2022. január 16. vasárnap

jan. 16
0:12
Gondoltad volna? Egy nő akár 9 kilót is cipel a vállán minden nap (Metropol)
A jól megpakolt, nagyméretű válltáskák igencsak kényelmetlenek és gyakran okoznak hát- és vállfájást.
jan. 16
0:12
Candela Seven – Elektromos hajó szárnyakon (AQUA)
A Candela Seven tervezőinek a célja az volt, hogy egy csendes, gyors és környezetbarát hajót alkossanak. Ezért a svéd hajóépítő megalkotta a világon az első hydrofoilos elektromos hajót. Az elektromos hajóknál a legnagyobb kihívást az egy töltéssel megtehető távolság jelenti. Azzal, hogy a Candela Seven szárnyakat kapott, csökkent az ellenállás, a
jan. 16
0:12
Filmek, amelyeket megnézve 5 évet öregszel, de megéri (egy.hu)
Általában azért ülök le filmet nézni, mert fáradt vagyok az aktív kikapcsolódáshoz. Emiatt viszont gyakran esik a választásom olyan filmekre, amik nem igényelnek se túl sok gondolkodást, se túl nagy bevonódást. Ha viszont tudom, hogy időt tudok szánni arra, hogy végig is gondoljam, hogy mit is láttam, olyan alkotásokat nézek, amelyekre nem árt lelk
jan. 16
3:30
„3 hónapig nem reggeliztem, ez lett az eredménye" (Joy)
Jenny Sugar, amerikai újságíró kipróbálta, mi történik akkor, ha nem reggelizik. A három hónapig tartó időszakos böjtről pedig részletesen be is számolt.
jan. 16
4:18
Így kaphatjuk el legnagyobb eséllyel a koronavírust (HáziPatika)
Egy új tanulmány szerzői megbecsülték, hol mekkora valószínűséggel fertőződhetünk meg az új koronavírussal.
jan. 16
4:42
1976: a legutolsó év, amikor a Föld hűvösebb volt (HáziPatika)
A világ hatodik legmelegebb éve volt 2021 a mérések kezdete óta - közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA és az Amerikai Óceán- és Légkörkutató Központ (NOAA) az újonnan bemutatott hőmérsékleti adatok alapján. A tudósok szerint a
jan. 16
4:48
Téves régi diétatippek, melyeket nem szabadna megfogadni (Nosalty)
Van néhány örökérvényű diétaszabály, amit az évek során megtanultunk – szerencsére nagy részüket dobhatjuk is ki a kukába.
jan. 16
4:54
Van arra recept, hogy a sok csalódás után miként bízzak újra? (She)
Vajon van recept arra vonatkozóan, hogyan bízzunk meg újra és újra másokban, amikor az érzéseink ingatag lábakon állnak?
jan. 16
5:00
Neve Campbellt végigvonszolta az erdőn egy medve (ridikul.hu)
Az állat a Sikoly forgatás közben támadt a színésznőre.
jan. 16
5:18
Őrült manőver Vácnál, négy embernek kellett résen lennie (Infostart)
Kis híja volt egy többes ütközésnek Vácon, ahol egy sofőrnek igencsak elfogyott a türelme.
jan. 16
5:18
Miért népbetegség a fogszuvasodás? Tipikus hibák az otthoni fogápolásban (WebBeteg)
Sokan rettegnek a fogorvostól, hiszen a rendelőkben a hangsúly a már kialakult betegségek megszüntetésén van. Dr. Dima Mária Magdolna, a Heim Pál Kórház fogászati prevenciós megbízott osztályvezető főorvosa ezzel szemben azt hirdeti, hogyan óvhatjuk meg fogaink egészségét.
jan. 16
5:24
Az ébren töltött idő harmadában mobilozunk (HáziPatika)
Ijesztően sok időt töltünk a mobiltelefonunk nyomkodásával egy friss kutatás szerint.
jan. 16
5:24
Kamu menyasszony lehettem volna kétszázezerért egy estére... (She)
Pár évvel ezelőtt történt, hogy feladtam egy álláshirdetést az egyik internetes portálon, s egy csini kosztümös fényképet is csatoltam. Sorra érkeztek a munkaajánlatok, valahogy nem meglepően, leginkább férfiaktól. Ahogy böngésztem közöttük, egyszer csak egy egészen különös megkeresésre bukkantam.
