2016. február 12. péntek

febr. 12
0:21
A spanyol államháztartási deficit nagyobb lett a vártnál 2015-ben (ProfitLine)
A tervezettnél 0,3 százalékponttal nagyobb, 4,5 százalékos lett Spanyolország GDP-arányos államháztartási deficitje 2015-ben - közölte Mariano Rajoy ügyvezető miniszterelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján Madridban.
febr. 12
0:54
Ön melyik 50%-ba tartozik? Az európai uniós lakosság alig fele ismeri az európai segélyhívó számot (ProfitLine)
Friss felmérések szerint az európai uniós lakosságnak még mindig csak alig fele ismeri az életmentésre szolgáló közös európai segélyhívó számot, a 112-t, ezért további erőfeszítésekre van szükség annak megismertetése érdekében - tájékoztatott közleményében az Európai Bizottság csütörtökön.
febr. 12
1:27
Mi lesz az orosz bankokkal ebben a 'vészes helyzetben'? (ProfitLine)
Londoni pénzügyi elemzők szerint a rubel gyorsuló gyengülésének negatív hatásai várhatóan hamarosan megjelennek a recessziótól egyébként is meggyötört orosz bankrendszer tőkerátáiban és hitelminőség-mutatóiban. Egyes citybeli elemzők nem zárják ki, hogy a rubel a 100 rubel/dolláros árfolyamig gyengül.
febr. 12
2:33
Továbbra sincs megegyezés a MÁV-nál (ProfitLine)
A MÁV vezetése csütörtökön újabb bérajánlatot tett a szakszervezetekkel folytatott kollektív munkaügyi vitában; átlagosan 3 százalékos alapbérfejlesztést kínált fel. Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének (VSZ) elnöke az MTI-nek elmondta, hogy az érdekképviseletek nem fogadták el a munkáltató ajánlatát, pénteken jelentik be a sztrájk időpontját.
febr. 12
4:12
Lázár: tíz intézmény sorsáról még vita van (ProfitLine)
Mintegy tíz háttérintézmény sorsáról zajlik még az egyeztetés a minisztériumokkal a megszüntetendő 73 hivatal közül - mondta a csütörtöki Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
febr. 12
5:18
A Zsolnay porcelánmanufaktúra megdöbbent... (ProfitLine)
A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. és fő tulajdonosi köre megdöbbenéssel értesült a Magyar Közlönyben szerdán megjelent rendeletről, amelyben a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánítja a társaságot a csődtörvény alapján; a cég információi szerint a gyár ellen nem érkezett csőd- vagy felszámolási kérelem a pécsi törvényszékhez, és ehhez nem is áll fenn jogalap -…
febr. 12
5:48
Csok: több gyermek, több pénz a családnak (Adózóna)
Az otthonteremtési program egyszerre támogatja a családokat, a gyermekvállalást, és hozzájárul a gazdaság élénkítéséhez is – mondta egy tegnapi sajtótájékoztatón Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.
febr. 12
5:51
Tényleg ez lehet a londoni magyarok veszte? (Pénzcentrum)
Mi lesz a kinn dolgozó magyarokkal, ha jön a segélystop?...
febr. 12
6:06
Londoni elemzők: az orosz bankok megszenvedik a recesszió és a gyengülő rubel együttes hatásait (GazdaságPortál)
Londoni pénzügyi elemzők szerint a rubel gyorsuló gyengülésének negatív hatásai várhatóan hamarosan megjelennek a recessziótól egyébként is meggyötört orosz bankrendszer tőkerátáiban és hitelminőség-mutatóiban. Egyes citybeli elemzők nem zárják ki, hogy a rubel a 100 rubel/dolláros árfolyamig gyengül. A Moody’s Investors Service nemzetközi hitelminősítő csütörtökön Londonban ismertetett…
febr. 12
6:09
Légy észnél: nagy horderejű változások a CSOK-ban! (Portfolio)
Szerdán hirdették ki, csütörtökön pedig már hatályba is lépett a Családok Otthonteremtési Kedvezményét (CSOK) szabályozó két új rendelet. A változások a számos könnyítés mellett szigorítást is...
febr. 12
6:21
Ezen az emberen múlhat a brit EU-tagság (Privátbankár)
Van egy emelkedő pályájú csillag a brit politika egén, akiből könnyedén miniszterelnök is lehet. Mindenki keresztnevén emlegeti, hisz az önmagában különlegesség. Az illető nem más, mint London főpolgármestere, Boris Johnson, és még nem nyilatkozott a Brexit ügyében. Miután népszerű politikus, vélemény el is döntheti a népszavazás eredményét.
