2012. május 22. kedd

máj. 22
0:12
NS: a Chelsea volt a legerősebb; új Eb-sorozat indul - keddi ajánló (She)
Válogatás a Nemzeti Sport keddi számából:
máj. 22
5:12
Kiegyenlített a Devils a főcsoportdöntőben (Agroinform)
A New Jersey a második hazai meccsen 4-1-re legyőzte a New York Rangerst, és 2-2-re módosította a párharc állását.
máj. 22
6:48
Tenisz: meglepetésre Jankovics és Lisicki azonnal kiesett (She)
Meglepetéssel kezdődött a brüsszeli és a strasbourgi női nemzetközi salakpályás teniszverseny: a belga fővárosban a hatodik helyen kiemelt Jelena Jankovics már az első fordulóban kiesett, és ugyanígy járt az első helyen kiemelt Sabine Lisicki a franciaországi tornán.
máj. 22
6:48
Mocsai Lajos: „Olykor muszáj tapétát váltani” (Metropol)
A mesteredző büszke rá, hogy a nevéhez fűződik a veszprémi kézilabda sikereinek negyede.
máj. 22
7:06
NBA: Bryant 42 pontja nem volt elég, kiesett a Lakers (She)
Az Oklahoma City Thunder 106–90-re legyőzte a Los Angeles Lakerst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) magyar idő szerint kedd hajnali programjában, ezzel összesítésben 4–1-re megnyerte kettejük párharcát a nyugati elődöntőben. Keleten a Boston Celtics újra előnybe került a Philadelphia 76ers legénységével szemben.
máj. 22
7:06
A Riviéra vadorzói (Behaviour)
A Montpellier nyerte a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot, miután a vasárnapi zárófordulóban 2-1-es győzelmet aratott az Auxerre otthonában. A története első Ligue I. trófeáját begyűjtő alakulat három ponttal előzte meg a második Paris Saint-Germaint - amely szintén 2-1-re nyert a Lorient vendégeként.
máj. 22
7:08
Paralimpia: ünnepség a Hungaroringen száz nappal a rajt előtt (Behaviour)
Száz nappal a londoni paralimpia előtt a Hungaroringen gyűltek össze a fogyatékkal élő legsikeresebb sportolók, akik a Formula-1-es futamoknak otthont adó versenypályával is megismerkedhettek.
máj. 22
7:10
Tarolt a Vörös Gépezet (Behaviour)
Oroszország csapata veretlenül diadalmaskodott a finn-svéd közös rendezésű, 76. A csoportos jégkorong-világbajnokságon. Minthogy az egész tornán, a vasárnap esti fináléban is megkérdőjelezhetetlennek bizonyult az orosz gárda fölénye, az aranyéremért folytatott harcban 6-2-re ütötte ki Szlovákia együttesét.
máj. 22
7:12
Senki sem pénzért akar olimpiai bajnok lenni (Behaviour)
Felháborítónak és megalázónak nevezte Török Ferenc, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság úgy határozott, csak a londoni ötkarikás játékok után dönt az olimpiai és paralimpiai eredményesség honorálásának mértékéről. A korábbi ötkarikás aranyérmes szerint tévedés azt gondolni, ez bármit is befolyásol a versenyzők hozzáállásán.
máj. 22
7:24
NB II: súlyos sérülés érte az egri középpályást (She)
Nem mindenki volt boldog a Szeged elleni szombati 2–1-es győzelmet követően az Egri FC NB II-es labdarúgócsapatánál: Romhányi Tamás ugyanis nem sokkal a pályára lépése után súlyos térdsérülést szenvedett, több hónapos kihagyás vár rá.
máj. 22
7:24
Bor Barna: „Éremért megyek az olimpiára” (Metropol)
A cselgáncsozót néha még kísérti Peking emléke, de okult a négy évvel ezelőtti sikertelenségből.
máj. 22
7:26
NHL: a Devils megint lefékezte a Rangerst a keleti döntőben (She)
A New Jersey Devils hazai pályán 4–1-re legyőzte a New York Rangerst az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) magyar idő szerint keddre virradóra megrendezett egyetlen mérkőzésén, és ezzel újra döntetlenre alakította az összesített állást a Keleti főcsoport döntőjében.
