Surányi György

Surányi György: A jegybank mindenben hibázott, amiben lehetett
2015 február 24.   origo.hu
Surányi György szerint a devizahitelezés az ezredforduló után bekövetkezett gazdaságpolitikai fordulat káros hozadéka. A Budapesti Corvinus Egyetem közgazdászprofesszora úgy véli, hogy a jegybank, ahol és amiben csak lehetett, hibázott, de nem szabad elmenni a kereskedelmi bankok felelőssége mellett sem. A végtörlesztés az egyetemi tanár szerint egy óriási ajándék volt a magyar társadalom…
Ezeket mérlegelje a vállalkozói osztalékalap csökkentésénél!
2015 február 21.   Adózóna
Ingatlanbeszerzésről, arra fizetett illetékről és felújítási költségekről kérdezte olvasónk, hogy csökkenhető-e velük a vállalkozói osztalékalap. Surányi Imréné adószakértőnk válaszolt.
Bovary Emma az Emmarozban, avagy színház a divatszalonban
2015 február 19.   szinhaz.hu
Új, exkluzív színházi helyszínt avat a MASZK Egyesület Szegeden: a Dollár Papa Gyermekei társulat az Emmaroz Szalonban mutatja be Bovary Emma című monodrámáját február 27-én este, két alkalommal. Az alkotók ajánlója: Az intim hangulatú előadás Flaubert regénye mellett Emma olvasmányélményeit és vágyait ollózza össze egy olyan tudatfolyammá, amelyből egy férjezett nő lélektana rajzolódik ki. A…
Művészeti tevékenység adózása
2015 február 1.   Adózóna
Hogyan adózik a művészeti tevékenységgel foglalkozó adószámos magánszemély és miként számolhatja el a költségeit? Olvasói kérdésre Surányi Imréné adószakértőnk válaszolt.
Új célterületet adnának a magánkameráknak
2015 január 23.   orientpress
Megfontolandó, hogy a magánkamerák esetében a törvényhozók bizonyos feltételek mellett engedélyezzék a birtokhatáron túli pásztázást is, amire egyébként ezek az eszközök képesek lennének - mondta Surányi Márta, az Első Vagyonvédelmi Szövetség elnöke a Kossuth Rádióban.
Surányi György: visszatért a 13. havi nyugdíj
2015 január 23.   vg.hu
Varga az adórendszert dicséri
2015 január 22.   privatbankar
Jól lőtte be a kormány az adóterheket - vélte a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály és Surányi György szerint kedvez a gazdaságnak az alacsony olajár, ám utóbbi szerint a belső kereslet nagyon hiányzik
Varga Mihály: Működik a magyar gazdasági modell
2015 január 22.   444.hu
A nemzetgazdasági miniszter úgy érzi, jól állították be az adók szintjét. Surányi György volt jegybankelnök viszont arról beszélt: súlyos a belföldi kereslethiány, mert nagyon alacsony a fogyasztás és a magánszektor beruházása.
Surányi: akaratlanul visszakerült a tizenharmadik havi nyugdíj
2015 január 22.   vg.hu
A gazdaságpolitika hitelességi deficitje miatt sem a belföldi, külföldi befektetők, sem a hazai fogyasztók nem képesek arra, hogy saját döntéseik révén hosszú távon a beruházások és a kereslet növekedését, és így a foglalkoztatás emelését eredményezzék - mondta Surányi György a Világgazdaság évindító konferenciáján.
Többet is tehetne az MNB az államadósság csökkentéséért
2015 január 17.   mno.hu
Surányi György szerint a jegybank nagyobb szerepet vállalhatna az államadósság csökkentésének feladatából.
Surányi: Négy évvel ezelőtt kellett volna forintosítani
2015 január 16.   mno.hu
A forint indokolatlanul gyenge a magyar gazdaság teljesítményéhez képest – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában az MNB korábbi elnöke.
Csőtörés Pécsett
2015 január 15.   Police.hu
A munkálatok idejére lezárták a Surányi út csőtöréssel érintett szakaszát.
Így vállalhat alkalmi munkát munkaviszony mellett
2015 január 3.   Adózóna
Vállalhat-e alkalmi munkát az, akinek van nyolcórás munkaviszonya is egy cégnél, és milyen adófizetési szabályok vonatkoznak rá? – kérdezte olvasónk. dr. Hajdu-Dudás Mária és Surányi Erzsébet szakértőink válaszoltak.
Fájós foggal fogorvoshoz, rossz kocsival szerelőhöz megyünk
2014 december 28.   teol
Surányi-Réti Katalin szerint ha a párkapcsolat válságba kerül szégyenkezünk, pedig ehelyett inkább érdemes volna szakértő segítséget kérni.
Ingatlannal fizetne osztalékot? Erre kell figyelnie
2014 december 27.   Adózóna
Lehet-e ingatlan formájában osztalékot megszavazni, és, ha igen, milyen határozatba kell foglalni, s kell-e utána illetéket fizetni? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.
Szentírás az MNB-árfolyam, ha azt választja az egyéni vállalkozó
2014 december 21.   Adózóna
Január 1-jétől az áfás egyéni vállalkozónak is kötelező lesz az áfatörvény által előírt árfolyamot alkalmaznia mind a bevételek, mind a kiadások esetében. Mi a helyzet akkor, ha a szolgáltatás igénybevételekor, illetve a szállítói számlák kiegyenlítésekor eltérőek az árfolyamok – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.
Decemberben újra Numera a Maladypében
2014 december 5.   szinhaz.hu
Folytatódik a Maladype Színház 2014 októberétől útjára indított programsorozata, a Numera. A beszélgetésekkel a társulat játékos kísérletet tesz arra, hogy összekapcsolják a tudományok és a művészetek egymástól távol eső területeit. A Maladype meghívója: A havi rendszerességgel jelentkező Numera közönség felé is nyitott, interaktív eszmecseréi során meghívott vendégeinkkel közösen a számok…
Csak öt nagy maradhat?
2014 december 2.   vg.hu
Egyetlen mondattal tette helyre az új jegybanki vezetést az egyébként új devizahitel-mentő programot hirdető egykori MNB-elnök, Surányi György a HBLF konferenciáján. Valahogy azonban ez kimaradt a beszámolókból, ahogyan Jaksity György nem túl bizakodó mondanivalója is.
Ez elfogadhatatlan és igazságtalan!
2014 november 30.   168 óra
Ami a bankoknak sok, az adósoknak kevés lesz, ráadásul a forintosítással legfeljebb az állam jár jól, százmilliárdokat keres az ügyön – egyetlen mondatban így summázza véleményét a devizakölcsönök forintra váltásáról Surányi György. Az egykori jegybankelnök szerint a kormány tervezett adósmentő intézkedései sok évet késtek. Csapatával ugyanis Surányi már 2010 után kidolgozta a devizahitelek…
Ez elfogadhatatlan!
2014 november 26.   168 óra
Ez elfogadhatatlan és igazságtalan! – mondja a 168 Órának Surányi György egykori jegybankelnök, aki szerint Magyarországot szociális válság fenyegeti. A hetilap digitális változatát lapozhatja végig.

Közélet