2022. január 26. szerda

jan. 26
0:12
Váratlan fordulat az európai gázellátásban (Infostart)
A szlovákiai Nagykaposon, az egyik fő EU-s belépési ponton keresztül érkező orosz földgáz mennyisége kedden az idei legmagasabb szintet érheti el.
jan. 26
0:12
Az áremelkedés mértékének csökkenését várja az euróövezetben az EKB (Adózóna)
Jelentősen csökkenni fog idén az év második felében az infláció az euróövezetben – nyilatkozta Philip R. Lane, az EKB vezető közgazdásza a litván Verslo ľinios lapnak adott interjúban. Összességében az idén 3,2 százalékos, 2023-ban és 2024-ben pedig 2 százalék alatti lehet az infláció az euróövezetben.
jan. 26
0:12
Már 6,6 százalékot fizet a Prémium Magyar Állampapír (hirado.hu)
Már lehet jegyezni az újabb ötéves Prémium Magyar Állampapírt.
jan. 26
0:12
Már online is tehetünk pénzügyi panaszt (Azenpenzem)
Januártól ügyfélkapus azonosítással adhatják be az ügyfelek kérelmeiket a Pénzügyi Békéltető Testülethez (PBT). Tavaly 3 ezer fogyasztó fordult a testülethez az ügyfelek 40 százalékának adtak igazat.
jan. 26
0:12
Itt a NER első igazi újítása: láncfűrésszel kertészkednek (444.hu)
Derékba vágták a fákat, hogy jó legyen kilátás az Elysiumra átkeresztelt rózsadombi volt SZOT-szállóból, ahol most majdnem félmilliárdért árulnak egy 2 hálószobás lakást.
jan. 26
0:12
Begyorsult a koronavírus-járvány (vg.hu)
Az NNK friss adatai szerint 15 településen nőtt a Covid-19 koncentráció a szennyvízben.
jan. 26
0:12
Hoppá: Az MNB kamatdöntése az elemzők többségét meglepte (Biztosító Magazin)
Az elemzők többségét meglepte, hogy a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a várt 30 bázispont helyett 50 bázisponttal 2,90 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot.
jan. 26
0:12
Egy Etiópiában termő banánféle lehet az új szuperélelmiszer (Tiszta Jövő)
A tudósok szerint az enset, egy Etiópiában termő banánféle lehet az új szuperélelmiszer, és életmentő választ adhat az éghajlatváltozásra is - írta a BBC News.
jan. 26
0:12
10 éve nem látott kamatemelést hajtott végre az MNB (Bank360 blog)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma fél százalékkal emelte az alapkamatot, ami így már 2,9 százalékos értéket tesz ki holnaptól - derült ki a Monetáris Tanács idei első kamatdöntő ülését követően. A fél százalékos (50 bázispontos) emelés magasnak számít, utoljára 2011 decemberében emelt ilyen nagy mértékben a magyar központi bank. Ráadásul az MNB tovább
jan. 26
0:12
Új tulajdonoshoz került a depo.hu (MMonline)
Az Eazy Digital ügynökség vásárolta meg a hazai internet egyik legrégebbi szereplőjét, a depo.hu-t, az új tulajdonosnak hosszú távú tervei vannak a szolgáltatással. A vásárlás keretében az ország legkorábban indult árösszehasonlító oldala, a depo.hu cserélt gazdát. A vevő az egyik legdinamikusabban fejlődő, hazai tulajdonú digitális marketingügynök
jan. 26
0:12
Az MNB 37 millió forint bírságot szabott ki a Generali biztosítóra (Növekedés)
A Magyar Nemzeti Bank 37 millió forint bírságot szabott ki a Generali Biztosító Zrt.-re, egyebek mellett a biztosítások állománykezelése, a kárrendezés, az informatikai biztonság, a javadalmazási politika, egyes termékek díjkalkulációja, illetve a panaszkezelés és az ügyfél-tájékoztatás terén feltárt hiányosságok miatt - tájékoztatta a jegybank ked
jan. 26
0:12
Íme a részletek: így vásárolja be magát a német hadiipari multi Jászai IT-birodalmába (Forbes)
Német multi, magántőkealap, NER-közeli befektető és nagyvállalkozó - van itt minden. Magyaros, unortodox virtussal épül a nemzeti telkó- és IT-óriás.
