2012. június 28. csütörtök

jún. 28
0:03
Lemondott Bert van Marwijk (Agroinform)
A három vereséggel végződött Európa-bajnokság után hagyta ott posztját a holland kapitány
jún. 28
0:07
Büntetőkkel küldték haza a spanyolok Ronaldóékat - videó (Agroinform)
Spanyolország 0-0 után büntetőkkel 4-2-re győzte le Portugáliát az EURO 2012 első elődöntőjében.
jún. 28
0:09
NS: az Albert-hagyaték kérdései; óriás magyar és az NBA - csütörtök (She)
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.
jún. 28
0:09
Döntőben a címvédő spanyolok (Metropol)
Tizenegyesekkel jutott be elsőként a címvédő spanyol labdarúgó-válogatott a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság fináléjába.
jún. 28
0:21
Ramosnak mindig van kedve a büntetőhöz (Agroinform)
A címvédő és világbajnok spanyolok a szerdai elődöntőben büntetőkkel nyertek a portugál csapat ellen.
jún. 28
0:27
Euro 2012: Volt kedvem a tizenegyeshez - Sergio Ramos (She)
Sergio Ramos, a spanyol labdarúgó-válogatottban a portugálok elleni tizenegyespárbajban panenkásan betaláló védő elmondta, volt kedve a tizenegyeshez.
jún. 28
0:39
Nem így akartunk veszíteni - Bento (Agroinform)
A portugálok szövetségi kapitánya a tizenegyespárbaj helyett másfajta vereségre szavazott volna.
jún. 28
0:45
Euro 2012: kilenc kieséses meccs a spanyoloknál kapott gól nélkül (She)
Spanyolország tizenegyesekkel búcsúztatta Portugáliát a labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében. A helyzetek ugyan nem záporoztak a meccsen, de a statisztikusok nem pihentek, mi pedig szokásunkhoz híven összegyűjtöttünk néhány érdekességet a találkozó kapcsán:
jún. 28
1:03
Euro 2012: Még egyszer meg kell mutatnunk - Del Bosque (She)
Vicente del Bosque elégedett volt csapata teljesítményével a portugálok ellen tizenegyesekkel megnyert Európa-bajnoki elődöntőt követően. A spanyolok szövetségi kapitánya szerint a hosszú idény végén még egyszer meg kell mutatnia játékosainak, mire képesek.
jún. 28
1:39
Euro 2012: Jobbak voltunk a rendes játékidőben - Bento (She)
Paulo Bento, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint jobbak voltak a spanyoloknál a rendes játékidőben, így már akkor el kellett volna dönteniük az Európa-bajnoki elődöntőt.
jún. 28
7:03
F1: A Ferrari versenyképes, de a sikerhez több kell - Montezemolo (She)
Luca di Montezemolo, a Formula-1-es Ferrari csapat elnöke szerint az autó versenyképes, de ha komoly sikereket szeretnének elérni, akkor ennél jóval több szükséges.
jún. 28
7:03
Minden marad a régiben (Behaviour)
Storcz Botond nem változtat a zágrábi Európa-bajnokságon ötödik helyen végzett férfi kajaknégyes összeállításán, ugyanez az egység indul a londoni olimpián is - derült ki a honi sportági szövetség keddi közleményéből. A riválisok nem fogadják el a döntést és új válogató kiírását követelik.
jún. 28
7:05
Esőisten is jegyet vett Wimbledonba (Behaviour)
Úgy tűnik, az idei wimbledoni bajnokság egyik napja sem múlik el csapadék és esőszünet nélkül. Kedd után ugyanis szerdán is meg kellett szakítani az idei harmadik Grand Slam-torna meccseit, így senki sem csodálkozott azon, hogy a menetrend túlzott csúszása miatt aggódó szervezők még este kilencre is írtak ki kezdési időpontokat.
jún. 28
7:07
Michelisz újra megtöltené a Hungaroringet (Behaviour)
Ismét a Hungaroringen áll rajthoz ezen a hétvégén a túraautó (WTTC) világbajnoki sorozatban május 6-án ugyanitt fantasztikus győzelmet aratott Michelisz Norbert. A Zengő Motorsport pilótája ezúttal a Superstars Series ötödik futamán indul, és többek között hat korábbi F1-es versenyzővel méri össze tudását.
