2022. január 29. szombat

jan. 29
11:42
Ash Barty történelmi győzelmet szerzett, ő az Ausztrál Open idei bajnoka (Eurosport)
Ashleigh Barty úgy menetelt végig a mezőnyön, mint kés a puha vajban, a döntőig még csak igazán szoros szettje sem volt. Ezzel szemben Danielle Collinsnak kifejezetten küzdelmes csatákat is kellett vívnia, hogy bejusson élete első Grand Slam-döntőjébe. Leegyszerűsítve, a játékos ügyesség szállt szembe a szívós harcossággal.
jan. 29
12:00
Gyulay Zsolt lett a Magyar Olimpiai Bizottság új elnöke (444.hu)
A kétszeres olimpiai bajnok kajakozó a szavazatok közel kétharmadát kapta a közgyűlésen.
jan. 29
12:00
MOB: Gyulay Zsolt az új elnök (HírTV)
Az 57 éves sportvezetőre, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatójára az eseményen megjelent 48 szavazásra jogosult tag közül 34 szavazott.
jan. 29
12:00
Barty győzött, 44 év után újra hazai siker az Ausztrál Openen (Eurosport)
Ashleigh Barty nyerte a 2022-es év első női Grand Slam tornáját, miután az Ausztrál Open fináléjában két szettben, 6:3 7:6-ra verte az amerikai Danielle Collinst. Ezzel véget ért az ausztrálok 44 éve tartó várakozása, és a mindig fantasztikusan lelkes melbourne-i közönség haza győzelemnek örülhetett. Az utolsó ausztrál, aki megnyerte hazája Grand S
jan. 29
12:12
Ashleigh Barty az Australian Open bajnoka (Infostart)
A harmadik Grand Slam-döntőjében a harmadik diadalát begyűjtő Barty pályafutása 15. serlege, a Daphne Akhurst Trófea mellé 4,4 millió ausztrál dollárt (994 millió forint) kapott.
jan. 29
12:30
Hivatalos: nem tétlenkedett a Fiorentina, Bázelből érkezik Vlahovic utóda (m4sport.hu)
A 2021/2022-es szezonban 31 meccsen, 27 gólt szerzett.
jan. 29
12:36
Gyulay Zsolt lett a Magyar Olimpiai Bizottság új elnöke (SzMo)
A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója 48-ból 34 szavazatot kapott, míg a másik jelölt, Hajdu Balázs olimpikon vitorlázó 14-et.
jan. 29
12:48
Harminchat új koronavírusos esetet a téli olimpia buborékjában (m4sport.hu)
A pozitív tesztet adókat erre kijelölt szállodában különítik el
jan. 29
12:54
A világelső Ashleigh Barty nyerte meg a 2022-es Australian Opent (Eurosport)
A hazai közönség előtt szereplő, világelső Ashleigh Barty nyerte meg a női egyes küzdelmeit a melbourne-i Ausztrál Openen, mivel a szombati döntőben két szettben legyőzte az amerikai Danielle Collinst. A közönségkedvenc Barty az idén imponáló magabiztossággal menetelt el a fináléig, ugyanis az előző hat meccsén összesen 21 gémet bukott, az adogatás
jan. 29
13:00
Valverdét a kordonhoz szorítva nyert Wellens Mallorcán (Eurosport)
A Challenge Mallorca harmadik napján, a Trofeo Serra de Tramunanán Tim Wellens győzött, de volt némi perpatvar a végén. A hegyi terepet bejáró verseny végén egy kanyargós és erősen emelkedő út vezetett a célhoz, ahol a helyezkedésnek óriási szerep jutott. Wellens ügyesen keveredett előre, ám a hajrában a kordonhoz szorította Alejandro Valverdét, ak
jan. 29
13:18
Nem van der Poel, nem Pidcock, nekünk Vas Blanka lesz a legnagyobb sztár – jön a Cx-vb! (Eurosport)
A téli bringás szezon zárásaként jön a cyclocross világbajnokság, ahol az amerikai helyszínnek köszönhetően szinte főműsoridőben szurkolhatunk Vas Blankának. A magyar versenyző legnagyobb riválisai a dobogós helyekért a hollandok lesznek, a férfiaknál pedig Wout van Aert és Mathieu van der Poel hiányában Tom Pidcock a legnagyobb esélyes arra, hogy
jan. 29
13:36
Először edzhettek a pekingi jégen a magyar gyorskorcsolyázók (Eurosport)
Az olimpiai versenyhelyszínen, a pekingi Nemzeti Fedett Stadionban is edzett a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott, és Bánhidi Ákos edző-menedzsere szerint egy héttel a rajt előtt minden körülmény jó. Bánhidi elmondta, hogy a csütörtöki megérkezés után még mindenki lába "nehéz", de ez természetes, a hétórás eltolódást meg kell szokni, de m
jan. 29
13:42
Megnyerte a bajnokságot, de ünneplés helyett az ellenfeléhez rohant segíteni (444.hu)
A junior fiúknál győztes Bruno Kuzuhara mutatott rendkívüli sportszerűséget az Ausztrál Openen.
