2022. január 14. péntek

jan. 14
0:12
Figyelmeztető demonstrációra készül a MASZSZ (Infostart)
Január utolsó napján várható.
jan. 14
0:12
Menczer: Tavaly befektetési rekordot döntött meg az ország (hirado.hu)
A befektetések 65 ezer munkahely megőrzését és 14 ezer új munkahely létrehozását segítették elő.
jan. 14
0:12
Árstop: olcsó, rossz minőségű importáru lepheti el a polcokat (444.hu)
Átmeneti cukorhiány előfordulhat, és a 2,8 százalékos tej is eltűnhet a polcokról.
jan. 14
0:12
Nagyot módosított az eladásokon a fixált benzinár (Azenpenzem)
A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tagvállalatainak adatai egyértelműen mutatják, hogy a november közepétől fixált üzemanyagár átalakította a fogyasztást. Tavaly decemberben bátrabban tankoltak az autósok, akik – egyértelműen megtörve a korábbi trendet – elfordultak a prémium márkáktól.
jan. 14
0:12
Ettől retteg a globális elit (vg.hu)
A magas olajár és egyéb gazdasági jellegű szokásos aggodalmak helyett környezeti és társadalmi kérdések tartják ébren a davosi fórumot látogató elitet.
jan. 14
0:12
30 millióm van, milyen lakást kaphatok érte? (Biztosító Magazin)
Az árak évek óta emelkednek az ingatlanpiacon, így ma már nem a 20 vagy 25 millió forintért megvásárolható ingatlanok kínálatát vizsgáljuk, hanem azt nézzük meg szakértők segítségével, hogy 30 millió forintért vagy az alatti összegért milyen költözhető ingatlanhoz juthatunk Budapesten és környékén.
jan. 14
0:12
Csak a kiváltságosok vehetnek fel fogyasztóbarát személyi kölcsönt? Még a garantált bérminimum is kevés hozzá (Bank360 blog)
Jelentős mértékben, közel 20 százalékkal emelkedett a minimálbér és a garantált bérminimum összege, de több év kihagyás után a közmunkások bére is nőtt. Mire elég a törvényi minimum, ha hitelfelvételre kerül a sor, és milyen kamatokra számíthatnak az igénylők? Cikkünkben ennek számoltunk utána.
jan. 14
0:12
Átfogó versenyhatósági vizsgálat a TV-szolgáltatások piacán: előtérben a fogyasztói igények (Növekedés)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) lezárta ágazati vizsgálatát a hazai médiaszolgáltatás és műsorterjesztés piacán. A fogyasztói igények hatékonyabb kiszolgálása és a verseny feltételeinek javítása érdekében a versenyhatóság jelentésében több javaslatot is megfogalmazott.
jan. 14
0:16
Megindultak az autósok a kutakra az árplafon után (Infostart)
A Magyar Ásványolaj Szövetség már ki is jött a friss számokkal.
jan. 14
0:16
Mészáros Lőrinc lánya lemondott az Opus éléről (444.hu)
Mészáros Beatrix öt év után távozik az igazgatóságból.
jan. 14
0:16
Kedvencének vásárolna online? Új szabályok lépnek életbe (Azenpenzem)
Január 28-ig regisztrálniuk kell a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonság Hivatalnál (Nébih) azoknak a webshopoknak, amelyek például kullancsirtót árulnak a házikedvenceknek. Ellenkező esetben a hatóság tájékoztatása szerint a távértékesítés legálisan nem folytatható.
jan. 14
0:16
Brit tudósok ezt is kiderítették: aki maszkot hord vonzóbb (vg.hu)
Egy újabb fantasztikus felmérés eredményével álltak elő a brit tudósok.
jan. 14
0:16
Automatikusan oltatlan lesz, akinek a 2. oltása hat hónapnál régebbi (Biztosító Magazin)
Február 15-től komoly változások lesznek a járványügyi szabályokban. Oltási igazolvánnyá alakul át az védettségi igazolvány - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, a Kormányinfón.
