2022. július 1. péntek

júl. 1
0:12
„Hogy történhetett ilyen dolog? Hogy nem vettük észre?” – Megszólalt Böjte Csaba a gyermekotthonaiban történt zaklatások miatt hozott ítélet után (Blikk)
A közösségi médiában is megszólalt a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője az intézményeiben dolgozó, gyermekeket bántalmazó felügyelő ügyéről. Ezúttal a nyomozással töltött évekről és intézmény jövőjéről beszélt a testvér.
júl. 1
0:12
Komolyan szigorítja a rövidtávú lakáskiadást a VI. kerület (Napi)
Terézváros a kerületek között elsőként vezet be szigorítást a rövidtávú lakáskiadással kapcsolatban - írja a Facebookon Beleznay Zsuzsanna kereskedelemért és köztisztaságért felelős alpolgármester.
júl. 1
0:12
Leváltották az Nemzeti Nyomozó Iroda vezetőjét, indoklás nincs (168 Óra Online)
Indoklás nélkül, azonnali hatállyal váltották le Opauszki Andrást a Nemzeti Nyomozó Iroda éléről, ahová tavaly szeptemberben nevezték ki.
júl. 1
0:12
Hoppál: A V4 megsüvegelendő együttműködési forma (hirado.hu)
A visegrádi együttműködés az Európai Unió keretein belül is megsüvegelendő együttműködési forma – jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára csütörtökön Nagymaroson, a V4 magyar elnökségének kulturális záróünnepségét megelőző sajtótájékoztatón.
júl. 1
0:12
Lecsapott a brutális hőség: Ismét megdőlt a melegrekord (BorsOnline)
Az előzetes adatok alapján csütörtökön is megdőlt a melegrekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön Facebook-oldalán.
júl. 1
0:16
Ennyi háziorvos hagyta el a praxisát az elmúlt fél évben (Blikk)
Fél év alatt 25 háziorvos döntött úgy, hogy nem hosszabbítja meg szerződését, igy már 670 helyen nincs alapellátás az országban.
júl. 1
0:16
Nem oldották fel a mentőautók 50 literes üzemanyag-korlátját (Napi)
Az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) is érvényben van a Molnál múlt pénteken bevezetett üzemanyag-vásárlási korlátozás. A szervezet szerint ez nem okoz fennakadást, de egy szakértő szerint lassíthatja az ellátást - írja a 24.hu.
júl. 1
0:16
Napi cuki – manulkölykök súlyát mérték az Állatkertben (168 Óra Online)
Ismét a megmérték annak a hat manulkölyöknek a súlyát, akik március vége fele születtek az Állatkertben. A kiscicák szépen fejlődnek és nagyon aranyosak.
júl. 1
0:20
Pumped Gabo hagyományőrző jelleggel egy sor félmeztelen férfivel vásárolt a siófoki Tescóban (Blikk)
Nem semmi képet tett közzé az Instagram-oldalán Szabó Gábor, ismertebb nevén Pumped Gabo a Balaton Sound második napján.
júl. 1
0:20
Nagy Márton megkongatta a vészharangot (Napi)
Elkerülhetetlen, hogy hamarosan recesszióba jussanak a fejlett piacok, amitől Magyarország sem tudja magát függetleníteni – mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter. Az esetleges béke a szomszédban a régi világot már nem hozza vissza, de stabilizálódhat a jövőkép, szemben azzal, ahogy most hétről hétre kell élni.
júl. 1
0:20
Karácsony Gergely: mindenki egyetért abban, hogy legyen autómentes a Városliget (168 Óra Online)
A Fővárosi Önkormányzat régóta megszüntetné az autóforgalmat a Városligetben. Karácsony Gergely főpolgármester most arról írt a közösségi médiában, hogy szeretné minél hamarabb kiszorítani az autókat a város szívéből.
júl. 1
0:24
Országossá bővülhet a pécsi modell: sorra jelentkeznek a vállalkozások, hogy segítsenek a tanárokon (Blikk)
Egyre több városban csatlakoznak a Pécsről indult Közösségi Kiállás a Pedagógusokért kezdeményezéshez. Pécsett nagyjából egy hét alatt megduplázódott a résztvevők száma, és úgy tűnik, akár az egész országban elterjedhet az akció.
júl. 1
0:24
Küszöbön a sertéshús robbanásszerű drágulása (Napi)
Jelentősen drágul majd a sertéshús a magyar boltokban, de nem csak ez. Itthon sokkal magasabb az infláció, mint az Európai Unióban. Ezt a kormány és az MNB olyanokkal magyarázza mint hogy nincs kikötőnk, alacsony a tavalyi bázis és rossz a termelékenység - derül ki az RTL Híradó összeállításából.
júl. 1
0:24
A nagy hőség miatt meghosszabbították a vörös kódot (168 Óra Online)
A tartós hőség miatt péntek 20 óráig meghosszabbítja a hétfőn elrendelt vörös kódot Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.
júl. 1
0:28
Váratlan költségek terhelnek sok turistát (Napi)
Súlyos tízezrekkel fizethetnek többet a tervezettnél azok, akik utazási irodák segítségével nyaralnak idén, ugyanis a cégek nem tudják lenyelni a forint gyengülése és az üzemanyag (kerozin) drágulása miatt megugró költségeiket - derül ki az RTL Híradó összeállításából.
