2022. január 10. hétfő

jan. 10
0:12
9 gondolat a szerelemről (She)
Kevés téma foglalkoztatja annyira az emberiséget, mint a szerelem kérdése. Filozófusok, színészek, pszichológusok, orvosok és egyszerű hétköznapi emberek sem értik teljesen ezt a jelenséget. Van aki szerint puszta kémia meg csak egy hormon, és tudományos tényekre hivatkoznak. De vannak olyanok is, mint én: Akik egyszerűen csak hisznek benne.
jan. 10
0:12
Ott a párduc! Épp Szolnok mellett, a hóban settenkedik a nagymacska (Metropol)
Both Zoltán vadállatbefogó két videója minden kétséget eloszlat: egy valódi fekete párduc kószál az Alföldön. Nézd meg a friss videót!
jan. 10
0:12
„Semmi nem véletlenül történt” – egy anya négy vetélésének története (egy.hu)
Egy vetélésben az az igazán fájdalmas, hogy nemcsak a kisbabánkat veszítjük el, hanem megrendülhet önbizalmunk és anyai kompetenciánkba, akár Istenbe vetett hitünk is. A következő gyermekvállalás már ezzel a lelki teherrel indul, és ha a veszteség megismétlődik, a fájdalom, a szorongás és a bizalomvesztés a korábbinál is erősebb lehet, negatív érze
jan. 10
0:16
Tinder: Meg kéne szólalni, mert a hallgatásból sosem lesz kapcsolat! (She)
Nem értem az embereket, miért regisztrálnak egy társkereső oldalra, ha utána csak úgy ott vannak, mint akit ott felejtettek, és nem írnak rá a másikra. Vagy ha mégis ráírnak, hogy akarnak úgy ismerkedni, hogy nem kérdeznek a másikról semmit? Valóban ennyire érdektelenek lettünk és mindenki csak saját magával van elfoglalva? Akartok ti ismerkedni eg
jan. 10
0:16
Vidéki sanzon: januári disznóvágás pesti szereplőkkel (egy.hu)
Apai nagyanyámat szűkszavú embernek ismertem. Szigorú tekintetű parasztasszony volt, aki a második világégés idején érdekalapú, de érzelmekkel átszőtt barátságot kötött egy pesti testvérpárral. Róluk szól ez a történet, harminc évvel a háború utánról, az alföldi tanyavilágból.
jan. 10
0:20
Amikor elérkezhetne a mi időnk... (She)
Önként és dalolva léptél ki az életemből, nem hagytál magad után mást, csak a hiányod, illetve egy üres borítékot, a nevemmel ellátva, amiben nem volt semmi.
jan. 10
0:20
Barátkozás felnőtt fejjel: miért megy ez nehezebben a kelleténél? (egy.hu)
Ha megfigyelem a körülöttem lévő néhány embert, akivel még valamilyen mélyebb kapcsolatot ápolok, ugyanazt látom: kevés gyerekkori barátság maradt fenn az évek során,  felnőttként pedig nagyon ritkán alakulnak újak. Bár régen ez egyáltalán nem így volt, ma már egy kezemen meg tudom számolni azt a néhány embert, akiben megbízom és rendszeresen talál
jan. 10
0:24
Krumplipecsenye saját készítésű májas hurkával (egy.hu)
Borbás Marcsi receptje
jan. 10
0:54
KitzSkiWelt Tour: a világ leghosszabb körbesíelhető útvonala (Síelők)
Egyre népszerűbbek a körsíelésre kialakított pályarendszerek, mint pl. az örök etalon a Dolomitok Sellarondája. Az utóbbi időben számos síterep ajánl olyan programokat, ahol úgy lehet kisebb-nagyobb köröket síelni, hogy sosem kell ugyanazon a pályán síelni kétszer.
jan. 10
3:36
Hányás hányinger nélkül - Milyen betegségek velejárója lehet? (WebBeteg)
Szinte minden hirtelen jelentkező vagy elhúzódó betegség esetén előfordulhat hányás. A hányást leggyakrabban hányinger előzi meg, de a két jelenség természetesen külön-külön is előfordulhat.
jan. 10
4:54
3 dolog, amit teljesen felesleges volt megfogadnod 2022-re (She)
Eltelt az első 10 nap 2022-ből. Na, sikerült betartani a szilveszterkor pezsgővel megpecsételt fogadalmadat?
