2012. június 25. hétfő

jún. 25
0:03
Portugál-spanyol és német-olasz csata a fináléért (Agroinform)
Véget értek a negyeddöntős küzdelmek, kialakult az elődöntők párosítása az Európa-bajnokságon.
jún. 25
0:21
Rangel szívesen játszana a walesi válogatottban (Agroinform)
A Swansea City középhátvédje, Angel Rangel elárulta, hogy szívesen játszana a Walesi válogatottban annak ellenére, hogy...
jún. 25
0:25
Megérdemeltük az elődöntőt - Prandelli (Agroinform)
A Squadra Azzurra a fináléért a németekkel csap össze, a szakvezető szerint a Nationalelf az esélyese a párharcnak.
jún. 25
0:27
Euro 2012: Vereség nélkül, emelt fővel búcsúztunk - Hodgson (She)
Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Roy Hodgson nem hibáztatja teljesen elfáradó játékosait, szerinte emelt fővel távoznak az olaszok ellen tizenegyesekkel elbukott Eb-negyeddöntőt követően.
jún. 25
0:31
Euro 2012: Megérdemeltük, jobbak voltunk! - Prandelli (She)
Cesare Prandelli, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya megkönnyebbülten konstatálta: a játék képe alapján megérdemelt továbbjutást végül kiharcolta a squadra azzurra Anglia ellen az Eb negyeddöntőjében.
jún. 25
0:35
Videó: drámai tizenegyespárbaj olasz továbbjutással (She)
Az olasz labdarúgó-válogatott tizenegyesekkel búcsúztatta Angliát az Európa-bajnokság vasárnap esti negyeddöntőjében. Az angoloktól Steven Gerrard és Wayne Rooney belőtte, míg Ashley Cole és Ashely Young kihagyta, a 2006-os világbajnoktól pedig csupán Riccardo Montolivo hibázott Andrea Pirlo mesteri találata, továbbá Mario Balotelli, Antonio Nocerino és Alessandro Diamanti gólja mellett. Nézze meg…
jún. 25
0:39
Összetört szívvel, de emelt fővel megyünk haza - Gerrard (Agroinform)
Az angolok csalódottak, de egyöntetűen úgy vélik, nincs okuk a szégyenkezésre.
jún. 25
0:39
Euro 2012: pedig az olaszok sem acélos 11-es lövők - statisztika (She)
Két olyan csapat kényszerült tizenegyeslövésekre a labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében, amely egyik sem büszkélkedhet acélos mérleggel ilyen tekintetben. Az olaszok legalább valamit javítottak a statisztikájukon...
jún. 25
0:43
Euro 2012: csak az ukránok, görögök és írek lőttek kevesebbet az angoloknál (She)
Az angol labdarúgó-válogatott mindössze 2.75 kaput eltaláló lövést eresztett meg átlagban az Európa-bajnokságon, a második legkevesebbet a negyeddöntőig eljutó csapatok közül.
jún. 25
0:45
NS: Janics különleges szülinapja; emlékszik még Kijev Bodnár Lászlóra? (She)
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk:
jún. 25
5:15
Letették az esküt (Behaviour)
Túl van az olimpiai eskün a 35 nap múlva kezdődő londoni játékokon szereplő magyar csapat. A Művészetek Palotájában tegnap rendezett ünnepi eseményen a fogadalomtétel szövegét Kásás Tamás vízilabdázó, Jakabos Zsuzsanna úszó és a paralimpikonok nevében Dani Gyöngyi kerekesszékes vívó mondta el.
jún. 25
7:03
Wimbledon: Roger Federer a hetedik diadalról álmodik (She)
A svájci Roger Federer, aki korábban hat alkalommal diadalmaskodott a wimbledoni tenisztornán, úgy érzi, remek formában van, így hetedszer is győzni szeretne a hétfőn kezdődő Grand Slam-viadalon.
jún. 25
7:03
Babos ma délután kezd Wimbledonban (Behaviour)
Ma délután, a szokásoknak megfelelően 15 órakor lép a centerpálya füvére a férfi címvédő, Novak Djokovics - az egykori spanyol világelső, Juan Carlos Ferrero ellen -, és elkezdődik 2012 teniszszezonjának harmadik Grand Slam tornája.
jún. 25
7:05
Kaposvár: Prukner szerint hasznos volt a soproni edzőtábor (She)
Prukner László, a Kaposvár labdarúgócsapatának régi-új vezetőedzője szerint hasznos volt a szerdától vasárnapig tartott soproni edzőtábor.
