2022. január 20. csütörtök

jan. 20
0:12
Két milliárd forint értékű üzemcsarnokot avattak fel Napkoron (Behaviour)
Új üzemcsarnokot avatott fel a Gémtech Kft. Napkoron. A fémszerkezetek gyártásával foglalkozó cég beruházásának értéke kétmilliárd forint, amelyhez az állam 900 millió forint támogatást nyújtott, így segítve 450 munkahely megőrzését.   A Gémtech Kft. hazai tulajdonú cég, és a magyarországi darugyártás egyik vezető szereplője, amely 60%-os exportará
jan. 20
0:12
Romániában március végéig segélyezik a kényszerszabadságra küldött alkalmazottakat (Adózóna)
Újrakezdi a koronavírus-járvány miatt kényszerszabadságra küldött alkalmazottak segélyezését a román kormány.
jan. 20
0:12
Válság 2022: Mészárosék 22 milliárdért építenek stadiont és edzőkomplexumot a BVSC-nek Zuglóban (444.hu)
Az igazán fontos dolgokra mindig kerít pénzt a kormány.
jan. 20
0:12
Az üzleti siker záloga a közösségépítés (vg.hu)
Amellett, hogy a BudaPart egyedülálló adottságokkal rendelkező lakónegyed, a város első számú üzleti negyedévé nőheti ki magát.
jan. 20
0:12
Együttműködési megállapodást írt alá a Digitális Jólét Program és a Magyar Bankszövetség (Növekedés)
2022. január 19-én ünnepélyes keretek között kötött együttműködési megállapodást a Digitális Jólét Program és a Magyar Bankszövetség. A megállapodást a Digitális Jólét Program (DJP) szakmai vezetője, Dr. Gál András Levente és Prof. Dr. Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára írta alá.
jan. 20
0:12
Mélypontról sztár: nagyot megy a forint – mi áll a háttérben? (Forbes)
Hol van már a 370-es, tavalyi szint? Idén négy százalékot ment a forint, ami kirívóan jónak számít a devizapiacon. A háttérben földhözragadt technikai tényezők is állnak, de Matolcsyék rohamléptékű emelését és végre elhitte a piac.
jan. 20
0:16
800 éve a politikában (Behaviour)
Vajon mit jelent a 21. században egy olyan dinasztia örökösének lenni, amely évszázadokon át formálta Európa, sőt, az egész világ történelmét? Habsburg György párizsi magyar nagykövet Habsburg Ottó főherceg (1912-2011) fiaként nőtt fel. Hivatalosan a császári és királyi hercegi cím is megilletné, de ezeket nem használja. Az utolsó osztrák-magyar tr
jan. 20
0:16
Oltatlan, chip nélküli kölyökkutyákat foglalt le a NAV (Adózóna)
Hamis papírokkal utaztatott, chip nélküli kölyökkutyákat foglaltak le az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán egy román jármű ellenőrzésekor – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-t.
jan. 20
0:16
A Miniszterelnökség cége is Tiborcznál bankolhat (444.hu)
Városliget Zrt., Várkapitányság Zrt., MÁV, Volánbusz - állami cégek egész sorának van számlája a Gránit Banknál, de Tiborcz István cégei is Tiborcz István cégének bankjánál intézhetik pénzügyeiket.
jan. 20
0:16
A járvány fenyegetésében élnek a magyar cégek (vg.hu)
Míg a 2021-es évet az ellátási üzletmenet megszakadása jellemezte az összefoglaló szerint, globális szinten a vállalatok többsége emiatt ma már kevésbé aggódik.
jan. 20
0:16
Ötszöröződött a Masterplast részvény ára alig több, mint egy év alatt (Növekedés)
Minden összejött a Masterplast Nyrt-nek 2021-ben. Amikor így fogalmazunk egy cégről, akkor általában a negatív tényezőkre gondolunk, de a magyar építőanyag-gyártó esetében ezúttal szerencsésen álltak össze a csillagok. A cég 2021-ben a forgalmát 55 százalékkal, míg az adózott eredményét egyenesen 141 százalékkal növelte.
jan. 20
0:16
Djokovic beszállt egy covid gyógyszeren dolgozó, titokzatos dán cégbe (Forbes)
A cégvezető állítása szerint több mint 21 milliárd forintnyi befektetést kapott a covid elleni gyógyszer-fejlesztésük. Djokovic és felesége a biotechnológiai társaság 80 százalékát vették meg még akkor, amikor nem volt kész, engedéllyel rendelkező vakcina.
jan. 20
0:20
Djokovic tulajdonos egy Covid-kezelés kifejlesztésén dolgozó dán biotech cégben (444.hu)
Az oltást elutasító világelső 2020 nyarán vásárolta be magát a vállalatba feleségével együtt.