febr. 12
6:24
Fantasztikus a magyar részvénypiac! (ProfitLine)
Fantasztikus, ami a magyar részvénypiacon folyik - mondta David Stubbs, a JP Morgan Asset Management vezető piaci stratégája egy csütörtöki budapesti szakmai konferrencián, utalva ezzel a BUX jól látható tavalyi teljesítményére, szemben például a STOXX 600 index gyengülésével.
febr. 12
6:51
Ha ad, több marad: ez nem zéró összegű játszma (Adózóna)
A társasági adózás egyes szabályai szerint azért is érdemes támogatást nyújtani, mert így a cég az eredetinél kevesebb adót köteles fizetni. Példákon keresztül mutatjuk be, hogyan kifizetődő adófelajánlást, adóelőleg-felajánlást tenni, illetve rendelkezni az adóról.
febr. 12
6:57
Benzines vagy? Ennél jobban nem indulhat a hétvégéd (Privátbankár)
Olcsóbb lett a benzin, nem is kevéssel. A gázolaj ára maradt.
febr. 12
6:57
Németország félmilliárd euró hitelt nyújt Iraknak (ProfitLine)
Németország 500 millió euró hitelt nyújt a kőolaj világpiaci árának zuhanását megszenvedő Iraknak - jelentette be a német és az iraki kormányfő csütörtökön Berlinben.
febr. 12
7:06
Csökkent a benzin ára (GazdaságPortál)
Csökkentette bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. pénteken, a gázolaj ára nem változott. A mérsékléssel a benzin átlagára 300-301 forintra csökkent, a gázolaj ára 299-300 forint maradt. Legutóbb szerdán változtak az átlagárak, akkor a 95-ös benzin átlagára bruttó 8 forinttal csökkent, a gázolaj ára nem változott. A benzinár 2012. ...
febr. 12
7:15
Ma kiderül, mikor lesz a vasutassztrájk (Privátbankár)
Nem fogadták el a szakszervezetek a MÁV vezetése által tett újabb bérajánlatot.
febr. 12
7:15
Komoly karrierlehetőségek az informatikában (HR Portál)
Magyarországon jelenleg 10 ezer informatikus hiányzik, Európában pedig több százezer a betöltetlen álláshelyek száma. A pálya vonzerejét szeretné növelni a Magyar Telekom és a T-Systems a Legyél Te is Informatikus! programmal.
febr. 12
7:17
Támogatással a közmunkából a versenyszférába (HR Portál)
A kormányzat azzal is próbálja motiválni a nyílt munkaerő-piacon az elhelyezkedést, hogy elhelyezkedési támogatást nyújt a sikerrel váltó közfoglalkoztatottaknak, írja a Magyar Idők.
febr. 12
7:19
Továbbra sincs egyesség a MÁV-nál (HR Portál)
A MÁV vezetése csütörtökön 3 százalékos alapbér-fejlesztést kínált fel. Azonban az érdekképviseletek nem fogadták el a munkáltató ajánlatát, pénteken jelentik be a sztrájk időpontját. A sztrájk az elégséges szolgáltatások miatt a távolsági járatok felét, míg az elővárosi viszonylatok harmadát érintheti.
febr. 12
7:21
Hol lehet a távmunkás munkahelye? (HR Portál)
A munkaszerződésnek tartalmaznia kell, ha valakit távmunkában foglalkoztatnak. A munka helyének meghatározására az Mt. általános szabályai irányadók, írta Kártyás Gábor a munkajog.hu-n.
febr. 12
7:23
A nyugdíjrendszernek nem tesz jót az alacsony szja (HR Portál)
A személyi jövedelemadó csökkentése negatívan hat a nyugdíjrendszer fenntarthatóságára, írja a Világgazdaság.
febr. 12
7:30
Kettessel is kezdődhet mától a benzin ára (ProfitLine)
Csökkentette bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. pénteken, a gázolaj ára nem változott.
febr. 12
7:32
Orbán: Miskolc ma már a munkaerőt kereső vállalkozások városa (ProfitLine)
Miskolc ma már nem a munkanélküliek, hanem a munkaerőt kereső vállalkozások városa - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a város polgármesterével, Kriza Ákossal (Fidesz-KDNP) közös sajtótájékoztatón, miután áttekintették a megyeszékhely fejlesztéseit.
