2016. február 21. vasárnap

febr. 21
18:00
La Liga: a Real Madrid keserű élménye – Málaga nem Róma (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 25. fordulójában a Real Madrid döntetlent játszott Málagában, így hátránya a listavezető Barcelonával szemben a forduló előtti állapothoz képest két ponttal nőtt: hétről kilencre.
febr. 21
18:18
Atlétika: Baji országos csúcsa, Zsivóczky-Farkas duplázott (She)
Baji Balázs 7.55 másodperccel országos csúcsot ért el 60 méteres gátfutásban a Syma Csarnokban rendezett fedett pályás atlétikai országos bajnokság második napján.
febr. 21
18:18
Rosszul jött C. Ronaldo kihagyott büntetője a Madridnak (Infostart)
A Real Madrid 1-1-es döntetlent játszott a Málaga otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának vasárnapi játéknapján.
febr. 21
18:27
Pontokat vesztett a Real Madrid (Metropol)
A Real Madrid 1-1-es döntetlent játszott a Málaga otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában.
febr. 21
18:27
Bundesliga: 10 percre félbeszakadt a meccs, a Dortmund besegített Dárdainak (Agroinform)
Roger Schmidt nem volt hajlandó felülni a lelátóra, a bírónak így nem maradt más választása, kényszerpihenőt rendelt el.
febr. 21
18:36
Tenisz: Kyrgios megszerezte első trófeáját (She)
Az ausztrál Nick Kyrgios nyerte meg a Marseille-ben rendezett, 596 ezer euró (184.2 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztornát, mivel a vasárnapi döntőben legyőzte a horvát Marin Cilicet.
febr. 21
18:38
Férfi kézi BL: a Szeged öttel kapott ki Barcelonában (She)
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában a Mol-Pick Szeged ötgólos vereséget szenvedett Barcelonában. A csoportkörből hátralévő két fordulóban a szegediek előbb a macedón Vardart fogadják, majd lengyel Kielcéhez látogatnak.
febr. 21
18:54
Röplabda: Pénzügyőr-, MAFC- és Sümeg-siker a férfiaknál (She)
A Pénzügyőr, a MAFC és a Sümeg is 3-0-ra győzött hazai pályán a férfi röplabda NB I vasárnapi játéknapján.
febr. 21
19:12
Molnár Péter: erőt ad, hogy az egész világ a mi babérjainkra tör (Infostart)
Idén is Dél-Afrikában edzőtáborozik a 200 méteren világbajnok kajak páros. Molnár Péter az InfoRádiónak azt is elmondta, növeli a motivációjukat, hogy Tótka Sándorral idén a leggyorsabb egységként indulhatnak a versenyeken.
febr. 21
19:12
Férfi kosár NB I: négy túlóra után dőlt el a MAFC–Nyíregyháza (She)
Az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság 14. fordulójában nehezen jutott dűlőre egymással a MAFC és a MARSO Nyíregyháza: a negyedik túlórát követően két ponttal előbbiek bizonyultak jobbnak.
febr. 21
19:30
Férfi kosár MK: a Körmend letaszította a trónról a Szolnokot (She)
A férfi kosárlabda Magyar Kupában a Körmend letaszította a trónról a Szolnokot, miután a döntőben előbbi 13 ponttal jobbnak bizonyult a favoritnál. A bronzérem a Soproné lett, miután két ponttal bizonyult jobbnak a nagyszünet után ébredő, de későn hajrázó PVSK-nál.
febr. 21
19:32
Bundesliga: szokatlan történt a Schalkéval; Szalaiék bajban (She)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 22. fordulójában az Augsburg 1–0-ra nyert a Hannover otthonában, míg a Schalke hiába került előnybe a Stuttgart ellen, 1–1-es döntetlen lett a vége.
febr. 21
20:06
Férfi vízilabda ob I - A Szolnok győzött az egri rangadón (Infostart)
A Szolnok nyerte az Eger elleni rangadót az E.ON férfi vízilabda ob I-ben, ezzel százszázalékos teljesítménnyel zárta az alapszakaszt az A csoportban.
