Surányi György

Lakáshitel-törlesztés munkáltatói támogatásánál ezekre kell ügyelni
2016 szeptember 24.   Adózóna
Munkavállalója lakáshitelének törlesztését támogatná a munkáltató. Arról érdeklődött, milyen szabályokat kell figyelembe vennie. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Az élménypedagógia szakértője
2016 szeptember 20.   teol
A fejlődés, a fejlesztés elkötelezettje Györköny új művelődésszervezője, aki elsősorban a közösségépítésre fókuszál. Surányi Zoltán az élménypedagógia szakértője Délvidékről költözött Nagydorogra lelkészfelesége oldalán.
Ezt tudnia kell, ha bérbeadná házát, mutatjuk, hogy jár jól
2016 augusztus 27.   Adózóna
Nyugdíjas magánszemély vagyok és kiadnám az üres családi házamat, csak szállásadóként felelne meg az érdeklődőnek, mi a teendőm, egyéni vállalkozóként tehetem csak meg? Milyen kötelezettségeim vannak a NAV felé? Olvasónk kérdésére Surányi Imréné okleveles közgazdász válaszolt.
Így vehet ki milliókat adómentesen a bt.-ből
2016 augusztus 6.   Adózóna
Itt vannak a lakásvásárlási cafetéria legfontosabb feltételei. Meg fog lepődni, mi számít lakószobának. Olvasónk kérdéseire Surányi Imréné okleveles közgazda válaszol.
A cégautóadó összege és esedékessége
2016 július 23.   Adózóna
Kisbusz után kell-e cégautóadót fizetni, ha igen, mennyit és milyen gyakorisággal? Olvasói kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazdász válaszolt.
Ezt mind tudnia kell, ha szállásadásra adja fejét
2016 július 16.   Adózóna
Üdülési főszezonban sokak számára aktuális olvasónk kérdése, akinek ügyfele bérelt ingatlanban szeretne üdülési, szálláshely-szolgáltatást végezni. Vajon megteheti-e, és ha igen, milyen adózási formát válasszon? Surányi Imréné okleveles közgazda minden lehetséges variációt ismerteti.
Ingázók költségtérítése: lehet nagyvonalú a munkáltató
2016 július 10.   Adózóna
A munkába járás és a hétvégi hazautazás költségeit is téríti a munkáltató. Mennyi lehet ezek mértéke, mi korlátozza a munkaadót? Olvasói kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazdász válaszolt.
Ezt kell tenni, hogy tényleg adómentes legyen a támogatás
2016 július 3.   Adózóna
Az kevés, hogy a munkáltató átvállalja munkavállalójának lakáshitel-törlesztését. Fontos dolgokról kell dönteni ahhoz, hogy ne kerüljön többe a leves, mint a hús, vagyis ne kelljen utána sok adót fizetni. Surányi Imréné adószakértő válaszol.
Matolcsyék érvelése kicsit döcög
2016 június 11.   mno.hu
Nem igaz, hogy Matolcsy György elnöksége előtt mindig veszteséges volt a jegybank, de ez nem is lényegi kérdés – nyilatkozta lapunknak Surányi György, a nemzeti pénzintézet korábbi vezetője. Közben kiderült, hogy az MNB alapítványai ötmillió forint alatti összegekkel is támogatták az elnök unokatestvérének cégeit.
Erdélyből indult és a háborús Délvidéken gyűjtött tapasztalatot
2016 június 9.   teol
Bálványosváraljáról Kolozsváron, Bácskossuthfalván és Szabadkán keresztül vezetett az útja Surányi Réti Katalinnak Nagydorogig. A református lelkész sok tapasztalttal, igazi csapatjátékosként érkezett.
A református lelkész és a nemzeti összetartozás
2016 június 6.   teol
Háromévi jegyben járás után kötetett a házasság a Nagydorogi Református Egyházközség és Surányi Réti Katalin lelkész között. Táibl József a gyülekezet gondnoka fogalmazott így szombaton, amikor hivatalosan is beiktatták hivatalába a lelkészt.
Surányi vs. MNB: miben téved az ex, és miben van igaza?
2016 május 23.   ReakcioBlog
Vendégszerzőnk, Szabó Gergely (Pénzriport) írása   Surányi György Cél és valóság című, Népszabadságban megjelent írása az elmúlt 15 év jegybanki politikáját veszi nagyító alá, és többek között kritikákat fogalmaz meg a jelenlegi jegybanki vezetéssel kapcsolatban is. Az elemzés helyenként számomra érthetetlen párhuzamokat von, illetve több olyan pontot tartalmaz, amit vitatnék; ugyanakkor más…
Surányi szerint az MNB ennyi erővel tűzoltólaktanyákat is finanszírozhatna
2016 május 20.   FigyelőNet
A volt jegybankelnök szerint az MNB-botrány a "józan ész határait is messze szétfeszíti".
Surányi: Matolcsy tűzoltó laktanyákat is finanszírozhatna
2016 május 20.   atv
A Magyar Nemzeti Bankot nem egy nyereségorientált gazdálkodó szervezetként hozták létre, ennek következtében messze túlnyúlik a feladatain, ha vagyonvédelemmel vagy befektetésekkel kezd el foglalkozni – mondta el az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Surányi György korábbi jegybankelnök, hozzátéve: ennyi erővel tűzoltó laktanyák és katonai barakkok építését is finanszírozhatná. A szakember szerint…
Surányi György: Tévedések szomorú játéka
2016 május 20.   Portfolio.hu
Surányi György a hétvégi írásában értékelte az elmúlt 15 év monetáris politikáját, amire a jegybank részéről Nagy Márton és Virág Barnabás válaszolt. Surányi György az alábbiakban a válaszcikkben...
Surányi: Szétfeszíti a józan ész határait az MNB-alapítványok ügye
2016 május 19.   atv
Az MNB költései jogi kérdés, nem morális, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Surányi György.
Az MNB válaszol: Surányi György 9 tévedése
2016 május 19.   Portfolio.hu
Surányi György, korábbi jegybankelnök esszében kritizálta a 2001 és 2016 közötti hazai monetáris politikát. Vezető jegybankárok körében az ilyen típusú írások érzékeny területnek számítanak, így...
A jegybank hitele és az élet értelme
2016 május 17.   Népszava
Bodnár Z., Bod P. Á., Bokros L., Surányi Gy. és Róna P. baloldalinak és liberálisnak mondott közgazdászok igyekeznek „oktatni” a magyar népet az „MNB-működése” c. tantárgyból.
Surányi: lassú leszakadáshoz vezet a mostani növekedés
2016 május 14.   mfor.hu
A lassú, regionális összevetésben közepes növekedés egyelőre fenntartható az uniós támogatásnak és a cserearány-javulásnak köszönhetően - vélekedett Surányi György, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke a Népszabadság szombati számában.
Surányi Matolcsyékról - a józan ész határait feszítik
2016 május 14.   Napi Online
Veszélyes játék forint leértékelődésre játszani valódi reformok helyett – írja a Népszabadságban megjelent elemzésében Surányi György a Magyar Nemzeti Bank egykori elnöke. Az alapítványi pénzszórás ... ...

Közélet