2014. december 13. szombat

dec. 13
0:42
Kézi Eb: Klivinyi most nem tud segíteni a csapatnak - Németh (She)
Kihasználta első cserelehetőségét Németh András, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya az Európa-bajnokságon: Klivinyi Kinga helyére a 18 éves Tóth Gabriella került be a nemzeti csapat keretébe. Németh András elmondta, hogy azért változtatott, mert az eddigi meccsek alapján Klivinyi most nem tud segíteni a válogatottnak, míg Tóth Gabriellának minden lehetőséget meg kell…
dec. 13
7:00
NHL: zsinórban 9 Pittsburgh-győzelem, Crosby pihenőt kap (She)
Zsinórban nyolcadik győzelmét szerezte meg a Pittsburgh Penguins az NHL-ben, legutóbb a Calgaryt győzte le 3–1-re. A Flames ellen nem játszott Sidney Crosby, akinek mumpsz miatt kell pihennie, s még legalább egy találkozóról biztosan távol marad a bedagadt arcú sztár.
dec. 13
7:18
Női kézi Eb: ma a románokkal folytatjuk, a középdöntő teljes programja (She)
Szombaton a középdöntő első fordulójával folytatódik a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott Debrecenben 20.30-tól Romániával találkozik, s győzelem esetén a norvég–spanyol összecsapás vesztesét beérné a középdöntős csoport második helyén. Kialakult a II. középdöntő csoport pontos programja is.
dec. 13
7:36
Ausztrália: Vernes kezdett Új-Zélandon, bravúros iksz (She)
Vernes Richárd kezdőként 82 percet játszott az ausztrál labdarúgó élvonalban szereplő Central Coast Mariners Wellington elleni bajnokiján. A liga negyedik helyén álló házigazda ellen az első félidő hajrájában vezetést szereztek Vernesék, s lelkesen próbálták őrizni az előnyt (Vernes a labda sípszó utáni elrúgásáért a 73. percben sárga lapot is kapott), de a 76. percben egyenlítettek az…
dec. 13
7:38
Ajánló: a Newcastle az Arsenalt is legyőzné, pályán a két FCB - program (She)
Bár a magyar bajnokság csapatai téli pihenőre vonultak, a topligákban nem állt meg az élet. Angliában az egy hete a Chelsea veretlenségi sorozatát megszakító Newcastle az Arsenal vendége lesz, Spanyolországban az FC Barcelona a Getaféhoz látogat. A Bundesligában az FC Bayern Augsburgban játszik bajor derbit. A mai topligaprogram.
dec. 13
8:12
Bundesliga: Szalai becserélése döntött - Hildebrand (She)
„Szalai Ádám becserélése döntötte el a meccset a Hoffenheim javára” – állítja Timo Hildebrand, a péntek esti Hoffenheim–Frankfurt mérkőzésen 3–2-es vereséget szenvedett vendégek kapusa. A csapata második gólját szerző, a harmadiknál gólpasszt adó magyar csatár örül a győzelemnek, szerinte csapata a 87. percnél sokkal korábban dönthetett volna.
dec. 13
8:42
Szlovákia is a középdöntőben (Metropol)
A D csoport pénteki utolsó csoportmeccsén meglepetésre legyőzte és ezzel maga mögé utasította a szerb csapatot a női kézilabda Eb-n.
dec. 13
8:44
Szalai góllal tért vissza (Metropol)
Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim pedig 3-2-re győzött a vendég Eintracht Frankfurt ellen a német labdarúgó-bajnokságban.
dec. 13
8:48
Arsenal: újabb sérülés, Ramsey négy hétre kidőlt (She)
Négy hétre kidőlt az Arsenalból a Galatasaray ellen a Bajnokok Ligájában két gólt szerző Aaron Ramsey, akit a szünetben nem véletlenül cserélt le Arsene Wenger.
