2019. február 3. vasárnap

febr. 3
0:06
Gyász: elhunyt az ismert magyar művész (Blikk)
92 éves korában hunyt el Tolna megye talán legismertebb festőművésze, Mözsi-Szabó István.
febr. 3
0:10
Akár a fényképeken: erotikus rajzaival tarol a magyar fiú, igazi őstehetségnek tartják (Blikk)
− Mintha csak egy fényképezőgéppel készült fotót látnánk, olyan ördögi ügyességgel készíti el rajzait Urbán Gergő (20), aki csodálói szerint egy igazi őstehetség. A fiú otthon, magától tanult meg profikat megszégyenítő módon rajzolni, tehetsége pedig nem maradt érdem nélkül: a Magyar Nemzeti Tehetségprogram egyik nyertese lett, hamarosan pedig kiál
febr. 3
0:14
A Dal 2019: Nagy Bogi és Pápai Joci nyerte a harmadik válogatót (Blikk)
Nagy Bogi és Pápai Joci nyerte holtversenyben A Dal 2019 harmadik válogatóműsorát szombaton. A zsűri döntésével még Petruska, a Ruby Harlem és a Mocsok 1 Kölykök, a tévénézők szavazataival a USNK jutott tovább az elődöntőbe a Duna Televízióban és a Duna Worldön sugárzott élő showműsorban.
febr. 3
0:42
Marno János kapta a Tiszatáj-díjat (Hírstart)
A Tiszatáj folyóirat szerkesztősége, egyetértésben a lap fenntartásáért felelős kuratóriummal, a Tiszatáj-díjat 2018-ban Marno Jánosnak adományozta. A szerkesztőség 1992 óta, néhány alkalmat kihagyva, évente választ díjazottat a folyóirathoz kapcsolódó szerzők köréből. Az utóbbi évek díjazottjai Kiss Anna, Háy János valamint Petőcz András voltak -
febr. 3
0:48
Marno János költő, író kapta a Tiszatáj-díjat (Hírstart)
Marno János költőnek, írónak adományozta a Tiszatáj-díjat a Tiszatáj folyóirat szerkesztősége, egyetértésben a lap fenntartásáért felelős kuratóriummal.
febr. 3
8:00
Ne a készen kapott válaszokat szajkózzák! (168 Óra Online)
Azt szeretnénk megértetni a fiatalokkal, hogy bonyolult társadalmi problémákra nincsenek egyszerű válaszok, aki könnyű és gyors megoldásokat kínál, becsapja őket – nyilatkozta a 168 Órának Takács Gábor színész-drámatanár, a Színházi politika # politikai színház című, nemrég megjelent tanulmánykötet egyik szerzője.
febr. 3
8:06
Ne a készen kapott válaszokat szajkózzák! (Hírstart)
Azt szeretnénk megértetni a fiatalokkal, hogy bonyolult társadalmi problémákra nincsenek egyszerű válaszok, aki könnyű és gyors megoldásokat kínál, becsapja őket – nyilatkozta a 168 Órának Takács Gábor színész-drámatanár, a Színházi politika # politikai színház című, nemrég megjelent tanulmánykötet egyik szerzője.
febr. 3
8:27
Két színésznő mentette meg a rendezőt a cikitől (24.hu)
Nehezen lehetett volna ennél is távolabb tartani ezt a történelmi filmet a történelemtől, de a Két királynőnek még csak nem ez a fő baja. Kritika.
febr. 3
9:06
Ritkán játszott opera a Csokonai színpadán (Hírstart)
Ritkán játszott operát állít színpadra a Csokonai Színház február 8-án. Rossini vígoperáját, az Ory grófját az abszurd és a mese oldaláról közelíti meg a rendező, Somogyi Szilárd. Rossini szórakoztatóan élvezetes, játékos, könnyed – és közben mesél az emberről. A vágyakról, a kapcsolatokról. Aki hagyományos vígoperát vár, azt meglepetések özöne érh
febr. 3
9:06
5 könyv, amit el kell olvasnod februárban (Cosmopolitan)
A jó időre még várnod kell kicsit, de néhány szuper regénnyel könnyedén fel tudod dobni a hangulatod! Mutatunk pár izgalmas újdonságot, amit semmiképp ne hagyj ki ebben a hónapban!
febr. 3
9:33
Megszólalt az iskolai mészárlást túlélő gyerek (24.hu)
„Közben elejtette a telefont, az meg beleesett a hányadékba a padlón.”
febr. 3
10:06
Eddig ismeretlen művei jelennek meg az írónak (24.hu)
A hírt a szerző fia jelentette be New Yorkban.
febr. 3
10:06
Eddig ismeretlen művei jelennek meg az írónak (Hírstart)
A hírt a szerző fia jelentette be New Yorkban.
febr. 3
10:08
Inka kincseket csodálhatunk márciustól (Hírstart)
A tárlat több mint 100 tárgyat vonultat fel Peruból.
febr. 3
10:39
Ülő Szabadság-szobor is őrzi a Nagykörutat (24.hu)
A tengerentúli óriásnál jóval kényelmesebb pózt felvett szobor alatt minden nap tízezrek haladnak el, létezéséről mégis csak kevesen tudnak.
