2022. március 4. péntek

márc. 4
0:12
Erre kell figyelni a horvátországi utazáskor (AQUA)
Horvátországban néhány kivétellel további egy hónappal meghosszabbították a járványügyi intézkedéseket. A közösségi közlekedésre, az üzletek nyitvatartására, a maszkviselésre és a határátlépésre vonatkozó szabályok nem változnak. Horvátországban néhány kivétellel további egy hónapra meghosszabbították a pandémia miatt hozott korlátozó intézkedéseke
márc. 4
0:15
Sylvester Stallone szerint ilyen lenne egy bunyó Rocky és Rambo között (Igényesférfi.hu)
Stallone végre megválaszolta a rajongók körében régóta fennálló kérdést azzal kapcsolatban, vajon ki diadalmaskodna, ha a két leghíresebb karaktere összecsapna: az ökölvívó Rocky Balboa vagy a katonából lett magányos farkas, John Rambo.
márc. 4
0:15
Foglalj Airbnb-n Ukrajnában és segítsd az ottaniakat (Spabook)
Közösségi akció keretében új lehetőséget találtak arra, hogy közvetlenül juttathassunk pénzhez ukrán családokat. A háború sújtotta területen üresen álló Airbnb-szállásokat kezdtek el kivenni emberek, hogy ezzel juttassák forráshoz a bevétel…
márc. 4
0:15
A nemzetközi űrállomás jövőjét is befolyásolja az orosz invázió (Hamu és Gyémánt)
Az Oroszországgal szembeni új amerikai szankciók az orosz űrügynökségre, a Roszkozmoszra is kiterjednek majd.
márc. 4
0:15
Egyben sült karaj savanyú káposztával (egy.hu)
Borbás Marcsi receptje
márc. 4
0:18
Hatalmas fejlesztés kezdődik a szlovén síterepeken (Síelők)
Az elmúlt évtizedben nem sok változott a szlovén síterepeken. A tulajdonosok saját erőből nem tudtak sokat fejleszteni, az állam pedig nem adott erre pénzt. Mostantól jelentős változás áll be, az állam támogatja az új síliftek építését.
márc. 4
0:18
Itt a torkos csütörtök, idén így ünnepeld (Ripost)
Ma van torkos csütörtök napja, de mit is kell tudni róla, és hogy kapcsolódik a böjti időszakhoz?
márc. 4
0:19
Polestar O₂: felejts el mindent, amit eddig az elektromos autókról gondoltál (Igényesférfi.hu)
Polestar O₂ néven új tanulmányautót mutatott be a Volvo almárkája, az elektromos roadster nem csak a fejlesztésekben ígér merőben új koncepciót.
márc. 4
0:19
5 tárgy a kifinomult stílus legnagyobb rajongóinak (Hamu és Gyémánt)
A stílus maga az ember, ezért amikor a stílusról beszélünk, nem kizárólag a divatra gondolunk. A főzéstől kezdve az edzésen keresztül a játékig bezárólag mindent lehet átlagosan vagy stílusosan csinálni. Mi ez utóbbira bíztatnánk mindenkit, összeállításunkkal pedig ehhez szeretnénk némi inspirációt nyújtani.
márc. 4
0:19
A török reggeliknél jobb mindfulness-gyakorlat nem létezik! (egy.hu)
Soha nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a reggeliknek egészen addig, amíg Törökországba nem költöztem. Itt ugyanis a közösségi eseménynek számító hétvégi reggelizés nemcsak arra tanított meg, hogyan lehet ráérősen gyűjteni a kulináris élményeket, de arra is, hogyan legyek jelen a pillanatban.
márc. 4
0:22
Hat évvel a földrengés után ismét kinyitott az olasz síterep (Síelők)
2016-ban földrengés sújtotta a régiót és a síterep berendezéseit is tönkretette. Az egykori öt ülőliftből kettőt már sikerült újraépíteni, így közel hat év után ismét síelőket fogadhattak.
márc. 4
0:23
Steven Spielberg visszahozza Steve McQueen ikonikus karakterét a mozivászonra (Igényesférfi.hu)
Spielberg a legfrissebb hírek szerint azonban most sem gondol a pihenésre, már meg is kezdte egy új film előkészületeit, amely Steve McQueen ikonikus karakterére épül.
márc. 4
0:23
Így ügyelne a nemi egyenlőségre a NASA (Hamu és Gyémánt)
A Nasa új ötlete a nemek közötti egyenlőségre egy testszkenner, amely egyedi űrruhákat készít.
