2022. január 10. hétfő

jan. 10
0:12
9 gondolat a szerelemről (She)
Kevés téma foglalkoztatja annyira az emberiséget, mint a szerelem kérdése. Filozófusok, színészek, pszichológusok, orvosok és egyszerű hétköznapi emberek sem értik teljesen ezt a jelenséget. Van aki szerint puszta kémia meg csak egy hormon, és tudományos tényekre hivatkoznak. De vannak olyanok is, mint én: Akik egyszerűen csak hisznek benne.
jan. 10
0:12
Ott a párduc! Épp Szolnok mellett, a hóban settenkedik a nagymacska (Metropol)
Both Zoltán vadállatbefogó két videója minden kétséget eloszlat: egy valódi fekete párduc kószál az Alföldön. Nézd meg a friss videót!
jan. 10
0:12
„Semmi nem véletlenül történt” – egy anya négy vetélésének története (egy.hu)
Egy vetélésben az az igazán fájdalmas, hogy nemcsak a kisbabánkat veszítjük el, hanem megrendülhet önbizalmunk és anyai kompetenciánkba, akár Istenbe vetett hitünk is. A következő gyermekvállalás már ezzel a lelki teherrel indul, és ha a veszteség megismétlődik, a fájdalom, a szorongás és a bizalomvesztés a korábbinál is erősebb lehet, negatív érze
jan. 10
0:16
Tinder: Meg kéne szólalni, mert a hallgatásból sosem lesz kapcsolat! (She)
Nem értem az embereket, miért regisztrálnak egy társkereső oldalra, ha utána csak úgy ott vannak, mint akit ott felejtettek, és nem írnak rá a másikra. Vagy ha mégis ráírnak, hogy akarnak úgy ismerkedni, hogy nem kérdeznek a másikról semmit? Valóban ennyire érdektelenek lettünk és mindenki csak saját magával van elfoglalva? Akartok ti ismerkedni eg
jan. 10
0:16
Vidéki sanzon: januári disznóvágás pesti szereplőkkel (egy.hu)
Apai nagyanyámat szűkszavú embernek ismertem. Szigorú tekintetű parasztasszony volt, aki a második világégés idején érdekalapú, de érzelmekkel átszőtt barátságot kötött egy pesti testvérpárral. Róluk szól ez a történet, harminc évvel a háború utánról, az alföldi tanyavilágból.
jan. 10
0:20
Amikor elérkezhetne a mi időnk... (She)
Önként és dalolva léptél ki az életemből, nem hagytál magad után mást, csak a hiányod, illetve egy üres borítékot, a nevemmel ellátva, amiben nem volt semmi.
jan. 10
0:20
Barátkozás felnőtt fejjel: miért megy ez nehezebben a kelleténél? (egy.hu)
Ha megfigyelem a körülöttem lévő néhány embert, akivel még valamilyen mélyebb kapcsolatot ápolok, ugyanazt látom: kevés gyerekkori barátság maradt fenn az évek során,  felnőttként pedig nagyon ritkán alakulnak újak. Bár régen ez egyáltalán nem így volt, ma már egy kezemen meg tudom számolni azt a néhány embert, akiben megbízom és rendszeresen talál
jan. 10
0:24
Krumplipecsenye saját készítésű májas hurkával (egy.hu)
Borbás Marcsi receptje
jan. 10
0:54
KitzSkiWelt Tour: a világ leghosszabb körbesíelhető útvonala (Síelők)
Egyre népszerűbbek a körsíelésre kialakított pályarendszerek, mint pl. az örök etalon a Dolomitok Sellarondája. Az utóbbi időben számos síterep ajánl olyan programokat, ahol úgy lehet kisebb-nagyobb köröket síelni, hogy sosem kell ugyanazon a pályán síelni kétszer.
jan. 10
3:36
Hányás hányinger nélkül - Milyen betegségek velejárója lehet? (WebBeteg)
Szinte minden hirtelen jelentkező vagy elhúzódó betegség esetén előfordulhat hányás. A hányást leggyakrabban hányinger előzi meg, de a két jelenség természetesen külön-külön is előfordulhat.
jan. 10
4:24
Kiderült, hogy mi a légszennyezés leghalálosabb összetevője (HáziPatika)
Az ammónium a finom részecskék (PM2,5) egyik olyan speciális összetevője, amely a benne található más vegyi anyagokhoz képest magasabb halálozási kockázattal jár - igazolta egy számos országra kiterjedő vizsgálat.
