2019. március 9. szombat

márc. 9
0:00
Sorozat készült a Béres-csepp feltalálójának életéről (Blikk)
Új, négyrészes magyar minisorozat indul március 23-tól a Duna Televízióban. A széria a Béres-csepp feltalálójának életét dolgozza fel.
márc. 9
0:04
A nehézsúlyú Mata Hari hihetetlen kalandjai Budapesten (Blikk)
Csinosnak éppen nem mondható, de nagy a szája és kemény az ökle. Szüksége is van mindkettőre, hiszen életében először a terepen kell kipróbálnia magát.
márc. 9
0:42
Nő a szimfonikusok élén - Nőnapi romantikus koncert női karmesterrel a Bartók Teremben (Hírstart)
Március 8-án a Nemzetközi Nőnap alkalmából a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar romantikus koncertje várta az érdeklődőket, melynek igazi kuriózuma, hogy egy hölgy, Hermine Pack dirigálta a zenekart.
márc. 9
0:46
Peter Fonda Kristián-díjat kap életművéért a Febiofesten (Hírstart)
Peter Fonda amerikai színész fogja megnyitni a Febiofest nemzetközi filmfesztivál 26. évfolyamát március 21-én Prágában.
márc. 9
1:48
Magyar avantgárd festők is bemutatkoznak a krakkói kiállításon (Hírstart)
Magyar avantgárd festők is bemutatkoznak a Megtört korszak - 1908-1928 - Közép-Európa avantgárd művészete című, péntektől a krakkói Nemzetközi Kulturális Központ (MCK) megtekinthető kiállításon.
márc. 9
7:03
A fegyverek nélkül a halálba küldött brigád (24.hu)
A 2. világháború végén felállított Petőfi-brigád a szocialista Jugoszlávia nagy hazugsága volt: a fegyver és felszerelés nélkül a frontra küldött magyarok történetéről most dokumentumfilm készült.
márc. 9
7:06
Budapest(kém) – A város, amit imádnak a kémek (Blikk)
a kémek kedvenc találkahelye. Számos kémmozit forgattak a magyar fővárosban, a Kémjátszmától kezdve a Suszter, szabó, baka, kémen át az Én, a kémig bezárólag. Ez történt A Kém esetében is, a vígjáték péntek este 21.00-tól látható a Super Tv-n. (ismétlés: vasárnap, 23.50)
márc. 9
7:12
Az asztalosok dolgoznak, tavaszra kész a Pelikán bejárata (Hírstart)
Tavaly óta tart a gyűjtés a Pelikán udvar kapujának felújítására. Elkészültek a tervek. Tavasszal avathatnak.
márc. 9
7:14
A VeszprémFest idén is világsztárokat hoz a városba (Hírstart)
Az opera ismét szerves része lesz a VeszprémFestnek, idén Verdi Rigolettóját nemzetközi sztárok és az Állami Opera­ház művészeinek közreműködésével élvezheti a közönség a História Kert színpadán – jelentette be Mészáros Zoltán fesztiváligazgató.
márc. 9
7:18
Ráckevei Anna játssza Lear szerepét Debrecenben (Hírstart)
Március 8-án mutatta be a Csokonai Színház Shakespeare művét Ilja Bocsarnikovsz rendezésében. A Csokonai Színház ajánlója: Ez az előadás közös kísérlet a Csokonai Színház kiváló színészeivel együtt, hogy elmélyülten, egy tragédia szintjén tanulmányozzuk és megértsük az emberi gonoszság és aljasság természetrajzát. Azt, hogy sem a vér szerinti, sem
márc. 9
7:27
A csendről szól idén minden Pannonhalmán (Infostart)
A csendnek szenteli 2019-es kulturális és spirituális évadát a Pannonhalmi Főapátság, a programok között hangversenyek, kiállítások, fitnesz lelkigyakorlatok és csendkurzusok is szerepelnek.
márc. 9
8:00
Olyan lesz a Mi, mint a Tűnj el! beszteroidozva (Hírstart)
„Zavaros időkben élünk, sötét időkben – mondta Jordan Peele, a Tűnj el! című thriller Oscar-díjas forgatókönyvíró-rendezője a Wall Street Journalnak annak apropóján, hogy hamarosan mozikba kerül új fi...
