Surányi György

Nyerő támogatás
2017 május 8.   Police.hu
Fődíjat érő szakmai támogatást nyújtott a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a helyi Surányi Endre Szakképző Iskola és Kollégium tanulóinak.
A Jobbik felszámolta pócsmegyeri szervezetét
2017 május 6.   Magyar Idők
Ismert bolsevista módszer szerint a Jobbik vezetése statáriálisan kivégez minden olyan tagot és szervezetet, aki és amely ragaszkodik az eredeti irányelvekhez – közölte a párt pócsmegyer-surányi szervezetének vezetője. Barsi Éva közösségi oldalán nyílt levélben számolt be arról, hogy az elnökséggel több éve tartó ellentétes szemléletük miatt koncep
Surányi György: A devizahitelezés csapdái
2017 április 28.   Portfolio
A munkaerő-piac 1989-93 közötti drámai átalakulása (nagyjából egy millió munkahely megszűnése) mellett a deviza hitelek és azok következményei testesítik meg a rendszerváltozás utáni évtizedek legsúlyosabb társadalmi-, szociális-...
Adómentes lakáscélú munkáltatói támogatás: ezekre kell ügyelni
2017 április 14.   Adózóna
Fontos-e az adómentes lakáscélú vissza nem térítendő munkáltatói támogatásnál a támogatott ingatlanban szerzett tulajdoni hányada, a házasság, a beköltözők száma? Olvasói kérdésekre Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Kisokos a lakásbérbeadás költség-elszámolásáról, adójáról és ehójáról
2017 március 25.   Adózóna
Közös tulajdonú lakás bérbeadásáról, költségelszámolásáról, adójáról és egészségügyi hozzájárulásáról kérdezett olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Áder mostantól igazi államférfi lehet
2017 március 14.   ATV
Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendégeiként Lengyel László és Surányi György közös nevezőre jutottak abban, hogy mentális problémák húzódhatnak meg a kudarcok elleplezésére használt folyamatos „Sorosozás” mögött, amely üldözési mániából csinál politikát, és érvényes magyarázatok, a valóságos összefüggések helyett összeesküvésekkel magyarázza meg a sorozatos kudarcokat.
Munkába járás közösen – így jár a költségtérítés
2017 március 9.   Adózóna
Köteles-e megfizetni a munkáltató Kovács B. dolgozó részére a 9 forint/km költségtérítést, vagy csak adhatja azt, ha a cég dolgozói személyautóval járnak munkába és Kovács B.-t Kovács A. fuvarozza a saját gépjárművével ugyanazon településről? – kérdezte egyik olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Így adható mobilitási célú lakhatási támogatás külföldinek
2017 március 4.   Adózóna
Megkaphatják-e a mobilitási célú lakhatási támogatást külföldi munkavállalók is, ha az egyéb feltételek teljesülnek? – kérdezte egyik olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Albérlettámogatás külföldi munkavállalónak
2017 február 19.   Adózóna
Külföldi munkavállalók is kaphatnak mobilitási célú lakhatási támogatást, ha az egyéb feltételek teljesülnek? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné, okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.
Egymilliárd forintból fejlesztik a pécsi Mecsekoldal úthálózatát
2017 február 11.   ma.hu
A beruházás keretében új útburkolatot kap az északi városrész legfontosabb közlekedési tengelyét jelentő Angster József utca, a Surányi Miklós és a Magaslati út mintegy négy kilométer hosszúságú szakasza.
Február 13.
2017 február 10.   Klubrádió
Február 13. Pécsi-Pollner Kata szerkesztésében több könyv is megjelent a holokausztról női szemszögből. A műveknek most lesz a berlini bemutatójuk. Ennek kapcsán két szerzővel, Fenákel Judittal és Surányi Verával, valamint a szerkesztővel, Pécsi Katával beszélgetünk hétfőn 2-3 között.
