2022. január 4. kedd

jan. 4
0:12
Varga Mihály felsorolta, mi minden mutatja a Magyarország iránti befektetői bizalmat (Infostart)
Magyarország úgy zárta a tavalyi évet, hogy mindhárom nagy hitelminősítő befektetésre ajánlott kategóriába sorolta, tehát a befektetők a válság ellenére is bíznak a magyar gazdaságban - írta Varga Mihály pénzügyminiszter a legújabb Facebook-bejegyzésében hétfőn.
jan. 4
0:12
Négy lízingcég egyesült (Azenpenzem)
A Magyar Bankholding fúziójának lépéseként 2022. január 1-jétől az MKB-Euroleasing, a Budapest Lízing, a Takarék Lízing, valamint a Budapest Bank Autófinanszírozási üzletága integráltan, Euroleasing név alatt folytatják működésüket.
jan. 4
0:12
Rogán Antal meghatározta, mit írjanak a bankok a kamatstopos lakáshiteleseknek (Bank360 blog)
A miniszterelnök kabinetfőnöke, Rogán Antal rendeletet adott ki arról, hogy pontosan milyen szövegű tájékoztatást kell küldenie a bankoknak a lakáshitel kamatstopról az érintett jelzáloghiteles ügyfeleknek.
jan. 4
0:12
Tíz százalékkal nőtt a BUX index tavaly a járvány előtti szinthez képest (Növekedés)
Decemberben folytatódott a korrekció a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX index azonban így is kifejezetten erős évet tudhat maga mögött – a BÉT fő részvényindexe 50 721 ponton zárta 2021-et, amely 2020-hoz képest 20,6 százalékos, míg a pandémia előtti utolsó évhez, 2019-hez képest 10,6 százalékos növekedést jelent. Az összesített éves részvényforgalom,
jan. 4
0:16
A legnagyobbak közé került a 4iG a telekompiacon (Infostart)
Lezajlott a tavaly márciusban bejelentett tranzakció pénzügyi zárása, már teljesen átkerült a 4iG tulajdonába a Digi. A láthatáron egy új regionális telekom-csoport.
jan. 4
0:16
Új pénzügyi igazgatót nevezett ki a MET Csoport (Növekedés)
Új pénzügyi igazgatót nevezett ki 2022. január elsejével a MET Csoport svájci központú európai energiavállalat. Sven Kirch a cégcsoport intenzív növekedési stratégiáját támogatja majd az elkövetkező években. Tagja lesz a MET Holding AG ügyvezető testületének és Igazgatóságának is.
jan. 4
0:18
A hónapban újabb 150 ezer adag "gyermekvakcina" érkezése várható (ProfitLine)
Kedden újabb, gyermekek oltásához való vakcinaszállítmány érkezik Magyarországra. Ez lesz a második szállítmány a Pfizer 5-11 éves gyermekek oltására alkalmas vakcinájából. A regisztrációs és az időpontfoglaló honlap is folyamatosan nyitva van a gyermekek oltásához. A szülők már több mint 62 ezer gyermeket regisztráltak, és több mint 48 ezren már f
jan. 4
0:20
Őrületes, ami a fővárosi ingatlanfejlesztés terén zajlik (Infostart)
Több millió négyzetméternyi lakás, iroda, raktár, retail park és hotel építése van folyamatban Budapest és környékén. A szinte felfoghatatlan ingatlanfejlesztési számok olyan beruházásokat rejtenek, amelyek egy életre megváltoztatják a fővárost.
jan. 4
0:20
Már az Euro 4-es dízelautókat is kitiltották Brüsszelből (Növekedés)
Január 1-től az Euro 4-es és annál alacsonyabb besorolású dízelautók, valamint egyes 11 évnél idősebb járművek környezetvédelmi okokból nem közlekedhetnek a brüsszeli régióban - írta a La Libre Belgique című napilap hétfőn.
jan. 4
0:24
Ennyi "új" pénz jelenik meg most a magyaroknál (Infostart)
Az 1200 milliárd forintos "nem várt pénzből" 200 milliárdot tehet majd vissza a kasszába az állam.
