2019. január 27. vasárnap

jan. 27
0:00
Feltűnően kerüli a napfényt az Éjsötét árnyék hőse (Blikk)
Tim Burton új életet lehelt a hatvanas évek legendás tévésorozatába. Az Éjsötét árnyék főszereplője ki más is lehetne, mint kedvenc színésze, Johnny Depp. Az 1970-es évekbe csöppent vámpír kalandjairól szóló film a sikerpáros nyolcadik közös munkája, és szombat este 18.20-tól látható a Film+ csatornán (ismétlés: vasárnap, 16.15).
jan. 27
1:54
ADY és ÉN - Készíts saját alkotást! (Hírstart)
Január 27. és március 15. között az M5 kulturális csatorna pályázatot hirdet Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából.
jan. 27
6:36
Sirály volt a bús magyar vizeken – Száz éve halt meg Ady Endre (168 Óra Online)
Temetésének napján tanítási szünetet rendelt el a kormány. A Nemzeti Múzeumnál ezrek búcsúztatták, és a tömeg a koporsóját szállító hintót gyalog kísérte a Kerepesi úti temetőig.
jan. 27
6:42
Sirály volt a bús magyar vizeken – Száz éve halt meg Ady Endre (Hírstart)
Temetésének napján tanítási szünetet rendelt el a kormány. A Nemzeti Múzeumnál ezrek búcsúztatták, és a tömeg a koporsóját szállító hintót gyalog kísérte a Kerepesi úti temetőig.
jan. 27
7:00
24.hu: Hajh, gyerekek!... (24.hu)
Ady Endre versét elmondja: a 24.hu szerkesztősége.
jan. 27
7:33
Félnek Adytól, mint a tűztől (24.hu)
Míg a költészetéből megfelelő módon szemezgetve szinte bármilyen Ady-képet ki lehet alakítani, publicisztikájának eszmevilága nagyon is egységes. Nem véletlen, hogy a kultúrharc a száz éve elhunyt Ady Endrét is utolérte.
jan. 27
7:54
Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén (Hírstart)
Emlékesttel, kiállítással, irodalmi-zenei programokkal is megemlékeznek a hétvégén Ady Endre halálának 100. évfordulójáról. A költőóriás előtt a közmédia vasárnap tematikus nappal tiszteleg. A hallgatók szombat estig telefonon és e-mailen kérhetnek Ady-verseket a Kossuth Rádiótól, a művek vasárnap óránként hangzanak el. Emellett délután egy külön m
jan. 27
8:00
Így látogatott el Ady Nyergesújfalura 1913-ban (Hírstart)
Száz esztendővel ezelőtt hunyt el a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Ady Endre. A dorogi könyvtárban emlékeztek rá a minap.
jan. 27
8:12
Első nemzeti operánk 175 esztendős (Hírstart)
1844. január 27-én mutatták be Erkel Ferenc Hunyadi László című művét a pesti Nemzeti Színházban.
jan. 27
8:24
Az értől az óceánig – Adyra emlékezünk (Hírstart)
Száz éve, 1919. január 27-én halt meg Ady Endre költő, újságíró, a magyar irodalom egyik legjelentősebb alakja.
jan. 27
8:42
Többször átdolgozták az első nemzeti operát (Hírstart)
Százhetvenöt éve, 1844. január 27-én mutatták be Erkel Ferenc Hunyadi László című művét a pesti Nemzeti Színházban.
jan. 27
8:44
Ady-kvíz (Hírstart)
Teszteld Ady Endrével kapcsolatos ismereteidet a költő halálának 100. évfordulóján!
jan. 27
8:48
A DAL 2019: A Fatal Errornak kulcsa volt a nyeréshez (Hírstart)
A Fatal Error nyerte A Dal 2019 második válogatóműsorát szombaton. A zsűri döntésével még az Acoustic Planet, a The Middletonz, Vavra Bence és a The Sign, a tévénézők szavazataival a yesyes jutott tovább az elődöntőbe.
jan. 27
9:12
Magához tért a halott, és nem emlékezett, ki is ő (24.hu)
Római krimivel matinézunk.