febr. 3
11:12
Folytatódik a leszbikusokról szóló sorozat (24.hu)
Nyáron kezdődik a forgatás.
febr. 3
11:48
Több mint 1 milliárd forint értékű arany érmet nyomtak Prágában (Hírstart)
Színaranyból készült, 100 millió korona (1,26 milliárd forint) névértékű hatalmas érme a központi eleme a csehszlovák korona bevezetésének 100. évfordulója alkalmából Prágában pénteken megnyílt nagyszabású kiállításnak. A tárlat iránti érdeklődés is rendkívüli, pénteken már a kora reggeli óráktól több százan várakoztak a prágai vár császári lovardá
febr. 3
11:50
Marno János kapta a Tiszatáj-díjat (Hírstart)
Marno János költőnek, írónak adományozta a Tiszatáj-díjat a Tiszatáj folyóirat szerkesztősége, egyetértésben a lap fenntartásáért felelős kuratóriummal. Az elismerést csütörtökön adták át.
febr. 3
12:06
Megvan, hogy pontosan mikor jön a mozikba a Mission: Impossible 7. és 8. (Hírstart)
Bejelentették a két premierdátumot Nem is olyan régen derült ki, hogy most nem is egy, hanem egyszerre két Mission: Impossible-filmet is készítenek, amelyeknek már a pontos premierdátumát is ismerjük.
febr. 3
12:24
Fröccs és zene doszt: Feszt!Eger (Hírstart)
A fesztiválévadot hagyományosan a Feszt!Eger nyitja, idén május 30-án. A három napon át tartó bulifolyam Magyarország legizgalmasabb fesztivál-helyszínén, a boráról és a látványos, löszfalba vájt pincéiről híres egri Bolyki-völgybe várja a fesztiválra szomjas látogatókat.
febr. 3
12:48
Marno János Tiszatáj-díjas (Hírstart)
A Tiszatáj folyóirat szerkesztősége, egyetértésben a lap fenntartásáért felelős kuratóriummal, a Tiszatáj-díjat 2018-ban Marno Jánosnak adományozta.
febr. 3
12:51
Tom Cruise újra kockára teszi az életét (24.hu)
Még várni kell egy kicsit rájuk.
febr. 3
13:12
James Gunn egy másik, sokkal fontosabb DC-filmet is rendezhetett volna az Öngyilkos Osztag 2. helyett (Hírstart)
A Warner több másik projektet is felajánlott a direktornak James Gunn írja és valószínűleg rendezi is az Öngyilkos Osztag második részét, de úgy tűnik, a Warner eredetileg több másik tervezett DC-filmjük rendezését is felajánlotta a rendezőnek.
febr. 3
13:24
Mindenki azt hiszi, az első pofonnál szakítana (24.hu)
Pedig az esetek jelentős részében egyáltalán nem így működik a dolog. Hogy miért nem, arról a Láthatatlan pokol című kötet szerzőjével, Hercsel Adél újságíróval beszélgettünk.
febr. 3
13:24
Egy 16 éves lány és Pápai Joci nyerte a harmadik válogatót (Hírstart)
Nagy Bogi és Pápai Joci nyerte holtversenyben A Dal 2019 harmadik válogatóműsorát szombaton. A zsűri döntésével még Petruska, a Ruby Harlem és a Mocsok 1 Kölykök, a tévénézők szavazataival a USNK jutott tovább az elődöntőbe.
febr. 3
13:30
Kiállítás nyílik a szegedi papucs napján (Hírstart)
A szegedi papucs napja alkalmából Páratlanok címmel nyílik kiállítás szerdán a csongrádi megyeszékhelyen, a rendezvényen szakemberek mutatják be a több mint ötszáz éves lábbelit és a hagyományos viselet továbbélése érdekében tett erőfeszítéseket - tájékoztatta Szögi Csaba, a Szegedi Papucsért Alapítvány létrehozója az MTI-t.
febr. 3
14:06
Megvan, hogy pontosan mikor jön a mozikba a Mission: Impossible 7. és 8. (Hírstart)
Bejelentették a két premierdátumot Nem is olyan régen derült ki, hogy most nem is egy, hanem egyszerre két Mission: Impossible-filmet is készítenek, amelyeknek már a pontos premierdátumát is ismerjük.
febr. 3
14:24
Budapestre jöhet Javier Bardem is (Hírstart)
A Dűne című sci-fi legújabb feldolgozását itt forgatják majd.
febr. 3
15:18
Mit nézz vasárnap este a tévében? Mutatjuk! (Cosmopolitan)
Már előre lehangol a holnapi meló, az esős időről nem is beszélve? Van négy szuper ötletünk, hogyan dobd fel az estédet!
febr. 3
15:30
Vígjáték nyert a sevillai, 33. Goya-díjátadó gálán (Hírstart)
A Bajnokok című, fogyatékkal élők főszereplésével készült vígjátékot választotta a legjobb alkotásnak a spanyol filmakadémia.
