2022. január 16. vasárnap

jan. 16
1:54
Készülj fel ónos esőre, ködre! (Agroinform)
Időjárás vasárnap éjfélig
jan. 16
3:18
Zöld hitel 2022 - ez kell Neked, ha ingatlant vennél! (ProfitLine)
A kamatemelkedések nagy nyertese lehet 2022-ben a kedvezményes zöld hitel, mert aki ezt fel tudja venni az új lakásához vagy házához, az sokkal olcsóbban juthat kölcsönhöz. A bankoknál már az októberi indulás óta nő az érdeklődés, és a folyósítások még csak az idén indulnak be igazán.
jan. 16
4:18
A román fogyasztóvédelem 27 energiaszolgáltatót bírságolt meg (ProfitLine)
A román fogyasztóvédelem 27 energiaszolgáltatót bírságolt meg amiatt, hogy figyelmen kívül hagyták a magas energiaárak miatt tavaly októberben elfogadott energiaár-kompenzálásról szóló sürgősségi kormányrendeletet és jogtalanul magas számlákat állítottak ki a fogyasztóknak.
jan. 16
4:24
Lezárult a Fairway Danube projekt (okosipar.hu)
Lezárult a dunai hajózást segítő Fairway Danube projekt, amelyet hat Duna-menti ország valósított meg az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) 19 millió eurós támogatásával. Az Országos Vízügyi Igazgatóság az MTI-nek küldött tájékoztatójában ismerteti: a 2015 és 2021 között lebonyolított projekt célja az volt, hogy Ausztria, Szlovákia, Magyaro
jan. 16
4:30
Cseresznye, fűszerek és drónok a Macfrut 2022 kiállításon (Magyar Mezőgazdaság)
Minden eddiginél gazdagabb programmal várja a zöldség-gyümölcs ágazat szereplőit a Macfrut kiállítás Riminiben, 2022. május 4-6-án. Kiemelten foglalkoznak a cseresznyével, Afrika termékeivel, a fűszerekkel és gyógynövényekkel és az okos technológiákkal.
jan. 16
5:24
Continenal a CES 2022 kiállításon – Ezeket az innovációkat mutatták be (okosipar.hu)
A Continental technológiai vállalat törekvéseinek középpontjában a jövő mobilitása áll, amely biztonságosabb, magasabb szinten hálózatba kapcsolt és kényelmesebb. Az elmúlt több mint 150 évben a Continental forradalmasította azt, ahogyan közlekedünk, és most a CES 2022 kiállításon (Las Vegas, 2022. január 5.-8.) a vállalat a manapság felmerülő mobi
jan. 16
5:42
VR-szemüvegben lakmároznak a török tehenek (Magyar Mezőgazdaság)
A világ tech-óriásai között dúl a verseny, hogy ki az, aki a legjövedelmezőbb metaverzumot képes kialakítani az emberiség számára.
jan. 16
5:54
Óriás napelem farm épül a sivatag közepén (Alternatív Energia)
Ausztráliában épül az óriási napelem farm, de Szingapúrban használják fel a megtermelt energiát.
jan. 16
5:54
Épületautomatizálás egyszerűen (New Technology)
Új képességekkel bővült a Siemens Gamma épületautomatizálási termékcsalád. Az új kezelőfelületnek köszönhetően még egyszerűbben lehet kapcsolatot létesíteni kapcsolók, érzékelők, szenzorok és elektromos berendezések közt, lehetővé téve olyan automatizációs folyamatokat, mint például ablaknyitáskor a fűtés automatikus leállítása. Az egységek az ipar
jan. 16
5:54
A kisebb termelők mozgástere szűkülni fog (Agrárágazat)
A mezőgazdasági termelőknek szervezett együttműködésre, integrált termelési rendszerek kialakítására kell törekedniük.
jan. 16
5:54
Három művelet egy gépbe integrálva (GépMax)
A kompakt méretű, magágykészítővel kombinált vetőgéppel kétféle aprómag egyidejű vetése is megvalósítható.
