2022. január 11. kedd

jan. 11
0:12
Zsírokat vont ki a forgalomból a Nébih (Infostart)
Az intézkedés több üzletláncot is érint.
jan. 11
0:12
Plusz költséget számol fel amszterdami járataira a KLM a fenntartható kerozin használata miatt (Adózóna)
Az Amszterdamból induló KLM repülőgépekbe mostantól legalább fél százalékos arányban fenntartható kerozint töltenek, mivel ez plusz költséget jelent, ezért a KLM az út hosszától és a foglalt utazási osztálytól függően 1-12 eurót számol fel jegyenként – közölte a légitársaság.
jan. 11
0:12
Csak egy biztosítót ajánlottak, bírság lett a vége (Azenpenzem)
Összesen 35 millió forint bírságot szabott ki az MNB a Raiffeisen Biztosításközvetítőre, mert tevékenységi engedélyével ellentétben nem kínált kellő számú versengő biztosítást az ügyfeleknek. Sőt, életbiztosításból mindössze egy biztosító termékét értékesítette.
jan. 11
0:12
Ellenzék: Magyarország tönkremegy, nem előre (444.hu)
80 százalék felett az államadósság, romlik a forint és a fizetési mérleg az összefogás pártjai szerint.
jan. 11
0:12
Rossz vér: Taxist akatak megkéselni Budapesten! Elkapták az elkövetőt (Biztosító Magazin)
Egy férfi bicskával fenyegetőzve kért kölcsönt egy taxi sofőrjétől vasárnap a Xiii. kerületi Szent István parknál, sérülés nem történt, a feltételezett elkövetőt elfogták a rendőrök
jan. 11
0:12
Izraelben megdőlt minden korábbi rekord az új koronavírus-fertőzöttek száma terén (Növekedés)
Izraelben a koronavírus megjelenése óta hétfőn rekordszámú, több mint húszezer új fertőzöttet azonosítottak, és jelentősen nőtt a súlyos esetek száma is - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja.
jan. 11
0:12
Vidéki nagyvárosban építhet hotelt az egyik leggazdagabb magyar cége – kápolna is kell mellé (Forbes)
Négycsillagos, ötvenszobás, kápolnás szállodát építhet a magyar topmilliárdosok cége.
jan. 11
0:16
Kapaszkodik a vendéglátás, de a külföldiek nélkül nehéz (Infostart)
2020-hoz képest szépen alakult 2021 vége, de még távol a tökéletes.
jan. 11
0:16
Szoftver segíti a közúti fuvarozás költség- és energiatakarékosabbá válását (Adózóna)
Mintegy egymilliárd forint európai uniós támogatásból a közúti fuvarozás költség- és energiatakarékosabbá válását segítő szoftvert fejlesztett a Széchenyi István Egyetem, a Nexogen Kft. és a Waberer's International Nyrt. – közölte a győri felsőoktatási intézmény.
jan. 11
0:16
Veszélyes lehet a török citrom, narancs és mandarin (Azenpenzem)
Az elmúlt időszakban a szakemberek többször tapasztalták, hogy az Európai Unión kívüli országokból – elsősorban Törökországból – növényvédőszeres gyümölcsök (citrom, grapefruit, narancs, mandarin, klementin) érkeztek hazánkba. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) nagyobb figyelmet kér a forgalmazóktól.
jan. 11
0:16
Az év első felében elérhető lesz az omikronra szabott vakcina (Növekedés)
Már az év első felében elérhető lesz az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) omikron nevű változatára szabott oltóanyag a vakcinákért felelős német szövetségi szakhatóság, a Paul Ehrlich Intézet (PEI) szerint.
jan. 11
0:16
Most a legjobb fizetésemelést kérni (Forbes)
Nehezebb munkaerőt szerezni, mint új munkahelyet. Érdemes kihasználni az egyenlőtlenséget.
