2022. március 4. péntek

márc. 4
0:12
Közel 11 százalékkkal csökkent a gáz ára csütörtökön a holland gáztőzsdén (ProfitLine)
Közel 10,9 százalékkkal csökkent a gáz ára csütörtökön a holland gáztőzsdén, miután a kereskedés délelőtti szakaszában rekordszinten is állt.
márc. 4
0:12
Ukrán válság: Románia kivonul a Nemzetközi Beruházási Bankból, valamint a Nemzetközi Gazdasági Együttműködési Bankból (hirado.hu)
Románia határozottan támogatja az Oroszországgal szemben elfogadott európai uniós szankciókat – mondta Adrian Caciu román pénzügyminiszter.
márc. 4
0:12
Sberbank-csőd: Nagykanizsa az egyik legnagyobb vesztes, de budapesti kerületet is érint a probléma (444.hu)
Nagykanizsán új számlaszámokat hoznak létre a költségvetésnek.
márc. 4
0:12
Brutálisan leminősítették az orosz adósságot (Azenpenzem)
Két nemzetközi hitelminősítő, a Moody's Investors Service és a Fitch Ratings is egyszerre hat fokozattal rontotta a devizában és hazai valutában fennálló hosszú futamú orosz államadósság-kötelezettségek besorolását. További leminősítés lehetőségét is kilátásba helyezték.
márc. 4
0:12
Humanitárius folyosókat hoznak létre a háborús felek (vg.hu)
.
márc. 4
0:15
Alkatrészhiány miatt korlátozza gyártását a Skoda (Alternatív Energia)
Nagymértékű alkatrészhiány miatt korlátozni kényszerült a hét elejétől az új személygépkocsik gyártását a cseh Skoda Auto autógyár.
márc. 4
0:15
Mabisz: A hazai biztosítók átvállalják az ukrán határbiztosítási díj túlnyomó részét (Biztosító Magazin)
A háború nyomán kialakult kaotikus helyzetben a biztosítók átvállalják a határbiztosítási díj túlnyomó részét, és jelképes összegért, havi ezer forintért biztosítanak fedezetet a rendkívüli állapotok fennmaradásáig a személygépkocsival érkezőknek
márc. 4
0:15
Ökológusok a lakosság segítségével gyűjtenek adatokat a hódokról (Tiszta Jövő)
Eddig több mint kétszáz észlelés adatait töltötték fel az ELKH Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) HódTérkép elnevezésű online felületére, amelyen a szakemberek a lakosság hódokkal kapcsolatos megfigyeléseit gyűjtik.
márc. 4
0:15
Veszik, mint a cukrot az inflációkövető állampapírt (Bank360 blog)
Az inflációkövető Prémium Magyar Állampapír lett az államkötvények új sztárja. Két hónap alatt elfogy a januárban meghirdetett 250 milliárd forintos mennyiség, ezért még egyszer ennyit dob piacra az ÁKK az 5 éves papírokból.
márc. 4
0:15
Márkák és influenszerek – így lehet gyümölcsöző a kapcsolat (MMonline)
Hitelesség, kapcsolódás a márkához, kreatív tartalmak készítése – többek között ezeket keresik a nagy brandek az influenszerekkel, ismert emberekkel való együttműködéseik során. Az eredményességhez azonban kétirányú kapcsolódás szükséges, fontos, hogy a márka is közelítsen az őt népszerűsítők személyiségéhez. Összeállításunkban nagy márkák marketin
márc. 4
0:15
Szijjártó Péter: Afrikát helyben kell segíteni (Demokrata)
Magyarország és Törökország közös gazdaságfejlesztési programokat hajt végre Afrikában.
márc. 4
0:15
Orosz külügyminiszter: csütörtökön lesz az orosz-ukrán tárgyalások újabb fordulója (Növekedés)
Csütörtökön lesz az orosz-ukrán tárgyalások újabb fordulója - erősítette meg Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtökön nemzetközi körkapcsolással megtartott sajtótájékoztatóján.
