozija
2020 június 25.   Mafab
Június 25-től, a vészhelyzet eltörlésével a Westend Drive-In Cinema nemcsak Budapest legnagyobb autósmozija lesz, de legnagyobb kertmozija is: csütörtöktől minden mozirajongót várnak a szervezők – mos
Rendőrség: Megtartható augusztus 22-én a Budapest Pride Felvonulás
2020 június 23.   Hírstart
Bár az eredetileg július elejére tervezett Budapest Pride Felvonulásnak a koronavírus járvány miatti új időpontját már márciusban meghirdették a szervezők, sokáig nem lehetett tudni, vajon augusztus 22-ig valóban véget ér a vészhelyzet.     A vészhelyzet az országgyűlés döntése értelmében múlt hét szerdán véget ért, így a Budapest Pride szervezői .
A kormányt bírálják a kaotikus újraindulás miatt a klubok
2020 június 23.   Spa Trend Online
A koronavírus-vészhelyzet megszűnésével egy időben a kormány engedélyezte az ötszáz főnél kisebb koncertek megrendezését. A klubok készülnek, ám mindenki előtt ott lebeg a nagy kérdés: mik a feltételek?
Videosuli - 5. osztály, Természetismeret: Időjárási vészhelyzetek
2020 június 5.   Blikk
Videosuli sorozatunk mai, ötödikeseknek szóló órája: Természetismeret. A videó alatti linken a megszerzett tudásodat is tesztelheted!
Döntött a zsűri: Ők lettek az online versmondás nyertesei!
2020 április 16.   Hírstart
Egy héttel a magyar költészet napja előtt rendhagyó szavalóversenyre hívta a diákokat a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza együttműködésben a Violin Alapfokú Művészeti Iskolával. Idén – a járványügyi vészhelyzet miatt – csak online, vagyis kis videókban elmondott (e-mailben elküldött) versekkel lehetett nevezni négy korcsoportban.
A Vészhelyzet dokijai hálásak az orvosoknak
2020 április 8.   24.hu
Olivia Wilde, Julianna Margulies és Patrick Dempsey is tudja, hogy ők csak kamu orvosok, és az egészségügyi dolgozók az igazi hősök.
2 hely, ahol a koronavírus idején friss levegőt szívhatsz Kispesten
2020 április 7.   Hírstart
Az egészségügyi vészhelyzet kihirdetése óta teljesen felborult az eddigi életünk. Amiket idáig természetesnek véltünk, egyszerűen megszűntek. Nincs mozi, nincs színház, nincs könyvklub és nincs a baráti társasággal közös sörözés.
Rendkívüli Petőfi Szalonnal jelentkezik a Veszprémi Petőfi Színház
2020 április 7.   Hírstart
Rendkívüli szalon, rendkívüli téma, rendkívüli módon. Mi történik a „vészhelyzet”-ben a színházban? Erről lesz szó a vészhelyzeti Petőfi Szalonban, melynek vendége Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója.