2016. február 21. vasárnap

febr. 21
6:45
Árvíz: A lakók szerint magukra hagyták őket (ATV)
Már majdnem fél méteres víz hömpölyög a Sajókaza, és Sajóivánka közötti út egy részén, ezért 20 kilométert kell kerülniük az autósoknak. A Sajó, és az Ipoly áradása napok óta gondot okoz az ország északi felén. Ipolytarnócon még mindig vízben állnak a házak. Az itt lakók szerint: magukra hagyták őket. Azt mondják: bár korábban már volt keret a költségvetésben a helyzet rendezésére, de a kifizetést…
febr. 21
7:57
Fegyverszakértő: Gyilkolásra is alkalmasak a TEK által lefoglalt fegyverek (ATV)
Már börtönben van az a két férfi, akiket a TEK kommandósai fogtak el Kiskunhalason. Azzal gyanúsítják őket, hogy fegyverekkel üzleteltek. Terepjárójukban hangtompítós pisztolyokat és lőszereket is találtak. Egy független szakértő szerint ezt a fegyvertípust a magyar rendőrök és katonák használták. Ez pedig azt jelenti: ölni is lehet ezekkel. További részletek a videóban.
febr. 21
8:06
Két településen lesz ma időközi választás (Infostart)
Két baranyai településen tartanak ma időközi önkormányzati választást.
febr. 21
8:15
Válogatás nélkül lő - Ámokfutó szedi áldozatait Michigan államban (Alternatív Energia)
A rendőrség üldözi a tettest, aki egy ötvenes éveiben járó férfi lehet.
febr. 21
8:15
Himnuszpszichológia: A nemzeti indulók és a néplélek (ATV)
Az olasz „vidám”, a német „precíz”, a magyar „búskomor”, a francia „büszke”, a skót „fukar” – néhány sztereotípia, amely nem minden állampolgárra igaz, mégis beépült egyes népek kívülről történő, általános megítélésébe. Létezik-e néplélek, létezik-e nemzeti karakter? Ha igen, akkor miképpen definiálhatjuk? Akármilyen választ adjunk is a kérdésre, egy dolog bizonyos: a nemzeti himnusz sokat elárul…
febr. 21
8:17
Ha Valona elesik . . . (Alternatív Energia)
Valona elvesztése rendkívül nagy baj lenne Olaszországra nézve, mert ezzel eljátszanak az egész Adriát.
febr. 21
8:33
Egy ámokfutó végzett több emberrel (ATV)
Feltehetőleg egy ámokfutó lelőtt legalább hat embert szombat este Michigan amerikai államban különböző médiumok jelentése szerint. Egy helyi médium, a WWMT szerint a feltételezett tettest elfogták.
febr. 21
8:35
Tanárlázadás: Hatásos lesz-e a kormány taktikája? (ATV)
„A kormánynak egyvalamit biztosan sikerült elérnie: teljesen kiölte az iskolákból a tanulás és a tanítás örömét” – mondta el a Heteknek egy békési tanárnő, kiemelve a rendkívüli óraterhelést, az állandó eszközhiányt és a betarthatatlan rendeletdömpinget. A rossz közhangulatot a múlt heti mega­tüntetés is tükrözte, s úgy tűnik, a kormányzati reakciók csak tovább szították a felháborodást.…
febr. 21
8:51
Bush kiszállt a versenyből, Trump tarolt (ATV)
Befejezi kampányát, kiszáll a republikánusok elnökjelöltségéért folytatott küzdelemből - jelentette be Jeb Bush volt floridai kormányzó a szombati dél-karolinai előválasztások végleges eredményének kihirdetése előtt.
