2022. május 1. vasárnap

máj. 1
0:12
Te vitted el a 737 millió forintot? Ezek az Ötöslottó nyerőszámai (Ripost)
Kihúzták az Ötöslottó nyerőszámait.
máj. 1
0:12
Kuponos utazások buktatói: mikor kaphatjuk vissza a pénzünket és mikor nem (Spabook)
Egy fiatal nő kuponos wellnesshétvégére fizetett be, hogy meglepje vele a párját, még 2020-ban. A kupont eredetileg 2021. márciusig lehetett volna felhasználni, ám közbeszólt a járvány, a hölgy eközben kismama…
máj. 1
3:00
A firenzei tavasz egyik legszebb csodája (Utazási Élmények)
Minden évben április közepén egy kötelező program a Bardini kert meglátogatása Firenzében, mert ilyenkor pompázik teljes szépségében a híres lilalakác lugas. Maga a park is gyönyörűséges, teraszosan ereszkedik le a középkori városfalaktól az óváros felé, fantasztikusan szép kilátást nyújtva Firenze leghíresebb műemlékeire.
máj. 1
4:18
Subclavian steal szindróma - Hogyan lehet megkülönböztetni a stroke-tól? (WebBeteg)
Az idegenül csengő, magyarra csak nehézkesen fordítható orvosi kifejezés egy olyan jelenséget takar, amikor is az arteria subclaviaként elnevezett, a mellkasfal, a kar, a nyaki régiók és közvetve az agy vérellátásáért felelős ér egy szakasza beszűkül vagy elzáródik, leggyakrabban érelmeszesedés következtében.
máj. 1
4:42
A kínos igazság: Ilyenek lennének a Disney hercegnők smink nélkül (Joy)
"Túl szép, hogy igaz legyen" - szoktuk mondani gyakran a mesékre. Nos, az alábbi képeket elnézve nagyon is jogosan szokott hasonló érzésünk támadni egy-egy hercegnős mesefilm láttán.
máj. 1
4:48
Mi járhat a fejében? (She)
Sokszor elgondolkodom azon, vajon mi járhat a másik ember fejében. Mire gondolhat, milyen problémái lehetnek? Éppen jó hangulatban van-e? A munka ünnepe alkalmából, három különböző területen dolgozó ember eltitkolt gondolatait írom le.
máj. 1
5:06
Anyák napi elmélkedés az elég jó anyáról (She)
Anyák napja hajnalán az őrszemnek kinevezett legkisebb ötpercenként kukucskál be a hálószobám ajtaján, hogy ellenőrizze, alszom-e még, miközben a középső a konyhában elképesztő csatazajjal, de magához képest még mindig halkan igyekszik összedobni a kedvenc reggelimet. A nagy pedig idegesen „suttogva ordibálja" nekik, hogy „halkabban"!
máj. 1
5:18
Édesanyám, mi mást mondhatnék: köszönöm! (She)
Ma van anyák napja. Csupán egyetlen nap az év 365 napjából. Nem csak ma érdemled meg, hogy tudd, mennyire különleges vagy számomra. Gyerekkoromban sokszor azt mondtad, hogy csak köszönetet kérsz, amiért felneveltél. Így levelemben most elmondom, milyen hálás vagyok érted!
máj. 1
5:24
Tudod, hogy melyek a hasi zsír különböző típusai? (Hamu és Gyémánt)
Az, hogy van némi zsír a hasadon, normális. Végül is a zsír a test védelmét és szigetelését szolgálja. A túl sok hasi zsír azonban károsíthatja az egészségét, és növelheti bizonyos krónikus betegségek kialakulásának kockázatát. Ezért hasznos lehet, ha a teljes testzsírt, beleértve a hasi zsírt is, egészséges szinten tartjuk.
máj. 1
5:42
Tiszteld a kétkezi munkásokat, hiszen nélkülük jó nagy bajban lenne a világ... (She)
Május elseje a munka ünnepe. Ez a nap sokaknak csak a munkaszüneti nap miatt érdekes, pedig ennél sokkal többről szól. A munka ünnepe a legtöbb országban hivatalos állami szabadnap, amit a munkásmozgalmak teremtettek. Ideje köszönetet mondani Robert Owennek és a chicagói munkások szakszervezeteinek, akik közzétették a munkások követeléseit, és több
máj. 1
6:00
Lazíts meteorrajjal a masszázsmedencében (Spa Trend Online)
A ritka és gyönyörű természeti jelenségek szemtanújának lenni minden korosztály számára izgalmas, és az éjszakai hullócsillag romantikája tagadhatatlan. Használd ki a melgedő tavaszi estét az ég megfigyeléséhez!