jan. 27
9:12
Eldőlt, ki lesz az Eurovíziós Dalfesztivál házigazdája (Hírstart)
Bar Refaeli szupermodell lesz az egyik házigazda Izraelben az Eurovíziós Dalfesztiválon
jan. 27
9:42
Széki magyar, szatmári verbunk (Hírstart)
A táncházmozgalom a 21. században a magyar diaszpóra egyik legfontosabb megtartó ereje. Általa olyanok is érdeklődni kezdenek kultúránk iránt, akiknek más kötődésük nincsen hazánkhoz. Az I Dance Hungary programot nekik találták ki, hogy szorosabban kapcsolódhassanak a magyar kultúrához, s érezzék: ők is nemzetünk megbecsült tagjai.
jan. 27
9:48
A Fatal Error nyerte a Dal második válogatóját (Hírstart)
A Fatal Error nyerte A Dal 2019 második válogatóműsorát szombaton. A zsűri döntésével még az Acoustic Planet, a The Middletonz, Vavra Bence és a The Sign, a tévénézők szavazataival a yesyes jutott tovább az elődöntőbe a Duna Televízióban és a Duna Worldön sugárzott élő showműsorban. MTI A metálzenét játszó Fatal Error Kulcs című dala 45 [...]
jan. 27
10:06
Gina Lollobrigida: Végre ismét független nő vagyok! (Hírstart)
Érvénytelenítette Gina Lollobrigida olasz színésznő Javier Rigau y Rafols katalán vállalkozóval kötött házasságát a vatikáni Sacra Rota Romana, az Apostoli Szentszék legfelsőbb bírósága. “Végre ismét független nő vagyok” – nyilatkozta a 91 éves díva a Corriere della Sera milánói napilapnak. A házasságot érvénytelenítő dokumentumot maga Ferenc pápa
jan. 27
10:42
Ady Endre 1877-1919 (Hírstart)
Ady Endre, a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője. A magyar politikai újságírás egyik legnagyobb alakja. A műveltségről, irodalomról írt cikkei a fejlődést és a haladást sürgetik. Költészetének témái az emberi lét minden jelentős területére kiterjednek.
jan. 27
10:48
Ady Endre halálának évfordulójára emlékeznek (Hírstart)
Emlékesttel, kiállítással, irodalmi-zenei programokkal is készülnek, a közmédia tematikus nappal tiszteleg.
jan. 27
10:48
Metálbanda nyerte A Dal 2019 második válogatóját (Szeretlek Magyarország)
A Fatal Error 45 pontot kapott a zsűritől. Rajtuk kívül még öten jutottak tovább az elődöntőbe.
jan. 27
12:18
„Megnézhetitek a ’Lords Of Chaos’-t, amiben egy dagadt, zsidó színész alakít engem..." (Hírstart)
Február 8-án kerül mozikba a ’Lords Of Chaos’, a norvég black metal korai időszakát feldolgozó film, mely...
jan. 27
12:30
Csodálatos, ahogy valóra válik a Csillag születik (24.hu)
A tömeg meg persze megőrült a gyönyörűségtől.
jan. 27
12:48
Bukta Imre csemegéi a Kieselbach Galériában (Infostart)
Csütörtökön nyílt Bukta Imre munkáiból retrospektív kiállítás a Kieselbach Galériában. A festőművész azt mondja: nem az emblematikus darabokra fókuszáltak, hanem inkább ritkán látható különlegességeket gyűjtöttek egybe. Három hétig nézheti meg a közönség a Nálunk vidéken című tárlatot.
jan. 27
13:12
Száz éve történt: Ady Endre temetésén ott volt mindenki, aki a korban számított (Infostart)
100 évvel ezelőtt, 1919. január 27-én hunyt el Ady Endre. A Petőfi Irodalmi Múzeum egy éven keresztül látogatható emlékkiállításán a költő halálának pillanatától, a ravatalozáson és temetésen át, az Ady-kultusz szárba szökkenését kísérhetik nyomon a látogatók.
jan. 27
13:30
Honlap indult a magyar néptánc külföldi népszerűsítésére (Hírstart)
Az I Dance Hungary nevű angol nyelvű oldal a nyelvünket nem tudóknak is segít kapcsolódni a kultúránkhoz.
