2012. május 12. szombat

máj. 12
0:12
NS: az Újpest és a Fradi élet-halál harca, K. O. a Vasasnak, Tőzsér szülinapja - szombat (She)
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk:
máj. 12
0:30
PL: Pardew az év menedzsere, Kompany nyert a játékosoknál (She)
Az angol labdarúgó-bajnokságban az utolsó fordulót rendezik vasárnap, de már most bejelentették, ki lett az év menedzsere és játékosa a Premier League-ben.
máj. 12
0:34
Eurofutball: a CFR tíz emberrel, a hajrában csikarta ki a sikert (She)
A román labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában a CFR a hajráig döntetlenre állt a mezőny végéhez tartozó Vointa Sibiuval, ráadásul a 77. perctől emberhátrányban is játszott, végül mégis sikerült kicsikarnia a győzelmet.
máj. 12
6:48
Atlético Madrid kedvenc slágere: Bukarest, Bukarest, te csodás (Behaviour)
Másodszorra sem jött össze az Athletic Bilbaónak a nemzetközi kupagyőzelem: a baszk egylet 1977 után ismét elbukta a finálét. A szerda esti, bukaresti Európa Liga döntőben az Atlético Madrid esélyt sem hagyott riválisának, és 2010 után újfent triumfált. A vesztes szakvezető, Marcelo Bielsa magát okolta a 3-0-s vereség miatt, kollégája, Diego Simeone pedig játékosait méltatta, kivált, a kétgólos…
máj. 12
7:06
NBA: a Memphis kétpontos sikerével egyenlített a Clippers ellen (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban, a Nyugati főcsoport negyeddöntőjében a Memphis Grizzlies  idegenben két ponttal, 90–88-ra győzött a Los Angeles Clippers ellen, ezzel egyenlített az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban. A továbbjutásról döntő hetedik meccset vasárnap rendezik Memphisben.
máj. 12
7:06
Button egyelőre vezet (Behaviour)
Végre-valahára Európába érkezett a Formula 1-es világbajnokság, és a Spanyol Nagydíj pénteki szabadedzésein a hazai szurkolók legnagyobb bánatára a délelőtt élen álló Fernando Alonsót (Ferrari) végül letaszította az első helyről a május 1-én a budapesti belvárosban száguldozó Jenson Button (McLaren).
máj. 12
7:08
NBA: LeBron James harmadszor lett az alapszakasz MVP-je (She)
Az amerikai AP hírügynökség jelentése szerint a Miami Heat 27 éves sztárját, LeBron Jamest választották meg az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) jelenlegi szezonjában az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP). A hivatalos bejelentés mára várható, a díjat pedig vasárnap, az Indiana elleni első főcsoport elődöntő előtt veheti át Miami játékosa. James 2009 és 2010 után –…
máj. 12
7:08
Izgalom Európában (Behaviour)
Szinte minden számottevő kérdésre választ kapunk ezen a hét végén a 2011/2012-es futballidény kapcsán. Hazánknál maradva: kiderül, bajnoki címet nyer-e a Debrecen, kiesik-e a Vasas? Tud-e duplázni a Dortmund, azaz a Bundesliga-trófea elhódítása után, a kupában is megelőzi-e Bayernt? Biztosan pont kerül a két manchesteri alakulat versenyfutásának végére, de hogy a Ligue I-ben bebiztosítja-e első…
máj. 12
7:10
Lesz-e hétvégi születésnapi parti? (Behaviour)
Két zöld-fehér magyar női kézilabdacsapat is európai kupadöntő visszavágóján lép pályára vasárnap. A Bajnokok Ligájában a Győr hazai pályán két góllal (29-27) nyert a montenegrói Podgorica ellen, míg a Kupagyőztesek Európa Kupájában a címvédő Ferencváros itthon egy góllal (31-30) múlta felül a dán Viborgot.
máj. 12
7:24
London 2012: kijelölték a kínai asztalitenisz-csapatot (She)
A férfiaknál Vang Hao és Csang Csi-ko, a nőknél pedig Ting Ning és Li Hsziao-hszia képviselheti majd egyesben a kínai színeket a londoni olimpia asztalitenisz-versenyein.
máj. 12
7:42
Női kézilabda BL: Lekics edzést hagyott ki, Vérten biztosan nem játszik (She)
A női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének vasárnapi visszavágójára készülő Győri Audi ETO KC nem a legjobb előjelekkel várja a podgoricai mérkőzést. Hornyák Ágnes és Vérten Orsolya mellett Andrea Lekics sem teljesen egészséges.