febr. 12
7:33
Most a Zsolnay porcelánokra fáj az állam foga (Privátbankár)
A külföldi tulajdonosi kör megdöbbenve értesült a kormány legújabb lépéséről.
febr. 12
7:39
Ez aztán a váratlan CSOK-módosítás (Portfolio)
Miközben mindenki a családi otthonteremtési kedvezmény szerdán megjelent változásaival volt elfoglalva és a kormány is minden fronton könnyítésről beszélt, addig a CSOK-rendeletekben egy fontos...
febr. 12
7:41
Milyen válság? Venni kell a banki részvényeket (Portfolio)
A nagy európai alapkezelők szerint véget ért a az európai banki részvényeket és kötvényeket érintő masszív eladási hullám és itt az ideje vételi lehetőségeket keresni - írja a The Wall Street Journal...
febr. 12
7:42
Ameirkai előváasztás – A Wall Streethez fűződő kapcsolatokról is vitázott a Demokrata Párt két elnökjelölt-aspiránsa (GazdaságPortál)
Wisconsin állam legnagyobb városában, Milwaukee-ban vitázott egymással csütörtökön este Hillary Clinton és Bernie Sanders, a Demokrata Párt két elnökjelölt-aspiránsa, két nappal azt követően, hogy a New Hampshire-i előválasztáson a volt külügyminiszter alulmaradt a vermonti szenátorral szemben. A Wall Streethez fűződő kapcsolatokról szóló éles szócsata, a kisebbségi csoportok megnyeréséért,…
febr. 12
8:03
400-600 milliárd forintot kell az egészségügybe tenni (ProfitLine)
Az MSZP szerint 400-600 milliárd forint szükséges az egészségügyben, s ennek nagyobb részét fizetésekre kell fordítani.
febr. 12
8:09
Sanders: a pénzemberek dróton rángatják az elnökjelölteket (Privátbankár)
Folytatódik a harc a demokrata jelöltek között az Egyesül Államok előválasztásán. Ezúttal Milwaukee-ban estek egymásnak.
febr. 12
8:11
Az ember, aki eldöntheti a brit EU-tagságot (Privátbankár)
Van egy emelkedő pályájú csillag a brit politika egén, akiből könnyedén miniszterelnök is lehet. Mindenki keresztnevén emlegeti, hisz az önmagában különlegesség. Az illető nem más, mint London főpolgármestere, Boris Johnson, és még nem nyilatkozott a Brexit ügyében. Miután népszerű politikus, vélemény el is döntheti a népszavazás eredményét.
febr. 12
8:12
Tőzsde: mínuszban zárt a BUX, de jobban teljesített a nyugat-európai indexeknél (GazdaságPortál)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 352,48 pontos, 1,54 százalékos csökkenéssel, 22 536,03 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest. Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az MTI-nek elmondta: a kedvezőtlen nemzetközi hangulat miatt nyomás alá került a BUX is. Ugyanakkor a ...
febr. 12
8:15
Milyen válság? Venni kell a banki részvényeket (Portfolio)
A nagy európai alapkezelők szerint véget ért a az európai banki részvényeket és kötvényeket érintő masszív eladási hullám és itt az ideje vételi lehetőségeket keresni - írja a The Wall Street Journal...
febr. 12
8:15
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.02.12) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2016.02.12-i időjárásjelentése....
febr. 12
8:33
Dübörög az építőipar: még a munkaerőhiány sem érződik (Pénzcentrum)
Az építőiparban is hiány van a jó szakemberekből....
febr. 12
8:33
Stagnálással kezdi a forint a mai izgalmas napot (Portfolio)
Alig változott az euró árfolyama péntek reggel, pedig ma izgalmas nap elé nézünk, hiszen a negyedik negyedéves GDP-adat mellett más érdekes statisztikák is napvilágot látnak. A feltörekvő piacokon...
febr. 12
8:35
HSBC: 28 százalékkal többet ér a Mol (Portfolio)
Csökkentette Mol-célárát az HSBC, de továbbra is vételre ajánlják az olajcég részvényeit. Az HSBC 19300 forintról 17400 forintra csökkentette a Mol-célárát. Az új célár 28 százalékkal magasabb,...