dec. 13
8:50
Videó: brutális összecsapás előzte meg a Dnipro El-meccsét (She)
Kijevben fogadta a Dnipro Dnipropetrovszk az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában a Saint-Étienne-t, s 1–0-s győzelmével kivívta a továbbjutást az ukrán csapat. A mérkőzést megelőző szurkolói összecsapásokra viszont egyik fél sem lehet büszke, az alábbi felvételen egy francia szurkolót vernek félholtra a hazai ultrák. Rendőrségi jelentések szerint több fanatikust késsel támadtak meg, de…
dec. 13
8:52
Egri FC: minden vihető - mez, nyomtató; vasbeton egymillióért (She)
A 2012–2013-as szezonban a labdarúgó NB I-ben szereplő, később felszámolt Egri FC minden tulajdonát elárverezik – áll a heol.hu-n.
dec. 13
9:24
Milan: két európai topcsapat „kimentené” Fernando Torrest? (She)
Fernando Torres senkinek sem kell – szomorú, de jelenleg így állunk. A Chelsea labdarúgócsapatának csatára, aki jelenleg az AC Milanban futballozik, továbbra sem találja a helyét, és bár sajtóhírek szerint sem a londoniak, sem a milánóiak nem tartanak igényt a szolgálataira, talán megmenekülhet.
dec. 13
9:27
Premier League: Javíthat a Chelsea, gólparádét rendezhet az Arsenal (Agroinform)
A Chelsea a Hull ellen javíthatja ki múlt heti botlását, az Arsenal ismét gólparádét rendezhet. PL előzetes.
dec. 13
9:54
Australian Open: egy híján mindenki ott lesz (Metropol)
A férfiaknál mindenki, a nőknél pedig 99-en neveztek a világranglista első száz helyezettje közül 2015 első tenisz Grand Slam-tornájára.
dec. 13
10:18
F1: nem lesz Dél-koreai GP, Katar Bahrein miatt marad ki (She)
Bár bekerült a Formula–1 2015-ös versenynaptárába a Dél-koreai Nagydíj, Bernie Ecclestone szerint szinte biztosan nem rendezik meg. A katari nyomásnak ellenáll az F1, hiába akar futamot az arab ország.
dec. 13
10:21
Tipp: Bombaformában a norvégok, ezt kihasználjuk (Agroinform)
Dübörög a téli sport nagyüzem, szombaton a davosi férfi sífutó versenyből húznánk hasznot.
dec. 13
10:36
Női kézilabda Eb - Szlovákia középdöntős (Infostart)
A szlovák válogatott jutott be utolsóként a magyar-horvát rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjébe, miután a D csoport pénteki utolsó csoportmeccsén meglepetésre legyőzte és ezzel maga mögé utasította a szerb csapatot.
dec. 13
10:36
NFL: a gyermekbántalmazásért eltiltott futó megsértődött, az olimpián indulna (She)
Adrian Peterson, a tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Minnesota Vikings korábbi játékosa ebben a szezonban már biztosan nem léphet pályára. A sztárfutó most elmondta, könnyen lehet, hogy sportágat vált.
dec. 13
10:54
Tenisz: rekord, jövőre több mint 100 millió dollárt osztanak szét (She)
Jövőre rekordösszegű – összesen több mint 100 millió dollárnyi — pénzdíjat osztanak szét a férfi teniszezők körversenyén, az ATP Touron.
dec. 13
10:56
Lazio: Klose meggondolta magát, jövőre is maradna (She)
Úgy tűnik, sikeresek voltak a tárgyalások Miroslav Klose és a Lazio vezetősége között, a világbajnoki gólrekorder ugyanis két héttel az elvágyódásról tett nyilatkozata után azt mondta, még egy szezont lehúzna a római csapatnál.
dec. 13
10:57
Serie A: Majdnem verhetetlenek csatája Torinóban - tippek (Agroinform)
A Juventus a sikeres BL-meccs után most a bajnokságban is megtartaná jó pozícióját.
dec. 13
11:12
NBA - Meglepő vereséget szenvedett a címvédő (Infostart)
A címvédő San Antonio Spurs meglepetésre hosszabbításban kikapott a vendég Los Angeles Lakerstől az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) pénteki játéknapján.
dec. 13
11:12
Ferencváros: A dobogón kell végeznünk! - Thomas Doll (She)
Thomas Doll, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros vezetőedzője csapata hivatalos honlapján, a fradi.hu-n elmondta, szeretnének a dobogón végezni a bajnokságban.
