Mádl Ferenc

A jogviták igazságosabb rendezése a nemzetközi magánjogi törvény célja - 2018 januártól léphet hatályba az új törvény
2017 március 13.   Jogi Fórum
A magánfelek közötti nemzetközi jogviták, jogügyletek gyorsabb, méltányosabb és igazságosabb rendezése a célja a nemzetközi magánjogról szóló új törvényjavaslatnak, amelyet a napokban kezdett el tárgyalni az Országgyűlés - mondta Nemessányi Zoltán, az Igazságügyi Minisztérium nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős helyettes államtitkára egy háttérbeszélgetésen. A nemzetközi magánjog a…
Balog Zoltán ATV-nek: Már beszéltek az államfő-jelölésről a miniszterelnökkel
2016 december 16.   atv
Balog Zoltán már beszélt Orbán Viktor miniszterelnökkel az államfő-jelölésről és kormányülésen is szóba került a kérdés, de konkrétumokról nem volt szó. A humán csúcsminiszter Szabad Szemmel című műsorunkban a jövőjével kapcsolatos sajtóhírekről azt mondta, nem kapott felkérést a kormányfőtől a köztársasági elnöki posztra, egyelőre nem készül az államfői székbe, Áder János jelölését támogatná. Azt…
"Műveiben és életében ugyanazt az igazságot hirdette" - 10 éve halt meg Sütő András
2016 szeptember 30.   szinhaz.hu
10 éve, 2006. szeptember 30-án halt meg Sütő András Kossuth- és Herder-díjas író, a romániai magyar kulturális és politikai élet kimagasló személyisége, aki valamennyi művében az anyanyelv és a közösségi összetartozás megőrzésének fontosságát vallotta. Sütő András 1927. június 17-én született a Kolozsvártól mintegy 50 kilométerre fekvő Pusztakamaráson (Camarasu, Románia). Tanulóéveit a nagyenyedi…
Kiemelkedő és kivételes személyiségként emlékezik meg a Mádl Ferenc Kör Granasztói Györgyről
2016 augusztus 11.   hirado.hu
Életének 78. évében hunyt el a jobboldali-nemzeti értelmiség egyik vezető alakja.
Elnök a hársfa alatti padon
2016 július 31.   iSite.hU
Mádl Ferencnek szülőfaluja, Bánd állított szobrot. Megtudtuk, hogy Feri bácsi nem volt ivós fajta. ...
Kövér: Mádl Ferenc erkölcsi ereje mindenkinek reményt és erőt ad
2016 július 31.   gondola.hu
Mádl Ferenc erkölcsi ereje, nemzeti hűsége és polgári arányérzéke mindenkinek reményt és erőt nyújt arra, hogy a ránk váró legnehezebb feladatokat is meg tudjuk oldani.
Szobrot állítottak Mádl Ferencnek
2016 július 31.   Népszava
Kövér László: Mádl Ferenc erkölcsi ereje mindenkinek reményt és erőt ad.
Szobrot állítottak Mádl Ferencnek szülőfalujában
2016 július 31.   ma.hu
Mádl Ferenc életútja megerősíti a hitet abban, hogy mindig van lehetőség a helyes választásra és abban, hogy "a jó mindig legyőzheti a rosszat, ha mi a jó eszközeivé szegődünk".
Szobrot állítottak Mádl Ferencnek szülőfalujában
2016 július 31.   hvg.hu
A könyvből olvasó köztársasági elnök alakját a Veszprém megyei Bándon, egykori szülőfalujában leplezték le vasárnap.
Erőtlennek, reményvesztettnek érzi magát? Gondoljon Mádl Ferencre, Kövér László szerint az mindenkinek reményt és erőt ad!
2016 július 31.   444.hu
A házelnök mindezt a néhai köztársasági elnök bándi szobrának avatásán árulta el. Kövér szerint "Mádl Ferenc életútja megerősíti a hitet abban, hogy mindig van lehetőség a helyes választásra". (MTI)
Kövér: mindig szükség lesz Mádl Ferenc példájára
2016 július 31.   hirado.hu
Mádl Ferenc életútja megerősíti a hitet abban, hogy mindig van lehetőség a helyes választásra és abban, hogy "a jó mindig legyőzheti a rosszat, ha mi a jó eszközeivé szegődünk - mondta a házelnök.
Felavatták Mádl Ferenc szobrát
2016 július 31.   FigyelőNet
A Veszprém megyei Bándon Kövér László is beszédet mondott.
Rafinált választ adott a kormány Elie Wiesel-ügyben, de bakott lőtt - aztán javította
2016 július 7.   hvg.hu
Hogy is volt az, amikor a Miniszterelnökség szerint 2009-ben Mádl Ferenc volt az államfő? A tárca sajtóosztálya utóbb korrigálta a tévedést.
Utcaelnevezések
2016 április 8.   Népszava
Szóba került, hogy a Hegyalja utat Mádl Ferencről akarják elnevezni.
Pokorni meghátrált, de Mádl teret akkor is szeretne
2016 április 3.   iSite.hU
Két másik helyszínt javasol Pokorni Zoltán, a XII. kerület fideszes polgármestere, olyanokat, melyeket Mádl Ferenc volt államfőről lehetne elnevezni azután, hogy a Fővárosi Közgyűlésb... tovább
Pokorni máshová írná fel Mádl Ferenc nevét
2016 április 2.   origo.hu
Két másik helyszínt javasol Pokorni Zoltán, a XII. kerület fideszes polgármestere, olyanokat, melyeket Mádl Ferenc volt államfőről lehetne elnevezni azután, hogy a Fővárosi Közgyűlésben - a helyi lakosok tiltakozása miatt is - levették a napirendről az út átnevezését. A politikus reagált a jobboldalról őt ért vádakra is, és elárulta, mi volt a jele az óvodában.
Találja ki, mi köze a tulipánnak Pokornihoz!
2016 április 1.   FigyelőNet
Fideszen belüli kakaskodás alakult ki a tervezett Mádl Ferenc út miatt. A XII. kerületi polgármesternek nekiment az egyik jobbos napilap, mire tömör választ kaptak.
Tarlós István nem kér a fővárosra káros államosításból
2016 április 1.   origo.hu
Az aktuális budapesti eseményekről, a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén hozott döntésekről számolt be Tarlós István főpolgármester a Budapestinfón. Szóba került a főváros által ebben a formában káros, ezért ellenzett hulladékkezelési törvény, és az is, hogy míg Göncz Árpádról városrészt neveztek el, Mádl Ferencről még utcát se.
Legyen Mádl Ferenc út és Antall József tér!
2016 április 1.   hvg.hu
Amíg a közösségi teret megképző jelentés nem élvez elsőbbséget az apró-cseprő hétköznapi bonyodalmak fölött, addig nemhogy politikai, de minimális kulturális stabilitásra sem számíthatunk.
A Magyar Idők lekevert egy-egy sallert három fideszes polgármesternek
2016 március 31.   hvg.hu
A kormányoldali Magyar Idők online társfőszerkesztője kiosztott három kerületi polgármestert, amiért elérték, hogy mégse nevezzék el Mádl Ferenc néhai köztársasági elnökről a Hegyalja utat. Szikszai Péter csütörtök délután közzétett véleményírásában nem fukarkodott a jelzőkkel, minősítésekkel. Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármesterről például azt írta, hogy „taposóakna volt a jele az óvodában”.

Közélet