márc. 9
8:54
Mark Hamill visszatér a Star Wars IX-ben, de nem úgy, ahogy várnánk (Hírstart)
Alighanem a Birodalom visszavág egyik legemlékezetesebb jelenete, amikor Alec Guinness Obi-Wan Kenobija visszatért a mozivásznakra. A Star Wars univerzumának legújabb epizódjaiban mindeddig hatalmas ...
márc. 9
9:06
Új kiállítási elemekkel bővült a gyulai vár (Hírstart)
A gyulai vár körül egykor épített palánkvár korabeli maradványait mutatja be egy új, állandó kiállítás, amelyet pénteken mutattak be sajtótájékoztatón Gyulán.
márc. 9
9:15
Sokkal többet tud, mint repkedni a Star Warsban (24.hu)
40 éves lett Oscar Isaac, akit legtöbben a Star Wars sármos pilótájaként ismernek, pedig jóval fajsúlyosabb alakításai is voltak már.
márc. 9
9:30
Gyász: meghalt a tragikus sorsú tévésztár, évtizedes pokoljárás után állt meg a szíve (Blikk)
A nyolcvanas évek legnagyobb sztárja volt, emberi roncsként hunyt el 74 évesen.
márc. 9
10:06
Magyarországon két helyszínre érkezik a világ legjobb ABBA-emlékkoncertje a The show: a tribute to ABBA (Hírstart)
Közel 700 koncerttel 40 országban, több mint 2 millió eladott belépővel „THE SHOW” az ABBA zenéjének újabb sikert hozott, most pedig a „THE SHOW” az ABBA „People Need Love” című első kislemez kiadásának 45. évfordulóját ünneplik. Győrben március 25-én, majd egy nappal később, március 26-án Budapesten lépnek fel.
márc. 9
10:30
Stephen King kedvenc démona is bemutatkozik a mozivásznon (Hírstart)
Sok Stephen King-rajongónak csalódást okozott a Kedvencek temetője 1989-es adaptációja, mert kimaradt belőle a wendigo, pedig a cselekmény fontos mozgatója volt. De ki vagy mi a wendigo? Ez kiderül a...
márc. 9
10:54
Londoni buszok oldalán indítottak kampányt Michael Jackson ártatlansága mellett (Hírstart)
Rajongók így válaszoltak arra, hogy egy 4 órás dokumentumfilm minden eddiginél komolyabban utánajárt a 2009-ben meghalt popsztár gyerekmolesztálási ügyeinek.
márc. 9
11:06
Szabó Kimmel Tamásnak nagyon megy a filmmúzeumi tárlatvezetés, de ennél több kellene (Hírstart)
A berni követ, a Félvilág és az Örök tél rendező-forgatókönyvíró párosa bizonyos szempontból nagyon odatette első mozifilmjét. S ez a bizonyos szempont a tökéletes, klasszikus film noir megalkotása. Az Apró mesék ugyanis tökéletesen klasszikus film noir. Éppen ezért unalmas. Kritika.
márc. 9
11:30
Négy évtizede állt össze a Karthago - ilyenek voltak a kezdeti évek (Blikk)
― Mindörökké rock! Ki gondolná, hogy több időt töltöttek a Karthago tagjai a zenekarban, mint azon kívül?
márc. 9
11:54
Verdi Rigolettóját is hallhatja a közönség a VeszprémFesten (Hírstart)
Verdi Rigolettóját hallhatja a közönség Medveczky Ádám karmester vezényletével az idei VeszprémFest második napján – jelentette be a fesztivál igazgatója pénteken Budapesten. Mészáros Zoltán felidézte: a fesztivál első tíz évében mindig volt operaelőadás és négy év szünet után tavaly ismét nagy sikerű operagálát rendeztek a nagyszínpadon. A Rigolet
márc. 9
12:48
A falak ledőltek, a hangok, a képek maradnak – a "Volt egyszer egy Pecsa" kiállításon jártunk (Szeretlek Magyarország)
Az Ifipark örökségének továbbvitelére volt hivatott, szűk három évtized jutott neki. Ki hitte volna, hogy egyszer egy kiállításon nosztalgiázunk a Petőfi Csarnok után?
