Surányi György

Eladná örökölt ingatlanát? Ennyi lesz a fizetendő adó
2015 április 25.   Adózóna
Örökölt ingatlanát értékesítené olvasónk, aki azt tudakolta, mi lesz a személyi jövedelemadó alapja. Surányi Imréné adószakértőnk válaszolt.
Kaphat-e cafetéria-juttatást az ügyvezető? Itt a válasz
2015 április 11.   Adózóna
Az ügyvezetést megbízási szerződéssel ellátó személy, illetve társaság személyesen közreműködő tagja részére adható-e cafetéria juttatás, például étkezési jegy, ha igen, mik ennek a szabályai? Olvasói kérdésre Surányi Imréné adószakértőnk válaszolt.
Egy autócsere tanulságai
2015 április 10.   Autó-Motor
Surányi Endre franciaországi kalandjáról és annak tanulságairól szóló írás először az Autó-Motor 1980/13-as számában jelent meg.
Üzletrész értékesítése piaci ár felett: a kft. és eladó terhei
2015 április 5.   Adózóna
Ha piaci ár felett sikerül eladni az üzletrészt, milyen terheket visel az eladó, és milyen kötelezettségei vannak a kft.-nek? Olvasói kérdésre Surányi Imréné adószakértőnk válaszolt.
Rendhagyó romkocsma-premierre készül - Villáminterjú Pogány Judittal
2015 március 31.   szinhaz.hu
Április 8-án az AnKert romkocsma ad otthont a Szomszédok című előadás bemutatójának, amely a film, a színház és a rádió műfaji elemeit ötvözi. A darab egy átlagos magyar család vacsoráján keresztül nyújt betekintést a kis magyar valóságba, aminek immár számos más náció is részese. A főszereplő Pogány Judittal olvashatnak villáminterjút. Rövid ajánló a darab elé: Mi magyarok – miközben…
Rendhagyó romkocsma-premierre készül - Villáminterjú Pogány Judit
2015 március 31.   szinhaz.hu
Április 8-án az AnKert romkocsma ad otthont a Szomszédok című előadás bemutatójának, amely a film, a színház és a rádió műfaji elemeit ötvözi. A darab egy átlagos magyar család vacsoráján keresztül nyújt betekintést a kis magyar valóságba, aminek immár számos más náció is részese. A főszereplő Pogány Judittal olvashatnak villáminterjút. Rövid ajánló a darab elé: Mi magyarok – miközben…
Surányi: történelmi lehet az alapjövedelem hatása
2015 március 28.   hvg.hu
Konferencián mutatta be alapjövedelem-koncepcióját a Párbeszéd Magyarországért, ahol kiderült, hogy ez egyelőre csak vitairat. A szakpolitikai vita mellett előkerült a slágertéma is: hogyan mászhat ki a baloldal a gödörből? Bár kritikákat is megfogalmazott, de Surányi György volt jegybankelnök szerint az alapjövedelem célkitűzése helyes. A PM szerint, ha a baloldal nem tesz új ajánlatot, akkor jön…
Bokros: ma sem csinálnám másképp
2015 március 13.   atv
Húsz éves a Bokros-csomag, amely stabilizálta az ország pénzügyi és gazdasági helyzetét. A megszorító intézkedések miatt nagyot esett a kormány, és Bokros Lajos népszerűsége. Surányi György, az MNB volt elnöke az évforduló alkalmából rendezett konferencián azt mondta, a csomag segítségével úgy sikerült a stabilizáció, hogy az nem járt recesszióval. Bokros Lajos pedig úgy fogalmazott, ma sem…
Surányi: Fontos a fiskális és a monetáris politika összhangja
2015 március 12.   hirado.hu
A költségvetési és a pénzpolitika szigorú összhangja a Bokros-csomag eredményességének egyik kulcseleme volt.