jan. 10
4:48
Koronavírus: az oltás így hat a nők ciklusára (HáziPatika)
Csupán csekély mértékű és átmeneti eltolódást okoz a COVID-19 elleni vakcinák felvétele a nők menstruációs ciklusában - állapította meg egy amerikai felmérés.
jan. 10
4:54
3 dolog, amit teljesen felesleges volt megfogadnod 2022-re (She)
Eltelt az első 10 nap 2022-ből. Na, sikerült betartani a szilveszterkor pezsgővel megpecsételt fogadalmadat?
jan. 10
5:12
Ami korábban a mindent jelentette, ma már nem elég a boldogságomhoz (She)
Furcsa legépelni ezeket a sorokat. Félelmetes önvallomás annak elfogadásáról, ami az élet velejárója: a változás. Elkerülhetetlen, ahogy haladunk előre. Dönthetünk-e arról, hogy jöjjön-e a változás és mások legyünk, mint akik vagyunk? Van olyan, hogy jó vagy rossz, vagy egyszerűen csak érdemes hagyni, hogy jöjjön és áramoljon?
jan. 10
5:24
Görcsös napok: ezért vegyük komolyan a menstruációs fájdalmat (HáziPatika)
A menstruáció első pár napja sok lányt és nőt megvisel, mert a vérzés mellé számos kellemetlen tünet társulhat. Mint például az alhasi fájdalom, ami egy bizonyos szint felett már egyáltalán nem tekinthető természetesnek. Mutatjuk, mit jelezhet a
jan. 10
5:24
A Bak nő: Nagyvonalúan megbocsájtok, de sosem felejtek! (She)
Mi a csillagjegyed? - kérdezik tőlem sokszor. Bak vagyok! - szoktam felelni, mire az emberek egy része kidülleszti a szemét és egy kényszeredett mosoly kíséretében csak annyit sóhajt: Aha...
jan. 10
5:30
Harminc felett már nem menő szinglinek lenni! (She)
Az életem olyan szakaszába értem, amikor már nem szeretnék szingli lenni. Amit huszonévesen menőnek éreztem, az már később nem feltétlenül az. Így hát úgy gondolom, most már az lenne menő, ha lenne egy igaz társam, akire bármiben számíthatok.
jan. 10
5:54
A szakítást is el kell gyászolni (HáziPatika)
A szakítás utáni időszak kemény, különösen akkor, ha váratlanul éri az embert. Az, hogy mennyi időbe telik, mire túltesszük magunkat a veszteségen, egyénenként változik, de a gyászfolyamatot nem tudjuk megspórolni.
jan. 10
5:54
A halott kisbabánk megmutatta, hogy a kapcsolatunknak már nincs jövője (18+) (She)
Az első perctől kezdve túlságosan rendben volt minden. Nem voltak rosszullétek, az égvilágon semmi tünete nem volt. Üldögélt a fotelben, bámult kifelé az ablakon, figyelte a zúzmarás fenyőket és azon gondolkodott, vajon miért adta be a derekát? Miért adta be, annak ellenére, hogy pontosan tudta, ennek az egésznek nincs jövője.
jan. 10
5:54
„Bocsánat, ez itt járóbeteg-ellátás, legközelebb ne ide jöjjön a tolókocsijával!” – Akadálymentesítés a mindennapokban (WMN)
„Az akadálymentesítést nem biztos, hogy az utcán kell elkezdeni, sokkal inkább az emberek fejében” – mondja vendégszerzőnk, aki a kerekesszékből meséli el mindennapi élményeit.
jan. 10
5:57
Kivételes madárcsoda történt Dunatetétlennél (24.hu)
Legutóbb 2018-ban láttak ilyen madarakat Magyarországon.
jan. 10
6:00
Fogyókúrás ételek a grillről (Spa Trend Online)
Az új évben a tudatosabb étkezés és a kímélőbb fogások kerülnek sokaknál előtérbe, ami teljesen érthető az ünnepek után. A grill ideális eszköz ezek elkészítésére, így ha odafigyelnél a kalóriákra és fogyókúrás fogásokat keresel, nézz körül a grill receptek között!