jan. 4
0:24
A havi 400 ezret is megközelítheti a pénztárosok bruttó fizetése a Spar egyes áruházainál (Növekedés)
A Spar 2022-ben is magasabb bért biztosít munkavállalóinak a garantált bérminimumnál, illetve a minimálbérnél; a vállalat és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének megállapodása szerint a 13. havi juttatás, a Spar Hűségprogram és a munkavállalók 10 százalékos vásárlási kedvezménye is megmarad - közölte az áruházlánc hétfőn az MTI-vel.
jan. 4
0:28
Mérföldkőhöz ért az 52-es főút bővítése (Infostart)
A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt nyár óta kereste az 52-es számú főút négysávosításának kivitelezőjét, aki most meglett.
jan. 4
0:28
Lezárult a Digi tulajdonosváltása, kinevezték a cég ügyvezetőjét (Növekedés)
A 4iG Nyrt. 100 százalékos tulajdonába került a DIGI Távközlési Szolgáltató Kft., illetve a társaság leányvállalatai miután a mai napon lezajlott a tavaly márciusban bejelentett tranzakció pénzügyi zárása. A tulajdonosváltással távoznak a társaság menedzsmentjéből és felügyelőbizottságaiból a RCS & RDS médiakonszern vezetői. A DIGI operatív irányít
jan. 4
0:32
Ismét lehet időpontfoglalás nélkül kérni az oltást (Növekedés)
Januárban minden csütörtöktől szombatig ismét időpontfoglalás nélkül lehet kérni a koronavírus elleni oltást a kórházi oltópontokon és a járásközponti szakrendelőkben - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője hétfőn a közmédiának.
jan. 4
0:36
Nálunk is megjelent a COVID és az influenza kettős fertőzése, a flurona (Növekedés)
Az új év egyik legmegdöbbentőbb híre volt a napokban, hogy egy új betegségegyüttest találtak Izraelben, ami egyesíti magában a koronavírust és az influenzát. A „fluronának” elkeresztelt tünetegyüttes azonban biztosan nem csak ott alakult ki, hiszen a magyar Neumann Labs az elmúlt hetekben itthon már két esetben is azonosította a koronavírus és az i
jan. 4
0:40
Minden hetedik hazai autónak tekerhették vissza a kilométeróráját (Növekedés)
Főképp a határokon átnyúló járműkereskedelem áll a kilométeróra-csalások mögött egész Európában, Magyarországon is zömmel külföldről érkező autókat hirdetnek hamis adatokkal: 14,1 százalék lehet az országban a visszatekert kilométerórájú autók aránya, és a 58,2 százaléknak volt már balesete korábban - közölte a CarVertical járműadat-szolgáltató saj
jan. 4
0:44
Gócpontok Ukrajnától Tajvanig - Ezek lehetnek idén a világ forró pontjai (Növekedés)
Az elmúlt hónapokban újra kritikussá váltak a feszültségek az ukrán válság kapcsán. Közben Washington és Peking is egyre hevesebben konfrontálódik Tajvan ügyét illetően. Ezeken felül még számos megoldatlan konfliktus marad velünk az új évben is.
jan. 4
0:48
Trump: Támogatom Orbán újraválasztását! (Növekedés)
Támogatásáról biztosította Donald Trump volt amerikai elnök Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét a tavaszi országgyűlési választások előtt hétfői közleményében.
jan. 4
1:18
Duplájára nőtt 5 év alatt az ökológiai művelésű területek mérete (ProfitLine)
Magyarországon az ökológiai művelésű területek mérete az elmúlt 5 évben duplájára nőtt, a bővülés éves üteme alapján az ország a világrangsor 10. helyén, míg a biogyümölcs-ültetvény területe alapján a 12. helyen áll, az ökológiai gazdálkodásba bevont területek arányát tekintve pedig az európai középmezőnybe jutott - közölte az Ökológiai Mezőgazda
jan. 4
2:42
Nőtt az ingatlan-adásvételek száma tavaly (ProfitLine)
A Duna House saját adatain alapuló becslése szerint tavaly 150 974 adásvétel jött létre a magyarországi ingatlanpiacon, ami 15 százalékkal haladja meg a 2020-as eredményt - közölte az ingatlanközvetítő hétfőn az MTI-vel.