Így vásárolhatják meg a dolgozók olcsóbban a munkáltató termékeit
2017 január 21.   Adózóna
Ha egy munkáltató által forgalmazott termékekből a dolgozók kedvezményesen vásárolhatnak, akkor milyen adót kell fizetnie a munkáltatónak? A kedvezmény mértéke eltérhet-e, vagy egységesnek kell lennie? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné, okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.
Nyugdíj-előtakarékosság: céges befizetés önkéntes kasszába
2017 január 15.   Adózóna
2017-től van-e lehetőség arra, hogy a nyugdíj előtt álló ügyvezetőnek – aki tagi jogviszonyára tekintettel végzi az ügyvezetést a kft.-ben, ezért jövedelmet nem vesz ki – a cég befizessen az önkéntes nyugdíjpénztárba az előző évi munkája elismeréseként egy nagyobb összeget 43,66 százalék járulék megfizetése mellett úgy, hogy a többi dolgozó nem kap ilyen juttatást? – kérdezte olvasónk. Surányi…
Botka, Majtényi vagy Jaksity? Milyen balliberális összefogás legyen 2018-ban?
2017 január 9.   ATV
Kuncze Gábor szerint a balliberális oldalon egy kormányfő-jelöltnek kellene lennie: a volt SZDSZ elnök az atv.hu-nak azt nyilatkozta, hogy az ő favoritja Jaksity György üzletember vagy Surányi György lenne, Majtényi Lászlóval is kiegyezne. Lendvai Ildikó volt MSZP elnök-frakcióvezető a Botka-Majtényi páros mellett érvel lapunknak, de egyetért Kunczéval: egyetlen választási párt kell ezen az…
Bokros kontra Surányi – egy vita és ami mögötte van
2017 január 8.   HVG
Horn Gyula pénzügyminisztere, Bokros Lajos nekirontott egykori bajtársának, a jegybank 1995 és 2001 közötti elnökének az Élet és Irodalom hasábjain, mert a HVG-nek adott nyilatkozatában, november 10-én ő is erőteljes béremelések mellett érvelt – még a kormányzat hasonló céljainak beharangozása előtt. A személyét ért támadásra Surányi György a héten válaszolt, a HVG pedig azzal segíti az olvasók…
Költségtérítés autóhasználatért: lehet-e a nagyszülő kocsija után?
2017 január 8.   Adózóna
Kiküldetési rendelvény alapján költségtérítést ad a munkáltató a dolgozójának. A NAV-norma alapján történik a kifizetés. Ha a személygépkocsi tulajdonosa a kiküldetési költségtérítést felvevő, viszont a forgalmiba a nagypapa van bejegyezve üzembentartónak, és a nagypapa nevére szól a kgfb is, a tulajdonos unokájának kifizethető-e a költségtérítés? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné, okleveles…
Ó, azok a szép napok
2016 december 23.   Autó-Motor
Surányi Endre írása a múltbéli közlekedésről először az Autó-Motor 1979/22-es számában jelent meg.
Adómentes munkahelyi támogatás lakásfelújításhoz
2016 november 26.   Adózóna
Olvasónk cafeteria-elemként az adómentes lakáscélú hiteltörlesztési lehetőséget választaná. Milyen feltételeknek kell megfelelnie? A kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazda válaszol.
Csak így adható adómentesen formaruha a dolgozóknak
2016 október 31.   Adózóna
Formaruha és kiegészítők viselését várja el a cég egy rendezvényen a dolgozóitól; kell-e utána adózni, mint természetbeni juttatás után, vagy adómentes is lehet? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné, okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.
1000 diák a Gólem Színház vendége
2016 október 22.   szinhaz.hu
Tantermi előadások a Gólem Színház szervezésében. Egy átlagos magyar középiskolai diák életében először (és nagyrészt utoljára) akkor találkozik a zsidó történelemmel, amikor a Holokausztról tanul – megtanulja, hogy a zsidók nem többek egy kegyetlen háború áldozatainál, egy történelmi kor lenyomatánál. Könnyen elfelejtődik, hogy egy élő, aktív közösségről van szó, melynek hagyományai és kultúrája…

Közélet