márc. 9
13:30
Ahol párbeszédbe elegyedik a költészet és a fotográfia (Hírstart)
Egyedülálló vállalkozásnak ad teret a Petőfi Irodalmi Múzeum: a Kamasz szelek fütyörésznek című kiállításra meghívott fotográfusok készítettek Kányádi-versszövegek által inspirált fotósorozatokat.
márc. 9
14:06
Julianne Moore elárulta, miért lett színész (Hírstart)
Az Oscar-díjas művész pályaválasztásáról egy kultikus filmjelenet tehet.
márc. 9
14:36
Rendhagyó módon kezdi a turistaszezont a Füleki Vármúzeum (Hírstart)
A középkori erőd az előző évekhez hasonlóan tematikus kiállításokkal, színes rendezvényekkel várja a látogatókat.
márc. 9
14:54
Fekete Péter: A Csemadoknak fontos szerepe van a közös jövő építésében (Hírstart)
A több mint ötvenezer tagot számláló szervezet, amely évente több mint ötezer különféle rendezvényt szervez, egyedülállónak számít a külhoni magyar nemzetrészek szervezetei sorában.
márc. 9
15:48
Megújul a Pelikán Udvar kapuja (Hírstart)
A Pelikán Udvar kapujának és bejárójának teljes felújításával állítanak emléket a kétszáz éves székesfehérvári színjátszásnak, a közadakozásból elvégzendő munkálatokkal tavasszal végeznek.
márc. 9
16:00
Fekete Péter: A Csemadoknak kiemelkedő szerepe van a közös jövő építésében (Hírstart)
A több mint ötvenezer tagot számláló szervezet, amely évente több mint ötezer különféle rendezvényt szervez, egyedülállónak számít a külhoni magyar nemzetrészek szervezetei sorában.
márc. 9
16:30
Magyar avantgárd festők Krakkóban (Hírstart)
A Törésvonalak – 1908–1928 – Közép-Európa avantgárd művészete című, március 8-tól a krakkói Nemzetközi Kulturális Központban (MCK) megtekinthető kiállításon magyar avantgárd festők is bemutatkoznak. A tárlat fővédnökei a négy visegrádi ország kulturális miniszterei, magyar részről Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért fele
márc. 9
16:54
5 izgalmas film szombat estére (Cosmopolitan)
Húzósra sikerült a péntek este, és ma már nem mozdulnál ki? Vagy csak brutál fárasztó heted volt? Mutatjuk, milyen filmek közül válogathatsz!
márc. 9
17:30
A folyton meghaló nőtől a hasmenéses Istenig (24.hu)
Képmás Justin Marks Berlinben játszódó, poszt-hidegháborús kémthrillerbe ágyazott sci-fije a tavalyi év legkellemesebb meglepetése volt, J. K. Simmons
márc. 9
18:30
A Trónok harca Éjkirályt alakító színésze megtörte karaktere hallgatását (Szeretlek Magyarország)
Némi betekintést kapunk, hogy mi is jár a Mások vezérének fejében.
márc. 9
19:42
A Váralagút elfelejtett tiltó táblája (24.hu)
“A sebes hajtás, ostorcsattantás, zene, énekszó és minden lárma rendőrileg tilos.” – figyelmeztetett még évtizedekkel a kocsik és kocsisok eltűnése után is.
márc. 9
20:42
Kétszáz éves a fehérvári színjátszás (Hírstart)
A Pelikán udvar kapujának és bejárójának teljes felújításával állítanak emléket a kétszáz éves székesfehérvári színjátszásnak. A közadakozásból elvégzendő munkálatokkal tavasszal végeznek.
márc. 9
20:48
Az Ivan (Hírstart)
Exotic Post Traumatic címmel kétarcú, érzelmileg hullámzó állapotot tükröző lemezt készített az Ivan

Keresés