2019. február 27. szerda

febr. 27
0:03
Igazi vizuális inger lett a különleges új magyar klip – Egy éven át készült (Blikk)
Egy zseniális dalon és egy rendhagyó videóklipen keresztül leshetünk be Varga Viktor érzelmeibe. A polgárpukkasztó zenész hamarosan megjelenő „Mi” című albumáról mutat be egy vadonatúj szerzeményt, amellyel Cintiával közös kapcsolatuk előtt is tiszteleg.
febr. 27
0:07
Gyász: elhunyt a híres magyar énekművész (Blikk)
Elhunyt Sziklay Erika énekművész.
febr. 27
0:11
Balsai Móni háromgyermekes anyaként néz szembe az alvilággal (Blikk)
Végre olyan sorozat készült, amelynek a középpontjában nő áll – mondja Balsai Móni. A népszerű színésznőt az Alvilág című krimisorozat főszerepében láthatják a nézők a képernyőn, kedd esténként az RTL Klubon. Az új széria már a sokadik közös munkája Ujj Mészáros Károllyal, aki civilben a párja.
febr. 27
0:15
Ennyien nézték az Oscar-gála közvetítéseit Észak-Amerikában (Blikk)
A tavalyi rekordmélypont után idén 11 százalékkal nőtt az Oscar-gála tévéközvetítésének nézettsége Észak-Amerikában.
febr. 27
0:19
Megkeresik Petőfi sírját (Blikk)
Együttműködési megállapodást írt alá a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Honvédelmi Minisztérium (HM) Hadtörténeti Intézet és Múzeum a segesvári csatatér régészeti feltárására kedden Budapesten.
febr. 27
0:23
Rajongók, figyelem, újabb Queen-film készül (Blikk)
Négy Oscar-díjat is bezsebelt a Bohém rapszódia, de még nincs vége a Queen második aranykorának: újabb film készül ugyanis a zenekarról.
febr. 27
8:03
Ryan Reynolds Pokémonként is bravúros, itt a Pikachu, a detektív új előzetese! (Hírstart)
Már csak hetek kérdése, és a mozikba kerül az élőszereplős Pokémon-film, melyre a legtöbben egészen az első előzetesig kétkedve tekintettek, de Ryan Reynolds Pikachuként mostanra mindenkit meggyőzött....
febr. 27
8:09
Zenészek kínzásával vádolják a világhírű karmestert (Hírstart)
Zenészek gyötrésével és megalázásával vádolják Daniel Barenboim világhírű zongoraművészt és karmestert, a berlini Állami Operaház (Staatsoper Unter den Linden) főzeneigazgatóját. A Der Tagesspiegel című berlini lap szerint név nélkül nyilatkozó zenészek beszámolói alapján régóta terjednek hírek arról, hogy Daniel Barenboim vezetési stílusa miatt a
febr. 27
8:15
Versekkel a zsarnokság ellen (Hírstart)
A kommunizmus áldozatainak emléknapjához kötődő rendezvénysorozatának zárásaként mutatta be a hódmezővásárhelyi Emlékpont A szabadság sebezhetetlen sugara címmel Erdélyi Márta Sesztina Jenő-díjas versmondó vásárhelyi Pákozdy Ferenc költő, író, műfordító munkáiból összeállított műsorát.
febr. 27
8:27
Shakirának bíróság elé kell állnia (24.hu)
Az énekesnő 2012 és 2014 között elmulasztott befizetni 14,5 millió euró adót.
febr. 27
8:27
A szexuális botrány miatt végleg lemondott Sara Danius, az irodalmi Nobel-díjat odaítélő Svéd Akadémia volt vezetője (Hírstart)
Akadémiai tagságáról is lemondott, pedig korábban a tagság egész életükre szólt a tagoknak.
febr. 27
8:45
Hét világ keresztmetszete (Hírstart)
Harmadik alkalommal rendez a Műcsarnok olyan kortárs csoportos tárlatot, amelyben önálló termekben mutatkozhatnak meg a Műcsarnok kurátorainak ötlete és koncepciója szerint kiválasztott alkotók.