febr. 21
20:06
Tenisz: Babosék a második fordulóban Dohában (She)
Babos Tímea oldalán a német Julia Görgesszel bejutott a második fordulóba a dohai 2.5 millió dollár összdíjazású kemény pályás női tenisztornán.
febr. 21
20:08
Válogatott: Kovács István és Sallai Roland sem edzőtáborozhat (She)
Vasárnap kora délután megkezdődött az Eb-résztvevő labdarúgó-válogatott első idei felkészülési edzőtáborozása Telkiben, a meghívottak közül ketten nem tudtak elutazni.
febr. 21
20:24
Vívó-vk - Hetedik a férfi kardcsapat Varsóban (Infostart)
A hetedik helyen végzett a magyar férfi kardcsapat a varsói világkupaversenyen.
febr. 21
20:24
Curling: a világbajnok magyar páros győzött Pozsonyban (She)
A januári hollandiai kupagyőzelem után Pozsonyban ismét a kétszeres világbajnok vegyespáros, Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt nyerte meg a Curling Champions Tour (CCT) versenyt – közölte a Magyar Curlingszövetség vasárnap az MTI-vel.
febr. 21
20:42
Dohai tenisztorna - Babosék a második fordulóban (Infostart)
Babos Tímea oldalán a német Julia Görgesszel bejutott a második fordulóba a dohai 2,8 millió dollár összdíjazású keménypályás női tenisztornán.
febr. 21
21:00
Női kézi NB I: a Vác 11 góllal nyert a Budaörs vendégeként (She)
Az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság 18. fordulójában a Vác 11 góllal nyert Budaörsön. A győztes együttes már az első félidő végén 25 gólnál járt.
febr. 21
21:00
FA Kupa - Öt gólt kapott és kiesett a Manchester City (Infostart)
A bajnoki címvédő Chelsea 5-1-re legyőzte a Manchester City csapatát a labdarúgó angol FA Kupa nyolcaddöntőjében.
febr. 21
21:02
Birkózás: magyar érmek Svédországban és Dániában (She)
Kilenc érmet szereztek a magyar birkózók a hétvégi dániai és svédországi nemzetközi versenyen.
febr. 21
21:09
Győzelemmel zárt a Fehérvár (Metropol)
A Fehérvár AV19 csapata 5-2-re legyőzte az Olimpija Ljubljanát az osztrák jégkorongliga középszakaszának vasárnapi, utolsó fordulójában.
febr. 21
21:18
Férfi kosárlabda MK - Hetedszer aranyérmes a Körmend (Infostart)
A Körmend fennállása során hetedszer hódította el a férfi kosárlabda Magyar Kupát, miután a vasárnapi döntőben legyőzte a címvédő Szolnokot a budapesti Syma Csarnokban.
febr. 21
21:36
Cselgáncs-vk - Tóth ezüst-, Bor bronzérmes Düsseldorfban (Infostart)
A 90 kilogrammos Tóth Krisztián ezüst-, míg a +100 kilós Bor Barna bronzérmet nyert vasárnap az olimpiai kvalifikációs cselgáncs világkupa-sorozat düsseldorfi Grand Prix-jén.
febr. 21
21:36
Serie A: leesik az álla attól, hogy mit hagyott ki a Roma csatára (She)
Hihetetlen, hogy mit hagyott ki Edin Dzeko, a Roma futballistája. Néhány perccel később azért a bosnyák támadó megmutatta, hogy tud futballozni. Persze az is lehet, hogy az első helyzeténél úgy gondolta, nem illik az ilyet belőni. Jelenetek a Roma–Palermo Serie A-bajnokiról.
febr. 21
21:38
Öt góllal kikapott Barcelonában a Szeged (Infostart)
A Szeged öt góllal kikapott Barcelonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi játéknapján, ezzel a másodikról visszacsúszott a negyedik helyre a B csoportban.
