2022. február 6. vasárnap

febr. 6
0:09
Interjú: Jacques Caraës, a Vendée Globe versenyigazgatója – első rész (AQUA)
Földkerülő vitorlázó, a 2016-os és 2020-as Vendée Globe versenyigazgatója, aki nem készül a visszavonulásra, de nem is kapaszkodik két kézzel a székébe. Bő egy év távlatából milyen emlékeid vannak a 2020-as Vendée Globe-ról?A mai napig hihetetlen, ami történt – mind a sport, mind az emberi érzelmek szempontjából. Különösen Kevin Escoffier története
febr. 6
0:09
A kegyes hazugság és ami mögötte van (ridikul.hu)
Biztosan mindannyian jártunk már így: kitalálunk valami apró, ártatlan füllentést, amivel nem sértjük meg a másik érzéseit, de kibújhatunk vele a nemkívánatos összejövetelek alól, vagy éppen nem kell megmondanunk a barátunknak, hogy nem igazán áll neki jól ez az új hajszín. De mennyire érdemes kegyes hazugságokkal élni? Nem kifizetődőbb elmondani a
febr. 6
0:12
Az ősfák tartják életben erdőinket (Hamu és Gyémánt)
Egy új kutatás szerint az erdő tiszteletreméltó öreg fái kifejezetten fontosak annak érdekében, hogy az erdők sokszínűek, egészségesek és hosszú életűek maradjanak. A „nagyöreg" fák magukban hordozzák az évszázados változások kezelésében szerzett szívósságot és tapasztalatot, valamint a közvetlen környezetükben megőrzött életre szóló öko
febr. 6
0:16
Több milliót érő aranykockát helyezett el a Central Parkban egy művész (Hamu és Gyémánt)
Egy szokatlan, aranyból készült kockát állítottak ki nemrégiben a Central Parkban.
febr. 6
0:20
Itt a vég? Története során először veszített napi felhasználóiból a Facebook (Hamu és Gyémánt)
A Facebook felhasználóinak száma megalakulása óta alapvetően felfelé növekszik. A vállalat szerdán azonban arról számolt be, hogy a napi userek negyedéves száma először csökkent világszerte, valamint a vártnál alacsonyabb reklámnövekedésről beszéltek, ami miatt a részvények nagyjából 20 százalékkal bezuhantak.
febr. 6
0:24
Az ASMR-videók tényleg csökkenthetik a szorongást? (Hamu és Gyémánt)
Egybehangzó jelentések szerint az Asmr valóban segít az embereknek abban, hogy nyugodtabbnak érezzék magukat, kevésbé legyenek stresszesek, és könnyebben elaludjanak.
febr. 6
4:27
3 csillagjegy, akire nehéz döntés vár 2022-ben (Joy)
Még alig kezdődött el 2022, de sokunknak már most rengeteg változást hozott: kinek új szerelmet, kinek új munkahelyet, másoknak fontos elhatározásokat. 3 csillagjegy számára ez az év különösen nagy kihívásokat tartogat és bármennyire is szeretnék elkerülni, meg kell hozniuk egy nehéz döntést. Ez az Éva Magazin.hu cikke.
febr. 6
4:45
A járvány az otthonainkat is megváltoztatta (HáziPatika)
A magyarok 65 százaléka változtatott valamilyen mértékben - ezen belül 13 százalék jelentősen - otthonán annak érdekében, hogy el tudja végezni azokat a tevékenységeket, amelyekre a járvány időszaka alatt csak itt volt lehetősége - derült ki egy
febr. 6
4:51
Tinder: az első lépés az, hogy tölts fel NORMÁLIS képeket magadról! (She)
Egy időben sokat nyomogattam a Tindert, így viszonylag nagy mennyiségű fotót volt szerencsém megnézni. Annak ellenére, hogy nagyon sok jól sikerült képet is láttam, mégis csak van 1-2 dolog, amit nem értek...
febr. 6
5:03
Rá sem ismerni tetemes plusz kilóival Renée Zellwegerre (ridikul.hu)
A színésznő ezúttal azonban nem kezdett hízókúrába!