jan. 10
6:18
Tényleg jobb az olvasás, mint az internetezés? (HáziPatika)
A hagyományos médiafogyasztás, illetve az internet és az okoseszközök használatának hatásait vizsgálta meg egy friss kutatás. Az eredmények szerint azok élete sem boldogabb és kiegyensúlyozottabb, akik a modern helyett a tradicionális
jan. 10
6:18
Napi horoszkóp január 10.: a Szüzeknek kockáztatniuk kell, a Nyilasok érzelmei a fejük tetejére állnak (Joy)
A hét első munkanapján is érdemes néhány percet a horoszkópodra szánnod, hisz a csillagok ismét üzentek!
jan. 10
6:18
A gyomor ellenségei: kávé, dohányzás és stressz (WebBeteg)
Nehézlégzés, mellkasi szorítás, égő érzés a has felső részén. A felsorolt tünetek könnyen összetéveszthetők a szívinfarktus jeleivel, sok esetben mégsem kardiológiai betegség áll a panaszok hátterében, ezt azonban csak szakorvos döntheti el alapos kardiológiai kivizsgálás után. Ilyen tünetek esetén mindig orvoshoz kell fordulni, akár együtt, akár ö
jan. 10
6:30
Érdemes lesz várni az új Wi-Fire (Infostart)
A feltöltési teljesítményt és az energiahatékonyságot javítja a Wi-Fi 6 Release 2.
jan. 10
6:42
A fogak elvesztése komoly problémával járhat együtt (HáziPatika)
A fogvesztés amellett, hogy kellemetlen, fájdalmas és esztétikai szempontból sem előnyös, komoly egészségügyi problémákat okozhat.
jan. 10
6:42
Normális, ha havonta egyszer lázas a gyerek (NLC)
Szülőként könnyen pánikba esünk, amikor belázasodik a gyerek, pedig igazából a havi egy láz teljesen normális a három hónapnál idősebbeknél.
jan. 10
6:42
Hogyan tovább, balatoni borászat? – 1. rész Jásdi Istvánnal (AQUA)
A csopaki borász, Jásdi István beszélt a Balatonra költöző pestiekről, a járványidőszak alatti eseményekről és a bor helyzetéről. Minden elmaradt, ami személyes, baráti találkozó, rendezvény lett volna – von mérleget Jásdi István csopaki borász. A békeidőben itt zajló borászvendégesteket vagy éppen elmélyültebb, szakmázós tematikus kóstolókat nem i
jan. 10
6:54
Érdemes ma minél több időt szentelni az örömöknek! (Metropol)
Az Oroszlánnak egy picit félre kéne tennie a melót, amúgy is nehezen megy.
jan. 10
6:54
Van egy szó, ami észrevétlenül rengeteg kapcsolatot tesz tönkre (Joy)
Ártalmatlan kifejezésnek hangzik, de mögötte sokkal mélyebb jelentéssel bír.
jan. 10
6:54
Megérkeztek a látványtervek, ilyen lesz Budapest első rozsdaövezeti építkezése (Travelo)
Új városnegyed épül, melyben közpark is helyet kap majd.
jan. 10
7:00
Gazdaságos jakuzzit akarsz? Ezekre figyelj! (Spa Trend Online)
A masszázsmedence egy hosszú távú befektetés, ami évekig kísér majd utadon, ezért a vásárlásnál ne csak a masszázsprogramokra figyelj, hanem a gazdaságosságra is. Mitől lesz egyik jakuzzi jobb, mint a másik? Mondunk három dolgot, amire különösen ügyelj!
jan. 10
7:03
30 éve keresik a világ egyik legritkább állatát (24.hu)
Nagyon keveset látni a fajt, de akkor is főként kameracsapdás felvételeken.
jan. 10
7:12
Világszerte közel 2 millió gyermeknél alakul ki asztma a légszennyezés miatt (Hamu és Gyémánt)
Az ezt megállapító tudósok egy másik tanulmánya szerint világszerte 1,8 millió többlethalálozás kapcsolódik a városi légszennyezéshez.