febr. 21
9:09
Amerikai elnökválasztás: Sanders, a kisemberek jelöltje (ATV)
A héten megjelent CNN közvélemény-kutatás szerint Bernie Sanders utolérte Nevadában Hillary Clintont, ami azért jelenthet fordulatot a demokrata elnökjelöltségi kampányban, mert New Hampshire-i győzelme ellenére a 75 éves vermonti szenátort eddig teljesen esélytelennek tartották az előválasztások során most következő déli államokban. Ami még ígéretesebb számára: az összes felmérés szerint legyőzné…
febr. 21
9:11
Hozzánk szólt az univerzum: Nobel-díj-gyanús a gravitációs hullámok észlelése (ATV)
„Hölgyeim és uraim, megcsináltuk. Gravitációs hullámokat észleltünk – jelentette be David Reitze professzor, a felfedezést produkáló LIGO kutatóintézet igazgatója a washingtoni sajtótájékoztatón. – Az univerzum először szólt hozzánk a gravitációs hullámokon keresztül. Egészen eddig süketek voltunk.” A Hetek cikke.
febr. 21
9:27
Menekültekről szóló dokumentumfilm nyerte az Arany Medvét (ATV)
Az európai menekültválságról szóló Fuocoammare (Tűz a tengeren) című olasz-francia dokumentumfilm kapta a legjobb filmnek járó Arany Medvét a 66. Berlin Nemzetközi Filmfesztiválon (Berlinale) szombaton.
febr. 21
9:45
Kettős pokolgépes merénylet Szíriában: sok halott (ATV)
Legkevesebb 46-an meghaltak és több mint százan megsebesültek vasárnap egy kettős pokolgépes merényletben a közép-szíriai Homsz tartományi székhelyen - közölte egy civil szervezet.
febr. 21
10:03
Válogatás nélkül lő - Ámokfutó szedi áldozatait Michigan államban -Videó! (Alternatív Energia)
A rendőrség üldözi a tettest, aki egy ötvenes éveiben járó férfi lehet.
febr. 21
10:03
Meghalt a pap, aki szembeszállt a pápával (ATV)
Nyolcvankét éves korában, szombaton elhunyt Fernando Cardenal nicaraguai jezsuita pap, aki a 80-as években szembeszállt II. János Pál pápának azzal az utasításával, hogy távozzon a közép-amerikai ország baloldali kormányából.
febr. 21
10:05
NATO-ellenes tüntetés Belgrádban (Alternatív Energia)
Szerb nacionalisták az orosz nagykövetség elé vonultak.
febr. 21
10:12
Kecskeméten működni fog a gazdaságfejlesztési alap (Infostart)
A jövő évben már működni fog az a huszonötmilliárd forint összegű alap, amit a kormány bocsájt Kecskemét rendelkezésére - mondta Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP), Kecskemét polgármestere az MTI-nek adott interjúban.
febr. 21
10:21
Jelentősen fokozódott a menekültáradat (ATV)
Jelentősen emelkedett a török partokról Görögországba tartó menekültek száma az utóbbi napokban, keddtől péntekig több mint 11 ezer migráns érkezett az Égei-tenger keleti részén fekvő görög szigetekre - közölte az ENSZ menekültügyi főbiztosának hivatala (UNHCR).
febr. 21
10:39
Csoda Fidesz-módra? - Egy óvónő félmilliárdos földvásárlása (Alternatív Energia)
A "Paks" kulcsszó a történetben.
febr. 21
10:39
Fordulat: Aszad készen áll a tűzszünetre (ATV)
Damaszkusz kész elfogadni egy tűzszünetet, amennyiben a "terroristák" azt nem használják ki, és a felkelőket támogató országok addig felfüggesztik támogatásukat - közölte Bassár el-Aszad szíriai elnök szombaton.
febr. 21
10:41
Kockásing-járvány - Már a Cambridge-i diákok is ebben fotózkodnak (Alternatív Energia)
Mi, az egyetem diákjai és professzorai szeretnénk szolidaritásunkat kifejezni a Magyarországon tüntető tanárokkal.
febr. 21
11:06
Börtönt kockáztat, aki kidobja a háziállatát (Infostart)
Sokan egyszerűen kidobják megunt háziállatukat, börtönbüntetést kockáztatva ezzel, holott az állattartás akár évtizedekre való elkötelezettséggel jár - hívta fel a figyelmet az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője. Seress Zoltán szerint a felelős állattartáshoz mérlegelni kell a házi kedvenc számára rendelkezésre álló életteret, az anyagi fedezetet, illetve a szükséges szabadidőt.