jan. 14
0:16
A tázlári naperőmű is bekapcsolódott a megújuló energiatermelésbe (Növekedés)
Lezárult a teljes kivitelezés, és megkezdte kereskedelmi termelését a Tázlár Solar Park, Magyarország egyik legnagyobb naperőműve. A beruházás közel 100 hektáron valósult meg, összesen több mint 115 ezer napelempanelt telepítettek.
jan. 14
0:18
Azonosították a Covid-19 súlyos lefolyásáért felelős génmutációt (ProfitLine)
Lengyelországban azonosították a Covid-19 súlyos lefolyásáért felelős, a helyi lakosságnál viszonylag gyakori génmutációt, s a felfedezés alapján a kórházakban alkalmazandó szűrőtesztet állítanak elő - közölte csütörtöki sajtóértekezletén Adam Niedzielski lengyel egészségügyi miniszter.
jan. 14
0:20
Már nem Mészáros Beatrix áll az Opus Global élén (Infostart)
Átalakul a vállalat vezetése, ennek első lépéseként adta vissza igazgatósági mandátumát az eddigi elnök.
jan. 14
0:20
Több otthonteremtési támogatásnak is vége lesz idén (Azenpenzem)
Január elsejétől számos ponton megváltoztak a kormányzati otthonteremtési támogatások igénylésének és felhasználhatóságnak feltételei. Az elsősorban a CSOK-ot és a lakásfelújítási támogatást érintő változások mellett idén több támogatás is kifut majd. Az OTP Ingatlanpont szakértője azt is megvizsgálta, mindezek hogyan hatnak a piaci folyamatokra.
jan. 14
0:20
Rakétatámadás a bagdadi amerikai követség ellen (vg.hu)
A támadás hátterében Irán állhat, miután bosszút esküdött Kászim Szulejmáni, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz elitegységének vezetőjének likvidálása miatt.
jan. 14
0:20
Mínusz 12 fokig csökkenhet a hőmérséklet pénteken (Biztosító Magazin)
Szakadozott lesz a felhőzet felettünk, éjszaka az ország északkeleti harmadában zúzmarás köd képződik, amely pénteken is tartósan megmaradhat. Másutt pénteken túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható.
jan. 14
0:20
NATO-főtitkár: a NATO mindent megtesz valamennyi szövetségese biztonságáért (Növekedés)
A NATO mindent, ami szükséges, megtesz valamennyi szövetségese biztonságáért az erős védelem biztosítása és a párbeszéd fenntartása révén - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben, miután megbeszélést folytatott Alar Karis észt államfővel csütörtökön.
jan. 14
0:24
Ismét a félelem uralkodott New Yorkban (vg.hu)
Csak pár napig tartott a fellélegzés, és újra lefelé mozdultak a piacok.
jan. 14
0:24
Hétvégi időjárás: Jellemzően száraz idő várható, hajnalan mínusz 10 fok körüli értékekkel (Biztosító Magazin)
Számottevő csapadék nem várható és jellemzően napsütéses lesz az idő a hétvégén. Ugyanakkor marad a hideg: néhol napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet, hajnalban pedig akár mínusz 10 fok alá is hűlhet a levegő
jan. 14
0:24
Energiahivatal: nőtt a földgáz és a villamosenergia-felhasználás októberben (Növekedés)
Tavaly októberben nőtt a magyar földgáz és a villamosenergia-felhasználás - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MTI-vel.
jan. 14
0:28
Ingyenes online koncertre hív a Mandoki Soulmates (Növekedés)
Ezekben a bizonytalan vészterhes időkben, amikor az embereket még sokfelé a világon mindig az üres és bezárt koncerttermek fogadják, a MANDOKI SOULMATES január 15-én egy globális nemzetközi ingyenes streaming eseménnyel szeretné megköszönni közönségének az immár három évtizedes szeretetet, amely lehetővé tette a zenekar munkáját.
