2022. március 10. csütörtök

márc. 10
0:09
Arnold Schwarzenegger megháromszorozta az Arnold Classic ukrán versenyzőjének pénzdíját (Igényes férfi)
A 2022-es Arnold Strongman Classic második helyezett versenyzője, Oleksii Novikov azt tervezte, hogy nyereményét honfitársai támogatására fordítja, amikor visszatér Ukrajnába.
márc. 10
0:12
Idén is Szlovákiában rendezték Eger Városi Síbajnokságát (Síelők)
Egy év kihagyás után 2022. március 4-6. között ismét megrendezésre került Eger város nagy hagyományokkal bíró síbajnoksága a szlovákiai Ždiar település mellett elhelyezkedő Bachledova Dolina síterepén.
márc. 10
0:12
Ez a legnagyobb hiba, amitől rossz lesz a palacsinta (Ripost)
Palacsintából soha nem elég! Ahhoz, hogy finom legyen a tésztája, ezeket a hibákat nem szabad elkövetned!
márc. 10
0:16
Nem szűnik meg a helikopteres síelés Ausztriában (Síelők)
Ausztriában csak egy tartományban engedélyezik a helikopteres síelést (helisí), egyedül Vorarlbergben lehet a tömegtől távoli hegyek érintetlen hómezőit helikopterrel megközelíteni. A túrákat szervező vállalkozás engedélye idén lejár, sokan azt várták, hogy nem kapják meg a hosszabbítást.
márc. 10
0:16
Nagyszabású jótékonysági gálakoncertet szerveznek Simonpusztán a háborús menekültek támogatásáért (Ripost)
Ingyenes, jótékonysági gálakoncertet szerveznek Simonpusztán a háborús menekültek támogatásáért szombaton 16 órai kezdettel
márc. 10
0:20
Mit lehet tenni, ha őrjítően fáj a fejünk? (Ripost)
A fejfájás kellemetlen érzését mindenki jól ismeri. Magyarországon majdnem 1 millió ember szenved tőle. Kialakulhat számos szervi betegség kísérő tüneteként, de lehet önálló betegség is. Főként a nőket érinti ez a probléma, amely életkortól függetlenül szinte bármikor ránk törhet.
márc. 10
2:06
A vesebetegek nagy része magas vérnyomásban szenved (WebBeteg)
Az idősebbek körében - de már a fiatalabbaknál is - igen gyakori probléma a magas vérnyomás, ám vesebetegség fennállása esetén ez az arány még magasabb. Éppen ezért a gyógyszeres kezelésnek a vérnyomás normalizálásán túl a vesék védelmében is nagy szerepe van. Ám vesebetegség is vezethet magas vérnyomáshoz.
márc. 10
2:10
Magzati alkohol szindróma (WebBeteg)
A magzat a terhesség teljes ideje alatt ki van téve a várandós anya szervezetébe kerülő minden értékes és káros anyag hatásának. Sajnos nemcsak a vitaminok, ásványi anyagok jutnak át a placentán keresztül a magzat szervezetébe, hanem az olyan ártalmas anyagok is, mint az alkohol, a drog vagy a nikotin.
márc. 10
2:14
Az epilepsziás roham felismerése - Az epilepszia tünetei (WebBeteg)
A közvélekedéssel ellentétben az epilepsziás rohamok gyakran nagyon enyhék, sokszor a beteg egyszerűen csak néhány másodpercig üresen néz valamerre.
márc. 10
2:18
Tények és tévhitek a rostfogyasztásról (WebBeteg)
Az egyik alapvető táplálkozási tanács, amelyet a szakemberek adnak, hogy fogyasszunk minél több rostot, hiszen az jótékony hatással van a szervezetünkre, a tápcsatornánkra. A túl kevés rostfogyasztás káros - ezt már számtalan vizsgálat bizonyította.
márc. 10
3:24
Élet rheumatoid arthritisszel (WebBeteg)
Az, hogy milyen mértékben befolyásolja a rheumatoid arthritis az Ön életét, nagymértékben függ attól is, hogy hogyan tud megbarátkozni betegségével. Fizikoterapeuták segítségével próbálja meg leküzdeni a betegsége által eredményezett korlátokat.
márc. 10
3:27
Zokniban alszol? Meglepődnél, mit tesz a testeddel (Joy)
Télen sokaknál előkerül a zokni alvás közben, na de belegondoltál már, vajon ez előnyös-e számodra?
márc. 10
3:27
Forradalmi hétvége lesz az Egri várban (Utazási Élmények)
Ismét érdemes lesz ellátogatni az Egri várba a következő hétvégén, ugyanis  négynapos rendezvénysorozatot nemzeti ünnepünk alkalmából 2022. március 12-15-e között. Íme a részletes program:
márc. 10
4:09
Megjelent a legújabb Runner's World - tele motivációval, edzés- és táplálkozási tippekkel, na meg sok-sok izgalmas interjúval! (Runner's World)
Akár kezdőként veted bele magad a futásba idén tavasszal, akár már rutinos futó vagy, aktuális lapszámunk izgalmas és hasznos olvasmány számodra!