jan. 29
13:54
A kanadai hokisztár, Marie-Philip Poulin a negyedik olimpiai döntőjében is betalálna (Eurosport)
Marie-Philip Poulin eredménysora szinte utánozhatatlan a női jégkorong világában. Ehhez viszont rengeteg támogatásra volt szüksége családjától, a régi legendáktól és jelenlegi csapattársaitól is. Erről és a Sidney Crosbyval nehezen nem észrevehető párhuzamról hoztunk egy történetet kevesebb, mint egy héttel az olimpiai jégkorongtorna kezdete előtt.
jan. 29
13:56
Gyulay Zsoltot választották a Mob elnökének (Eurosport)
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlése a kétszeres olimpiai bajnok kajakos Gyulay Zsoltot választotta meg a szervezet új elnökének szombaton. Gyulay Zsolt hatszoros világ- és kétszeres olimpiai bajnok kajakos az eddigi elnök Kulcsár Krisztiánt váltja a poszton.
jan. 29
14:00
Videó: A junior bajnok sietett a meccslabda után összeeső ellenfele sietségére az Australian Openen (m4sport.hu)
A 16 éves cseh Jakub Mensik teljesen elkészült az erejével a döntő végére, az őt legyőző Bruno Kuzuhara azonnal oda is szaladt hozzá.
jan. 29
14:06
Sok hiányzó és svájci győzelem az olimpia előtti utolsó lesikláson (Eurosport)
Corinne Suter nyerte a pekingi olimpia előtt rendezett utolsó lesikló versenyt Garmisch-Partenkirchenben. A svájci versenyző mögött második helyen honfitársa Jasmine Flury végzett, a harmadik az osztrák Cornelia Hütter lett. Vasárnap ugyanezen a lejtőn rendezik az olimpia előtti utolsó versenyt Super-G-ben.
jan. 29
14:30
A nap hülyéi: addig hangoskodtak, míg a döntő pontok előtt kizavarták őket Kyrgiosék meccséről (Eurosport)
Szokatlan közjáték zavarta meg a Kyrgios/Kokkinakis v Ebden/Purcell férfi páros döntőt az Ausztrál Openen, a meccs végjátékában az egyik néző belekiabált az egyik adogatásba. A legjobban Nick Kyrgios kardoskodott a kivezetés mellett, ami végül meg is történt. A két ausztrál páros meccsét, és így a az Ausztrál Open trófeát végül Nick Kyrgios és Than
jan. 29
14:48
Medvedev elgurult gyógyszerére válaszul Tsitsipas kiosztotta az oroszt (Eurosport)
Vannak párharcok, amelyek nem csak a pályán, azon kívül is vetnek hullámokat. Ilyen Daniil Medvedev és Stefanos Tsitsipas rivalizálása is. Miután az orosz négy szettben győzött, és bejutott élete második Ausztrál Open-döntőjébe, a meccs még nem ért véget teljesen, az adok-kapok az interjúszobában is folytatódott.
jan. 29
14:54
Videó: A junior bajnok sietett a meccslabda után összeeső ellenfele sietségére az Australian Openen (m4sport.hu)
A 16 éves cseh Jakub Mensik teljesen elkészült az erejével a döntő végére, az őt legyőző Bruno Kuzuhara azonnal oda is szaladt hozzá.