máj. 22
7:42
NS: Hány Fradi-szintű focistájuk van a zöld-fehéreknek? - Köztér (She)
A szavazás kedd reggeltől péntek délig elérhető; a végeredményt – kommentárral – jövő kedden közöljük a Nemzeti Sport hetente megjelenő rovatában, a Köztérben!
máj. 22
8:00
Légióssors: Elek Ákos a Vidinél edz, de nem tárgyal (She)
A labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő Videoton-Puskás Akadémiával edz Elek Ákos, aki tavasszal Törökországban légióskodott.
máj. 22
8:12
A Lakers kiütésével főcsoportdöntőben a Thunder (Agroinform)
Az Oklahoma és a Boston is kiütéssel nyert, ez előbbinek főcsoportdöntőt, míg utóbbinak csak előnyt jelent a párharcban.
máj. 22
8:18
London 2012: motorbalesetet szenvedett Ungvári riválisa (She)
Motorbalesetet szenvedett a lengyelek cselgáncsozója, Tomasz Kowalski, aki emiatt valószínűleg kihagyja a londoni olimpiát, amelyen éremesélyes lett volna.
máj. 22
8:30
Motorbalesetet szenvedett Ungvári egyik riválisa (Agroinform)
Motorbalesetet szenvedett a lengyel Tomasz Kowalski, aki emiatt valószínűleg kihagyja a londoni olimpiát.
máj. 22
8:32
Befejezi pályafutását Robbie McEwen (Agroinform)
Befejezi pályafutását az ausztrálok sztárkerékpározója, Robbie McEwen.
máj. 22
8:36
Videó: „A Fradi csak öt-hat új játékossal lehet újra élcsapat” (She)
Újabb bejegyzéssel jelentkezett videoblogjában Bognár György. A Nemzeti Sport és az NSO Tv állandó szakértője ezúttal a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros játékáról, utolsó két hazai mérkőzéséről és keretről mondta el véleményét.
máj. 22
8:38
PMFC: a légiósok jó része csomagolhat, Okoronkwo ehhez túl sokba került (She)
Míg tavaly a nyíregyházi „csomag” mellett leginkább a délszláv piacon nézett körül a szakmai stáb a Pécsi MFC labdarúgócsapatánál, addig az új vezetőség inkább a magyarokra voksol, így Nenad Todorovics, Marko Scsepanovics, Marko Marovics és Vlado Markovics már csomagolhat.
máj. 22
8:40
Kaposvár: Prukner László visszatéréséről pletykálnak (She)
Sokan biztosra veszik, hogy a távozását bejelentő Sisa Tibor helyett újra Prukner László kezébe kerül az irányítás a labdarúgó NB I-ben szereplő Kaposvári Rákóczinál, a szakember azonban állítja, nem tárgyalt a visszatéréséről, és ugyanilyen értelemben nyilatkozott a Nemzeti Sportnak Illés János kaposvári ügyvezető is.
máj. 22
8:54
Bolton: Coyle első számú kapusként számol Bogdánnal (She)
Owen Coyle, az angol Bolton menedzsere a következő idényben is Bogdán Ádámot favorizálja az első számú kapus szerepére, de ha Jussi Jääskeläinen marad, úgy nagy harc alakulhat ki köztük a kezdőcsapatba kerülésért.
máj. 22
9:06
Arjen Robbennek nem volt étvágya a finálé után - fotó (Agroinform)
A hosszabbításban Arjen Robben eldönthette volna a mérkőzést a bajorok javára, de Petr Cech kivédte tizenegyesét.
máj. 22
9:08
Elárasztották a világhálót az olimpiai fáklyák (Agroinform)
Az ötkarikás lánggal Nagy-Britanniában összesen nyolcezren futnak majd, az egyik ilyen fáklya 153 300 fontért kelt el.
máj. 22
9:12
Barcelona: ajánlat Giovincóért, az Eb után érkezhet - sajtóhír (She)
Több klub mellett a Barcelona is ajánlatot tett Sebastian Giovincóért, a Parma és a Juventus labdarúgójáért – állítja az olasz válogatott játékos ügynöke.