jún. 25
7:05
Alonso az első duplázó (Behaviour)
Az eddigi tapasztalatok alapján mindenki arra számított a valenciai utcai futammal kapcsolatban, hogy a monacói versenyhez hasonlóan itt sem lesz előzés, hanem a pilóták vonatkozását nézhetjük 57 körön keresztül.
jún. 25
7:21
Brazília: továbbra sincs meg Neymarék első sikere (She)
Hat forduló elteltével sincs meg a Santos első győzelme a brazil bajnokságban. Bár Neymar a 71. percben másodszor is vezetést szerzett csapatának a Coritiba ellen, az ellenfél tizenegyesből egyenlíteni tudott.
jún. 25
7:39
Tenisz: Tamira Paszek a hét nyertese a női top 100-ban (She)
Az eastbourne-i tornán aratott győzelme után nem meglepő, hogy Tamira Paszek lépett előre a legtöbbet a női világranglista legjobb 100 teniszezője között. Az osztrák lány 22 helyet javított eddigi pozíciójához képest, és jelenleg a 37. A magyarok közül továbbra is Babos Tímeáé a legmagasabb helyezés, ő a 69. Czink Melinda is a top 100-ban van (98.), míg Arn Grétának (104.) nem sok hiányzik, hogy…
jún. 25
7:57
Argentína: Verón döntetlennel búcsúzott a profi futballtól - videó (She)
Juan Sebastián Verón befejezte profi labdarúgó-pályafutását. A 37 esztendős futballista csapata, az Estudiantes szezonbeli utolsó bajnokiján, az Unión Santa Fe ellen 2–2-re végződött találkozón búcsúzott, a 90. percben nagy tapsvihar közepette hagyta el a pályát.
jún. 25
7:59
Tenisz: eldőlt, hogy nem lesz kék a salak az ATP-tornákon (She)
A tenisz ATP-tornákon a jövőben nem lehet kékszínű salakborítást alkalmazni.
jún. 25
8:01
Tenisz: Ferrer megelőzte Tsongát, Roddick nyolc helyet ugrott (She)
Egy változás történt a férfi tenisz-világranglista top 10-es sorrendében az elmúlt héthez képest: a spanyol David Ferrer visszaelőzte a francia Jo-Wilfried Tsongát, és fellépett az 5. helyre. Az eastbourne-i tornán 16 hónap után újra tornát nyerő amerikai Andy Roddicknak nyolc hely javítást is ért a siker, ám a top 100-ban a ’s-Hertogenbosch-i viadalon az elődöntőig menetelő Xavier Malisse-nak…
jún. 25
8:15
Férfi kézilabda: Argentína a bajnok, teljes a vb-mezőny (She)
A házigazda Argentína győzelmével ért véget a Buenos Airesben zajló pánamerikai férfi kézilabda-bajnokság, miután a döntőben minimális különbséggel felülmúlta Brazíliát. A bronzérmet Chile szerezte meg, így ez a három válogatott szerzett indulási jogot a 2013-as spanyolországi világbajnokságra, amelynek immár teljes a mezőnye.
jún. 25
8:17
Euro 2012: De Rossi szerint Pirlo Tottit idézte a 11-esével (She)
Daniele De Rossi, az olasz labdarúgó-válogatott középpályása az angolok elleni győztes Európa-bajnoki negyeddöntő után elmondta, Andrea Pirlo pimasz büntetője Francesco Totti 2000-es megoldását idézte.
jún. 25
8:27
Nem lesz többé kék salak az ATP-tornákon (Agroinform)
A tenisz ATP-tornákon a jövőben nem lehet kék színű salakborítást alkalmazni.
jún. 25
8:33
Videó: Ganxsta Zolee örült az olasz továbbjutásnak (She)
A vasárnap késő este véget ért Anglia–Olaszország Eb-negyeddöntő idején a Nemzeti Sport szurkolói klubjának vendége Ganxsta Zolee volt a WestEndben. A rapper markáns kijelentésekkel illette a két csapatot, ugyanis szerinte egyik sem érdemelt volna meg a továbbjutást. Mindenesetre a végén örült, mert az olaszoknak drukkolt
jún. 25
8:35
Tenisz: Balázs 13. ITF-tornáját nyerte meg Belgrádban (She)
Balázs Attila nyerte meg a 10 ezer dollár összdíjazású belgrádi teniszversenyt. A 23 éves teniszező a döntőben a szerb Danilo Petrovicsot győzte le 6:2, 6:2-re, így tizenharmadik ITF-tornáját nyerte meg.
