Surányi György

Igazán bánhatjuk, hogy kihaltak a hegyi autóversenyek
2015 június 6.   origo.hu
Hörgő Zsigulik, csikorgó NSU-k és épített Easter-autók verték fel a Pécs környéki szerpentinek csendjét 1979-ben, az első mecseki hegyi versenyen. A közönség lenyűgözve bámulta a száguldást a pálya szélén, így volt ezzel kollégánk, Surányi Péter is. Sporttörténeti értékű képeiből mutatunk be egy csokorra valót.
Lakásbérbeadás magánszemélynek: költséghányad, adófizetés
2015 május 30.   Adózóna
Magánszemélynek kiadott lakás költségelszámolásához és adófizetési kötelezettségekhez kapcsolódó kérdésekre Surányi Imréné adószakértőnk válaszolt.
Nyaralás ajándékba a cégtől. Ennyi lesz a közteher
2015 május 24.   Adózóna
Nyugdíjazási ajándékként külföldi nyaralás került szóba. Adható-e a munkavállalónak és milyen feltételekkel, valamint mi a helyzet akkor, ha az út két személyről szól, ahol a másik személy a dolgozó hozzátartozója? Olvasói kérdésre Surányi Imréné adószakértőnk válaszolt.
A jegybank visszautasítja Bod Péter Ákosnak és Surányi Györgynek az MNB-re vonatkozó valótlan állításait
2015 május 21.   MNB
mnbhu_sajtokozlemeny_20150521_02
A növekedési hitelprogramot dicsérték, az MNB gazdálkodását kritizálták a korábbi jegybankelnökök
2015 május 20.   boon
Budapest, 2015. május 20., szerda (MTI) - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramját alapvetően dicsérte Surányi György és Bod Péter Ákos egy szerdai konferencián, a jegybanki gazdálkodással kapcsolatban azonban kifogásolták, hogy az MNB a magyar GDP csaknem egy százalékának megfelelő összeget költ olyan célokra, amelyekre feladatainak ellátáshoz nincs szüksége.
Volt jegybankelnököktől kapott hideget-meleget az MNB
2015 május 20.   mfor.hu
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramját alapvetően dicsérte Surányi György és Bod Péter Ákos egy szerdai konferencián, a jegybanki gazdálkodással kapcsolatban azonban kifogásolták, hogy az MNB a magyar GDP csaknem egy százalékának megfelelő összeget költ olyan célokra, amelyekre feladatainak ellátásához nincs szüksége.
Az MNB gazdálkodását kritizálták a korábbi jegybankelnökök
2015 május 20.   ProfitLine
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramját alapvetően dicsérte Surányi György és Bod Péter Ákos egy szerdai konferencián, a jegybanki gazdálkodással kapcsolatban azonban kifogásolták, hogy az MNB a magyar GDP csaknem egy százalékának megfelelő összeget költ olyan célokra, amelyekre feladatainak ellátáshoz nincs szüksége.
Példa nélküli, amit az MNB csinál - Erre Európának is figyelnie kellene
2015 május 20.   Napi Online
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramját alapvetően dicsérte Surányi György és Bod Péter Ákos egy szerdai konferencián, a jegybanki gazdálkodással kapcsolatban azonban kifogásolták, hogy ... ...
Kritika Matolcsyéknak: hatalmas pénzeket tologatnak
2015 május 20.   privatbankar
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramját alapvetően dicsérte Surányi György és Bod Péter Ákos egy konferencián, a jegybanki gazdálkodással kapcsolatban azonban kifogásolták, hogy az MNB a magyar GDP csaknem egy százalékának megfelelő összeget költ olyan célokra, amelyekre feladatainak ellátáshoz nincs szüksége.
Az MNB kapott hideget-meleget
2015 május 20.   inforadio.hu
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramját alapvetően dicsérte Surányi György és Bod Péter Ákos egy szerdai konferencián, a jegybanki gazdálkodással kapcsolatban azonban kifogásolták, hogy az MNB a magyar GDP csaknem egy százalékának megfelelő összeget költ olyan célokra, amelyekre feladatainak ellátáshoz nincs szüksége.
A növekedési hitelprogramot dicsérték, az MNB gazdálkodását kritizálták korábbi jegybankelnökök
2015 május 20.   Gazdasagportal
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramját alapvetően dicsérte Surányi György és Bod Péter Ákos egy szerdai konferencián, a jegybanki gazdálkodással kapcsolatban azonban kifogásolták, hogy az MNB a magyar GDP csaknem egy százalékának megfelelő összeget költ olyan célokra, amelyekre feladatainak ellátáshoz nincs szüksége. A Liberális Magyarországért Alapítvány egykori jegybankelnökök…
Surányi György
2015 május 17.   mno.hu
Mérlegen Magyarország gazdasági teljesítménye.
Ingatlant örökölt? Így számítsa ki az eladásból származó jövedelmet
2015 május 17.   Adózóna
Hogyan kell kiszámítani az örökölt, haszonélvezetti joggal terhelt, és később értékesített ingatlanból származó jövedelmet? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.
Surányi: Már rég más kategóriában kellene lennie Magyarországnak
2015 május 17.   mno.hu
Surányi György szerint már legalább két éve a befektetésre ajánlott kategóriában kellene lennie Magyarországnak a jelenlegi gazdasági mutatók alapján.
Rehab Critical Mass: felvonulás fogyatékos embereknek
2015 május 17.   inforadio.hu
Mintegy ötezer felvonulót várnak vasárnap délután a Rehab Critical Mass rendezvényen. Az elsődleges célunk Magyarországon a fogyatékos ügy és a problémák láthatóvá tétele - mondta az InfoRádiónak Surányi Judit főszervező.
A Ring vendége Surányi György, vasárnap 21.30
2015 május 15.   mno.hu
Eladná örökölt ingatlanát? Ennyi lesz a fizetendő adó
2015 április 25.   Adózóna
Örökölt ingatlanát értékesítené olvasónk, aki azt tudakolta, mi lesz a személyi jövedelemadó alapja. Surányi Imréné adószakértőnk válaszolt.
Kaphat-e cafetéria-juttatást az ügyvezető? Itt a válasz
2015 április 11.   Adózóna
Az ügyvezetést megbízási szerződéssel ellátó személy, illetve társaság személyesen közreműködő tagja részére adható-e cafetéria juttatás, például étkezési jegy, ha igen, mik ennek a szabályai? Olvasói kérdésre Surányi Imréné adószakértőnk válaszolt.
Egy autócsere tanulságai
2015 április 10.   Autó-Motor
Surányi Endre franciaországi kalandjáról és annak tanulságairól szóló írás először az Autó-Motor 1980/13-as számában jelent meg.
Üzletrész értékesítése piaci ár felett: a kft. és eladó terhei
2015 április 5.   Adózóna
Ha piaci ár felett sikerül eladni az üzletrészt, milyen terheket visel az eladó, és milyen kötelezettségei vannak a kft.-nek? Olvasói kérdésre Surányi Imréné adószakértőnk válaszolt.

Közélet