2022. február 28. hétfő

febr. 28
0:12
Emésztési problémák? Már a múlté! Mutatjuk, hogyan tehetsz ellene (Blikk)
Nagyon egyszerűen tehetsz ellene!
febr. 28
0:12
Bámulatos drónvideó a Tisza-tó rejtett csatornáiról (AQUA)
Káprázatos felvételeket készített Fodor László a Tisza-tó misztikus, magával ragadó csatornáiról, amelyek a szebbnél szebb medencék között kalauzolnak át. “Hallgasd a Tisza-tó növényeinek suttogó hangját és evezz át a labirintusokon, amelyek a szebbnél szebb nádassal szegélyezett csatornákon vezetnek át! Nem tudhatod, hogy melyik különleges madár t
febr. 28
0:12
Lezárják az Európai Unió teljes légterét az orosz repülőgépek előtt és viszont – mit jelent ez a turizmusnak? (Spabook)
Újabb EU-s szankciókat és döntéseket jelentett be vasárnap Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a csütörtökön kirobban ukrán-orosz háború miatt: lezárják az Európai Unió teljes légterét az orosz repülőgépek előtt,…
febr. 28
0:12
A világ első polipfarmja komoly etikai aggályokat vet fel (Hamu és Gyémánt)
Egyrészt a polipokat igencsak nehéz tartani, rosszul viselkednek egymással összezárva, és hatalmas szabadulóművészek. Minderre azért képesek, mert hihetetlenül okosak, ami egyéb problémákat is felvet.
febr. 28
0:16
A legkönnyebb diéta: már fél órányi nevetés felér egy könnyű testmozgással (Hamu és Gyémánt)
Már félórányi irányított nevetés felér egy könnyű testmozgással és javítja a közérzetet egy magyar kutatás szerint.
febr. 28
0:18
Újra dögös a leggings, ez lesz tavasszal a divat (Ripost)
Kihagyhatatlan tavasszal is a leggings, továbbra is divat, és marad is még egy darabig. Mutatjuk a legjobb darabokat.
febr. 28
0:20
A gyerekek könnyedén szexklubokban találhatják magukat a metaverzumban (Hamu és Gyémánt)
A metatér újabban hangos a hasonló esetektől. A BBC nyomozása során egy 13 éves gyereknek álcázott kutatónak könnyedén sikerült bejutnia egy virtuális szexklubba a VRChat nevű metaverzumos alkalmazáson keresztül, olvasható a Futurism oldalán. A kamuprofilt állítólag számos felnőtt férfi kereste meg, és szexjátékokat, óvszereket és különböz
febr. 28
0:22
3 csillagjegypáros, akik jobb, ha messze elkerülik egymást (Ripost)
Lehetetlen vállalkozás, ha ezekben a csillagjegypárokban születtél, jobb, ha az elején tudod, hogy a másik nem a te párod.Illúzió csupán az egész.
febr. 28
2:06
Az idei lesz Jahorina történetének legjobb szezonja (Síelők)
A boszniai síterepen idén is pörög az élet. Az elmúlt évek fejlesztései után és a lazább járványügyi intézkedések hatására az idén minden eddiginél nagyobb forgalmat könyvelhetnek el. Már most megdőltek a tavalyi szezon látogatottsági számai.
febr. 28
3:24
Tiszta ruha, egészségesebb gyermek? (HáziPatika)
A nehéz körülmények között élő szülők gyermekei beilleszkedési nehézségekkel küzdhetnek a rossz minőségű, koszos ruháik miatt. Magyarországon sajnos még mindig rengeteg családnak okoz gondot az, hogy megfelelő öltözetet biztosíthasson a gyerekeknek.
febr. 28
3:48
„Azokra hallgatok, akik jót akarnak nekem” – Molnár Csilla meteorológus-fizikus, aki a rúdfitneszhez is ért (Képmás)
Molnár Csilla szép, közvetlen és intelligens – erre szokás azt mondani, hogy „veszélyes kombináció”. Fizikus diplomája után meteorológus mesterképzésre jelentkezett, ahol az állami ösztöndíj mellett köztársasági ösztöndíjat is kapott, és kiemelkedő tanulmányi eredményei miatt már időközben több állásajánlat közül választhatott. Végül az M1 csatorná
febr. 28
3:52
Neked elmesélem – Egy eltűnőben lévő világ, Görbeország hírnöke (Képmás)
A jelen tünékenysége már fiatal lányként megérintette. Különös vágyként él benne, hogy megőrizze a jelent, hogy megfogja az időt, hogy valahogy „eltehesse” az öröklétbe. Egy eltűnőben lévő világot, Palócföldet járja és fényképezi tizenhét éves kora óta. Számtalan idős nő és férfi engedte be otthonába, a régi korok világába. Ő figyel, hallgat, tanul
febr. 28
4:24
Így működnek a frontkórházak (HáziPatika)
Bizonyára kevesen gondolták, hogy bármely országok közötti érdekellentét nyílt háborúba torkollhat Európában. Oroszország mégis megtámadta Ukrajnát. Amikor elkezdődik a pusztítás - így ezúttal is -, a tábori kórházak életmentő munkája rendkívül
febr. 28
4:30
Már ők is? Híres nők, akik megvillantották a szőrös hónaljukat (+18) (Joy)
És a szőrtelenítő termékek eladása is 5 százalékkal csökkent. Úgy tűnik, egyre többen vállalják a testüket úgy, ahogyan azt a jóisten megteremtette.