jan. 11
0:18
Negyven tonna kidobott fenyőfát égetnek el (ProfitLine)
Mintegy 40 tonnányi, a karácsonyi ünnepek után kidobott fenyőfát égetnek el a következő időszakban a két biomassza-tüzelésű blokk-kal működő pécsi erőműben - tájékoztatta a Veolia-csoporthoz tartozó Pannon Hőerőmű Zrt. (PH) hétfőn az MTI-t.
jan. 11
0:20
Tovább erősödött a forint (Adózóna)
Erősödött ma a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon; az euró és a dollár ellenében csak csekély mértékben, a svájci frankkal szemben viszont 0,6 százalékkal.
jan. 11
0:20
Legyen biztos kezekben vállalatának fogyasztóvédelmi tevékenysége! (Növekedés)
Szakirányú továbbképzést indít hazánk legnépszerűbb üzleti egyeteme azok számára, akik naprakész ismeretek birtokában, hatékonyan kívánják támogatni vállalatuk fogyasztóvédelmi tevékenységét. A két féléves, munka mellett is végezhető fogyasztóvédelmi menedzser képzésre 2022. január 15-ig lehet jelentkezni.
jan. 11
0:20
Ezek lesznek 2022 legfontosabb üzleti trendjei (Forbes)
A klímaváltozás, a gazdasági válság, és a kiszámíthatatlan covidhelyzet okozta kihívások mellett a vállalkozásoknak az egyre tudatosabb fogyasztók és a fiatal munkavállalók igényeinek is meg kell, hogy feleljenek, ha továbbra is hatékonyan és rentábilisan szeretnének működni. Mutatjuk, hogy melyek lesznek 2022 legfontosabb üzleti trendjei.
jan. 11
0:24
A Főtaxi belépett a futárpostai piacra (Növekedés)
Csomagszállítási szolgáltatást indított a Főtaxi, a Főtaxi GO azonnali futárposta-szolgáltatás a hét minden napján 24 órában elérhető Budapesten és az agglomerációban - közölte a társaság.
jan. 11
0:24
Öt tipp ahhoz, hogy profin elkerüld a kellemetlen home office bakikat (Forbes)
Ma már nem csak az öltözködésünkre, hanem a háttérben lévő papírhalomra is figyelhetnek a munkatársaink.
jan. 11
0:48
Nőtt tavaly a román külkereskedelmi mérleg hiánya (ProfitLine)
Tavaly az első tizenegy hónapban 30 százalékkal, 21,369 milliárd euróra nőtt a román külkereskedelmi mérleg hiánya 2020 azonos időszakához mérten - közölte hétfőn a román országos statisztikai intézet.
jan. 11
1:42
Stagnált a román munkanélküliségi ráta tavaly novemberben (ProfitLine)
Tavaly novemberben 5,2 százalékon stagnált a román munkanélküliségi ráta az előző hónaphoz mérten - közölte hétfőn a román országos statisztikai intézet.
jan. 11
2:12
Lakáshitel szeretnél felvenni 2022-ben? Akkor sok-sok támogatást kaphatsz! (ProfitLine)
Közel 60 százalékkal ugrott meg a támogatott hitelek folyósítása 2021. első 11 hónapjában. A 229 milliárd forintos összeg a teljes hitelpiaci kihelyezésnek már közel 20 százalékát teszi ki. Miután a piaci lakáshitelek drágulása miatt egyre többeknek jelent majd nehézséget a hitelfelvétel, a money.hu értékelése szerint a támogatott konstrukciók az i
jan. 11
3:12
MOL elemzés (ProfitLine)
Folytatta menetelését a MOL grafikonja és a mai napon már a 2636 forintos szintről vághat neki az árfolyam a napnak. A vállalat papírjai számára a legnagyobb hír a napokban a Lotos lengyel benzinkút hálózat felvásárlása volt, amelyet már korábban beárazhatott a részvény, mert ma reggel bár feljebb nyitott a jegyzés, elmaradt az eufória. A mai napon
jan. 11