jan. 14
0:32
Francia-német csörte az atomenergia körül (Növekedés)
Az Európai Bizottság nagy nézeteltéréseket kiváltó javaslattal indította az új évet: zöld energiaforrásként ismernék el a nukleáris energiát és a földgázt is. A Franciaország által vezetett atompárti koalíció – melynek Magyarország is tagja – üdvözölte a döntést, viszont a Németországot és Ausztriát is sorai között tudó ellenzők tábora felháborítón
jan. 14
0:36
Kazah tüntetések - Hazaindultak Kazahsztánból az ODKB békefenntartóinak első orosz alegységei (Növekedés)
Felszálltak a kazahsztáni Almatiból a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) első hazatérő orosz alegységeit és a haditechnikájukat szállító repülőgépek - közölte az orosz védelmi minisztérium.
jan. 14
0:40
Lengyelországban azonosították a Covid-19 súlyos lefolyásáért felelős génmutációt (Növekedés)
Lengyelországban azonosították a Covid-19 súlyos lefolyásáért felelős, a helyi lakosságnál viszonylag gyakori génmutációt, s a felfedezés alapján a kórházakban alkalmazandó szűrőtesztet állítanak elő - közölte sajtóértekezletén Adam Niedzielski lengyel egészségügyi miniszter.
jan. 14
0:42
Franciaországba ismét szabad a beutazás a beoltott briteknek (ProfitLine)
Franciaország feloldotta a koronavírus-járvány miatti korlátozások egy részét az Egyesült Királyságból érkezőkkel szemben: péntektől a beoltottak ismét szabadon beutazhatnak - jelentette be Jean-Baptiste Lemoyne, a turizmusért felelős kormánytag.
jan. 14
0:44
A magyarok kétharmada még soha nem vitt vissza terméket az eladóhoz (Növekedés)
Lementek az ünnepek, karácsonykor átlagosan fejenként hatvanezer forintnyi ajándék talált gazdára. Ajándékozni azonban nem egyszerű, alighanem minden családban van olyan, akit szorít a cipő, három okosórát is kapott, vagy éppen olyan kütyüt talált a fa alatt, amit biztos, hogy az életben nem fog használni. Utánajártunk, mi lesz a félresikerült aján
jan. 14
0:48
Menczer: tavaly befektetési rekordot döntött meg az ország (Növekedés)
A külügyminisztériumhoz tartozó befektetési ügynökség tavaly 422 olyan projektet menedzselt, amelynél pozitív befektetési döntés született, rekordmértékű, összesen 5,9 milliárd euró értékben - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Facebook-
jan. 14
1:42
Az EU idén megnövelt költségvetésből támogatja a kulturális és kreatív ágazatokat (ProfitLine)
Az Európai Bizottság elfogadta a kulturális és kreatív ágazatokat érintő 2022-es munkaprogramját, mely szerint az ágazat hozzávetőleg 385 millió euróval (mintegy 131 milliárd forint) gazdálkodhat az idén - tájékoztatott az uniós bizottság csütörtökön.
jan. 14
2:12
Megkétszereződött a magyar turisták száma Horvátországban (ProfitLine)
Tavaly kétszer annyi magyar turista kereste fel Horvátországot, mint 2020-ban, és csaknem ilyen ütemben nőtt a vendégéjszakák száma is, amivel Magyarország a hatodik legjelentősebb küldő állam volt a múlt évben - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviseletének igazgatója csütörtökön az MTI-vel.