máj. 22
9:24
Elhagyja a Fradit a többszörös magyar bajnok tréner (Agroinform)
Május 31-i hatállyal közös megegyezéssel távozik a Ferencváros női kosárlabda csapatának kispadjáról Farkas Sándor.
máj. 22
9:30
Videó: a Liverpool kapusa érdekes kihívást fogadott el (She)
Jópofa kihívásnak tett eleget az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool kapusa, Pepe Reina. A spanyol válogatott játékosnak egy perc alatt kellett lerajzolnia a klub címerét ábrázoló madarat. A feladat így sikerült.
máj. 22
9:48
Olympiakosz: Megyeri 3 évvel meghosszabbította szerződését (She)
Az Olympiakosz labdarúgócsapata hivatalos honlapján tudatta: Megyeri Balázs, a görög bajnok első számú kapusa három évvel meghosszabbította szerződését.
máj. 22
9:50
Videó: ez a kosár felülmúlta Bryant látványos zsákolását (She)
Eldőlt, hogy az Oklahoma City Thunder lesz a San Antonio Spurs ellenfele az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) Nyugati főcsoportjának döntőjében. Kevin Duranték a Los Angeles Lakers elleni ötödik meccsen 106–90-re nyertek, így 4–1-es összesítéssel jutottak a fináléba. Keleten ismét a Boston Celtics került előnybe (3–2) a Philadelphia 76ers ellen, miután az ötödik összecsapáson hazai…
máj. 22
10:00
Megyeri három évvel hosszabbított az Olimpiakosznál (Agroinform)
A görög bajnok hivatalos honlapján jelentette be, hogy három évvel meghosszabbította magyar portásának szerződését.
máj. 22
10:06
NB II: ingyenes belépővel csalogatja a nézőket a Szeged (She)
A bennmaradás szempontjából mindkét csapat számára fontos mérkőzést rendeznek szombaton a labdarúgó NB II Keleti csoportjában: a 12. helyezett Szeged a 15. REAC-ot fogadja. A hazai vezetők döntése értelmében a 18 órakor kezdődő találkozót – a minél magasabb nézőszám érdekében – mindenki ingyenesen tekintheti meg az SZVSE-stadionban.
máj. 22
10:08
Férfi kézi: Mocsai szerint rendkívül eredményes volt a veszprémi időszak (She)
Rendkívül eredményesnek ítélte meg az MKB Veszprém kézilabdacsapatánál töltött öt évét Mocsai Lajos, aki a jövőben a férfiválogatott szakvezetői tisztségét látja el.
máj. 22
10:10
Videó: ámokfutásba kezdett a Rangers hokisa a Devils ellen (She)
Csattanós választ adott a New Jersey Devils jégkorongcsapata a New York Rangers hokisa, Mike Rupp ámokfutására. A Rangers támadója ugyanis az Ördögök harmadik gólját követően két ellenfelét is fellökte, majd állon vágta a kapust, Martin Brodeurt. Ruppot azonnali kiállítással büntették a bírók, közben a kispadon a két vezetőedző is összeszólalkozott. A Devils végül 4–1-re nyert az észak-amerikai…
máj. 22
10:18
Távozik a negyedikként végző Körmend vezetőedzője (Agroinform)
Távozik posztjáról a Fortress-Lami Véd Körmend csapatának vezetőedzője Zoran Marticsot.
máj. 22
10:20
Kozma Dominik olimpiai A-szintje 200 gyorson (Agroinform)
Újabb olimpiai A-szinttel gazdagodott a magyar úszó csapat a debreceni Eb második napjának délelőtti programjában.
máj. 22
10:24
Úszó Eb: Kozma Dominik olimpiai A-szinttel középdöntős (She)
A Debrecenben zajló úszó Európa-bajnokságon a férfi 200 m gyors középdöntőjében Kozma Dominik révén egy magyar versenyző lesz érdekelt, aki 1:47.52-es idejével megnyerte futamát, és összesítésben a második legjobb eredménnyel jutott tovább, csak Paul Biedermann úszott nála jobban. Kozma ideje ráadásul olimpiai A-szintnek megfelelő teljesítmény.