3:16
Richter elemzés (ProfitLine)
Emelkedésbe kapcsolt a Richter és 1 százalékos emelkedésben végzett a részvény tengap, amely elképzelhető, hogy a tartósan magas omikron eseteknek és a gyógyszeriparban ilyenkor erősebb vételeknek köszönhető. A gyógyszergyártó kurzusa november óta 8300 - 9000 forintos sávban mozog és teljesen lefedi az oldalazás a grafikon mozgását. A következő het
jan. 11
3:18
OTP elemzés (ProfitLine)
Napról-napra változik a koronavírus megítélése és 2022 első hete eddig nem hozott pesszimizmust a börzéknek, de a héten esedékes amerikai inflációs mutatókkal valamint a csúcson pörgő esetszámok miatt nehéz lehet a következő pár nap. Itthon nem volt kitörő a lendület sőt, az OTP többször is bebukott a 17 000 forintos támasz alá. Technikailag ez a p
jan. 11
3:22
MOL elemzés (ProfitLine)
700-800 új benzinkúthoz juthatott hozzá a MOL, a magyar vállalat ugyanis megvehette a lengyel Lotos töltőállomásokat, amelyről már augusztusban pletykák keringtek. Egyelőre még nincs megerősítve a felvásarlas, de ezt ma már elkezdhetik beépíteni a spekulánsok az olajpapír grafinkonjába. A 2500 forintos támasza a legfontosabb vizválasztója a kurzusn
jan. 11
3:26
Richter elemzés (ProfitLine)
A gyógyszergyártó papírjánál nem volt annyira szerencsés az első hét, bár járt ismét a 9000 forintos ellenállás közelében az árfolyam mégis alulmaradtak a vevők. Ezen a héten is a 8400-9000-es sáv közötti oldalazással lehet számolni, amennyiben nem történik markáns változás. Makroadatok tekintetében a koronavírus mellett az amerikai inflációs jelen
jan. 11
4:18
Bankbetét vagy ingatlanbefektetés - 2022-ben mi a jobb megoldás? (ProfitLine)
Néhány hónapja már mindennapossá vált a hírekben az információ, hogy az infláció folyamatosan nő és egyelőre nem is valószínűsíthető, hogy ez a tendencia változni fog, annak ellenére, hogy a kormány és az MNB folyamatosan igyekszik különböző eszközökkel kordában tartani az infláció mértékét.
jan. 11
4:18
Klímaharcos celebről neveztek el egy új fafajt (Magyar Mezőgazdaság)
A nagy-britanniai Kew Királyi Botanikus Kert tudósai egy idén felfedezett trópusi fát neveztek el Leonardo DiCaprióról. Mint mondták, ezzel szerették volna kifejezni tiszteletüket a színész iránt, aki segített elejét venni a területen tervezett erdőirtásnak.
jan. 11
4:24
A közúti fuvarozás költség- és energiatakarékosabbá válását segítő szoftvert fejlesztettek a Széchenyi Egyetemen (okosipar.hu)
Mintegy egymilliárd forint európai uniós támogatásból a közúti fuvarozás költség- és energiatakarékosabbá válását segítő szoftvert fejlesztett a Széchenyi István Egyetem, a Nexogen Kft. és a Waberer’s International Nyrt. – tájékoztatta a győri felsőoktatási intézmény hétfőn az MTI-t. A fejlesztés célja az volt, hogy növekedjen a fuvarozás hatékonys
jan. 11
4:42
Vertikális felhő: új evolúciós lépés a felhőtechnológiában (ProfitLine)
A kezdetben adatkezelési igények, üzleti folyamatok költségcsökkentése és hatékonyságnövelés miatt bevezetett felső technológia új evolúciós lépéshez érkezett. Mára a technológia a folyamatos változásokhoz való alkalmazkodási képesség megteremtésének motorjává vált, megszületett a vertikális felhő.