jan. 4
3:18
Januárban nem érkezik családi pótlék utalás (ProfitLine)
A magyar állam havi rendszerességgel hozzájárul a gyermek nevelésével, iskoláztatásával járó költségekhez nevelési ellátás vagy iskoláztatási támogatás formájában, ezeket együtt családi pótléknak nevezzük. Cikkünkben a családi pótlékkal kapcsolatos tudnivalókon túl a 2022. évi családi pótlék utalási időpontjait is megtalálhatod.
jan. 4
3:42
Autópiac: nem sok jóval kecsegtet az idei év (Infostart)
Aki rövidebb távon szeretne autót – akár használtat, akár újat – vásárolni , jó, ha időben lép, pláne, ha ezt részben nem csak saját pénzből szeretné finanszírozni. Az autók drágábbak lettek, ráadásul több típusra sokat kell várni a csiphiány miatt.
jan. 4
4:12
Kimagasló volt a decemberi kereskedés a tőzsdén (ProfitLine)
Kiugró volt a decemberi kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a forgalom 416 milliárd forintot, a napi átlagforgalom 19,8 milliárd forintot tett ki - közölte a BÉT hétfőn az MTI-vel.
jan. 4
4:18
Lezárta az 1,6 milliárd forintos kutatási-fejlesztési projektet a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. vezette konzorcium (okosipar.hu)
A klímaváltozáshoz adaptálható, a száraz-kontinentális éghajlaton elterjeszthető növényfajok, fajták termeszthetőségét megalapozó, egyben a Pannon régió növényi genetikai állományának megőrzését és fenntartását szolgáló kutatás-fejlesztési projektet zárt le eredményesen a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. vezette konzorcium – közölte a társaság
jan. 4
4:30
Értékes melléktermékek (Magyar Mezőgazdaság)
Mangóhéj, hibiszkuszvirág, pörkölt kávé. Mi a közös bennük? Újabb adalékanyagok bioműanyag készítéséhez. Egy mexikói kutatócsoport vizsgálta a mangó, hibiszkuszvirág és pörkölt kávé felhasználásakor képződött melléktermékek hasznosításának lehetőségét a keményítő alapú bioműanyagok gyártása során.
jan. 4
4:48
Sven Kirch a MET Csoport új pénzügyi igazgatója (ProfitLine)
Új pénzügyi igazgatót nevezett ki 2022. január elsejével a MET Csoport svájci központú európai energiavállalat. Sven Kirch a cégcsoport intenzív növekedési stratégiáját támogatja majd az elkövetkező években. Tagja lesz a MET Holding AG ügyvezető testületének és Igazgatóságának is.
jan. 4
4:54
Blockbusterekkel és közönségkedvenc sikersorozatokkal kezdődik az év az RTL Magyarország csatornáin (Márkamonitor)
Az új évben új évaddal folytatódnak a nézők kedvenc sorozatai, valamint szenzációs filmkínálattal kezdik az évet az RTL Magyarország csatornái 2022 januárjában.   Rögtön három közönségkedvenc műsor is visszatér az RTL Klubra az év első hónapjában. Vasárnap esténként látható az RTL Klub üzleti showműsora, a Cápák között vadonatúj évada. Január 3-tól
jan. 4
4:54
Növénytermesztési tapasztalatok 2021-ben: rovarkártevők az őszi káposztarepcében – 7. rész (Agrofórum)
Az új év beköszöntével érdemes egy igazán izgalmas területtel kezdenünk az előző évi repceszezonra való visszaemlékezésünket, a repce rovarkártevőivel. E növénykultúránkat kifejezetten „kedvelik” a kártevők, így én magam is sokféle kártétellel találkoztam. A lentiekben ezek a tapasztalatok olvashatók, ahogyan azt én láttam.