márc. 10
4:15
Fiatal sommelier a St. Andrea Wine&Skybar; élén: Berényi Oszvald új pezsgést ígér (Igényes férfi)
Új szakmai vezetőt nevezett ki a St. Andrea Budapest a belvárosi Váci1 irodaház műemléképületének tetőteraszán öt éve sikeresen működő St. Andrea Wine&Skybar élére: márciustól Berényi Oszvald sommelier hoz új lendületet a bár életébe.
márc. 10
4:33
Teszt - Kitaláljuk a korodat az alapján, hogy melyik Disney gonoszt szereted és melyiket utálod (Joy)
Kivételesen nem a hercegekre és hercegnőkre fogunk koncentrálni, a mesebeli gonoszoknak ugyanis nem szenteltünk elég figyelmet. Egészen mostanáig!
márc. 10
4:45
Embertípusok, akiket távol kellene tartani a közösségi oldalaktól (She)
Lassan nincs olyan élőlény a földön, aki ne lenne jelen valamelyik közösségi oldalon. Azért fogalmazok így, mert sok háziállatnak is van már saját Facebook vagy Instagram fiókja, azonban minél többet görgetem ezeket a felületeket, annál inkább érzem azt, hogy vannak, akiket távol kellene tartani a közösségi oldalaktól.
márc. 10
4:51
Nagyon kemény fagyok jönnek: mínusz 12 fok alatti éjszakák várnak ránk (Infostart)
Napsütéses, de hűvös nappalok között dermesztő éjszakák: ez vár ránk a hét végéig.
márc. 10
4:51
A Google vezérigazgatója elmondta, miért nem érdemes utálni a hétfőket (Hamu és Gyémánt)
Lényegében senki sem szereti a hétfőket. A hétfő nehéz, különösen a hétfő reggel. Ez egyben munkahét kezdete és a hétvége vége is, ami a legtöbb ember számára azt jelenti, hogy vége a pihenésnek, és visszatér a munkához. De itt van Sundar Pichai. Vannak akik a következő hétvégéig mérik az időt. Nekik a hétfő különösen kemény. Persze érdeme
márc. 10
5:09
Aki elhozta Moszkvába a Sátánt – 82 éve halt meg Mihail Bulgakov (She)
Szenvedés, bánat, lelkiismeret-furdalás, fájdalom, tehetetlenség. Aki hasonló érzésekre vágyik, annak irány az orosz irodalom lenyűgöző tárháza. Bevallom, én imádom, sőt! Az olvasás szeretetét is egy orosz írónak, nevezetesen a ma 82 éve elhunyt Mihail Bulgakovnak köszönhetem.
márc. 10
5:12
A női futóknak máshogy kell étkezniük, mint a férfiaknak (Runner's World)
Korábban jellemző volt, hogy a férfiakkal készült kutatási eredményeket alkalmazták nőkön is, ami komoly torzításokat okozott, így az elmúlt évtizedekben a szakemberek figyeltek arra, hogy női sportolókkal is megfelelő kutatás és adat álljon rendelkezésre. Hiszen az ő fiziológiai, adaptációs jellemzőik mások, amik egy felkészülést, versenyzést és r
márc. 10
5:15
Sokszor igazságtalannak érzem, hogy még mindig szingli vagyok (She)
Nemrég voltam egy előadáson, ahol szóba került, hogy vannak olyan szingli nők, akik szinte követelik, hogy most már találjon rájuk a szerelem. Ez viszont nagyon visszataszító tud lenni és csak azt érik el ezzel, hogy elűzik a férfiakat. A nézőközönség nevetgélt, én pedig legszívesebben elsüllyedtem volna, ugyanis a leírás tökéletesen illett rám.
márc. 10
5:15
Rosszul érzed magad, amiért gondtalanok a napjaid? Nem vagy ezzel egyedül! (Igényes férfi)
A szorongás táptalaján kialakuló örömtelenség vagy lelkiismeret-furdalás miatt sokan érezhetik magukat bűnösnek, amiért mások szenvedése közben nyugodt életet élhetnek.
márc. 10
5:18
A Turner-szindróma (WebBeteg)
A Turner-szindróma csak lányokat sújtó, genetikai eredetű betegség. Normálisan az emberekben két nemi kromoszóma van. Férfiakban egy X és egy Y, nőkben pedig két X található. A Turner-szindrómás nőkben az egyik X kromoszóma nincs meg.