jan. 10
5:12
Ami korábban a mindent jelentette, ma már nem elég a boldogságomhoz (She)
Furcsa legépelni ezeket a sorokat. Félelmetes önvallomás annak elfogadásáról, ami az élet velejárója: a változás. Elkerülhetetlen, ahogy haladunk előre. Dönthetünk-e arról, hogy jöjjön-e a változás és mások legyünk, mint akik vagyunk? Van olyan, hogy jó vagy rossz, vagy egyszerűen csak érdemes hagyni, hogy jöjjön és áramoljon?
jan. 10
5:24
A Bak nő: Nagyvonalúan megbocsájtok, de sosem felejtek! (She)
Mi a csillagjegyed? - kérdezik tőlem sokszor. Bak vagyok! - szoktam felelni, mire az emberek egy része kidülleszti a szemét és egy kényszeredett mosoly kíséretében csak annyit sóhajt: Aha...
jan. 10
5:30
Harminc felett már nem menő szinglinek lenni! (She)
Az életem olyan szakaszába értem, amikor már nem szeretnék szingli lenni. Amit huszonévesen menőnek éreztem, az már később nem feltétlenül az. Így hát úgy gondolom, most már az lenne menő, ha lenne egy igaz társam, akire bármiben számíthatok.
jan. 10
5:54
A halott kisbabánk megmutatta, hogy a kapcsolatunknak már nincs jövője (18+) (She)
Az első perctől kezdve túlságosan rendben volt minden. Nem voltak rosszullétek, az égvilágon semmi tünete nem volt. Üldögélt a fotelben, bámult kifelé az ablakon, figyelte a zúzmarás fenyőket és azon gondolkodott, vajon miért adta be a derekát? Miért adta be, annak ellenére, hogy pontosan tudta, ennek az egésznek nincs jövője.
jan. 10
5:54
„Bocsánat, ez itt járóbeteg-ellátás, legközelebb ne ide jöjjön a tolókocsijával!” – Akadálymentesítés a mindennapokban (WMN)
„Az akadálymentesítést nem biztos, hogy az utcán kell elkezdeni, sokkal inkább az emberek fejében” – mondja vendégszerzőnk, aki a kerekesszékből meséli el mindennapi élményeit.
jan. 10
6:00
Fogyókúrás ételek a grillről (Spa Trend Online)
Az új évben a tudatosabb étkezés és a kímélőbb fogások kerülnek sokaknál előtérbe, ami teljesen érthető az ünnepek után. A grill ideális eszköz ezek elkészítésére, így ha odafigyelnél a kalóriákra és fogyókúrás fogásokat keresel, nézz körül a grill receptek között!
jan. 10
6:18
Napi horoszkóp január 10.: a Szüzeknek kockáztatniuk kell, a Nyilasok érzelmei a fejük tetejére állnak (Joy)
A hét első munkanapján is érdemes néhány percet a horoszkópodra szánnod, hisz a csillagok ismét üzentek!
jan. 10
6:18
A gyomor ellenségei: kávé, dohányzás és stressz (WebBeteg)
Nehézlégzés, mellkasi szorítás, égő érzés a has felső részén. A felsorolt tünetek könnyen összetéveszthetők a szívinfarktus jeleivel, sok esetben mégsem kardiológiai betegség áll a panaszok hátterében, ezt azonban csak szakorvos döntheti el alapos kardiológiai kivizsgálás után. Ilyen tünetek esetén mindig orvoshoz kell fordulni, akár együtt, akár ö
jan. 10
6:30
Érdemes lesz várni az új Wi-Fire (Infostart)
A feltöltési teljesítményt és az energiahatékonyságot javítja a Wi-Fi 6 Release 2.
jan. 10
6:42
Hogyan tovább, balatoni borászat? – 1. rész Jásdi Istvánnal (AQUA)
A csopaki borász, Jásdi István beszélt a Balatonra költöző pestiekről, a járványidőszak alatti eseményekről és a bor helyzetéről. Minden elmaradt, ami személyes, baráti találkozó, rendezvény lett volna – von mérleget Jásdi István csopaki borász. A békeidőben itt zajló borászvendégesteket vagy éppen elmélyültebb, szakmázós tematikus kóstolókat nem i
jan. 10
6:54
Érdemes ma minél több időt szentelni az örömöknek! (Metropol)
Az Oroszlánnak egy picit félre kéne tennie a melót, amúgy is nehezen megy.
jan. 10
6:54
Van egy szó, ami észrevétlenül rengeteg kapcsolatot tesz tönkre (Joy)
Ártalmatlan kifejezésnek hangzik, de mögötte sokkal mélyebb jelentéssel bír.