Surányi György: Emiatt lett vonzó a devizahitel
2015 március 12.   origo.hu
A költségvetési és a pénzpolitika szigorú összhangja a Bokros-csomag eredményességének egyik kulcseleme volt, erről Surányi György volt jegybankelnök beszélt a Bokros-csomag bevezetésének 20. évfordulója alkalmából rendezett konferencián.
Felköszöntötték a 20 évessé cseperedett Bokros-csomagot
2015 március 12.   hvg.hu
A költségvetési és a pénzpolitika szigorú összhangja a Bokros-csomag eredményességének egyik kulcseleme volt – mondta Surányi György volt jegybankelnök a Bokros-csomag bevezetésének 20. évfordulója alkalmából rendezett konferencián.
Surányi György: A jegybank mindenben hibázott, amiben lehetett
2015 február 24.   origo.hu
Surányi György szerint a devizahitelezés az ezredforduló után bekövetkezett gazdaságpolitikai fordulat káros hozadéka. A Budapesti Corvinus Egyetem közgazdászprofesszora úgy véli, hogy a jegybank, ahol és amiben csak lehetett, hibázott, de nem szabad elmenni a kereskedelmi bankok felelőssége mellett sem. A végtörlesztés az egyetemi tanár szerint egy óriási ajándék volt a magyar társadalom…
Ezeket mérlegelje a vállalkozói osztalékalap csökkentésénél!
2015 február 21.   Adózóna
Ingatlanbeszerzésről, arra fizetett illetékről és felújítási költségekről kérdezte olvasónk, hogy csökkenhető-e velük a vállalkozói osztalékalap. Surányi Imréné adószakértőnk válaszolt.
Bovary Emma az Emmarozban, avagy színház a divatszalonban
2015 február 19.   szinhaz.hu
Új, exkluzív színházi helyszínt avat a MASZK Egyesület Szegeden: a Dollár Papa Gyermekei társulat az Emmaroz Szalonban mutatja be Bovary Emma című monodrámáját február 27-én este, két alkalommal. Az alkotók ajánlója: Az intim hangulatú előadás Flaubert regénye mellett Emma olvasmányélményeit és vágyait ollózza össze egy olyan tudatfolyammá, amelyből egy férjezett nő lélektana rajzolódik ki. A…
Művészeti tevékenység adózása
2015 február 1.   Adózóna
Hogyan adózik a művészeti tevékenységgel foglalkozó adószámos magánszemély és miként számolhatja el a költségeit? Olvasói kérdésre Surányi Imréné adószakértőnk válaszolt.
Új célterületet adnának a magánkameráknak
2015 január 23.   orientpress
Megfontolandó, hogy a magánkamerák esetében a törvényhozók bizonyos feltételek mellett engedélyezzék a birtokhatáron túli pásztázást is, amire egyébként ezek az eszközök képesek lennének - mondta Surányi Márta, az Első Vagyonvédelmi Szövetség elnöke a Kossuth Rádióban.
Surányi György: visszatért a 13. havi nyugdíj
2015 január 23.   vg.hu
Varga az adórendszert dicséri
2015 január 22.   privatbankar
Jól lőtte be a kormány az adóterheket - vélte a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály és Surányi György szerint kedvez a gazdaságnak az alacsony olajár, ám utóbbi szerint a belső kereslet nagyon hiányzik
Varga Mihály: Működik a magyar gazdasági modell
2015 január 22.   444.hu
A nemzetgazdasági miniszter úgy érzi, jól állították be az adók szintjét. Surányi György volt jegybankelnök viszont arról beszélt: súlyos a belföldi kereslethiány, mert nagyon alacsony a fogyasztás és a magánszektor beruházása.
Surányi: akaratlanul visszakerült a tizenharmadik havi nyugdíj
2015 január 22.   vg.hu
A gazdaságpolitika hitelességi deficitje miatt sem a belföldi, külföldi befektetők, sem a hazai fogyasztók nem képesek arra, hogy saját döntéseik révén hosszú távon a beruházások és a kereslet növekedését, és így a foglalkoztatás emelését eredményezzék - mondta Surányi György a Világgazdaság évindító konferenciáján.

Közélet