jan. 26
0:16
Nő a társadalmi elvárás a fogyatékossággal élők munkaerőpiaci integrációjára (Infostart)
Nem csak kiemelt társadalmi ügyként kezelik, hanem el is várják a munkáltatóktól a fogyatékossággal élők munkaerőpiaci integrálását a dolgozók – derült ki a Szerencsejáték Zrt megbízásából a közelmúltban készített 1000 fős online kutatásból. A téma fontosságát mutatja, hogy a megkérdezettek közel felének környezetében él a fogyatékosság valamely tí
jan. 26
0:16
Adótartozók a NAV legújabb feketelistáin (Adózóna)
Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyeket és egyéni vállalkozókat tartalmazó, valamint 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 100 millió forintot meghaladó nem magánszemély adózókat tart
jan. 26
0:16
Erősödött a forint a jegybanki döntés után (hirado.hu)
Az eurót a kamatdöntés bejelentése után fél órával 359,60 forinton jegyezték a kora reggeli 361,53 forint után.
jan. 26
0:16
Ennyit keres valójában a magyar (Azenpenzem)
Tavaly novemberben 320 ezer forint volt a nettó átlagkereset, de az „átlagmagyar” valójában közel 250 ezer forintot vitt haza. Ennyi volt ugyanis a mediánbér – derül ki a KSH adataiból.
jan. 26
0:16
Javultak Ukrajna gázimport-lehetőségei (vg.hu)
A tervezett magyar–ukrán hosszú távú megállapodás létrejötte hozzájárulhat Magyarország regionális földgázelosztó szerepének megerősödéséhez.
jan. 26
0:16
BKV: A metróbalesetet emberi mulasztás okozhatta (Biztosító Magazin)
Az elsődleges vizsgálatok szerint emberi mulasztás okozhatta a múlt péntek éjszakai metróbalesetet - közölte a Bkv Zrt. kedden az Mti-vel.
jan. 26
0:16
Már a félmillió forintot ostromolja a havi bruttó átlagkereset (Bank360 blog)
Több mint 10 százalékkal nőtt a bruttó és nettó átlagkereset is egy év alatt a novemberi adatok szerint. A bruttó bér már a félmillió forintot ostromolja, és 2022-ben alighanem át is lépi azt a magas infláció okozta béremelési nyomás miatt.
jan. 26
0:16
A világ legjobb munkáltatói között a Rossmann (MMonline)
A Rossmann egyike a világ legjobb munkaadóinak az amerikai Forbes szerint. Az üzleti magazin a Statista piackutató céggel együttműködve összeállította a világ legjobb munkaadóinak éves listáját, melyre végül 750 cég került. A ’World’s best employer’ lista meghatározásához 150.000 teljes- és részmunkaidőben foglalkoztatott munkavállalót kérdeztek me
jan. 26
0:16
1529 milliárd forint uniós forrást kap a következő két évben az agrárium (Növekedés)
A magyar vidék, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére a Közös Agrárpolitika vidékfejlesztési pillérén keresztül 2027-ig 4265 milliárd forint áll rendelkezésre, ebből az összegből az idén és jövőre 1529 milliárd forint jut - mondta az agrárminiszter kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
jan. 26
0:18
Lengyelországban részbeni távoktatásra térnek át (ProfitLine)
Lengyelországban csütörtöktől február végéig távoktatásra térnek át az általános iskola felsőtagozatú osztályai és a középiskolák - jelentette be Przemyslaw Czarnek lengyel oktatásügyi miniszter kedden.
jan. 26
0:20
Szijjártó Péter: Magyarország önellátó lehet villamosenergia-ellátásban (Infostart)
Ehhez a Paksi Atomerőmű két új reaktora szükséges a miniszter szerint.
jan. 26
0:20
Ideiglenesen korlátozzák a lakossági áram és gáz árát Romániában (Adózóna)
Romániában ideiglenesen korlátozza a lakossági villamos energia és gáz árát, illetve kiterjesztették az árkompenzációban részesülők körét. Az újabb intézkedések februárra és márciusra érvényesek a román kormány mai ülésén elfogadott sürgősségi rendelet szerint.
jan. 26
0:20
Varga: A filmipar kiemelt ágazattá fejlődött a magyar gazdaságban (hirado.hu)
Magyarország a világszintű filmprodukciókat készítő országok sorába léphet – közölte a pénzügyminiszter, miután a Korda Stúdióban találkozott az Emmy-díjas Laurence Fishburne-nel és az Oscar-díjas Casey Affleckkel.
jan. 26
0:20
Nem szöszölnek tovább, gyorsított a kamatemelésen az MNB (Azenpenzem)
A vártnál és a korábbinál nagyobb ütemben 0,5 százalékponttal emelte meg az alapkamatot ma a jegybank. A mostanában nem annyira irányadó ráta így holnaptól 2,9 százalék lesz.