jún. 25
8:37
Férfi vízilabda: Jászberényi francia bajnok lett a Montpellier-vel (She)
Megszakítva a Marseille hetes győzelmi szériáját, a második meccset 6–5-re, a harmadikat 7–5-re nyerte meg a Montpellier férfi vízilabdacsapata, ezzel elhódította a francia bajnoki címet, kapujában a bravúrosan védő Jászberényi Gáborral.
jún. 25
8:45
Argentína az amerikai kontinens bajnoka, teljes a vb-mezőny (Agroinform)
A győztes mellett Brazília és Chile jutott ki a 2013-as spanyolországi világbajnokságra.
jún. 25
8:51
Kerékpár: Parti és Benkó is feladta a kanadai versenyt (She)
Parti András és Benkó Barbara is rajthoz állt a hétvégi kanadai világkupán, azonban a nehéz, sáros pályát egyikük sem tudta teljesíteni, mindkét olimpikonunk feladta a versenyt.
jún. 25
8:53
Birkózás: négy magyar érem a termés az emlékversenyen (She)
Két arany- és két bronzérmet szereztek a magyar birkózók a lengyelországi Racibórzban megrendezett Pytlasinski-emlékversenyen.
jún. 25
9:09
Euro 2012: Ismét összetört szívvel mehetünk haza - Gerrard (She)
Steven Gerrard, az angol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya szomorúan beszélt az olaszok elleni vesztes negyeddöntő után, kiemelve, hogy nem volt szerencséjük a büntetőrúgásokkal, így ismét összetört szívvel mehetnek haza egy nagy tornáról.
jún. 25
9:09
Megkoronázták James királyt (Metropol)
LeBron James úgy ringatta a Larry O’Brien bajnoki trófeát, mintha egy kisgyermeket tartana az ölében.
jún. 25
9:11
Skócia: már biztos, hogy három klub az új Rangers ellen szavaz (She)
A Dundee United és a Heats után a Hibernian labdarúgócsapatánál is világossá tették, hogy a csődbe ment Rangers utóda ellen szavaznak majd, amikor arról kell dönteni, hogy a nagy múltú klub „újjá alakulva" indulhasson-e a skót élvonalban.
jún. 25
9:11
„Jobbak leszünk, mint tavaly” (Metropol)
A Kecskeméttől igazolt Aleksandar Alempijevicet faggattuk az Üllői úti helyzetről.
jún. 25
9:21
A férfi négyes az Eb-ötödik hely ellenére változatlan maradhat (Agroinform)
A vasárnap zárult Európa-bajnokságot Storcz Botond szerint olimpiai szemüvegen keresztül kell elemezni.
jún. 25
9:27
Euro 2012: Akkor ez tűnt a könnyebb megoldásnak - Pirlo (She)
Bizonyára még napokig téma lesz Andrea Pirlo pimasz büntetője az angolok elleni tizenegyespárbajból: az olasz labdarúgó-válogatott középpályása a sikeresen megvívott Európa-bajnoki negyeddöntő után elmondta, miért ezt a megoldást választotta Joe Harttal szemben.
jún. 25
9:29
Kajak-kenu: kedden lehet döntés a férfi kajak négyes ügyében (She)
Mint korábban beszámoltunk róla, a K–4 1000 méter küzdelmei során az ötödik helyet szerezte meg a Tóth Dávid, Kammerer Zoltán, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összetételű egység. A versenyzők számára az Eb-döntő olimpiai válogatónak számított, hiszen Storcz Botond szövetségi kapitány elvei szerint ha a négyes az Eb-n nem lép fel a dobogóra, belenyúlhat a hajó összetételébe. A csapat tagjai egyelőre…
jún. 25
9:31
Atlétika: Gatlin és Gay is indulhat 100-on Londonban (She)
A 2004-es olimpiai bajnok Justin Gatlin győzött, a hosszú sérülése után visszatérő, országos csúcstartó (9.69 mp) Tyson Gay pedig második lett férfi 100 méteren az amerikai atléták Eugene-ben zajló olimpiai válogatóversenyén, így mindketten indulhatnak a londoni játékokon.
