Surányi György

Sokat nyerhet, ha így fizeti meg a diákok munkáját
2014 október 19.   Adózóna
Lehet-e tanulószerződéssel foglalkoztatott diákoknak étkezési jegy helyett pénzbeni természetbeni juttatást adni kedvezményes adóterhek mellett – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.
Surányi a 13. havi nyugdíj visszatéréséről beszélt
2014 október 13.   Portfolio.hu
Az MNB volt elnöke, Surányi György szerint jóval erősebb árfolyam lenne indokolt, most veszélyes játékot űzünk, a forint ugyanis a régió egyik legsérülékenyebb devizája. Az infláció bezuhanása többek...
Surányi a hitelezés visszaesésétől tart
2014 október 11.   orientpress
Surányi György szerint a Magyar Nemzeti Banknak hosszú lejáratú forinthitelt kellene nyújtania a devizahitelek kiváltására, kedvezményes kamatkondíciók mellett. Ehhez hozzá kell rendelni, hogy a bankok milyen kamatmarzsokkal adhatják tovább a hiteleket az ügyfeleknek. Nem lenne meglepve, ha a bankok hitelnyújtási készsége még az eddigiekhez képest is visszaesne a veszteségeik miatt - fogalmazott a…
Két fiatal tehetséggel erősít a Terápia
2014 október 4.   NLCafe
Kurta Niké és Surányi Áron az HBO sorozatának új évadában debütálnak.
Fény-képek gyermekeimnek
2014 október 1.   168 óra
Simó Sándor, Kőszegi Edit és Surányi András Fény-képek gyermekeimnek című filmjét tekinthetik meg október 1-jén 18 órai kezdettel a Kommunikációs Szabadegyetem szervezésében.
Kurta Niké és Surányi Áron a Terápia újoncai
2014 szeptember 29.   origo.hu
Hamarosan indul a Terápia nagysikerű sorozat második évada. Mácsai Pál a pszichológus szerepében újra várja az izgalmasabbnál izgalmasabb páciensek történetét.
Így lehet elszámolni a kft.-tulajdonos saját gépkocsijának költségét
2014 szeptember 28.   Adózóna
Hogyan lehet elszámolni a kft.-tulajdonos magánszemély saját autójának használati költségeit, amelyek a cég ügyeinek intézése érdekében merülnek fel? – kérdezte olvasón. Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.
Őstermelő adója, tébéje
2014 augusztus 30.   Adózóna
Olvasónk azt tudakolta, hogy egy meghatározott összegű bevétel mellett milyen bevallási kötelezettségek terhelik az őstermelőt. Kérdésére Surányi Imréné, az Adózóna szakértője válaszolt.
Térítés saját autóra: amit a kiküldetési rendelvényről tudni kell
2014 augusztus 24.   Adózóna
Az útnyilvántartás mellett szükséges-e kiküldetési rendelvényt is kitölteni? – tudakolta olvasónk. Kérdésére Surányi Imréné adószakértőnk válaszolt, részletezve a kiküldetési rendelvényről szükséges tudnivalókat is.
Sok jogász futócipőben! - A Jogi Fórum Kupa díjátadó ünnepségéről - Összefoglaló képekkel és kisfilmmel
2014 augusztus 18.   Jogi Fórum
Immár harmadszor mérhették össze erejüket és gyorsaságukat a jogászok a Jogi Fórum Kupán. A verseny évről évre népszerűbb. Ebben az esztendőben 363 jogászt mozgatott meg, ami 100 fővel több a tavalyinál. Külön öröm számunkra, hogy a Jogi Fórum Hölgyek csapata a női félmaraton-váltóban bronzérmet szerzett. Csapatunk futói: dr. Csabai Virgínia, dr. Horváth Eszter és dr. Csabai Kunigunda. A…
Tandíjat fizetne a cég? Így kell adózni utána
2014 augusztus 16.   Adózóna
Betéti társaság beltagjának gyermeke egyetemi tanulmányait szeretné finanszírozni a társaságon keresztül. Olvasónk azt kérdezte: milyen feltételekkel teheti ezt meg, van-e szja-, illetve ehofizetési kötelezettsége a társaságnak? Kérdésére Surányi Imréné adószakértőnk válaszolt.