márc. 4
0:27
Itt a legújabb Borsodi Szitu: tisztán árpamalátával készül a megújult Borsodi (Igényesférfi.hu)
Új fejezethez érkezett a Borsodi Sörgyár története. A vállalat idén márciustól megújítja Magyarország egyik kedvenc sörének receptúráját, és tisztán árpamalátából, komlóból és vízből főzi a Borsodi sört.
márc. 4
0:27
Négy ukrán márka, amit támogathatunk a kialakult helyzetben (Hamu és Gyémánt)
A múlt hét csütörtökön indult orosz invázió egész Ukrajnát megrázta, a napok óta szűnni nem akaró háború emberek milliónak tette tönkre az életét. Az ilyen borzasztó időszakokban az adománygyűjtéstől az önkénteskedésig minden segítség jól jöhet, de a helyi kisvállalkozások támogatása is nagyon hasznos lehet. Az alábbi cikkben négy olyan igényes, uk
márc. 4
0:31
Valójában háromféle T-Rex faj létezett (Hamu és Gyémánt)
Paleontológusok szigorúan elemezték a Tyrannosaurus csontvázak változatosságát, és az eredmények arra utalnak, hogy a hírhedt dinoszaurusz valójában három különböző faj lehet.
márc. 4
0:35
Elveszett időmérő rendszert fedeztek fel a Stonehenge köveiben (Hamu és Gyémánt)
Mi naptárakat ragasztunk a falra vagy töltünk fel a telefonunkra, de az i. e. harmadik évezred emberei óriási köveket használtak, derül ki egy új kutatásból. Egy új tanulmány elmagyarázza, hogy Stonehenge eredetileg a 365 és negyed napos napév, más néven trópusi év nyomon követésére szolgálhatott, amit a kutatók már régóta feltételeznek, d
márc. 4
0:39
Átpropgramozza a génjeinket az étel, amit eszünk (Hamu és Gyémánt)
Az emberek az élelmiszerre általában kalóriaként, energiaként és táplálékként gondolnak. A legújabb bizonyítékok azonban azt sugallják, hogy az ételek beszélnek a genomunkkal is, amely a genetikai tervrajz, amely a test működését egészen a sejtszintig irányítja.
márc. 4
0:43
Pozitív hatásai mellett egy dolog miatt vigyázni kell a gyömbérrel (Hamu és Gyémánt)
Nem szabad túlzásba esni.
márc. 4
1:57
Oroszország a Boeing, Airbus flotta államosításáról tárgyal jelentések szerint (Spabook)
A legfrissebb jelentések szerint Igor Csalik orosz közlekedési miniszterhelyettes és az Aeroflot, az S7, az Ural Airlines és az Utair vezető tisztségviselői megvitatták annak lehetőségét, hogy megvásárolják, vagy akár államosítják…
márc. 4
3:21
Ben Stiller megerősítette: Tom Cruise agyszüleménye volt Les Grossman karaktere a Trópusi viharban (Igényesférfi.hu)
A 2008-as Trópusi Vihar több szempontból is ikonikus film.
márc. 4
3:24
Fájdalmas, görcsös menstruáció - Dysmenorrhoea (WebBeteg)
Dysmenorrhoeának nevezzük a rendkívül erős görcsökkel, kismedencei fájdalommal, gyengeséggel járó menstruációt. A dysmenorrhoea lehet enyhe - ha csak néhány óráig tart -, és súlyos, ha több napig áll fenn a kifejezetten görcsös fájdalom.
márc. 4
4:09
Bringás kalandok a Pilisben (Utazási Élmények)
Nyakunkon a tavasz és a kerékpározás barátait ismét páratlan élmények várják  a Pilisben ! A Dunakanyar varázslatos erdeiben a Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat útjain és ösvényein mintegy 350 kilométer hosszú bringázásra kijelölt erdei úton lehet élvezni a mozgás örömét.  Érdemes előre tájékozódni a lehetőségekről, hisz 34 különböző nehézsé
márc. 4
4:21
18 év után ismét lehet Német Kupa-győztes magyar játékos (Igényesférfi.hu)
Bravúros módon három magyar labdarúgót foglalkoztató német labdarúgóklub is bejutott a helyi kupasorozat elődöntőjébe, így egy közülük biztosan döntőt is játszhat.