jan. 26
0:20
Stratégiai partnerségre lép a 4iG és a Rheinmetall (vg.hu)
Végleges megállapodást kötött Jászai Gellért befektetési társasága a KZF Vagyonkezelő Kft., a 4iG Nyrt., valamint a Rheinmetall AG. A német világcég részvényvásárlással és tőkeemeléssel 25,12* százalékos tulajdont szerez a 4iG Nyrt.-ben, amellyel a magyar informatikai és távközlési cégcsoport legnagyobb nemzetközi befektetője lesz.
jan. 26
0:20
Savoyai-ház leszármazottai beperelik az olasz államot a lenyúlt koronaékszerek miatt (Biztosító Magazin)
Az utolsó olasz király, Ii. Umbertó örökösei kedden bejelentették, hogy pert indítanak az olasz állam ellen koronaékszereik visszaszerzésére.
jan. 26
0:20
Ezek hatnak a pénzügyeinkre az idén (MMonline)
Egy sor olyan változással kell számolnunk 2022-ben, melyek alapvető hatással lesznek a pénzügyek intézésére. A digitalizáció és az adat alapon személyre szabott szolgáltatások megjelenése nem csak új termékeket, de más ügyfélélményt is teremt, míg a kamatemelések, valamint egy sor otthonteremtési támogatás változása vagy megszűnése a hitelezésben h
jan. 26
0:20
Megemelkedett a Prémium Magyar Állampapír kamatprémiuma (Növekedés)
.
jan. 26
0:24
Szijjártó: A Paksi Atomerőmű két új reaktorával Magyarország önellátó lesz villamosenergia-ellátásban (hirado.hu)
Miközben Európában egyre komolyabb kihívást jelent az energiaellátás biztonsága, addig Magyarország nem szembesül ilyen napi problémákkal.
jan. 26
0:24
Megizmosodott a forint (vg.hu)
A kamatdöntés után erősödött kedden a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.
jan. 26
0:24
Komoly kockázatot jelenthet az ügyfélazonosítás (MMonline)
Az utóbbi időszakban a korábbiakhoz képest sokkal nagyobb fókuszt kapott a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozás elleni fellépés az Európai Unióban. Bár az EU-s jogszabályban rögzített átvilágítási folyamat alapjaiban nem változott, a most elkészült tényleges tulajdonosi adatbázissal minden könyvelési szolgáltató cégnek komoly feladata lesz, ha
jan. 26
0:24
A bankmentes pénzügyektől a web3-ig: a legfontosabb idei fintech-trendek (Növekedés)
Mi lesz az idei évben a legizgalmasabb fintech-irányzat? A tavalyi évben megtanult, és gyorsan hódító kifejezések, így a BNPL (vásárolj most, fizess később!), vagy a netes művészet, az NFT (nem-helyettesíthető token) világa hódít? Esetleg végre berobban itthon is az open banking (a nyílt bankolás), vagy valami teljesen új területről érkezik áttörés
jan. 26
0:28
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben (hirado.hu)
Az eurót a kora reggeli 361,53 forint után 359,22 forinton jegyezték este hét órakor.
jan. 26
0:28
Három milliárdos fejlesztés indul a Tolnatej Zrt.-nél (vg.hu)
Tejipari és borászati beruházás valósul meg Szekszárdon.
jan. 26
0:28
Világhírű befektető csapott le a magyar startupra (MMonline)
Az elektromosautó-flották számára útvonaltervezőt fejlesztő Volteumra a világ egyik legmeghatározóbb startup befektetője is felfigyelt. A korábban a Start it @K&H inkubátorban fejlődött csapat most bekerült a Techstars „Cities of the Future” akcelerátor programjába, ami kifejezetten a smart mobility-vel és smart city-vel foglalkozó startupoknak szó
jan. 26
0:28
Benzinkúton is lehessen kapni COVID-gyorstesztet? - A GVH ezt javasolja az árak letörésére (Növekedés)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) lezárta gyorsított ágazati vizsgálatát a koronavírus-gyorstesztek hazai piacán. A nemzeti versenyhatóság szakemberei a magas árak mellett számos más problémát is feltártak, melyek orvoslására a GVH több, a versenyt serkentő javaslattal élt a társhatóságok, a jogalkotó és a piaci szereplők felé. Az ágazat szereplőine
jan. 26
0:32
Kétségek között tartja a világot az omikron (vg.hu)
Az omikron-vírusvariáns a világ számos részén újabb járványhullámot indított, a döntéshozóknak pedig jókora fejtörést okoz, hogy az elsőre biztonságosabbnak tűnő szigorítások vagy a közvélemény által elvárt enyhítések mellett tegyék le voksukat.