júl. 1
0:28
Valami szivárog a szívószálból (168 Óra Online)
Papírból készült szívószálat hívott vissza a forgalomból a Metro Kereskedelmi Kft. – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján csütörtökön közzétett felhívásban.
júl. 1
0:32
A hétvégén nincs kamionstop (Napi)
A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása a július-augusztusi rend szerint már szombaton 15 órától életbe lépett volna. A kamionstopot az országos tisztifőorvos által újabb négy nappal meghosszabbított hőségriasztás miatt, a jogszabályi lehetőséggel élve a teljes hétvégére felfüggesztik - adta hírül a Technológiai és Ipari Minisztérium (
júl. 1
0:32
Budapest gurított 14 köbméter vizet a szomjazó solymáriaknak (168 Óra Online)
Egy-egy hét köbméteres lajtos kocsit küldtek Budapestről Solymárra és Szentendrére az ott kialakult vízhiány miatt.
júl. 1
0:36
Budapest segíti ki a bajban lévő Pest megyei városokat (Napi)
A kánikulában kialakult vízhiány miatt a helyi szolgáltató a Fővárosi Vízművek segítséget kérte, ezért Solymárnak és Szentendrének is egy-egy 5 köbméteres lajtos kocsit bocsátott Budapest sofőrrel - írta Karácsony Gergely a Facebookon.
júl. 1
0:36
Szijjártó nagy bejelentést tett: ezzel megy holnap az orosz állami atomvállalathoz (168 Óra Online)
Az olvadékcsapda – amelynek szerepe, hogy egy esetleges nukleáris baleset esetén felfogja a reaktortartályból kiáramló olvadékot – megkapta a gyártási engedélyt.
júl. 1
0:40
Tankolási limit: kis előrelépés a mentőknél (168 Óra Online)
Az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) is érvényben van a Molnál múlt pénteken bevezetett üzemanyagvásárlási korlátozás – válaszolta kérdésünkre a szolgálat. Az után kerestük meg az OMSZ-t, hogy Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő azt írta a Facebook-oldalán, az 50 literes tankolási limit kevés a nagy üzemanyagtartályú és sokat fogyasztó mentőkocsik
júl. 1
0:44
Megfejtették, miért hallanak tengeralattjárót a miskolciak a föld alól (168 Óra Online)
Több hívás is érkezett az elmúlt napokban, hogy Miskolcon az Avas városrészen, tengeralattjárót vélnek hallani, van aki meg is ijedt, hogy feltör valamelyik csatornából. Szó nincs erről.
júl. 1
0:48
A Heineken arra kéri a fogyasztókat, hogy ne igyák meg a sört (168 Óra Online)
Fennáll a veszély, hogy a palackban üvegforgácsok találhatóak. A pénzt visszaadják.
júl. 1
4:48
Nagy csapás érte Esztergályos Cecíliát (ATV)
Ahogy több más település, a színésznő lakóhelye is érintett a vízhiányban: szerda estére már két napot kellett kihúzniuk víz nélkül.
júl. 1
5:18
Mi lesz a SZÉP-kártyás élelmiszervásárlás sorsa? (ATV)
Már csak egy napja maradt azoknak, akik élelmiszert vásárolnának SZÉP-kártyával: ha a kormány nem hosszabbítja meg a rendeletet, július elseje után megszűnik ez a lehetőség. Híradónk megkérdezte a Pénzügyminisztériumot, hogy tervezik-e a határidő meghosszabbítását, de nem válaszoltak megkeresésünkre.
júl. 1
5:36
A mentőknél máris látszik a kánikula hatása – Győrfi Pál üzent (Infostart)
Az Országos Mentőszolgálat szóvivője néhány tipikus nyári balesettípust is megemlített.
júl. 1
5:54
Semmelweis-nap - Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak (hirado.hu)
A háziorvosi rendelők betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.
júl. 1
6:00
Tovább korszerűsítették a szolnoki Hetényi kórház járóbeteg-szakellátását (hirado.hu)
A fejlesztéseknek köszönhetően nő a befejezett ellátások száma és csökkennek a területi egyenlőtlenségek.
júl. 1
6:02
Az ügyfélélmény az egyik legfontosabb versenyelőny egy felmérés szerint (hirado.hu)
Ügyfélélményre költeni a közlemény szerint jó befektetés.
júl. 1
6:06
6 ezer forintos strandbelépő, 95 ezres szobaár - hazai körkép (ATV)
Az ország népszerű fürdőhelyein a belföldi vendégek leginkább 3-4 éjszakára érkeznek pihenni. Ezekért – a minőségtől függően – 50 ezer forinttól akár félmillió forintig kell fizetni. Az ár a legtöbb helyen a reggelit vagy jó esetben a félpanziós ellátást is tartalmazza, a fürdőbelépő viszont újabb költség: Hévízen például egy négy tagú család 22 ez
júl. 1
6:12
Kórházszövetség: Nagyon sok mindennek kell változnia, és van erre esély (Infostart)
Komoly problémát okoz a kórházak számára az energiaárak emelkedése, az infláció és a gyenge forint, ám a Magyar Kórházszövetség elnöke bízik abban, hogy a kormány kompenzálja a kórházak plusz költségeit.