febr. 28
4:48
Bajban vannak a férfiak egy kutatás szerint (HáziPatika)
Termékenységi problémákat okozhat a légszennyezettség a férfiaknál egy új kínai kutatás szerint.
febr. 28
4:48
Áldás és átok is lehet az, amit a mosogatószivacsban találtak (Nosalty)
Egy Petri-csészénél is több kórokozó bújhat meg a mosogatószivacsodban – és ebből a szempontból az is mindegy, hányszor cseréled le.
febr. 28
4:54
Azt hittem, felnőtt vagyok, de valójában még csak papíron voltam az (She)
Ismerős lehet mindenkinek az az érzés, amikor eljön a 18. szülinapja és azt érzi, felnőtt lett. De valójában mikorra nő be a fejünk lágya? Mikor jön el az a pillanat, amikor teljes mértékben felnőttnek vallhatjuk magunkat és nem csak papíron?
febr. 28
4:54
231 millió ember: elkészült a világ legnagyobb családfája (Hamu és Gyémánt)
Egészen egy neandervölgyi emberig térképezték fel.
febr. 28
5:00
Fedezzük fel Zala megye legjobb kirándulóhelyeit! (Utazási Élmények)
Lassan, de biztosan közeledik a március és vele együtt a tavasz. Egyre többen kívánkozunk ki a napsütésre, a friss levegőre és a szabadba. Már kora tavasszal is rengeteg virág bontogatja szirmait, de a rügyező fák látványa is újult energiával tölt fel minket. Zala megyében számos rejtett vidéket járhatunk be, ahol nemcsak medvehagymát szedhetünk, g
febr. 28
5:12
Nincs önbizalmad? Íme 12 tipp, hogyan legyél sokkal magabiztosabb! (She)
Bár szeretnénk azt hinni, nem biztos, hogy az önbizalmunk egyenes arányosságban nő a korunk előrehaladtával, ugyanis mindig adódhatnak olyan élethelyzetek, amikor biztonytalanok leszünk. Az ember akkor fejlődik leginkább, ha kilép a komfortzónájából, az azonban soha nem árt, ha rendelkezünk egy kis önbizalommal. Ennek célzott növelése érdekében mos
febr. 28
5:18
A lisztérzékenységet kiváltó trió (WebBeteg)
Brit és ausztrál kutatók szerint a búzában, rozsban és árpában található glutén, három kulcsfontosságú anyaga idézi elő az emésztőrendszer betegségét.
febr. 28
5:24
Köszönőlevél Maminak és Papinak, hogy felneveltek (She)
Drága Mamikám és Papikám, soha nem lehetek elég hálás azért, hogy az elmúlt harminc évemben mindig ott voltatok nekem, mellettem.
febr. 28
5:30
Te tudod, mi a szeretetnyelved? És a párodé? (She)
Gary Chapman amerikai család- és párterapeuta több évtizedes praxissal a háta mögött nagy felfedezésre jutott. Úgy gondolja, hogy a szeretetet ugyanúgy tanuljuk, mint az anyanyelvünket. Megállapította, hogy szeretetünket ötféleképpen tudjuk kifejezni.
febr. 28
5:48
Szívsejtekből hoztak létre úszni tudó műhalat (HáziPatika)
Amerikai kutatók emberi szívizomsejtek felhasználásával alkottak meg mesterséges halakat. A különös kísérlet célja, hogy elősegítse egy jövőbeli mesterséges szív technológiájának kifejlesztését.
febr. 28
5:54
Nem kell zokogni ahhoz, hogy a gyász belülről feleméssze az embert (She)
Majdnem napra pontosan három éve vesztettem el az apámat. Az azóta eltelt időben sem tudtam őt meggyászolni, és hiába megyek ki hozzá a temetőbe a szóróparcellához, nem érzem, amit érezni kellene. Most pedig meghalt egy olyan ismerősöm, aki bizonyos értelemben pótapaként szolgált. Ebbe viszont belebetegedtem.