febr. 27
9:45
'Engem mindig az érdekel, meddig lehet feszíteni a húrt' (Hírstart)
55 éves lett a Jászai Mari-díjas színésznő.
febr. 27
9:51
Március 15.: Így ünnepelhetünk Kőbányán (Hírstart)
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére megemlékezést rendez a kerületi önkormányzat március 14-én és 15-én.Csütörtökön 17 órakor honvéd toborzót rendeznek, 18 órakor pedig fáklyás felvonulásra várnak mindenkit a Conti-kápolna előtti téren. 18.30-kor a Szent László téren a Magyar Oltárnál ünnepi megemlékezés kezdődik.Másnap, pénteken 10.
febr. 27
10:33
Meghalt a Cure egykori dobosa (Hírstart)
68 éves volt.
febr. 27
10:39
Meghalt a Cure egykori dobosa (24.hu)
68 éves volt.
febr. 27
10:39
Sűrű évük volt tavaly, most végre találkoznak a közönségükkel is a miskolci kalózok (Hírstart)
Március 3-án rendezik meg Budapesten a Tavaszváró Rock/Metal/Underground Börzét a Collectorism, az ELLÁTÓház és a Metál Antikvitás szervezésében. Az eseményen, melynek a Dob utcai szórakozóhely ad otthont, a Paddy and the Rats tagjaival is találkozhatnak az érdeklődők.
febr. 27
11:03
Ki volt az igazi Don Shirley, akiről a Zöld könyv szól? (Hírstart)
Milyen ember volt és milyen zenét játszott az a Donald Shirley, akiről a friss Oscar-díjas Zöld könyv című film egyik központi karakterét mintázták? És miért nem hallunk róla manapság, ha a hatvanas években akkora sztár volt?
febr. 27
11:09
Hétvégéig ingyen nézheti a Hyppolit, a lakájt, és két másik filmet is (Hírstart)
A harmincas évek sztárrendezőjére emlékezik a Filmarchívum, hétvégéig ingyen nézhetjük meg Székely István három filmjét.
febr. 27
11:11
Búcsú, pápai vizit, medveles: hazavárnak a székely megyék (Hírstart)
Kovászna, Hargita és Maros megye Székelyföld legnagyobb kalákájára készül.
febr. 27
11:33
Ingyenes a belépés egy héten át az olaszországi múzeumokba (Hírstart)
Március 5. és 10. között sem az olasz, sem a külföldi látogatóknak nem kell fizetniük a belépésért az olaszországi állami múzeumokba.
febr. 27
11:39
Hazatalál-e évtizedek után a városligeti csibész? (Hírstart)
A mű legnagyobb slágere, a „You’ll Never Walk Alone” nemcsak a végzős amerikai egyetemistákat köszönti minden diplomakiosztón, hanem a Liverpool futballcsapat himnusza is.
febr. 27
11:45
Hyppolit, a lakáj visszatér (24.hu)
Székely István három alkotását is megnézhetjük az interneten, például a Hyppolit, a lakáj.
febr. 27
11:45
Átadták a szabadulószobát a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolán (Hírstart)
Átadták és megáldották a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola megújult belső tereit. A főiskola hallgatói számára ezentúl a Szent Pál-imaterem biztosít teret az elcsendesedésre és imádságra, míg az Exodus szabadulószoba különleges kikapcsolódási lehetőséget kínál, a Kivonulás könyvének történeteiben barangolva.   Kialakítottak ugyanakkor egy kényelm
febr. 27
11:57
Spanyolországban forgatja következő filmjét Woody Allen (Hírstart)
Egy producer megerősítette, hogy San Sebastiánban folynak az előkészületek. A rendező előző filmjét elsuvasztották a botrányok miatt.
febr. 27
11:59
Márciusban ingyen látogathatod az olasz múzeumokat (Hírstart)
Március 5. és 10. között sem az olasz, sem a külföldi látogatóknak nem kell fizetniük a belépésért az olaszországi állami múzeumokba, amelyek ezt követően is további kedvezményeket kínálnak egy kampány keretében.