márc. 4
0:15
Eltörlik a maszkviselést és a tanárok kötelező oltását is (Forbes)
Fontos járványügyi bejelentéseket tett a kormány, Gulyás Gergely az orosz gázszállítmányokról és a magyar tartalékok is beszélt.
márc. 4
0:16
Varga Mihály: A kormány a háború hatásainak tompításán dolgozik (hirado.hu)
A kormány azért dolgozik, hogy a szomszédban zajló háború hatásaitól minél inkább meg tudják védeni a gazdaság szereplőit és a magyar embereket – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) 22. alkalommal megrendezett vállalkozók napján csütörtökön Budapesten.
márc. 4
0:16
Tállai András megtekintette az ónodi piacot (444.hu)
Felidézte a múlt pillanatait.
márc. 4
0:16
Újra dobhatjuk el a maszkokat (Azenpenzem)
Kivezeti a kormány a legtöbb járványügyi intézkedést, de a rendeleti kormányzásra kényelmes lehetőséget adó egészségügyi veszélyhelyzetet továbbra is fenntartják. A maszkokat március 7-én lehet eldobni.
márc. 4
0:16
Gazdasági visszaesés és dübörgő infláció várható Oroszországban (vg.hu)
A Goldman Sachs és a Capital Economics is visszavágta az orosz növekedési kilátásokat, és a korábban jelzett infláció háromszorosára számít.
márc. 4
0:19
Milyen éve volt a német elektromos autó iparnak? (Alternatív Energia)
Az elektromos hajtású autóknak köszönhetően nőtt a német autóipar exportbevétele tavaly, az alkatrészhiány miatt lecsökkent volumen ellenére is, de a válság előtti szintet még nem érte el német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtöki jelentése alapján.
márc. 4
0:19
Konasenkov vezérőrnagy: A külföldi zsoldosok nem kapnak hadifogoly státuszt (Biztosító Magazin)
A külföldi zsoldosok Ukrajnában nem kapnak hadifogoly státuszt – közölte Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.
márc. 4
0:19
Húsz pontos okosítót adott a sberbankosoknak az MNB (Bank360 blog)
A sberbankos ügyfelek mindenhonnan záporozó kérdéseire 20 válaszból álló tájékoztatást adott ki az MNB. Ebben sok kérdésre valóban megtudhatják a választ a károsultak, mégha nem is mindegyikre.
márc. 4
0:19
Fogynak a hazai gyógyszertárak (MMonline)
Egészségünk függ az orvosi ellátáshoz való hozzáféréstől. De függ attól is, hogy a felírt recepteket a beteg képes-e beváltani. Ezért a GKI Gazdaságkutató Zrt. megvizsgálta a hazai gyógyszertárak (mind fiók, mind rendes) elérhetőségét.2010 és 2020 között a gyógyszertárak száma a KSH adatai szerint 6,5%-kal (3218-ról 3008-ra), ezen belül a fiókpatik
márc. 4
0:19
A turisztikai szektorban is sikeresnek bizonyult a „kanyarban előzés” (Demokrata)
Vidéken 90 milliárd forintos turizmusfejlesztési program indult – mondta Szijjártó Péter.
márc. 4
0:19
Varga Mihály: a kormány a háború hatásainak tompításán dolgozik (Növekedés)
A kormány azért dolgozik, hogy a szomszédban zajló háború hatásaitól minél inkább meg tudják védeni a gazdaság szereplőit és a magyar embereket - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) 22. alkalommal megrendezett Vállalkozók napján csütörtökön Budapesten.
márc. 4
0:19
Ukrajnában rekedt dolgozóinak kimentését tervezi a Wizz Air (Forbes)
A dolgozók közül többen is bírálják a magyar légitársaság lassú reakcióját. A társaság azt közölte, próbálnak mindenkinek segíteni, de több olyan alkalmazottjuk is van, aki a kijevi metróba kényszerült az orosz rakétatámadások miatt.
