2022. február 6. vasárnap

febr. 6
0:09
Felhőtlen szórakozást ígér a szombat esti tévéműsor – mutatjuk a legjobbakat (168 Óra Online)
Ezekért a filmekért érdemes lesz bekapcsolni a tévét.
febr. 6
0:09
A Dal 2022: Pádár Szilvia Kismadár című dalával minden szívet megdobogtatott (hirado.hu)
A Dal második válogatóján izgalmakból nem volt hiány, nagyon szoros volt a verseny és megszületett az idei első 40 pontos produkció.
febr. 6
0:57
Családi vasárnap – színes hétvégi programkavalkád (Metropol)
Közös családi élményt keresőknek ajánljuk vasárnapi programsorozatunkat, mely egyaránt izgalmas gyerekeknek és felnőtteknek - olvasható a programajánlóban.
febr. 6
1:21
Élőzenés magyar táncház gyermekeknek és felnőtteknek! (Metropol)
Az eseményt a Bartók Táncegyüttes tagjai vezetik.
febr. 6
1:33
Makers’ Market Budapest – kortárs design termékek (Metropol)
A Makers Market Budapest egy havi rendszerességű vásár, ahol a dizájnra és a kortárs kézművességre nyitott közönség egyedi tervezői termékekkel és azok alkotóival találkozhat.
febr. 6
9:12
Így osztozkodtak keleten a nagy háború után (24.hu)
A Csendes-óceán térségére különösen igaz, hogy 1919–1922-ben nem békét kötöttek, hanem csak egy hosszúra nyúlt fegyverszünetet.
febr. 6
9:30
Az Ördöglovas otthona (Demokrata)
Gróf Sándor Móric egykori bajnai uradalma, benne a Sándor–Metternich-kastélyegyüttes, eredeti pompájában várja a látogatókat.
febr. 6
9:36
A Szentlélek hárfája (Demokrata)
Számomra két típusú zene van: az Isten dicsőítésére szolgáló szakrális zene és a profán, világi zene – mondta a Demokratának Bubnó Tamás.
febr. 6
10:03
„Felszállt az Orion, MacLane őrnagy a parancsnok!” – Emlékeznek a Kádár-kori sci-fikre, amikor még a Pirx-sorozatot is le lehetett forgatni 4 millióból? (Blikk)
Sokunk ifjúsága telt Pirx kapitánnyal és MacLane őrnaggyal, a mai szemmel már megmosolyogtatónak tűnő sci-fi szériákkal. Mégis generációknak adtak fantasztikus kikapcsolódást.
febr. 6
10:03
Joviális vénkisasszony vagy 19. századi Carrie Bradshaw – Milyen is volt valójában Jane Austen? (Könyves Magazin)
Az Austen-projekt keretében hat hónapon át tobzódtunk Jane Austen életművében. Rengeteget megtudtunk hősnőiről, lehetőségeikről és korlátaikról, vágyaikról és gondolataikról, ezúttal pedig olyan könyveket ajánlunk, amelyekben Jane Austené a főszerep.
febr. 6
12:27
Mindenkivel konzultálj, ha élhető várost akarsz (24.hu)
Milyen az, amikor egy komplett települést kell elköltöztetni, mielőtt a saját bányája felemészti? Mit tanulhatunk Escobar városától? És mi az a fenntartható városépítészet? Interjú Viktoria Walldin svéd kulturális antropológussal.
febr. 6
12:36
Februárban Parádfürdőn rendezik a Muzsikál az erdőt (Demokrata)
Bábszínházzal, koncertekkel és akadályversennyel is várja az érdeklődőket a rendezvénysorozat.
febr. 6
12:45
Három csehovi figura (168 Óra Online)
Nem tudom, mikor adták elő utoljára egyetlen koncerten Brahms három trióját. A Müpában most egy ilyen rekordkísérlet tanúja lehetett a létszámában gyér közönség.
febr. 6
12:47
Éjszakai műszak (168 Óra Online)
.