jan. 27
13:48
175 éve került színpadra a Hunyadi László (Hírstart)
1844. január 27-én mutatták be Erkel Ferenc Hunyadi László című operáját a pesti Nemzeti Színházban. Az 1810-ben született Erkel Ferenc 1838-tól vezényelt az egy évvel korábban megnyílt Pesti Magyar Színházban operákat, főként Rossini, Bellini és Donizetti alkotásait. Első saját művét, a témáját a magyar történelemből merítő Bátori Máriát 1840 augu
jan. 27
14:09
Így alakulhatott volna át Budapest a háború után (24.hu)
A két világháború közti színházi- és filmvilág meghatározó tervezője elsőként, alig néhány héttel a fegyverropogás megszűnése után tette közzé a város képét teljesen átrajzoló ötleteit. Máig egyetlen darabka valósult meg belőle.
jan. 27
14:30
Ellopták Banksy graffitijét, amivel a párizsi terrortámadás áldozataira emlékezett (Hírstart)
Flexszel vágták ki a Bataclan klub fémajtaját.
jan. 27
14:36
Ellopták Banksy graffitijét, amely a párizsi Bataclan-áldozatoknak állított emléket (Hírstart)
Ellopták a világhírű graffitiművész, Banksy egyik alkotását, amellyel a párizsi Bataclan koncertteremben 2015-ben elkövetett terrortámadás áldozatainak állított emléket. MTI A Bataclan koncerthelyszín egyik oldalsó vészkijáratára festett alkotás egy gyászoló fiatal nőt ábrázolt. A festményt kivágták és eltávolították az ajtóról - számolt be róla va
jan. 27
14:48
Ellopták Banksy graffitijét, amellyel a Bataclan-beli mészárlásra emlékezett (Hírstart)
A Bataclan koncerthelyszín egyik oldalsó vészkijáratára festett alkotás egy gyászoló fiatal nőt ábrázolt. A festményt kivágták és eltávolították az ajtóról
jan. 27
15:00
A holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja van (Hírstart)
Az auschwitzi haláltábor 1945. január 27-én szabadult fel, ennek emlékére az ENSZ Közgyűlése 2005. november 1-jén január 27-ét a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává nyilvánította. A határozat hangsúlyozza "az emlékezés és a tanítás kötelességét", hogy a jövő nemzedékei megismerjék a hatmillió, túlnyomórészt zsidó áldozatot követelő náci
jan. 27
15:06
A legszuperebb filmek vasárnap estére (Cosmopolitan)
Unod már a kinti hideget? Akkor dőlj le a kanapéra, készíts egy teát, mi pedig mutatjuk, hova kapcsolj a legjobb filmekért.
jan. 27
15:12
Koszorúzással emlékeztek a 100 éve elhunyt Ady Endrére sírjánál (Hírstart)
Ady Endre az egyik legnagyobb magyar költő, sírjánál halála után 100 évvel is jogosan lehet mondani, hogy él, és élni fog – mondta Radnainé Fogarasi Katalin, a NÖRI főigazgatója.
jan. 27
16:00
Hunyadi László diadalútja (Hírstart)
A legenda szerint Egressy, a szövegkönyv szerzője, a megzenésítés lehetőségét Bartay Andrásnak, a Nemzeti Színház akkori igazgatójának akarta felajánlani. Az utcán azonban, az iratköteggel hóna alatt összetalálkozott Erkellel, aki beleolvasott a librettóba, és egyszerűen zsebre rakta. Néhány hónap múlva már az opera vezérmotívumaival is elkészült.
jan. 27
16:12
Koszorúzással emlékeztek a 100 éve elhunyt Ady Endrére sírjánál (Hírstart)
Ady Endre a gondolkozás és az érzés költészetével szemben az ösztön költészetét írta – hangsúlyozta L. Simon László, az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke.
jan. 27
16:14
75 éve ért véget a leningrádi blokád (Hírstart)
1944. január 27-én ért véget a második világháborúban Leningrád német blokádja. A történelem egyik leghosszabb és legtöbb áldozatot követelő ostroma 872 napig tartott, és a becslések szerint legalább egymillió emberéletet követelt.
