2022. január 29. szombat

jan. 29
0:12
Óriási a változás: Az Sma-s Zente már komoly óvodás, sőt az iskolára készül (Blikk)
Az egész ország megmozdult érte, és összegyűlt a több, mint 700 millió forint a gyógyszerre, amely mindent megváltozatott.
jan. 29
0:12
Íme, egy jó dinsztelt káposzta – Disznótoroshoz, magában, húshoz vagy zöldséghez! (Metropol)
A farsangi disznóságok elengedhetetlen hozzátartozója a dinsztelt káposzta. Most ennek elkészítésére ajánlunk egy változatot, amely magában is finom étel!
jan. 29
0:12
Elsüllyedt város rejtőzik Japán partjainál? (AQUA)
Titokzatos víz alatti piramis rejtőzik Japán egyik szigetének partjainál. A hely Jonaguni szigete mellett, Tajvan keleti partjaitól mintegy 120 kilométerre található. Kimura Maszaaki tengeri geológus több mint 15 éve búvárkodik a helyszínen, hogy feltérképezze a víz alatti földtani képződményeket. A professzor szilárdan hiszi, hogy a Jonaguni partj
jan. 29
0:12
Új, termálfürdőhöz közvetlen átjárást biztosító Aqua Hotel nyílt Magyarországon (Spabook)
Csütörtökön átadták a Kecskeméti Fürdő szomszédságában épült Aqua Hotel Kecskemét szálloda 3 csillagos egységét. A város legújabb szállodájának tervezése 2019 végén, az építése 2020 szeptember végén kezdődött, utóbbiról akkor be…
jan. 29
0:16
Nagy a boldogság! Stana Alexandra volt férje megtalálta új párját (Blikk)
Köcse György emellett a nő mellett vigasztalódik.
jan. 29
0:16
Évi 7,2 milliárd forint óvodások és alsósok úszásoktatására (Spabook)
A „Minden gyermek tanuljon meg úszni!” programot próbaként indították el 2020 őszén a főváros XXII. kerületében, Debrecenben, Móron és Tokajban. A kormány elégedett a 1,5 éves próbaprogram eredményeivel és most…
jan. 29
0:18
Brutálisan hatásos ez az ősi módszer a patkányok ellen (Ripost)
Nem csupán bosszantó, ha megjelennek a portán ezek a kártékony rágcsálók, de az egészségre is veszélyesek lehetnek. Ezzel a módszerrel azonban tartósan meg lehet szabadulni tőlük.
jan. 29
0:20
Elmondta mit gondol Nádai Anikó alakjáról a vőlegénye. Péter szívből jelentette ki (Blikk)
Anikó csak pislogott.
jan. 29
0:24
A pszichológusok szerint minde szava igaz: Mondd a kedvenc színed, és megmondom, ki vagy (Blikk)
Pszichológusok nézete szerint, kedvenc színünk kapcsolatban áll személyiségünkkel, vagy legalábbis azzal amilyenné mi szeretnénk válni.
jan. 29
0:28
Óriási a boldogság. Freddie egy számmal árulta el (Blikk)
"Ha beborul felettem az ég, Te vagy a napfény ami eloszlatja a felhőket…"
jan. 29
2:12
Az Alport-szindróma (WebBeteg)
Az Alport-szindróma (AS) a krónikus veseelégteleség egy részéért is felelős. A felnőttkori veseelégtelenség kevesebb mint 1 százalékáért, a már gyermekkorban kialakuló krónikus veseelégtelenség közel 3 százalékáért felelős, gyakorisága összességében kevesebb mint 1/10 000 fő.
jan. 29
2:16
Szív- és cukorbetegség fogkőtől? (WebBeteg)
A tudomány már régóta ismeri a rossz szájhigiénia és a különböző egészségügyi problémák közti összefüggéseket. Fogaink és ínyünk egészségének, épségének egyik alapköve a fogkő szakszerű eltávolítása, amelyről dr. Benkő Krisztina, fogszakorvos beszélt.
jan. 29
2:18
Herpesz a nemi szerveken: a nemi herpesz (herpes genitalis) (WebBeteg)
A nemi herpesz kezelése a tünetek gyógyítását jelenti, maga a fertőzés nem szüntethető meg - amint az immunrendszer egyensúlya megbomlik, a betegség kiújul. A genitális herpesz tünetei és kezelése.