máj. 1
6:18
Ez történik a testeddel, ha túl sok kávét iszol (Ripost)
Hamar jelentkeznek a kellemetlen tünetek.
máj. 1
6:18
Köszöntsük anyák napján édesanyatársainkat! (egy.hu)
Édesanya, nagymama vagyok. Az anyák napja nálunk nem virágcsokorból meg sütiből áll, évek óta a közös élmények adják meg az igazi ünnepet. Sőt, egy ideje még egy új szokással is bővült az anyák napi köszöntések palettája.
máj. 1
6:42
Az eső sem tudta elrontani a kiállítás hangulatát (AQUA)
Bár az időjárás nem mindig járt a kiállítók és látogatók kedvében, a tizenharmadik Nemzetközi Többtestű kiállítás résztvevői mind sikerekről számoltak be. Az International Multihull Show kétéves, Covid okozta kihagyás után múlt héten tért vissza Dél-Franciaországba. A hérault-i La Grande Motte kikötőjében bő harminc méternyi pluszkikötőhelyre volt
máj. 1
6:48
Emberekre is veszélyes rovarok miatt fordultak a lakossághoz szakemberek (Infostart)
Az inváziós csípőszúnyogok terjedésének feltérképezésében kéri ismét a lakosság segítségét az ELKH Ökológiai Kutatóközpont (ÖK).
máj. 1
6:54
Szédítő látvány: A világ leghosszabb üveghídját avatták fel Vietnámban (Travelo)
A gyaloghíd teherbíróképességét teher- és személyautókkal ellenőrizték.
máj. 1
6:54
Tóth Flóra: Az anyaság igazi örömmunka… bizonyos pillanatokban (WMN)
Hogyan válasszunk tökéletes anyák napi ajándékot? Kolléganőnk szerint így:
máj. 1
7:48
A Vízöntő szívében újjáéled a szerelem (Metropol)
Ez a csillagjegy, ha párkapcsolatban él, ma újra átélheti kedvesével a fellángolás idejét.
máj. 1
7:48
A világ legdrágább Michelin-csillagos éttermeinek fele ebben az egy országban van (Igényesférfi.hu)
A Michelin-csillag a gasztronómia csúcsát testesíti meg, de a magas minőség nem feltétlenül jár együtt a magas árral, van olyan csillagos hely, ahol már 1,5 dollárért lehet enni.
máj. 1
7:48
Anyák napi örökzöldek, halhatatlan hírességeink dalai – nosztalgiázzunk együtt! (egy.hu)
Amikor kinyílnak az orgona lila virágai, azt hiszem, mindenki ösztönösen elkezdi magában azt a bizonyos éneket dúdolni. Összegyűjtöttünk még jónéhány, egészen különböző stílusú dalt, amelyekkel még szebbé tehetjük idén az anyák napját.
máj. 1
7:54
Napi horoszkóp május 1.: a Bikáknak érdemes nagyobb mértékű önazonosságra törekedniük, a Skorpiók végre átadhatják magukat a pihenésnek (Joy)
A hónap első napjára is izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
máj. 1
7:54
Az Amazon is szerepel a legveszélyesebb munkahelyek listáján (Hamu és Gyémánt)
A sérülések számának ugrásszerű növekedésével szolgált rá a nem túl hízelgő címre ismét. Nem először szerepel ugyanis ezen az éves szégyenlistán.
máj. 1
8:12
Nem akármilyen szőlőtőkék érkeztek Tokaj-Hegyaljára (Infostart)
A Tokaj-Hegyalja Egyetem (THE) a szőlészeti-borászati kutatás és oktatás területén kilépett a nemzetközi színtérre.
máj. 1
8:12
Köszönöm Apa, hogy engem választottál! (She)
Kedves Apa! Tudom, hogy életed legnagyobb vágya volt, hogy én legyek neked. Tudom, hogy nem a társadalom, a család vagy a barátok elvárásai miatt jövök hamarosan a világra, hanem mert te mindennél jobban szerettél volna családot. Mert te életet akartál adni nekem; valamit teremteni, ami belőled van.
