2022. január 3. hétfő

jan. 3
0:12
Rosszabbul alszunk, mint a járvány előtt (Infostart)
A pandémiás időszak is tehet arról, hogy egyre rosszabb az emberek alvásminősége – mondta el az InfoRádiónak a Magyar Alvás Szövetség elnöke, hozzátéve: ma minden második felnőtt szenved alvászavaroktól.
jan. 3
0:12
Ezt kentem a hasamra éjszakára, reggelre karcsúbb lett a derekam (Blikk)
A hasi zsírpárnáknak annyi.
jan. 3
0:12
Ilyen a leapasztott Tisza-tó madártávlatból (AQUA)
Ezekben a hónapokban egész más képet mutat az ország második legnagyobb tava. A biztonságos üzemeltetés és az árvízvédelem miatt a téli időszakra minden évben leengedik a Tisza-tavat, amely ilyenkor egész más arcát mutatja. Édesvízi szivacsok, kagylók, fatuskók bukkannak elő, ahogy a víz visszahúzódik, sőt, egy évtizedekkel ezelőtt elsüllyedt hajó
jan. 3
0:12
A Kanári-szigetekről érkeztek a Nyíregyházi Állatpark legújabb lakói (Travelo)
Immár 7 cápafajjal találkozhatnak azok akik ellátogatnak az állatkertbe.
jan. 3
0:12
Jóga foglalások, technológia és fenntarthatóság: a turizmus címszavai 2022-ben (Spabook)
Ian Bell, az RSM UK utazási vezetője és Tim Robinson, az RSM UK utazási szakértője fogalmazta meg azokat az utazási trendeket, amelyek 2022-ben várhatóan meghatározóak lesznek. Jóga utazási foglalások –…
jan. 3
0:16
Változtatást javasolnak a gyerekekkel való kommunikációban a pornó miatt (Infostart)
Angol tinédzserek szerint a szülőknek sokkal hamarabb kellene gyermekeikkel a pornográfiáról beszélni, mint most teszik. A körükben készült kutatás az után jelent meg, hogy egy celeb vallomása felkavarta az állóvizet.
jan. 3
0:16
200 millió éves dinóösvényt fedeztek fel Walesben (Travelo)
A nem mindennapi útvonalra egy amatőr kutató talált rá.
jan. 3
0:16
Repülés közben akart beszélni a pilótával egy utas (Spabook)
Egy nő feldühítette az utastársait, amikor kopogtatni kezdett a pilótafülke ajtaján. Információt akart kapni arról, hogy az amerikai járat miért és mennyit késik. Kopogás a pilótafülke ajtaján Kopp-kopp, pilóták, miért…
jan. 3
0:30
Dolgozd le az ünnepeket! Antiszaloncukor-kihívás (Metropol)
Kezdődhet valami új az ünnepek után? Mondjuk egy jó kis edzés?
jan. 3
0:30
USA: szilveszterkor 21 utas rekedt éjszakára a kabinos liften (Síelők)
Az idei év utolsó napját biztosan sokáig emlegetik majd azok, akik kénytelenek voltak az egész éjszakát a jéghidegben, egy lassan jégveremmé váló kabinos liftben tölteni, valahol a levegőben, ég és föld között.
jan. 3
2:00
A pénz miatti aggodalmak károsítják a szívet (WebBeteg)
Aki pénzügyi válságba kerül, annak különös figyelmet kell fordítania az egészségére: drasztikus jövedelemvesztés után a következő években nő a kardiovaszkuláris megbetegedések kockázata.
jan. 3
2:00
Mesebeli: álomotthont készítettek egy régi iskolabuszból (Joy)
Ez a fiatal házaspár meglátta a lehetőséget a buszban, és most egész Ausztráliát bejárják vele!
jan. 3
2:04
A reuma szívbetegségre is hajlamosít? (WebBeteg)
Az ősszel és télen felerősödő reumás panaszokat nemcsak a fájdalom miatt nem szabad félvállról venni, de a kutatások szerint a fokozott szívbetegség-kockázat miatt sem. Dr. Pál Mónika, reumatológus az okokat és a megoldási lehetőségeket vette számba.
jan. 3
2:04
Felismered a romantikus filmet a férfi főhős alapján? - Teszt (Joy)
Van, aki simán felismeri a filmeket egyetlen képkockából - de mi van, ha ezen a képen a férfi főhős szerepel? Most kiderül!