jan. 29
2:22
A Parkinson-kóros beteg ideális táplálkozása (WebBeteg)
Minden egyén számára fontos a jól összeállított, egészséges étrend, de ez különösen fontossá válik Parkinson-kóros betegek esetében. Ez a leírás abban segítheti Önt, hogyan állítson össze egy egészséges, kiegyensúlyozott étrendet, és hogyan küzdjön meg azokkal a táplálkozási problémákkal, amelyek Parkinson-kórban állnak fenn.
jan. 29
2:26
Az egyszülős családban nevelkedő gyermekek is teljes értékűek (WebBeteg)
Az egyszülős családban nevelkedő gyermekekből is éppúgy válhat egészséges lelkű kamasz, ifjú, majd felnőtt, mint a hagyományos családmodellben cseperedőkből. Akár az anya vagy az apa neveli válás után csemetéjét, nem légüres térben élik a mindennapjaikat, sőt megtörténik, hogy sokkal nagyobb figyelmet és nyugodtabb légkört tud a válás után nyújtani
jan. 29
3:42
Enélkül a 3 dolog nélkül el sem indul otthonról! - Lady Szomjas elárulta nekünk az összes szépségtitkát! (Joy)
Manapság valószínűleg nem nagyon találni olyan magyar fiatalt, aki ne ismerné Lady Szomjas, vagyis Szomjas Jennifer nevét. A TikTok koronázatlan királynője a tinik favorit közösségi platformja után a tévé képernyőjét is meghódította, mi pedig kikérdeztük őt szépségápolási szokásairól!
jan. 29
4:24
Hogyan látnak a látássérültek? (WebBeteg)
A látássérültek rehabilitációjának része: a látó emberek részéről kialakított elfogadás, megfelelő segítségnyújtás. Mindenki kapcsolatba kerülhet csökkent látású emberekkel, akár családtagokkal, ismerősökkel is.
jan. 29
4:36
7 manikűrtrend, ami garantáltan hódítani fog 2022 tavaszán (Joy)
Simán elűzzük a rossz időt ezekkel a körmökkel!
jan. 29
4:54
Nyomornegyed, szexuális bántalmazás: innen küzdötte fel magát Oprah Winfrey (She)
Amerika nagyasszonya, a világ egyik legbefolyásosabb afro-amerikai nője, Oprah Winfrey 1954. január 29-én született, így ma ünnepli 68. születésnapját. Sokan nem tudják, hogy honnan indult és milyen súlyos árat fizetett a sikereiért.
jan. 29
5:06
Gigi Hadid újra stílust váltott - fodrásza mutatta meg a végeredményt (ridikul.hu)
Mindig is volt az a szín, ami a legjobban illet a manökenhez.
jan. 29
5:12
Pilát Gábor: A bizalomnak nincsenek fokozatai, az vagy van, vagy nincs (She)
"Az emberek képesek megváltozni, és nem feltétlenül csak egy nagyon nagy trauma hatására, hanem akár úgy is, hogy folyamatosan és kitartóan dolgoznak azon, hogy szabadabbak, boldogabbak, igazabbak és jobbak legyenek" - Pilát Gábor gondolatait olvashatjátok a Szer-etet - Gyűl-ölet című könyvéből a SHE.HU oldalán. Szó lesz párkapcsolatokról, társkere
jan. 29
5:24
35 dolog, amit mindenki másképp csinál (She)
Léteznek olyan kérdések, melyek örökre meg fogják osztani az emberiséget. Nincsen azokra jó vagy rossz válasz, de mégis kommentháborúkat képesek kirobbantani. Te vajon hogyan csinálod a következő dolgokat?
jan. 29
5:30
Ha nem posztolod ki folyamatosan, szereted egyáltalán a párodat? (She)
Hajszolod a tökéletességet, de minek? Insta-filterek, ezer lépéses reggeli rutin, tökéletes háziasszony tökéletes férjjel, fantasztikus gyerekekekkel. Csodálatos, irigylésre méltó életet mutatsz, de kit akarsz átverni?
jan. 29
5:36
10 fergeteges fotó macskákról, ami bizonyítja: az ő fejükbe tényleg nem lehet belelátni (Joy)
Imádjuk ezeket a képeket!
jan. 29
5:54
Nyílt levél a férfinak, akit nem értékeltem eléggé (She)
Egy januári napon történt, amikor a napi kapcsolat egyik pillanatról a másikra megszűnt közöttünk. Utólag értékeltem csak az igyekezetet, amivel megpróbáltál közel kerülni hozzám. Nem sikerült, mert én jégpáncélt növesztettem a szívem köré. Nem tudtam neked úgy megnyílni, ahogy azt te vártad.