jan. 11
4:48
Mint a főnixmadár hamvaiból, úgy kaptak erőre a Bajnokok a Párbajuk után az All Star második hetének első napján, azaz a Villajátékon (Márkamonitor)
Míg a Bajnokok új erőre kaptak, a Kihívók széthullottak a második hét elején   EXATLON HUNGARY ALL STAR – KIEMELT ADÁSRÉSZLETEK Pap Dorci könnyei elárulták: Mély érzelmek fűzik Esztergályos Patrikhoz   Pap Dorci felfedte az igazságot: Egy párt alkotnak Esztergályos Patrikkal   Virág Andrist megváltoztatta a Párbaj: Összepakolt, útra készen áll   Mi
jan. 11
4:48
Talajélet: fonálférgek (Agrofórum)
Mikrofauna: a talajlakó többsejtű állati szervezetek közül a mikrofaunába tartozó kerekesférgek (Rotatoria) és a medveállatkák (Tardigrada) is a talajképződésben játszanak szerepet. A medveállatkák a képződő talajokon megtelepedő zuzmókat, mohákat elsőként veszik birtokukba (úgynevezett pionír kolonizálók), majd egy részük az alattuk kialakult tala
jan. 11
4:48
Az ABB és a Hasco vegyesvállalatot hoz létre az intelligens gyártás előmozdítására a kínai autóiparban (New Technology)
Az automatizálás terén kiemelkedő szakértelemmel rendelkező ABB és Kína vezető autóipari alkatrész-beszállítója, a Hasco bejelentették, hogy vegyesvállalatot hoztak létre az intelligens gyártás következő generációjának előmozdítására a kínai autóiparban. A két fél közötti meglévő, sikeres kapcsolatra épülő vegyesvállalat feladata, hogy a rugalmas é
jan. 11
5:12
Rosszul állnak a magyar cégek a digitalizációban egy EU felmérése szerint (ProfitLine)
Az Európai Unió 27 tagállama közül a 23. helyen áll Magyarország a digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő 2021-es mutató alapján. A hazai vállalkozások különösen rosszul állnak az új technológiák alkalmazásában. A Covid-járvány ugyan felpörgette a digitalizációt, azonban a digitális átállás csak akkor lehet igazán sikeres hosszabb távon
jan. 11
5:12
A szőlő növeli a bélbiom sokféleségét és csökkenti a koleszterinszintet (Magyar Mezőgazdaság)
A Kaliforniai Egyetem David Geffen Orvostudományi Iskolájának kutatócsoportja bizonyítékokat talált arra, hogy a szőlő fogyasztása növelheti a bélflóra sokféleségét és csökkentheti a vér koleszterinszintjét. A Nutrients című folyóiratban megjelent cikkükben a csoport olyan kísérleteket ír le, amelyek során négy héten keresztül szőlőporral etették a
jan. 11
5:18
Ha napelemet telepítek igényelhetek rá 3 millió forint támogatást? (Alternatív Energia)
2022 végéig igényelhető a otthonfelújítási támogatás. De ki igényelheti és milyen munkákra?
jan. 11
5:18
Jönnek a zenélő Túró Rudik (Márkamonitor)
Az egész közép-kelet-európai régióban egyedülálló, innovatív közös kampánnyal kezdi az évet a Pöttyös és a Spotify. Az ikonikus pöttyöket Valentin napig ismét felváltották a szívecskék, a csomagoláson azonban a kedves üzenetek mellett ezúttal Spotify appal beolvasható kódokat is találunk. A Spotify saját fejlesztésű kódjai a QR kódokhoz hasonlóan m
jan. 11
5:18
A járművek mozgása generálja az ingyen energiát (Tiszta Jövő)
A járművek mozgása generálja az energiát az Isztambuli forgalomban, a szerkezet a szélenergiát és a napenergiát is hasznosítja.