febr. 6
5:15
Krónikus fejfájás? A háttérben gerincproblémák is állhatnak! (WebBeteg)
Kevesen tudják, hogy a krónikus fejfájás, szédülés, fülzúgás hátterében igen gyakran a nyaki gerincszakasz elváltozása, az ún. előrehelyezett fejtartás (EFT) áll. Az érintettek többnyire éveken át keresik a probléma forrását és a megoldást, járkálnak rendelőről rendelőre, s bár minden leletük negatív, a fájdalom makacsul kitart és ellehetetleníti m
febr. 6
5:21
"Olyan vagy, mint az anyád!"- mondatok, melyeket soha ne mondj ki veszekedés közben! (She)
Kár is lenne tagadni azt, hogy egy-egy veszekedés alkalmával mindannyiunk száján csúsztak már ki olyan mondatok, amiket később megbántunk.
febr. 6
5:27
Gábor Zsazsa 9 férjet fogyasztott el és közben Hollywoodot is meghódította (She)
Gábor Zsazsa 1917. február 6-án született Budapesten. Nővéréhez hasonlóan ő is híres volt a szépségéről és emiatt folyton a figyelem középpontjában állt. Ezek után nem is csoda, hogy testvéreihez hasonlóan ő is a színészi pályát választotta.
febr. 6
5:45
Génmódosított sertésszívekkel mentenének meg embereket (HáziPatika)
Még idén klónoznának, majd genetikailag módosított sertéseket tenyésztenének német tudósok abból a célból, hogy azokat szívdonorként használják fel.
febr. 6
5:51
"Talán később megváltozik" - ne áltasd magad, ez még senkinek sem jött be! (She)
Előfordul, hogy egy párkapcsolat idővel a végéhez ér. Kifullad, vagy esetleg már több fájdalommal jár mint boldogsággal. Hiába tettünk meg minden tőlünk telhetőt, mégsem tart örökké.
febr. 6
5:51
Nem hazatért, hanem itthon telelt a vörsi gólya (24.hu)
Egészen biztos, hogy nem járt Afrikában, de nem is Magyarországon, hanem Németországban bújt ki a tojásból.
febr. 6
6:21
Szívproblémák COVID után: fiatalokat érint (HáziPatika)
A poszt-COVID kardiológiai szűrés az egészséges fiataloknak is javasolt, mivel a koronavírus jóval gyakrabban hoz létre kardiovaszkuláris szövődményeket a fiatalabbak körében. Több tízezer volt COVID-beteg lehet érintett Magyarországon is.
febr. 6
6:24
70 év uralkodása képekben: fotóválogatás Ii. Erzsébetről (egy.hu)
95 éves Ii. Erzsébet, aki éppen 70 évvel ezelőtt, 1952 február 6-án lépett trónra. Erre a napra emlékezve válogattunk fotókat a királynő életéből.
febr. 6
6:39
Túlélte a Tisza a ciánkatasztrófát (AQUA)
Egy romániai aranybánya cianidvegyületekkel szennyezett zagytározójának gátja 2000. január 30-án szakadt át, és a mellékfolyókon át a Tiszába ömlött a méreg. Ennek következtében mintegy százezer köbméter, cianiddal és nehézfémekkel erősen szennyezett, toxikus víz került a Zazar-, majd a Lápos-patakba, onnan pedig a Szamosba, a Tisza mellékfolyójába
febr. 6
6:48
Az asszony, aki Hitlert szerette – A titokzatos Eva Braun 110 éve született (WMN)
„Miért nem jön értem az ördög és kap el?” – részlet Eva Braun naplóbejegyzéséből.
febr. 6
6:51
Elvesznek a gyerekek a digitális térben (HáziPatika)
Miközben hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a gyerekek otthonosan mozognak a virtuális és informatikai világban, egy friss felmérés szerint a valóságban az érintett korosztály szülei ezt pont fordítva élik meg.
febr. 6
6:51
Egy igazán boldog nap vár a Kosra (Metropol)
A Mars és az Uránusz fényszöge nagy izgalmakat ígér!
febr. 6
6:57
Mesebeli hobbitfalut idéz a hercegkúti pincesor (24.hu)
A pincesorok egymás fölé épített, jellegzetes pincebejáratai Tokaj-Hegyalja egyik látványos és jól ismert jelképének számítanak.