márc. 10
5:18
A vörös szőnyegen Tiger Woods ritkán látott tinédzser lánya (ridikul.hu)
A legendás sportolót az a megtiszteltetés érte, hogy helyet kapott a Golf Hírességek Csarnokában, a tiszteletére tartott rendezvényen pedig ritkán látott tinédzser lánya oldalán lép a színpadra.
márc. 10
5:21
Szükség van arra, hogy kiéljük magunkat, mielőtt elköteleződünk? (She)
Ahogy visszatekintek az eddigi életemre, semmit sem bánok! Persze, látom a buktatókat és a számtalan hibát, amit elkövettem. Látom, mennyire más lehetne minden - egy alternatív univerzumban például már rég házas lehetnék -, mégsem bánom azokat a döntéseket, amelyeket meghoztam.
márc. 10
5:27
Wifi helyett Lifi és mesterséges gyümölcsök: 10 dolog, ami a jövőben teljesen máshogy nézhet ki (Joy)
Van, ami most még elképzelhetetlennek tűnik, pedig nagyon is valószínű a szakértők szerint.
márc. 10
5:33
Már kevés alkohol is károsíthatja az agyat (Infostart)
Akár napi egy pohár bor is megváltoztathatja az agy szerkezetét - állítják amerikai kutatók egy tanulmányban, amely a Nature Communications című szaklapban jelent meg.
márc. 10
5:51
Így lettem naiv kislányból férfifaló szerető (18+) (She)
Pucéran fekszem melletted egy rideg hotelszobában, miközben te édesdeden szundikálsz. Elcsíptünk a napból pár órát, így végre újra egymáséi lehetünk. Két hete nem találkoztunk. Ez az elmúlt négy év alatt ritkán fordult elő.
márc. 10
5:51
Háború a TikTokon – Egy egész generációnak van tele a töke a felnőttek által elcseszett világgal (WMN)
Senki sem akar háborús influenszer lenni. Ők sem akartak, mégis azzá váltak. Miért éppen a TikTok ne a háborúról szólna? Szabó Anna Eszter körülnézett az alkalmazáson, érdemes elolvasni, mit látott.
márc. 10
5:57
Egy aszteroida több mint 30 krátert hagyott maga után a Földön (Hamu és Gyémánt)
Egy lelet több tucat krátert tartalmaz, amelyek Wyoming délkeleti részén találhatók.
márc. 10
6:09
Napi horoszkóp március 10.: a Bikák kissé kényszerhelyzetbe kerülnek, a Rákok felhőtlenül élvezhetik az életet (Joy)
A hét második felében is izgalmas üzeneteket olvashatsz, melyek egyenesen a csillagoktól érkeztek!
márc. 10
6:15
„A rokona elsírta magát, hogy milyen rossz nekem” – mi történik, ha sérült embert választ párjául valaki? (egy.hu)
Nem vagyok még anya, viszont néhány párkapcsolattal a hátam mögött, fogyatékos, vak emberként sok mindent megéltem, tapasztaltam. A személyes élményeim talán tudnak némi támpontot adni azoknak a szülőknek, akik hirtelen nem tudják, mit tegyenek hasonló helyzetben.
márc. 10
6:21
5,4 milliárd dollárért vásárol kiberbiztonsági céget a Google (Igényes férfi)
A Mandiant vállalatot a Microsoft Corp. is megkörnyékezte, de a tárgyalások több mint egy hete megszakadtak.
márc. 10
6:45
Akitől az idő vasfoga is kicsorbul: a 82 éves Chuck Norris TOP 10 filmje (Igényes férfi)
Az idő senkire nem vár. Kivéve, ha ez az ember Chuck Norris.
márc. 10
6:48
Új hajókiállítás nyílik Londonban (AQUA)
A British Marine új boat show-t indít útjára London Luxury Afloat néven, ahol a vízi látványt szárazföldi bemutatók – kisebb hajók, termékek, szolgáltatások – egészítik ki. Az eseményt London szívében, a St. Katharine Docksban rendezik meg április 21 és 24. között, és több mint 30 vitorlást, motorost, illtve szuperjachtot mutatnak be olyan márkák,
márc. 10
6:50
A máltai miniszterelnök leállított egy kikötőépítést (AQUA)
Robert Abela máltai miniszterelnök leállította a Földközi-tengeri sziget délkeleti részén fekvő Marsascala-öbölben egy 700 férőhelyes kikötő kialakításának tervét. A több millió eurós projekttel szembeni erős és következetes helyi ellenállás győzedelmeskedett a létesítmény fejlesztésére irányuló politikai szándék felett, miután a helyi tanáccsal fo
márc. 10
6:51
Visszatért a nosztalgikus sneaker, hogy minden szettet menőbbé tegyen (Joy)
Viseltél már korábban ilyen darabot? Most újra előveheted.
