Surányi György

Életbiztosítás is választható cafetériában
2017 augusztus 12.   Adózóna
Olvasónk cégénél a dolgozók a cafetéria keretén belül az életbiztosítást is választhatják. Szólhat a biztosítás balesetbiztosításról is vagy csak életbiztosításról? – kérdezte az olvasó. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Válassza az előnyösebb juttatási formát! Példákkal
2017 augusztus 5.   Adózóna
Szövetkezet a vele munkaviszonyban nem álló tagoknak adna juttatást. Mennyi lesz a juttatások közterhe, mikor lesz nagyobb a kapott nettó érték? Olvasói kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazdász válaszolt.
Utazási költségtérítés motorkerékpárra?
2017 július 29.   Adózóna
Elszámolható-e motorkerékpárra is az utazási költség? Ha igen, ugyanolyan feltétekkel, mint személygépkocsi esetében? Mik a lehetőségek, ha robogóról van szó? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
A Rolls-Royce és én
2017 július 28.   Autó-Motor
Surányi Endre írása először az Autó-Motor 1984/1-es számában jelent meg.
Ettől is függ a lakhatási támogatás adómentessége
2017 július 22.   Adózóna
A munkavállalók lakcímeként szolgál a munkáltató tulajdonában lévő lakás. Lehet-e nekik adómentes mobilitási célú lakhatási támogatást nyújtani? Olvasói kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
A hangos káromkodás mentette meg a Dunában fuldokló blogger életét
2017 július 10.   Hírstart
Amíg simán csak segítségért kiabált, elmentek mellette a hajók. “Vén hülye létemre könnyelmű, felelőtlen majom voltam”- vallja magáról blogbejegyzésében a férfi, aki úgy gondolta, jó ötlet átúszni a Dunán a surányi strandról Gödre. Mindezt úgy, hogy hobbiúszóként 1-2 km-t szokott úszni a medencében – illetve ez is régebben volt így. Szerencsésen át
A hangos káromkodás mentette meg a Dunában fuldokló blogger életét
2017 július 10.   Lájk
Amíg simán csak segítségért kiabált, elmentek mellette a hajók. “Vén hülye létemre könnyelmű, felelőtlen majom voltam”- vallja magáról blogbejegyzésében a férfi, aki úgy gondolta, jó ötlet átúszni a Dunán a surányi strandról Gödre.
Költségtérítés az élettárs autójára – ki fizeti a cégautóadót? Példával
2017 július 8.   Adózóna
Kell-e cégautóadót fizetni és kinek, ha a magánszemély költségtérítést kap a munkáltatójától az élettársa tulajdonában levő autó használatára? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Rejtélyes eltűnések Orbán körül
2017 július 4.   Sztárklikk
Tanácsokat persze nyilván ma is kap Orbán, hírek szerint gyakran Habony Árpádtól, vagyis legkevésbé a szakemberekére kíváncsi, ők ugyanis szembesíthetnék a hibás döntések következményeivel, amit - közeli források szerint - a miniszterelnök nemigen kedvel. A lap sorra is vette a hajdani segítőket, elsőként Surányi Györgyöt, az első Orbán-kormány ala
Sportrendezvény juttatásainak és bevételeinek elszámolása
2017 június 24.   Adózóna
Sportegyesület sportrendezvényen étellel és itallal kínálja versenyzőit és meghívott vendégeit. Díjakat oszt, szállásköltséget fizet, illetve fizettet. E témakörben több kérdést is kaptunk, melyekre Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló és Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Nyerő támogatás
2017 május 8.   Police.hu
Fődíjat érő szakmai támogatást nyújtott a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a helyi Surányi Endre Szakképző Iskola és Kollégium tanulóinak.
A Jobbik felszámolta pócsmegyeri szervezetét
2017 május 6.   Magyar Idők
Ismert bolsevista módszer szerint a Jobbik vezetése statáriálisan kivégez minden olyan tagot és szervezetet, aki és amely ragaszkodik az eredeti irányelvekhez – közölte a párt pócsmegyer-surányi szervezetének vezetője. Barsi Éva közösségi oldalán nyílt levélben számolt be arról, hogy az elnökséggel több éve tartó ellentétes szemléletük miatt koncep
Surányi György: A devizahitelezés csapdái
2017 április 28.   Portfolio
A munkaerő-piac 1989-93 közötti drámai átalakulása (nagyjából egy millió munkahely megszűnése) mellett a deviza hitelek és azok következményei testesítik meg a rendszerváltozás utáni évtizedek legsúlyosabb társadalmi-, szociális-...
Adómentes lakáscélú munkáltatói támogatás: ezekre kell ügyelni
2017 április 14.   Adózóna
Fontos-e az adómentes lakáscélú vissza nem térítendő munkáltatói támogatásnál a támogatott ingatlanban szerzett tulajdoni hányada, a házasság, a beköltözők száma? Olvasói kérdésekre Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Kisokos a lakásbérbeadás költség-elszámolásáról, adójáról és ehójáról
2017 március 25.   Adózóna
Közös tulajdonú lakás bérbeadásáról, költségelszámolásáról, adójáról és egészségügyi hozzájárulásáról kérdezett olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Áder mostantól igazi államférfi lehet
2017 március 14.   ATV
Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendégeiként Lengyel László és Surányi György közös nevezőre jutottak abban, hogy mentális problémák húzódhatnak meg a kudarcok elleplezésére használt folyamatos „Sorosozás” mögött, amely üldözési mániából csinál politikát, és érvényes magyarázatok, a valóságos összefüggések helyett összeesküvésekkel magyarázza meg a sorozatos kudarcokat.
Munkába járás közösen – így jár a költségtérítés
2017 március 9.   Adózóna
Köteles-e megfizetni a munkáltató Kovács B. dolgozó részére a 9 forint/km költségtérítést, vagy csak adhatja azt, ha a cég dolgozói személyautóval járnak munkába és Kovács B.-t Kovács A. fuvarozza a saját gépjárművével ugyanazon településről? – kérdezte egyik olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Így adható mobilitási célú lakhatási támogatás külföldinek
2017 március 4.   Adózóna
Megkaphatják-e a mobilitási célú lakhatási támogatást külföldi munkavállalók is, ha az egyéb feltételek teljesülnek? – kérdezte egyik olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Albérlettámogatás külföldi munkavállalónak
2017 február 19.   Adózóna
Külföldi munkavállalók is kaphatnak mobilitási célú lakhatási támogatást, ha az egyéb feltételek teljesülnek? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné, okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.
Egymilliárd forintból fejlesztik a pécsi Mecsekoldal úthálózatát
2017 február 11.   ma.hu
A beruházás keretében új útburkolatot kap az északi városrész legfontosabb közlekedési tengelyét jelentő Angster József utca, a Surányi Miklós és a Magaslati út mintegy négy kilométer hosszúságú szakasza.

Közélet