jan. 16
5:30
Ha anyám jó szándékán múlt volna, akkor örökre boldogtalan maradok (She)
Nyilvánvalóan minden szülő azt akarja, hogy boldog legyen a gyermeke. Amikor egy lehetséges  férjjelölttel tér haza egyetlen lányuk, akkor elhiszik: tényleg megtalálta az igazit. A gond ott kezdődik, ha a jelölt melletti kampányolás valójában a szülő rajongásáról, mintsem a gyerek érzéseiről szól.
jan. 16
5:30
3+1 csoda beauty hack, amiért hálás leszel, ha nem tudsz eleget aludni (Joy)
Főként azokra a fantasztikus összetevőkre szeretnénk felhívni a figyelmedet, amelyek az éjszaka folyamán vicc nélkül széppé varázsolnak!
jan. 16
5:48
Három működő megoldás, ha nincs otthon konzervnyitód (Nosalty)
Nincs kéznél épp konzervnyitó? Ezzel a három eszközzel ugyanúgy ki fogod tudni nyitni a konzervet!
jan. 16
5:54
Egyedülálló szülőként párt keresni szívás (She)
Egyedülálló szülőként ismerkedni nem egyszerű történet. Több okból kifolyólag sem. Egyszer azért, mert az ember a rengeteg teendő és logisztikázás mellett – hiszen mindenre egyedül van -, néha örül, hogy lyuk van az alfelén és szelel. Másodszor azért, mert egy válás után, - pláne gyerekkel egyedül maradva -, sokáig kell a romokat szedegetni.
jan. 16
6:00
3 mód, ahogy a kerted javíthatja az egészséged (Spa Trend Online)
Az elmúlt időszak kétséget kizáróan megmutatta, hogy milyen jól esik néha kiszabadulni a négy fal közül. A téli időszakban mindenki begubózik egy kicsit, pedig ilyenkor is érdemes kimenni, legalább a kertbe vagy a teraszra. Mindjárt három okot is mondunk, hogy miért!
jan. 16
6:18
Így épült Budán székelykapu – a könyvkötő, a pszichiáter és a költő háza (egy.hu)
Sashegy, keleti lejtő. Ez a hegy árnyékos oldala, de innen nyílik kilátás a Várra és a környező dombokra, a városra. Ez a domboldal épült be elsőnek, leginkább az 1930-as, ’40-es években. De találunk még néhány korábbi, mindent túlélt, mindent látott, Xix. századi mohikánt. Közülük való egy igazi mesebeli mézeskalácsház, legalábbis az én gyerekkoro
jan. 16
6:24
Omikron: erre figyelmeztet a magyar immunológus (HáziPatika)
Falus András immunológus szerint aki azt mondja, hogy az omikron variáns megjelenésével lecseng a járvány, az bizonytalan hipotézist, spekulációt szólaltat meg. A szakember arról is beszélt: az oltás cáfolhatatlanul a legerősebb, legmegfelelőbb
jan. 16
6:48
Jó hírek érkeztek a szingli Szűznek, új szerelem van a láthatáron (Metropol)
Ez a csillagjegy most jól teszi, ha nyitott szemmel jár.
jan. 16
6:48
„A párom olyan, mint egy kamasz” – A gyermeklelkű felnőttek pszichológiája (WMN)
Vannak emberek, akikkel kaland az élet: csupa szenvedély, dráma, spontaneitás pont, mint a filmekben. De álljunk meg: mennyire reális ez? Meddig lehet bírni ezt a tempót, ezt az lendületet? Az érzelmi éretlenség jeleiről, előnyeiről és hátrányairól készítettünk összefoglalót.
jan. 16
6:57
Ilyen a Fekete-Körös leghangulatosabb téli arca (24.hu)
A folyót kisebb megszakítással előbb a bal, majd a jobb partot követve értékes keményfás ligeterdők övezik.
jan. 16
7:00
Ezzel a grillel a kis hely sem akadálya a kültéri sütésnek (Spa Trend Online)
A grilleknek hely és szabad levegő kell. Ezek hiányában maradnak a kevésbé autentikus ízekkel kecsegtető elektromos grillek. Az Ofyr azonban előállt egy olyan asztali grillel, ami kis helyen is tökéletesen működik, akár egy belvárosi erkélyen is!