jún. 28
7:21
Libertadores-kupa: a Boca és a Cor ikszelt a döntő első meccsén (She)
Döntetlennel végződött a Libertadores-kupa fináléjának első felvonása, az argentin Boca Juniors hiába szerzett vezetést a 72. percben, a vendég brazil Corinthians még a hajrában egyenlíteni tudott.
jún. 28
7:23
Euro 2012: a németek fejenként 150 ezer euróért is játszanak ma (She)
Amennyiben a német labdarúgó-válogatott sikerrel veszi az elődöntőt a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon, akkor a keretben lévő játékosok – plusz a szakmai stáb tagjai – fejenként 150 ezer euró jutalomban részesülnek.
jún. 28
7:57
Euro 2012: A spanyolok szerencsésebbek voltak - Nani (She)
Búcsúzott a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságtól a portugál labdarúgó-válogatott, miután a Spanyolország elleni elődöntőben tizenegyespárbajban alulmaradt riválisával szemben. A portugál csapat alapembere, Nani szerint riválisuk csupán szerencsésebb volt.
jún. 28
7:59
F1: nyolc és fél év Ecclestone megzsarolójának (She)
Nyolc és fél év börtönbüntetésre ítélte a müncheni bíróság Gerhard Gribkowskyt, a Bayerische Landesbank korábbi kockázatelemzőjét, mert korrupt módon járt el a Formula–1 jogtulajdonának 2006-os eladásakor. Az üzletember 45 millió euró kenőpénzt fogadott el Bernie Ecclestone-tól, hogy a CVC Capital Partnersnek adja el az F1 jogait, de a bajor bank ezzel rengeteg pénzt bukott, mert jóval áron alul…
jún. 28
8:15
Kerékpár: Andy Schleck csapatfőnöke is kihagyja a Tourt (She)
Az Amerikai Doppingellenes Ügynökség Lance Armstrong ellen indított eljárása miatt kihagyja a Francia körversenyt Johan Bruyneel, a RadioShack-Nissan csapatvezetője. Az Armstronggal hét, a spanyol Alberto Contadorral pedig két Tourt nyerő belga szakember személyesen döntött a Tour de France-tól való távolmaradás mellett.
jún. 28
8:17
Kézilabda: veszprémi kapus Békéscsabán (She)
A Budapest Bank-Békéscsabai Előre NKSE csapata a Siófokra távozó Futaki Hajnalka kapus helyére igazolta a Veszprémből érkező Terenyi Biankát.
jún. 28
8:27
Az angol-olasz lett a legnézettebb negyeddöntő (Agroinform)
A vasárnapi olasz-angol mérkőzés volt minden idők legnézettebb Európa-bajnoki negyeddöntője.
jún. 28
8:33
Euro 2012: Casillast meglepte Ramos és Cristiano Ronaldo (She)
Tizenegyespárbajban bizonyult jobbnak Spanyolország Portugáliánál a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság elődöntőjében, így a címvédő már biztosította a helyét a fináléban, amelyben vasárnap a Németország–Olaszország találkozó győztesével mérkőzik meg. A spanyol csapat kapitányának, Iker Casillasnak két klubtársa, Sergio Ramos és Cristiano Ronaldo is meglepetéssel szolgált.
jún. 28
8:35
Eger: újabb két szerb próbajátékos érkezett (She)
Elköszönt az Eger a szerb Crvena zvezdától próbajátékra érkező Rudan testvérpártól, Momcsilo és Sztefan helyett viszont újabb kiszemeltek érkeztek. Együtt készül a csapattal a legutóbb a Vasasban játszó Dusan Mileusznics, a váci Albert Ádám és a korábban a zalaegerszegieknél védő szerb Djordje Babalj.
jún. 28
8:37
Euro 2012: Kérdezte, hogy rúgom-e az ötödiket, igent mondtam - C. Ronaldo (She)
Spanyolország 0–0 után tizenegyesekkel 4–2-re legyőzte Portugáliát a labdarúgó Európa-bajnokság első elődöntőjében, és az egyik nagy kérdés az, hogy a portugálok legbiztosabb tizenegyesrúgója, Cristiano Ronaldo miért csak az ötödik sorozatban került volna sorra – mert így végül nem is tudott rúgni Iker Casillasnak. Az okot mondja el maga az érintett.