febr. 21
21:54
Eurorögbi: az új-zélandi légiós megszelídítette a Tigriseket (She)
Az éllovasok hétvégéje a mostani: az angol élvonalbeli rögbibajnokságban Saracens otthon nyert, a franciáknál Racing 92 idegenben. A Pro12-ben a Connacht kinyitotta a pontzsákot, de nem spórolt a pontokkal Olaszországban a Cammi Calvisano sem.
febr. 21
22:12
Videó: 3 piros lap után megpróbálta kiállítani a bírót, pórul járt (She)
Négy piros lappal ért véget a Galatasaray–Trabzonspor (2–1) török élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés. Deniz Ates Bitnel játékvezető a második félidőben indította el a sárgalap-lavinát, amelynek következtében két sárga lappal a vendégek két labdarúgóját kiállította, majd a 86. percben villant még két piros, szintén a Trabzonsport büntetve. Utóbbit Salih Dursun kapta, miután megpróbálta kiállítani a…
febr. 21
22:30
Videó: hiába küldték el, Totti ott volt a Palermo elleni meccsen (She)
Francesco Totti a lelátóról nézte csapata Palermo elleni mérkőzését, miután a vezetőedző Luciano Spalletti döntése értelmében nem szerepelt a Roma Palermo elleni keretében.
febr. 21
22:32
La Liga: a Barca a forduló nagy nyertese, ikszelt az Atlético is (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 25. fordulójában az Atlético Madrid otthon gól nélküli döntetlent játszott a Villarreallal. A hazaiak némi mezőnyfölényben voltak és a kapura is minimálisan veszélyesebben játszottak, ám ezen az estén ezért csak egy ponthoz jutottak. A forduló nagy nyertese így a címvédő, listavezető Barcelona, hiszen két közvetlen üldözője – amint arról…
febr. 21
22:48
Serie A: Totti a lelátón, zseniális Szalah-gól, Roma-gála (She)
A Roma könnyedén, egy zseniális Mohamed Szalah-góllal megspékelve 5–0-ra legyőzte a Palermót a Serie A 26. fordulójában. A vendégeknél Balogh Norbert nem kapott lehetőséget, végig a kispadon ült.
febr. 21
23:06
Primera División - Nem volt gól a madridi rangadón (Infostart)
A második Atlético Madrid gól nélküli döntetlent játszott a negyedik Villarreal csapatával a spanyol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának vasárnapi zárómeccsén.
febr. 21
23:24
Ligue 1: benézett szabadrúgás okozta a Lyon vesztét (She)
Sofiane Boufal szabadrúgásgóljával a Lille hazai pályán 1–0-ra nyert a mérkőzést végül kilenc játékossal befejező Lyon ellen a Ligue 1 27. fordulójában.
febr. 21
23:42
A sértődött Totti nélkül is nyert az AS Roma (Infostart)
A Francesco Tottit ezúttal egy konfliktus miatt nélkülöző AS Roma öt góllal legyőzte a Palermót az olasz labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának vasárnapi játéknapján.
febr. 21
23:44
Két válogatott labdarúgó kihagyja az összetartást Telkiben (Infostart)
Kovács István és Sallai Roland sérülés miatt kihagyja a nyári, franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott összetartását Telkiben.

2016. február 22. hétfő

febr. 22
0:00
NS: Böde és a háromezer lépcsőfok – hétfő (She)
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.
febr. 22
7:30
Helmut Schön német futballedző 20 éve halt meg (Infostart)
Húsz éve, 1996. február 23-án halt meg Helmut Schön, az 1974-ben világbajnoki címet nyert német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának portréja:
febr. 22
7:48
Tótka Sándor: nagy dolgok elé néz a párosunk (Infostart)
Nehéz lesz legyőzni a párosunkat - ígérte az InfoRádió Víztükör című magazinműsorában Tótka Sándor. Az Újpest világbajnok kajakozója azt is elárulta, mennyi ideje marad a közgazdasági tanulmányaira.