jan. 26
0:32
A vártnál jobban emelte a kamatot az MNB (Növekedés)
A vártnál nagyobb mértékben 2,9 százalékra emelte az MNB az alapkamatot az infláció elleni küzdelemben. 2022 első felében várhatóan 4,75-5,00 százalék között tetőzhet az egyhetes betéti kamat, avagy az effektív kamatláb hazánkban. A magasabb kamatkörnyezet növeli az elérhető reálhozamokat Magyarországon, ami forinterősítő hatású. 15:00-kor Virág Ba
jan. 26
0:36
Még várat magára a balatoni korcsolyázás, de a következő hetekben van rá esély (vg.hu)
A héten még nem találták elég vastagnak a Balatonon jegét a korcsolyázáshoz.
jan. 26
0:36
Nagyobb lépésközzel folytatódik az alapkamat-emelési ciklus (Növekedés)
A tartós inflációs hatások erősödtek. A maginflációs mutató az év első hónapjaiban 7 százalékig is emelkedhet. A jelentős áremelések a gazdaság egyre szélesebb körében jellemzőek. A fogyasztói kosár egynegyedénél 10 százalék feletti, felénél pedig 5 százalék feletti árnövekedés tapasztalható. Emiatt az MNB dinamikusabb kamatemelési ciklusba kezd. A
jan. 26
0:40
Továbbfejleszti automatizált beszerzését a Roszatom (vg.hu)
Hónapok helyett már akár órák alatt is beszerezhetők a nukleáris ipari beszállítók termékei a Brief koncepció használatával.
jan. 26
0:40
Új ajánlást fogadott el az utazási COVID-intézkedésekre az EU Tanácsa (Növekedés)
Az Európai Unió Tanácsa új ajánlást fogadott el a biztonságos és szabad utazás elősegítésére a koronavírus-járvány idején, eszerint a vonatkozó nemzeti intézkedéseket nem a regionális szintű járványhelyzet, hanem az egyes utazók egészségügyi állapotának figyelembevételével kell alkalmazni.
jan. 26
0:44
Az Olasz Nemzeti Banktól perlik vissza a koronaékszereket a király utódai (vg.hu)
Mostanáig az uralkodó leszármazottai soha nem tettek hivatalos lépéseket az ékszerek visszaszerzésére, mert tartottak a közvélemény haragjától.
jan. 26
0:44
Amerika arra készül, hogy Európában gázhiány lesz az orosz-ukrán háború miatt (Növekedés)
Esetleges európai földgázhiányra készül a Joe Biden amerikai elnök vezette adminisztráció arra az esetre, ha Oroszország támadás indítana Ukrajna ellen, ezért már hetek óta európai országokkal és nagy energetikai vállalatokkal tárgyal - jelentették ki kedden magas rangú amerikai kormányzati tisztségviselők újságíróknak egy washingtoni háttérbeszélg
jan. 26
0:48
Budapesten vásárolt irodaházat az Épkar (ProfitLine)
Irodaházat vásárolt Budapesten 10,8 milliárd forintért az Épkar Zrt. - közölte a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.
jan. 26
0:48
Gyenge napot zárt az amerikai tőzsde (vg.hu)
Mínuszban zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
jan. 26
0:48
Az egyik legnagyobb német hadiipari cég beszáll a magyar 4iG-be (Növekedés)
Végleges megállapodást kötött Jászai Gellért befektetési társasága, a KZF Vagyonkezelő Kft., a 4iG Nyrt., valamint a német Rheinmetall AG; a német világcég részvényvásárlással és tőkeemeléssel 25,12 százalékos tulajdont szerez a 4iG Nyrt.-ben, amellyel a magyar informatikai és távközlési cégcsoport legnagyobb nemzetközi befektetője lesz - közölte a
jan. 26
1:42
Végleges megállapodást kötöttek a német Rheinmetall tulajdonszerzéséről a 4iG-ben (ProfitLine)
Végleges megállapodást kötött Jászai Gellért befektetési társasága, a KZF Vagyonkezelő Kft., a 4iG Nyrt., valamint a német Rheinmetall AG; a német világcég részvényvásárlással és tőkeemeléssel 25,12 százalékos tulajdont szerez a 4iG Nyrt.-ben, amellyel a magyar informatikai és távközlési cégcsoport legnagyobb nemzetközi befektetője lesz - közölte a

Keresés