jún. 28
8:39
Fogadási csalás: Str. Lászlót kiadják az olaszoknak (She)
A Fővárosi Törvényszéken arról döntöttek, hogy az egész Európát behálózó fogadási csalás kapcsán Olaszországban képbe kerülő – itthon május 28-án őrizetbe vett, majd átadási letartóztatási státusba kerülő – Str. Lászlót átadják az olasz hatóságoknak, számolt be róla a csütörtöki Blikk.
jún. 28
8:45
A Ferrari elnöke szerint nem az övék a legjobb autó (Agroinform)
Luca di Montezemolo szerint ha komoly sikereket szeretnének elérni, akkor ennél jóval több szükséges.
jún. 28
8:51
Megtörnék az átkot a német játékosok (Metropol)
Még sosem nyertek a németek az olaszok ellen világversenyen.
jún. 28
8:53
A pályán és azon kívül (Metropol)
Caroline Wozniacki Wimbledonban bizonyítaná, hogy még mindig ő a legjobb.
jún. 28
9:03
Nem bírt a Boca Juniors a Corinthiansszal a döntő első meccsén - videó (Agroinform)
A La Bombanérában játszott 1-1-es döntetlent az argentin Boca Juniors és a brazil Corinthians.
jún. 28
9:09
Videó: a célok nem változtak a Pick Szegednél (She)
Skaliczki László, a Pick Szeged vezetőedzője az NSO Tv-nek beszámolt a csapat igazolásairól, az újításokról. Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a célok változatlanok.
jún. 28
9:11
PMFC: Bodnár megegyezett a klubbal - hivatalos (She)
Mint arról beszámoltunk, a 33 éves Bodnár László a labdarúgó NB I-ben szereplő PMFC-nél tréningezett. A korábban többek között a Dinamo Kijevben is megforduló jobb oldali védő megegyezett a mecsekaljai vezetőkkel, és aláírta szerződését. Erről a klub tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t.
jún. 28
9:13
Strandfoci: a válogatott a CSZKA Moszkvával melegít Izraelre (She)
Szerencsésen megérkezett Moszkvába a vasárnap kezdődő világbajnoki selejtezőtorna helyszínére a magyar strandlabdarúgó-válogatott – olvasható a strandfoci.hu-n. A mieinkre csütörtökön edzés, pénteken pedig felkészülési mérkőzés vár, méghozzá a CSZKA Moszkva ellen, amelyet a közelmúltban az orosz Szuperliga küzdelmeiben Fekete Viktor is erősített néhány meccs erejéig – a futballista természetesen…
jún. 28
9:39
Nem játszottunk jól, de a védekezés rendben volt - del Bosque (Agroinform)
A spanyol-portugál elődöntő a torna egyik leggyengébb mérkőzését hozta, a szakember azonban így is talált pozitívumokat.
jún. 28
9:45
Videó: német bomba Kanadában - Frings gólja a derbin (She)
A labdarúgó Európa-bajnokság ma esti Németország–Olaszország mérkőzése kapcsán gyakran szóba került a napokban a 2006-os világbajnokság elődöntője, amelyet az olaszok 2–0-ra megnyertek a németek ellen. Az akkori Nationalelfben nem játszhatott Torsten Frings, akiről aznap döntött úgy a FIFA, hogy negyeddöntőbeli verekedése miatt eltiltja, és a németek a hiányában látták a vereség egyik okát. A 35…
jún. 28
9:47
Euro 2012: Mérhetetlen szomorúságot érzek - Moutinho (She)
Joao Moutinho, majd Bruno Alves is hibázott, így Spanyolország 4–2-re megnyerte a tizenegyespárbajt Portugália ellen a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében. Mindkét játékos szerint megérdemelték volna a továbbjutást, azon egyszerű oknál fogva, hogy jobbak voltak a címvédőnél.
jún. 28
9:49
DVSC: együtt készül a Szakály testvérpár (She)
Néhány napig az élvonalbeli DVSC-Teva edzéseit látogatja Szakály Péter csapatkapitány öccse. A 24 éves Szakály Dénes jelenleg a Videoton labdarúgója.