jan. 29
6:24
A vízilovak felismerik a barátaik hangját (Hamu és Gyémánt)
Erre a megállapításra jutott egy friss kísérlet, ami vízilovak reakcióját vizsgálta hangfelvételekre.
jan. 29
6:24
Az istenek, a királyok és a magyarok itala: ma is jó bor készül Jókai egykori édenkertjében (egy.hu)
A bor és az irodalom számos ponton összetalálkozott, olykor szorosabban össze is fonódott a magyarok történelmében. A szőlőtermesztés izzadságos munkáját a vidéki élethez kötjük, míg az irodalom művelését füstös pesti kávéházakhoz társítjuk. De felületes vélekedés ez, amit mi sem bizonyít jobban, mint írófejedelmünk, Jókai Mór élete. Javasoljuk, eg
jan. 29
6:42
Nem épül meg a siófoki óriáskikötő (AQUA)
A Fővárosi Kormányhivatal országos hajózási hatósági főosztálya elutasította a széplaki kikötőbővítés engedélykérelmét. Siófok jegyzője az eljárás során úgy nyilatkozott, hogy nem biztosított a tervezett kikötő gépjármű-közlekedésre alkalmas úti csatlakozása. A hajózási hatóság többek között erre alapozva hozta meg jogerős döntését. „A benyújtott t
jan. 29
6:54
„Nem eshettek teherbe és nem jegyezhetnek el titeket” – felháborító 9 tételes listát adott koszorúslányainak a menyasszony (Joy)
Ezzel túlment minden határon!
jan. 29
6:54
A világ egyik legnagyobb szabadtéri jégpályája működik a szomszédunkban (Travelo)
Romantikus jégösvénnyel és 4 korcsolyapályával várja a vendégeket a Bécsi Jégálom.
jan. 29
6:54
Egy riksa volt az otthona, ma világsztárok tervezője Jánosi Tilda – „Az álmok arra vannak, hogy megvalósítsuk őket” (WMN)
Mintha csak a magyar népmesék egy különösen kedves epizódja lenne ez az okos és szorgalmas lányról, aki a szíve mélyén pontosan tudta, mit szeretne az élettől, és addig járt utána, amíg meg nem valósult a legszebb álma. Az erdélyi Jánosi Matilda történetét Kégl Ági hozta el nektek.
jan. 29
7:18
Napi horoszkóp január 29.: az Oroszlánok szerencsés helyzetben vannak, a Skorpiók túl magasra helyezik a lécet másokkal szemben (Joy)
A hétvége első napján is érdemes néhány percet a horoszkópodra szánnod, hisz ismét izgalmas üzenetek érkeztek, egyenesen a csillagoktól!
jan. 29
7:24
Valakit ma nagyon elvarázsol ez a csillagjegy, most mindenre fény derül (Metropol)
Különleges napot ígérnek ma a csillagok.
jan. 29
7:30
Gareth Bale drasztikus fogyása valósággal sokkolta a Real Madrid szurkolóit (Igényes férfi)
Gareth Bale hat hónapja küzd sérülésekkel, mindössze három bajnokin lépett pályára, ráadásul az elmúlt időszakban koronavírus-fertőzésen is átesett.
jan. 29
7:32
10 százalékkal nőtt egy év alatt a világ aranykereslete (Igényes férfi)
A WGC arra számít, hogy a korábbiakhoz hasonló ütemben nő az arany iránti kereslet az idén is.
jan. 29
7:34
Schwarzenegger rejtélyes posztja: Zeuszként tér vissza februárban (Igényes férfi)
A rejtélyes posztból, amelyen Schwarzenegger Zeuszként tekint le ránk, mindössze annyi derül ki, hogy 2022 februárjában valami nagyon izgalmas dologra készül a 74 éves színész.
jan. 29
7:36
Nadal egy lépésre a történelmi sikertől: nem gondoltam, hogy kapok második esélyt (Igényes férfi)
A hatodik helyen kiemelt Rafael Nadal elsőként jutott be az Australian Open döntőjébe, miután négy szettben legyőzte Matteo Berrettinit az elődöntőben. A vasárnapi döntőben a második helyen kiemelt Danyiil Medvegyev lesz az ellenfele.