febr. 21
11:15
A "kockásing-járvány" elérte a Cambridge-i diákokat is (Alternatív Energia)
"Mi, az egyetem diákjai és professzorai szeretnénk szolidaritásunkat kifejezni a Magyarországon tüntető tanárokkal."
febr. 21
11:15
Obama megvigasztalta a kislányt, akit összetört, hogy nem marad örökre elnök (ATV)
Az amerikai elnök kapott egy videofelvételt egy kislány nagymamájától, amelyen a gyermek azért sír, mert tudatosult benne: Barack Obama nem lesz egész életében államfő, sőt, hivatali ideje szűk egy év múlva lejár. A kislány vigasztaló választ kapott.
febr. 21
11:33
Halálos kutyatámadás történt Nádasdladányban (ATV)
Halálra sebzett egy nőt egy kutya szombaton Nádasdladányban. Az állat gazdája ellen gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján.
febr. 21
11:51
Macedónia szelektál a migránsok között (ATV)
Macedónia lezárta Görögországgal közös határát az afgán migránsok előtt, csak irakiakat és szíriaiakat enged át - közölték vasárnap a görög hatóságok.
febr. 21
12:09
Izrael humanitárius segítséget nyújt a szíriai áldozatoknak (ATV)
Szombat este tízezer ember előtt tartott előadást Izrael nagykövete, Ilan Mor, aki hazája nemzetközi helyzetéről, megítéléséről és kapcsolatairól is beszélt a budapesti Hit Parkban.
febr. 21
12:27
Kivégzett egy nyolcéves kisfiút is - Ámokfutó Michigan államban -Videó! (Alternatív Energia)
A rendőrség üldözi a tettest, aki egy ötvenes éveiben járó férfi lehet.
febr. 21
12:27
Újabb zavargások Németországban (ATV)
Németországban a hét végén újabb incidensek történtek a menekültválsággal kapcsolatban.
febr. 21
12:45
Elhunyt a treblinkai náci haláltábor utolsó túlélője (ATV)
Elhunyt Samuel Willenberg, a treblinkai náci haláltábor utolsó túlélője 93 éves korában, Izraelben pénteken - közölte Willenberg lánya szombat este.
febr. 21
13:03
Cameron: a kilépés "ugrás lenne a sötétbe" (ATV)
A brit miniszterelnök szerint ha Nagy-Britannia kilépne az Európai Unióból, az "ugrás lenne a sötétbe", és további kockázatok felesleges vállalását jelentené az egyébként is bizonytalan jelenlegi időszakban.
febr. 21
13:21
Snowden hajlandó hazatérni, ha garantálják a tisztességes eljárást (ATV)
Hajlandó lenne beleegyezni az Egyesült Államoknak való kiadatásába Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos dokumentumok millióit kiszivárogtató volt szerződéses alkalmazottja, amennyiben a szövetségi kormány garantálná számára a tisztességes bírósági eljárást.
febr. 21
13:57
Korhatáros tartalmú műve miatt két évet kapott egy egyiptomi író (ATV)
Szexuális tartalmú műve miatt két év szabadságvesztésre ítéltek Egyiptomban egy írót, akit eredetileg egyik olvasója jelentett fel arra hivatkozva, hogy a szöveget olvasva súlyosan megbetegedett.
febr. 21
13:59
Ideiglenes megállapodás született a szíriai tűzszünet feltételeiről (ATV)
Az amerikai külügyminiszter bejelentette vasárnap, hogy orosz kollégájával ideiglenesen megállapodtak a szíriai tűzszünet feltételeiről, de a konfliktust illetően továbbra is vannak megoldatlan ügyek.
febr. 21
14:15
A Takata cáfolta, hogy üzembezárásokat tervezne (ATV)
A légzsákokat gyártó japán Takata cáfolta, hogy üzembezárásokat tervezne Németországban.