febr. 6
7:00
Véget ért a bellegszencsei termálfürdő vesszőfutása (Travelo)
Tavaly nyáron kezdtek vizsgálódni a hatóságok, majd kiderült, az egész csak vaklárma volt.
febr. 6
7:45
A 75 éves Susan Sarandon kedvenc stílustrükkjét érdemes ellesni: laza és nőies stílusban is jól áll neki a nadrágkosztüm (Retikül)
A 75 éves Susan Sarandon kirobbanó formában van, vonzereje lehengerlő erővel bír. Az Oscar-díjas színésznő az elmúlt időszakban sem hanyagolta a rivaldafényt, gyakran felbukkant a vörös szőnyegen, kifinomult stílusa pedig még a legegyszerűbb összeállításaiban is megcsillant. Imádja a nőies nadrágkosztümöket, szinte minden árnyalatban magára öltötte
febr. 6
7:54
Kórházszagban töltött kamaszkor – interjú Aczél Dóra ráktúlélővel (egy.hu)
Aczél Dóra kamaszkorában küzdött meg a csontrákkal, a betegség a bal karját támadta meg. Túlélőként fontosnak tartja, hogy másoknak is segíthessen, akik küzdenek e kórral. Naplója őrzi a kórházban töltött időszak emlékeit, és e jegyzeteiből könyv is született, „Fájdallam” címmel. Ennek kapcsán kérdeztük most.
febr. 6
8:03
Kerti praktikák, amik garantálják a jó hangulatot (24.hu)
A kert számos olyan dolgot biztosíthat számunkra, ami a jó élethez szükséges.
febr. 6
8:15
A depresszióról részletesen (WebBeteg)
A depresszió mára gyakori betegséggé vált, amely világszerte legalább 300 millió embert érint. Kezeletlen esetben a depresszió egy lefelé menő spirált eredményezhet, amely végén a rokkantság, az önellátási képtelenség, sőt akár az öngyilkosság is állhat.
febr. 6
8:21
5 bőséget hozó ásvány, amit mindig hordj magadnál (Femcafe)
Ha hiszel az ásványok erejében, és állandóan pénzügyi gondokkal küszködsz, akkor azt javasoljuk, szerezz be kifejezetten olyan darabokat, amik elhozhatják a bőséget az életedbe. Elmondjuk, mely köveket kell magadnál tartanod!
febr. 6
8:21
Marokkótól Japánig – teázási szokások a nagyvilágból (ridikul.hu)
A hideg téli időben kevés dolog esik olyan jól, mint egy bögre forró tea. Az évezredes nedűt minden kultúrában máshogy és máskor isszák.
febr. 6
8:24
Léteznek-e a Biblia szent helyei? Mária és József háza (Travelo)
A bizánciak különleges jelentőséget tulajdonítottak a helynek.
febr. 6
8:27
A klímaváltozásnak ez a két fő mozgatórugója (HáziPatika)
Eddig csak a hőmérséklet-változás alapján határozták meg a globális felmelegedés súlyosságát, pedig az éghajlatváltozásnak valójában két fő mozgatórugója van: a hőmérséklet és a páratartalom.
febr. 6
8:33
Napi horoszkóp február 6.: az Oroszlánok számára fontos a pozitív visszajelzés, a Mérlegek szeretnének maradandót alkotni (Joy)
A hét utolsó napján is érdemes néhány percet a horoszkópodra szánnod, hisz a csillagok ismét üzentek!
febr. 6
8:33
Bronzérmes a rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltó (Igényes férfi)
Bronzérmes lett a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia összeállítású rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltó a pekingi téli olimpia szombati versenynapján.
febr. 6
8:39
8 hely, ahol soha ne tartsd a telefonod (Joy)
Károsak az egészségünkre, mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről. Az évek során gyakorlatilag hozzánk nőtt a telefonunk, miközben nem ártana néha egy kicsit nagyobb távolságot tartanunk tőle.
febr. 6
8:42
3 orvos is halottnak nyilvánította, mégis felébredt ez a rab (Hamu és Gyémánt)
Néhány évvel ezelőtt a spanyol börtönhatóságok meglehetősen zavarba jöttek, miután egy rab – akit három különböző orvos is halottnak nyilvánított – felébredt a hullaházban néhány órával azelőtt, hogy megkezdték volna a boncolását.
