2022. január 19. szerda

jan. 19
0:12
Annyira nincs munkaerő a húsiparban, hogy van, ahol kétszer emeltek bért tavaly (Infostart)
A munkaerő- és alapanyaghiány sújtja az ágazatot, erre rátett az energia és a műtrágya árának megugrása.
jan. 19
0:12
Klímasemleges működést ígér 2035-re a Toyota (Alternatív Energia)
Nyugat-Európában 2035-ben már csak zéró károsanyag-kibocsátású (Zero-Emission Vehicle, ZEV) modelleket hoz forgalomba a Toyota, addigra a vállalat globális gyártása is karbonsemleges lesz - közölte a japán autógyártó az MTI-vel.
jan. 19
0:12
Segítség az agrárpályázatok eredményes benyújtásához (Adózóna)
Az Agrárminisztérium (AM) – az előző évekhez hasonlóan – 2022-ben is segítséget kíván nyújtani az agrárágazati, illetve a környezet- és természetvédelmi civil szervezeteknek, hogy szakmai, valamint a tárca célkitűzéseihez is illeszkedő projektjeik megvalósításához vissza nem térítendő támogatásban részesülhessenek – közölte a szaktárca.
jan. 19
0:12
A gépjárműimportőrök egyesülete ekkora emelkedésre számít új autó eladásban (168 Óra Online)
Szerintük a chiphiány is megszűnik idén.
jan. 19
0:12
Az EU-ban csak egy országban drágulnak jobban az ingatlanok, mint Magyarországon (444.hu)
A 2010-es, első kétharmados Fidesz-győzelem óta 118 százalékkal nőtt a magyar négyzetméterár.
jan. 19
0:12
Nagyot ugrott a pénzmosásgyanús esetek száma (Azenpenzem)
Az elmúlt évben ötödével, öt év alatt kétharmadával nőtt a pénzmosás elleni bejelentések száma, tavaly már több mint 14 ezer riasztás érkezett az adóhatóság illetékes irodájához. A legdrasztikusabban a székhelyszolgáltatók jelzései szaporodtak meg.
jan. 19
0:12
Háziorvosi praxisok: még több hely betöltetlen, ennyi orvos hiányzik (Forbes)
Sok esetben hosszú éveket kell várni, míg egy-egy praxist újra betöltenek. Nem vonzó az életpálya, miközben a háziorvosok átlagéletkora már 60 év. Nagyrészt rájuk bízná az állam az oltási kampányt is.
jan. 19
0:16
Magyar szakemberekkel erősít a Diageo kelet-európai marketing csapata (Infostart)
A szakemberek a vállalat budapesti központjából látják el a Diageo által forgalmazott alkoholos ital márkák marketingkommunikációjával és termékinnovációval kapcsolatos feladatokat a kelet-európai régióban és az orosz piacokon is.
jan. 19
0:16
Alacsony gázkibocsátású marhahús-tanúsítvány borzolja a kedélyeket az Egyesült Államokban (Alternatív Energia)
November óta jelentkezhetnek az amerikai marhatenyésztők abba a programba, amely révén tanúsítványt kapnak arról, hogy marháik alacsony gázkibocsátásúak, s így környezetkímélőbbek más szarvasmarháknál, de szakértők szerint ez megtévesztheti a fogyasztókat - írja helyi idő szerint hétfőn megjelent cikkében a Wired.
jan. 19
0:16
Horribilis összegért vásárolta meg a Microsoft a Call of Duty és World of Warcraft studióját (168 Óra Online)
Ez lett mindenidők legdrágább videojáték-ipari felvásárlása.
jan. 19
0:16
Megvásárolja a Microsoft az Activison Blizzardot (444.hu)
A Call of Duty, a Warcraft, a Hearthstone és egyéb népszerű videójátékok mostantól az Xbox alá tartoznak.
jan. 19
0:16
Figyelmeztet az MNB: a Revolut litván bank! (Azenpenzem)
A Revolut Litvániában bejegyzett bankként végez határon átnyúló szolgáltatást hazánkban, így a Magyar Nemzeti Bank nem láthatja el a felügyeletét – hangsúlyozta közleményében a jegybank. Az MNB szorgalmazza, hogy kérjen leánybanki engedélyt Magyarországon, ám a Revolut ezt eddig nem tette meg. Igaz, nem is kell neki.
jan. 19
0:16
Benzinárlimit után akár 700 forintos üzemanyagár is jöhet (Forbes)
Nem kizárt, hogy az olaj világpiaci ára idén elérje a 150 dolláros rekordot – ez azt jelentené, hogy itthon akár 700 forintra is rúghatnak az üzemanyagárak.