febr. 3
15:30
Guido de Angelis: A Bud Spencer és Terence Hill-filmek nyolcvanöt százalékának mi írtuk a zenéjét (Szeretlek Magyarország)
A Sandokan producere legszívesebben megölte volna őket, de nekik lett igazuk. Guido de Angelis azt is elmesélte, melyik a legkedvesebb emléke Bud Spencerről, és miért találták ki testvérével az Oliver Onions álnevet maguknak.
febr. 3
15:32
Alfonso Cuarónt díjazta a rendezők céhe (Hírstart)
Cuarón Roma című, önéletrajzi ihletésű fekete-fehér filmjéért kapta az Amerikai Rendezők Céhének fődíját.
febr. 3
15:36
Kiderült, ki a legesélyesebb az Oscar-díjra - itt a DGA fődíjasa (Infostart)
Alfonso Cuarón mexikói rendező ezzel tovább növelte esélyét a jelenlegi díjszezon legfontosabb elismerése, az Oscar-díj elnyerésére.
febr. 3
15:54
„Teljes volt a jelenléte” – Kulka János újra színpadon (Videó) (Hírstart)
A színművész a Dollár Papa Gyermekei nevű független alkotói csoport Árvácska című előadásában lépett színpadra a Trafóban. A művészt az RTL Klub szólaltatta meg a bemutató előtt.
febr. 3
16:06
A szegedi papucs 500 éve lépett be az életünkbe (Hírstart)
A szegedi papucs napja alkalmából Páratlanok címmel nyílik kiállítás szerdán a csongrádi megyeszékhelyen, a rendezvényen szakemberek mutatják be a több mint ötszáz éves lábbelit és a hagyományos viselet továbbélése érdekében tett erőfeszítéseket – adta hírül Szögi Csaba, a Szegedi Papucsért Alapítvány létrehozója. A Szent-Györgyi Albert Agórában re
febr. 3
17:24
A Bohém rapszódia főszereplője nem szívesen emlékszik vissza a Bryan Singerrel való közös munkára (Hírstart)
Rami Malek nem bánta a rendező menesztését A Bohém rapszódiát eredetileg Bryan Singer rendezte volna, de őt a viselkedése miatt kirúgták. A film főszereplője, Rami Malek eddig nem nyilatkozott az ügyben, de most elmondta, milyen volt Singerrel dolgozni.
febr. 3
17:36
A nap, amikor meghalt a zene – 60 éve zuhant le Buddy Holly, Ritchie Valens és Big Bopper Richardson (Hírstart)
Egy havas, ködös éjszaka és egy gyakorlatlan pilóta: egyetlen pillanat alatt vesztette el Amerika három fiatal kedvencét. 1959. február 3-án halt meg repülőszerencsétlenségben Buddy Holly, Ritchie Valens és Big Bopper Richardson.
febr. 3
17:36
A nap, amikor meghalt a zene – 60 éve zuhant le Buddy Holly, Ritchie Valens és Big Bopper Richardson (Szeretlek Magyarország)
Egy havas, ködös éjszaka és egy gyakorlatlan pilóta: egyetlen pillanat alatt vesztette el Amerika három fiatal kedvencét. 1959. február 3-án halt meg repülőszerencsétlenségben Buddy Holly, Ritchie Valens és Big Bopper Richardson.
febr. 3
19:06
A nap fotója: Virágzik a mogyoró és nyílik a hóvirág Nagykanizsán (Hírstart)
Virágzik a nyírfafélékhez tartozó mogyoró Nagykanizsán 2019. február 3-án. A hétvégi enyhüléssel megjelennek a kora tavaszi allergén növények pollenjei a levegőben. A dél felől érkező légáramlatok hatására a mogyoró, az éger, a ciprus- és a tiszafafélék pollenjei is megjelenhetnek. Koncentrációjuk egyelőre alacsony, azonban helyenként, főleg a Duná
febr. 3
19:12
Rams vs. Patriots: vajon ki lesz az idei Super Bowl győztese? - A szakértő válaszol! (Hírstart)
Hétfőn hajnalban, egészen pontosan hazai idő szerint kevéssel éjfél után, 0:30 perckor kezdődik a Super Bowl történetének egyik legemlékezetesebbnek ígérkező mérkőzése. A New England Patriots csap össze a Los Angeles Rams-szel és kiderül, hogy Tom Brady és csapata lesz-e hatodjára is a bajnok vagy a Kosok aratnak győzelmet másodjára a világ egyik l
febr. 3
20:12
Megvan, hogy ki alakítja David Bowie-t az életrajzi filmjében! (Hírstart)
A 2016-ban elhunyt, legendás zenei ikon, David Bowie is megkapja az életrajzi filmjét így a Bohém Rapszódia sikere után, és úgy néz ki, hogy már meg is találták a színészt, aki megtestesíti őt. Szóval készüljetek fel, új sztár van születőben!
febr. 3
20:42
Csukás István: a jó mese mindenkinek szól (Hírstart)
A legendás író történeteinek számos hősét a gyermekkorából hozta magával.
febr. 3
21:30
Shyamalan új filmje vezeti a kasszasikerlistát Észak-Amerikában (Hírstart)
Továbbra is az Üveg vezeti az észak-amerikai toplistát.

Keresés