Osztalékelőleg, osztalékalap adója
2014 július 26.   Adózóna
Egyéni vállalkozó fizethet-e osztalékelőleget? Ha igen, utalhatja-e a pénzt a magánszámlájára? Mikor kell megfizetnie az adót? Olvasónk kérdéseire Surányi Imréné adószakértőnk válaszolt.
Miért adjon inkább étkezési jegyet ajándékutalvány helyett?
2014 július 13.   Adózóna
Ajándékutalványt adna a cég dolgozóinak, milyen adóteherrel kell számolnia, s miért érné meg inkább étkezési utalványt juttatnia? Olvasónk kérdésére Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.
Fél óra alatt rámolta ki a házat
2014 június 30.   Bumm.sk
SME-HÍR A surányi rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőt, aki betört egy barsfüssi lakos házába. A betörés még pénteken, június 27-én történt. A 82 éves Mária negyed nyolc körül hagyta el házát, de csak egy fél órára. Mikor visszatért, már csak a szörnyű látvány fogadta: az ajtók feltörve, a szobák felforgatva. A tolvaj elvitte a televíziót, a vérnyomásmérőt és az arany ékszereket, ...
Utalványt adna ajándékba? Ennyi közterhet kell fizetnie
2014 június 29.   Adózóna
Milyen adózási feltételek mellett adható utalvány cégcsoporton belül egy másik cég alkalmazottjának? Az Adózóna olvasójának kérdésére Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.
Lakáshitel-támogatás adómentesen: figyeljen a részletekre!
2014 június 15.   Adózóna
Akadálya-e az adómentes munkáltatói lakáshitel-támogatásnak, ha a támogatandó munkavállaló házastársa tulajdonos egy másik ingatlanban? Egyszemélyes ügyvédi iroda adhat-e magának az ügyvédnek ilyen támogatást? Az Adózóna olvasóinak kérdéseire Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.
Hétfőn jelentős döntés születhet
2014 június 14.   gondola.hu
Róna Péter és Surányi György közgazdászok voltak az Ütköző című műsor vendégei csütörtökön.
Hétfőn jelentős döntés születhet - Surányi és Róna is megszólalt
2014 június 14.   hirado.hu
A devizahitelek ügyében mindketten a forintosítás mellett vannak, de csak olyan megoldást tartanának jónak, amely nem gyengíti, hanem erősíti a bankrendszert.
Surányi: Az eurón kívüli devizahitelt be kellett volna tiltani
2014 június 13.   168 óra
A devizahitelekről és a bankrendszerről beszélgetett Surányi György, az MNB és a CIB Bank volt elnöke és Róna Péter közgazdász, az oxfordi Blackfriars Hall professzora az Ökopolisz Alapítvány által rendezett Ökopódiumon csütörtök délután. A két pénzügyi szakember beszélgetését Schmuck Erzsébet országgyűlési képviselő, az Ökopolisz Alapítvány társelnöke vezette.
Ez lenne az igazi megoldás a devizahitelesek problémájára
2014 június 13.   hvg.hu
Nem jó a devizahitel, sokan, sokféle hibát vétettek a devizahitelezés felfutása kapcsán, és érdemes lett volna nemzetközi példákat is megnézni, hogyan lehetett volna gátat szabni az elharapódzó hitelezésnek. Róna Péter és Surányi György közgazdászok egy beszélgetésen értekeztek arról, szerintük hol siklott félre a devizahitelezés, mik vezettek el a mostani helyzethez. Sok mindenben nem értettek…

Közélet