febr. 6
12:51
A hipnotikus Beatles (168 Óra Online)
A nyersanyagból összevágott új Beatles-dokumentumsorozat azt is megmutatja, hogy a sikerhez mennyi munka kell.
febr. 6
12:53
Emberszörny (168 Óra Online)
Testközelből brutálisabb a horror, mint filmen. Tőlünk karnyújtásnyira hozza létre Frankenstein csatakos torzszülöttjét, aki majd elborzasztó dolgokat művel ebben a rémes világban.
febr. 6
12:55
Őrület szülte szavak (168 Óra Online)
„A zsenit csak egy hajszál választja el az őrülttől” – mondjuk gyakran egy tehetséges, ám bogaras embertársunkkal kapcsolatban. Ennek a mára már közhellyé vált kijelentésnek a valós és mély igazságtartalmát a Farhad Safinia rendezte A professzor és az őrült című film teljes mértékben képes kiaknázni.
febr. 6
12:57
Táncterápia (168 Óra Online)
Legyen szó toulouse-i másodgenerációs bevándorlókról, indián vérvonalat prezentáló latinókról, vagy múltba nyúlkáló brit állampolgárokról, idei első lemezmustránk minden darabját fokozott életigenlés jellemzi. Meg az afrikai ritmusgyökerek feltétlen tisztelete.
febr. 6
14:45
Koncert: Republic 30 címmel három évtizedes pályafutását ünnepli a zenekar (SzMo)
A február 19-i Aréna-koncert méltó összegzése lesz egy igazán szép jubileumnak, ahol vendégként Nagy Feró és a Bagossy Brothers Company lép fel. Az estét a Kávészünet zenekar melegíti be.
febr. 6
15:12
Nem dobtak le csecsemőket a Taigetoszról (24.hu)
Dr. Németh György ókortörténész a spártai inkubátorról, Julius Caesar fabrikált mondásairól és a tudatosan torzító történelemkönyvekről.
febr. 6
15:39
Gyatlov: Közelebb kerültek a rejtély megoldásához (hirado.hu)
Az Igor Gyatlov vezette turistacsoport tagjai 1959 februárjában az Urál északi részén furcsa körülmények között haltak meg.
febr. 6
16:18
Julia Roberts megpecsételi Richard Nixon sorsát (24.hu)
Az Oscar-díjas színésznő Martha Mitchellt, egy ellentmondásos és szabadszájú politikusfeleséget alakít, aki elsőként kötötte Nixon nevét a Watergate-botrányhoz a nyilvánosság előtt.
febr. 6
16:45
Másfél óra tömény nevetés a Jóbarátok írójától a Belvárosi Színházban (SzMo)
A Balkon kilátással számos csapdát rejt, de az Orlai Produkciós Iroda feldolgozása Kocsis Gergely rendező keze alatt ügyesen kikerüli ezeket.
febr. 6
17:03
5 film vasárnap estére, amikkel tökéletesen zárhatja a hétvégét (168 Óra Online)
Mutatjuk, milyen filmekkel kapcsolódhat ki vasárnap este.
febr. 6
17:18
Koronavírusban meghalt a bollywoodi legenda (24.hu)
Az Indiában hihetetlenül népszerű énekesnő 92 éves volt.
febr. 6
17:51
Hogy igyunk whiskyt a lovagiasság szellemében? (24.hu)
Hogy a whiskyfogyasztásnak van-e köze a régi vágású lovagias értékekhez – nos, ennek a kérdésnek a megválaszolásához a történelem mélyrétegeibe kell lefúrnunk magunkat. Tevesz László történész írása.
febr. 6
21:09
Hová tűnt a szex Hollywoodból? (24.hu)
Az utóbbi években egyre kevesebb a meztelen jelenet a hollywoodi filmekben. Mi történt? Baj ez? És hol keressük manapság a jó filmes szexjeleneteket?
febr. 6
22:48
Cate Blanchetté az első nemzetközi Goya-díj (24.hu)
A legrangosabb spanyol filmes elismeréseket jövő hétvégén osztják ki Valenciában, idén először nemzetközi kategóriában is adnak át szobrot.

Keresés