jan. 16
7:00
Hogyan tovább, balatoni borászat? – 2. rész Jásdi Istvánnal (AQUA)
A csopaki borász, Jásdi István beszélt a Balatonra költöző pestiekről, a járványidőszak alatti eseményekről és a bor helyzetéről. „A borászatnak nem az a baja, hogy nincs lobbiereje. Az a baja, hogy pártállástól függetlenül minden miniszter hagyja magát ott meggyőzni, ahol éppen jár, és miután nincs egységes álláspontunk, a különböző méretű és szán
jan. 16
7:00
60 millió halból álló kolóniát fedeztek fel az Antarktiszon (Travelo)
A jéghal az egyetlen gerinces, amelynek nincs vörösvérsejtje.
jan. 16
7:02
3 kihagyhataltan lépés a zavartalan téli grillezéshez (Spa Trend Online)
A téli grillezés igazi kihívás, amit könnyen lehet életre szóló kalanddá formálni jó felkészüléssel. Mi kell egy sikeres hóeséses sütögetéshez?
jan. 16
7:18
Újabb helyen látták a bóklászó párducszerű állatot (Infostart)
Ha ez ugyanaz a példány, akkor jó messzire eljutott attól a helytől, ahol először lencsevégre kapták.
jan. 16
7:18
Ezért kell vigyázni a nőknek a kávéval! (Ripost)
A kávé sokunk életének része, a hölgyekre viszont időnként rossz hatással lehet. Hogy pontosan miért? Ennek jártunk utána.
jan. 16
7:24
Újabb ijesztő kutatás az édesítőszerekről (HáziPatika)
Egy friss tanulmány szerint a terhesség alatti, mesterséges édesítőszerek fogyasztása és a gyermek elhízásának kockázata között szignifikáns kapcsolat van.
jan. 16
7:42
Minden idők legjobb nyarát zárta a hazai turizmus (HáziPatika)
A belföldi turizmus terén nem lehetett ok panaszra, rekordot döntött az idei nyár a Magyar Turisztikai Ügynökség közleménye szerint.
jan. 16
7:48
Már nem titok, mitől olyan makulátlan a 66 éves Iman bőre: saját készítésű arcmaszkot használ, és ezt a rutint követi sminkelés előtt (Retikül)
A szomáliai modell az elmúlt évtizedekben szinte egy percet sem öregedett. A 66 éves Iman elképesztő formában van, megőrizte karcsú alakját és kifogástalan bőrét. Bár ebben nagy szerepe van a géneknek, az biztos, hogy a manöken nagy gondot fordít a bőrápolásra. Egyszerű, jól működő rutinnal rendelkezik, amiből a házi kencék sem hiányozhatnak. David
jan. 16
7:48
Valaki hamarosan Elvis Presley 1975-ös sárga Cadillacjével furikázhat (Igényes férfi)
Elvis sárga Caddy-jére, amit a rocklegenda újonnan 12 512 dollárért vett, tegnap estig lehetett licitálni a Car & Classic honlapján, és 77 ezer dollárért el is kelt az autó, ami jelenleg Svédországban tartózkodik.
jan. 16
7:48
Tündeékszerek ezüstből és aranyból – interjú Nagy Marietta ötvösművésszel (egy.hu)
Ösztönösen vonzódunk azokhoz a történetekhez, ahol a hős kihívásokkal és küzdelmekkel teli, hosszú úton jut el a sikerig. Nagy Marietta ötvösművész esetében is kalandos volt az út, mire megnyithatta saját műhelyét. Megkértem, meséljen a formanyelve kialakulásáról és az önmegvalósításhoz vezető, göröngyös ösvényről. Míg beszélgettünk, az indák, leve
jan. 16
8:03
Mesébe illő barátság Balatonfüreden (24.hu)
Minden együtt töltött pillanat ajándék.
jan. 16
8:12
Napi horoszkóp január 16.: az Ikrek komoly titok őrzőivé válnak, a Szüzek túlvállalják magukat (Joy)
A hét utolsó napján is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, hisz a csillagok ismét üzentek!