jan. 20
0:20
Az Apple szerint milliók biztonságát kockáztatják (vg.hu)
Az Apple levélben próbált nyomást gyakorolni az amerikai törvényhozókra annak érdekében, hogy a cég domináns szerepe továbbra is fennmaradjon.
jan. 20
0:20
KKM: az állam 51 százalék tulajdonrészt szerez a debreceni nemzetközi repülőteret üzemeltető társaságban (Növekedés)
A kormány és Debrecen város együttműködése újabb ponthoz érkezett, kormánydöntés értelmében a magyar állam 51 százalék tulajdonrészt szerez a debreceni nemzetközi repülőteret üzemeltető társaságban - jelentette be Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten.
jan. 20
0:24
9,5 millió forintos órabért fizetett az MCC egy amerikai újságírónak, hogy élőben fényezze a kormányt (444.hu)
A trumpista Dennis Prager homofób szólamokkal hálálta meg a belé vetett bizalmat, de így se nagyon érdekelt senkit.
jan. 20
0:24
Vizsgálat indult Roman Abramovics honosítási ügyében (vg.hu)
Vizsgálatot indítottak szerdán az orosz milliárdos honosítási eljárásának ügyében.
jan. 20
0:24
Megszűnik a korlátozások zöme Angliában (Növekedés)
A következő egy hétben megszűnik a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt korlátozások zöme Angliában - jelentette be szerdán Boris Johnson brit miniszterelnök.
jan. 20
0:28
Egyre vonzóbb a hazai szakképzés (vg.hu)
A szakképzési rendszer átalakításához összesen 14,2 milliárd forintnyi Ginop- és Vekop-forrás áll rendelkezésre.
jan. 20
0:28
Ideje lenne gatyába rázni Budapestet – Bécsről és Varsóról példát vehetnénk (Növekedés)
A külföldi metropoliszokban már megvalósult városfejlesztési ötletekből gyűjtöttünk néhányat, amelyekkel jobbá lehetne tenni a fővárost. A viszonylag könnyen kivitelezhető elképzelésekből és méregdrága koncepciókból is összegereblyéztünk párat.
jan. 20
0:32
Elindult a jegyértékesítés a 2022-es katari-vb-re (vg.hu)
A legolcsóbb, csoportmérkőzésekre szóló jegyek ára 70 dollár.
jan. 20
0:32
Ingatlan.com: a falusi csoknak köszönhetően országszerte élénkült az ingatlanpiac (Növekedés)
Az utóbbi évek ingatlanpiaci élénkülése nem csak a nagyvárosokra koncentrálódott, hanem az ország szinte minden településén érezhetővé vált. A települések több mint 90 százalékában aktív volt a kereslet-kínálat, amiben nagy szerepe van a falusi csoknak, és a többi állami támogatásnak is - közölte az ingatlan.com szerdán az MTI-vel.
jan. 20
0:36
Erős negyedéve lehet a hazai részvénypiacnak (vg.hu)
Az értékeltségi mutatók alapján olcsók a magyar blue chipek.
jan. 20
0:36
ITM: ismét pályázhatnak a vállalkozások technológiaváltó támogatásra (Növekedés)
A magyar kormány a járvány okozta válság után az uniós országok közül elsőként juttatta a hazai cégeket technológiafejlesztést is lehetővé tevő, példátlanul nagy összegű beruházásösztönző támogatáshoz, mert csak a vállalkozásokkal partnerségben lehetünk az évtized nyertesei. A nagy érdeklődés mellett zajló Technológiaváltó támogatási programban edd
jan. 20
0:40
Enyhén emelkedtek a sertésárak decemberben (vg.hu)
A behozott sertéshús kétharmada Németországból, Spanyolországból és Lengyelországból származott.
jan. 20
0:40
Győri Enikő: az Európai Bizottság beismerte, miért tartja vissza a magyar helyreállítási pénzeket (Növekedés)
Paolo Gentiloni, a gazdasági ügyekért felelős európai uniós biztos az EU-tagországok pénzügyminisztereinek keddi ülésén (Ecofin) beismerte, hogy az Európai Bizottság "oktatási diszkrimináció miatt" tartja vissza a koronavírus-járvány utáni helyreállítást célzó, Magyarországnak járó forrásokat - jelentette ki Győri Enikő, a Fidesz uniós parlamenti k
jan. 20
0:44
Mínuszban zártak a New York-i tőzsdék (vg.hu)
Gyengüléssel zártak szerdán a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
jan. 20
0:44
Merkel nem akart ENSZ tanácsadó lenni (Növekedés)
Angela Merkel elutasította António Guterres ENSZ-főtitkár állásajánlatát - közölte a volt német kancellár irodája.