jan. 14
3:18
Opus elemzés (ProfitLine)
Visszaadta igazgatósági tagságát Mészáros Beatrix, indokként a Bankholdingban megnövekedett feladatait jelölte meg és rendkívüli közgyűlésen kezdemézte is utódjának kijelölését. A vállalat árfolyamában nagy változás nem állt be, de technikailag az 50-es mozgóátlag felett erős maradhat a jegyzés és előnyből várhatják a bikák a következő hetet ha fel
jan. 14
3:22
A 5-ös lottó titka - így lehet tuti telitalálatod, ami tényleg működik (ProfitLine)
Rengeteg ember elképzelte már azt, hogy mi lenne ha a teljes fizetéséből lottószelvényt vásárolna és a sok-sok szelvénnyel nagy eséllyel elvinné a főnyereményt. Mások úgy gondolják, hogy összeállnak sokan, és együtt vásárolnak rengeteg szelvényt, ezzel jelentősen megnövelve nyerési esélyeiket. De mennyi szelvényt kellene kitölteni, hogy tuti ötösün
jan. 14
3:48
Roszatom - munkába áll a Szibir atomjégtörő (ProfitLine)
2022. január 13-án a Szibir (magyarul: Szibéria), az orosz atomjégtörőflottát üzemeltető Atomflot első, sorozatgyártású univerzális atomjégtörője elhagyta a gyártóüzem, a szentpétervári Balti hajógyár dokkját és Murmanszkba tart. Az atomjégtörő készen áll az északi-tengeri hajózási útvonal vizein a hajók áthaladásának biztosítására. A Murmanszkba t
jan. 14
4:18
Újabb jármű megvásárlásához ad félmillió forintos támogatást az állam (Infostart)
Akár nyolcszáz új elektromos rásegítésű teherszállító kerékpár állhat majd forgalomba.
jan. 14
4:18
Felejtsd el a hosszú fizetési határidőket – van megoldás! (ProfitLine)
Cégvezetőként vagy tulajdonosként kevés bosszantóbb dolog van, mint az, amikor arra várunk, hogy az elvégzett munkáért járó bevételünk megérkezzen. Ennek ellenére sokan legyintenek, és fogadják el ezt a helyzetet, mint az üzleti élet velejáróját – pedig van megoldás, ami nem más, mint a faktoring. Olvass tovább, ha eleged van a hosszú lejáratú szám
jan. 14
4:24
CES 2022: légből kapott egészség az Airthingstől (okosipar.hu)
Bár a cég legfontosabb küldetése továbbra is a füstérzékelés kiszolgálása lesz (sokkal hatékonyabban, mint eddig bármilyen eszköz), az idei CES-en bemutatott új készülék már páratartalmat, rákkeltő vagy szívrohamot okozó légnemű anyagokat, erdőtüzeket, külső-belső levegőminőséget, radongáztartalmat is mér. A hasznos aprósághoz ingyenes telefonappli
jan. 14
4:30
Folynak a metszések a szőlőkben (Magyar Mezőgazdaság)
A szőlő metszésének időpontjával kapcsolatban megoszlanak a vélemények, ma már nem csak az időjárás, hanem az elvégzendő munka nagysága határozza meg. Sokan azt mondják, hogy az őszi lombhullástól tavaszig végezzük el, a legjobb, ha december előtt nem kezdünk neki. Ha fagytól veszélyeztetett fajtáról van szó, akkor fagymentes, kora tavaszi, de még
jan. 14
4:48
Európa legnagyobb logisztikai szoftvercége vásárolja fel a mesterséges intelligencia-alapú fuvartervező megoldásokat szállító magyar Nexogen-t (New Technology)
A logisztikai szegmens egyik legnagyobb globális szoftver-szolgáltatója, a Transporeon felvásárolja a mesterséges intelligencia-alapú fuvartervező megoldásaival nemzetközileg is sikeres magyar Nexogen-t, amelynek szolgáltatásait a legnagyobb európai (Girteka) és magyar (Waberer’s) fuvarozók használják. A cég egész szektort forradalmasító, saját fej
jan. 14
5:18
Befektetési rekordot döntött meg Magyarország (ProfitLine)