jan. 11
5:18
CES 2022: a Dell eltüntette a touchpadot és a billentyűk közti űrt (okosipar.hu)
Csodás minimalista dizájnt kapott az XPS 13 Plus, ami úgy 13 hüvelykes, hogy kisebb, mint a többi 13 hüvelykes laptop – áll a Wired beszámolójában. Hogy is van ez? Nos, a gyártó eltüntette a billentyűk közötti réseket, megszüntetve az összességében túl nagy helyet foglaló rácsot, mi több, szemrebbenés nélkül átvéve az Apple korábbi ötletét zsugorít
jan. 11
5:42
Megvannak az első rozsdaövezeti fejlesztés hivatalos látványtervei (ProfitLine)
Európai szinten is egyedülálló, többek között egy kéthektáros közparkot is magában foglaló városfejlesztési koncepciót alkotott az első rozsdaövezeti projekt fejlesztője. A volt Láng Gépgyár területére egy egyedi mikroklímájú, a tervek szerint egymilliárd euró értékű, környezettudatos városnegyedet terveztek az önkormányzattal egyetértésben, olyan
jan. 11
5:42
Várható időjárás keddtől csütörtökig – meddig marad a hideg? (Agroinform)
Szerdán egy melegfront vékony sávja vonul el felettünk, csapadékra nem kell számítani. A havas tájakon mínusz 10 fok alatt lehet a hőmérséklet.
jan. 11
5:42
Napsütéses időben lesz részünk (Agrofórum)
Kedden az ország nagy részén sok napsütés várható, délen, délkeleten lehetnek átmenetileg felhősebb területek, de esni ott sem fog.
jan. 11
5:48
Két vadonatúj Toyota sportmodell debütál pénteken a Tokiói Autószalonon (Márkamonitor)
A TOYOTA GAZOO Racing versenyistálló nem csupán a világ legnagyobb autógyártójának motorsport programjáért felel: a Toyota utcai sportautóinak és a motorsport inspirálta személyautóinak fejlesztése is a feladatai közé tartozik. Előbbiekre kiváló például szolgálnak az elmúlt évek olyan Toyota sportautócsodái, mint a 17 év után feltámasztott GR Supra
jan. 11
5:48
Nagy teljesítményű és gazdaságos installációs koncepciók IO-linkkel (New Technology)
Az utóbbi években a termelési folyamatok komplexitása folyamatosan nőtt, mivel a modern gépekben és rendszerekben egyre több adatot rögzítenek és kapcsolnak össze. A legfontosabb ezért egy közös kommunikációs standard, hogy egyszerűsödjön a sokféle adat kezelése. Az IO-linkkel megteremthető az áttekinthetőség az érzékelők és működtető egységek szin
jan. 11
5:48
A Revysol®-történet folytatódik (Agrárágazat)
Az elkövetkező években további növényvédő szer kivonások várhatóak, elsősorban a kalászosfungicidek terén.
jan. 11
5:48
Nemcsak véd, de pusztít is az innovatív csomagolás (Transpack)
): Egy tudóscsoport olyan biológiailag lebomló csomagolást fejlesztett ki élelmiszerekhez, ami elpusztítja a baktériumokat.
jan. 11
5:48
Hatalmas a Pronar új négyrotoros rendképzője (GépMax)
Gépek a mezőgazdaságban: a Zkp új négyrotoros rendképzőjét is a Pronar gyártja.
jan. 11
5:54
Balatoni kúriát vett Tiborcz István sógora a Posta-vezérrel közösen (Menedzsment Fórum)
Még tavaly márciusban szerzett 37,5 százalékos tulajdonrészt egy szálláshelyként üzemelő balatonszőlősi kúriában Tiborcz István sógora, Kelemen Tas. Üzlettársa nem más, mint a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója, egyben a Takarékbank Zrt. igazgatóságának tagja.
jan. 11
5:54
Íme a legnépszerűbb elektromos autók toplistája Magyarországon (Infostart)
A várakozásokat felülmúló mértékben, 41,53 százalékkal növekedett az új elektromos autók vásárlása tavaly. Ehhez minden bizonnyal az üzemanyagok drágulása és a hagyományos személygépkocsik áremelkedése is kellett, persze, a korábbi évekhez hasonlóan jól jött a vásárláshoz adott milliós állami támogatás is.
jan. 11
6:00
Eltűnt huszonnégyezer dolgozó a boltokból (vg.hu)
Miközben újabb csúcsot ért el a hazai foglalkoztatottság, jelentős érvágás érte a kereskedelmet: ágazati bontásban ezen a területen csökkent legnagyobb mértékben a dolgozók száma.

Keresés