márc. 4
0:20
Tavaly 14 százalékkal drágult a termőföld (hirado.hu)
A termőföldek piaci átlagára hektáronként 1,969 millió forint volt tavaly, éves összevetésben 14 százalékos volt az áremelkedés.
márc. 4
0:20
Szovjet fegyverekkel segítik az ukránokat a németek (vg.hu)
A régi, de még használható fegyverek az egykori NDK hadseregének készletéből származnak.
márc. 4
0:23
A Raiffeisen Bank kiemelkedő profittal zárta a tavalyi évet a Magyarországon (Biztosító Magazin)
Kiemelkedő profittal zárta a tavalyi évet a magyar Raiffeisen Bank: nyeresége meghaladta a 36 milliárd forintot, ami az előző évhez képest 150 százalékos növekedést jelent - közölte Zolnai György, a bank vezérigazgatója csütörtökön az Mti-vel.
márc. 4
0:23
Mutatjuk, hova kell törleszteni a sberbankos ügyfeleknek a hiteleket (Bank360 blog)
A hiteleket ezután is fizetnie kell a Sberbanktól kölcsönt felvevőknek. A pénzintézet végelszámolója most elárulta, mit kell tenniük, milyen számlaszámra kell fizetniük a hiteleseknek.
márc. 4
0:23
Dupla gálával érkezik az MTV Movie & TV Awards (MMonline)
A népszerű gála idén ünnepli a 30. jubileumát, és ehhez méltó, fergeteges estével várja a lelkes rajongókat. Az MTV Movie & TV Awards június 5-én a filmkedvelő közönség kedvenceit jutalmazza, szavazatuk dönt arról, kik érdemlik meg a csinos szobrokat a legkülönbözőbb kategóriákban. A Legjobb film, sorozat és a színészi díjak mellett fény derül majd
márc. 4
0:23
Palkovics László: Egészséges a magyar gazdaság (Demokrata)
„Kifejezetten pozitívak a magyar számok a 2020-ban kezdődött bizalmi válság után.”
márc. 4
0:23
Ukrajnai háború - Orbán: ember ellátatlanul nem marad (Növekedés)
Ukrajnából Magyarországra érkező menekült ember ellátatlanul nem marad - mondta a miniszterelnök csütörtökön a magyar-ukrán határ mellett fekvő Beregsurányban újságíróknak.
márc. 4
0:23
Íme, ide menekültek az orosz oligarchák milliárdos jachtjai (Forbes)
Az amerikai Forbes összesen 32, orosz oligarchához köthető jachtot talált szerte a világban, többeket érintik az EU-s szankciók.
márc. 4
0:24
Londoni elemzők: Több százmilliárd dollárt veszíthet Oroszország (hirado.hu)
A nyugati szankciók máris komoly gazdasági és pénzügyi válságot okoztak Oroszországban.
márc. 4
0:24
Büntetlenség jár az oroszok elleni harcokért a cseh állampolgároknak (vg.hu)
.
márc. 4
0:27
Orosz-ukrán béketárgyalások: Ideiglenes tűzszünet jöhet, humanitárius folyosót is nyitnak (Biztosító Magazin)
Az orosz és az ukrán delegáció elhagyta a Belovežszkaja Puscsát, ahol csütörtökön zajlott a tárgyalások második fordulója.
márc. 4
0:27
Erős volt a február az ingatlanpiacon (MMonline)
2022 februárjában, országosan 13793 ingatlan-adásvétel bonyolódott, valamint 93 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott – derül ki a Duna House adataiból.A Duna House becslése szerint februárban tovább élénkült a lakáspiac forgalma, így januárhoz képest 27,5%-kal több, 13 793 darab ingatlantranzakció valósult meg.
márc. 4
0:27
A francia külügyminiszter szerint a múlt héten elindított háború legrosszabb része még előttünk áll (Növekedés)
Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter szerint az Oroszország által Ukrajna ellen a múlt héten elindított háború "legrosszabb része feltehetően még előttünk áll".