febr. 21
14:33
Migránsválság: A Jobbik továbbra is elutasítja a kvótarendszert (ATV)
A migránsok kvóta szerinti szétosztása az uniós tagállamokban teljes mértékben elítélendő - mondta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke vasárnap az MTI-nek.
febr. 21
15:45
Kvóta: Kovács szerint az ellenzék hazudik, a DK szerint Kovács (ATV)
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és az ellenzéki pártok egyszerűen hazudnak a szombati EU-csúccsal kapcsolatban - jelentette ki Kovács Zoltán kormányszóvivő vasárnap az MTI-nek.
febr. 21
15:47
Megkezdődött a jegyárusítás a magyar-horvát meccsre (ATV)
Megkezdődött a jegyárusítás vasárnap a magyar és a horvát labdarúgó-válogatott március 26-i, budapesti barátságos mérkőzésére.
febr. 21
15:49
Szíria: Több mint 80 ország támogatja a terrorista csoportokat (ATV)
Több mint 80 ország támogatja valamilyen módon a terrorista csoportokat Szíriában - mondta a közel-keleti ország elnöke, Bassár el-Aszad az El País című spanyol napilapnak adott interjújában.
febr. 21
16:03
Sajátos "érettségi találkozó" Farkas Flóriánnak (Alternatív Energia)
Sokan szeretnék tudni, hogy a miniszterelnöki biztos hol szerezte meg a bizonyítványát.
febr. 21
16:03
Nem készül el a metró, közlekedési káosz fenyeget az olimpián (ATV)
Közlekedési káosz fenyeget a riói játékok helyszínén, mivel elképzelhető, hogy nem készül el időben az Olimpiai Parkba tervezett metróvonal.
febr. 21
16:21
Büntetni fogják a gyermekeikről nem gondoskodó szülőket Kínában (ATV)
Büntetéssel fenyegetik a gyermeküket gondoskodás nélkül hátrahagyó kínai vándormunkásokat, mivel korábban több, országos visszhangot kiváltó, halállal végződő balesetnek voltak áldozatai ilyen gyerekek, de az is előfordult, hogy öngyilkosságot követtek el.
febr. 21
16:39
Derűre ború jön jövő héten (Metropol)
Sok napsütéssel és 20 fokos meleggel indul a hét, majd ismét borús, csapadékos időre kell számítani.
febr. 21
16:39
A hét elején jön a jó idő, majd ismét borongósra fordul (ATV)
Hétfőn napsütésre és akár 19 fokra is lehet számítani, a hét többi napján viszont romlani fog az idő az előrejelzések szerint.
febr. 21
16:45
Az ózdi polgármester fizetése is téma lesz a parlamentben (Infostart)
A kormányhoz intézett kérdésekkel és azonnali kérdésekkel ér véget hétfőn az Országgyűlés aktuális kéthetes ülése.
febr. 21
16:57
Nyílt levél Cselei Mártának (Alternatív Energia)
Nem véletlenül dobálóznak össze nem hasonlítható számokkal a kormányzat megmondó emberei.
febr. 21
17:15
Jobbik: a miniszterelnök pálfordulása kvótaügyben (Metropol)
A Jobbik szerint Orbán Viktor pálfordulást hajtott végre a menekültügyi kvóták ügyében azzal, hogy támogatta az Európai Tanács zárónyilatkozatát.
febr. 21
17:15
Egy 150 tagú migránscsoport próbált Magyarországra bejutni (ATV)
Egy temesvári hírportál értesülései szerint vasárnap hajnalban egy 150 tagú migránscsoport próbált Magyarországra bejutni a magyar-román-szerb hármas határnál, a magyar határkerítést megkerülve, Románia érintésével. A román határrendészet megakadályozta a csoport belépését.
febr. 21
17:33
Nocsak, az ötös- és a hatoslottón is van telitalálat (Alternatív Energia)
Mindkettőn csak egyetlen szelvény nyertes.
febr. 21
17:33
Feladta magát az Uber-sofőr, aki hat embert lőtt le (+ fotó) (ATV)
Az ámokfutó szombat este gyilkolt Michigan amerikai államban.

Keresés