máj. 1
8:12
Mozgásfejlődés kisgyermekkorban (WebBeteg)
A gyermekvállalás hatalmas felelősséget és rengeteg plusz feladatot jelent a kezdő és gyakorlott szülőkre egyaránt. A gyermek megszületésétől kezdve rohamos fejlődésen megy keresztül, hiszen millió dolgot kell, hogy elsajátítson, már az első hónapokban is.
máj. 1
8:14
Aki igazán szeret, az reggel gyűrött arccal, kócos hajjal is szépnek lát (She)
Azt mondják, aki igazán szeret, az reggel gyűrött arccal, kócos hajjal is szépnek lát. És azt hiszem, ez tényleg így is van.
máj. 1
8:16
Szakítási etikett: nagyon bunkóknak (She)
Lehet, hogy túl sokat képzelek magamról, de én elvárom, hogy a párom értékeljen annyira, hogy az arcomba mondja: menj a fenébe!
máj. 1
8:18
Szerelmi vallomás egy férfinak, aki nem becsült eléggé... (She)
Osonsz mögöttem mindig, mint egy árnyék. Esőben és sötétben is velem vagy, mintha a bőrömre égettek volna téged...
máj. 1
8:18
Ide vidd el Anyukádat május első vasárnapján! (Travelo)
Idén egy napra esik május elseje és az Anyák napja is, így rengeteg programból válogathatunk.
máj. 1
8:24
Szégyenlős vagy magabiztos jellem? A kép alapján kiderül (ridikul.hu)
Egy praktikus pszichológiai trükknek köszönhetően, most ön is könnyedén megállapíthatja, hogy félénk és csendes vagy magabiztos és makacs jellem.
máj. 1
8:36
10 előtte-utána fotó bizonyítja: rengeteget dobhat a külsődön, ha levágatod a hajad (Joy)
Ha egy kicsit felfrissítenéd a külsődet, a hajad átalakítása tűnhet igazán kézenfekvőnek. Ezek a fotók bizonyítják, hogy néha megválni a hosszú tincsektől a legjobb ötlet!
máj. 1
8:48
Babatervezés a XXI. században: minden, amit a legmodernebb szűrővizsgálatokról tudni érdemes (WMN)
A genetikai betegségekben érintett gyerekek szüleinek 80 százaléka nem tudott a várandósság előtt arról, hogy családjukban előfordult volna bármilyen genetikai rendellenesség. Ezért is lehetnek nagyon fontosak a szűrővizsgálatok „egészséges” párok esetében is.
máj. 1
9:12
Sörfőzde egy idősek otthonában (Infostart)
A lakóknak nemcsak jó szórakozás a sörfőzés, de az egészségükre is jó hatással van.
máj. 1
9:18
Sylvester Stallone, mint a New York-i maffia feje: első TV sorozatára készül a 75 éves színész (Igényesférfi.hu)
Sylvester Stallone pályafutása első TV sorozatára készül, a 75 éves színész New York-i maffiafőnökként debütál a hamarosan megjelenő Tulsa King főszerepében.
máj. 1
9:30
Az első dolog, amit meglátsz a képen, felfedi, hogy mi okozza a legnagyobb problémát a kapcsolataidban - Teszt (Joy)
Ez a teszt sokat elárul a kapcsolatotokról és az állandóan visszatérő problémátokról.
máj. 1
9:36
A hegedűk "Da Vincijét" bocsátják aukcióra Franciaországban (Travelo)
Akár 10 millió euróért (3.7 milliárd forint) is elkelhet.
máj. 1
10:06
A laborban készült hús és a rovar jó a bolygónak és az egészségnek (Hamu és Gyémánt)
A laboratóriumban termesztett húst vagy őrölt rovarokat tartalmazó ételek fogyasztása nagymértékű szén-dioxid- és vízmegtakarítást eredményezhet, valamint földterületet szabadíthat fel a természet számára. Erre a megállapításra jutott egy tanulmány, amely a tányérunkra kerülő zöldebb élelmiszerek környezeti előnyeit vizsgálja.
máj. 1
10:08
5 érdekes tény a csillagokról (Hamu és Gyémánt)
Tudtad, hogy valójában sose látni millió csillagot? Vagy azt, hogy ember nem láthat zöld csillagot? Azt is eláruljuk, hogy miért!
máj. 1
10:18
„Leszel az anyukám?” – Ő 4, én 15 éves voltam, amikor egymást választottuk (egy.hu)
Nem tudom, anyák napja környékén miért éppen ő jutott eszembe, de úgyis régóta tervezem, hogy írok róla. Juszufról, akinek a világ legszebb barna szeme jutott, és egy ideig én lehettem az „anyukája”.