febr. 12
8:37
Százmillióknak inthet búcsút Magyarország megmentője (Portfolio)
Mintegy 300 millió dollárnyi tőkét vontak ki a befektetők januárban a részben Mark Mobius által kezelt Templeton ázsiai alapból, mely több mint 5%-a az alap által kezelt teljes vagyonnak. A Templeton...
febr. 12
8:39
Stabilan bővül a német gazdaság (Portfolio)
Az előzetes adatok alapján 2015 utolsó negyedévében negyedéves bázison 0,3%-kal bővült a német gazdaság, ami egybeesett a piaci várakozásokkal. Az év/év alapú, szezonális kiigazítás nélküli...
febr. 12
8:45
Újra merünk hitelhez nyúlni (Privátbankár)
Harmadával több lakossági hitelt helyeztek ki tavaly a hitelintézetek, mint egy évvel korábban.
febr. 12
8:51
Nagy a csapkodás a tőzsdéken (Portfolio)
Az Egyesült Arab Emírségek energiaügyi miniszterének szavaira emelkedéssel reagált az olaj árfolyama csütörtökön, ma pedig tovább ralizik az olaj. A dráguló olaj ellenére a japán tőzsde a tegnapi...
febr. 12
9:00
Tőzsdenyitás előtt – Enyhe csökkenéssel nyithat a tőzsde a KBC Securities vezető üzletkötője szerint (GazdaságPortál)
Enyhe csökkenéssel nyithat pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértő szerint. Nyári Zsolt, a KBC Securities vezető üzletkötője szerint a piac elég volatilis, a nemzetközi hangulat negatív, az eladói hullám a magyar piacot is elérte ezen a héten. Az üzletkötő enyhén negatív nyitást vár, de napon belüli felpattanás bármikor jöhet – tette ...
febr. 12
9:03
Végre egy oldalon a két szuperhatalom: tűzszünet érlelődik Szíriában (Privátbankár)
Végre komolyan veszi a szíriai polgárháborút a nemzetközi közösség: Münchenben 17 ország képviselői tárgyalnak, és most úgy tűnik, konkrét és hatékony lépésekre szánták el magukat, legalábbi rövidtávon. Jobb későn, mint soha. A hosszabb távú rendezésben viszont még nem sikerült egyezségre jutniuk.
febr. 12
9:09
Telibe találták az elemzők a Commerzbank eredményét (Portfolio)
Miközben riválisa, a Deutsche Bank tovább szenved, a várakozásoknak szinte teljesen megfelelő, 187 millió eurós adózott eredményről adott számot ma reggel a Commerzbank. A bank javított...
febr. 12
9:09
Most akkor mi az igazság a kórházi fertőzésekről? (Pénzcentrum)
Az ÁNTSZ szerint megtévesztőek a kórházi fertőzésekről szóló nyilatkozatok....
febr. 12
9:11
Csalás és sikkasztás gyanúja egy újabb brókercégnél (Portfolio)
Sokat bukhattak a Reálszisztéma ügyfelei, a gyanú szerint a szolgáltató üzletszerűen jelentős értékre csalt és sikkasztott. A Magyar Nemzeti Bank november elején felügyeleti biztost rendelt ki a...
febr. 12
9:13
Meglepően rákapcsolt a magyar gazdaság év végén (Portfolio)
A Portfolio konszenzusában szereplő 2,6 százalékkal szemben 3,2 százalékkal nőtt a tavalyi utolsó negyedévben éves összevetésben a magyar gazdaság - közölte első becslésében ma reggel a Központi...
febr. 12
9:15
Kilőtt a forint a jobb GDP-adatra (Portfolio)
Stabilan indította a pénteki kereskedést a forint, majd a vártnál jobb negyedik negyedéves magyar GDP-növekedési adat hatására könnyen átlépte a 310-es szintet a forint euróval szembeni árfolyama...
febr. 12
9:17
Brókerügy: senkinek nem kellenek a felszámoló BÉT-részvényei (Portfolio)
Úgy tűnik, nem jelentkezett senki a felszámoló által megadott határidőig a Hungária és a Quaestor tulajdonában lévő BÉT törzsrészvényekre, így a PSFN új pályázatot írt ki ezek értékesítésére. A PSFN...
febr. 12
9:21
A csok előszele: új erőre kapott az építőipar (Privátbankár)
Nem panaszkodhat az építőipar, szépen meglódult az épületek és az építmények száma.

Keresés