jan. 16
5:54
Csomagolás-trendforduló: lehet műanyag, csak nyitva legyen!? (Transpack)
Új utak a csomagolás-felhasználásban: az új trend a nyitott megoldásoké lesz a drágulás és a környezeti felelősség miatt.
jan. 16
6:18
A PannErgy Nyrt. 2021 negyedik negyedévében nagyobb hőmennyiséget értékesített éves összevetésben (ProfitLine)
A PannErgy Nyrt. 2021 negyedik negyedévében, rekord nagyságú, 599,49 ezer gigajoule hőmennyiséget értékesített, 5,6 százalékkal többet, mint egy évvel korábban - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
jan. 16
6:30
Ekkor kötelező garantált bérminimumot fizetni (Adózóna)
Garantált bérminimumot kell-e fizetni a kávézó-lottózó alkalmazottjának, ha nincs vendéglátós végzettsége? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.
jan. 16
6:30
Ötven felett csak védettségi igazolással – lesz-e elég dolgozó így Olaszországban? (Magyar Mezőgazdaság)
Február 15-től Olaszországban az ötven év feletti munkavállalóknak igazolniuk kell a Covid-védettségüket. A gazdálkodók már most félnek, hogy így nem lesz elég dolgozójuk a betakarítási munkákhoz, írta meg a fruchthandel.de portál.
jan. 16
6:36
Íme Európa leggazdagabb techmilliárdosa (Forbes)
A svájci származású Pousaz most a világ száz leggazdagabb embere között az egyetlen európai technológiai vállalkozó. Cégét valószínűleg kevesen ismerik, pedig sok millióan használják világszerte.
jan. 16
6:48
Megoldás a dióburok-fúrólégy ellen, élelmiszerárstop, műtrágyaválság (Agroinform)
7500 milliárd forint forrás juthat a magyar agráriumnak; kemény döntéshelyzetbe kerülhetnek a gazdák a műtrágyaválság miatt; itt van a megoldás a dióburok-fúrólégy ellen. Az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.
jan. 16
6:48
CES 2022: jönnek a színváltós BMW-k (New Technology)
A nemzetközi elektronikai kiállításról a német autógyártó sem hiányozhatott, de a mustra jellegéből adódóan nem jobb motorteljesítménnyel vagy innovatív felszereltséggel állt elő, hanem egy igazán forradalmi ötlettel, a fényezés és a digitális megoldások vegyítésével. A DPC Cars csatornáján megjelent beszámoló szerint az iX Flow karosszériakezelő t
jan. 16
6:48
Tony Lakatos: a zenésztársadalom is kettészakadt a politika miatt (Növekedés)
Tony Lakatos világpolgár. Úgy német Frankfurtban, mint amerikai New Yorkban és magyar Budapesten. Tavaly év végén, harminc évnyi szolgálat után vált meg a frankfurti rádió nagyzenekarától. Mint a Növekedésnek adott interjúban fogalmazott, az igazi szabadság most jött el, dúskál a fellépésekben. Véleménye szerint a zenészek pénzügyi helyzete nem egy
jan. 16
6:48
Ilyen lesz az egészségügy jövője – öt trend, amire érdemes figyelni (Forbes)
Nem csak a pandémia pörgette az orvostudományt, jelentős áttörésekhez érkezhet az egészségügyi piac.
jan. 16
7:00
Letiltott Facebook hirdetési fiókok (Piac és Profit)
Az autós- és álláshirdetések miatt tiltja le a leggyakrabban a Facebook a hirdetési fiókokat. Mi lehet ennek hátterében?
jan. 16
7:00
Újabb ország készül fordulatra a Covid-válságkezelésben (Privátbankár)
Spanyolország Európa egyik legszigorúbb karanténját alkalmazta a koronavírus-járvány kezdetén, most viszont alapvető fordulatra készül: az ötödik hullám után már csak influenzaként kezelné a Covidot. Emögött a rekordmagas átoltottság és a járvány veszélyességének csökkenése mellett gyakorlati okok állnak: az állandó karanténok például megbéníthatjá
jan. 16
7:00
Sok a 92 ezer forint? Ez a világ egyik legolcsóbb búzája (Mezőhír)
Az Eu a világ egyik legolcsóbb kenyérgabonáját kínálja a világnak. Vissza is fogja hódítani a top-exportőri címet.