máj. 22
10:26
Kerékpár: befejezi pályafutását a Tour 2002-es sprintkirálya (She)
Befejezi pályafutását az ausztrálok sztárkerékpárosa, Robbie McEwen.
máj. 22
10:36
Videós elemzés miatt csúsztak hátrébb Cseh Lászlóék (Agroinform)
Elromlott az időmérő szerkezet a debreceni uszodában, így módosítani kellett a férfi 4x100-as gyorsváltó eredményét.
máj. 22
10:38
Rémi Gaillard új videóval ünnepelte a Montpellier bajnoki címét - videó (Agroinform)
Vasárnap a Montpellier fennállása első bajnoki címét ünnepelhette,a híres francia trükkmester egy új videóval ünnepelt.
máj. 22
10:42
West Brom: Köszönöm, hogy benn tartották a csapatot - Gera (She)
Gera Zoltán, a West Bromwich Albion magyar légiósa hálát érez csapattársai és a leköszönő menedzser, Roy Hodgson irányában, hogy a csapat benn maradt, és ő újra az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) idényére készülhet.
máj. 22
10:44
London 2012: Giggs szívesen játszana Beckhammel együtt (She)
Ryan Giggs, a Manchester United walesi labdarúgója örömmel játszana a nyári londoni olimpián David Beckhammel együtt Nagy-Britannia válogatottjában.
máj. 22
10:46
Úszó Eb: nem lesz magyar női 100 m mellen délután (She)
Egyik magyar sem jutott be a női 100 m mell délutáni középdöntőjébe a Debrecenben zajló úszó Európa-bajnokságon. Legközelebb ehhez Sztankovics Anna (1:10.37) járt, aki összesítésben a 18. helyen zárt.
máj. 22
10:54
Nincs magyar továbbjutó női 100 m mellúszásban (Agroinform)
Kozma Dominik a második legjobb idővel jutott tovább az esti elődöntőbe a debreceni úszó Európa-bajnokságon.
máj. 22
10:56
Britta Steffen a visszavonulással fenyegetőzik (Agroinform)
Hadban áll a német úszószövetséggel Britta Steffen, ettől függetlenül éremért jött Debrecenbe az Eb-re.
máj. 22
11:00
Úszó Eb: Cseh és Verrasztó az első két helyen ment tovább (She)
Cseh László és Verrasztó Dávid a két legjobb idővel jutott tovább a 200 m vegyes előfutamából a Debrecenben zajló úszó Európa-bajnokságon.
máj. 22
11:00
Az idei BL 10 legszebb találata (Metropol)
A Bajnokok Ligája 2011/12-es szezonjának legszebb találatai.
máj. 22
11:02
Női kézilabda: Jaszna Toskovics is távozik Békéscsabáról (She)
A negyedik kézilabdázó fordít hátat az idei bajnokság befejeztével a női kézilabda NB I-ben szereplő Békéscsabai Előre NKSE-nek. A montenegrói átlövő, Jaszna Toskovics nem tudott igazán beilleszkedni a viharsarki egyletbe, és szerződése lejártával úgy döntött, távozik a bajnokság kilencedik helyén végző klubtól.
máj. 22
11:04
Real Madrid: Sahin a kevés játéklehetőség ellenére maradni akar (She)
Nuri Sahin, a Real Madrid 23 esztendős török labdarúgója állítja, nem akarja elhagyni az újdonsült spanyol bajnok Real Madridot, annak ellenére, hogy első idényében csak 640 percet játszott.
máj. 22
11:06
Paralimpia 2012: minden idők legnagyobb nyári játéka lesz (She)
A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) hétfőn, 100 nappal a megnyitó előtt bejelentette, hogy minden idők legnagyobb nyári játéka lesz az idén Londonban.
máj. 22
11:08
Anderlecht: Juhász Roland búcsúja igen közeli - sajtóhír (She)
A belga Sudpresse úgy véli, igen közel a pillanat, hogy Juhász Roland, az Anderlecht magyar labdarúgója más csapatba igazoljon.

Keresés