febr. 27
12:09
Művészeti szakmai programok 200 milliós támogatására lehet pályázni (Hírstart)
Megjelent a Magyar Művészeti Akadémia (Mma) idei pályázati felhívása, amely 200 millió forintos keretösszeggel nyújt támogatást 2019. január 1. és december 31. között megvalósuló művészeti szakmai programokra. A Magyar Művészeti Akadémia pályázatára az államháztartás központi alrendszerén belüli és kívüli, az Mma alapszabályában nevesített művészet
febr. 27
12:18
Hosszú Katinka nagykövet lett (24.hu)
Fontosnak tartja hangsúlyozni a fiatalok körében az olvasás szeretetét és a kultúra iránti fogékonyságot.
febr. 27
12:27
Kiemelt támogatással folytatja működését a Szegedi Tudós Akadémia (Hírstart)
Erwin Neher német Nobel-díjas biofizikus professzor részvételével került sor február 24-26. között az immár tizenharmadik alkalommal megrendezett Nobel-díjasok és Tehetséges Diákok Találkozójára. A rendezvény sajtótájékoztatóján kiderült: Szeged Megyei Jogú Város önkormányzatának kiemelt támogatásával működik tovább a Szegedi Tudós Akadémia (Szta).
febr. 27
12:33
A kellemes fáradtság titka (Hírstart)
Lukács Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, költő, érdemes és kiváló művész már több mint negyven éve, a színművészeti főiskola elvégzése óta a Vígszínház tagja.
febr. 27
12:33
Fogatlan és Hablaty végleg búcsúzik a mozivászontól - megnéztük az Így neveld a sárkányodat 3. részét (Szeretlek Magyarország)
A filmes széria befejező részétől szerelmet, igaz barátságot, vidámságot és könnyeket kapunk. Papírzsebkendő ajánlott!
febr. 27
12:35
Sokáig tűrünk, de aztán eljön a pillanat… - Kelemen Kristóf, Závada Pál és a Mohácsi-fivérek a Kortárs Magyar Dráma-díj első győztesei (Szeretlek Magyarország)
Egyik katonája családjánál tölti szabadságát egy idegösszeomlásos őrnagy, aki szép lassan átveszi az uralmat vendéglátói felett. Örkény István Tóték című tragikomédiája bemutatójának évfordulója immár a kortárs magyar dráma ünnepe.
febr. 27
12:51
Meghalt a Jóban rosszban színésze (24.hu)
78 éves volt.
febr. 27
12:51
Meghalt a Cure egykori dobosa (Hírstart)
Kedden meghalt Andy Anderson, aki dobolt a The Cure-ban is, de zenélt Iggy Poppal, Peter Garbiellel, Mike Oldfielddal és Glen Matlock-kal (Sex Pistols) is.
febr. 27
12:53
A meleg-átnevelés nem működik, csak ártani tud (24.hu)
Elolvastuk a meleg-átnevelésről szóló közmédiás műsor nyomán a hírek kereszttüzébe került, Cameron Post rossz nevelése című regényt. Jól tettük.
febr. 27
13:24
Ő lesz a cannes-i filmfesztivál zsűrijének elnöke (24.hu)
Ez az első alkalom, hogy mexikói művész vezeti a cannes-i fesztivál zsűrijét.
febr. 27
13:33
Alejandro González Inárritu mexikói rendező lesz a Cannes-i filmfesztivál zsűrijének elnöke (168 Óra Online)
Az ötszörös Oscar-díjas Alejandro González Inarritu, a Birdman, a Bábel, vagy A visszatérő mexikói rendezője lesz a 72. cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramja zsűrijének elnöke – jelentették be szerdán a szervezők Párizsban.
febr. 27
13:33
Alejandro González Inárritu mexikói rendező lesz a Cannes-i filmfesztivál zsűrijének elnöke (Hírstart)
Az ötszörös Oscar-díjas Alejandro González Inarritu, a Birdman, a Bábel, vagy A visszatérő mexikói rendezője lesz a 72. cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramja zsűrijének elnöke – jelentették be szerdán a szervezők Párizsban.
febr. 27
13:57
Két szent őrült egyetlen trailerbe sűrítette az ÖSSZES eddigi Star Wars-filmet! (Hírstart)
A színész Topher Grace egy geek cimborájával rakta össze a videót – szem nem marad tőle szárazon!
