Surányi György

Őstermelő adója, tébéje
2014 augusztus 30.   Adózóna
Olvasónk azt tudakolta, hogy egy meghatározott összegű bevétel mellett milyen bevallási kötelezettségek terhelik az őstermelőt. Kérdésére Surányi Imréné, az Adózóna szakértője válaszolt.
Térítés saját autóra: amit a kiküldetési rendelvényről tudni kell
2014 augusztus 24.   Adózóna
Az útnyilvántartás mellett szükséges-e kiküldetési rendelvényt is kitölteni? – tudakolta olvasónk. Kérdésére Surányi Imréné adószakértőnk válaszolt, részletezve a kiküldetési rendelvényről szükséges tudnivalókat is.
Sok jogász futócipőben! - A Jogi Fórum Kupa díjátadó ünnepségéről - Összefoglaló képekkel és kisfilmmel
2014 augusztus 18.   Jogi Fórum
Immár harmadszor mérhették össze erejüket és gyorsaságukat a jogászok a Jogi Fórum Kupán. A verseny évről évre népszerűbb. Ebben az esztendőben 363 jogászt mozgatott meg, ami 100 fővel több a tavalyinál. Külön öröm számunkra, hogy a Jogi Fórum Hölgyek csapata a női félmaraton-váltóban bronzérmet szerzett. Csapatunk futói: dr. Csabai Virgínia, dr. Horváth Eszter és dr. Csabai Kunigunda. A…
Tandíjat fizetne a cég? Így kell adózni utána
2014 augusztus 16.   Adózóna
Betéti társaság beltagjának gyermeke egyetemi tanulmányait szeretné finanszírozni a társaságon keresztül. Olvasónk azt kérdezte: milyen feltételekkel teheti ezt meg, van-e szja-, illetve ehofizetési kötelezettsége a társaságnak? Kérdésére Surányi Imréné adószakértőnk válaszolt.
Osztalékelőleg, osztalékalap adója
2014 július 26.   Adózóna
Egyéni vállalkozó fizethet-e osztalékelőleget? Ha igen, utalhatja-e a pénzt a magánszámlájára? Mikor kell megfizetnie az adót? Olvasónk kérdéseire Surányi Imréné adószakértőnk válaszolt.
Miért adjon inkább étkezési jegyet ajándékutalvány helyett?
2014 július 13.   Adózóna
Ajándékutalványt adna a cég dolgozóinak, milyen adóteherrel kell számolnia, s miért érné meg inkább étkezési utalványt juttatnia? Olvasónk kérdésére Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.
Fél óra alatt rámolta ki a házat
2014 június 30.   Bumm.sk
SME-HÍR A surányi rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőt, aki betört egy barsfüssi lakos házába. A betörés még pénteken, június 27-én történt. A 82 éves Mária negyed nyolc körül hagyta el házát, de csak egy fél órára. Mikor visszatért, már csak a szörnyű látvány fogadta: az ajtók feltörve, a szobák felforgatva. A tolvaj elvitte a televíziót, a vérnyomásmérőt és az arany ékszereket, ...
Utalványt adna ajándékba? Ennyi közterhet kell fizetnie
2014 június 29.   Adózóna
Milyen adózási feltételek mellett adható utalvány cégcsoporton belül egy másik cég alkalmazottjának? Az Adózóna olvasójának kérdésére Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.
Lakáshitel-támogatás adómentesen: figyeljen a részletekre!
2014 június 15.   Adózóna
Akadálya-e az adómentes munkáltatói lakáshitel-támogatásnak, ha a támogatandó munkavállaló házastársa tulajdonos egy másik ingatlanban? Egyszemélyes ügyvédi iroda adhat-e magának az ügyvédnek ilyen támogatást? Az Adózóna olvasóinak kérdéseire Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.
Hétfőn jelentős döntés születhet
2014 június 14.   gondola.hu
Róna Péter és Surányi György közgazdászok voltak az Ütköző című műsor vendégei csütörtökön.
Hétfőn jelentős döntés születhet - Surányi és Róna is megszólalt
2014 június 14.   hirado.hu
A devizahitelek ügyében mindketten a forintosítás mellett vannak, de csak olyan megoldást tartanának jónak, amely nem gyengíti, hanem erősíti a bankrendszert.
Surányi: Az eurón kívüli devizahitelt be kellett volna tiltani
2014 június 13.   168 óra
A devizahitelekről és a bankrendszerről beszélgetett Surányi György, az MNB és a CIB Bank volt elnöke és Róna Péter közgazdász, az oxfordi Blackfriars Hall professzora az Ökopolisz Alapítvány által rendezett Ökopódiumon csütörtök délután. A két pénzügyi szakember beszélgetését Schmuck Erzsébet országgyűlési képviselő, az Ökopolisz Alapítvány társelnöke vezette.
Ez lenne az igazi megoldás a devizahitelesek problémájára
2014 június 13.   hvg.hu
Nem jó a devizahitel, sokan, sokféle hibát vétettek a devizahitelezés felfutása kapcsán, és érdemes lett volna nemzetközi példákat is megnézni, hogyan lehetett volna gátat szabni az elharapódzó hitelezésnek. Róna Péter és Surányi György közgazdászok egy beszélgetésen értekeztek arról, szerintük hol siklott félre a devizahitelezés, mik vezettek el a mostani helyzethez. Sok mindenben nem értettek…
Külföldi napidíj: ennyi az elismert költség és ennyi az adóköteles rész
2014 június 9.   Adózóna
Hogyan számolható el a kft. ügyvezetőjének külföldi napidíja? – tudakolta Olvasónk. Kérdéseire Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.
Saját tehergépkocsijával fuvaroz? Így számolhatja el a költségeit
2014 június 1.   Adózóna
Hogyan számolhatja el a mezőgazdasági kistermelő annak a költségét, ha a saját tehergépkocsiját használja áruk szállítására? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.
Felavatták a Velencei-tó Kapuját
2014 május 30.   hirado.hu
Oláhné Surányi Ágnes polgármester hangsúlyozta, hogy a beruházással létrejött az új városközpont és a fejlesztéssel nagy lépést tettek a négy évszakos turizmus megvalósítása felé.
Felavatták a Velencei-tó Kapuját
2014 május 30.   Stock portál
Felavatták pénteken a Velencei-tó Kapuját, amely több mint kétmilliárd forintos összköltséggel, európai uniós támogatással valósult meg és Velence Korzó és Szabadstrand néven nyitja meg kapuit a látogatók előtt. Az avatóünnepségen Oláhné Surányi Ágnes (független) polgármester hangsúlyozta, hogy a beruházással létrejött az új városközpont és a fejlesztéssel nagy lépést tettek a négy évszakos…
Az autó az utcán hevert...
2014 május 23.   Autó-Motor
...és megjavítása egy motorkerékpárt eredményezett. Surányi Endre írása először az Autó-Motor 1970/7-es számában jelent meg.
Adható adómentesen munkaruha az irodai dolgozóknak?
2014 május 11.   Adózóna
Irodában dolgozó alkalmazottnak jár-e adómentesen papucs, mint munkaruha, például biztosítás-közvetítéssel foglalkozó irodában? – kérdezte olvasónk: Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.
Őstermelők, figyelem! Így lehet igénybe venni a kedvezményeket
2014 május 11.   Adózóna
Miként vehetik igénybe az őstermelők a 100 ezer forint adókedvezményt, és hogyan kell meghatározni az őstermelői jövedelem után fizetendő adót és egészségügyi hozzájárulást – tudakolta olvasónk. Kérdésére Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.

Közélet