febr. 22
7:48
NHL: eggyel nyert a Pittsburgh és a Rangers is, de... (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában egy góllal nyert a Pittsburgh Penguins és a New York Rangers is, annyi különbséggel, hogy utóbbi túlórás mérkőzésén egyetlen találat született, előbbién viszont hét. A Minnesota Wild, a Vancouver Canucks és az Anaheim Ducks is megsorozta riválisát.
febr. 22
7:50
NB I: „A kluboknak fontosabb a nyugalom a lelátón, mint hogy nőjön a nézőszám” (She)
Hrutka János, a Ferencváros korábbi labdarúgója (jelenleg játékosügynök) szerint az NB I-es klubok nincsenek motiválva arra, hogy növeljék nézőszámukat, mivel bevételük elenyésző részét képezi az az összeg, amit a jegyárakból kapnak.
febr. 22
7:52
F1: kollektív teszt, Barcelona, 1. nap élőben az NSO-n! (She)
A Saubert leszámítva hétfőn az összes Formula–1-es csapat bemutatta 2016-os autóját, és a Barcelonához közeli Montmelóban kezdetét vette a kollektív tesztelés, amely ebben az évben mindössze nyolc napig tart – négy ezen a héten, s négy a következőn. Az NSO a felkészülés ezen szakaszáról élőben számol be, tartson velünk!
febr. 22
8:24
Válogatott: Storck azt a tesztet használja, amit a Bayern, a Real (She)
A Telkiben edzőtáborozó magyar labdarúgó-válogatottnál Bernd Storck olyan tesztet alkalmaz, amilyet a Bayern München és  a Real Madrid is.
febr. 22
8:33
Gólt lőtt a pályaedző (Metropol)
Az angyalföldiek győztes gólját az a Ferenczi István szerezte, aki tavaly júniusban bejelentette visszavonulását.
febr. 22
8:42
Undorító drukkerek a brit labdarúgópályákon (Infostart)
A Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője, Guus Hiddink reméli, hogy sikerül kitiltani a stadionból azokat a szurkolókat, akik a vasárnapi FA Kupa-meccsen pénzérméket dobáltak a pályára.
febr. 22
9:00
FTC: Mérgelődtem, de vasárnap már csak nevettem rajta – Böde (She)
Böde Dániel, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros támadója dühös volt a Puskás Akadémia ellen 2–0-ra megnyert mérkőzést követően (mert az egyik gólját szabálytalanság miatt elvette Farkas Ádám játékvezető, a másikat pedig Branko Pauljevics öngóljaként könyvelte el), ám vasárnap már csak nevetett az egészen.
febr. 22
9:27
Tipp: Juzsnij jó formájából profitálnánk (Agroinform)
Az orosz Juzsnij és a tunéziai Jaziri eddig igencsak ellentétes esztendőt fut.
febr. 22
9:36
Videó: már mindenki azt hitte, gól, hihetetlen mentés lett belőle (She)
Minden idők egyik legnagyobb mentését produkálta Bud Holloway, a St. John’s IceCaps jégkorongozója a Binghamton Senators elleni meccsen az AHL-ben (American Hockey League). Ez a momentum annak ellenére is emlékezetes marad számára, hogy kikaptak 4–1-re.
febr. 22
9:38
Tenisz: Babos négy helyet rontott, változás a dobogón (She)
Babos Tímea négy helyet visszaesett, így jelenleg a 48. helyen áll a női teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján, melyen az élcsoportban is történt egy változás. A lengyel Agnieszka Radwanska megelőzte a román Simona Halepet, és feljött a harmadik helyre.
febr. 22
10:12
Női kézi BL: a Fradi kapta a forduló leglátványosabb gólját (She)
A női kézilabda Bajnokok Ligájában az elmúlt hét legszebb gólját a Ferencváros kapta az EHF Tv válogatása szerint, de a Larvik otthonában alulmaradó zöld-fehéreknek két saját jelenete is bekerült az összeállításokba.
febr. 22
10:14
BL: Ez a legjobb esélyünk rá, hogy kiejtsük a Barcát – Wenger (She)
Arsene Wenger, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal menedzsere szerint most van a legjobb esélye csapatának arra, hogy kiejtse a Barcelonát.

Keresés