máj. 12
8:12
Kiharcolta a hetedik meccset a Memphis (Agroinform)
A Memphis Grizzlies kiegyenlített a párharcot tekintve, ugyanis 90-88-ra verték a Los Angeles Clipperst.
máj. 12
8:30
Putyin büntetéssel fenyegette a szocsi építkezésekkel megcsúszó cégeket (Agroinform)
A miniszterelnök figyelmeztette a 2014-es téli olimpia előkészületeiben résztvevő cégeket, hogy igyekezzenek a munkával.
máj. 12
8:36
Szocsi 2014: Putyin büntetéssel fenyegeti az építkezést végző cégeket (She)
Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök figyelmeztette a 2014-es szocsi téli olimpia előkészületeiben résztvevő cégeket, hogy igyekezzenek a munkával és ne lépjék túl az előzetesen meghatározott költségvetési határt.
máj. 12
8:48
A Mezőkövesd és a Tata a két kieső (Agroinform)
Az Orosháza nyolc góllal legyőzte a vendég Mezőkövesdet a Budapest Bank férfi kézilabdaliga pénteki mérkőzésén.
máj. 12
8:54
Profi boksz: kibékültünk Bernard Hopkinsszal - Chad Dawson (She)
Április 28-án ismét félnehézsúlyú világbajnok lett Chad Dawson, méghozzá a legendás WBC-bajnok Bernard Hopkins legyőzésével. A két bunyós között a két meccsüket megelőzően, illetve a mérkőzések alatt izzott a levegő, ám Dawson szerint ez már a múlté.
máj. 12
9:06
Hornyák és Vérten is sérült a Podgorica elleni BL-visszavágó előtt (Agroinform)
Kérdéses, hogy a Győr magyar válogatott játékosai játszhatnak-e a BL-döntő visszavágóján Montenegróban.
máj. 12
9:12
Videó: a Memphis szoros végjátékban megverte a Clipperst (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban, a Nyugati főcsoport negyeddöntőjében a Memphis Grizzlies szoros végjátékban idegenben két ponttal, 90–88-ra győzött a Los Angeles Clippers ellen. Ezzel egyenlített az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban – tekintse meg a mérkőzés összefoglalóját!
máj. 12
9:14
Győr: nélkülözheti egyik alapemberét az ETO a Videoton ellen (She)
Djordje Kamber télen szerződött Zalaegerszegről Győrbe, ahol nagyon gyorsan meghatározó labdarúgóvá vált. A Videoton elleni vasárnapi rangadón azonban nem biztos, hogy pályára léphet, és nem ő lesz az egyetlen hiányzója az ETO-nak.
máj. 12
9:24
Gatlin nagyot küzdött Powell ellen a dohai 100 méteren - videó (Agroinform)
Asafa Powell sokkal jobban rajtolt, Justin Gatlin azonban felküzdötte magát az első helyre a célvonalig.
máj. 12
9:30
DVTK: Fejlődési szakaszban vagyunk, az Európa-liga is szóba került - Szentes (She)
Szentes Lázár, a DVTK szakmai igazgatója a vasárnapi DVTK–Bp. Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire, bár azt előre leszögezte: a leendő új edzővel ezúttal nem kíván foglalkozni.
máj. 12
9:42
Derbiérzés - lilában és zöldben (Agroinform)
Újra itt van, újra itt van... Ezúttal nem a (két) nagy csapat, hanem a derbi, a magyar futball legnagyobb rangadója.
máj. 12
10:00
A Dunaújváros biztosan az első osztályban marad (Agroinform)
A Dunaújváros hazai környezetben tíz góllal nyert a Kiskunhalas ellen női kézilabda NB I pénteki mérkőzésén.
máj. 12
10:06
Férfi kosárlabda: hatan szerződést hosszabbítottak Kaposváron (She)
Alakul a Kaposvári KK férfi kosárlabda együttesének jövő évi kerete. Hatan ugyanis szerződést hosszabbítottak, a csapatkapitány Szőke Balázs mellett Dávid Gergely és Kiss Kornél újabb egy évre kötelezte el magát.
máj. 12
10:08
Férfi kézilabda: megvan a két kieső, feljutó a Vác és a Cegléd (She)
A férfi kézilabda-bajnokságban már két fordulóval a rájátszás vége előtt eldőlt, hogy a Tata és a Mezőkövesd kiesik az első osztályból.
