2012. május 12. szombat

máj. 12
0:39
Háromszázmilliós áfacsalással gyanúsítanak egy balatonboglári vállalkozót (ma.hu)
Háromszázmilliós áfacsalással gyanúsítanak egy balatonboglári vállalkozót; a férfi Kínából szerzett be lámpákat, az árut azonban papíron Szlovákiában vámolták el, így itthon nem kellett utána áfát fizetniük.
máj. 12
1:24
Érik az összeomlás - ismét kudarcba fulladt a görög kormányalakítás (frissített) (Napi)
A görög szocialista pártvezérnek, Evangelosz Venizelosznak sem sikerült kormányt alakítania - jelentette a Reuters. Evangelosz Venizelosznak, a görögországi válságkezelés nagyját magára vállaló szocialista ... ...
máj. 12
5:18
Varga beállt, Fellegit leküldte a pályáról Orbán (Népszava)
Fellegi Tamás, lemondott tárca nélküli miniszteri posztjáról, helyette a jövőben az első Orbán-kormány pénzügyminisztere, Varga Mihály tárgyal majd a Nemzetközi Valutaalappal (IMF). Elemzők szerint most hangsúlyos politikus került a posztra, az ellenzék viszont úgy véli, hogy addig nem lesz érdemi változás, amíg Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a helyén marad.
máj. 12
5:27
Elszállt a volt maléves dolgozók járandósága (ProfitLine)
A volt maléves dolgozók a mai napig nem kapták meg a felmondási időre járó bérüket, illetve a végkielégítést. A szakszervezetek tüntetni készülnek, ha továbbra is csak hitegetik őket - írja pénteki számában a Népszava.
máj. 12
5:54
Kemény maléves landolás (Népszava)
A volt Malévos dolgozók a mai napig nem kapták meg a felmondási időre járó bérüket, illetve a végkielégítést. A másfélezer elbocsátott dolgozó töredéke tudott eddig elhelyezkedni. A szakszervezetek készek tüntetni is, ha továbbra is csak hitegetik őket.
máj. 12
5:54
Katasztrófavédelmi hozzájárulás: adók módjára behajtandó köztartozásnak minősül (Adózóna)
Összefoglaljuk a 2012-től bevezetett katasztrófavédelmi hozzájárulással és a meghatározott összetételű és menynyiségű,veszélyes anyaggal foglalkozó üzemekre vonatkozó üzemazonosítási kötelezettséggel kapcsolatos legfontosabb rendelkezéseket.
máj. 12
5:56
Orbán újból védelmébe vette a kétes tisztaságú állami földpályázatokat (Népszava)
Villámgyors levélváltásra került sor május 10-11-én Orbán Viktor miniszterelnök és a hozzá közel álló közel álló Professzorok Batthyány Köre között. A jobb oldali értékrendet valló tudósok kifogásaikat közleményben fogalmazták meg az állami földek bérleti pályázatával kapcsolatban.
máj. 12
5:58
Régiós sereghajtók maradunk (Népszava)
Magyarországnak még épp sikerülhet jövőre átcsusszannia a deficitküszöb alatt, az Európai Bizottság friss előrejelzése szerint ugyanis 2013-ban a költségvetés GDP-arányos hiánya 2,9 százalék lehet - több, mint a kormány 2,2 százalékos várakozása, de kevesebb, mint az EU-s büntetési határ. A központi hiány idén a GDP 2,5 százaléka lehet Brüsszel szerint, ez megegyezik a kormány saját becslésével -…
máj. 12
6:00
Orruknál fogva vezeti a bankokat a kormány (Népszava)
Megdöbbentette a pénzügyi szektor szereplőit, hogy a kormány ismét a Magyar Bankszövetség megkérdezése nélkül döntött ezen a héten, ezúttal a tranzakciós illeték tervezett bevezetése kapcsán. Patai Mihály, a szervezet elnöke úgy fogalmazott a köztévé Az Este című műsorában, hogy "nyílt hülyeségek vannak az elképzelésben". Hozzáfűzte: az illeték, ha változtatás nélkül vezetik be, a tönk szélére…
máj. 12
7:06
Engedékeny az adóhatóság - sokan visszaélnek vele (ProfitLine)
Tavaly 73 ezer esetben engedte meg az adóhatóság, hogy a polgárok, vállalkozások részletekben vagy a határidő után fizessék meg adójukat, sokakon azonban ez sem segít, az érintettek 40-50 százaléka a kedvezményes feltételek mellett sem tudja leróni a közterheket - írta a Magyar Nemzet.