jan. 10
6:54
Megérkeztek a látványtervek, ilyen lesz Budapest első rozsdaövezeti építkezése (Travelo)
Új városnegyed épül, melyben közpark is helyet kap majd.
jan. 10
7:00
Gazdaságos jakuzzit akarsz? Ezekre figyelj! (Spa Trend Online)
A masszázsmedence egy hosszú távú befektetés, ami évekig kísér majd utadon, ezért a vásárlásnál ne csak a masszázsprogramokra figyelj, hanem a gazdaságosságra is. Mitől lesz egyik jakuzzi jobb, mint a másik? Mondunk három dolgot, amire különösen ügyelj!
jan. 10
7:12
Világszerte közel 2 millió gyermeknél alakul ki asztma a légszennyezés miatt (Hamu és Gyémánt)
Az ezt megállapító tudósok egy másik tanulmánya szerint világszerte 1,8 millió többlethalálozás kapcsolódik a városi légszennyezéshez.
jan. 10
7:36
Színlátás teszt - Csak kevesen tudnak mind a 10 kérdésre helyesen válaszolni (Joy)
A színes karikák között különböző alakzatok rejtőznek, de nem olyan könnyű felismerni mindet!
jan. 10
7:48
Tényleg mindenki utál mindenkit? – Így bomlasztjuk csoportokra a társadalmat anélkül, hogy ebből bármit is észrevennénk (WMN)
Oké, megvan az oka annak, miért soroljuk magunkat és egymást csoportokba – de miért kell ezzel együtt magunkévá tenni előítéleteket is? Kinek jó, ha folyton acsarkodunk egymásra?
jan. 10
7:48
Így vedd rá demens szerettedet az orvosi vizsgálatra, ha ő nem akarna menni (egy.hu)
A demencia alapjeleit mutató szeretteinkről is gondoskodnunk kell, akkor is, ha a másik vonakodik vizsgálatra menni. Ilyenkor érdemes különböző technikákkal megpróbálni mégiscsak eljuttatni a szakorvosig. Ehhez hoztam 7 tippet.
jan. 10
8:06
Fordíts magadra is időt az új évben (Spa Trend Online)
Az új évvel járó új kezdet mindig lehetőség ad egy kis összegzésre. Hogy megálljunk, és visszatekintve levonjunk pár következtetést ez előző évről. Például, hogy a mindenhonnan ránk zúduló információ áradat elől néha el kell lépni, hogy meghalljuk a saját hangunkat! Töltsd te is egy kicsit több időt, csak magadra koncentrálva!
jan. 10
8:18
A gyógyszerallergia (WebBeteg)
Leggyakrabban antibiotikumok és egyes gyulladáscsökkentők okoznak allergiás reakciókat, ugyanakkor a nem kívánt hatásokat csak kis mértékben okozza az allergia.
jan. 10
8:24
Itt a szódabikarbóna legmegdöbbentőbb hatása: próbáld ki az új évben (Ripost)
Szinte mindenre lehet használni a ház körül ezt a csodaszert, de kevesen tudják, hogy ezen a területen is be lehet vetni. Mutatjuk, hogyan segíthet, ha még nem heverted ki az ünnepeket...
jan. 10
8:24
A Mol megveszi a lengyel Lotos benzinkútjait (Igényesférfi.hu)
A Lotos benzinkútjai egy részének eladása azzal függ össze, hogy a céget a tervek szerint átveszi a PKN Orlen lengyel üzemanyag- és energiaszolgáltató.
jan. 10
8:24
Két felüdítő hely, ahová januárban elmenekülhetünk a város zaja elől (Travelo)
Újjáéled Buda zöld szigete, és sétára indulhatunk a megújult kastélyparkban.
jan. 10
8:24
Zöld vacsora – egy saláta gazdagon (egy.hu)
Borbás Marcsi receptje
jan. 10
8:36
Koronavírus: Kiderült hányan nem voltak oltottak a kórházba kerültek közül, és mekkora betegszámot hozhat az ötödik hullám (Blikk)
Ha igazak a feltevések...
jan. 10
8:42
Állatterápia magas fokon: kecskejóga a természetben (Hamu és Gyémánt)
Az egyszerű jóga már túl régóta divatban van ahhoz, hogy időről időre ne dobnák fel valamilyen újítással. Legújabban éppen kecskékkel próbálják az élményt fokozni.
jan. 10
8:48
5 sajátos tulajdonság, ami az introvertált vezetők sikerének titka (Igényesférfi.hu)
Nem feltétlenül a nagydumás társasági ember lesz a legsikeresebb vállalkozó vagy vezető. Az introvertált emberek számos tulajdonsága segíti őket abban, hogy eredményes vállalkozók és jó főnökök legyenek.