márc. 10
6:51
Házak falain jelenítik meg háborúellenes üzeneteiket az utcai művészek (Travelo)
Kreatív falfestményeikkel szeretnék támogatni az ukránokat.
márc. 10
6:57
Használd ki a gyönyörű kora tavaszi időt és szervezz minivakációt otthon (Spa Trend Online)
Hamarosan valóban megérkezik az igazi, szikrázó tavasz, ami tökéletes alkalom egy kis pihenésre. Akinek van kertje vagy terasza most otthon is élvezheti a wellness hétvégék relaxáló hatását!
márc. 10
7:18
Kitartó munkájának hála, a Mérleg ma révbe érhet (Metropol)
Ez a csillagjegy olyasmiben kerülhet végre nyerő pozícióba, amiben mindeddig vesztesnek érezhette magát.
márc. 10
7:18
A Bridgerton család 26 éves színésznője kifogástalanul öltözködik: Simone Ashley a sorozatból is merített néhány ötletet szettjeihez (Retikül)
Simone Ashley egyre felkapottabb színésznővé válik, miközben stílusa legalább annyira elragadó, mint a tehetsége. A fiatal színésznő most A Bridgerton család című sorozatban tűnik majd fel, megjelenése pedig tökéletesen passzol a jelmezes világhoz. Bár Simone Ashley még csak most debütál A Bridgerton család új évadában, megjelenése korábban is tükr
márc. 10
7:21
Blinken: Putyin rálépett a gázpedálra és fokozta a katonai jelenlétet (Igényes férfi)
Vlagyimir Putyin orosz elnök visszautasított minden, az Egyesült Államok által az ukrajnai konfliktus enyhítésére felkínált lehetőséget, és inkább fokozta a katonai jelenlétet.
márc. 10
7:51
A Lamborghini szintetikus üzemanyaggal tartaná életben a belsőégésű motort 2030 után (Igényes férfi)
Többen is dolgoznak azon, hogy a belső égésű motorok ne jussanak a dinoszauruszok sorsára, így például a Forma-1 mellett már a Lamborghini is szintetikus üzemanyagok kidolgozásán fáradozik.
márc. 10
7:51
„Tudjuk, milyen tud lenni a brit média. Megmérgezték a mentális egészségem” – Hol vannak a határok a királyi család és a sajtó viszonyában? (WMN)
„Átnéztem az orvosi feljegyzéseit: volt-e abortusza, szexuális betegségei. Ellenőriznem kellett az exeit, de még az állatorvosát is” – mondta korábban Gavin Burrows, felfedve azokat a sok esetben nem legális eszközöket, amelyekkel a brit bulvármédia biztosította magának A sztorit és vele a lapeladásokat a királyi családdal kapcsolatban.
márc. 10
7:51
Pénzügyi lehetőségek nyugdíjaskorban: öngondoskodás, munkavállalás és akciók (egy.hu)
A nyugdíjkorhatárhoz közeledve elgondolkozik az ember a pénzügyein: végiggondoljuk, mennyi megtakarításunk van, s mit tehetünk még azért, hogy kései éveinkben ne kelljen a pénz miatt aggódnunk. A pénzügyi szakértővel most a nyugdíjasok pénzügyeiről beszélgettünk.
márc. 10
8:12
Gerincferdülés - Megelőzés és kezelés (WebBeteg)
A gerincferdülés (scoliosis) figyelmeztető jele lehet, ha a derék, csípő és kar által határolt ív (törzs-kar háromszög) kifejezettebb, nagyobb az egyik oldalon.
márc. 10
8:18
Szabálytalankodó pingvint fogtak a rendőrök a fővárosban (ridikul.hu)
Hűvösre tettek egy pingvint a rendőrök a Dózsa György úton, aki a Fővárosi Állat- és Növénykertből kóborolt el.
márc. 10
8:18
6 cipőfazon, amivel ki kell próbálnod a széles szárú nadrágot: teljesen megváltoztatják a szerelés hangulatát (Retikül)
A széles szárú nadrág egyre meghatározóbb trenddé válik, és lassan már vadásznunk kell a szűkebb fazonokat. Ezt talán annyira nem is bánjuk, hiszen a megfelelő szabás szépen kihangsúlyozza a derekat és nyújtja a sziluettet. Ám sokakban felvetődik a kérdés, hogy mégis mivel viselje. Szerencsénkre nem olyan nagy ördöngösség kombinálni, de tagadhatatl
márc. 10
8:21
Mögöttünk 15 év szerelem - előttünk az örökkévalóság! (She)
A szerelem csak illúzió. Egy ritka gömbvillám, amely jön, vakítóan ragyogóvá tesz mindent, majd miután felforgatta az életünket, tovaröppen, mintha sosem létezett volna.

Keresés