máj. 12
7:30
Európa három útja (Portfolio)
Európa jövőjével kapcsolatban többféle álláspont látott napvilágot neves közgazdászok részéről az elmúlt hónapokban. Úgy tűnik tehát, hogy a közgazdász szakmán belül sincs egyetértés a válság...
máj. 12
7:36
Tovább csökkentek a részvényárfolyamok a BÉT-en az elmúlt héten (Elemzésközpont)
Alacsony forgalom, érdektelenség jellemezte a Budapesti Értéktőzsde részvénypiacát a múlt héten, az árfolyamok tovább csökkentek, a BUX 2,92 százalékkal került alacsonyabbra az előző heti 2,16 százalékos gyengülés után.
máj. 12
7:38
Az Ipar Napjai - Szakkiállítások a Budapesti Vásárközpontban keddtől (Elemzésközpont)
„Az ipar napjai” közös cím alatt három ipari szakkiállítás nyílik meg május 15-én, kedden a Budapesti Vásárközpontban - közölte a Hungexpo.
máj. 12
7:40
Növelte árbevételét az ajkai Validus Trans Kft. (Elemzésközpont)
Az ajkai Validus Trans Kft. közel húsz százalékkal növelte árbevételét tavaly; a nemzetközi szállítmányozással és fuvarozással foglalkozó cég 2011-ben 678 millió forint nettó árbevétel mellett csaknem 91 millió forintos adózás előtti eredményt ért el - közölte a vállalat ügyvezetője az MTI-vel.
máj. 12
7:42
A minőségi magyar pálinka méltón képviseli Magyarországot (Elemzésközpont)
A pálinka az első helyet szerezheti meg a hungarikumok között, hiszen olyan érték, amely méltán képviseli Magyarországot a világban - fogalmazott Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a jubileumi, 10. Országos Pálinka Fórumon a tárca közleménye szerint.
máj. 12
7:44
Adóváltozások - Benyújtotta a kormány a távközlési adóról szóló törvényjavaslatot (Elemzésközpont)
A kormány pénteken késő délután benyújtotta a távközlési adóról szóló törvényjavaslatot. A parlament honlapján olvasható dokumentumban az áll: a 2012 július 1-jétől hatályos törvény szerint az indított hívások havonta 10 perc adómentességet élveznek.
máj. 12
7:46
Adóváltozások - Benyújtotta a kormány a biztosítási adóról szóló törvényjavaslatot (Elemzésközpont)
A kormány pénteken késő délután nyújtotta be az Országgyűlésnek a biztosítási adóról szóló törvényjavaslatot.
máj. 12
7:48
A dízelesek örülhetnek majd jobban (Portfolio)
A héten tovább csökkent az üzemanyagok dollárban mért jegyzésára, azonban ezt a kedvező hatást a forint árfolyamának gyengülése csaknem egészében erodálta. A benzin esetében emiatt várhatóan szinten...
máj. 12
7:48
Londoni elemzők: kiszámíthatatlan a görög helyzet, nő az eurótávozás kockázata (Elemzésközpont)
Teljesen kiszámíthatatlanná vált a görögországi helyzet, jelentős az esélye az újabb parlamenti választások kiírásának, és ha ezután olyan kormány alakul, amely elveti a külső segélyprogram feltételeit, az Görögország euróövezeti tagságának megszűnéséhez vezethet - vélekedtek pénteken londoni pénzügyi elemzők.