jan. 4
4:54
A Volvo alig várja, hogy bemutassa önvezető technológiáit (New Technology)
A Volvo alig várja, hogy bemutassa önvezető technológiáit az építőiparban. A fejlesztés határozottan szokatlan úton zajlik. Az autógyártó lerántotta a leplet az autonóm munkagépéről, az LC03-ról, ami meglepő módon egy Lego modellen alapul – ez a 42081 Lego Technic Concept Wheel Loader Zeux. Az eszköz öt tonnát képes szállítani, és különböző helyzet
jan. 4
5:18
Január 1-jétől Euroleasing márkanév alatt folytatják működésüket a Magyar Bankholding lízingtársaságai (ProfitLine)
A Magyar Bankholding fúziós folyamatainak jelentős lépéseként 2022 első napjával az MKB-Euroleasing, a Budapest Lízing, a Takarék Lízing, valamint a Budapest Bank Autófinanszírozási üzletága integráltan, Euroleasing név alatt folytatják működésüket. A lépés jelentőségét jelzi, hogy a vállalat országos hálózattal, 110 ezer ügyféllel és az újonnan ki
jan. 4
5:24
Itt lesznek fogyasztóvédelmi ellenőrzések 2022-ben – Kijött az ITM listája (Márkamonitor)
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) honlapján már publikálta a 2022-es évre kiadott fogyasztóvédelmi hatósági ellenőrzési és vizsgálati programját, az ún. egységes vizsgálati programot („EVP”). Idén a fogyasztóvédelmi hatóságok részéről a tavalyinál is nagyobb lendületre, és kettővel több – pontosan ötven – témavizsgálatra számíthatnak
jan. 4
5:24
A 4IG megvásárolja az albán távközlési piac leggyorsabban növekvő társaságát (okosipar.hu)
Megállapodást kötött az albán ONE Telecommunications megvásárlásáról a 4iG Nyrt. A vállalat 1,36 millió előfizetőjével Albánia második, és egyben leggyorsabban növekvő mobilszolgáltatója. A cég tavaly 68,1 millió euró árbevétel mellett 20,8 millió euró EBITDA-t ért el, jövedelmezősége meghaladta a 30 százalékot. A ONE saját infrastruktúrája a régió
jan. 4
5:24
Alma, darabja 7-8 ezerért (Magyar Mezőgazdaság)
A világon létezik néhány igen értékes almafajta, melyek nagyon borsos árúak: ezek az almák királyai és a „klub fajták”. Egyik leghíresebb, a Black Diamond, de hazánkban is kapható olyan fajta, aminek darabja annyiba kerül, mint más fajtákból egy kilónyi…
jan. 4
5:42
Jelentősen átalakul a pénzügyi digitalizáció 2025-ben (ProfitLine)
A Covid-19 előre nem látható, erőteljes hatással bírt a pénzügyekre és üzletmenetre: felgyorsította az üzleti innovációt, tesztelte a 100%-os távmunka koncepcióját, katalizálta az iparágak közeledését. A pénzügyi folyamatok sem lassultak: 2021 első öt hónapjában a globális M&A-tevékenység elérte a rekordot jelentő 2,4 billió dollárt. A vállalatok a
jan. 4
5:42
Ezekre az adatokra várunk kedden (vg.hu)
Amerikában az aktivitást mérő ISM beszerzésimenedzser-indexet, Németországban a decemberi munkaerőpiaci számokat is közlik.
jan. 4
5:48
Országszerte lehet pályázni az ingyen napelemre – részletek (Alternatív Energia)
Tavaly december 27 óta országszerte nyitott az a pályázat, amelyben 100 százalékban vissza nem térítendő támogatás érhető el a napelemes rendszerekre.
jan. 4
5:48
Időjárás: Mutatjuk, hol kell viharos szélre számítani (Agroinform)
Ugyanakkor a legmagasabb nappali hőmérsékletek 10 fok körül alakulnak.
jan. 4
5:48
Monoki Lehel az Exatlon Hungary műsorvezetője (Márkamonitor)
Január 3-án kezdetét vette az eddigi legkeményebb Exatlon Hungary évad, ahol a Bajnokok és Kihívók legjobbjai csapnak össze heteken át. Az sem titok már, hogy a TV2 szuper produkciójának műsorvezetője Monoki Lehel, aki majdnem húszéves műsorvezetői és sportkommentátori tapasztalattal a háta mögött közvetíti az Exatlon Hungary All Star versenyzőinek
jan. 4
5:48
Saaten-UNION-szójafajták: több van benne, több marad utána (Agrofórum)
Könnyű felismerni azokat az előnyöket, amelyek a szója termesztésével járnak.
