Surányi György

Surányi alatt csökkent a tartalék
2016 május 2.   NetHírlap
Forrás: Magyar Hírlap
Ezért drága a munkahelyi ingyen kávé
2016 március 15.   Adózóna
Adóköteles-e a munkahelyen kihelyezett bérelt kávégép? Olvasónk kérdésére Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Surányi: Matolcsyék kötelessége lett volna a devizahitelesek segítése
2016 március 7.   168 óra
Surányi György szerint nem lehet vita tárgya, hogy az MNB és alapítványai pénze közpénz, arra pedig nem tud példát, hogy bárhol a világon a jegybank a GDP egy százalékát költené olyan célokra, mint az utóbbi időben az MNB tette.
Surányi: Matolcsyék kifosztották a devizahiteleseket
2016 március 7.   hvg.hu
A volt jegybankelnök az ATV-ben arról beszélt, hogy a kormányzatnak erkölcsi kötelessége lett volna saját árfolyamgyengítő politikája hatását nem a devizaadósokra hárítani. Ehhez képest tavaly majdnem 100 milliárd forintot keresett az MNB a devizahitelek forintra váltásán.
Így adhat lakástámogatást cég a tulajdonosának
2016 március 6.   Adózóna
Egyszemélyes kft. a tulajdonosának, aki egyúttal munkavállaló is, szeretne adómentes munkáltatói lakástámogatást adni. Megteheti-e? Olvasói kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Surányi: méltatlan és szomorú, ami az MNB körül történik
2016 március 5.   atv
Surányi György szerint nem lehet vita tárgya, hogy az MNB és alapítványai pénze közpénz, arra pedig nem tud példát, hogy bárhol a világon a jegybank a GDP egy százalékát költené olyan célokra, mint az utóbbi időben az MNB tette. A volt jegybankelnök erről az ATV Szabad szemmel című műsorában beszélt, ahol elhangzott az is: akár erkölcsi kötelességének is érezhette volna a jegybank, hogy a…
Így jár a legjobban, ha kiadja lakását
2016 február 14.   Adózóna
Olvasónknak szerencséje van, módjában áll huzamosabb ideig külföldön élni, állampolgársága továbbra is magyar, és nem is szeretné feladni itthoni lakását. Hogy ne álljon üresen, kiadná, mondjuk hétvégékre, 3-4 napra. Kell neki adószámot váltania? Ha igen, hogyan kell adóznia? Surányi Imréné adószakértőnk válaszol.
Ha egy Citroën beszélni tudna...
2016 február 12.   Autó-Motor
Surányi Endre saját autójáról szóló írása az Autó-Motor 1971/22-es számában jelent meg először.
Komplex beavató színházi programot indít a Duda Éva Társulat
2016 január 27.   szinhaz.hu
Egy ún. Beavató Színházi Bérlet keretében a diákok három különböző műfajú előadást nézhetnek meg, egy színház, egy tánc és egy „kísérleti” alkotást, melyeket drámapedagógiai foglalkozások kísérnek. A társulat szakmai partnere a Szabad Kurzus Alapítvány. A Duda Éva Társulat felhívása: A programról: Az idei programban a Nézőművészeti Kft személyes és sokkoló Gyáva című előadása lesz látható, a…
Kiküldetés belföldre: mi jár, mi adható, mi jön még rá?
2016 január 16.   Adózóna
Egyéni vállalkozó alkalmazottaival együtt gyakran dolgozik belföldi kiküldetésben. Kaphatnak-e napidíjat, kötelező-e adni, mennyi lesz a közteher? Olvasói kérdésre Surányi Imréné adószakértő válaszolt.
Torta lett a nemzeti dohányboltból
2016 január 15.   BORS Online
A fantázia legvadabb elképzelései sem jelentenek kihívást a mindössze húszéves cukrásznak, Surányi Lászlónak, aki a tortasütést már-már művészi szintre emelte.
Külföldi kiküldetés: mikor adómentes az utasbiztosítás?
2016 január 10.   Adózóna
Milyen adófizetési kötelezettség terheli a külföldi kiküldetésben lévő munkavállaló részére kötött utasbiztosítást – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.
Szomszédok - Darab a migráció és integráció kérdéseiről a Trafóban
2016 január 2.   szinhaz.hu
Január 11-én, a Trafóban látható először Schermann Márta Szomszédok című rendezése. A "családi bohózat" önironikusan beszél a migráció és integráció kérdéséről. „Akinek már volt szerencséje Schermann Márta rendezéseihez, talán nem lepődik meg rajta, hogy a színház határait feszegető, kísérletező előadásra számíthatunk.” (Felhőfi-Kiss László) Átlagos magyar családok szalonrasszizmusáról mutat…
Ezt is tudnia kell, ha éves bérletet ad dolgozójának
2016 január 1.   Adózóna
Kombinált helyi bérletet is lehet kedvezményesen adni a dolgozóknak, s mi a teendő, ha év közben kilép a munkavállaló? kérdezte olvasónk. Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.
Külföldi napidíj: lesz-e tényleg 60 euró? Eloszlatjuk a félreértést
2015 december 27.   Adózóna
Megteheti-e a munkáltató, hogy -e az idei 40 euró helyett 60 euró napidíjat adniuk a munkáltatóknak jövőre külföldi kiküldetés esetén a munkavállalóiknak? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné szakértőnk válaszában eloszlat egy általánosan tapasztalt félreértést.
Ha alapítvány ajándékot, jutalmat ad, ennyi adót kell fizetnie
2015 december 25.   Adózóna
Zeneiskolát támogató alapítvány az iskola pedagógusainak és tanítványainak ajándékot szeretne adni. Ez üzleti ajándék vagy reprezentáció? Milyen adókat kell utána fizetni? Olvasói kérdésre Surányi Imréné adószakértő válaszolt.
Ez lehet az "új svájci frank": kamatcsapdában a volt devizahitelesek?
2015 december 17.   Portfolio.hu
Surányi György a mai Figyelőben úgy véli, csapdába sétálhatnak a volt devizahitelesek, ha kamatemelési ciklusba kerül a gazdaság. Alábbi számításaink megmutatják, ténylegesen mekkora...
Surányi: csapdába sétálhatnak a volt devizahitelesek
2015 december 17.   FigyelőNet
Az árfolyamkockázat után a kamatkockázat fenyegeti a magyar pénzügyi rendszert.
Új csapdába sétálhatnak a volt devizahitelesek?
2015 december 17.   Napi Online
A devizahitelek átváltásán keletkezett 300 milliárdos jegybanki nyereséggel, illetve az egyéb rejtett tartalékokkal nagyívű reformokat lehetne végrehajtani - nyilatkozta a Figyelőnek Surányi György egykori ... ...
Adómentes lakástámogatás: hányszor 5 millió?
2015 november 28.   Adózóna
Személyenként értendő-e a munkáltató által adható 5 millió forintos adómentes lakáscélú támogatási határ? Mit jelent a hitelintézeten keresztül történő folyósítás? Kaphat-e adómentes támogatást az, aki már más lakásban tulajdonos? Ezekre a kérdésekre válaszolt Surányi Imréné adószakértő.

Közélet