jan. 29
7:38
Dalí és Freud kapcsolatát kutatja a bécsi Belvedere új kiállítása (Igényes férfi)
Dalí képzeletét különösen Freud álomfejtése ragadta meg.
jan. 29
7:40
Teljesen elektromos restomodként újul meg a klasszikus MINI (Igényes férfi)
Ha Alec Issigonis ma tervezné a klasszikus Minit, azt minden bizonnyal elektromos motorral tenné.
jan. 29
7:54
A legnőiesebb frizurák, melyek a vékony szálú hajjal is csodát tesznek: ezek a fazonok tarolnak 2022-ben (Retikül)
Vékony szálú haj ide vagy oda, ezek a frizurák garantáltan megdobják a volument, ráadásul elképesztően trendi fazonok lesznek 2022-ben. A tökéletes stílus megtalálása soha nem egyszerű, ám van néhány lehetőség, amivel nem lehet mellényúlni. Vannak, akiknek erős szálú, dús tincsei vannak, míg másokat vékony szálú, kevésnek ható hajkoronával áldott m
jan. 29
7:54
„Mindig rátennék egy lapáttal” – interjúnk a világ leggyorsabb kezű zongoristájával, Péter Bencével (egy.hu)
Több mint 40 országban koncertezett négy kontinensen, gyorsasági világrekordot állított fel billentyűleütések számában, és gyakorlatilag a hangszer minden porcikájából kicsalogatja a zenét, Péter Bence zongoravirtuóz számára mégis csak most jön az élet java! Vajon, ha a csillagász pályát választotta volna, abban is ennyire sikeres lenne mára? Többe
jan. 29
8:18
"A magánélet legyen tényleg magánélet” - Interjú Laudon Andival (She)
Laudon Andi a SHE.HU Tabuk nélkül című műsorában három másik sikeres nővel beszél ki komoly, mindenkit érintő témákat. Andi szinkronszínészként dolgozik, emellett van egy igen népszerű Youtube-csatornája, és fél éve már a TikTokon is láthatjuk. Ma pedig arról beszélgettünk, hogyan őrzi meg a magánéletét, a privát szféráját, de mesél nekünk arról is
jan. 29
8:18
A nagyothallás kivizsgálása (WebBeteg)
A hallás fontossága közvetlenül a látás után következik, hiszen az embert érő ingerek 20-40 százaléka hanginger. Mi számít nagyothallásnak, és mikor érdemes megfontolni a hallókészüléket? A hallásvizsgálatról részletesen.
jan. 29
8:18
Reggeli után szoktad inni a kávét? Mutatjuk, miért nem jó ötlet! (Ripost)
Nagyon jól tud esni egy csésze kávé evés után, ám ha rendszeresen így fogyasztod a feketédet, nem csupán az egészséged, de külsőd is megsínyli. Mutatjuk, miért!
jan. 29
8:18
Vasárnap minden gyerek kipróbálhatja magát vasutasként (ridikul.hu)
Nyílt napot tart a Gyermekvasút vasárnap a Széchenyi-hegyi végállomáson.
jan. 29
8:24
Előbb a víz, vagy a szappan? Így kell helyesen kezet mosni (Femcafe)
A víz jön előbb, vagy a szappan? A kézszárító vagy a papírtörlő a jobb? Azt hinnénk a kézmosás a világ legegyszerűbb dolga, amit nem lehet elrontani. Most úgy tűnik, tévedtünk.
jan. 29
8:24
A világ legnagyobb hólabirintusával nyitott meg Snowlandia (Travelo)
Hóvár, jégpiramis, szánkódomb, miniállatkert szórakoztatja a vendégeket, akik itt még a hidegről is megfeledkeznek.
jan. 29
8:30
Erre nem számítottunk: Szombaton még fagy, vasárnap nagy változás jön az időjárásban (Blikk)
Erre kell számítanunk.
jan. 29
8:30
Találtak egy rejtélyes forgó objektumot a Tejútrendszerben (Hamu és Gyémánt)
Az ausztrál tudósok által észlelt jelenség nagyon szokatlan, ugyanis 18 percenként egy egész percre bekapcsol és energiát pulzál.
jan. 29
8:54
Balatoni József: Én nem azért tüntetek, mert ebből politikát szeretnék kreálni (WMN)
„Hiszem, hogy együtt, összefogva ki tudunk állni hétfőn az oktatásért, a gyerekekért, magunkért, a jövőért – pártoktól és pártállásoktól teljesen függetlenül.”

Keresés