jan. 3
3:24
A páratartalom hatásai szervezetünkre (WebBeteg)
A túl alacsony és a túl magas páratartalom nem egészséges. A légutak a száraz levegőben kiszáradnak, köhögünk, komfortérzetünk csökken. A tartósan száraz levegő nemcsak egészségünknek, hanem fabútorainknak, ruházatunknak, növényeinknek sem tesz jót.
jan. 3
4:48
"Psszt! Anya dolgozik!", avagy így neveld a családodat (She)
Jövök-megyek a lakásban, mint a mérgezett egér. Cuccolok, pakolok, néha meg-megállok, kifelejtek-e valamit? A szemem sarkából látom, hogy a családom már erősen vigyorog. A férfiember és a férfipalánta is diszkréten, enyhén mozgó szájsarokkal, megértő szeretettel figyelik a ténykedésemet.
jan. 3
5:00
Hibáztam: elüldöztelek, mert kevés voltam hozzád (She)
Olykor csak későn jövünk rá a hibáinkra. Nem reagálunk időben, nem látjuk a jó megoldást, csak az annak hitt lehetőségek lebegnek előttünk. Mindig rá vágytam, mégis elüldöztem, mert kevés voltam hozzá.
jan. 3
5:18
A féltékenység zöld szemű szörnye könnyedén befészkelte magát a kapcsolatunkba (She)
Vajon a féltékenység alapvető emberi tulajdonság, vagy pedig egy másik ember hozza ki belőlünk?
jan. 3
5:24
Azért viseltem XXL-es ruhákat, mert anyám elégedetlen volt a saját testével (She)
Nem mondanám, hogy rossz lenne a viszonyom az édesanyámmal. Néha összezördülünk, s egymás fejéhez vágunk dolgokat, de azonnal meg is bánjuk, ahogy kimondtuk a szavakat. Ahhoz, hogy ma jónak mondhassuk a kapcsolatunkat, sok mindenen kellett keresztülmennem. Igen, nekem.
jan. 3
5:42
Karácsonyi baki: tévesen utalt el 176 millió dollárt ügyfeleinek egy brit bank (Hamu és Gyémánt)
Közel 75 ezer ember hihette azt az Egyesült Királyságban, hogy kifejezetten fontos ügyfélnek számít Santandernél, a bank ugyanis 176 millió dollárt, vagyis több mint 57 milliárd forintot utalt ki klienseinek véletlenül. A pénzügyi intézmény természetesen szeretné visszakapni a pénzt. A december 25-én történt incidensről kiderült, hogy a ba
jan. 3
5:48
A gyerekkönyvek mellett, kisfiú koromban akartak megerőszakolni (18+) (She)
Jöttem lefelé a lépcsőn, amikor az iskola aulájában megpillantottam. Indultam volna hazafelé, de amikor összeakadt a tekintetünk, kővé dermedtek a lábaim. Éreztem, ahogy a hideg végigfut a testemen, hirtelen nem tudtam, merre menjek. Induljak vissza a tanterembe, vagy le a tanáriba, esetleg menjek tovább, haza? Már tudom, nem az utóbbit kellett vol
jan. 3
5:48
Láthatatlan börtönünk generációk óta: a patriarchális stressz zavarról (WMN)
Létezik egy speciálisan nőket érintő traumacsoport, amely évszázadok óta érezteti hatását. A következmények pedig egészen hétköznapiak lehetnek, olyannyira, hogy bele sem gondolunk az eredetükbe, pedig nehezítik az életünket.
jan. 3
6:00
3 tipp, hogy a leggyakoribb újévi fogadalom sikeres legyen (Spa Trend Online)
Az egyik leggyakoribb újévi fogadalom az, hogy lefogyunk. Ehhez társul az egészségesebb étkezés, a több sportolás és a tudatosabb szabadidő eltöltése. Hogyan legyél sikeres ebben az évben a választott céljaid elérésében?
jan. 3
6:02
Baron 490 grill, a családi csoda (Spa Trend Online)
A kanadai Broil King család prominens tagja ez a grill, amivel az egész család számára elegendő finomság készíthető. Most ajándék kiegészítőkkel!
jan. 3
6:04
Imádod a steaket? Próbáld ezen a grillen! (Spa Trend Online)
Ezzel a grillel nem kell profi szakácsnak lenned a tökéletes steak elkészítéséhez. A Broil King Baron 490-es gázgrillje segít, hogy mindig hibátlan legyen a végeredmény!