jan. 29
15:00
„Na húzzunk az éjszakába”- Kyrgios a győzelem utáni beszédben is hozta, amit várunk tőle (Eurosport)
Nick Kyrgios egy tőle megszokott, de egy Grand Slam-győztestől szokatlan beszédet mondott, miután Thanasi Kokkinakis oldalán megnyerte a férfi párosok tornáját az Ausztrál Openen. Kyrgiosék a döntőben honfitársaikat, a szintén ausztrál Matthew Ebden/ Max Purcell párost győzték le két játszmában 7:5, 6:4-re. Kyrgios és Kokkinakis egyaránt első Grand
jan. 29
15:18
Videó: Bognár István szabadrúgása védhetetlennek bizonyult (m4sport.hu)
Már a 11. percben megszerezte a vezetést a Paks a Zalaegerszeg ellen, az OTP Bank Liga 18. fordulójának szombati játéknapján. Bognár István gyönyörűen tekerte el a sorfal fölött a labdát, a ZTE kapusa mozdulni sem tudott a lövésre.
jan. 29
15:20
Kikapott az Euroliga-címvédő otthonában a Szekszárd (m4sport.hu)
Az Atomerőmű 13. mérkőzésén is vereséget szenvedett.
jan. 29
15:36
Duchatelet bejelentette, eladja az Újpestet, az új tulajdonost nem nevezte meg (m4sport.hu)
Szombaton megtörtént az Újpest FC hivatalos tulajdonváltásának első lépése: Roderick Duchatelet és Kovács Zoltán aláírta az eladásra vonatkozó szerződést.
jan. 29
16:36
Izrael vagy Litvánia ellen vívhatja ki a vb részvételt a kéziválogatott (m4sport.hu)
Az Izrael-Litvánia párharc továbbjutójával találkozik a magyar férfi kézilabda-válogatott a jövő januári világbajnokság áprilisi selejtezőjében.
jan. 29
16:42
Ötgólos meccsen verte a Paks a Zalaegerszeget (m4sport.hu)
Bognár István egy góllal és két gólpasszal, Ádám Martin két góllal kezdte a a tavaszi szezont
jan. 29
17:00
Kikapott a címvédő otthonában a Szekszárd (Infostart)
Tizenharmadik mérkőzésén sem tudott győzni a Szekszárd a női kosárlabda Euroligában: az Atomerőmű szombaton sima vereséget szenvedett a címvédő és éllovas orosz Jekatyerinburg vendégeként.
jan. 29
17:00
Nascar: Larson számára kínszenvedés volt a holtszezon (USAracing)
Tűkön ülve várja már az idény kezdetét Kyle Larson. A Nascar Cup Series címvédésre készülő...
jan. 29
17:00
Az Újpest hosszabbításban nyerte a Ferencváros elleni hokiderbit (m4sport.hu)
Az Újpest házigazdaként hosszabbítás után 4-3-ra legyőzte a Ferencvárost a jégkorong Erste Liga alapszakaszának szombati rangadóján.
jan. 29
17:18
Az Újpest nyerte az FTC elleni hoki rangadót (Infostart)
Az Újpest házigazdaként hosszabbítás után 4-3-ra legyőzte a Ferencvárost a jégkorong Erste Liga alapszakaszának szombati rangadóján.
jan. 29
17:24
Aláírták a szerződést az Újpest eladásáról, magyar tulajdonba kerülhet a klub (Infostart)
Megtörtént a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC tulajdonváltásának első lépése, Roderick Duchatelet és Kovács Zoltán aláírta az eladásra vonatkozó szerződést – számolt be a klub honlapja. A leendő új tulajdonosról viszont csak sejtelmesen nyilatkozott a belga üzletember.
jan. 29
17:24
Döntött Csollány Szilveszter családja, itt lesz a bajnok végső nyughelye (HírTV)
A Bors információja szerint a végső nyughelye is Sopronban lesz, noha a búcsúztató időpontjáról, s annak módjáról egyelőre nem született döntés. Csak arról, hogy a tornász végleg hazatér...
jan. 29
17:36
Michael Oenning nem érti, miért váltak meg tőle Újpesten, jogi útra tereli az ügyet (m4sport.hu)
A szakember ügyvédje segítségét kéri.
