Surányi György

Agymosások kora
2015 október 3.   168 óra
Komoly erőket vonultatott fel ezen a héten a Göncz Árpád Alapítvány konferenciája, hogy a névadó államfővé választásának huszonötödik évfordulóján régi idők konfrontációiról és kompromisszumairól vitatkozzanak. Kende Péter, Majtényi László, Jeszenszky Géza, Surányi György, Kádár Béla mellett ott volt Gombár Csaba is, a Magyar Rádió akkori elnöke.
Szocpol (CSOK) használt családi háznál
2015 október 3.   Adózóna
Igénybe vehető-e a szocpol, ha már vettünk használt családi házat (nem igényeltünk még szocpolt), és most eladnánk, és vennénk egy másik, korszerűbb, szintén használt családi házat vidéken (kettő kisgyermekünk van)? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné adószakértő válaszolt.
Mennyire hat az MNB-re a Fed és az EKB monetáris politikája
2015 október 2.   ProfitLine
Nagy Mártonnak, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökének és Surányi György korábbi jegybankelnöknek a Portfolio csütörtöki gazdasági konferenciáján jelentősen eltért a véleménye arról, hogy az MNB mennyire tudja függetleníteni magát az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed, illetve az Európai Központ Bank monetáris döntéseitől, monetáris politikájától.
Kérdés: az MNB mennyire tudja függetleníteni magát a Fed és az EKB döntéseitől
2015 október 1.   mfor.hu
Nagy Mártonnak, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökének és Surányi György korábbi jegybankelnöknek a Portfolio csütörtöki gazdasági konferenciáján jelentősen eltért a véleménye arról, hogy az MNB mennyire tudja függetleníteni magát a Fed, illetve az Európai Központ Bank monetáris döntéseitől, monetáris politikájától.
Mennyire hat az MNB-re a Fed és az EKB monetáris politikája
2015 október 1.   Elemzésközpont
Nagy Mártonnak, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökének és Surányi György korábbi jegybankelnöknek a Portfolio csütörtöki gazdasági konferenciáján jelentősen eltért a véleménye arról, hogy az MNB mennyire tudja függetleníteni magát az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed, illetve az Európai Központ Bank monetáris döntéseitől, monetáris politikájától. Nagy Márton elmondta: a piaci várakozások…
Csúnyán összekapott Surányi György és Nagy Márton
2015 október 1.   Portfolio.hu
Éles vita alakult ki az MNB önálló monetáris politikája alakításának képességéről Surányi György volt elnök és Nagy Márton jelenlegi jegybanki alelnök között a Budapest Economic Forum...
Összekapott Surányi György és Nagy Márton
2015 október 1.   Portfolio.hu
A kínai gazdaság lassulása nem kérdés, inkább az a kérdés, hogy pontosan mi is zajlik Kínában - jelentette ki a Budapest Economic Forum konferencia jegybanki kerekasztal beszélgetése során Nagy...
Összekapott Surányi és Nagy Márton
2015 október 1.   Portfolio.hu
A kínai gazdaság lassulása nem kérdés, inkább az a kérdés, hogy pontosan mi is zajlik Kínában - jelentette ki a Budapest Economic Forum konferencia jegybanki kerekasztal beszélgetése során Nagy...
Költségelszámolás és cégautóadó egyéni vállalkozó autója után
2015 szeptember 26.   Adózóna
Egyéni vállalkozó saját tulajdonú személygépkocsit szeretne bevinni a vállalkozásba. Kell-e cégautóadót fizetnie? Olvasói kérdésre Surányi Imréné adószakértő válaszolt.
Tényleg jobban teljesít Magyarország?
2015 szeptember 9.   Napi Online
Sokszor találkozunk azzal a propagandával, hogy Magyarország jobban teljesít. Ez az állítás azonban nem teljes mértékben felel meg a valóságnak - állapította meg Surányi György volt jegybankelnök a Joint ... ...
Lehet, hogy rosszul választott adózási formát?