jan. 20
0:48
Jakab Ferenc: ősszel újabb járványhullám jöhet (Növekedés)
Az omikron a világ számos pontján, a legtöbb európai országban fertőzöttségi csúcsokat dönt, és nálunk is rohamosan emelkedik a Covid-pozitívok száma. A szakemberek szerint azonban nem ez fogja elhozni a nyájimmunitást és a járvány végét, ahhoz az kell, hogy az emberek többsége világszerte be legyen oltva koronavírus ellen.
jan. 20
1:42
Végérvényesen átalakulhatnak a fogyasztói szokások (ProfitLine)
Az emberek többsége már megszokta a világjárvány miatt kialakult új életmódot, és arra számít, hogy ezek a változások velünk is maradnak – derül ki az EY legfrissebb, 16 000 résztvevő bevonásával készült nemzetközi kutatásából. A megkérdezettek megfontoltabban költenek és egyre jobban ragaszkodnak a rugalmas munkavégzéshez.
jan. 20
2:12
Ha lakáshitelt szeretnél, akkor zöld hitel 2022-ben a megoldás! (ProfitLine)
A Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index tavaly március óta tájékoztat a hitelpiac keresleti oldaláról. Az index a válság alatt a hitelpiac kilábalását követte nyomon, mostanra azonban már egyértelművé vált, hogy a hitelkereslet lassabban keveredik ki a válság hatásai alól, mint a gazdaság egésze. Így mindeddig még nem haladta meg a pandémia előtti
jan. 20
3:12
Ha hiteled van, akkor a hitel cseréje a kamatstop-nál is jobb döntés (ProfitLine)
Még a kamatstopban beégetett törlesztőrészletnél is kisebb törlesztőrészlet-ajánlatot kaphatnak a változó kamatozású kölcsönnel rendelkezők annak köszönhetően, hogy az új hitelek kamatfelára töredékére esett a korábbiaknak – hívják fel a figyelmet a money.hu szakértői. A referenciakamatok eltérő mértékű emelkedése miatt több esetben a végig fix hit
jan. 20
4:18
7 millió Dacia gurult már le a román szalagokról (okosipar.hu)
A Dacia legyártotta a hétmilliomodik járművét dél-romániai üzemében, amely 1968 óta működik – közölte szerdán a román média. A gyártó közlése szerint a hétmilliomodik jármű egy Duster Extreme modell volt, amely egy romániai megrendelő birtokába került. Az egymilliomodik járművet 1985-ben gyártották, a kétmilliomodikat 1998-ban, az ötmilliomodikat 2
jan. 20
4:42
Drága olaj, magas infláció, jelentős szabad pénzmennyiség: van tér a tőkepiaci növekedésre (ProfitLine)
Jelentős szabad pénzmennyiség keresi a helyét továbbra is a világban, a részvénypiacok ezért idén is kedvező befektetési lehetőségeket kínálnak az energiaszektortól az ESG, vagyis a társadalmi és környezeti hasznosságot figyelembe vevő társaságok papírjáig – derült ki az Erste Befektetési Zrt. és Random Capital Zrt. sajtótájékoztatóján.
jan. 20
4:48
A világ 10 legnagyobb traktora 2022-ben (Agrofórum)
Nagy divattá vált a „Top 10” összeállítások készítése. A következőkben a Lectura Verlag GmbH által készített „World’s top 10 biggest tractors in 2022” listát ismertetjük. Megjegyezzük, hogy az ilyen listák összeállítása különböző szempontok alapján történik, ezért abszolút rangsor nem készíthető, de tájékoztató jelleggel jól használhatók.
jan. 20
4:48
Új vezérigazgatót neveztek ki az Agilox élére (New Technology)
Új felsővezetőket nevezett ki az Agilox. Helmut Schmid 2022 januárjában veszi át a vezérigazgatói posztot az előző vezérigazgató, Franz Humer utódjaként. Schmid folytatja az AMR-gyártó folyamatban lévő stratégiáját, hogy növelje annak globális piaci részesedését. Az Agilox egyedüli ügyvezető igazgatójaként három új meghatalmazott aláíróval Josef Ba
jan. 20
4:54
A napraforgók titkos mintázata az aszály ellen is véd (Magyar Mezőgazdaság)
Régóta tudjuk, hogy a virágok UV fény alatt teljesen máshogy néznek ki, mint ahogy az emberi szem érzékeli őket. Sok virágon "célkereszt" van, mely segíti a beporzásukat. Azonban néhány tudós a napraforgókat vizsgálva azt vette észre, hogy virágonként eltér a mintázat.