jan. 16
7:18
Pályázat az agrárágazati civil szervezeteknek (Magyar Mezőgazdaság)
Hatvan millió forint keretösszeggel hirdet pályázatot agrárágazati civil szervezeteknek az Agrárminisztérium. A szaktárca 2022-ben is segítséget nyújt az idei évben tervezett szakmai, a tárca célkitűzéseihez is illeszkedő projektet megvalósításához.
jan. 16
7:24
Ezt eddig biztosan nem tudta a napelemekről (Tiszta Jövő)
Napelem és napelem között is hatalmas hatékonyságbeli eltérések vannak.
jan. 16
7:48
Kiderült, mennyi volt az észak-koreai hackerek tavalyi kripto-zsákmánya (vg.hu)
A digitalizáció és az online rendszerek előtérbe kerüléséből nemcsak a nagy techcégek tudtak profitálni, hanem a hackerek is.
jan. 16
7:54
A babaváró hitel látványosabban hatott a születési adatokra, mint a csok (G7)
A családtámogatásoknak is köszönhetően emelkedett a termékenységi mutató, de bevándorlás nélkül 2050-re így is 8,2 millióra csökkenhet az ország népessége.
jan. 16
8:06
Hol lakik Elon Musk? (Növekedés)
Mivel a világ egyik leggazdagabb embere, sokan feltételezik, hogy Elon Musk valamilyen fényűző helyen, hatalmas kúriában él, ennek azonban éppen az ellenkezője igaz. Jelenleg egy 37 négyzetméteres mobilházban él, amelyért 50 ezer dollárt fizetett.
jan. 16
8:18
Nyolc éve először lett külkereskedelmi hiánya az euróövezetnek (ProfitLine)
Az áruimportnak az energiaárak emelkedésére visszavezethető nagy növekedése miatt novemberben közel nyolc éve az első alkalommal alakult ki kereskedelmi mérleghiánya az euróövezetnek az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteki jelentése szerint.
jan. 16
8:18
Februártól 8,1 százalék lesz a Babakötvény kamata (Azenpenzem)
A jelenlegi 6,3 százalékról 8,1 százalékra nő februártól a Babakötvények kamata. Az ugyanis mindig az előző év átlagos inflációjához igazodik. A KSH pedig pénteken tette közzé a hivatalos adatokat.
jan. 16
8:18
Istállóból konditerem (Magyar Mezőgazdaság)
Egy angliai Derbyshire megyében található farm szarvasmarhaállományában 2001-ben ütötte fel fejét a száj- és körömfájás betegség.
jan. 16
8:30
Nagy István: az élelmiszerárak rögzítése a kiskereskedők akciós keretét érinti (vg.hu)
A kiskereskedők és ezen belül a multinacionális kiskereskedelmi láncok árrését fogja érinteni az élelmiszerárak rögzítése és megvédi a családokat az inflációtól – mondta Nagy István agrárminiszter a Kossuth rádióban.
jan. 16
8:30
Sok lesz a felhő az ország jelentős részén (Agrofórum)
Vasárnap lesznek ugyan többé-kevésbé napos területek, de az ország jelentős részén sok lesz a felhő, néhol lassan szűnik meg az éjszaka kialakult köd.
jan. 16
8:30
Az élelmiszerárstop egyben üzenet is a piacnak (Demokrata)
A kormány nem fél meglépni a legváratlanabb intézkedéseket sem – mondta Nagy István.
jan. 16
8:30
A hideg időszakok csökkenése kockázat a mezőgazdaságnak (Agrárágazat)
A szakértők pesszimisták, a trend folytatódik, tovább csökkenhet a fagyos napok száma.
jan. 16
8:30
Rolland Rollspeed – Hidraulikus aktiválású magasító és aláfutásgátló (GépMax)
A Rolland Rollspeed 7840 pótkocsi kérhető hidraulikusan emelhető, illetve süllyeszthető oldalfal-magasítással.