dec. 13
11:48
Videó: Eljött a mi időnk! - Borkai Zsolt (She)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság monacói, 127. közgyűlésén elfogadott 40 pontos reformcsomag jelentős és számunkra pozitív változásokat hozhat a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Borkai Zsolt szerint. Az Agenda 2000 programmal pedig lehetősége nyílik Budapestnek az olimpia megrendezésére. Gyárfás Tamás, a MOB alelnöke és a Magyar Úszószövetség elnöke úgy véli, a 2021-es budapesti…
dec. 13
11:50
Dinamo: „Dzsudzsák kevesebbet játszott, mint amennyit érdemelt” (She)
Lenyűgözte Dzsudzsák Balázs utolsó pár mérkőzése Sztanyiszlav Csercseszovot, a Dinamo Moszkva vezetőedzőjét, aki szerint rosszkor ért véget az őszi szezon, épp akkor, amikor a magyar szélső csúcsformába lendült.
dec. 13
12:06
Dortmund: „Eldőlt, hol folytatja Reus, napokon belül aláír” (She)
Francois Gallardo, FIFA-licences játékosügynök szerint eldőlt, Marco Reus, a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának német klasszisa a Real Madridban folytatja pályafutását.
dec. 13
12:09
Női kézilabda Eb: Jöhet a románok elleni presztízsrangadó (Agroinform)
Az elődöntős álmokért mindenképpen le kell győznünk a románokat, de erre papíron minden esélyünk meg is van.
dec. 13
12:24
Edzősors: vissza a gyökerekhez - Moniz indonéz kapitány lehet (She)
Ricardo Moniz indonéziai szövetségi kapitány lehet – ezt írja a helyi sajtó, amely szerint a Ferencváros korábbi edzője indonéziai származása és sokrétű edzői ismeretei miatt is ideális jelölt.
dec. 13
12:36
Liu Shaolin Sándor ezüstérmes Sanghajban (Metropol)
Liu Shaolin Sándor ezüstérmet nyert szombaton 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók sanghaji világkupa-versenyén.
dec. 13
12:42
Női kézi Eb: a szerb kapitány nem mond le, Lekics legszörnyűbb napja (She)
A világbajnoki ezüstérmes szerb női kézilabda-válogatott három vereséggel fejezte be a horvát-magyar közös rendezésű Európa-bajnokságot, így a játékosok természetesen nagyon csalódottak voltak, míg Szasa Boskovics szövetségi kapitány kijelentette, nem mond le.
dec. 13
13:00
Atlétika: Iszinbajeva férjhez ment gyermeke apjához (She)
Férjhez ment gyermeke apjához, a gerelyhajító Nyikita Petinovhoz Jelena Iszinbajeva, a rúdugrás kétszeres olimpiai bajnoka.
dec. 13
13:03
Kosárlabda: Szépen búcsúzna közönségétől az Olaj (Agroinform)
A Krka ellen szerepel 2014-ben utoljára hazai pályán a Szolnok, Vojvoda Dávidék szépen búcsúznának közönségüktől.
dec. 13
13:18
Australian Open - Egy híján mindenki nevezett a top 100-as teniszezők közül (Infostart)
A férfiaknál mindenki, a nőknél pedig 99-en neveztek a világranglista első száz helyezettje közül 2015 első tenisz Grand Slam-tornájára, a januári Australian Openre.
dec. 13
13:36
Női kézilabda Eb - A középdöntők programja (Infostart)
Az európai Kézilabda Szövetség (EHF) véglegesítette a magyar-horvát közös rendezésű női Európa-bajnokság zágrábi középdöntős programját.
dec. 13
13:36
Aranycsapat: kórházba került Buzánszky Jenő (She)
Kórházba került Buzánszky Jenő. Az Aranycsapat legendás tagját, a Nemzet Sportolóját már meg is operálták.
dec. 13
13:54
Részvételi csúcs a győri ifjúsági sakkolimpián (Infostart)
A péntek esti, színpompás megnyitóval megkezdődött az U16-os ifjúsági sakkolimpia Győrben. A viadalra öt kontinens 38 országa nevezett - ez pedig részvételi csúcsnak számít.