máj. 12
10:10
Női ökölvívó vb: Ancsin Katalin bejutott a legjobb 32 közé (She)
Az 51 kg-os, olimpiai kategóriában szereplő Ancsin Katalin győzelemmel mutatkozott be szombaton a kínai Csinhuangtaóban (Qinhuangdao) zajló női kvalifikációs ökölvívó-világbajnokság szombati napján.
máj. 12
10:18
Ancsin Katalin könnyedén jutott a 32 közé a világbajnokságon (Agroinform)
Az 51 kg-os, olimpiai kategóriában szereplő Ancsin győzelemmel kezdett a női kvalifikációs ökölvívó-világbajnokságon.
máj. 12
10:24
Ajánló: bajnok lehet a Loki, kieshet a Vasas, Újpest-FTC derbi - hazai program (She)
A labdarúgó NB I-ben ma több fontos kérdés is eldőlhet. A Debrecen bajnok lesz, ha megveri a Pécset, a Vasas kiesik, amennyiben a Lombard otthon legyőzi a Kecskemétet, a Kaposvár pedig pontot szerez a Haladás ellen. Nem mellesleg egy Újpest–Ferencváros derbit is rendeznek – szombati hazai futballprogram.
máj. 12
10:36
Kemény védekezés, szélsőgólok és Zácsik átlövései kellenek a Fradi győzelméhez - videó (Agroinform)
A Ferencváros másodedzője és jobbszélsője szerint is vannak hibák, amiket az együttesnek ki kell javítania vasárnapig.
máj. 12
10:42
AC Milan: Clarence Seedorf két héten belül dönt a jövőjéről (She)
Mint tegnap beszámoltunk róla, Alessandro Nesta után Gennaro Gattuso és Filippo Inzaghi is elhagyja a szezon végén a Milan labdarúgócsapatát, de további játékosok sorsa is kérdéses. Közéjük tartozik Clarence Seedorf is, aki ügynöke szerint 15 napon belül dönt a jövőjéről.
máj. 12
10:42
Nagyon Nagy dilemma (Metropol)
Nagy László jelen állás szerint a világ egyik kézilabdázója, büszkék szeretnénk lenni rá, de ő nem mindig hagyja, hogy azok legyünk.
máj. 12
10:44
Ajánló: Dortmund-Bayern kupadöntő, pályán a Barcelona (She)
Az európai labdarúgó topligákban vasárnapra maradt a mérkőzések zöme, a mai programból azonban kiemelkedik a Borussia Dortmund és a Bayern München összecsapása a Német Kupa döntőjében. A spanyoloknál is az utolsó fordulót rendezik, a Barcelona a Betis, a Valencia a Real Sociedad otthonában lép pályára.
máj. 12
11:12
LeBron James harmadszor a legértékesebb játékos (Agroinform)
Négy éven belül harmadszor lesz MVP a Miami csatára, aki inkább már a bajnoki címeket szaporítaná.
máj. 12
11:18
Videó: 15 méterről a bal felsőben kötött ki Fernándes tekerése (She)
A Libertadores-kupa legutóbbi játéknapján az  Universidad de Chile hazai pályán aratott megsemmisítő 6–0-s győzelmet az ecuadori Deportivo Quito fölött. A találkozó már az első félidőben eldőlt, hiszen a hazaiak 3–0-ra vezettek Antenor Junior Fernándes duplájával. A meccs leglátványosabb gólja is a 24 éves chilei csatár nevéhez fűződik. Az első félidő 28. percében egy Universidad-támadás során…
máj. 12
11:48
Délután bajnok lehet a Debrecen (Infostart)
A DVSC-Teva ma délután, ha legyőzi a PMFC-Matias együttesét, behozhatatlan előnyre tesz szert a a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában. A Loki története hatodik bajnoki címét szerezheti meg.
máj. 12
11:48
A Debrecen izzadjon vért, ha bajnok akar lenni! (Agroinform)
Bajnokavatásra készülnek Debrecenben. Az egyetlen akadály a PMFC lehet, amelyik arra készül, hogy elhalassza a fiesztát.
máj. 12
11:50
Magath szerint az EL-t nyerő Diego visszatér a Wolfsburghoz (Agroinform)
Bár a brazil játékos még nem biztos a jövőjében, a német szakember szerint nincs kérdés, a Farkasoknál fog játszani.
máj. 12
12:12
Torna: változott a férfi Eb-csapat, tv-közvetítés a női kontinensviadalról (She)
A tornászoknál megváltozott a férfi Eb-csapat, Babos Ádám helyett Kállai Zoltán a keretben. A női Eb a hétvégén élőben követhető a Magyar Televízióban.
