Surányi György

Adómentes munkahelyi támogatás lakásfelújításhoz
2016 november 26.   Adózóna
Olvasónk cafeteria-elemként az adómentes lakáscélú hiteltörlesztési lehetőséget választaná. Milyen feltételeknek kell megfelelnie? A kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazda válaszol.
Csak így adható adómentesen formaruha a dolgozóknak
2016 október 31.   Adózóna
Formaruha és kiegészítők viselését várja el a cég egy rendezvényen a dolgozóitól; kell-e utána adózni, mint természetbeni juttatás után, vagy adómentes is lehet? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné, okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.
1000 diák a Gólem Színház vendége
2016 október 22.   szinhaz.hu
Tantermi előadások a Gólem Színház szervezésében. Egy átlagos magyar középiskolai diák életében először (és nagyrészt utoljára) akkor találkozik a zsidó történelemmel, amikor a Holokausztról tanul – megtanulja, hogy a zsidók nem többek egy kegyetlen háború áldozatainál, egy történelmi kor lenyomatánál. Könnyen elfelejtődik, hogy egy élő, aktív közösségről van szó, melynek hagyományai és kultúrája…
Surányi György keresetemeléssel rázná fel a magyar gazdaságot
2016 október 20.   hvg.hu
A gazdasági növekedés egyik akadálya ma Magyarországon a kereslet hiánya, ezért sokat segítene, ha a keresetek évekig a hazai össztermék növekedési ütemét 2-3 százalékponttal meghaladó mértékben emelkednének – ezzel, és egy egészen új gazdaságpolitikai keret ismertetésével lepte meg hallgatóságát Surányi György.
Albérleti támogatás: így kell adózni idén és majd 2017-ben
2016 október 16.   Adózóna
A 2017-től bevezetendő munkáltatói adómentes béren kívüli juttatásra (albérlet, szállás) az idei évben milyen adózási feltételek vonatkoznak? Illetve adható-e támogatás albérletre/szálláshelyre? Ha igen, milyen adózással? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné, okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.
Ha ezt nem tudja, eleshet az adókedvezménytől
2016 október 15.   Adózóna
A munkáltatói juttatások adózását érintő 2017. évi változások legfontosabb eleme, hogy évi 100 ezer forintot meg nem haladó pénzösszeg béren kívüli juttatásnak minősül majd. De vajon milyen formában kapott cafeteria után jár a kedvezmény és milyenben nem? Olvasónk kérdésére Surányi Imréné okleveles közgazda válaszol.
Surányi György: ügyeskedik a kormány
2016 szeptember 28.   Népszava
A korábbi jegybankelnök a gazdaságpolitikát bírálta, a Matolcsy vezette jegybankot kritizálva dicsérte.
Lakáshitel-törlesztés munkáltatói támogatásánál ezekre kell ügyelni
2016 szeptember 24.   Adózóna
Munkavállalója lakáshitelének törlesztését támogatná a munkáltató. Arról érdeklődött, milyen szabályokat kell figyelembe vennie. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Az élménypedagógia szakértője
2016 szeptember 20.   teol
A fejlődés, a fejlesztés elkötelezettje Györköny új művelődésszervezője, aki elsősorban a közösségépítésre fókuszál. Surányi Zoltán az élménypedagógia szakértője Délvidékről költözött Nagydorogra lelkészfelesége oldalán.
Ezt tudnia kell, ha bérbeadná házát, mutatjuk, hogy jár jól
2016 augusztus 27.   Adózóna
Nyugdíjas magánszemély vagyok és kiadnám az üres családi házamat, csak szállásadóként felelne meg az érdeklődőnek, mi a teendőm, egyéni vállalkozóként tehetem csak meg? Milyen kötelezettségeim vannak a NAV felé? Olvasónk kérdésére Surányi Imréné okleveles közgazdász válaszolt.
Így vehet ki milliókat adómentesen a bt.-ből
2016 augusztus 6.   Adózóna
Itt vannak a lakásvásárlási cafetéria legfontosabb feltételei. Meg fog lepődni, mi számít lakószobának. Olvasónk kérdéseire Surányi Imréné okleveles közgazda válaszol.
A cégautóadó összege és esedékessége
2016 július 23.   Adózóna
Kisbusz után kell-e cégautóadót fizetni, ha igen, mennyit és milyen gyakorisággal? Olvasói kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazdász válaszolt.
Ezt mind tudnia kell, ha szállásadásra adja fejét
2016 július 16.   Adózóna
Üdülési főszezonban sokak számára aktuális olvasónk kérdése, akinek ügyfele bérelt ingatlanban szeretne üdülési, szálláshely-szolgáltatást végezni. Vajon megteheti-e, és ha igen, milyen adózási formát válasszon? Surányi Imréné okleveles közgazda minden lehetséges variációt ismerteti.
Ingázók költségtérítése: lehet nagyvonalú a munkáltató
2016 július 10.   Adózóna
A munkába járás és a hétvégi hazautazás költségeit is téríti a munkáltató. Mennyi lehet ezek mértéke, mi korlátozza a munkaadót? Olvasói kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazdász válaszolt.
Ezt kell tenni, hogy tényleg adómentes legyen a támogatás
2016 július 3.   Adózóna
Az kevés, hogy a munkáltató átvállalja munkavállalójának lakáshitel-törlesztését. Fontos dolgokról kell dönteni ahhoz, hogy ne kerüljön többe a leves, mint a hús, vagyis ne kelljen utána sok adót fizetni. Surányi Imréné adószakértő válaszol.
Matolcsyék érvelése kicsit döcög
2016 június 11.   mno.hu
Nem igaz, hogy Matolcsy György elnöksége előtt mindig veszteséges volt a jegybank, de ez nem is lényegi kérdés – nyilatkozta lapunknak Surányi György, a nemzeti pénzintézet korábbi vezetője. Közben kiderült, hogy az MNB alapítványai ötmillió forint alatti összegekkel is támogatták az elnök unokatestvérének cégeit.
Erdélyből indult és a háborús Délvidéken gyűjtött tapasztalatot
2016 június 9.   teol
Bálványosváraljáról Kolozsváron, Bácskossuthfalván és Szabadkán keresztül vezetett az útja Surányi Réti Katalinnak Nagydorogig. A református lelkész sok tapasztalttal, igazi csapatjátékosként érkezett.
A református lelkész és a nemzeti összetartozás
2016 június 6.   teol
Háromévi jegyben járás után kötetett a házasság a Nagydorogi Református Egyházközség és Surányi Réti Katalin lelkész között. Táibl József a gyülekezet gondnoka fogalmazott így szombaton, amikor hivatalosan is beiktatták hivatalába a lelkészt.
Surányi vs. MNB: miben téved az ex, és miben van igaza?
2016 május 23.   ReakcioBlog
Vendégszerzőnk, Szabó Gergely (Pénzriport) írása   Surányi György Cél és valóság című, Népszabadságban megjelent írása az elmúlt 15 év jegybanki politikáját veszi nagyító alá, és többek között kritikákat fogalmaz meg a jelenlegi jegybanki vezetéssel kapcsolatban is. Az elemzés helyenként számomra érthetetlen párhuzamokat von, illetve több olyan pontot tartalmaz, amit vitatnék; ugyanakkor más…
Surányi szerint az MNB ennyi erővel tűzoltólaktanyákat is finanszírozhatna
2016 május 20.   FigyelőNet
A volt jegybankelnök szerint az MNB-botrány a "józan ész határait is messze szétfeszíti".

Közélet