máj. 12
7:50
Adóváltozások - Benyújtotta a kormány a tranzakciós illetékről szóló törvényjavaslatot (Elemzésközpont)
A kormány pénteken késő délután nyújtotta be az Országgyűlésnek a tranzakciós illetékről szóló törvényjavaslatot; az illeték mértéke 1 ezrelék lesz.
máj. 12
7:51
London szerint homályos és kiszámíthatatlan a görög helyzet (Privátbankár)
Londoni pénzügyi elemzők véleménye szerint teljesen kiszámíthatatlanná vált a görögországi helyzet, jelentős az esélye az újabb parlamenti választások kiírásának, és ha ezután olyan kormány alakul, amely elveti a külső segélyprogram feltételeit, az Görögország euróövezeti tagságának megszűnéséhez vezethet.
máj. 12
7:52
Adóváltozások - Benyújtotta a kormány az új adótörvényeket (Elemzésközpont)
A kormány pénteken késő délután nyújtotta be az Országgyűlésnek az új adótörvényeket: a tranzakciós illetékről, a távközlési adóról és a biztosítási adóról szóló törvényjavaslatot, valamint az adózást érintő egyes törvények módosításáról szóló javaslatot.
máj. 12
7:54
NGM: jó esély van arra, hogy az ECOFIN visszavonja az országnak szánt kohéziós pénzek felfüggesztését (Elemzésközpont)
Jó esély mutatkozik arra, hogy az uniós gazdasági és pénzügyminiszterek már az ECOFIN (az uniós pénzügy- és gazdasági miniszterek tanácsa) ez év június 22-i ülésén visszavonják a Magyarországot a Kohéziós Alapból megillető kötelezettségvállalások részleges felfüggesztésére vonatkozó korábbi döntésüket, annak 2013. január 1-jei feltételes hatályba lépését jóval megelőzően - közölte a…
máj. 12
7:56
A BET napi jelentése (Elemzésközpont)
A BET napi jelentése:
máj. 12
8:00
A dízelesek örülhetnek majd jobban (eBroker)
A héten tovább csökkent az üzemanyagok dollárban mért jegyzésára, azonban ezt a kedvező hatást a forint árfolyamának gyengülése csaknem egészében erodálta. A benzin esetében emiatt várhatóan szinten marad majd az ár a hazai kutakon, a gázolaj ára azonban pár forinttal lejjebb kerülhet szerdától. Az utóbbi hetek várakozásoknál gyengébb makroadatai az olaj keresleti kilátásainak gyengüléséhez…
máj. 12
8:06
Nincs pénzed új lakásra? Költözz válságházba (Pénzcentrum)
Sok jó ember kis helyen is elfér - tartja a mondás, ugyanakkor a legtöbben csak a kényszer hatására jönnek rá, mennyire igaz is ez az állítás. A legtöbb háztartás ugyanis havonta szembesül azzal, mekkora terhet is jelentenek a lakásfenntartási kiadások, s egyre többen gondolkodnak el azon, nem ártana kisebb lakásba költözni. A Pénzcentrum.hu ezúttal a "válságlakások" háza tájára kalauzolja el…
máj. 12
8:09
Matolcsy benyújtotta: az Országgyűlés előtt a tranzakciós illeték (Privátbankár)
A kormány pénteken késő délután nyújtotta be az Országgyűlésnek a tranzakciós illetékről szóló törvényjavaslatot; az illeték mértéke 0,1 százalék lesz, többek között az átutalásokra, beszedésre, készpénz be-, és kifizetésekre fog vonatkozni. Felső összeghatár nem szerepel a javaslatban, a korábbi adóból pedig illeték lett.
máj. 12
8:39
Ismét Haranghy Csaba kerül a Vízművek élére? (ma.hu)
Ismét Haranghy Csaba, a Fővárosi Vízművek Zrt. 2002-2008 közötti vezérigazgatója lehet a hamarosan a főváros kizárólagos tulajdonába visszakerülő közműcég első embere.