máj. 12
12:14
Videó: saját térfeléről csodásan emelt a kapuba a japán középpályás (She)
A japán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában a tabella 3. helyén álló Sanfrecce Hirosima hazai pályán szenvedett 3–1-es vereséget a tabella nyolcadikjától, a Jokohama F. Marinostól. A mérkőzés leglátványosabb gólját a Hirosima 27 éves középpályása, Aojama Tosihiro szerezte: az első félidő 6. percében egy vendégakciót követően a saját térfeléről emelte a kapuba a labdát.
máj. 12
12:24
A XXI. században a Fradi még nem nyert bajnokit Újpesten (Infostart)
Az Újpest és a Ferencváros hagyományosan forró hangulatú csatája vezeti be az NB I 28. fordulójának szombati játéknapját. A két csapat legutóbbi Megyeri úti összecsapásán a lila-fehérek 6-0-ra nyertek, azóta ellenben a Fradi kétszer is visszavágott az Üllői úton.
máj. 12
12:24
Nagy nehezen túljutott a kvalifikációs szinten a rúdugrás pekingi győztese - videó (Agroinform)
Steve Hooker 5,72 méteres ugrással teljesítette az erősebb, A kvalifikációs szintet, így ott lehet a londoni játékokon.
máj. 12
12:26
Íme, az összes fogadási lehetőség az Újpest-Fradira (Agroinform)
Szombaton délután kerül megrendezésre az Újpest-Fradi rangadó, mi pedig összegyűjtöttük, hogy mi mindenre lehet fogadni.
máj. 12
12:28
Raúl közel áll a hatmilliós katari szerződéshez - sajtóhír (Agroinform)
A Real Madrid korábbi sztárjának ügynöke Dohában tárgyalt pénteken, így hamarosan bejelenthetik, hogy Raúl odaigazol.
máj. 12
12:30
Megkezdődött a vitorlásszezon (Metropol)
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke nyitotta meg szombaton az idei vitorlásszezont Balatonfüreden, ahol a hagyományoknak megfelelően évadnyitó versenyt is rendeznek.
máj. 12
12:48
London 2012: indulhat a férfi rúdugrás címvédője a játékokon (She)
Steve Hooker, a férfi rúdugrás olimpiai címvédője pénteken 572 centis ugrással teljesítette az erősebb, úgynevezett A kvalifikációs szintet, így ott lehet a londoni játékokon.
máj. 12
12:50
Vitorlázás: Borkai Zsolt megnyitotta Balatonfüreden az idei szezont (She)
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke nyitotta meg szombaton az idei vitorlásszezont Balatonfüreden, ahol a hagyományoknak megfelelően évadnyitó versenyt is rendeznek.
máj. 12
12:52
Asztalitenisz világselejtező: Jakab kikapott a 32 között, nincs csapatkvóta (She)
Jakab János kikapott az első főtáblás mérkőzésén, azaz nem jutott be a legjobb 16 közé az asztaliteniszezők utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén, a dohai világselejtezőn, így eldőlt, hogy nem szerez kvótát a magyar férficsapatnak a londoni játékokra.
máj. 12
12:54
Öttusa-vb: ezer pont feletti vívással Tóth második az úszás előtt (She)
Tóth Adrienn nagyon jól, Gyenesei Leila és Kovács Sarolta viszont közepesen, illetve gyengén vívott a római öttusa-világbajnokság női versenyének szombati döntőjében, így az úszás előtt előbbi a közvetlen élcsoportban, utóbbi kettő pedig a középmezőnyben áll.
máj. 12
12:56
Videó: az utolsó percben lőtt 20 méteres góllal győzött a CFR Cluj (She)
A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában a CFR Cluj hazai pályán nyert 2–1-re a nagyszebeni Vointa Sibiu ellen. A mérkőzés korántsem volt izgalmaktól mentes, hisz a győztes találatot Vasile Aftei a hosszabbítás végén, a 94. percben szerezte. Egy utolsó hazai támadást követően a 31 éves hátvédnek passzoltak, aki 20 méterről a kapu jobb felső sarkába tekerte a labdát. A kolozsváriak…
máj. 12
13:00
Vettel áll a legjobban a Spanyol Nagydíj időmérője előtt (Agroinform)
A Red Bull német pilótája érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Spanyol Nagydíj szombati, harmadik szabadedzésén.

Keresés