jan. 10
8:48
Először hoztak létre 6G hálózatot (Hamu és Gyémánt)
Pedig még az 5G sincs elterjedve. A kínai kormány által támogatott Purple Mountain Laboratories nevű intézet jelentette be, hogy áttörést ért el a 6G hálózat terén. Az eredményt az ország távközlési óriásaival, köztük a Fudan Egyetemmel és a China Mobile távközlési vállalatával együttműködve érték el. Purple Mountain Laboratories
jan. 10
9:00
Tisztán látszik: Menyasszonyként ezt árulta el a felvétellel Nádai Anikó (Blikk)
Tegnap jött a hír, hogy eljegyzés volt, megkérte a kezét a párja, Hajmásy Péter.
jan. 10
9:24
Koronavírus - 14 655 új fertőzött és elhunyt 167 beteg (WebBeteg)
A hétvégi összesített adatokat közöljük. A beoltottak száma 6 292 759 fő, közülük 6 027 578 fő már a második, 3 286 577 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.
jan. 10
9:24
Kásler Miklós végre elárulta, lesz-e szükség negyedik vakcinára Magyarországon (Femcafe)
Az emberi erőforrások minisztere egy friss interjúban nyilatkozott a kérdésről. Kásler arra is kitért, mi várható az ötödik hullámban, mely a szakemberek véleménye szerint máris kezdetét vette Magyarországon.
jan. 10
9:24
Deltakron: új variáns egyesíti a delta és az omikron tulajdonságait (Igényesférfi.hu)
Még túl korai megmondani, hogy súlyosabb tüneteket okoz-e vagy fertőzőbb lesz-e a deltakron, mint az omikron vagy a delta variáns.
jan. 10
9:36
„Mint akit egy illuzionista vágott ketté, majd újra egybevarázsolt” – Balesetben veszítette el vőlegényét, de újra megtalálta a szerelmet (Képmás)
Niki – aki szeretne inkognitóban maradni, így csak keresztnevét használjuk – teljesen elégedett volt az életével. Az államvizsgára készült, és csak napok választották el attól, hogy abba a városba költözzön, ahol a vőlegénye dolgozott, és ahol ő is munkát remélt. „Most már örökre együtt maradunk” – kattogott bele minden vizsgatételbe a várakozás ör
jan. 10
9:48
„Az emberek, akikkel találkozunk, élő történelmi lábnyomok” – vallják a menő hagyományőrzők (Képmás)
Kurucz Dániel, a Hungarikumokkal a világ körül című televíziós sorozat műsorvezető-producere eddig öt kontinens 35 országában keresett fel külhoni magyarokat, s kutatott magyar emlékek után. Nemrég kezdődött a TV2-n a műsor ötödik évada, amelyet már – sőt a készülő hatodikat is – feleségével, Kurucz-Nagy Szonyával együtt forgattak. Ezúttal négy dél
jan. 10
10:00
Gyerekeknek tilos: krémek és hatóanyagok, amiket messziről kerülj kisgyerekesként (egy.hu)
Mostanában már alig férnek el a legkülönfélébb mesefigurás gyermekkozmetikumok a boltok polcain. A kínálat akkora, hogy szinte lehetetlen kiigazodni benne. Sajnos egyre többen döntenek a kedvelt mesehős vagy a puszta design alapján, pedig gyermekeink bőrápolási szereinek megválasztása sokkalta nagyobb felelősség, mint azt gondolnánk.
jan. 10
10:18
Elhunyt James Mtume zenész (Blikk)
Isten nyugosztalja!
jan. 10
10:30
Katy Perrynek is bevált: így lehet fogyni a meditációval (Femcafe)
Nem csalás, nem ámítás. Az énekesnő-dalszerző másfél éves kislánya születése után is ezzel a módszerrel jött újra formába.
jan. 10
10:30
Viktória és Albert – Egy királyi szerelem története (Képmás)
Még gyermek volt Viktória, amikor nagy hatalmú nagybátyja eltervezte, hogy Anglia jövendő királynőjét Albert hercegnek kell feleségül vennie. A leány tinédzserként tiltakozott a frigy ellen. Minden megváltozott azonban, amikor a fiatal lány felnőttként újra találkozott a herceggel.
jan. 10
10:30
Már 10 halottja van a brazil sziklaomlásnak (Travelo)
Az ismert kirándulóhelyen a közelmúltban heves esőzések voltak, ez okozatta a tragikus balesetet.

Keresés