jan. 19
0:20
Napelemparkot és autókat kapott az Ökumenikus Segélyszervezet (Alternatív Energia)
Személygépkocsikat és napelemeket kapott három cégtől az Ökumenikus Segélyszervezet.
jan. 19
0:20
Magyar falu: közpénzből felújított kisbolt árulhat hatósági áras csirkefarhátat (444.hu)
A kormány nem ad kompenzációt a kereskedőknek a hatósági élelmiszerárak miatt, mert a veszteség "belefér" a keretükbe. Közben 10-20 millió forintokkal támogatják a falusi kisboltok megmaradását.
jan. 19
0:20
Nagy a baj! Már 645 háziorvos hiányzik Magyarországon (Azenpenzem)
Egy év alatt 6 százalékkal 645-re nőtt a betöltetlen háziorvosi praxisok száma Magyarországon, így mára minden tizedik praxis betöltetlen. Ráadásul jelentős részükbe, 44 százalékukba több mint 5 éve nem is találnak orvost – derül ki a GKI Gazdaságkutató elemzéséből.
jan. 19
0:20
Növényi húshelyettesítők és marihuána-termesztés – ebben látják az üzletet a német gazdák (Forbes)
Amit ma még főleg állatoknak szánt takarmányként termesztenek, a jövőben egyre inkább emberi fogyasztásra fognak. Ezt gondolják legalábbis a német gazdák, akik a rekreációs célú marihuána-fogyasztásban is meglátják az üzletet.
jan. 19
0:24
„100 ezren maradhatnak a földön, ha jön az 5G” – légitársaságok kérik az amerikai kormányt, halassza el a bevezetést (Forbes)
Szerdán nagy amerikai repülőterek közelében is elindulna az 5G-szolgáltatás. Több nagy légitársaság egy kiszivárgott levélben arra kéri az amerikai elnököt, akadályozza ezt meg. Szerintük az 5G úgy megzavarná a kommunikációt, hogy járatok százai nem tudnának felszállni.
jan. 19
0:28
Hatalmas üzletet köt a Microsoft: megveszik a videójáték-óriást (Forbes)
A Microsoft bejelentette, hogy megvásárolja az Activision Blizzard videójáték-fejlesztő céget 68,7 milliárd dollárért. Az iparág legnagyobb üzletét hozzák ezzel össze.  Az Xbox-gyártó Microsoft ezzel forgalom alapján a videójátékipar harmadik legnagyobb
jan. 19
0:32
A világ egyik legnagyobb tévécsatornájával szerződött Gattyán György cége (Forbes)
Lezárultak a tárgyalások, 850 ezer dollár értékű megállapodást írt alá a Teqball csoport és az ESPN.
jan. 19
0:36
Nem lesznek villámkezű kasszások a legújabb Aldiban – sőt, kasszák se (Forbes)
Megnyitott a legújabb Aldi Londonban, kasszák helyett high-tech kamerák várják a vásárlókat.
jan. 19
0:40
Ellepnek egy szigetet a kriptomilliomosok, mert alig kell adózniuk (Forbes)
A kedvező adózási feltételek és a festői környezet vonzotta az első fecskéket. Egyre többen döntenek az odaköltözés mellett, a helyiek közül azonban sokan nehezen tűrik el a jelenlétüket.
jan. 19
0:42
Ilyen volt a forgalom tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren (ProfitLine)
Tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 4,6 millió utas és 183 ezer tonna légiáru fordult meg - közölte a repülőteret üzemeltető Budapest Airport kedden az MTI-vel.
jan. 19
0:44
Több mint 100 millió forinttal járó tudományos díjat vehet át Karikó (Forbes)
A belga király jelenlétében veheti majd át a kétévente kiosztásra kerülő tudományos elismerést a magyar kutató.
jan. 19
0:48
Melyik tesztet válasszam, ha csak tegnap lettem kontakt? És ha tünetmentes vagyok? (Forbes)
Még mindig könnyű elveszni a tesztek között: melyik jó, ha vannak tüneteim, melyik, ha nincsenek, de egy hete kontakt vagyok, melyiket válasszam, ha gyorsan kell megbízható eredmény? A háziorvos válaszol.
jan. 19
1:18
Romlottak az amerikai építőipar kilátásai (ProfitLine)
Az amerikai lakásépítő cégek valamelyest kevésbé voltak derűlátóak januárban, mint egy hónappal korábban.
jan. 19
2:18
Ekkora értékben vettek befektetési aranyat tavaly a BÁV-tól (ProfitLine)
Az egymilliárd forintot is meghaladta tavaly a BÁV Zrt. fiókhálózatában értékesített befektetési aranytömbök forgalma, az ékszerforgalom pedig összességében 10 százalékkal emelkedett 2021-ben - közölte a BÁV Zrt. kedden az MTI-vel.