jan. 20
5:18
Squid Game: Megvalósítható-e a védjegy tényleges használata egy filmsorozattal? (Márkamonitor)
E cikket olvasók között valószínűleg kevesen vannak, akik legalább részleteket ne láttak volna a Squid Game (magyarul Nyerd meg az életed) című dél-koreai akciófilm-sorozatból, vagy ne hallottak volna róla.     Szerző: Dr. Éder Róbert | ügyvédjelölt | Danubia Legal E-mail: robert.eder@danubialegal.hu   A sorozatban – amely egyben a Netflix internet
jan. 20
5:24
Mutatjuk, hogyan igényelhet 3 millió forintot napelemekre (Alternatív Energia)
A 2022. december 31-ig elérhető otthonfelújítási támogatás számos kül- és beltéri munkára, többek között napelemes beruházásra is igényelhető.
jan. 20
5:42
500 milliárd dolláros lehetőség a bankok számára (ProfitLine)
Az Accenture új kutatása szerint a hagyományos bankok közel 4 százalékkal növelhetnék éves bevételüket üzleti modelljeik újragondolásával, és a kizárólag digitális szolgáltatásokat nyújtó (digital-only) új banki és pénzügyi szolgáltatók innovatív stratégiáinak átvételével. Ez 2025-ig akár ötszáz milliárd dollár többletet is jelentene számukra.
jan. 20
5:48
Időjárás: Sarkvidéki hideggel érkezik a havazás és itt marad a hétvégére is (Agroinform)
Erős lesz a szél, sőt még villámok is előfordulhatnak.
jan. 20
5:48
Ezekre az adatokra várunk csütörtökön (vg.hu)
Folytatódik az online davosi világgazdasági találkozó. Ukrajna kamatdöntéssel örvendeztet meg minket.
jan. 20
5:48
A pandémia és a fintech szereplők kényszerítik ki a bankrendszer digitalizációját (Márkamonitor)
Mintegy 10-50 évnyi lemaradást kell behoznia a bankszektor szereplőinek, hogy felállítsák a modern, digitális banki modelljüket. A folyamatot felgyorsította a COVID-19 okozta globális változások, lassítják a szabályozások és megkavarja a fintech vállalkozások felbukkanása.   A Liferay Hungary tudásmegosztó, különböző iparágak digitalizációs trendje
jan. 20
5:48
Siessen, ha ingyen napelemekre pályázna – részletek (Tiszta Jövő)
A napelemes és fűtéskorszerűsítési pályázat első üteme február elején véget ér, és egészen őszig kell várni a következő körre.
jan. 20
5:48
A Toyota megkezdte a 2. generációs üzemanyagcella modulok európai gyártását (New Technology)
A Toyota megkezdte a 2. generációs üzemanyagcella modulok gyártását Brüsszelben: a kompaktabb és könnyebb, két különböző formátumban elérhető modulok változatos felhasználási területeken történő alkalmazást tesznek lehetővé, kibővítve ezzel az autóiparon túli alkalmazás opcióit. A Toyota elkötelezte magát amellett, hogy a széndioxid-kibocsátás csök
jan. 20
5:48
A bio- és funkcionális élelmiszerek– eltérő fogyasztói motiváció (Mezőhír)
A bioélelmiszerek fogyasztását egy általános holisztikus egészségeséletmód-szemlélet befolyásolja.
jan. 20
5:48
A mezőgazdasági dróntechnológia előnyei a gyakorlatban is bizonyítottak (Agrárágazat)
A drónok rendkívül sokoldalúak, bizonyos műveleteket egyértelműen könnyebben tervezhetővé és kivitelezhetővé tesznek.
jan. 20
5:48
Segít a sofőrhiány kezelésében, meg is vette a német cég (Transpack)
A logisztikai szegmens egyik legnagyobb globális szoftver-szolgáltatója felvásárolja a magyar Nexogent.
jan. 20
5:48
A Väderstad átlépi a 400 millió eurós forgalmat (GépMax)
A Väderstad növekedésének alapja az értékesítés erős felfutása, ahol olyan fontos piacok nagyon jól teljesítenek.
jan. 20
5:54
A koronavírus alatt ez legveszélyesebb élelmiszer-összetevő az immunrendszer számára (Magyar Mezőgazdaság)
Amikor a koronavírus-járvány első hulláma elérte az Egyesült Államokat, világossá vált, hogy a lélegeztető gépekre helyezett betegeknek számos alapbetegsége volt. Ezek között olyan anyagcserezavarok voltak, mint az elhízás és a cukorbetegség, amelyek száma az elmúlt években az Egyesült Államokban ugrásszerűen nőtt.

Keresés