jan. 16
8:18
Fontos gyógyszerkutatási program zárult le Szegeden (HáziPatika)
Növényekből és gombákból kinyerhető daganat- és mikrobaellenes, illetve kardiovaszkuláris hatású vegyületeket vizsgáló ötéves kutatási program zárult le a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE).
jan. 16
8:18
"Az életem nagy részét melegítőben töltöm, mégis nőnek érzem magam." (She)
Verebélyi Vivi a SHE.HU Tabuk nélkül című műsorában három másik sikeres nővel beszél ki komoly, mindenkit érintő témákat. Vivi és párja, Norbi a TikTokon lettek nagyon rövid idő alatt nagyon népszerűek. Interjúnk alatt beszélgettünk Vivi sminkhez fűződő viszonyáról, párkapcsolatáról, és arról is, hogyan viseli a hirtelen jött népszerűséget.
jan. 16
8:18
Téli depresszió vagy téli lehangoltság: Milyen jelek utalnak rá? (WebBeteg)
A téli depresszió egy szezonális depresszió, a sötét, téli hónapokban jelentkezik, ősszel kezdődik és tavasszal véget ér.
jan. 16
8:18
Nem próbáltad még a szantálfa illóolaját? Íme 4 ok, hogy megismerkedj vele (Femcafe)
A csodálatos szantálfa illóolaja egy igazi ősi csodaszer, amely igen előkelő helyet foglal el a természetes gyógymódok között.
jan. 16
8:18
Túraautózásba kezd Valentino Rossi (Igényes férfi)
A 42 éves Valentino Rossi a tavalyi idény végén intett búcsút a gyorsaságimotorozásnak, legendássá vált 46-os rajtszámát magával viszi az autósportba.
jan. 16
8:30
Téli bőrszárazság? Van megoldás! (ridikul.hu)
A központi fűtés, a hideg, a szél és a kinti-benti hőmérséklet közötti jelentős különbség mind próbára teszik a bőrünket. A bőr legfelső rétege kiszárad, berepedezik, kipirosodik, ellenálló képessége csökken, ráadásul könnyebben alakulnak ki ekcémás elváltozások, különösen az arra hajlamosaknál. Ezek mellett ráadásul egy újabb problémával is meg ke
jan. 16
8:36
Trópusi dzsungelek hazánkban, ha már nagyon sóvárgunk a nyár után (Travelo)
Történelmi hangulatú üvegházak és rengeteg egzotikus növény, melyek új tájakra repítenek.
jan. 16
8:54
Märcz Tamás keretet hirdetett (Igényes férfi)
A szövetségi kapitány dolgát a válogatáskor sérülések, betegségek nehezítették meg.
jan. 16
8:54
Az énekes, akinek a zenéje olyan, mint Coco Chanel kis fekete ruhája – Sade 63 éves (WMN)
Sade-koncertturné-időponttal sajnos most nem tudunk szolgálni, de a 63. születésnapja alkalmából hoztunk nektek egy írást az énekesnőről.
jan. 16
9:24
Újabb antibiotikum-rezisztens baktériumot találtak (HáziPatika)
Molylárvákat tanulmányoztak tudósok, amikor váratlan felfedezést tettek.
jan. 16
9:24
Friss vagy szárított élesztő? Kiderült, melyik a jobb (Ripost)
Az élesztő körül mindig is komoly viták voltak a háziasszoonyok körében. Melyik a jobb, a friss vagy a szárított élesztő? Most megtudhaod, melyiknek, mi az előnye.
jan. 16
9:24
Nincs rosszabb, ami az immunrendszereddel történhet – különösen covid idején (Igényes férfi)
Nem véletlen, hogy a pandémia kezdete óta foglalkoztatja az embereket a kérdés, vajon miért nehezíti meg a cukorbetegség a légúti vírus elleni küzdelmet?
jan. 16
9:30
Diétás nassolnivalók sajtimádóknak (ridikul.hu)
Ha diétázunk, akkor sem kell lemondanunk a sajtos nassolnivalókról – ezek a receptek segítenek, hogy sajtos, mégis kalóriaszegény ételeket készíthessünk el.
jan. 16
9:48
Koronavírus: egy nap alatt 2,8 millió új fertőzött (HáziPatika)
Tovább terjed az omikron, a halálos áldozatok száma 5 529 119.

Keresés