jan. 3
6:18
Pomodoro és blokkba osztás: a hatékony emberek 4 kipróbált technikája (egy.hu)
Eltelik, elillan, elfogy, vagy éppen annyi van belőle, mint a tenger – az időt megfoghatatlan mivolta miatt az aktuális állapotunk szerint érzékeljük. Bár sokszor mi is tehetünk arról, hogy a szűkében vagyunk: a halogatás vagy a rossz gazdálkodás miatt bármikor kicsúszhat a kezeink közül. Íme 3 + 1 módszer, ami segít összeszedetten élni.
jan. 3
6:30
Napi horoszkóp január 3.: a Bikákat valaki akaratán kívül bántja meg, a Mérlegeknek érdemes önmaguk boldogságát építeni (Joy)
Az év első munkanapjára is izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
jan. 3
6:48
A Bikának meg kell őriznie a higgadtságát, ha helyt akar állni (Metropol)
A csillagok nagy kihívások elé állíthatják, és vannak emberek, akik mindenáron meg akarják ingatni az önbizalmát.
jan. 3
6:48
Harmincmillió eurós rekord a Greenline Yachtsnál (AQUA)
A Greenline Yachts a 2021-es évet mintegy 30 millió eurós bevétellel zárja, ami a hajóépítő cég történetének legnagyobb összege. A vállalat jelenlegi rendelésállománya több mint 50 millió euró, méghozzá környezettudatos és modern technológiai megoldásokra vágyó ügyfelektől, akik elsősorban a nagyobb modelleket keresik. Ezek aránya 2018-ban 40 száza
jan. 3
6:54
Szinte elképzelhetetlen, hogy eddig éljen a világ legidősebb embere (Travelo)
Az asszony egy évvel az orosz-japán háború kitörése előtt született.
jan. 3
7:12
Így búcsúzz el az ünnepi plusz kilóktól: napi 10 perc HIIT-edzés segít lerobbantani a felesleget (Retikül)
A megfelelő testmozgás egész évben kifejezetten fontos, egy rendszeresen, naponta elvégzett 10 perces HIIT-edzés pedig könnyedén bezsúfolható a mindennapokba. Megesik, hogy az ünnepek alatt szinte észrevétlenül felcsúszik pár plusz kiló, hiszen a karácsonyi családi lakoma és a szilveszteri dínom-dánom sem az önmegtartóztatásról szól. Önmarcangolás
jan. 3
7:12
Jóval többet jelentett régen a pompom a téli sapkákon, mint puszta dekoráció (SzMo)
Ezeréves történelme van ennek a sapkadísznek. Rómában például a papok különböző színű pompomokat viseltek aszerint, hogy milyen munkát végeztek.
jan. 3
7:48
Lionel Messi koronavírus tesztje is pozitív lett (Igényes férfi)
Lionel Messi mellett a spanyol Juan Bernat és Sergio Rico, valamint a francia Nathan Bitumazala koronavírus tesztje lett pozitív, az egészségügyi protokoll szerint a játékosokat elkülönítették.
jan. 3
7:48
„Hol rojtosodik már a szív, s egyetlen szálon függ a szó” – Nemes Nagy Ágnesre emlékezünk (WMN)
Kereken száz évvel ezelőtt született Nemes Nagy Ágnes!
jan. 3
7:48
Ezeréves egészségtipp, ami ma is tartja magát: a csíra titkai (egy.hu)
Az egyik legrégebben termesztett gabonanövényünk, amelynek ezer arca van. Manapság a legtöbben a liszt és a kenyérsütés során említik, esetleg Luca napján kerül elő varázsereje, de ennél sokkalta többet tud. A búzacsíra egy igazi egészségbomba, ami bővelkedik vitaminokban, fehérjékben, antioxidánsokban, rostokban és ásványi anyagokban is. Kiváló im
jan. 3
7:54
Limitált parfümök, amikhez még a leggazdagabbak sem juthatnak hozzá egyszerűen: ezek a világ legdrágább illatai (Retikül)
Azt már megszokhattuk, hogy a kifinomultabb, tartósabb illatkompozíciók ára sokkal borsosabb, mint a hamar elillanó testpermeteké. Ám előfordul, hogy a gyártók még ennél is messzebb merészkednek, mivel vannak olyan egyedi illatkülönlegességek, amikre még a leggazdagabbak sem csaphatnak le egykönnyen. A legdrágább parfümök értékét csak tovább növeli
jan. 3
8:12
Ártalmasak a szívre az energiaitalok? - Az energiaitalok hatása szervezetünkre (WebBeteg)
Hazánkban nagyon elterjedt az energiaitalok fogyasztása, elsősorban a fiatal felnőttek vásárolják gyakran ezeket az italokat, remélve, hogy energikusabbak lesznek tőle, növelhetik a teljesítményüket, és jobban bírják a munkát és a tanulást. Miért egészségtelen ezek fogyasztása?