febr. 28
5:54
Dr. Gyurkó Szilvia: Így beszélgess a gyerekkel az áprilisi népszavazásról – Ha már beszélni kell róla (mert mindenhol ez jön szembe) (WMN)
A plakátok, az üzenetek, a téma kikerülhetetlen: április harmadikán népszavazás lesz a „gyermekek védelmében” – és az erről szóló kampány nyomán, a gyerekek részéről olyan kérdések is elhangozhatnak, amelyekkel egyébként nem biztos, hogy (még) foglalkozna a család. Ezek megválaszolásában igyekszik segíteni gyerekjogi szerzőnk.
febr. 28
6:09
Sportpálya építésébe fogott Alex, a roma pék (24.hu)
Hernádnémetiben, Alex hátsó kertjében épül már a grund, a Sütni Jó Alapítvány újabb projektje pedig a „Mozogni jó” kampány.
febr. 28
6:12
Jelek a nyakon, amik komoly betegségek tünetei lehetnek (WebBeteg)
A nyak alakjának, méretének otthoni ellenőrzése – valamint a testi tünetekben, lelki, érzelmi megnyilvánulásokban beálló változások felismerése – sokat segíthet a pajzsmirigybetegségek sikeres kezelésében, gyógyításában.
febr. 28
6:24
Tej helyett: mennyire egészséges a burgonyaital? (HáziPatika)
Tavaly vezette be a nemzetközi piacra egy svéd cég burgonyából előállított növényi italát, amely így tovább színesíti a tejalternatívák egyébként is egyre bővülő kínálatát. A gyártó szerint a termék fenntarthatóság szempontjából kiemelkedő, de vajon
febr. 28
6:24
Napi horoszkóp február 28.: a Kosok nagy volumenű projekt megvalósítására készülnek, a Rákok kissé nehezen veszik fel a ritmust (Joy)
A hónap utolsó napján is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, hisz a csillagok ismét izgalmas üzenetekkel várnak!
febr. 28
6:24
Sose kérdezd meg, mikor lesz gyerekem! (egy.hu)
Gyerekként megtanultuk, hogy három kérdést tilos feltenni egy nőnek:  Hány éves? Hány kiló? Milyen méretet hord? Azt hiszem, a mai világban elő felnőttként ideje egy negyedik kérdést is hozzácsatolni ezekhez. Ne szegezzük boldog-boldogtalannak a kérdést: mikor lesz gyereke?
febr. 28
6:36
A bajt keresték és megtalálták –  négy hírhedt csaló a történelemben (Hamu és Gyémánt)
A Tindercsaló és az Az örökösnő álarca mögött című produkciók óriási népszerűségnek örvendenek a Netflixen. A két svindler történetétől hangos a sajtó hetek óta. Lopnak, hazudnak, rossz emberek, de minden lépésükre kíváncsiak vagyunk. Egyszerre lenyűgöző és megbotránkoztató. A történelem pedig telis-tele van önjelölt Robin Hoodokkal, akikről eddig
febr. 28
6:42
Járjuk körbe, hogy mi történik a pszichológusnál! (Metropol)
Ha pszichológushoz jársz, nem vagy százas? A terapeuta majd megjavítja, ami elromlott?
febr. 28
6:42
Invictus Atelier Gt 320 – Egyediség hivalkodás nélkül (AQUA)
Tervezésekor Cristian Grande nem titkolt célja volt, hogy a nagyobb jachtok eleganciát varázsolja a 10 méternél rövidebb hajótestbe, ugyanakkor a megrendelő teljes egészében saját ízlésére szabhassa a környezetét. Ugyanakkor az Invictus Atelier eleganciája egyáltalán nem hivalkodó, ráadásul nem megy a teherbírás rovására, a hajótest kiválóan nyeli
febr. 28
7:00
Ne maradj le az ország egyik legnagyobb kültéri wellness kiállításáról és vásáráról (Spa Trend Online)
Március 6-ig még kilátogathatsz az ország hárompontján egyszerre megrendezett SpaTrend Expóra, ahol minden a kültéri kikapcsolódásról szól. Kerti bútorok, árnyékolók, grillek és jakuzzik széles választéka és izgalmas programok, inspiráló környezet vár Ürömön, Törökbálintonés Nyíregyházán!
febr. 28
7:00
Zelenszkij: a következő 24 óra kritikus lesz (Igényes férfi)
A következő 24 óra döntő jelentőségű lesz Ukrajna számára - mondta hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnöknek Volodimir Zelenszkij ukrán államfő.
febr. 28
7:00
Három élménytúra a Mátrától a Kőszegi-hegységig (Travelo)
A Mátra, a Tokaji-hegység és a Kőszegi-hegység is kellemes hétvégi túraútvonalakkal kedvez a kirándulóknak.