febr. 27
14:03
Kincs, aki már nincs - magyar dokumentumfilm Bud Spencerről (Hírstart)
A héten érkezik a magyar mozikba Király Levente Piedone nyomában - Bővített moziváltozat című dokumentumfilmje. Ez a legelső átfogó portréfilm Bud Spencerről. Több mint négy éven át, öt országban és negyvenöt közreműködővel forgatták.
febr. 27
14:09
Mi vezetett Angkor elnéptelenedéséhez? (Hírstart)
Lassú, fokozatos hanyatlás vezetett annak idején a kambodzsai Angkor elnéptelenedéséhez - állítják ausztrál kutatók, megcáfolva azt a korábbi elméletet, amely szerint az ősi városra hirtelen csapott le a végzet, mielőtt elnyelték az őserdő fái úgy, ahogyan aztán a kutatók a 19. század elején rátalálták. MTI A Jáváról érkező II. Dzsajavarman uralkod
febr. 27
14:30
Kedden temetik Tandori Dezsőt (24.hu)
A Fiumei úti Nemzeti Sírkert ravatalozójában vesznek tőle végső búcsút.
febr. 27
14:45
Ő lesz a cannes-i filmfesztivál zsűrijének elnöke (Hírstart)
Ez az első alkalom, hogy mexikói művész vezeti a cannes-i fesztivál zsűrijét.
febr. 27
14:47
Színházi előadást vásárolhatunk (Hírstart)
Újszerű kultúrafinanszírozási modellt dolgozott ki a TRIP, amellyel először egy Závada Péter, Láng Annamária, Hegedűs D. Géza, Vecsei H. Miklós és Rába Roland által fémjelzett produkcióba fektethetünk be.
febr. 27
14:51
Átadták az első Kortárs Magyar Dráma-díjat (Hírstart)
A Rózsavölgyi Szalon Arts & Café-ban átadták az első Kortárs Magyar Dráma-díjat. A díjat Radnóti Zsuzsa Kossuth-díjas dramaturg – Örkény István özvegye, életművének gondozója alapította. A díjról kuratórium döntött, amelynek elnöke Radnóti Zsuzsa, további tagjai: Lőkös Ildikó dramaturg, Csizmadia Tibor rendező, Németh Gábor író, Nánay István színik
febr. 27
15:03
Az intergalaktikus háborúba vezet el a Marvel Kapitány új videója (Hírstart)
Egy kulisszák mögötti videóval és néhány új klippel hangolódhatunk a hamarosan mozikba kerülő filmre.
febr. 27
15:21
Vadászpilóta cinkékkel – a Sony World Photography Awards legjobb fotói (Hírstart)
Ez a tíz legjobb fotó 2018-ból: kihirdették a Sony fotóversenyének győzteseit a bárki számára nyitott kategóriákban.
febr. 27
15:23
Emma Thompson levélben tiltakozik: nem akar a szexuális zaklató rendezővel dolgozni (Hírstart)
Az Oscar-díjas színésznő kemény hangú levélben kérte ki magának, hogy egy olyan emberrel kelljen dolgoznia, akiről már bebizonyosodott, hogy több nőt is zaklatott.
febr. 27
15:25
Hamarosan nemek és igenek ősbemutató a Centrál Színházban (Hírstart)
Bata Éva, Lengyel Tamás, Kovács Patrícia, Pálfi Kata, Schmied Zoltán, Bereczki Zoltán és Pokorny Lia főszereplésével. Március 2-án lesz Nina Raine fiatal angol drámaírónő - Boris Pasternak orosz író unokahúga - Nemek és igenek című darabjának magyarországi ősbemutatója a Centrál Színházban. A darab főhősei harmincas-negyvenes angol ügyvédek, akik
febr. 27
15:39
10 dolog, amit nem biztos, hogy tudtál a Marvel Kapitányról (Hírstart)
Mit tartogat számunkra az MCU első női főszereplős filmje? Hamarosan berobban a mozikba a Marvel Moziverzum legerősebb szuperhőse, ennek kapcsán pedig összegyűjtöttük néhány kevésbé nyilvánvaló infót a Brie Larson által megformált karakter debütáló filmjéről.

Keresés