máj. 1
10:42
Évmilliók múlva egész másképp néz majd ki a Föld - A kontinensek "összekuszálódnak" (Femcafe)
Mivel Földünk kontinensei folyamatos mozgásban vannak, 250 millió év múlva máshogy néz ki a térkép. Az viszont meglepő, hogy rá sem ismerünk majd a bolygónkra.
máj. 1
10:44
A Victoria's Secret modellek is használják: egy olcsó, könnyen beszerezhető, természetes csodaszer, mellyel olvadnak majd rólad a kilók (Femcafe)
Az almaecet csodákra képes, nem véletlen, hogy sok Victoria's Secret modell is alkalmazza, hogy megtartsák csodás alakjukat.
máj. 1
10:46
Itt a szomorú látlelet arról, hogy ami nálunk már luxusnak számít, az külföldön természetesn: 5 dolog, amiért a magyaroknak meg kell küzdeni (Femcafe)
A Reddit közösségi oldal már Magyarországon is teret hódított, az influencerek kibeszélésétől kezdve a haza ügyeit érintő fórumokon át mindenféléről zajlik kommunikáció. Éppen itt tette fel egy felhasználó ezt a komoly kérdést is: "Mi az ami Magyaroszágon luxusnak számít de külföldön nem az?" Lássuk a válaszokat! Fogorvos A redditezők egyik válasza
máj. 1
11:18
Újra Budapesten a 81 éves walesi popikon (ridikul.hu)
Tom Jones júliusban az MVM Dome-ban lép fel.
máj. 1
11:18
Gyógyszerek bőrbetegségre (Életmódcentrum)
A feltörekvő gyógyszerek többek között a melanoma és az atópiás dermatitisz kezelésében is hatással lehetnek, de a megelőzésben még van mit javítani a magyar lakosság körében. Olvass bővebben az atópiás dermatitisről! “Az új gyógyszerek kapcsán a psoriasis vulgarist és a bőrdaganatokat emelném ki, de az atópiás dermatitisz is előrehalad az idén” –
máj. 1
11:24
Visszérgyulladásból is lehet trombózis (Vital)
Ahogy beköszönt a jó idő, egyre gyakoribbá válnak a visszeres panaszok. Prof. Blaskó György, a Trombózis-és Hematológiai Központ véralvadási specialistája elmondja, mikre figyeljenek a visszérgyulladással küzdők.
máj. 1
11:30
“12 óra vidámpark, ahova a fiam vitt el” - anyukáik szereplésével készített új videoklipet a Bohemian Betyars - interjú (Femcafe)
Tavaly - négy év kihagyás után - jelentkezett új nagylemezével a speed-folk-freak-punk stílusokat remek érzékkel vegyítő Bohemian Betyars. Ezen kapott helyet a Ne sírj anyám! című dal, amihez anyák napja alkalmából egy különleges koncertes kisfilm is készült - a zenekar tagjainak édesanyjai vendégszereplésével! A forgatókönyvet az éppen első mozif
máj. 1
11:54
Fogjunk össze a nyár legutálatosabb élőlénye ellen! (Travelo)
Ha lecsaptál egy példányt, küldd el postán vagy digitálisan Vácrátótra.
máj. 1
11:54
Az állatvilág leghírhedtebb nőstényei, avagy vannak fajok, amelyek másként értelmezik az „elég jó” anyaságot (WMN)
Melyik állat szeretetnyelve az etetés? Melyik faj nősténye hagyja magára kéthetes utódait, hogy huncutkodhasson a hímekkel a vízben? És ki választ az ikrei közül egyet, hogy felnevelje, míg a másikat magára hagyja? Olvasd el a cikket, és megtudod!
máj. 1
12:06
Gazdagodás a Balatonnál (Infostart)
Új hajós relikviákkal gazdagodott a 150 éves Balaton Csavargőzös.
máj. 1
12:12
Mit okozhat az immunrendellenesség? (Életmódcentrum)
Mivel az immunhiány különböző formákban fordul elő, az okot a tünetek alapján is keresik. Vannak, akik hajlamosak a rákra, mások allergiásak. A veleszületett immunbetegség valamilyen formája több mint 6 millió embert érint világszerte. Az elsődleges immunhiányos betegségek az immunrendszer működési zavarához vezethetnek, ami a legtöbb esetben elégt

Keresés