júl. 1
6:12
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór (Pénzcentrum)
Egy korábbi felmérésből kiderült, hogy a magyar felnőttek mintegy 60 százaléka aggódik, hogy élete során rosszindulatú daganatos megbetegedéssel diagnosztizálják. A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.
júl. 1
6:18
Ezt tehetjük rekkenő hőség idején, ha nem engedi a társasház a klímát (Ripost)
Különböző praktikákat találnak ki a lakók.
júl. 1
6:24
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak (hirado.hu)
A háziorvosi rendelők bejáratánál fel kell tüntetni a legközelebbi nyitva tartó felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.
júl. 1
6:36
Ebben nem lesz köszönet: 40 fokos kánikula vár ránk (Ripost)
Ilyen idő vár ránk a hétvégén.
júl. 1
6:45
Nagy Márton: Az árstop nem jó dolog (24.hu)
Arról is beszélt a miniszter, hogy a kormány igenis fékezi az inflációt.
júl. 1
6:48
Lezárások, torlódás, dugó: ez várható pénteken az utakon (Blikk)
Péntek reggel erre kell számítani az utakon. Mutatjuk, hol és milyen akadályok nehezítik a közlekedést.
júl. 1
6:48
Durván megváltozik az életünk mától - itt vannak az új szabályok (ATV)
Elsősorban az adóemelésekről szóló szabályozások lépnek életbe július 1-jével, de több határidő is lejár.
júl. 1
6:54
Ma a fél ország zárva tart: erről van szó! (Blikk)
Zárva lesznek ma a háziorvosi, a fogorvosi és a szakorvosi rendelők, valamint a védőnői tanácsadók és a gyógyszertárak; a Semmelweis-nap, július 1-je az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap.
júl. 1
7:00
Az elszálló lakossági energiaárak miatt visszavonulót fújt még a német kormány is (Hírstart Robot podcast)
Hallgassa meg a legfrissebb híreket, tényleg csak pár perc! A közélet, gazdaság aktuális híreiről, a társadalmat érintő változásokról röviden szól a friss hírek podcastunk.
júl. 1
7:03
TOP 5 ingyen elvihető tárgy apróhirdetési oldalról (NLC)
Vannak olyan hasznos, és ingyen elvihető dolgok, amiért érdemes böngészni a hazai apróhirdetési oldalakat.
júl. 1
7:06
Saját miniszteri biztost kapott a mohácsi csata 500. évfordulója (444.hu)
Hargitai János látja el a „történelmi, kulturális, nemzet- és külpolitikai, illetve térségfejlesztési szempontból kiemelkedő jelentőségű megemlékezés megszervezésével és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések koordinálásával” kapcsolatos feladatokat.
júl. 1
7:06
Véget ér egy korszak a Balatonnál (ATV)
Lehet, hogy annyire nem is fogjuk bánni.
júl. 1
7:12
Pénteken a legtöbb gyógyszertár és sok hivatal is zárva tart (Infostart)
Július 1-je a Semmelweis-nap, emiatt leáll az egészségügy nagy része, és ekkor van a köztisztviselők napja is.
júl. 1
7:12
A magyar gazdasági miniszter drámai jóslata: hamarosan durván beüt a válság (Blikk)
Nem az inflációtól, hanem a recessziótól kell félni, ami a fejlett piacoknál elkerülhetetlen, ez pedig Magyarországot is komolyan sújtja majd Nagy Márton szerint. A gazdaságfejlesztési miniszter nem jósol pozitív jövőképet, úgy véli, az esetleges béke a szomszédban a régi világot már nem hozza vissza.
júl. 1
7:12
Túrkevén már hetek óta vízhiány van (168 Óra Online)
A budapesti agglomeráció vízhiányáról mindenki hallott már, pedig a nagykunsági településen régebb óta jelen van a probléma.
júl. 1
7:12
Most adott ki riasztást a meteorológiai szolgálat: veszélyes, ami jön (BorsOnline)
Pénteken tetőzik a hőség - írta az Mti-hez eljuttatott veszélyjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
júl. 1
7:18
Marad-e a szabad abortusz Amerikában és készüljön-e Donald Trump a börtönre? (24.hu)
Két téma az USA-ból, ami nem csak az őszi félidős választásokig, de a 2024-es elnökválasztásig is meghatározó maradhat. Első kézből podcast.
júl. 1
7:24
Így szabadul meg gyáraitól a honvédelmi miniszter (168 Óra Online)
A repülőgyártó után a vagongyártó cégét is eladta a honvédelmi miniszter – Hernádi Zsolt cégei vették meg.
júl. 1
7:30
Zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak (168 Óra Online)
Zárva lesznek ma a háziorvosi, a fogorvosi és a szakorvosi rendelők, valamint a védőnői tanácsadók és a gyógyszertárak; a Semmelweis-nap, július 1-je az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap.

Keresés