jan. 4
5:48
A drón, ami egy madár magabiztosságával landol (New Technology)
Úgy fog rá bármilyen alakú és anyagú faágra a Stanford Egyetemen fejlesztett drón 3D nyomtatással készült lába, mintha tényleg egy madár leszállását látnánk. A „természetes mozdulatsort sztereotipizáló légi markoló”, vagyis SNAG évek kutatásainak eredménye, és két, korábban külön utakon, mégis rokon területeken dolgozó tudós összefogásának köszönhe
jan. 4
5:48
Mezőgazdasági járműszerelvénybe hajtott egy kisteherautó (GépMax)
A sofőr megsérült a baleset során, mely már sötétedés után történt.
jan. 4
5:48
A Lemken bemutatta új fejlesztéseit (Agrárágazat)
Nem állt meg a fejlesztés a pandémia alatt sem: új termékekkel jelentkezik a német Lemken gépgyártó
jan. 4
5:48
Kiszáll a kriptobizniszből és Balira költözik az első számú magyar kriptofej, közben világot is mentene – interjú (Forbes)
Debreczeni Barnabás legtöbb befektetése és új projektje arról szól, hogyan ússzuk meg, hogy beüssön a globális katasztrófa 2050-re, de azért a kriptós világtól sem fog teljesen eltávolodni. A világmentés közben nem baj, ha pénzt is keresünk, vallja ő. Interjú.
jan. 4
5:54
Lavinát indíthat el Zsámbék, bukhatnak a lakásépítő vállalkozók (Menedzsment Fórum)
Több mint kétszeresére emeli a zsámbéki önkormányzat a minimális telekméretet, mert elviselhetetlenül zsúfolt a beépítés. Sokkal kisebb tere lesz így a lakásépítési vállalkozóknak.
jan. 4
6:00
2022 – Putyin hazánkban is beveti a stratégiai korrupció fegyverét (Privátbankár)
Az új nagyhatalmi konfrontáció már a hidegháborúnál jóval szélesebb biztonságpolitikai keretrendszerben zajlik. De mire használja Putyin a „stratégiai korrupciót” térségünkben? Káncz Csaba jegyzete.
jan. 4
6:00
Őrülten rápörögtek a családok ezekre a hitelekre: jobb ha sietnek, már nem sokáig tart a kánaán (Pénzcentrum)
A lakossági hitelek állománya hónapról hónapra újabb rekordot dönt. Az új hitelszersződések összege ugyanis egyre és egyre nő. Emögött főként a lakáskölcsönök iránti megnövekedett kereslet áll, bár a többi hiteltípus is jó évet zárt. De hogy tartott ki a magyar hitelfelvevők lelkesedése a teljes tavalyi évben és mi várható majd idén, a hitelek kama
jan. 4
6:12
Virágzik a januárban megnyílt öntödei üzem Sirokban (ProfitLine)
Az idén 70 éves Metalconstruct Zrt. a megváltozott piaci igényekre reagálva jelentős átalakításokat, fejlesztéseket végzett kecskeméti telephelyén, Sirokban pedig egy teljesen új, a legmodernebb technológiákat felvonultató öntödei üzemegységet hozott létre, amely 2021 januárja óta maximális kapacitással szolgálja ki a vállalkozásokat, közöttük sok
jan. 4
6:18
Hamisítatlan lounge-hangulat (vg.hu)
Bár a forma elsőre sokkoló, a vezetőülésből nézve a vadonatúj iX a BMW egyik leginkább kényeztető és nyugalmat árasztó autója.
jan. 4
6:18
Neumann Labs: Magyarországon is megjelent a Covid és az influenza hibrid fertőzése, a „flurona” (Márkamonitor)
Az új év egyik legmegdöbbentőbb híre volt a napokban, hogy egy új betegségegyüttest találtak Izraelben, ami egyesíti magában a koronavírust és az influenzát. A „fluronának” elkeresztelt tünetegyüttes azonban biztosan nem csak ott alakult ki, hiszen a magyar Neumann Labs az elmúlt hetekben itthon már két esetben is azonosította a koronavírus és az i
jan. 4
6:18
Ha leáll a berendezése, azonnal tudja pótolni a kiesést? (okosipar.hu)
A váratlan gépi állásidő minden termelésirányító rémálmai közé tartozik. Különösen az éjjel-nappal gyártó üzemek esetében jelent rendkívül magas költségeket a gépek működéséből kieső minden egyes óra. A megelőző karbantartás megbízható gyakorlati módszer a költséges üzemleállások gyakoriságának csökkentésére. Egy hirtelen bekövetkező leállás végzet

Keresés