febr. 6
8:48
„A siker nem fogja összetapasztani a széttörött otthonod” – Rick Astley magát rakta össze, de hogy! (WMN)
Egy híresség, aki hátat tudott fordítani a sikernek, hogy felépítse magában az embert, és középkorú férfiként hitelesen léphessen újra a közönség elé. Nem tudunk mást mondani: Well done, Rick Astley!
febr. 6
9:21
Megunhatatlan krumplis receptek (ridikul.hu)
Íme 6 recept, amit érdemes kipróbálnunk!
febr. 6
9:21
Az idei 11 legjobban várt elektromos autó a Ford tölthető fenevadjától a Rivianig (Igényes férfi)
A hagyományos autógyártóktól kezdve a fiatal úttörökig, számos helyen dolgoznak azon, hogy miként lehetne úgy helyettesíteni a belsőégésű motorral ellátott autókat, hogy az autózás élményének és kényelmének ne kelljen búcsút inteni.
febr. 6
9:27
Egy nyolcéves gyerek testében ragadt a 22 éves nő (Femcafe)
Az új sorozat a 22 éves és alig 120cm magas Shauna Rae életét követi nyomon, akinek növekedése az agyrák egy ritka formája miatt visszamaradt kortársaihoz képest.
febr. 6
9:39
Amikor az egerek majdnem elvitték a kisfiam szülinapját (Képmás)
Kisfiam idei születésnapját különösen vártam. Elképzeltem, ahogy a narancs és a citrom héja szép karikákban szárad a radiátoron, illatuk keveredik a készülő torta aromájával. Kisfiammal együtt feltesszük a lufikat, s egy imával kísérve meggyújtjuk az előre gondosan, közösen elkészített tortán a három gyertyát. Azt mondják, ha valamit nagyon vár az
febr. 6
9:41
„Megharapta egy cápa? Na, ne szórakozzon!” – interjú Karáth Emil tengerbiológus-, víz alatti operatőrrel (Képmás)
Karáth Emil tengerbiológus, profi búvár és díjnyertes filmkészítő élete rendkívül kalandos. Sokszor egyedüli magyarként vett részt különleges nemzetközi környezetvédelmi projektekben, dolgozott már az Indiai-óceánon, a Karib-tengeren és olyan elszigetelt helyeken, ahol sérülés esetén orvosi segítségre sem számíthatott. Több évtizedes munkája alatt
febr. 6
10:03
Miért szereti a világ Miss Marple-t? Egy úttörő női karakter nyomában (Femcafe)
Újra műsoron hazánkban is Agatha Christie Marple sorozata, melyben a Marvel univerzum és a Trónok Harca sztárjai is feltűnnek. De mitől olyan sikeres a nyomozónő története már évtizedek óta? Íme, a válasz.
febr. 6
10:15
Nem semmi, amit tett Nádai Anikóval a kisfia, Patrik. Egyszerűen elolvadnak a rajongók (Blikk)
Mély érzelmek ezek!
febr. 6
10:15
3 tojásból is lehet remek piskóta, íme a trükk (Ripost)
Jó piskotát sütni nem nehéz, kapd elő a tojásokat és még két hozzávalót! Íme egy egyszerű trükk és kész is a finom sütemény.
febr. 6
10:21
Koronavírus: csaknem 2,5 millió új fertőzött (HáziPatika)
Egy nap alatt 2,48 millió fertőzöttet és csaknem 9 600 halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.
febr. 6
10:21
Fánkterápia – minden korosztálynak, minden ízesítésben! (Metropol)
Aki nemcsak a hagyományos farsangi fánkot kedveli, hanem az amerikai változatot is, sokféle ízesítésben, annak irány a Fánkterápia!
febr. 6
10:21
Tudtad? Titkos funkció rejtőzik a cipzárakban (NLC)
Beépített zár található a cipzárakban, de ezt nem mindenki tudja.
febr. 6
10:33
Színészek, akik alakítottak már szerelmespárt és testvéreket is filmben (Joy)
Nézőként sokszor furcsa lehet kedvenc párosainkat egészen új felállásban látni!
febr. 6
10:36
Újabb mérföldkőhöz érkezett a csepeli vizes park tervezése (Travelo)
Közösségi kert és háziállatok is lesznek.

Keresés