márc. 4
0:27
Emelkedik az olajár, újabb lépés a kormánytól (Forbes)
De kérnek is cserébe valamit.
márc. 4
0:28
Itt az új dollárcsúcs: 345,6 forint (hirado.hu)
Gyengült este a forint, új történelmi csúcsra emelkedett a dollár a forinttal szemben.
márc. 4
0:28
Kaszparov a kőkorszakba vetné vissza Oroszországot (vg.hu)
Garri Kaszparov szerint az orosz olaj- és gázipar, valamint a többi érzékeny iparág sem tudna működni nyugati technológia nélkül.
márc. 4
0:31
Kiderült, mire vágynak a pályakezdők (MMonline)
Pozitív munkahelyi légkör, támogató vezetők és egyértelmű előrelépési lehetőségek- ezeket keresik ma leginkább a pályakezdők, ha munkahely választásról van szó! A Covid-19 harmadik hulláma jelentős változásokat hozott a fiatal munkakeresők preferenciáiban. Több stabilitást és figyelmet, kevesebb rugalmasságot és kihívást keresnek a pályakezdők.A le
márc. 4
0:31
Tank és tank között óriási a különbség (Növekedés)
A különböző katonai járművek között néha nehéz különbséget tenni. Amióta Oroszország lerohanta Ukrajnát rengeteg különböző kép és videó terjed a világhálón, amin katonai járművek láthatóak. Ezek egy részén valóban harckocsik szerepelnek, azonban sok olyat is találhatunk, ahol egyéb járművek láthatóak a felvételeken, azonban tévesen tankként hivatko
márc. 4
0:31
Egy bankcsőd az adósságot nem söpri el – erre figyeljenek a Sberbankos hitelesek (Forbes)
Ha bank sincs, hitel sincs? Csábító gondolat, de nem ez a helyzet.
márc. 4
0:32
Palkovics: Egészséges a magyar gazdaság (hirado.hu)
A gyorsforgalmi utak építésében „a csehek után mi magyarok vagyunk a második legnagyobbak az újonnan épített szakaszok hosszában".
márc. 4
0:32
Scholz: Schrödernek semmi keresnivalója az orosz gigacégeknél (vg.hu)
A kancellári tisztség egy életen át kötelez - üzente Schrödernek Scholz.
márc. 4
0:35
Újraválasztották Blaskó Nikolettet a MAKSZ elnökének (MMonline)
Több éves kihagyás után tartott ismét tisztújító közgyűlést a marketingszakma egyik legfontosabb hazai szervezete, a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ), az eseményen újraválasztották Blaskó Nikolett korábbi elnököt. A közgyűlésen arról is döntöttek, hogy a korábbi hat szekció helyett két szekcióban működnek majd tovább. A MA
márc. 4
0:35
Macron miután beszélt Putyinnal: "a legrosszabb következik" (Növekedés)
Emmanuel Macron szerint a "legrosszabb következik" az Ukrajna ellen a múlt héten elindított orosz háborúban. A francia államfő ezt azután mondta, hogy ismételten beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, aki szerinte "teljesen eltökélt az invázió folytatásában", miután az a célja, hogy ellenőrzése alá vonja a teljes országot - közölte a francia elnö
márc. 4
0:35
Fődíjas lett egy magyar építészcsapat – ma ők csinálják a világon a legjobb építészeti látványterveket (Forbes)
Andrássy úti luxusüzletek, belvárosi épületek és legutóbb a Szervita téri irodaház fűződik a nevükhöz.
márc. 4
0:36
Varga Mihály: A választás tétje, hogy merre megy tovább Magyarország (hirado.hu)
Amíg 2010 előtti 3,7 millió ember dolgozott, addig ma ez a szám 4,7 millióra emelkedett.
márc. 4
0:36
Forródrót köti össze a Pentagont Oroszországgal (vg.hu)
.

Keresés