A külügyminisztériumhoz tartozó befektetési ügynökség tavaly 422 olyan projektet menedzselt, amelynél pozitív befektetési döntés született, rekordmértékű, összesen 5,9 milliárd euró értékben - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Facebook-
jan. 14
5:24
Toyota C- HR: High tech multimédia rendszerrel frissült a slágermodell 2022-re (Márkamonitor)
A már rendelhető 2022-es Toyota C-HR megkapta a vadonatúj Toyota Smart Connect multimédiás rendszert jelentősen továbbfejlesztett funkcionalitással, felgyorsult válaszidővel, okoscsatlakozási funkciókkal és kényelmes, vezeték nélküli frissítéssel. A Yarishoz és a Corollához hasonlóan GR SPORT kivitelben is elérhető C-HR legnépszerűbb, Stlye felszer
jan. 14
5:24
Maximumon a gépüzemidő (okosipar.hu)
Az öntőforma- és szerszámgyártókra folyamatos nyomás nehezedik az átfutási idők és az egységre jutó költségek csökkentésének tekintetében. Milyen versenyelőnyre tehetnek szert a nullponti befogórendszert és mérőgépet használó vállalkozások? A WESCHU GmbH vezérigazgatója veszi át a számokat. A bemutatóközpontban található ZEISS CONTURA előtt állva W
jan. 14
5:24
10 nélkülözhetetlen, magas K-vitamin tartalmú élelmiszer (Magyar Mezőgazdaság)
Hacsak nem vagyunk mélyen elmerülve a táplálkozás világában, valószínűleg kevésbé ismerjük a K-vitamint, mint a C-, az A- vagy a B-vitamin-komplexet. A K-vitamin alapvető szerepet játszik a szervezet működésében, főként a véralvadásban, a csontanyagcserében, valamint a szív és az erek működésében, hiánya például vérzési zavarokat, csontritkulást és
jan. 14
5:36
Árszabályozás? Guszev utca, Árhivatal - Bod Péter Ákos írása (Privátbankár)
Bod Péter Ákos szerint túl kevés intézkedésként az élelmiszerárstop, azt azonban végképp nem javasolná a kormánynak, hogy nekiálljanak kiépíteni egy új árhatóságot.
jan. 14
5:48
Különös figurákkal vág új üzletbe Pintér Sándor volt államtitkára - offshore-lovagig vezetnek a szálak (Menedzsment Fórum)
Tasnádi László volt rendészeti államtitkár tavaly év végén döntött úgy, hogy többedmagával új céget alapít. A történetben NAV-razziában érintett is szerepel, a szálak pedig Genftől Csengersimáig vezetnek.
jan. 14
5:54
Hogyan alakult a hazai napelemes piac 2021-ben? A cégeket kérdeztük (Alternatív Energia)
A 2021-es év igencsak mozgalmasan alakult a hazai napelemes piacon.
jan. 14
5:54
Várható időjárás péntektől vasárnapig: itthon igazi tél, Európa más tájain szélsőségek (Agroinform)
Vasárnapra megáll a szél, és szinte mindenhol fagyosak lesznek az éjszakák. Csapadékra alig van esély.
jan. 14
5:54
Szén-dioxid-kibocsátás csökkentés az agráróriás ADM-nél (Agrofórum)
Az Archer-Daniels-Midland Co közölte, hogy szándéknyilatkozatot írt alá a Wolf Carbon Solutions vállalattal egy olyan csővezeték megépítéséről, amely az Adm Clinton és Cedar Rapids, Iowa állambeli etanolgyáraiban termelt szén-dioxidot köti meg és szállítja el.
jan. 14
5:54
Mire érdemes figyelniük a vállalatoknak, ha informatikai fejlesztést terveznek? (New Technology)
Az elmúlt hónapokban az IT világban megfigyelhető trendek alapján a 2022-es év elején sokkal nagyobb mértékben kell számolni a munkaerőhiánnyal és beszállítói nehézségekkel, mint az előző években, mely többek között a koronavírus okozta ellátási fennakadásoknak, valamint annak köszönhető, hogy a járvány kezdete óta sokan most látják elérkezettnek a

Keresés