dec. 13
13:54
Szabadidősport: zajos lesz a Vigadó lépcsőháza 2015 októberében (She)
Jövőre Budapest ad otthont a Nemzetközi Szabadidősport-szövetség éves kongresszusának, amelyre még a Fidzsi-szigetekről és Új-Zélandról is várnak vendégeket, akik nem félnek a lépcsőzéstől.
dec. 13
13:56
Man. City: Pellegrini Lampard megtartásán ügyködik (She)
Manuel Pellegrini, az angol bajnok Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője szeretné, ha Frank Lampard december után is maradhatna az együttesnél.
dec. 13
14:12
Alpesisí-vk: hazai siker született Äréban női műlesiklásban (She)
A svédországi Ärében női műlesiklófutammal folytatódott szombaton az alpesisí-világkupa. A győzelmet a hazai szurkolók legnagyobb örömére a svéd Maria Pietilä-Holmner szerezte meg a szlovén Tina Maze, illetve az ugyancsak svéd Frida Hansdotter előtt.
dec. 13
14:16
Átigazolás: Hajnal Tamás aláírt a Fradihoz (Agroinform)
Leigazolta a fél éve csapat nélkül tengődő Hajnal Tamást a Ferencváros csapata.
dec. 13
14:30
Videó: íme, a Premier League idei legjobbjai! (She)
A naptári év végéhez közeledve egyre több szubjektív video-összeállítással találkozhatunk a különböző sportágakat és bajnokságokat követve. Az alábbi 12 perces videó azonban nem is mondható feltétlenül szubjektívnek, hiszen ha végignézzük, nagy hiányérzetünk nem maradhat, valóban az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) mostani szezonjának eddigi legszebb pillanatait láthatjuk…
dec. 13
14:48
Sportkrém: Iványi Dalma rózsaszín élete (She)
Sportkrém: a Nemzeti Sport vasárnapi mellékletéből ajánljuk.
dec. 13
14:50
Asztalitenisz: Póta Georgina a World Tour elődöntőjébe jutott (She)
Póta Georgina öt szettben legyőzte kínai származású portugál ellenfelét, és ezzel bejutott a legjobb négy közé a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) World Tour-sorozatának egymillió dollár összdíjazású döntőjében Bangkokban.
dec. 13
15:00
Megoperálták Buzánszky Jenőt (Metropol)
Kórházba került és már meg is operálták Buzánszky Jenőt, az Aranycsapat legendás labdarúgóját.
dec. 13
15:06
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Liu Shaolin Sándor ezüstérmes (Infostart)
Liu Shaolin Sándor ezüstérmet nyert szombaton 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók sanghaji világkupa-versenyén.
dec. 13
15:06
Pool: Nincs nálam alkalmasabb erre a pozícióra - Rodgers (She)
Brendan Rodgers, a Liverpool labdarúgócsapatának menedzsere nem kételkedik magában. Állítása szerint még mindig ő a megfelelő ember a „vörösök” élére.
dec. 13
15:08
Asztalitenisz World Tour - Póta elődöntős Bangkokban (Infostart)
Póta Georgina öt szettben legyőzte kínai származású portugál ellenfelét, és ezzel bejutott a legjobb négy közé a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) World Tour-sorozatának egymillió dollár összdíjazású döntőjében, Bangkokban.
dec. 13
15:24
Bundesliga 2.: csak fél órán át tartott az 1860 München előnye (She)
A német labdarúgó másodosztályban (Bundesliga 2.) az 1860 München hazai pályán fél órán át vezetett a Karlsruhe ellen, ám a vendégek fordítani tudtak, így nem született meglepetés – ahogy a szombati játéknap másik két találkozóján sem.
dec. 13
15:26
Női kézi Eb: Penezic nem hagyja cserben a horvát válogatottat (She)
Bár Andrea Penezic, a horvát női kézilabda-válogatott sztárja Európa-bajnoki kiesésük után még úgy nyilatkozott, hogy nem kíván többet a nemzeti csapatban szerepelni, utóbb meggondolta magát.
dec. 13
15:27
Real Madrid: Bale 6 mp alatt futotta a hatvanat - videó (Agroinform)
4-1-es sikerével 20 meccsesre duzzasztotta győzelmi szériáját a Real Madrid, amely a klub vb-n sem botlana.

Keresés