jan. 16
8:30
A fenntarthatóság megvalósítása (Transpack)
A vásárlók kimondottan a 100%-ban rostalapú csomagolási megoldások iránt érdeklődnek.
jan. 16
8:32
A betegek harmada magyar gyártó csípőprotézisét kapja (vg.hu)
Az alföldi Metrimed Kft. 23 állami kórházzal és öt-hat magánellátóval áll szerződésben
jan. 16
8:36
Nagy István: a kormány intézkedései a magyar családokat szolgálják (Növekedés)
A kormány intézkedései a magyar családok támogatását, védelmét szolgálják. Az alapvető élelmiszerek árának rögzítése is jelzi, hogy a kormány határozottan közbelép, ha elszabadulnak az árak - mondta az agrárminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.
jan. 16
8:54
Covid: csaknem 3 millió fertőzöttet találtak egyetlen nap alatt (Menedzsment Fórum)
Ez derül ki a ma reggeli nemzetközi adatokból.
jan. 16
8:54
Vetéspontosság, sokoldalú alkalmazhatóság, megbízhatóság: nézd meg a vetőgépeket Apróhirdetés rovatunkban! (Agroinform)
A jó vetőgép esetében pontos munkamélység garantálja a nagy területteljesítményt és az egyenletes növényállományt. A szántóföldre kivetett növények tőtávja optimalizálásának köszönhetően pedig több fény, levegő és tápanyag gondoskodhat a hozam növeléséről. Böngéssz Apróhirdetés rovatunkban a vetőgépek között!
jan. 16
9:24
Kriptopénzügyek – 27. (Kripto Akadémia)
Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten! VeChain A VeChain ökoszisztémába USD alapú stabilcoin érkezik VeUSD…
jan. 16
9:24
Két kilométeres az autósor a magyar-osztrák határon (Portfolio)
Az Útinform vasárnap kora reggeli tájékoztatása szerint két kilométeres a kilépésre váró gépjárműsor a magyar-osztrák határszakaszon, az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál - számolt be az RTL.
jan. 16
9:24
Elképesztő mennyiségű pénzt fektetnek be Magyarországon: ezekből az országokból ömlik ide a tőke (Pénzcentrum)
A külügyminisztériumhoz tartozó befektetési ügynökség tavaly 422 olyan projektet menedzselt, amelynél pozitív befektetési döntés született, rekordmértékű, összesen 5,9 milliárd euró értékben - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Facebook-
jan. 16
9:30
Nem indulhat az ausztrál tenisztornán Djokovic (vg.hu)
A háromfős döntnöki testület egyhangúlag elutasította a beoltatlan sztár fellebbezését, melyet vízumának bevonása ellen nyújtott be.
jan. 16
9:42
Lezárult a Fairway Danube projekt (ProfitLine)
Lezárult a dunai hajózást segítő Fairway Danube projekt, amelyet hat Duna-menti ország valósított meg az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) 19 millió eurós támogatásával.
jan. 16
9:42
Nyolc megyére adtak ki első fokú vészjelzést (Portfolio)
Az OMSZ nyolc megyére adott ki első fokú vészjelzést a sűrű köd miatt. A ködös tájakon ónos szitálás és hószállingózás jöhet, a hegyvidéki tájakon pedig akár 90 km/h körüli széllökések is valószínűek.
jan. 16
9:42
Elég baj nekünk: Ukrajna lekörözi a brazil kukoricaexportot (Mezőhír)
Rossz hatással van a magyar mezőgazdasági árakra ez a szomszédság.
jan. 16
9:54
Varga Mihály: 30 milliárd forint marad a családoknál a kamatstopnak köszönhetően (vg.hu)
A nyilvántartás szerint közel félmillióan élhetnek majd a lehetőséggel.
jan. 16
10:06
Egymilliárdnál is több vakcinát szállított a Covax (vg.hu)
Mérföldkőhöz ért az alacsony és közepes jövedelmű országokat segítiő program.

Keresés