jún. 25
9:39
A szövetségi elnök szerint "elfogadhatatlan" volt Nasri viselkedése (Agroinform)
Noel le Graet személyesen fogja kivizsgálni, hogy mi történt a sajtószobában a spanyol-francia negyeddöntő után.
jún. 25
9:57
Eljött az én időm - Federer (Agroinform)
A svájci, aki korábban hatszor nyerte meg a wimbledoni tenisztornát, hetedszer is győzni szeretne a Grand Slam-viadalon.
jún. 25
10:21
Videó: Romarinho sarokkal vette be a Palmeiras kapuját (She)
Nagyszerű gólt szerzett Romarinho, a Corinthians játékosa a Palmeiras elleni brazil bajnoki labdarúgó-mérkőzésen. A hazaiak játékosa sarokkal juttatott a hálóba egy beadást. Emellett lőtt még egy bombagólt is, főszerepet vállalva csapata 2–1-es győzelmében. Egyébként ez a Romarinho nem a legendás Romario fia, noha őt is ugyanígy hívják.
jún. 25
10:33
Piqué nem egyedül akar megküzdeni Ronaldóval (Agroinform)
A spanyol középhátvéd szerint fontos, hogy a portugál sztár ellen is csapatként védekezzenek, ahogy eddig tették.
jún. 25
10:35
Minczér Albert betegség miatt nem indulhat az Eb-n (Agroinform)
A 3000 m akadályon érdekelt Minczér Albert nem indulhat a szerdán kezdődő atlétikai Európa-bajnokságon, Helsinkiben.
jún. 25
10:39
DVSC: Kondás Elemér szerint a házi meccs elérte a célját (She)
Szombaton egymás közti mérkőzéssel zárta a felkészülés első hetét a labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC-Teva. A két részre osztott keret kétszer harminc percet játszott és négy gól született: Ibrahima Sidibe, Slimane Bouadla, Ferenczi János és Stevo Nikolic talált be. Kondás Elemér, a csapat vezetőedzője elmondta, a házi meccs elérte a célját.
jún. 25
10:41
Atlétikai Eb: Minczér Albert nem indulhat Helsinkiben (She)
A 3000 m akadályon érdekelt Minczér Albert nem indulhat a szerdán kezdődő atlétikai Európa-bajnokságon, Helsinkiben.
jún. 25
10:51
A britek Forma-1-es futamot álmodnak az Olimpiai Stadionba (Agroinform)
Újabb ötlet vetődött fel az Olimpiai Stadion hasznosítása kapcsán, amely akár Forma-1-es futam házigazdája is lehet.
jún. 25
10:53
Hol a vége az olaszok játékának? - Várhidi Péter (Agroinform)
Az Anglia-Olaszország negyeddöntőről a korábbi szövetségi kapitány mondta el véleményét a hathárom.hu-nak.
jún. 25
10:57
Németország: ismét téma Huszti szerződtetése a Hannovernél (She)
A Bild.de híre szerint a német élvonalbeli Hannovernél ismét szóba került a csapat korábbi magyar középpályásának, Huszti Szabolcsnak a visszatérése. Mirko Slomka vezetőedző meg is erősítette, hogy egyeztetnek az orosz Zenittől minden bizonnyal távozó futballistával.
jún. 25
10:59
NB I: a DVTK három próbázóval kezdte meg a felkészülést (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK is elkezdte a felkészülést a következő idényre, az első tréningről négyen hiányoztak, ugyanakkor feltűnt három próbajátékos is. A dvtk.eu beszámolója szerint az edzés előtt Dudás Hunor hivatalosan is bemutatta a csapatnak az új vezetőedzőt, Sisa Tibort, és segítőjét, Dzurják Józsefet.
jún. 25
11:15
NB I: október végéig hat pályán lesz új biztonsági rendszer (She)
Október végéig hat futballpályán lesz új stadionbiztonsági rendszer, központi jegyértékesítéssel, 980 millió forintos állami forrásból. Azonban nem elég a fociból máshova kiszorítani a rendbontókat, az öt látványsport nézőbarát biztonságát együtt kell kezelni – mondta Samu István, az MLSZ biztonsági igazgatója a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.
jún. 25
11:27
Schweinsteiger bokájáért aggódnak a németek (Agroinform)
Bokasérülése miatt könnyen lehet, hogy kihagyja az olaszok elleni csütörtöki elődöntőt a németek középpályása.

Keresés