jan. 29
18:24
Kerkez Milos már nem a Milan játékosa, Hollandiába igazolt – hivatalos (m4sport.hu)
Információink szerint 1.7 millió eurót fizetett az AZ Alkmaar a magyar utánpótlás-válogatott védőért.
jan. 29
18:42
Pogba elárulta, mi a feltétele annak, hogy Manchesterben maradjon (m4sport.hu)
A középpályás szerződése az idény végén lejár.
jan. 29
18:44
A Leipzig bírósághoz fordul a nézőszám korlátozása miatt (m4sport.hu)
Csupán ezer szurkolót fogadhatnak.
jan. 29
18:54
Waltner Róbert: Szépen megtanulta tőlem, hogyan kell érkezni, most megittam a levét (m4sport.hu)
A csapata ellen duplázó Ádám Martint dicsérte, viszont úgy érzi, előtte igazságtalanság is érte a ZTE-t.
jan. 29
19:06
Videó: Kyrgios kivezettetett három nézőt az Australian Open férfi páros döntője közben (m4sport.hu)
„Dobják ki! Dobják ki!” – kiáltotta a Rod Laver Aréna lelátója felé mutogatva az ausztrál teniszező a második szett döntő gémjében, de a férfi párosok fináléjának másik három szereplője is csatlakozott hozzá, miután egy néző bekiabálással zavarta a szervát.
jan. 29
19:06
Peking minden idők legzöldebb olimpiájára készül, mégis sípályákat épített egy természetvédelmi terület közepére (SzMo)
Mielőtt Peking megszerezte az olimpia rendezési jogát, tilos volt ide építkezni. Mostanra azonban itt áll a sípályák többsége, a bobpálya, sőt az olimpiai falu is.
jan. 29
19:12
Sokba került Medvegyevnek a bíróval folytatott vitája (m4sport.hu)
Ellenfelét, Cicipaszt is megbüntették.
jan. 29
19:14
Megünnepelte egymást az Újpest hokicsapata és szurkolótábora a Fradi legyőzése után (m4sport.hu)
Hamisítatlan derbihangulat volt az Újpest és a Ferencváros Erste Liga-rangadóján, elég csak megnézni, mekkora ünneplést csaptak a lila-fehérek jégkorongozói és szurkolói az ősi rivális 4–3-as legyőzése után.
jan. 29
19:18
Gólt nem, de egy pontot szerzett a Kisvárda Debrecenben (m4sport.hu)
Hiába volt több helyzete a vendégeknek, nem tudtak betalálni.
jan. 29
19:54
Kamerun hét perc alatt lőtt duplával jutott az Afrika-kupa elődöntőjébe (m4sport.hu)
A házigazda a Marokkó-Egyiptom összecsapás továbbjutójával mérkőzik meg a négy között.
jan. 29
20:06
Továbbra sem megy a váci kéziseknek az Európa-ligában (m4sport.hu)
A Váci NKSE 29-27-re kikapott a francia Chambray Touraine otthonában a női kézilabda Európa-liga csoportkörének első fordulójából szombatra halasztott mérkőzésen.
jan. 29
20:08
Gercsák Szabina ezüstérmes lett a portugáliai World Tour-versenyen (m4sport.hu)
.
jan. 29
20:12
Szolnokon nyert az Alba (m4sport.hu)
Az Alba Fehérvár nyerte a szolnoki rangadót szombaton a férfi kosárlabda NB I. alapszakaszában.
jan. 29
20:30
Adama Traorét az idény végéig kölcsönveszi a Barcelona – hivatalos (m4sport.hu)
A katalánok meg is vásárolhatják a játékost.
jan. 29
21:12
Visszavonul minden idők egyik legjobb NFL-irányítója, a 7-szeres Super Bowl-győztes Tom Brady (m4sport.hu)
Búcsúzik a sportág legendája.
jan. 29
21:18
simán nyert a Fenerbahce a Sopron otthonában a női kosárlabda Euroligában (m4sport.hu)
A vendégek 23 pontos különbséggel diadalmaskodtak.
jan. 29
21:48
Stabil az állapota a Daytona 24-en megsérült sportbírónak (Videó) (USAracing)
Rögtön a 45. percben sor került a Rolex 24 első, teljes pályás sárga zászlós szakaszára....

Keresés