jan. 19
3:18
Nem kell már az ingyen 10 millió Ft? Pedig 2022-ben még igényelhető! (ProfitLine)
A Bank360 által készített hitelpiacokat mérő index alapján a lakossági hitelkereslet még nem érte el a válság előtti szintet 2021 év folyamán. A babaváró kölcsön iránti érdeklődés egyre süllyedve mélypontjára ért decemberben. A személyi kölcsönöket többször is a válság előttinél intenzívebb érdeklődés övezte, de decemberre végül már csak a zöld hit
jan. 19
3:22
MOL elemzés (ProfitLine)
Nem volt napja a részvényeknek és a nemzetközi börzéken belül a magyar piacon is látványosabb eséseket láthattunk kedden. A MOL a tegnapi teljesíményével a 2600-os szinthez került újra közelebb és ezzel az eladók erősebb nyomás alá helyzheti k a mai nyitásnál a kurzust. Délelőtt leginkább az úniós inflációs adatokkal számolnak a spekulánsok, délutá
jan. 19
3:24
OTP elemzés (ProfitLine)
Felülteljesítő volt hétfőn a magyar piac a nagy irányadó indexek inkább csak halvány oldalazással zárták a tegnapi napot és az omikron terjedése volt a fő fókuszban. A járvány végigsöpör a kontinensen és most a itthon a fővárosban is többen távol maradtak az irodáktól. Az OTP árfolyama erős kezdést mutatott tegnap és súlyától fogva meg is támogatta
jan. 19
3:26
Richter elemzés (ProfitLine)
A magyar blue chip részvények közül a legnagyobbat a Richter bukta el tegnap, 2.3 százalékot ereszkedett a papír és ezzel lelépték a medvék a 8600-as támaszt, valamint a 100-as mozgóátlagot is. A gyógyszergyártó árfolyama a csúcsra futott omikron miatt is inoghatott meg, hiszen a nyájimmunitás elérésével többek szerint már a háttérbe szorulhat a ví
jan. 19
4:18
Valamivel több új személyautó forgalomba helyezésére számít a gépjárműimportőrök egyesülete mint tavaly (ProfitLine)
A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) 125 ezer új személygépkocsi forgalomba helyezésére számít az idén; tavaly közel 122 ezer új autó került forgalomba Magyarországon, 4,8 százalékkal kevesebb, mint 2020-ban.
jan. 19
4:18
Rovarokkal terjedő betegségek (Magyar Mezőgazdaság)
A károsítók megfigyelése, a védekezés előrejelzése, a tervszerű megelőzés minden növénykultúra esetében alapvető feladat. A környezetkímélő növényvédelem alapja, hogy csak akkor védekezzünk a kártevők ellen, amikor azok valóban jelen vannak, illetve egyedszámuk jelentős. A megkésett, vagy éppen túl korai vagy pontatlan kezelés veszélyezteti az ered
jan. 19
4:24
Tudományos és Innovációs Parkot valósít meg a Széchenyi István Egyetem Győrben (okosipar.hu)
A Győri Keksz- és Ostyagyár egy évszázadon át a város meghatározó vállalata volt, egykori, Sziget városrészben található telephelye azonban már több mint egy évtizede kihasználatlanul áll. A Széchenyi István Egyetem ezen, a központi campustól mindössze 500 méterre, a Mosoni-Duna túlpartján lévő az ingatlanon építi fel győri Tudományos és Innovációs
jan. 19
4:54
Jól halad a Siemens okosváros-kísérlete (New Technology)
Bécsben, éles körülmények között tesztelik azon energiarendszereket, amelyek a fenntartható városfejlesztés alapjait adják a jövőben. Európában egyedülálló projekt zajlik Bécsben. Az osztrák főváros Aspern Seestadt városrészében, valós körülmények között tesztelik a jövő energiarendszereit. A cél, hogy valódi épületeken, hálózatokon, üzemeltetők és
jan. 19
5:00
Megalkották az optimálisan működő napelemet (Tiszta Jövő)
Sikeresen hűtötték 37 fokról 27 fokra a napelemek hőmérsékletét, ezzel hatékonyabbá válhatnak.