márc. 4
4:51
Levél a megcsalt nőnek - Nem tudtam, hogy tönkreteszem a kapcsolatodat (She)
Sokat gondolkoztam azon, vajon ezt leírjam-e? Hiszen az emberek gonoszok és ítélkezőek. Belekeveredtem egy megcsalásba. Nem is tudtam, hogy benne vagyok, csak utólag derült fény a dolgokra... és azóta mardossa a lelkemet a bűntudat.
márc. 4
4:51
Könnyen beszerezhetőek a vérnyomásodat csökkentő élelmiszerek (Hamu és Gyémánt)
Bizonyos ásványi anyagok magasabb bevitele hosszú távon bizonyítottan csökkenti a vérnyomást.
márc. 4
5:15
A szépségért meg kell szenvedni - a reneszánsz nőknél ezt kevesen tudják jobban (She)
A reneszánsz nők helyzete - valljuk be -, nem volt túl ideális. A 14. és 17. század között ők voltak az erény megtestesítői, és gyakran elszeparálták őket a férfiaktól az utcán és az otthonukban is.
márc. 4
5:21
A barátság a legnagyobb kincs az életünkben (She)
Ha valakinek van olyan barátja, akit már kisgyermekkora óta ismer, és képes őt úgy védelmezni, mint anya a gyermekét, oroszlán a kölykét, akkor gondoljon arra, milyen kincs birtokában van. Az örökre szóló barátság valami olyasmi, ami csak keveseknek adatik meg.
márc. 4
5:24
A Buerger-kór tünetei, okai és kezelése (WebBeteg)
A Buerger-kór, más néven trombangitisz obliteráns a végtagok kis és közepes ereinek gyulladásával és súlyos esetben elzáródásával járó ritka betegség, főként fiatalabb dohányzó férfiakat érint, de dohányzó nők között is előfordulhat.
márc. 4
5:33
Az is megcsalás, ha csak nézem? Egyáltalán, mi számít hűtlenségnek? (She)
Az internet előtti időkben nem volt olyan nehéz meghatározni, mi számít afférnak, és mi az, ami tényleg csak egy ártatlan flört. Manapság ez már nem olyan egyszerű feladat.
márc. 4
5:33
A férjem 18 évvel idősebb, előnyei és hátrányai is vannak ennek - Nők meséltek őszintén a nagy korkülönbségről (Joy)
Kétféle ember létezik: aki szerint a nagy korkülönbség nem számít, és aki szerint nagyon is fontos!
márc. 4
5:51
5+1 vicces érdekesség a maszturbálásról (She)
Sok közösségben még ma is tabutémának számít az önkielégítés, pedig azok is csinálják, akik nem szeretnek erről beszélni. Egy olyan természetes folyamatról van szó, ami nem csak örömöt okoz, de számos pozitív hatása is van a szervezetre.
márc. 4
5:51
Így segíthetsz az ukrán menekülteknek! – Hazai segélyszervezetek fontos tanácsai (WMN)
Minden, amit tudni érdemes a tárgyi és a pénzbeli adományokról és az önkénteskedésről.
márc. 4
6:03
Az űrturisták megígérték, hogy nem fogják zavarni az ISS asztronautáit (Hamu és Gyémánt)
A nemsokára útnak induló űrturisták – akik részt vesznek az első, kizárólag magánemberek által finanszírozott Nemzetközi Űrállomásra indított küldetésben – megfogadták, hogy nem fogják zavarni az űrállomáson tartózkodó űrhajósokat.
márc. 4
6:09
5 home office kihívás, amire szülőként senki nem készített fel (Nőiváltó)
Otthonról dolgozni klassz dolog. Vagy mégsem? Lassan három év után, egy, vagy több gyerekkel a nyakunkon már lehet, hogy inkább lemondanánk a home office előnyeiről.
márc. 4
6:18
Hózáporral indul a hétvége, ez várható a folytatásban (Femcafe)
Erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett elszórtan záporok, hózáporok alakulhatnak ki pénteken. Azt is mondjuk, mi várható a hétvége további részében.
márc. 4
6:21
Tényleg a jövőt veszem el az unokáimtól, ha ezután is kézzel mosogatok? (egy.hu)
Egy ideje a különféle mosogatógépek reklámjai szándékosan azt az érzetet keltik az emberben, hogy hibás… hibás akkor, ha nem veszi meg a kínált terméket. Sőt, ez nem is hiba, hanem orbitális felelőtlenség, méghozzá olyan, ami az emberiség egészének jövőjét fenyegeti. Mit fenyegeti... egyenesen elveszi! De tényleg így van ez?
