Surányi György

Új célterületet adnának a magánkameráknak
2015 január 23.   orientpress
Megfontolandó, hogy a magánkamerák esetében a törvényhozók bizonyos feltételek mellett engedélyezzék a birtokhatáron túli pásztázást is, amire egyébként ezek az eszközök képesek lennének - mondta Surányi Márta, az Első Vagyonvédelmi Szövetség elnöke a Kossuth Rádióban.
Surányi György: visszatért a 13. havi nyugdíj
2015 január 23.   vg.hu
Varga az adórendszert dicséri
2015 január 22.   privatbankar
Jól lőtte be a kormány az adóterheket - vélte a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály és Surányi György szerint kedvez a gazdaságnak az alacsony olajár, ám utóbbi szerint a belső kereslet nagyon hiányzik
Varga Mihály: Működik a magyar gazdasági modell
2015 január 22.   444.hu
A nemzetgazdasági miniszter úgy érzi, jól állították be az adók szintjét. Surányi György volt jegybankelnök viszont arról beszélt: súlyos a belföldi kereslethiány, mert nagyon alacsony a fogyasztás és a magánszektor beruházása.
Surányi: akaratlanul visszakerült a tizenharmadik havi nyugdíj
2015 január 22.   vg.hu
A gazdaságpolitika hitelességi deficitje miatt sem a belföldi, külföldi befektetők, sem a hazai fogyasztók nem képesek arra, hogy saját döntéseik révén hosszú távon a beruházások és a kereslet növekedését, és így a foglalkoztatás emelését eredményezzék - mondta Surányi György a Világgazdaság évindító konferenciáján.
Többet is tehetne az MNB az államadósság csökkentéséért
2015 január 17.   mno.hu
Surányi György szerint a jegybank nagyobb szerepet vállalhatna az államadósság csökkentésének feladatából.
Surányi: Négy évvel ezelőtt kellett volna forintosítani
2015 január 16.   mno.hu
A forint indokolatlanul gyenge a magyar gazdaság teljesítményéhez képest – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában az MNB korábbi elnöke.
Csőtörés Pécsett
2015 január 15.   Police.hu
A munkálatok idejére lezárták a Surányi út csőtöréssel érintett szakaszát.
Így vállalhat alkalmi munkát munkaviszony mellett
2015 január 3.   Adózóna
Vállalhat-e alkalmi munkát az, akinek van nyolcórás munkaviszonya is egy cégnél, és milyen adófizetési szabályok vonatkoznak rá? – kérdezte olvasónk. dr. Hajdu-Dudás Mária és Surányi Erzsébet szakértőink válaszoltak.
Fájós foggal fogorvoshoz, rossz kocsival szerelőhöz megyünk
2014 december 28.   teol
Surányi-Réti Katalin szerint ha a párkapcsolat válságba kerül szégyenkezünk, pedig ehelyett inkább érdemes volna szakértő segítséget kérni.
Ingatlannal fizetne osztalékot? Erre kell figyelnie
2014 december 27.   Adózóna
Lehet-e ingatlan formájában osztalékot megszavazni, és, ha igen, milyen határozatba kell foglalni, s kell-e utána illetéket fizetni? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.
Szentírás az MNB-árfolyam, ha azt választja az egyéni vállalkozó
2014 december 21.   Adózóna
Január 1-jétől az áfás egyéni vállalkozónak is kötelező lesz az áfatörvény által előírt árfolyamot alkalmaznia mind a bevételek, mind a kiadások esetében. Mi a helyzet akkor, ha a szolgáltatás igénybevételekor, illetve a szállítói számlák kiegyenlítésekor eltérőek az árfolyamok – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.
Decemberben újra Numera a Maladypében
2014 december 5.   szinhaz.hu
Folytatódik a Maladype Színház 2014 októberétől útjára indított programsorozata, a Numera. A beszélgetésekkel a társulat játékos kísérletet tesz arra, hogy összekapcsolják a tudományok és a művészetek egymástól távol eső területeit. A Maladype meghívója: A havi rendszerességgel jelentkező Numera közönség felé is nyitott, interaktív eszmecseréi során meghívott vendégeinkkel közösen a számok…
Csak öt nagy maradhat?
2014 december 2.   vg.hu
Egyetlen mondattal tette helyre az új jegybanki vezetést az egyébként új devizahitel-mentő programot hirdető egykori MNB-elnök, Surányi György a HBLF konferenciáján. Valahogy azonban ez kimaradt a beszámolókból, ahogyan Jaksity György nem túl bizakodó mondanivalója is.
Ez elfogadhatatlan és igazságtalan!
2014 november 30.   168 óra
Ami a bankoknak sok, az adósoknak kevés lesz, ráadásul a forintosítással legfeljebb az állam jár jól, százmilliárdokat keres az ügyön – egyetlen mondatban így summázza véleményét a devizakölcsönök forintra váltásáról Surányi György. Az egykori jegybankelnök szerint a kormány tervezett adósmentő intézkedései sok évet késtek. Csapatával ugyanis Surányi már 2010 után kidolgozta a devizahitelek…
Ez elfogadhatatlan!
2014 november 26.   168 óra
Ez elfogadhatatlan és igazságtalan! – mondja a 168 Órának Surányi György egykori jegybankelnök, aki szerint Magyarországot szociális válság fenyegeti. A hetilap digitális változatát lapozhatja végig.
Csak öt nagy maradhat?
2014 november 24.   vg.hu
Egyetlen mondattal tette helyre az új jegybanki vezetést az egyébként új devizahitel-mentő programot hirdető egykori MNB-elnök, Surányi György a HBLF konferenciáján. Valahogy azonban ez kimaradt a beszámolókból, ahogyan Jaksity György nem túl bizakodó mondanivalója is.
Munkáltatói lakáshitel-támogatás: nagyon sok a kérdőjel
2014 november 23.   Adózóna
Még mindig özönlenek a kérdések a munkáltatói lakáshitel-támogatással kapcsolatban az Adózóna.hu szakértőihez. Egy olvasónk egyszerre öt kérdésben kért segítséget, Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.
Surányi: Hiba volt a devizahitelezés
2014 november 21.   origo.hu
Függésben - Czukor Balázs rendezése a Kolibri Színházban
2014 november 20.   szinhaz.hu
Koprodukciót mutat be a Kolibri Színház és a Külön Vélemény Társulat. Szücs Zoltán Függésben című műve alapján készül ifjúsági előadás Czukor Balázs rendezésében. Az előbemutatóra november 16-án, 19 órakor került sor a Jurányi Inkubátorházban, a premiert a Kolibri Pincében tartják november 21-én, 19 órakor. A Kolibri Színház ajánlója: A Függésben egy 12 lépéses programon alapuló, felépülő…

Közélet