jan. 3
8:12
Megérkezett a Bika jegyűek 2022-es horoszkópja (Ripost)
A stabilitást és az élet érzéki örömeit kedvelő Bika jegyűek életébe változásokat hozhat a 2022-es év – ezek azonban a fejlődésüket is szolgálhatják. Vajon mit ígér az új esztendő a pénz, a szerelem és az egészség terén?
jan. 3
8:12
Bond-lányok a vörös szőnyegen: 6 gyönyörű színésznő, aki szerepéből kilépve is kifinomultan stílusos (Retikül)
Idestova több mint húsz film készült a jóképű és elegáns 007-es ügynök izgalmas küldetéseiről, ám az ikonikus karakter sármja mit sem érne, az egyes James Bond-alkotásokban felbukkanó, delejes vonzerejű női főszereplők nélkül, akik lehengerlő fellépésükkel és megjelenésükkel lazán elcsavarják a kiismerhetetlen dupla nullás ügynök fejét. A kultikuss
jan. 3
8:24
Megvan a Cápák között idei első befektetése: két cápa is ráharapott a savanyúságokra (Igényes férfi)
Tomán Szabina és Balogh Levente 10-10 millió forinttal szálltak be a Vegi Pont fejlesztésébe.
jan. 3
8:30
Akár hógolyózhatunk is a héten! (ridikul.hu)
A héten napsütésre, esőre, néhol hózáporra is készülni kell.
jan. 3
8:30
Mézeskalács a trópusokon: így telt a Föld körül vitorlázó magyar család karácsonya (Travelo)
Hosszú út áll előttük, így besűrűsödtek a hajós munkák is.
jan. 3
8:36
Hatalmas hibát követtek el a Harry Potter különkiadás készítői, a rajongóknak azonnal feltűnt (Joy)
Egyelőre nem tudni, hogy szándékos vagy véletlen volt-e az egész.
jan. 3
8:36
Együtt fertőz a covid- és influenzavírus: azonosították a "fluronát" (Femcafe)
Újfajta betegséget, a koronavírus és az influenza kettős fertőzését diagnosztizálták Izraelben. Az úgynevezett "flurona" esetét egy fiatal, terhes nőnél azonosították.
jan. 3
8:42
„A legfontosabb a jó szó, az ölelés” – Beszélgetés Harmath Károly ferences atyával (Képmás)
Harmath Károly újvidéki ferences atyát a legtöbben az Agapé Kiadó alapítójaként, illetve a Lurkóházak atyjaként ismerik. Most az életéről mesélt nekünk, megtudhattuk, hogy a háborúk és a politikai döntések hogyan alakítottak országhatárokat és sorsokat. Történetéből kiviláglik a derűs, a jót szüntelenül tenni akaró ferences lelkület, amelyen semmi
jan. 3
8:44
„A lábunk a legőszintébb testrészünk” – A testbeszédet érdemes olvasni és uralni (Képmás)
Magyarországon viszonylag kevesen foglalkoznak testbeszéddel, a pszichológusok, trénerek is legfeljebb kiegészítő témaként alkalmazzák. Bíró Nóra testbeszédszakértő, kommunikációs szakember azonban az értékesítőktől az influencereken át a lánykérésre, előadásokra készülőkig sokaknak ad gyakorlatias felkészítést a test jeleinek olvasásával.
jan. 3
8:48
A szabadabb gyermekkor a kíváncsiskodás egyik oka (Hamu és Gyémánt)
Létünk, fejlődésünk és fennmaradásunk egyik legnagyobb fegyvere a kíváncsiság. Ha nem érdeklődtünk volna a minket körülvevő dolgok iránt, nem ismertük volna meg a tűz a jótékony hatásait, nem lettek volna földrajzi felfedezések, de a technológia sem jutott volna el arra a szintre, ahol épp tart. Természetünkből fakadóan vagyunk ilyenek, a kíváncsis
jan. 3
9:12
Koronavírus - 5865 új fertőzött és elhunyt 248 beteg (WebBeteg)
A hétvégi összesített adatokat közöljük. A beoltottak száma 6 266 483 fő, közülük 5 982 104 fő már a második, 3 178 228 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.
jan. 3
9:18
Édesburgonya röszti (ridikul.hu)
Rugaszkodj el a megszokott köretektől!
jan. 3
9:24
10 milliárd forint felett Szoboszlai Dominik értéke (Igényes férfi)
Szoboszlai Dominik értéke 25 millió euróról mintegy 28 millió euróra nőtt.

Keresés