máj. 12
8:42
Az agrárpiaci termékeinkkel támadjuk Szerbiát (Portfolio)
Az Agrármarketing Centrum (AMC) támogatásával összesen 31 cég képviseli hazánkat a 79. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásáron május 12-18. között. Hét magyar vállalat először...
máj. 12
8:45
Így néz majd ki a biztosítási adó (Privátbankár)
A törvényjavaslat rögzíti, hogy az adó mértéke a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szolgáltatás nyújtásánál a biztosítási díj 30 százaléka, cascónál 15 százaléka, vagyon- és balesetbiztosítási szolgáltatás nyújtásánál 10 százaléka. A javaslat szerint három adónemet vezetnek ki, melyek helyébe lép a biztosítási adó.
máj. 12
8:45
Németország adóbevétele minden évben rekordot dönthet (ProfitLine)
Németországban az adóbevétel a szakértői becslésekkel feltérképezhető jövőben minden évben rekordot dönt, és már 2013-ban meghaladja a 600 milliárd eurós határt - jósolja csütörtökön bemutatott jelentésében az úgynevezett adóbecslési munkacsoport.
máj. 12
8:47
A telefonadónál nincs új a nap alatt (Privátbankár)
A kormány pénteken késő délután benyújtotta a távközlési adóról szóló törvényjavaslatot. A javaslat értelmében az indított hívások havi 10 perc adómentességet élveznek, 10 perc után a megkezdett hívásokért 2 forintot, SMS/MMS után is 2 forintot kell fizetni.
máj. 12
9:00
Petschnig: Az új adóknak nagy áruk van (168 Óra Online)
"A héten Cséfalvay Zoltán államtitkár azt nyilatkozta, hogy nem lesz államcsőd. Ez az egyetlen jó hír, ami a kormány elmúlt két évi gazdaságpolitikájáról elmondható" – jelentette ki Petschnig Mária Zita, a Pénzügykutató Zrt. tudományos főmunkatársa pénteki győri sajtótájékoztatóján.
máj. 12
9:03
A kormány benyújtotta az adózást érintő egyes törvények módosítását (Adózóna)
A kormány pénteken kora este benyújtotta az Országgyűlésnek az adózást érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot.
máj. 12
9:05
Telefonadó: a parlament előtt a javaslat (Adózóna)
A kormány pénteken késő délután benyújtotta a távközlési adóról szóló törvényjavaslatot.
máj. 12
9:06
Vallottak a leggazdagabbak honfitársaink - az első millió története (Napi)
Az első millió dollár forrását ne firtassák, a többiről örömmel számot adok − Rockefellernek vagy talán Henry Fordnak tulajdonítják ezt az azóta is sokat idézett mondatot. A világ gazdagjainak ... ...
máj. 12
9:07
Tranzakciós illeték: kész az 1 ezrelékről szóló törvényjavaslat (Adózóna)
A kormány pénteken késő délután nyújtotta be az Országgyűlésnek a tranzakciós illetékről szóló törvényjavaslatot; az illeték mértéke 1 ezrelék lesz.
máj. 12
9:12
Terjeszkedik Katar (Infostart)
További terjeszkedésre készül Európában a katari állami vagyonalap: az Öböl menti ország nemrégiben részesedést vett a Royal Dutch Shell kőolajipari óriásvállalatban, és be akarja vásárolni magát az olasz ENI cégbe is.
máj. 12
9:15
Elhalasztották a vádemelést a Sukoró-ügyben (ma.hu)
Harminc nappal meghosszabbították a vádelőkészítés szakaszát a Gyurcsány Ferencet is érintő, úgynevezett Sukoró-ügyben.