2015 szeptember 5.   Adózóna
Olvasónk rájött, hogy nem választhatta volna a tételes átalányadózást. Mit tehet utólag? Kérdésére Surányi Imréné adószakértő válaszolt.
Vadvízi evezés: el lehet számolni kiküldetésnek?
2015 augusztus 27.   HRportal
Egy társaság csapatépítő tréningre, vadvízi evezésre vinné dolgozóit Szlovéniába. Surányi Imréné, az Adózóna adószakértőjének válaszából kiderül, miként számolhatók el a költségek, mennyi adót kell utánuk fizetni, lehet-e ezt az utazást külföldi kiküldetésnek elszámolni.
Vadvízi evezés: kiküldetés vagy csapatépítés? Itt a válasz
2015 augusztus 23.   Adózóna
Egy társaság csapatépítő tréningre, vadvízi evezésre vinné dolgozóit. Hogyan számolhatók el a költségek? Olvasói kérdésre Surányi Imréné adószakértő válaszolt.
Alkalmilag ad ki szobát, lakást? Így kell adóznia
2015 augusztus 20.   Adózóna
Időnként, hétvégére, néhány napra adja bérbe lakását turistáknak a tulajdonos. Hogyan kell adóznia? Olvasói kérdésre Surányi Imréné adószakértőnk válaszolt.
Kafka macskái - Kétrészes rádiójátékot ad elő Cserna, Bozó, Pelsőczy
2015 augusztus 18.   szinhaz.hu
Kétrészes rádiójáték készült Szántó T. Gábor regényéből: a Kafka macskái című rádiójátékot szombat és vasárnap este sugározza a Kossuth Rádió. Szántó T. Gábor Kafka macskái című regényét, amely a Noran Libro kiadónál jelent meg, Surányi András alkalmazta rádióra és rendezte - olvasható a Kossuth Kiadói Csoport MTI-hez eljuttatott közleményében. A rádiójáték közreműködői között van Cserna Antal,…
Így adhatják ki házaspárok a közös lakásukat
2015 augusztus 16.   Adózóna
Hogyan adhatják ki házaspárok a közös tulajdonukban lévő lakást – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.
Tömeges műkincsvásárlás Surányi elnöksége alatt
2015 augusztus 2.   gondola.hu
A Magyar Liberális Párt és a DK állításaival szemben, a Magyar Nemzeti Bank Értéktár programja a hazai műkincsvagyont gyarapítja, nem minősül monetáris finanszírozásnak, a műkincsek megvétele pedig nem adófizetői pénzből valósul meg, és nem von el semmilyen költségvetési forrást – derül ki a jegybank közleményéből
Borravaló: mi lesz az étteremben fizetett szervizdíjjal?
2015 július 26.   Adózóna
Ki kapja meg vajon az éttermi számlában fizetendő szervizdíjat? – merül fel a kérdés lépten-nyomon. Olvasónk kérdéséből kiderült, olykor maguk az éttermek sincsenek ezzel tisztában. Surányi Imréné szakértőnk válaszából megtudhatja, kit illet meg a szervizdíj, és milyen adózási, tb-szabályokat kell betartani.
Lakáscélú támogatás részmunkaidőben: mit lehet, mit nem
2015 július 12.   Adózóna
Adhat-e a munkáltató részmunkaidőben foglalkoztatott alkalmazottnak ugyanakkora összegű lakáscélú támogatást, mint amennyi a munkabére? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné adószakértő válaszolt.
Igazán bánhatjuk, hogy kihaltak a hegyi autóversenyek
2015 június 6.   origo.hu
Hörgő Zsigulik, csikorgó NSU-k és épített Easter-autók verték fel a Pécs környéki szerpentinek csendjét 1979-ben, az első mecseki hegyi versenyen. A közönség lenyűgözve bámulta a száguldást a pálya szélén, így volt ezzel kollégánk, Surányi Péter is. Sporttörténeti értékű képeiből mutatunk be egy csokorra valót.

Közélet