jan. 19
5:24
Dudás Gergely, RTL Magyarország/R-Time: Van, amit csak a televízió tud nyújtani a márkáknak (Márkamonitor)
Túlkereslet a televíziós piacon: elfogyott az inventory. Mit tesznek a csatornák, hogy teljesülhessenek a kampányok? Hogyan fogadják a változásokat a márkatulajdonosok? Tovább erősödik-e a nonszpotterület? Meghaladja-e a piac a 2019-es bevételeket? Dudás Gergely értékeli a kereskedelmi televíziós piac helyzetét. (Az interjú eredetileg a Márkamonito
jan. 19
5:24
Szombaton tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat (SzakmaPortál)
Szombaton 10 órától tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok számára. Szombaton 553 helyszínen csaknem 73 ezren felvételiznek – közölte az Oktatási Hivatal (OH) az MTI-vel
jan. 19
5:24
Újabb COVID-mellékhatás: összeolvad a fizikai és a virtuális valóság a következő évtizedben (okosipar.hu)
Az elmúlt évtizedben számos ígéretes virtuális- és kiterjesztett valóság (VR/AR) alapú megoldás született, a mindennapjainkat azonban mégsem szőtte át eddig a technológia. A világjárvány viszont ezen a területen is lényeges változást hozott, hiszen miközben a négy fal közé szorultunk, minden eddiginél jobban vágytunk a valóságot hűen imitáló vásárl
jan. 19
5:30
Új törvény a gazdaságátadásról (Magyar Mezőgazdaság)
Első olvasatra talán sokkolónak tűnhet, de mostanra már minden harmadik magyar gazda a nyugdíjaskorba lépett. Ha belegondolunk, arról a generációról van szó, amelyik a rendszerváltozás idején vállalkozást indított és mára jellemzően egy jól működő gazdaságot tud átadni. Éppen őket segíti az az új törvény, amely az agrárgazdaságok sokkal egyszerűbb
jan. 19
5:48
Megnyílt a jövő téli tüzelőanyag-pályázat (ProfitLine)
Megnyílt a jövő téli tüzelőanyag-pályázat, a központi költségvetésről szóló törvény - a múlt évhez hasonlóan - 2022-ben is ötmilliárd forintot biztosít a települési önkormányzatok részére szociális célú tüzelőanyag vásárlásához - közölte a Belügyminisztérium (BM) kedden az MTI-vel.
jan. 19
5:48
Covid után: korábban kedvenc ételüket sem eszik meg a gyerekek – mit tehet a szülő? (Forbes)
A parosmia nevű, koronavírus-fertőzésen átesettek között nem ritka utóhatás a gyerekeknél különösen kellemetlen, és a szülőket is próbára teszi. Szerencsére vannak könnyen alkalmazható megoldások.
jan. 19
5:54
Matolcsy Ádám barátjáé lett a luxusbisztró is a Várkert Bazárban (Menedzsment Fórum)
A budai luxusétterem után egy luxusbisztró is Matolcsy Ádám barátjának a tulajdonába került, miután több végrehajtás is folyamatban volt az üzemeltető cég ellen.
jan. 19
5:54
Meddig tart az ingyen napelemek osztogatása? Hamarosan vége a pályázatnak (Alternatív Energia)
Legközelebb 2022 őszén lehet majd pályázni, igaz, egy másik programban továbbra is kiépíthető napelemes rendszer.
jan. 19
5:54
3 napos időjárás-előrejelzés – hó vagy eső formájában érkezik a csapadék? (Agroinform)
A csütörtökön érkező hidegfront némi csapadékot is hoz magával, az esőt egyre inkább havas eső, havazás váltja majd fel.
jan. 19
5:54
Roberta Metsola az Európai Parlament új elnöke (Márkamonitor)
A képviselők kedden Roberta Metsolát (EPP, Málta) választották az Európai Parlament elnökének. Az első szavazási körben 458 szavazattal megválasztott képviselő 2024-ig tölti be tisztségét.   Roberta Metsola az első szavazási körben 458 szavazattal megszerezte a leadott 690 titkos távszavazat abszolút többségét, ezzel megnyerte a választást. Kosma Z
jan. 19
5:54
A legmodernebb technológiák versenye (New Technology)
A Magyar E-sport Szövetség (Hunesz) 2017-ben alakult az E-sport1 és az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesület (Esportmilla) összefogásával. Mára már több mint 50 taggal rendelkeznek. Legfontosabb feladatuk az edukáció mellett a versenysorozatok szervezése. Bíró Balázs, a Hunesz és az Esportmilla elnöke beszélt lapunknak az e-sport technikai hátte
jan. 19
5:54
Az mezőgazdaság valamennyi szereplőjének képviseletében (Agrárágazat)
Együttműködés a tavaszi agrárgazdasági kamarai választásokra, a gazdákat képviselve.
jan. 19
5:54
Új divat Nyugaton: hajtatott spárga (Mezőhír)
Találékonyak a holland mezőgazdák. Máris elindították a spárgaszezont.
jan. 19
5:54
Robotokra váltott a papírgyár (Transpack)
A Ds Smith kemsleyi papírgyári üzemében immár Agv-k dolgoznak a korábban emberek által irányított targoncák helyett.

Keresés