jan. 27
16:18
Ellopták Banksy világhírű graffitijét, amely a Bataclan áldozatainak állít emléket (168 Óra Online)
Teherautóval mentek érte.
jan. 27
16:42
A tatabányai Macbeth Budapesten, a Szkénében vendégszerepel (Hírstart)
Szikszai Rémusz rendezése január végétől a koprodukciós partner színházában, a Szkénében lesz látható.
jan. 27
16:48
Ellopták Banksy párizsi művét (Hírstart)
Ellopták Banksy graffitijét, amely a párizsi Bataclan-áldozatoknak állított emléket.
jan. 27
16:54
Ellopták Banksy világhírű graffitijét, amely a Bataclan áldozatainak állít emléket (Hírstart)
Teherautóval mentek érte.
jan. 27
16:54
Ők voltak a legnépszerűbb magyar szinkronhangok 2018-ban (Szeretlek Magyarország)
Mutatjuk, kiket szavaztak meg a rajongók!
jan. 27
17:00
Dua Lipa elképseztően menő zenét csinált James Cameron új filmjéhez (Hírstart)
Dua Lipa, az utóbbi idpk egyik legsikeresebb popdívája ismét kapott egy hatalmas lehetőséget: az új James Cameron látványorgia, az Alita: a Bosszú Angyala betétdalát énekelhette el. Fotó: Kevin Winter/Getty Images for dcp A mindössze 23 éves, világhírű énekesnő, Dua Lipa meghódított mindenkit a slágereivel, mint pl. a Be The One, New Rules, vagy a
jan. 27
17:06
Folytatódik a #szinhaziangyalvagyok program Kecskeméten (Hírstart)
A karácsony előtt indított #szinhaziangyalvagyok jótékony program folytatódik és kibővül: nem csak gyerekek számára szeretné a kecskeméti Katona József Színház elérhetővé tenni a színházi élményeket, hanem olyan felnőtteknek is, akiknek szintén nehezen adatna meg a színházba jutás lehetősége e jótékony program nélkül. Várják azoknak a civilszerveze
jan. 27
17:06
Megvalósult a Csillag születik jelenete: Bradley Cooper és Lady Gaga egy színpadon énekelt (Szeretlek Magyarország)
Lady Gaga a Las Vegas-i koncertjén felhívta Bradley Coopert a színpadra, hogy elénekeljék együtt az Oscar-díjra jelölt film betétdalát.
jan. 27
17:12
Megvalósult a Csillag születik jelenete: Bradley Cooper és Lady Gaga egy színpadon énekelt (Hírstart)
Lady Gaga a Las Vegas-i koncertjén felhívta Bradley Coopert a színpadra, hogy elénekeljék együtt az Oscar-díjra jelölt film betétdalát.
jan. 27
17:36
A személyesség képei – Törőcsik Mari csillogó szemekkel mosolyog a kamerába, Halász Judit és Bálint András meghitt kettőse fogad (168 Óra Online)
A portré személyes műfaj, hiszen a másik egy személyes, egyedi szűrőn át jelenik meg a fotón. Arató András fotóművész, egyben a Klubrádió vezérigazgatója kiállította a legjobb portréképeit. Galéria.
jan. 27
17:48
Matthew McConaughey és Anne Hathaway csúnyán elhasalt az amerikai mozikban (Hírstart)
Box Office-figyelő: 2019/4. hét Az új premiereknek illetve az Oscar-jelölések nyilvánosságra hozatalának hála volt némi átrendeződés a bevételi lista élbolyában.
jan. 27
19:00
Exkluzív felvétel jelent meg Andy Vajna búcsúztatójáról - volt asszisztense is megszólalt (Hírstart)
'Élményekkel teli négy év volt, izgalmas, kalandos, sosem felejtem el'.
jan. 27
19:00
Exkluzív felvétel jelent meg Andy Vajna búcsúztatójáról - volt asszisztense is megszólalt (Szeretlek Magyarország)
'Élményekkel teli négy év volt, izgalmas, kalandos, sosem felejtem el'.

Keresés