jan. 10
7:18
Mit árul el az egészségünkről a verejtékünk? (HáziPatika)
Az izzadás segít szabályozni a testhőmérsékletünket azáltal, hogy sóalapú folyadék távozik a verejtékmirigyeinkből. A meleg és a fizikai aktivitás mellett fokozott érzelmi állapot, betegség, vagy a szervezetben zajló hormonális változás is okozhat
jan. 10
7:18
C-vitaminban gazdag haslapító turmix, ami a bőrnek is jót tesz: csökkenti a puffadást és késlelteti a ráncokat (Retikül)
A téli szezon kihívást jelent a szervezet számára, az egészség megőrzésének érdekében ajánlott növelni a napi vitaminbevitelt. Az immunrendszer gyengülésén túl az ünnepek alatt felszedett pluszkilók leadása is okozhat egy kis fejtörést, nem beszélve a nehéz ételek okozta rossz közérzetről. Az energiaszegény állapotra nagyszerű gyógyír lehet a kivi
jan. 10
7:36
Ki marad életvidám 40 felett? (NLC)
Egyesek, túl a 40-en végképp elvesztik a hitüket, a motivációikat, mások pedig szárnyalnak, kiteljesednek, sokkal inkább, mint valaha. Min múlik ez? A „40 pluszos nőknek szóló Éljenek a 40 feletti nők” blog és közösség alapítójával, Iványi Orsolya kommunikációs szakemberrel keressük erre a választ.
jan. 10
7:36
Színlátás teszt - Csak kevesen tudnak mind a 10 kérdésre helyesen válaszolni (Joy)
A színes karikák között különböző alakzatok rejtőznek, de nem olyan könnyű felismerni mindet!
jan. 10
7:42
A hitem a szupererőm (ridikul.hu)
A hit és a remény minden helyzetben fontos, ám a kritikus pillanatokban szinte csak abból meríthetünk erőt.
jan. 10
7:48
Extrémmaraton-mánia (ridikul.hu)
Míg a legtöbbünknek egy Cooper-teszt is óriási kihívás, - nem beszélve egy félmaratonról - addig adásunk vendégei az igazán extrém maratonokra hajtanak.
jan. 10
7:48
Tényleg mindenki utál mindenkit? – Így bomlasztjuk csoportokra a társadalmat anélkül, hogy ebből bármit is észrevennénk (WMN)
Oké, megvan az oka annak, miért soroljuk magunkat és egymást csoportokba – de miért kell ezzel együtt magunkévá tenni előítéleteket is? Kinek jó, ha folyton acsarkodunk egymásra?
jan. 10
7:48
Így vedd rá demens szerettedet az orvosi vizsgálatra, ha ő nem akarna menni (egy.hu)
A demencia alapjeleit mutató szeretteinkről is gondoskodnunk kell, akkor is, ha a másik vonakodik vizsgálatra menni. Ilyenkor érdemes különböző technikákkal megpróbálni mégiscsak eljuttatni a szakorvosig. Ehhez hoztam 7 tippet.
jan. 10
7:50
Év eleji lakásráncfelvarrás (ridikul.hu)
Év elején jó lenne kitenni a régi rossz emlékeket, nehezebb napokat és új fejezetet nyitni az életünkben.
jan. 10
7:52
Kincsek a mélyben (ridikul.hu)
A Dunából kerülhetnek elő a budai királyi palota kincsei - adták hírül nemrég a különböző portálok, ismét beindítva a kincskereső fantáziánkat.
jan. 10
7:54
Irodalom receptre (ridikul.hu)
Régóta tudjuk, hogy egy jó olvasmány kihat a lelkünkre és töltődünk is általa.
jan. 10
8:06
Fordíts magadra is időt az új évben (Spa Trend Online)
Az új évvel járó új kezdet mindig lehetőség ad egy kis összegzésre. Hogy megálljunk, és visszatekintve levonjunk pár következtetést ez előző évről. Például, hogy a mindenhonnan ránk zúduló információ áradat elől néha el kell lépni, hogy meghalljuk a saját hangunkat! Töltsd te is egy kicsit több időt, csak magadra koncentrálva!
jan. 10
8:06
Bekészítve a szánkó, de hó még sehol? Hét település, amit már beterített a hó! (ridikul.hu)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat térképen mutatta meg, hogy mekkora a hóvastagság az országban.
jan. 10
8:09
Csodás zsákfalu Somogy megye gyöngyszeme (24.hu)
Gyugy kincsei az Árpád-kori templom és a különleges kálvária.
jan. 10
8:18
Hihetetlen, mire képes a kutyák agya (HáziPatika)
A kutyák agya érzékeli, ha emberi beszédet hall, és képes különbséget tenni a nyelvek között: más-más mintázatot mutat egy ismert és egy ismeretlen nyelv hallatán - mutatták ki az ELTE Természettudományi Karának (TTK) etológusai legújabb

Keresés