febr. 28
7:15
Mesebeli látvány a türkiz színű tó (24.hu)
Fürdeni semmiképpen nem ajánlott benne.
febr. 28
7:18
Ezek a balayage hajszínek a legdivatosabbak idén: ultranőiesek és dúsabbnak mutatják a frizurát (Retikül)
A balayage évek óta az egyik legnépszerűbb technika a hajfestés terén, sokkal finomabb fény-árnyék játékkal él, mint a szimpla melír, ezért természetesebb hatást kelt. Idén az éles átmenet helyett a finom, szinte árnyalati különbségek hódítanak. A balayage technika pár éve robbant be a frizuradivatba, és egy darabig párhuzamosan futott az ombré fes
febr. 28
7:24
Ne vezessünk autót, ha ezt érezzük (HáziPatika)
Évente számos baleset írható a kezeletlen alvászavar számlájára. Semmiképpen sem javasolt volán mögé ülni, ha az alábbiakat tapasztaljuk.
febr. 28
7:24
Újabb szankciókat fogalmazott meg az EU Oroszországgal szemben (Igényes férfi)
Az Európai Unió döntés hozott egy újabb, Oroszországgal szembeni szankciós csomag elfogadásáról - mondta a külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán vasárnap este.
febr. 28
7:24
Amit a parasztházakból eltanulhat a mai lakberendezés (egy.hu)
El tudnád képzelni az otthonodat műanyagok nélkül? Régen ez nem is volt kérdés, s talán ez is közrejátszik abban, hogy ma a legletisztultabb lakás is mesterkéltnek tűnik egy parasztházhoz képest.
febr. 28
7:42
Gördeszkán gurulnak a lányok egy jobb világért (NLC)
Nem olyan rég lett olimpiai sportág a gördeszkázás, és a legjobb női versenyző japán Nisija Momidzsi lett, aki mindössze 13 évesen állhatott fel a dobogó legfelső fokára Tokióban. Világszerte rengetegen lány és nő van, akinek a gördeszkázás a szenvedélye, de vannak, akik ezzel óriási kockázatot vállalnak, mert országukban a sport csak a fiúk kivált
febr. 28
7:54
Ultimátumot ad a Rák! Határféléhez ért a kapcsolata (Metropol)
Ma komoly elhatározásra juthat ennek a csillagjegynek a szülötte.
febr. 28
7:54
„Az SMA-kezelés sikere reményt adhat a betegeknek, a génterápia fejlődik!” – Ma van a ritka betegségek világnapja (WMN)
A legtöbb ritka betegség genetikai eredetű, de ide tartoznak bizonyos daganatok, autoimmun betegségek, veleszületett fejlődési rendellenességek és fertőző megbetegedések is. Ritka betegségekről beszélgettünk szakértőinkkel, amelyek összességében rengeteg embert érintenek:
febr. 28
7:54
Hiába érkezik meg hozzánk is az HBO Max, ezeket a filmeket már nem fogjuk látni (Hamu és Gyémánt)
Márciusban végre hozzán is megérkezik az HBO Max nevű streamingszolgáltatás, de addig sajnos egy rakás film lincence pont lejár és lekerül a platformról. Felsoroltuk, melyikek.
febr. 28
7:54
Alulmaradt a Chelsea, maratoni tizenegyespárbaj után a Liverpoolé a trófea (Igényes férfi)
A Liverpool nyerte az angol labdarúgó Ligakupát, amelynek vasárnapi döntőjében gól nélküli döntetlen után maratoni tizenegyespárbajban 11-10-re múlta felül a Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea csapatát.
febr. 28
8:00
Luxus nyaralás a saját teraszodon (Spa Trend Online)
Időről időre mindenkinek szüksége van a kikapcsoló, pihentető nyaralásra, ami kiszakítja a hétköznapokból. Sajnos erre nem feltétlenül van olyan sűrűn lehetőség, mint szeretnénk, ezért alakítsd át jelenlegi életteredet egy luxus nyaralás helyszínévé. Kezd a teraszoddal!
febr. 28
8:18
Egy nő napi 40 gondolata (She)
Ilyesmik futnak végig egymás után, vagy ismétlődve, vagy egymás szavába vágva egy átlagos napon egy átlagos nő fejében. Meg még vagy 196 egyéb gondolat... :D Átlagos örömök és bosszúságok ezek, kivéve talán a törpemalacot.
febr. 28
8:18
Mi okozhat légzéskor jelentkező mellkasi fájdalmat? (WebBeteg)
A légzéskor jelentkező mellkasi fájdalom a leggyakoribb panaszok egyike. Ellentétben azzal, ahogy sok laikus gondolja, nem csupán a tüdő betegségei okozhatják ezt a panaszt, hátterében számos különböző ok állhat.

Keresés