máj. 12
9:21
Horvátország már túljutott az építőipari lejtőn (Privátbankár)
Horvátország építőipara a 2008-as magas szintről hatalmasat zuhant egészen mostanáig; gyakorlatilag minden alágazat csúcsteljesítményének felére csökkent. Tavaly a teljes építőipari termelés több mint 6 százalékkal csökkent, és a teljes építési beruházás is követte ezt a tendenciát. Most azonban úgy tűnik, hogy az építőipar 2011-ben elérte mélypontját és 2012-ben lassú növekedési pályára állhat.
máj. 12
9:57
Orbán válaszolt a Professzorok Batthyány Körének (Napi)
Orbán Viktor szerint a kormány határozottan meg kívánja akadályozni, hogy az állami földek bérlését kizárólag a földalapú támogatások megszerzése motiválja. A miniszterelnök a Professzorok Batthyány Körének ... ...
máj. 12
10:12
10 éve lopja a benzint, mégsem bukott le (Pénzcentrum)
Feltehetően benzintolvaj-világrekorder az a brit férfi, aki már bő 10 éve hajt el töltőállomásokról fizetség nélkül....
máj. 12
10:15
A görög dráma az egész valutauniót leránthatja (orientpress)
Eredménytelenül értek véget Görögországban a kormánykoalíció megteremtésére irányuló tárgyalások. A Radikális Baloldal, Sziriza nem hajlandó részt venni a konzervatívak, szocialisták és a Demokratikus Baloldal koalíciójában. A két párt levelet írt Angela Merkel német kancellárnak és Christine Lagarde-nek Valutaalap vezetőjének, amelyben elfogadják a takarékossági programot.Ezzel a koalíciós…
máj. 12
10:24
Nyomozás indulhat magánnyugdíjpénztárakkal szemben (ProfitLine)
Napokon belül nyomozás indulhat három magánnyugdíjpénztárral szemben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) elnöke, Gaál Szabolcs Barna feljelentése nyomán - értesült a Magyar Nemzet.
máj. 12
10:33
Túlzottdeficit-eljárás: jó esélyeket lát az NGM (Privátbankár)
A Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottság tavaszi előrejelzése alapján úgy véli, hogy jó esély mutatkozik arra, hogy az Ecofin júniusi ülésén az uniós pénzügyminiszterek visszavonják a korábbi, a kohéziós pénzek részleges felfüggesztésére vonatkozó döntésüket.
máj. 12
10:45
Nyomozás indul a magánkasszákkal szemben (Napi)
Napokon belül nyomozás indulhat három magánnyugdíjpénztárral - az Aegonnal, az AXA-val és az Erstével - szemben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) feljelentése nyomán - értesült a Magyar Nemzet. ... ...
máj. 12
10:48
Elromlott a feltörekvő piaci hangulat - 5 hónapja nem vontak ki ennyi pénzt (Portfolio)
Az európai válság újbóli fellángolásával ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak a befektetők, ami a feltörekvő részvényalapok tőkekivonásában is testet öltött (nettó 1,13 milliárd dollárt vontak...
máj. 12
10:57
Ki találta ezt ki? Értelmetlen kilóra mérni a tojást (ProfitLine)
Az egységár feltüntetése sok élelmiszer esetében kötelező, a tojás esetében ugyanakkor bajos lehetne az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint - írja a szombati Népszava annak kapcsán, hogy a Baromfi Terméktanács kezdeményezésére felmerült a tojás kilogrammonkénti árazásának ötlete.
máj. 12
11:06
Kockázatos és kiszámíthatatlan - Lehúzták Magyarországot (168 Óra Online)
A régió egykori mintatanulójánál a GDP négyötödét kitevő adóssághegy tornyosul, a nemzeti konzervatív kormány pedig kiszámíthatatlan gazdaságpolitikát folytat – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.
máj. 12
11:09
Tovább bővül az óriástárca (Napi)
Öt terület kerül át Navracsics Tibortól Balog Zoltánhoz, ezzel tovább bővül a már eddig sem kevés területért felelős, új nevén Emberi Erőforrások Minisztériuma. Öt feladat, a társadalmi felzárkózás, ... ...

Keresés