jún. 28
10:03
Labdarúgás: magyar szálak Samuel Eto’o adócsalási ügyében (She)
A barcelonai ügyészség adócsalás miatt eljárást indított Samuel Eto’o ellen, aki a vád szerint a Barcelona labdarúgójaként 2006 és 2009 között 3.5 millió euróval károsította meg a spanyol kincstárat.
jún. 28
10:05
London 2012: nem indul Athén és Peking 100 hátas női bajnoka (She)
Nem indulhat a londoni olimpián a 100 méteres hátúszás athéni és pekingi győztese, az amerikai Natalie Coughlin. A 29 éves, háromszoros olimpiai és (normál medencében) hatszoros világbajnok hölgy hazája válogatóversenyén csak a harmadik helyen végzett a 17 éves Missy Franklin (58.85) és a 18 esztendős Rachel Bootsma mögött.
jún. 28
10:07
Videoton: a portugál élvonalból igazoltak válogatott védőt (She)
A Videoton labdarúgócsapata bejelentette Ianique dos Santos Tavares, művésznevén Stopira szerződtetését. A 24 éves zöld-foki-szigeteki válogatott védő három évre írt alá új csapatához – adta hírül a vidi.hu.
jún. 28
10:15
Ronaldo nem segíthetett csapatán, mert beleegyezett, hogy ötödik legyen (Agroinform)
A Real Madrid sztárja az ötödik rúgóként lett megjelölve, de addigra már eldőlt a párharc.
jún. 28
10:17
Bodnár László visszatért az NB I-be (Agroinform)
A Pécs labdarúgócsapatához igazolt Bodnár László korábbi válogatott játékos.
jún. 28
10:21
London 2012: felhajtás a jamacai atlétikai selejtező körül (She)
Kedden egy órán belül elkapkodták a jegyeket a jamaicai atlétikai olimpiai válogatóversenyére, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg Kingstonban. A legnagyobb érdeklődés természetesen a férfi és női 100 méteres síkfutás pénteki küzdelmeit kíséri, mindkét számban három-három sportoló szerez kvótát Londonba.
jún. 28
10:21
Bodnár László a Pécshez igazolt (Metropol)
A korábbi válogatott játékos, aki az egész előző szezont kihagyta, egy plusz egy évre írt alá.
jún. 28
10:23
Lombard: Fellai József három évre aláírt (She)
Mint arról beszámoltunk, az élvonalban szereplő Lombard labdarúgócsapatával készült az elmúlt szezonban az NB II-ben ezüstérmet szerző Kozármisleny védője, Fellai József. Ahogy várni lehetett, a 23 éves védő megegyezett a vezetőkkel, és három évre kötelezte el magát a pápaiakhoz.
jún. 28
10:23
Lemondott a holland szövetségi kapitány (Metropol)
Bert van Marwijk szerződése 2016-ig szólt, de a holland szövetség szerda késő esti közlése szerint azonnali hatállyal megszűnt.
jún. 28
10:33
A portugál élvonalból igazolt védőt a Videoton (Agroinform)
A 24 éves zöld-foki-szigeteki Ianique dos Santos Tavares három évre írt alá a magyar kupagyőzteshez.
jún. 28
10:39
Euro 2012: mindkét olasz szisztémára felkészültek a németek (She)
Miroslav Klose, a német labdarúgó-válogatott csatára az UEFA hivatalos honlapjának elmondta: az edzéseken gyakorolták az Eb-elődöntős ellenfél, Olaszország mindkét taktikai felállása elleni játékot.
jún. 28
10:51
Negredót sokkolta del Bosque döntése (Agroinform)
Alvaro Negredo szerint borzalmas meccs volt a szerdai elődöntő, de a csatár büszke arra, hogy a fináléba jutottak.
jún. 28
10:57
Kézilabda: Vujin szerint már nem létezik teljes klubhűség (She)
A magyar bajnok MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatát hat év után nyáron elhagyó szerb Marko Vujin szerint manapság már nincsenek olyan játékosok, akik egész pályafutásuk során hűek maradnak klubjukhoz.
jún. 28
11:09
Ronaldo még Donyeckben várja, hogy ellőhesse a büntetőt - fotó (Agroinform)
A portugálok legnagyobb sztárja ötödikként rúghatott volna büntetőt, de addigra már eldőlt a spanyolok elleni párharc.

Keresés