márc. 4
6:27
Már koccintottak is rá. Szabó Zsófi és vőlegénye elárulták a nagy hírt (Blikk)
Csodálatos.
márc. 4
6:27
Napi horoszkóp március 4.: a Szüzek a teljes önállóságra törekednének, a Mérlegek abszolút céltudatosan mennek előre (Joy)
A hét utolsó napja is izgalmakat ígér az egyes csilagjegyek számára, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
márc. 4
6:42
Tudd meg, milyen ételek támogatják az egészségedet! (Metropol)
Glutén, lektin, kazein – ellenségekkel küzdesz. Puffad a hasad, egyéb emésztőrendszeri nyűgeid vannak, nem megy a fogyás. Ez lesz a téma ebben az élő adásban.
márc. 4
6:51
Teljes vagyonbefagyasztás és utazási tilalom: a legbefolyásosabb orosz oligarchák ellen hozott szankciókat a brit kormány (Igényesférfi.hu)
Jelentős brit érdekeltségekkel bíró orosz oligarchák ellen hozott teljes vagyonbefagyasztással és utazási tilalommal járó szankciókat csütörtökön a brit kormány.
márc. 4
6:51
Fontmilliókat értek a Robbie Williams tulajdonában lévő Banksy-művek (Travelo)
Az énekes szerint az áruba bocsátott képek a művész legjobb munkái közé tartoznak.
márc. 4
6:54
Folytatódnak a strandfelújítások (AQUA)
Országszerte újabb közel 90 fejlesztés valósulhat meg a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. nemrég zárult strandfejlesztési pályázatának köszönhetően; 40 beruházás finanszírozásáról már döntés is született. A strandfejlesztési program újabb ütemében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a kormány támogatásával hárommilliárd fori
márc. 4
6:57
7 ártalmatlannak tűnő mondat, ami garantáltan szakításhoz vezet hosszú távon (Joy)
Sokan használják ezeket, úgy, hogy nem is tudják, milyen komoly következményeik vannak.
márc. 4
7:03
Családi grill, ami egy étteremben is megállná a helyét (Spa Trend Online)
A Broil King grillek pontossága, szakértelme és sokoldalúsága egy több, mint vonzó gázgrillt adott a világnak, de az Imperial sorozat még ebből a vonalból is kiemelkedik. Önmagában egy komplett kültéri konyhát kapsz általa!
márc. 4
7:18
Hat évszázadon keresztül álltak egy helyen, most elmozdították Donatello négy alkotását (Femcafe)
Hatszáz év után először mozdították el a sienai katedrálisban és a firenzei bazilikában álló Donatello alkotásokat egy kiállítás kedvéért.
márc. 4
7:21
A Rosznyefty tulajdonosának 120 millió dolláros luxusjachtját is lefoglalta a francia kormány (Igényesférfi.hu)
A francia kormány lefoglalt csütörtökön egy luxusjachtot a Marseille-hez közeli La Ciotat kikötőjében, a hajó a Rosznyefty orosz olajcég tulajdonosának egyik érdekeltségéhez köthető.
márc. 4
7:21
Vilmos herceg egy országról kapta becenevét - elmondjuk, a történetet! (Hamu és Gyémánt)
Vilmos herceg és Katalin nemrégiben Walesbe látogatott, ahol a királyi pár helyi kulturális programokon vett részt, ám a szakértők szerint a vizitnek más okai is voltak.
márc. 4
7:48
A Nyilas jegy szülöttének ma nagy szüksége lesz a lelki támaszra (Metropol)
Egy barátra ma nagyobb szükséged lehet, mint bármikor. Különösen a tanácsára, meg a lelki támogatására. Ne hagyd, hogy az érzelmeid rossz irányba sodorjanak! Ne add meg magad a sorsnak! Főleg, ha az nem a te sorsod.
márc. 4
7:57
A gyerekek köré szervezzük az életünket, és pont ezzel ártunk nekik (WMN)
Játékdömping, nonstop dicséret, állandó irányítás mi vagyunk a legfurább szülők a világon. Milyen más megoldások vannak? Michaeleen Doucleff új könyve bemutatja, hogyan nevelnek kedves, autonóm, segítőkész felnőtteket a maják, az inuitok és a hadzák.

Keresés